Új privát üzeneted érkezett!

Emese, nekem az anyósom azt mondta, hogy 1/2 éves korára alakul ki, hogy milyen színű lesz a baba szeme.

Puszi,

Vic
Victoria

Andi!
Már szellőzteted a Nagyfiút? Én is gondolkozom a dolgon, hogy az előszobában kinyitom az ajtón lévő ablakot, és Babót kitolom levegőzni. Nem baromság ez egy 15 napos gyereknél?
Engem ma délelőtt elengedtek a fiúk szabadságra, és mászkálhattam a napsütésben az emberek között. Már alig várom, hogy 3asban császkálhassunk a szigeten.. Mikor lesz az még?
DettiKép
Detti

Sziasztok,
Zita,
nemsokára befejeződik a vírus özön, azt hiszem holnaptól megszabadulunk tőle, várom a leveled.Kép

Babakendő
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm
Bal oldalon lenn: Babahordó kendőkötés, mindent megtaláltok róla, méret, varrás, kötések. Nekem anyukám varrt flanel anyagból, nagyon szerettem, de utána vettem egy babazsákot és azt nagyon sokáig használtuk.
A profilomba feltettem egy képet, így már egész pici babát is fel lehet kötni a hasatokra. Nagyon jól tart.Kép

Alvás: hűűű, még mennyiszer vált "stílust" a gyerkőc. Ez egy nagyon érdekes a kicsiknél. Az elmúlt két évben mi is kaptunk mindenből.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Pindur!

Én használtan vettem kengurut, mert a bababoltokban 8-9 ezer forintnál kezdődtek és 21 ezer volt a legdrágább, amit mi láttunk. Az Árpád hídnál van egy Brendon bolt, ahol használt dolgokat is árulnak, én ott vettem 3700 forintért (nem látszik rajta, hogy használt), de szerintem hirdetésekben is találhatsz.

Sétaügyben nekünk nincs problémánk, mert minden nap menni kell a lányomért a suliba, ha hideg van, ha nincs. Kristóf jókat alszik a levegőn, ha meg hazaérünk, az előtérben hagyom és ott alszik tovább.

A sok hajasbaba után mutatok nektek egy kis kopasz férfiembert (illetve nem kopasz, csak szőke) Kép.

Kép
johitimi

PINDUR,

nekünk is egy hétig kellett porszívózni a kis orrát, mostanra múlt el a szörcsögés. Előtte lazítod vmivel a taknyot?
azért kel fel éjszaka gyakrabban, mert ki van nak száradva, és szomjasok szegénykék. mi is volt, hogy óránként szopcsiztunk. Én éjszakára még párásítom is a szobát, hogy könnyebben lélegezzen.
Remélem, tudtam segíteni.

Victoria,
látom, sikerült a kép kicsinyítés. Ari a gyermek.

Ágci,
köszi a babakendős infókat, szerettem volna, de sajnáltam a kismamától megrendelni, ott 7000ft körül van.

Detti,
mi két hete voltunk kéthetesek, de én már akkor kivittem. Először csak fél órára, aztán egy kicsit többre. Tegnap( egy hónaposan) már két ótát sétáltunk a napsütésben. Nekem mózeskosaras babakocsim van, abban egyáltalán nem fázik, és a szél sem fúj be. Végigalussza a sétaidőt, szerintem kimondottan szereti a levegőt.

Timi,
szép ez a fiú!

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Ann, én is gondoltam, hogy a betegség az oka, illetve kezdetben biztos az is volt az ok. Volt olyan éjszaka, hogy kétóránként ébredt (én is akkor voltam a legbetegebb, úgyhogy másnapra hulla voltam). De azóta, mikor fölkel, nem látom, hogy nagyon be lenne dugulva az orra (nem jobban, mint napközben), szépen tud szopizni is.

Vic, nagyon édes Dorka! Kép Szerintem nyugodtan mehettek sétálni is ilyen szép időben, nekünk legalábbis anno azt mondta a doktor néni már két hetesen, é hamar mentünk is mindnfelé. Mi mosható nadrágpelust használunk, eldobhatóból pl. (éjszakára) meg DM-eset, és nekem eddig semmi bajom nem volt vele.

Andi, persze, nem az a baj, hogy nem alszik el a kocsiban, elalaszik ő, hiszen akkor viszem, amikor otthon is aludna. A baj az, hogy ő 2 órát szokott aludni egyhuzamban (ennyit igényel), de ennyit nem nagyon tudok sétálni vele. Ha egy óra-másfél óra után hazamegyünk, akkor meg fölébred, és utána nagyon nyűgös, hogy nem aludhatta ki magát.

Ágci, az alvást azt pl. éjszakai alvásra is értetted? Kép Olyan furcsa, hogy az én nagyalvó fiam mostanában fölkel az éjszaka közepén...

Timi, nagyon aranyos a kisfiad! Kép Itt a neten már nézegettem a hirdetéseket, de még nem találtam semmit. De ez a Brendon jó ötlet, köszi! Hol van pontosan? Többiek: tudtok valami helyet, ahol olcsón vehetek viszonylag jó kengurut? Az sem baj, ha használt!!

Manóka, lassan én is egy hete szívom, de semmi változás. Holnap veszünk Cebion cseppet, azt hallottam, az segíthet gyorsítani a gyógyulást. Egyébként általában Sterimarral lazítom, de nem mindig, mert eléggé vízszerű (talán 1-2 napja sűrűbb), és könnyen jön. Csak úgy ordít szegény kicsi fiam!! Kép Kép De eddig miért nem kelt fel éjszaka? Miért van kiszáradva? Attól, hogy folyik az orra? Kép Párásítani én is szoktam ezerrel, a doktornő is mondta, hogy az segít.

