Új privát üzeneted érkezett!

[quote]n írta:a megyek akkor és leiszom magam eperlével

Jajj neeee, az nem jön ki a pólódból! Sörözzünk inkább.
Íme az én lábam:
(Egy órán át volt rajtam ilyen nemlecsúszós zokni, amivel cipőbe tudok bújni, anélkül, hogy a 3. lépésnél bezabálja.)
Kép

Kép
zölddisznó

zöldi:
ez biztos hogy láb, és nem muszkli? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Cili: mi sem veszünk légzésfigyelőt.

Andy: tényleg nem nagy, de szép pocid van. Ja és hát a kutya!!!!!

Nekem a védőnő a haskörfogatot mindig a köldökömnél méri. Ezért is mondta, hogy ne parázzak amiatt, hogy nem nőtt, mert ez akkor is így van, ha máshogy fekszik a kölök. A miénk pedig máshogy van!
Ja ma eléggé nyugis volt, erre már egy ideje csuklik.

Vettem a TESCO-ban egy tök jó vastagabb hálózsákot kemény 1800 pézzért. Szerintem tök ari, ebből csak vékonyabb fajtáink voltak. Megint volt egy halom ruci ami potom pénzért volt, de mivel annyi mindent kaptunk így nem csábultam el. Pedig.......... :wink: :wink:

Sarmi: édesek a gyerekek
Vendég

Nekem is szokott ilyen lenni a lábam... :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Bernuska: ez inkább ál-kandalló. Van egy kályha-kandalló szerűségünk és az köré építünk Ytongból falat, arra meg vettünk szép dísztégla szerüket. Majd ha kész lesz dobok képet!
Vendég

Mági! Ez egy formás disznócsülök...

Kép
zölddisznó

olyanunk van a fagyiban :) pöri lesz belőle vasárnap :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi!

Ezt most olvastam: ajánlott cumizás, mint megelőzés, mert a cumizás olyan élettani folyamatokat indít be, amelyek akadályozzák a légzésleállást.

Az utóbbi időben viszont már nem nagyon javasolják az oldalt fekvést, mert az nem stabil, könnyen hasonfekvés lesz belőle, vagy a baba számára kényelmetlen. Éjszakára a háton fekvés ajánlott.

Nagyon fontos, hogy a szülő azonnal megkezdje a baba újraélesztését, mert csupán kb. 4 perce van, hogy a baba agyába mesterségesen oxigént juttasson. Ha a szakszerű segítség helyett pusztán csak mentőre vár, akkor a később megérkező szakember sem tud már teljes értékű segítséget nyújtani. A babát azonnal ki kell venni a kiságyból, levetkőztetni, megpaskolni, megcsípdesni. Ha nem indul be a légzés, a további lépéseket (légutak szabaddá tétele, befúvásos lélegeztetés, szükség esetén keringés újra indítása) célszerű szakember bemutatása alapján elsajátítani.

Ja meg egy kérdés: mi az az infekció?

Kép

Kép
dcili81

Mági! Nekem is tegnap durvult be a lábdagadás :cry: . Vettem ma vízhajtó teakeveréket, baromi keserű, de úgy érzem, hat :)

zsebi_baba

Cili! Az infekció fertőzést jelent.

zsebi_baba

Boci!
Nálunk most Apa fejébe vette, hogy ő fog kandallót építeni... Remélem kb. annyira jól fog neki sikerülni, mint a faipari munkái. :? Azért majd lécci dobj képet róla! Köszi!

Én ma INTERSPAR-ban jártam. Még szerencse, hogy ott őrült drágák a babaruhák. :-D

Zöldi!
Szép kis csülök! :-D Ilyet én is elég gyakran tudok produkálni.

Na lépek, Apa nemsokára hazaér...

Kép
Kép
lbernuska

Ahogy így végigolvasom, hogy hogyan lehet kiküszöbölni a bölcsőhalált, nagyon fogok figyelni mindenre, hogy ne legyen baj belőle...

Zsebi köszi!

Kép

Kép
dcili81

Bernuska: teszek fel képeket. Amúgy apa nálunk is ügyes faiparos mert ő meg ács! :lol:

Kép tegnapi állapot

Kép mai állapot, a tetejére állítottam egy olyan dísztéglát ami lesz rajta
Vendég

Boci szerintem ugyanilyen sárga színű a mi nappalink is... :D

Kép

Kép
dcili81

Zöldi te vészmadár!!!

