Sziasztok Pocisok és Anyukák!
Na hát én újra hosszúra sikeredtem....bocsi
Kitty
De igen. Elhúzódó volt a szülés. Hajnali 3 h elfolyt a magzatvíz, aztán este 8h -ig semmi. Viccesen mondtam is a férjemnek, ha ez a vajúdás akkor simán kibírom, na aztán jöttek a fájások. Éjfélkor kaptam infúziót, mert annyira fáradt voltam, hogy már a fájások is gyengültek, nemhogy én. Hajnali 2 h 11 született meg Eszter. Összességében viszont kb 5 órát vajúdtam, szerintem az nem olyan sok első szülésnél.
Mire ezt elolvasod addigra már lehet, hogy otthon leszel a manóddal
3 kiscsaj fantasztikus lehet
Andi
Nálunk ugyanez volt. A védőnő csak húzta a száját, mikor rátettük a mérlegre a picit. A dokinő is megkérdezte, hogy elég-e a tej. Persze otthon ment a lelkizés. Biztosan nincs elég tejci, vagy lehet, hogy én nem adok eleget neki… A férjem nem győzött nyugtatgatni. Persze én meg voltam győződve róla, hogy igenis van tejem, de a kisördög soha nem alszik, tudod. Még a laktoherbet is elkezdtem inni, nem beszélve a töménytelen mennyiségű vízről amit minden szopiztatás után megittam. Be akartam magamnak bizonytani, hogy nincs igazuk, mert a törpicur 3-4 órákat aludt, nem sírt. Azt pedig egy anya megérzi, ha nincs elég tejci. Odaadtam neki mind a két cicit (a másodikat persze csak rövid időre), ami pedig lefolyt a cumisüvegbe szokás szerint már nem kellett neki. Én is tudom milyen szar érzés ez. Tudom, hogy az anyatej a legjobb, de gondolj bele hányan nőttek fel tápszeren. Ha ez van, ez van. Én is tápszeren nőttem fel és tessék semmi bajom.
Peti már 4 hónapos elmúlt vagy most lesz, ugye? Jó pihit anyukádnál
Pocisok és anyukák
A védőnőktől óvakodni
Egcsi
Jó érzés, hogy már észreveszik, ugye a kispocit. Majd kérünk fényképet, okszi?!
Hurki
Nagyon találó a topic-megnevezésed
Én mellbimbószáradásra egyszerű sertészsírt használtam/használok. Ez szopiztatásnál is jól jön majd. A hasviszketésre pedig sima babaolajat használtam. Na most ebből a sok jó tanácsból hozzál ki vmit
Csak aztán nehogy puncis legyen a végén
én is azt hittem az elején, hogy aztán mégis
A férjed cuki-muki!
Bella
Máskor légyszi hamarabb kapcsolni
Eszter is nagyon sokat bukik. Neked konkrétan megmondták, hogy Luca refluxos, vagy miből gondolod. A hasi uh nem is emlékszem mikor van, még a korházban a koponya uh-al együtt, vagy a 6 hetesen küldhetnek el a dokik? Én is féltem/félek, hogy refluxos lenne a manó. A dokinő szerint viszont nálunk irtó sok levegőt nyel szopizásnál, mert baromi sok a tej és csak úgy ömlik a szájába, na meg nem beszélve a mohóságáról. Csak habzsolva tud enni, pedig mindig mondom neki, hogy ez mind a tiéd kicsim
Állítólag refluxnál akár fél méterre is elhányhat a pici. Szóval kiváncsi lennék, hogy Ti miből jöttetek rá?
A refluxot egyébként úgy tudom, hogy 1 éves koráig kinőhetik, ha nem akkor viszont meg kell operálni. Na ezt én nem igazán akarnám
Szöszi
A mocorgászás az elején még nagyon héba-hóba észrevehető. Aztán majd lehet, hogy éjszaka arra kelsz, hogy a kistörpéd bulizik odabent
Gyomorégésre esetleg a ropi?
Gratu a fiúcskához
Az AFP érték csak összezavarja a kismamák fejét és csak arra jó, hogy megnövekedjen az adrenalinszint.
Humi
Én csak itt hümmögök. Eszméletlen sok az a 10 év, de minden jó, ha a vége jó és hogy mégis volt vki olyan okos, hogy ezt a problémát meglelje. Kézfogás vele.
Zsuzsu
Annyira jó, hogy még mindig tudod szopiztatni. A férjemmel úgy beszéltük meg és, ha a tejci engedi 6 hónapos koráig csak tejci, aztán állítólag már nem elég a teletáplálásra. Úgy látszik nem csak én vagyok egyedül ezzel az elég a tej vagy nem sztorival.
Én most csak azon mosolygok, hogy minden könyv csak a szépet és jót írja le, de a nehézségekről senki nem beszél, ezeket úgy látszik a saját szakállunkra tanuljuk meg.
Beszti
Szijja neked is. Hihetetlen, hogy telik az idő. Nektek ő lesz a 3. (2 fiúcska), ugye, ha jól tudom. Gratulálok. Annyira jó, hogy ismerős nevek újra feltűnnek, de már a soronkövetkező pocaklakóról dumcsizunk velük
Nem tudom emlékszel-e rám, még Edinél is összefutottunk egyszer egy kertipartin.
A szopiztatásról pedig uúgy gondolkozunk. Az önbizalom a lényeg, na meg mi ismerjük a gyermekeinket
Soraya
Üdv neked is. Csak ne izgulj, nem lesz semmi problem
Lányok
Tök jó. Eszter már olyan ügyesen eljátszik egymagában fél, de akár 1 órát is. Most már fogdossa a játékokat, minden érdekli, nem beszélve arról, hogy mennyire nagy dumagép lett.
Orsoly
téged is üdv. Hát így a végére már elfogytam a szavakból
gondolom nem csodálod
Lányok
a taliban én is benne vagyok
Remélem Ti is igent mondtok rá.
Pusza
Bogár + Eszter