Én néha nem bírom az itthonlétet. Kép Ti hogy mentek el bárhova?? Maximum séta, de ha bemegyünk áruházba, üzletbe, fölébred, és általában sírni kezd, azt meg nem bírom. Vendégségbe meg azért nem szívesen megyek, mert ott meg nem alszik el, azért szenvedés, hiszen nagyon nyűgös egy idő után. Mindenki otthon csücsül (leszámítva a babakocsis sétákat), vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Kép Eléggé rohangálós életet éltem azelőtt (gondolom, nem vagyok egyedül), és néha nagyon nehéz elviselnem az állandó itthonlétet. Persze nem vágyom sokra, csak néha egy kis vásárlás vagy mittudomén. Nem moziba akarok menni meg koncertre. Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!
Pindur!
Ürülök, hogy jobban vagy már! Nem lehetett könnyű betegen ellátni a családodat!Kép Mi CAM kengurút vettünk 7000 Ft körül volt az ára (mivel autósülésre nincs szükségünk.Kép) erre költünk. Nagyon élvezi a kengurúzáast! A CAM-nak van egy olcsóbb kengurúja ami szintén nagyon jól tartja a baba fejét a MARSUPIO nevű.
Mi mindenhova Duduval megyünk, a kocsiban mindig alszik és a kengurúban is. Ha betérünk egy boltba általában felébred, de nem bőg csak ha melege van. Vendégségben mostanában kezd nyűgös lenni, de akkor biztosítok számára egy nyugodt sarkot (mondjuk két összetolt forelt) és amikor már fáradt leteszem. Kb. 3 perc nyűgösködés után bealszikKép
Van segítséged aki tudna vigyázni a babára??? Mi a jövő héten megyünk ünnepelni és szerencsére van kire hagynomKép Bár nem tudom hogyan viseli majd, mert mostanában anyás meg apás lettKép

Na olvasom a többiekét is!
PUSZI!

hicudzsi

Pindur!
Nem tudom, hogy ismered-e a Suttogó titkai című könyvet. Dudu sosem aludt éjjel, kétóránként ébredt. Mióta ( 5 napja) alkalmaztam a könyv altatási módszerét, Édua minden éjjel alszik, 7-8 órákat.
Ha már nem beteg Dani, csak hozzászokott az éjjeli ébredéshez akkor hamar le lehet szoktatni róla! Fel a fejjel!

Ann!
Köszi a dicséretet! A védőnéni meg a rokonok is hajszeszre tippelnek.
Ügyesek vagytok, hogy tornáztok! Nekem gyúróbérletem van. Futógép és társai, de nem használtam ki ebben a hónapban, ezért nem veszek a következőre. Ha ilyen jó marad az idő akkor felcsatolom a görkorit végre!! És amíg apa babakocsit tol, én korizom mellettük.

Vic!
Pelus: nekünk a Pampers vált be. Abból még sosem folyt ki semmi. A DM-es Babylove meg csak a mini méretben jó, a midiből már kifolyik a cucc.
20 percet kellett várnom mire betöltötte a gép Dorka képét! De megérte!!!!
Gyönyörű hajasbaba!

Detti!
Már írtam, hogy mi kéthetesen már vittük mindenhova Éduát, pedig akkor sem voltak nagy melegek! Ha nem viszed emberek közé, csak sétáltok, persze úgy, hogy jól beöltözteted, az a legjobb! A friss levegő nagyon jót tesz nekik és a legtöbb baba hatalmasat alszik a jó levegőn! Első nap fél, másodikon háromnegyed órára vidd ki és így emelheted tovább az időtartamot. Amikor hazaértek, nézd meg a kicsi lábát, testét, hogy meleg-e. Ha hideg a lába a következő nap jobban be kell bugyolálni, de ennyi.

Timi!
Nagyon édes a kép Kristófról!! Szép baba, és nagyon fiús!

Most megpróbáltam kicselezni a gépet és külön dokumentumban írtam meg a hozzászólásomat. Remélem így nem kell 30 percet várni, mire beírja (vakon!!)
PUSZI Mindenkinek, majd jövök még!

hicudzsi

SziasztokKép
Timi, Kristóf nagyon édi Kép olyan huncut kis arcot vág!

Detti, a 7en pluszok lesznek, nyugodtan elkezdheted szoktatni. Először sztem csak 5-10 perc, bár ha csak rányitod az ablakot, lehet több is simán.

Hicu, nekem a suttogó nem vált be, sztem úgy szar ahogy van Kép van benne 1-2 használható dolog, de az altatás speciel nem az. Van olyan ismerősöm, aki ajánlotta nekem a könyvet, ott áradozott róla, majd egy idő után be kellett látnia, h nem megy neki sem. Nagyon gyerekfüggő a dolog.
Amíg azt alkalmaztam, Hami alig aludt nappal, majd leálltam róla és tök jól alszik azóta. Igaz csak akkor, ha altatom, vagy babakocsiban van, vagy tömködöm a cumit a szájába. Báááár, pár napja néha elalszik teljesen magától is. Szóval sztem gyereke és korszaka válogatja, ő meg megpróbálja eladni magát univerzálisnak és lelkiismeretfurdalást kelteni az anyában, ha nem megy...
Ügyi vagy, h kondi meg kori Kép

Emese,akár 1 éves korig is változhat, bár, ahogy Vic is írja ált. fél év. Én is kivi vok, mert apája barna szemű, én meg kék Kép

Én meg ma voltam fogászatoooon! Kép Hoppá, Hami éhes, ruhán keresztül be óhajtja kapni a cicit Kép
Még annyit, h 16 dekát hízott az elmúlt héten Kép szóval nincs gáz.
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Dícséretet köszönjük, átadtam a fiatalembernek.

Ann!
Ügyik vagytok a hízásban, csak így tovább Kép.

Most megyek, mert szegény gyerekemnek az iskolaváltás miatt egy csomó pótolnivalója van Kép, megyek tanulni vele.
johitimi

Anyusok! Bejött a baba szellőztetés. Csak 10 percig volt kinnt, de már 2 órája alszik, mint a bunda. Jajj de jó!
Az éjszakai Babylove teszt eredménye: nem folyt ki semmi sehol, így nem ütött meg a guta. Viszont a telihold, vagy egyéb légköri esemény miatt nem sok alvás volt, éjféltől 2-ig Csehov drámákat olvastam Leventével az ölemben, mert aludni sem akart, meg ébren lenni sem, feküdni, és vállon lógni sem, szopizni, és nem szopizni sem. Ahhh ezek a ffiak. Az apja meg bedugta a fejét a párnája alá, és édesdeden aludt. Kép Kép Cuki.
Detti
Detti

Ann!