Az előbb olyan szép idő volt, most meg hatalmas nagy fekete felhők közelednek.... utálom az esőt!!!!

Kép

Kép
dcili81

zsebi:
Herbáriában vetted?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én ebbe nem mélyedtem bele, de a prof, aki 25 éve ezt kutatja, nem lát semmilyen összefüggést. (Kérdés volt a tanfolyamon)
[quote]E írta:zt most olvastam: ajánlott cumizás, mint megelőzés, mert a cumizás olyan élettani folyamatokat indít be, amelyek akadályozzák a légzésleállást.

Fekvés. Nincs egyértelmű álláspont, mindegyiknek van előnye és hátránya is. Itt is az indikáció a fontos. Bukós babát muszály oldalt fektetni, mert különben megfulladhat. (Abszolut stabillá lehet tenni háromszögpárnával)
Éjszakai alvásnál a hátonfekvést ajánlják, de nappal nyugodtan feküdhet hason, mert sosem alszik olyan mélyen (A hasonfekvés is ugye hajlamosító tényező bölcsőhalál vonatkozásában)

[quote]A írta:hogy így végigolvasom, hogy hogyan lehet kiküszöbölni a bölcsőhalált, nagyon fogok figyelni mindenre, hogy ne legyen baj belőle...

Ezzel megint csak az a baj, hogy kiküszöbölni nem lehet, csak minimalizálni az esélyét.

És hol a kémény?

Kép
zölddisznó

Hihi!

Kép
zölddisznó

cili:

remélem nem én hoztam rád az aggódást az asztmával. ne félj nem lesz semmi gond, majd te is vigyzol addig is krédezd meg a szakembereket!
ez nem 100% én pl ugy lettem allergiás h a családban senki sem volt az és 1 évig csak szopiztam!

andy

Kép
andy30

ja boci:

nem csodálom h a kutty teccett:) mi, tacskótartók...
és bikavérivók (sajna az már nem megy, mert savat csinált)

andy

Kép
andy30

Hazaértünk, és túl vagyunk a temetőlátogatáson, gyertyagyújtáson...

Cili: neked nem küldtem el azt a cuccot a múltkor, amit az újraélesztő tanfolyamon adtak? Abban tök részletesen benne van minden...

Andy: a légzésfigyelő elektromos hatásától nem kell tartani, egy kis fizikai adalék a működéséhez: "Az érzékelő passzív elektromos készülék, azaz nem folyik benne áram, még annyi sem, mint a távirányítóban. Piezoelektromos, azaz a mechanikus hatásokra nagyon minimális áram indul csak meg, ami arra épp elég, hogy a fő készülékelem érzékelje, nem többre. Az elektromágneses hatása valószínűleg kisebb annál, hogy a Föld mágneses hatásából ki lehessen szűrni."

Egyébként én kicsit leegyszerűsítve a dolgot úgy vagyok vele, hogy persze, nem olcsó, de ennél nagyobb hülyeségekre is kiadtam már ennél több pénzt :oops:
Ha nem lesz semmi gond, akkor nyilván elpasszolom, mikor feleslegessé válik, de ha neadjisten van valami gáz, az életben nem bocsátanám meg magamnak, hogy ezen múlt... Tudom, hogy a statisztikák alapján minimális az esélye, hogy gond legyen, de ahol volt, azokat ez szintem pont nem érdekli... dehát én mindenben ilyen paranoid vagyok (nekem már az is elég volt, hogy állítólag a fiúk babák a veszélyeztetettebbek) :oops:

Kép

Kép
gabilany79

Cili: hát nekünk nem sokáig ilyen színű, mert ha végzünk ezzel akkor jönnek a festők. Egy kicsit halványítani fogom. Az az igazság, ha lenne nagyobb keretünk abszolút nem ilyen lenne. De pl. az ülőgarnitúránk is narancsos, meg egy csomó kiegészítő és azt most húzós lenne lecserélni.

Zöldi: kémény!!! Hát innét nem látszik, de a vízmérték ahol van, meg a kalapács vége, ott van egy lyuk amin a kéménycső szépen átfér. Amúgy maga a kémény mellette van, ami le van takarva újságpapírral az a tisztítónyílása! :lol: :lol:

Andy: húúú tényleg kéne egy kis bort inni!! :lol: :lol:
Vendég

Gabi! És nem csak állítólag, ez tény.

