Sziasztok!
Mi is a II. kerületben lakunk, a Budakeszi úton. A Vérhalom téri játszótér szuper! Nekünk is messze van, illetve inkább bonyolult oda a tömegközlekedés, de autóval 10 perc. Megéri, mert minden korosztálynak van játék. A totyogóktól kezdve!!! Ami nagy szó! A nagyfiam imádja, de mivel ritkán tudunk oda menni, olyan, mintha a vidámparkba indulnánk, ha oda megyünk
A Vérhalom téri játszótér nagyon nagy, árnyas, van víz, van hely még labdázni is, sőt még egy külön focipálya is van gumiburkolattal, ami azért jó, mert ha éppen nem focizik senki, akkor lehet a kicsiket hagyni motorozni rajta. Biztonságos, mert puha a gumitól. A játszótér be van kerítve. Az egyetlen hibája az apró kavics, ami miatt a kicsik nehezen járnak rajta. A játékok alatt persze gumitégla van.
A nagyobb gyerekeknek is van óriás csúszda, nehéz forgóka stb. Több homokozó is van. Nem messze van egy közért is, gyógyszertár. Én nagyon szeretem.
Mi még két játszóteret részesítünk előnyben:
Zugligeti úton a Szent Család téren a templom előtt. Ez egy kisebb, de nagyon jól felszerelt.
A másik a Városmajori játszótér. Ez is klassz, de igen napos, ezért nyáron kibirhatatlanul forró bír lenni minden játék, meg a levegő is.
Van egy játszótér a Pasaréti úton is, ami nem zajos vagy büdös (feljebb van az úttól), de inkább nagyobbaknak való játékok vannak. Nincs babahinta csak laphinta. Víz itt is van.
Ismeritek a Margitszigeten azt a játszóteret, ahol még járóka is van? Nagyon ötletes, mert hatalmas nagyok a járókák, a kicsik bátran jöhetnek-mehetnek, ismerkedhetnek egymással, de mégsem kell félni, hogy amig te leülsz egy percre szusszanni, addig meg akar lépni, tehát állhatsz is fel rögtön. Ez lehet, hogy szentségtörésnek hallatszik, de néha nagyon jól tud esni öt perc nyugodt ücsörgés a mamának is. Amúgy még az is jó a járókában, hogy akár benne, akár körülötte lehet kapaszkodva járni a kicsiknek. Amúgy ott is van sok jó játék, gumitégla a játékok alatt, víz stb. A kijutás nehézkes, de néha megéri. Én úgy szoktam menni, hogy ne kelljen a babakocsit fel-le cipelni a villamostól a lépcsőkön, hogy a hatosról nem a szigeti bejárónál szállok le, hanem a Jászai Mari téren, ott van zebra, onnét bevisz akár a busz, akár be is lehet sétálni, nincs messze.
Nem okoskodom tovább, csak még annyi, hogy nálunk a Fogaskerekű is nagyon bejött. A nagyfiam imádja, az is külön jutalomprogram, ha csak megyünk egy-két megállót, aztán onnét lesétálunk. Igazán nagy sétát is lehet tervezni úgy, hogy nem kell a piciknek sokat sétálni, mégis élvezhető a program: Fogaskerekű, onnét vagy átsétálunk a Gyermekvasúthoz (útközben van egy erdei játszótér) vagy elmegyünk a Normafához, ott van egy szuper rétesező, teával, kicsit tovább sétálva a nagyréten lehet hancúrozni, kis favonatokon játszani, majd vagy a 21-es busszal Moszkva tér, vagy lesétálunk a Gyermekvasút egyik megállójához, azzal pedig elmegyünk a Szépjuhászné megállóig, ahonnét a 22-es busz visz a Moszkva térre (minket haza a Budakeszi útra
). De el lehet menni a Hűvösvölgy végállomásig is, onnét pedig 56-os busz visz a Moszkva térre.
Persze ez inkább egész napos program, de fél nap alatt is egy része bejárható. A mi fiaink mindegyik változatáért rajonganak, pedig a nagyobb utál sétálni. Lusta a szentem, de elhatároztuk, hogy ahogy kicsit jobb lesz az idő, hétvégenként egy napot mindig túrázásra, kirándulásra fordítunk a környező vidékeken.
Ja, és persze beígértem tavaszra az első libegőzést is. Az is itt van közel. Fogalmam sincs, mennyibe kerül mostanság, kicsit tartok is tőle. Meg azért sem mentünk idáig, mert féltem, hogy Kristóf megijed vagy elunja a közepén, ott pedig ugye nem lehet kiszállni.
Most már tényleg eldugulok
Bocs a sok dumáért!
Puszi, Dorka