Nem értem, hogy miért írod azt a könyvről, hogy univerzális? Szerintem meg pont az a lényege, hogy ismerd meg a gyereked, térképezd fel és a vérmérsékletétől függően alkalmazd a módszert.
Mindenesetre nekünk nagyon bejött. Végre egy könyv amiben nem akarnak belémrugni még egyet amiatt, mert nincs elég tejem. Elég nehéz ezt magában feldolgozni....
Egyébként nekem olyan mamik ajánlották akik régóta alkalmazzák és a baba minden nehéz korszakában bejött. Az is nagyon jó benne, hogy tényleg rávilágít, hogy mikor mit akarhat a gyereked.
Na meg még sok előnye és jó tippje is van amit nem győzök felsorolni!Kép (Pl. azóta, hogy elolvastam SOHA nem idegesít vagy frusztrál a gyereksírás, azelőtt meg már volt, hogy én is sírva fakadtam és emiatt tehetetlen voltam. Most már nagyon keveset sír Dudu és mind kiegyensúlyozottabbak lettünk! Ez nagy kincs! Na meg végigalussza az éjszakákat!!!
KépKépKép
Detti!
Ilyen gyönyörű időben különleges kincs a jó levegő a babáknak!
Örülök, hogy ilyen szépen aludt!

Timi!
Jó tanulást!!

Millió puszi nektek!!

hicudzsi

Bocs, hogy ennyit írtam a könyvről, csak azt írta Ann, hogy "szar" és gondoltam "hallgattassék meg a másik oldal is" KépKépKépKép

hicudzsi

Sziasztok!

Mi sem vesztünk el, csak eddig read-only üzemmódban voltam. Kép Valóban érdekes, hogy most a pelus, popsitörlő, vitamin, stb a legfőbb gondunk, később pedig -szinte észbe sem kapunk - előtérbe kerül a NEVELÉS Kép

Zita! Ha lehet, szeretnénk mi is bekerülni a táblázatba! Heni, Boldizsár, 2003.11.13., 4000g/57cm, Tesó: Barnabás, 2001.09.21. Köszönjük szépen!

Mi úgy tapasztaltuk, hogy ha egy fajta pelusból többször kifolyik a pisi, akkor bizony már eggyel nagyobb méret kell belőle, még ha a kilók mást is mondanak! Kép

Én is nehezen viselem a bezártságot, két gyerkőccel különösen macera kimozdulni, már alig várom a tavaszt! Múlt héten ugyan elmerészkedtünk a játszóházba az állatkertben (szuper jó, ha még nem voltatok!), Boldi is élvezte, csodálták, milyen jól eljátszik a bébijátékokkal. Kép De felfüggesztettük, amíg el nem múlik az influenzaveszély. Azt sem bánom, ha meglesz még pár oltása, talán azok által is védettebb.
Alvással egész jól állunk, képzeljétek, tegnap később ébredt, mint Barni: 9-kor tettem be a kiságyába, és fél ötkor kezdett nyekeregni, így gyorsan kikaptam, nehogy felkeltse a tesót. De éjfélkor már nagyon aggódtam, nincs-e baja Kép

Emőke! Ezek szerint neked bevált a Suttogó...? A Kismama magazinban nagyon szidták, de mostmár tényleg kíváncsi lettem rá! Kép Görkorizni én is imádok! Csak nálunk nincs hol Kép

Nekem a kendő jobban bevált, mint a kenguru, nekem könnyebb magamra tennem, de ez is egyedi Kép Tovább is lehet hordani benne a babát, a kengurut Barni már 5-6 hónaposan kinőtte Kép Próbálok feltenni képeket, ha nem sikerül, akkor a profilomban van egy fürdetővödrös Boldiról Kép (A piros szemet még nem tudom, hogy lehet utólag eltüntetni Kép)

Puszilok mindenkit!

Heni

Ui: Szia Ágci! Üdv itt! Ti nem terveztek mostanában duplázást? Kép Hiányzol a másik topicból!
gesztenye

Heni,
de aranyos vagy.Kép Mivel nemrég váltottam munkahelyet, és ezáltal gyakorlatilag életet is, most nem szeretnénk a bizonytalanra egy babát bevállalni. Ha Gábornak is megadtuk a maximális odafigyelést (no stressz...stb), akkor ha lesz kistesó, neki is szeretném, és ez most még nem megy.

Ann,
ez igazán szép gyarapodás! De jó!

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Úúúúúúúúúúúúúútálom a melegfrontot! Ti nem?

Na megyek, mert megint bőgés ... Kép

Boró és mabőgőmasinaZozo
femõke

Sziasztok!
Csak "egy" sor...

Boróka én is utálom a melegfrontot, Liliána is nyűgös ma egész nap. Kép

Puszka
Noémi
noémi

Pindur,

nem lehet a fiút tovább sétáltatni? Mondjuk, akár két órát is. Szerintem, ha fel van öltöztetve, akkor nem fog megfázni. És nem tudsz soha elmenni egyedül? Én két szoptatás között itthagyom a férjemre, elmegyek a boltba, stb. Nem messzire, csak mégis el. Ma pl bementünk a munkahelyemre, ott mindenki szeretgeti, én meg büszkékledhetek, pletykálhatok egy kicsit, és a gyerek is elvan. Próbáld, vagy elmenni hármasban sétálni. Nem lesz annak a gyereknek semmi baja, sőt az enyém kimondottan jól alszik a levegőn, most az a kis nedvesség is jót tesz neki.
És, azért szopik gyakrabban, mert ha el van dugulva a kis orra, a száján vesz levegőt, és úgy jobban kiszárad a kis torka. De ne aggódj nagyon sokat, mert akkor a bab is megérzi!
Van egy szép, egészséges babócád, csupa boldogság.