Kép
zölddisznó

Akkor meg pláne... (hirtelen nem voltam benne biztos, hogy tényleg olvastam-e valahol)

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi akkor minimalizálom az esélyt! :wink:
Az oldalfekvést nekem is mondta a védőnő, ha nem akar büfizni a baba akkor oldalfektetni kell.

Igen ez is benne van a cikkben, a fiúk veszélyeztettebbek!

Gaby nem kaptam semmit! :cry: , ha megtennéd, hogy átküldöd, megköszönném!

Gyermekemnek fiú létére több ruhája van, mint nekem....

Kép

Kép
dcili81

HELP lányok, vagy Zöldi, akinek van infoja.

Vadhusit lehet enni minden további nélkül ugye? (szarvas, fácán, ilyesmi).

Kép
Kép
zsiraf8

Sziasztok!

Rég nem voltam, tiszta feje tetejére állt a világ itt körülöttünk..Annyit irtatok, hogy mire elolvasnám meg is szülnék :P :lol:
Egy friss mai képpel jövök :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zsiráf!

Én fácánt két hete ettem :D, és a terhesség alatt többször vaddisznót, őzet. A belsőségeket biztos, ami tuti ne erőltesd, de én úgy tudom, hogy a nagyvadak (szarvas, őz, vaddisznó) húsát elméletileg be kell vizsgáltatni. kicsit szégyellem is, hogy nem tudom biztosra, pedig én vadászom, csak nagyvadra nem annyira, leginkább egyáltalán nem...

Én pölö a múlt hétvégi galamblevestől jobban paráztam, pedig az házigalambból volt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2008.10.31 18:09-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Cili: mailcímet adtál a múltkor? Mert akkor én bocsi, de nagyon, hogy kimaradtál :oops: Elküldenéd a címed, ahová mehet?

Kép

Kép
gabilany79

Zsiráf! Simán! Még zsiráfot is!
De akkor én most téged úúúúútálni foglak, ha ilyet eszel! :twisted: :lol:

Márti! Naggggyon édesek a fiaid! És a tökük is tök jó! :oops: :lol:

Kép
zölddisznó

Csaki,mi is készülünk még egy családi mozizásra mielőtt megszülök,mi már ki is néztük a Madagaszkár 2-töt. :wink:

Mush kaptál tőlünk annyi féle variációt a névválasztásra,hogy szerintem sokra nem mész velünk! :lol:
Én szerintem jobb ha bejelented Apucinak hogy nunisotok lesz és együtt megbeszélitek a nevét! :wink:

Bkati azt az egy napot már bird ki! :lol:

Lindee én szedem még az Elevitet(meg vasat meg c vitamint,meg doxiumot,meg diaphillint,meg magne b6ot.) :roll: Szép formás a pocód.

Aida nekem is van ezer féle nyavajám,de ilyet amit te tapasztalsz,én még nem éreztem! :shock:

Hú Andy tényleg mintha nem is 36 hetes lennél... 8)

Mági tök szuperek a képek!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mági! Igen, Herbáriában. Naponta 1-2 csészével lehet inni.

zsebi_baba

Gaby ment privi! Köszke!

Kép

Kép
dcili81

Andy én sem veszek légzésfigyelőt,csak abban az esetben ha ezt javasolják valamilyen probléma miatt.
Iberni:
[quote]A írta: kalácssütés helyett inkább pihizz

Muszály volt,3 éhenkórász könyörgött érte!!! :lol:

Lyndee sztem ne masszirozdgasd a melleidet nem hinném hogy azon mulik a szoptatás!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Iberni jól emlékszi hogy ne nagyon piszkálgassuk a melleket,mert korai méhösszehúzódásokat okoznak.Persze az más ha Apuka kicsit kényeztet... :oops:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Cili: már ment is mail, és igazán nincs mit :D

Kép

Kép
gabilany79

Boci a kész kandallós képek engem is érdekelnek...majd mi is szeretnénk csinálni.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

mindenkinek koszonom a neves hozzaszolast.azt hiszem rosszul tettem fel oket. nem voltak az ugy parban, hanem inkabb csak egy felsorolas, es arra voltam kivancsi, hogy szerinetetek melyik illik melyikhez. adtatok 1-2 jo otletet. koszi.

a reszvetnyilvanitasokat is koszonjuk. atadtam tonynak. jol viseli. csutortokon lesz a temetes.

