Sziasztok!
Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációt.
Látjátok, nekem két fiam van, de lány receptem nincs.
Most meg már úgyis késő
, mert már eldőlt. A nagyobbik után egy kicsit elkeseredtem, amikor kiderült, hogy a kicsi is fiú (de még jó is, hogy nem a szüléskor derült ki, mint előre terveztük, hanem véletlenül sikerült megkukkolnom egy UH-s videónkon), de most nagyon úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy. Lehet, hogy rosszul látom, de nagyon sokszor a környezet elvárása az, hogy fiú-lány váltakozva kell, hogy érkezzenek, legalábbis rám talán ez hatott a leginkább, nem is az én elvárásaim. Persze miután megszületett, akkor már abszolút nem számított, hogy milyen nemű, csak minden rendben legyen vele.
Nem mondom, hogy nem örülnék egy kislánynak, de ha fiú lesz, őt is örömmel várjuk!
Maci!
Tesó: ez a bepánikolás sajnos időnként mindekinél előjön, szerintem még nálunk nőknél is, akik egyébként szeretnénk babát. Beszéljétek meg
. Egyébként a gyerekek igen eltérően fejlődnek, egyáltalán nem biztos, hogy baj. Az enyém pl. csak mostanra (4,5 év) tud teljesen tisztán beszélni, viszont már majdnem olvas. Ha nem kóros, amit csinál (ha jól tudom, a nappali bepisilés ekkora korban még normális), akkor hagyni kell, max. segíteni tudsz, hogy rájöjjön, de erőltetni nem szabad, mert azzal több kárt okozol, mint amennyi hasznod lesz belőle. Vagy nem?
Remélem azért előbb-utóbb (inkább előbb) minden pasi rájön, hogy kell az a tesó! Mondjuk nálunk nem nagyon tiltakozhatott volna (nem mindha akart volna
) a gyerekáldás ellen, mert mi amikor összeházasodtunk ez lebeszéltük. Hány, kb. mikor (bár ez borult). És mivel a körülményeink is úgy alakultak, hogy belefér a tesó, ezért jöhet!
Betti!
Esküvő???
Igen, ez a hónap nekem több okból is teljesen esélytelennek tűnt, de úgy látszik ez néha nem akadály
. A közti vérzés is, meg hosszabb időszakokat is kihagytunk, amikor nem tudtunk együtt lenni. Pedig egyébként nagyon reménykedtem a ciklus elején, mert ennek pont egy "jó" ciklusnak kellett lennie (ha tényleg úgy van, hogy csak minden másodikban van peteérésem), de aztán amikor volt a pici vérzésem, akkor le is tettem a dologról (mert ha pl. a peteérést jelezte volna a vérzés, akkkor amúgy sem lett volna esélye, mert vérzés alatt mi nem vagyunk együtt), és nem is érdekelt a téma, csak akkor voltunk együtt, amikor kedvünk, (és lehetőségünk
) volt rá, nem erőltettük a kétnaponkéntit.
Az utolsó menzesz alapján szept. 8-ra lennék kiírva, de a doki az igazoló papírra 5 hetes terhességet írt, ami viszont egy héttel későbbi kiírási időpontot jelentene (a doki már nem szokott menet közben változtatni a kíírás időpontján, legalábbis nálam egyik gyereknél sem tette). Kérdés, hogy a védőnő mit fog beírni a kiskönyvbe, és a doki a későbbekben mivel fog számolni. Nem tudom, kinél ez hogy van, de az én védőnőm erősen a 28 napos ciklusra és a 14. napi fogantatásra voksol (pedig valószínű van elég sok nő, aki nem így működik), és a szerint számol. Erről nem igen tudtam már a Nátánnál sem eltéríteni, pedig ott hőmérőztem (és a doki UH-t is csinált), és emiatt napra pontosan tudtam, hogy mikor fogant (igaz, hogy akkor csak két nap volt a különbség, de egyébként ez az én ciklushosszaim alapján akár több is lehetett volna). Pedig most azért nem mindegy, mert ha esetleg a 14. napi fogantatással számol, akkor ha a gyerek szept. 8-a után akar érkezni, akkor már túlhordottnak számít, és esetleg megindítják, míg ha a későbbivel, akkor még nem tennék... Remélem azért rá tudom beszélni, hogy a doki véleménye alapján írja az időpontot... (A korai érkezéssel úgysem kell számolnom, mert Nátán gyakorlatilag a kíírás napján kiindult, Beni viszont még +10 napot bent csücsült (bár lehet, hogy ott is az volt a gond, hogy esetleg egy héttel később fogant)).
Vissza a dokihoz 4 hét múlva megyek, addig még túl kell esnem egy vérvételen és EKG-n is (ami nem baj, csak ne kellene annyit várnom), illetve a jövő vagy az utáni héten beszerzem a kiskönyvemet is.
Beszti