A Suttogó nekem sem tetszett, és teljesen egyetértek a KIsmamával, mert ha azzal a gyerekkel 9 hónapig össze voltam nőve, hogy is kívánhatnám el tőle, hogy egyedül aludjon, amikor ő ép az én melegségemre vágyik.

Detti,
örülök, hogy sikerült a szellőztetés, ha kiviszed sétálni, addig fog aludni, míg haza nem mentek, és meg nem érzi a meleget, úgyhogy bátran, nem lesz baja.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok Csajszik!

Mindenkinek köszi a kendőtippet. Már át is küldtem anyukámnak, hadd kezdjen bele a varrásba. Kicsit kiborító, hogy miért kerül 2 db anyag 7000 ft-ba. És miért kell a kismamákon nyerészkedni? Az anyatejes zacskó is betett - 2000 ft 20 db? Hol élünk? (Mert persze Avent vagy Medela. De miért nincs egyszerű magyar zacsi?

Bocs a kiborulásért.

Manga
manga

sziasztok Kép
Hicu, ezért mondtam, h embere válogatja, örülök, h neked legalább bejött. Én nem olvastam a Kismamát, de ezek után el fogom Kép
Azért mondom, h univerzális próbál lenni, mert közli, hogy it meg ott, ez meg az volt a probléma, de akkor jött Ő, a csodatévő és megoldotta, Te meg, aki nem az ő módszerét alkalmazod, elmehetsz a búsba a gyerekeddel együtt, mert béna vagy. Legalábbis én ezt éreztem és ügyesen kibuktam. Na aztán nem foglalkoztam vele, csináltam úgy, ahogy jött a szívemből és meg vagyok magammal/magunkkal elégedve Kép Jó érzés ezt kimondani, azt hiszem Kép

Pindur, megértelek, én is néha ezt érzem. Sztem, a tél is rátesz egy lapáttal. Halgass manókára, sztem is próbálj meg többször kimozdulni.
Nekem mondjuk jót tennének baba-mamás talik + ha apa többet érne rá + tavasz Kép

Heniiii, de rég láttalak már! De jó hogy írtál Kép Boldinagyon édi a képen, így piros szemmel is Kép

Detti, de ügyik vagytok Kép Éjszaka Kép

Képzeljétek, énekeltem Haminak, erre ő is elkezdett nagy hangosan énekelni, aztán persze röhögtem, mert nem bírtam, erre ős is, úgyhogy percekig énekeltünk és röhögtük felváltva, annnnnnyira jó volt!!!! KépKépKépKépKép

Pusszancs, mert fürcsi
Ann
annann

Emőke! Ne haragudj, hogy még mindig zaklatlak Kép, de ha még nem adtad fel, hogy szopiztatni tudj, próbáld meg felkeresni Dr Sarlai Katalint a Szt István kórházban. A lányok a szopi topicban, vagy a tudakozó is meg tudja adni a számot, ahol elérheted. Ad egy időpontot, és azt hiszem ott még uh-os vagy mammográfiás vizsgálatot is tudnak készíteni a cicidről, hogy van-e esetleg valamilyen szervi elváltozás.
Lehet, hogy a szop-tanít készüléket javasolja - Ágci, jól tudom, hogy ti is ezt használtátok és ennek segítségével tanult meg Gabó szopizni és lett tejed?

Ha viszont úgy érzed, hogy te minden lehetséges dolgot megtettél, ne legyen bűntudatod: valóban nem a szoptatástól függ, hogy milyen anyuka valaki. Én azért nagyon szorítok, hátha sikerül Kép

Ágci: értem! Kép

Ha nem gond, nagy vonalakban leírnátok, mit ír a suttogó az altatásról? Most már irtó kíváncsi vagyok! Kép

puszi
heni
gesztenye

Sziasztok!
Visszaolvastam a termést és én is igen kíváncsi lettem erre a suttogóra!Kép A címe alapján meg lehet venni vagy van szerzője is? Ha tudja valaki légyszi írja meg!
Heni
A táblázatot holnap felteszem és természetes hogy te és Boldi is bekerültök. bB kell vallanom megkuksiztam és nagyon aranyos. Bevált a fürdető "dézsa"? Én is szerettem volna egyszer kipróbálni, de mivel olyan szerencsés helyzetem volt, hogy a nővérem majd 11 hónappal előttem adott életet keresztlányomnak így sokmindent örököltünk, így a kiskádat is. De azért írd meg, hogy milyen?

Séta: Én elég korán 1,5 hetesen vittem már sétálni igaz akkor még tartott a vénasszonyok nyara! de szép is volt az a napsütés! Már alig várom a tavaszt.

Bezártság: Nos én is nehezen tűröm, főleg mert tetőtérben lakunk, lift nincs és olomsúlyú a babakocsink(szintén öröklött), így akkor megyek a apa vagy anyósék vagy barátnők megszánnak!!
De apa néha felvigyáz a fiára és olyankor dumcsizni leszaladok kolléganőkkel, barátokkal. Volt már kétszer is, hogy közeli City Caféban 2 óra dumaparti, de sajna csak süti, se kávé, se valami fincsi ital Kép Most pedig elkezdődik a suli, közoktatásvezetői,, és már most szombatra el kell olvasni 200 oldalt. Na de nagybetűs a könyvKép ! Amúgy én is be szoktam vinni a volt munkahelyemre a picurt, igaz mióta influenza veszély van nem voltunk, mert ugyebár egy ekkora suliban bárki megfertőzheti. de aranyosak a volt osztályo, mert néha fel-fel ugrik valaki a bánatával, így nem is annyira unalmas az élet!!!

Nektek is szokott fájni a fejetek? Olyan egyoldalú fájdalom, vagy talán a frontok???