"Apa engem már nem visz moziba, mert szerinte zavarja kicsikristófot a hangos.... izé... hang."
gabi ebben lehet igaza, mert enyem baba vegig ugralta a legutso mozi.

kati dehogy utalok veletek dumalni! de egy het az nem olyan sok. majd meglatom jovo heten.

sarmi. olyan gyonyoruek a gyerekeid!

KépKép
KépKép
mush589

Mush: apa is ettől tart, és úgy gondolja, hogy akkor én sem tudnám élvezni igazán élvezni a filmet

Kép

Kép
gabilany79

De az is lehet, hogy pont az élvezet miatt ugrándozott, annyira tetszett neki!

Kép
zölddisznó

lyndee. nagyon szep a pocid. lehet elobb jon a babad, es megse lesz olyan hatalmas! :wink:
en szedem a terhes vitamint.

andy. sajnos tony nagypapajanak foglama sem volt, hogy jon a dedunoka. mar honapok ota nem ismert meg senkit a csaladbol. abban lehet valami, hogy egy valaki elmegy, de jon helyette mas.
te is eleg sovanyka vagy, mint aida. hol van benned az a baba?
cuki a kutyatok!

magnes. nagyon szuperek a kepek bencedrol!

zsebi. nagyon perverz a csirked!

KépKép
KépKép
mush589

kistesó meg Lilla hangjára / visítására szokott bevadulni... lehalkítani meg ugye nem lehet... A babáknak a rezgések mennek át a legjobban... a barokk zene a nyerő, a horrorfilm meg az élvezet miatt kell :)))))

(Na Lilla az előbb itt röhögött az ölemben mert a kistesó kidugta a lábát néhány centire és nem is tudom meddig ide-oda vándorolt a hasamban - mindezt meglehetősen feltűnően:)))) Lehet, hogy elkezdi felfogni, hogy lakik ott bent valaki?)
Vendég

csaki:
Anna hangjára is beindul Bence :)
Lehet ebben valami, hogy kezdik felfogni, mert Anna pár napja folyton felhúzza a pólómat, elkezdi simogatni, és mondja, hogy : tesó! Pici tesó! Bence! Pedig nem szoktuk erőltetni, hogy simogassa, csak úgy említeni se m szoktam neki, úgy látszik kezd tisztába lenni a fogalmakkal: tesó =Bence :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok.

ma kiderült hogy péntekenként meg az sztkban nst-znek így egy héten 3x csinálják :lol: :lol:

légzésfigyelő
nekem véleményem két rövidke mondat.
1:régen nemvolt és ugyan ennyi volt a hirtelen halál a babáknál semmivel sem lett kevesebb ez statisztika.
2:pénz,pénz biznisz valakinek.

de ha valakit megnyugtat akkor vegye.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera légzésfigyelővel kapcsolatban egyetértek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vera, Aida: én is! :lol:
Vendég

vagy még egy dolog a légzésfigyivel ha pl külön szobába van a babó akkor lehet szükséges mert akkor az tényleg megnyugtató a jelenléte alatta. de ha egy szobába vagytok akkor........................

harivera
Budapest XXI. kerület

olvasom ket oldallal hamarabb az allergias hozzaszolasokat. en mg csak tusszogok ossze-vissza allandoan, de azt mondjak nem vagyok allergias semmire. na az mitol lehet?

andy. nekunk nem lesz legzesfigyelonk a kisagyban, mert tul vastag a matracunk. de ha talalok olyat,ami jo a mozesba, akkor azt megveszem. itt a kutya nem beszel errol!

maj. nekem rajta volt a tiltolistan, amit a vedonotol kaptam.

boci, gratula a baratnodnek! nagyon szep neve van a kislanyank!

magi. tedd be legyszi a cd listat ujra. biztos nem lattad, hogy mar kertem korabban is.

KépKép
KépKép
mush589

Vera,Aida,Bocika én is! :lol:
Most már kikapcsolok,pihengetek vízszintben.Jó estét,jó éjszakát mindenkinek,majd reggel jelentkezem.PUSSSSZZZ. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mush: átadom neki!

Sarmi: pihizz is nekem!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?