MIndenkihez: Van köztetek vidéki is vagy Bp-iek vagytok? Ágci rólad tudom!!
Jó éjt és puszi mindenkinek! Zita
zitus

Ann! Köszi! Kép (Azaz töti, ahogy Barni mondja Kép)Megpróbálok gyakrabban jönni, és tőlem telhetően nem nagyon okoskodni, jó? Kép (Szakmai ártalom Kép)
Hami édes lehetett, ahogy énekelt! Gratulálok a gyarapodáshoz! Megnyugodtál, ugye?! Kép

Boldi tényleg nagyon édi élőben is, és egyszerűen imádja a vödröt. Szkeptikus voltam vele, de tényleg bevált Kép Szabályosan röhög, amikor beleteszem, az sem zavarja, ha néha nyel egy-kettőt Kép, és szinte rögtön kihozza belőle a még bennrekedt büfiket is Kép

Torna volt téma nálatok: nekem az aquafitnesz nagyon bejött, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni - az úszást unom és nem bírom, de ez érdekes és csöppet sem unalmas, nagyon hatékony, szerintem egy óra felér 3-4 óra aerobic-kal, az étvágyamat is csökkentette, a tejem nem lett tőle kevesebb (igaz, Barni már kb 9 hónapos volt, amikor elkezdtem, de szinte csak szopizott), jó volt a hát-és derékfájásomra... Szóval tényleg szuper.
Van amúgy egy könyv, Szülés után is fitten a címe, csak nekem nincs időm arra, hogy végigolvassam, mielőtt tornázni kezdek. Kép
Régebben bevált a callanetics is, szerintem az is elég kímélő, de hatásos Kép, és megvan az az előnye, hogy itthon bármikor csinálhatod. De azért kérdezzük meg a szakértőt mindezekről Kép

Hú de késő van, és még csomó dolgom.

Puszi:
Heniék

Kép
gesztenye

Zita! Neked is köszönöm! Kép Kérdésedet még nem olvastam, és máris válaszoltam Kép
Nekem is egy hete elég kehes a fejem = kialvatlanság + melegfront. De már lényegesen jobb.

Téli babáknál, azt mondta drnénink, a levegőztetéssel várjuk meg a köldökcsonk leesését - bár nem annyira értem ezt, hiszen ruha van ott is rajtuk Kép

Jóéjt,
Heni
gesztenye

Sziasztok!
Áááá, szóval mindenkinél melegfront volt tegnap?! Nálunk is szinte egész nap sírás- rívás volt, csak kézben nyugodott meg Dorka, de néha még kézben is rázendített, pedig már olyan fáradt volt! Néha- néha alukált 1/2- 1 órácskát, de aztán felébredt és kezdődött minden elölről.
Aztán este 11- kor elaludt, s legközelebb csak reggel 6- kor ébredt fel, de akkor is csak úgy félálomban szopizott, mert 20 perc múlva már aludt is...még alszik, de lassan ébredeznie kell.
Na megyek, kihasználom ezt a pár percet és pakolászom addig.

Ui.: Most nem olvasgattam vissza a leveleket, de mihelyt lesz rá időm, azonnal bepótolom!

Puszi:

Vic
Victoria

Sziasztok!

Talán lesz időm írni... Kép

Hicudzsi, kösz a tippet, ha lesz időnk, utánanézünk a kengurunak. Bár kicsit tartok tőle, mert 152 cm vagyok és 42 kiló, nem tudom, hogy elbírom-e a ruhával kb. 6 kilós babát. Kép
Van kire bíznom Danit, mert a szüleimm itt laknak a szomszédban, és néha el is megyek itthonról, de csak rövid időre. Ma viszont szuper idő van, úgyhogy irány a Gellért hegy!! Kép

Manóka, lehet két órán keresztül sétálni, csak minden nap elég nehéz, mert a lakás már így is csatatér és megeszi a kosz... Kép

Ann, nagyon édes lehetett Hami! Kép A babás találkozók nekem is bejönnének, de majd ha vége az influenzaidőnek! Kép Bár mi már jobban vagyunk, csak Dani orra folyik még. Ja, a Kismama nekem néha nagyon egyoldalú, bár szeretem és olvasom is minden hóapban, csak egyre többször akadok ki némely cikkükön. Kép

Zita, ha jól tudom: Tracy Hogg: A suttogó titkai a könyv írója és címe. Csak pár pillaatra volt a kezemben egyik héten, kb. 2000 Ft-ba kerül, könyvesboltban megkapható. Mi egyébként budapestiek vagyunk, potosabban a XI. kerületben lakunk. A Feneketlen tó közelében.

Heni, én nem tudom leírni pontosan, hogy mit ír, a lényeg az, hogy meg kell tanítani aludni a babát (ha kell, sírás árán is), de Hicudzsi majd leírja, ő jobban tudja és amint látod, neki bavált. Kép
Nagyon édes a babád!! Az én Danim is hasonló, nemsokára lesznek új képek, majd megpróbálok szkennelni.

Végre Dani újra aludt éjszaka!! Kép Ahogy régen, fél 10-től 6-ig. Persze lehet, hogy ez csak átmeneti javulás. Kép Most csak attól félek, hogy megint kevés lesz a tej. A szoptatási tanácsadó ugyanis mondta, hogy ha ennyit alszik, jó, ha fejek éjszaka, hogy ürüljön a mell. Fejtem is, de mostanában, hogy éjszaka is szopiztunk, fölhagytam vele. Azt hittem, most is lesz kaja éjjel, de nem volt. És én is végigaludtam az éjszalát. Kép Mindegy, most éjjel asszem megint fölhúzom a vekkert. Legfeljebb utána még egyszer fölkelek kajáltatni. Kép
De nem egészen értem: mindenki, akinek alszik éjjel a babája, fölkel fejni vagy kevés lesz a teje egy idő után (mert hogy órákig nem ürül a mell)? Nem hiszem, hogy így lenne...

Pindur
pindur

Manga! Én úgy tudom, hogy a patikában is lehet kapni, jóval olcsóbban zacsit. Szerintem kérdezz rá! Nem csak az Avent gyárt ilyesmit.
Puszi: Detti
Detti

Sziasztok Kép
Pindur, jól tudod a könyv íróját és címét. Kb a lényege is ez. Vhogy úgy, h a gyereknek tudni kell magától elaludni már születése óta. Azt viszont neked kell megfigyelni rajta, bizonyos jelzések alapján, h mikor teszed le a kiságyba. Azt is leírja, h mit figyelj és, h mikor tedd le. Ha naygyon sír, nyugtasd meg és kezd elölről...
Önmagában véve ezzel semmi baj nincs sztem (kivéve, h kérdés, h meddig hagyja sírni), csak azzal, h az egyetlen üdvözítő módszernek ezt látja. Tiszta olelkiismeretfurdalást kelt az emberben. Mert leír 1001 storyt, h ígymeg úgy szarul csinálta az anya és jött ŐŐŐŐ és hipsz-hopsz, jó lett. Na most sajnos én ezt akkor olvastam, amikor Hami még sehogyse akart aludni. Csináltam is lelkiismeretesen, Hami meg egyre kevesebbet aludt - 12 óra se volt meg/nap Kép(( És akkor hagytam a franba az egészet, csináltam úgy, ahogy nekünk jó volt, csakhogy így kiegyensúlyozott Hami is, alszik eleget és az én önbecsülésem se ment a béka segge alá. No meg így is oda fogunk kilyukadni, ahova ő, csak más úton.
Én sose voltam az Egyetlen igaz megoldás híve, sztem mindenkinek meg kell találni, legyen az altatás, szopttatás, játék stb területén, azt az utat, amit ők tudnak járni.
Na, már megint sokl voltam Kép

Manga, én meg jégkockacsináló zacsiban raktam el a tejet, igaz nekem csak minimális mennyiség van eltéve, ami kifolyt a tejgyűjtő kagylóba.

Pindur, örülök, h újra alszotok. Sztem inkább a nem alvás volt átmeneti.

Zita, mi 60iak vagyunk.
Nekem szerencsére nem szokott fájni a fejem. De a frontok nyugodtan lehetnek a bűnösek, mert rohangálnak jobbra balra Kép Deegalább most meleg van. Ma nem hagyjuk ki a sétát, mert holnap az oltás után úgyse viszem ki.

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Na jó hogy megtudom,hogy front van /régen nem nagyon érdekeltek az ilyenek/,most legalább megoldódott a nyügösség rejtélye. Persze némi hasfájással tarkítva. Most már nekem lassan kezd menni a hasam,annyi mindent összeiszok, Vencelnek nem lett azonban könnyebb. Éjszaka megszélcsöveztem. Nem akarom hozzászoktatni,de jó nagy megkönnyebbülés volt,két pelenkányiKép Utána olyan mélyen aludt. Manga! A jégkockatartót nekünk is javasolták az anyatejgyűjtőben,azért is praktikus, mert ha majd csak 1-1 főzelékhez kell,nem kell felolvasztanod két decit. A gyógyszertári zacsi nem olcsóbb mint az általad említettek, de lehet,hogy csak átvertek engem. Ezt a Suttogót már majdnem elhatároztam,hogy megveszem /felkeltettétek az érdeklődésem/, de Ann meggyőzött az ellenkezőjéről. Az alvás jól megy, de ha bármivel gondunk van,akkor csak vagyunk olyan viszonyban Minimanóval, hogyha nem sikerül nekem ráéreznem ,hogy mi lenne jó neki,akkor nincs az csodakönyv,ami segíthet. Nagyon jól tudják ők,mikor miért nem jó egyedül aludni a kiságyban. Vencel nagyon jó alvó,ugye sajnos volt 6 hete a kórházban megszokni az egyedül alvást, de mégis alkalmanként felsír és ha kivesszük tovább alszik anya meleg testén. Mert rosszat álmodott,vagy csak hiányzik neki az ölelés. Biztos nem gondolnám ezt ilyen egyszerűen, ha csak ölben tudna aludni,de akkor hagynám úgy aludni,mert arra van szüksége. A dokinénink /aki nagyon jófej és 30 évet PIC-en dolgozott/ mindig azt mondja, hogy a csimpánzbébi 3 évig lóg az anyukáján, mert kell a közelsége,és néha elfelejtjük,hogy rokonok vagyunk... Ez most talán furcsán hangzott,de nem így van? Na befejezem,mert kezdek magamnak is sok lenni.

Buksi

Ja! Hogy lehet ide képet feltenni? Nekem először a pixelmérettel van baja, de ha lebutítom,akkor is nagy. Valamit rosszul csinálok?
kisbuksi

Sziasztok!

Manga,
felháborodásod nagyonis jogos. már én is mérgelődtem miatta. Ha találsz olcsóbb zacsekot, kürtöld világgá légyszi, mert engem is érdekel.

Jó téma az altatás. Én megfigyeltem, hogy Kincsem úgy szeret aludni, hogy a kisbuksiját befúrja a mózes végébe. Kép Az elején majd frászt kaptam, hogy megfullad, mert még a "lepedőjét" is az arca köré gyűrte, de hálistennek nem! Kép Na most meg azt találtam ki, hogy az egyik kisplédet ívben a feje fölé teszem. Így már alszik a kiságyban is. Kép Illetve aludt, mert ébredés ...

Kaja után megyünk szellőzni-csavarogni. Kép

Pusssssssssz: Boróéktól

P.S. Ja Fiona megszült - a Frissben olvastam! Kép
femõke

Buksiiiiiiiiiiiiiiiii!

Olyqan régen nem láttalak! pedig most 7végén is voltunk ám a piacon! Kép
Úgy örülök, hogy mostmár minden rendben és otthon vagytok! Alig van időm írni, pedig csomó pótolnivalóm is lenne, pl. szüléstörténet (ami nem volt olyan nagy szám, dehát megígértem ...), de talán 1x majd.

Na megyek, mert követelődzik a csöppem. Kép

Pusssssssz: Boró
femõke

Sziasztok!
Én kiszállok a könyvvédelmező buliból, csak elmondom, hogy én félreértelmeztem akkor az egészet. Ugyanis azt mondja el, hogy ezeknek ilyen és ilyen bajuk volt a babájukkal és, hogy a különböző jellemű babák, mennyire különböző megoldást igényeltek. (Nem az a lényege, hogy odament és csodát tett, hanem, az, hogy milyen módszerrel tette!)
És, hogy nem szabad a babát sírni hagyni! Fel kell venni, ha kell ezerszer is és vissza kell tenni ha megnyugodott. Ez nekünk az első éjszakán 5x majd a következőn 1x ismétlődött. Azóta alszik éjjel 8 órát a saját ágyában és van időm a férjemre és magamra is!
Fontos a módszerében a 4É aminek utolsó pontja az ÉN vagyis a kismama. Tehát a nap végén ha a baba elaludt magadra is fordíts elég időt!

Akit érdekel annak megírom emilben, hogy milyen a könyv, de a legjobb kikölcsönözni könyvtárból, ha nem vagytok biztosak abban, hogy kell a család könyvespolcára.

Egyébként az ominózus újság szerint (ami lehordta ezt a könyvet) én egy szemét, önző anya vagyok, mert nem szoptatom a gyerekem és nem alszom vele egy ágyban….
Szóval kicsit kezd tele lenni a tököm a „földanya” hozzáállással…
Voltam szopi ambulancián, amit mondtak azt csinálom három hónapja, de nem lesz több a tej, sőt sajna egyre kevesebb. És azt bírom a legjobban, hogy azt mondják, hogy az anya tehet róla, hogy nem tud szoptatni, tehát lelki okai vannak. Mondjuk elfogadom, hogy köcsög vagyok és lelki okok miatt nem szoptatom a gyerekemet, de könyörgöm, talán nem kéne belerúgni a haldokló oroszlánba, nem? Harmonikus anya-gyermek kapcsolat a szoptatástól? Hát láttam már több gyereket aki szemenköpte az anyját, pedig az egyiket pl. 2 éves koráig szoptatta az anyja és én nagyon ragaszkodom a testvéreimmel anyukámhoz, pedig nem tudott szoptatni minket (egészségügyi okokból!)
Most már tényleg abbahagyom.

Bocsi, csak kiakadok a témától.

Buksi!
Örülök, hogy segített a szélcső!

Manga!
Nekem is a jégkockacsináló zacskót ajánlották a tejleadóban!

FIONA!!
GRATULA!!!!

Heni!
Nagyon édes a kép!

Pindur!
Hát nekem is nehéz a gyerek, de sajna csak így lehet Pesten közlekedni.

Millió puszi mindenkinek! Ha tudtok valami részletet Fionáékról írjatok!

KépKépKép
U.i: megyek etetni, cumisüvegbol, tápszert! Pfujj-pfujjj....Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Hazaértünk, s ha valakit érdekel részletesebben is, csak ezt tudom írni: húúúúúúúúúúúúúú de jó volt, lányok! Kép Szóval 1 1/2 h séta még tologatva se semmi, na. Most épp eszünk, mert ugye a hasunk az úr a házban. Kép

Hicu,
ne mérgelődj, attól nem lesz több a tejed! Kép
Az újságot kakáld le magasról. A könyvet nem ismerem, de az igaz, hogy az anyának magára is gondolnia kell (de olykor csak a gondolatig jutok el, mert nem hagy a törp Kép - na jó, ez vicc).

Heni, Tímea,
remek fotók a remek gyerkőcökről! Kép

Pindur,
én hajnal 5-kor felébredek. Vagy arra, hogy nagyon feszülnek a melleim, vagy arra, hogy már tejben-vajban fürdök. Kép (ugyanis már 2. éccakája, hogy melltartó nélkül alszok apa nagy örömére Kép) Na ha meg már felébred az embör jánya, akkor meg csak lefeji! Kincsem 1-2 óra múlva szokott ébredni, s még annyi marad, hogy jóllakik. De volt már olyan is, hogy rögrön fejés után jóllakott. Kép Kopp-kopp-kopp Kép Kép Kép

Zita,
sajna a fejfájásod nyugodtan okozhatja a front. Én szerencsére már nem érzem, illetve csak abból, hogy álmosabb vagyok olyankor. De 1 jó pihi sokat javíthat az állapotodon, illetve friss gyümilé is. Meg amit még javasolnak: kvarclámpa. Én azt sose próbáltam, de kérdezz meg másokat is erről. Ja én bp-i vagyok.

Körérdés: mit csináltok a manókkal, hogy olyan jól elvannak a kagylóülésben? Az enyém ugyanis kifejezetten úúúúúúútálja. Előfordul, hogy még a kocsiban is bőgicsél benne - ha nem megy a járgány. Itthon meg már meg se próbálom belerakni, mert ha megérzi a pelusán, hogy közelít felé, akkor már ordít. Kép Pedig aszittem, majd abban jól ellesz a konyhában, mert ugye lát is, meg én is őt, de nem ...

Na eldugulok.
Pussz: Boróéktól
femõke

Drága Hicu!

Mivel már rég nem olvasgattam errefelé,nem tudtam,hogy szopigondjaid vannak. Nagyon átérzem a helyzeted,én is nagyon rettegtem,hogy mivel csak egy hónapos késéssel kezdtünk szopizni,fog-e menni,és hát persze addig meg a fejés,fejés,fejés... És a sok intenzíves kismama,akiknek nem sikerült megőrizni a tejcsit addig,mire a baba szopizhatott volna. Nekem szerencsére sikerült,de elhiheted,hogy amikor naponta látsz csúnya történeteket,és a legnagyobb öröm,ha a gyereked már megint élt egy napot,és nem bukta vissza a 2g cukros viszet,akkor nagyon átértékelődnek a dolgok. És a velünk történtek óta nem látom akkora ügynek,hogy szopizik,vagy tápszert eszik a baba,csak egyen sokat és egészséges legyen!Persze mindenkinek a saját kisebb-nagyobb baja a legfontosabb, nem alábecsülni akarom a gondod. Én is sokat dilemmáztam,hogy mi lesz Vencel lelki fejlődésével a sok gép között,és befolyásolja-e az egész a mi kapcsolatunkat,de most jött el az idő,hogy bepótoljam,amit nem tehettem meg eddig. És lehet csodálatos,bensőséges kapcsolatot kialakítani a szopizás élménye nélkül is, nem ez határozza meg az anya-baba kapcsolat alakulását. Én is tápszeres voltam, a szüleim a legjobb barátaim, csak az ő idejükben sima ügy volt,hogy ha nem megy a szopi,akkor jön a tápszer,csak ők nem voltak frusztráltak attól,hogyha nem sikerült szoptatniuk. Fel a fejjel!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!
Boróka!
Naná, hogy nem hagyom felidegesíteni magam a hülyeségektől. Csak az a szomorú, hogy ha sikerül elfelejteni a szopi-kudarcot, akkor megjelenik egy újabb cikk ami visszarángat.:/

Édua sem szereti a kagylóülést. Jobban szeret vízszintesen lenni, az ülésben meg megvan görnyedve. Ha magam mellett akarom tudni, akkor beleteszem a babakocsiba és úgy tolom ki a konyhába. Ez mondjuk gyönyörű mutatvány, mert a konyha, 7 nm… Van, hogy a forgó-zenélő játékot is rászerelem a kocsira.KépKépKép Ha alszik, akkor meg az ágyban hagyom, mert számomra nagyon megnyugtató, hogy van légzésfigyelő, így szabadabban mozgok a lakásban.

Kisbuksi!
Igen, sajna nagyon sok gondom volt a szopival. MINDENT megpróbáltunk, de nagyon kevés tejem van/volt. Az első napunk itthon rettenetes volt. Megnyugvás és öröm helyett egész napos éhes sírás. Azután egy adag tápszer és teljes volt a béke! Két és fél hónapon keresztül éjjel-nappal fejtem/szoptattam amikor tudtam, mostanra a homeopátiás bogyók, szoptatós teák ellenére is egyszerűen szinte elapadt a tejem…
Eléggé megismerhettél a netről, gondolom láthattad a hozzászólásaimból, hogy „bátran” nagy önbizalommal mentem neki az anyaságnak. Nem szeretek nagyon beszélni róla, ezért nem is részletezem, de bizonyos cikkeknek, fórumozóknak, orvosoknak köszönhetően elkezdtem kételkedni abban is, hogy egyáltalán jó vagyok-e a saját gyermekemnek…
Teljesen egyetértek veled, jó tudni, hogy más is így gondolja. Én sem tartom nagy ügynek a tápszerezést, de ha te tudnád, hogy miket vágtak miatta a fejemhez!!!

A talpra-állást az én gyönyörű kislányomnak és a férjemnek köszönhetem, és lehet, hogy ez csak az én kisebb-nagyobb egyéni bajom, de nem szeretném ha más kismamák is átmennének ezen a lelki válságon, ezért írom le inkább minden elérhető nyilvános fórumon az érzéseimet és tapasztalataimat.

Más:
Lesznek új képek a szépséges fiadról???KépKép

Puszi mindenkinek!
Emőke
(Megyek mert éhes a gyerök..)KépKépKép

hicudzsi

Sziasztok,
Emőke, én is az érzéseimről és tapasztalataimról beszéltem és azt gondolom, hogy pont az a jó, ha az emberek nem majmolják egymást, hanem ki merik mondani, ha különböző a véleményük. Én ennek örülök és elfogadom.
Ezzel én is befejezem a hozzászólásaimat, de nemcsak a könyvről, hanem egyáltalán bármiről. Nem jó érzés olyan helyre "járni", ahol nem fogadják el az embert.

Akit nem érint, az ne haragudjon, de elég érzékeny vagyok Kép

Legyetek jók Kép
Pussz
Ann
annann

Ann, ne csináld máááááááár!!!!!! Hicudzsi egyáltalán nem Téged bántott, hanem azt, azokat (általánosságban), akik szinte lenézik azt, aki nem szoptatja a babáját vagy nem alszik vele egy ágyban. És van ilyen, hidd el!!!! Majd írok a témáról többet, mert engem is érint, de lécci ne csináld!! Hicu egyáltalán nem utalt arra, hogy ne fogadna Téged el vagy azokat, akik másképp csinálják az etetést, altatást, bármit!!
Na jövök majd még, ha alszik a babám.

Pindur
pindur

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés. Ma nagyon mozgalmas napunk volt, ultrahangra kellett vinnem Kristófot, BKV-val kifejezetten élmény volt vinni a két gyereket Kép. Természetesen az ultrahang rendelés és az ortopédia különböző napokon van, úgyhogy pénteken újra mennünk kell Kép, a folyosóra nem képesek tenni egy lehajtható pelenkázót, hogy ne a székeken kelljen felöltöztetni a gyereket. Én attól szoktam kiakadni, hogy ez az ország mennyire nem gyerekcentrikus.

A melegfrontot mi sem nagyon szeretjük, de az eredményét már annál inkább. Olyan szép idő volt ma, öröm volt sétálni.

Pindur!
Tegnap voltunk az Auchanban és 5000 forintért lehet kapni jó minőségű kengurut. Igaz, hogy nem könnyű benne cipelni a babákat, ha már nagyok, de még mindig könnyebb, mint a babakocsit felrakni a buszra. Én azért vettem, mert busszal járok és így nagy szükségem van rá.

Hicu!
Szerintem ne húzd fel magad ezen a témán ennyire!
Ann-nak igaza van abban, hogy mindenkinek meg kell találnia azt a megoldást, ami a babájának és neki is jó. Ha te ennek a könyvnek a segítségével tudtad ezt megtenni, az tök jó.
A szoptatásról meg annyit, hogy ha a te lelkiismereted tiszta, mert megtettél minden tőled telhetőt, hogy szoptasd a gyereked, de nem jött össze, akkor ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak, vagy mondanak.
Szerintem azért nyomják most ennyire ezt a témát újságokban, meg mindenhol, mert rossz volt az eddigi szemlélet és sok nő azért nem tudott szoptatni, mert egyértelműen rossz tanácsokat kaptak. Anyukámnak teljesen természetes volt, hogy 6 hetesen reszelt almával etetett engem és a húgomat is, és nem azért, mert rossz anya volt, hanem mert a védőnők akkor ezt javasolták az anyukáknak. Meg hogy ne szoptasson a gyerek igénye szerint, mert büdös kölök születése után tanulja meg az órát és csak 3 óránként legyen éhes, se előbb, se később. És éjszaka se szoptasson, mert az újszülöttnek azt is tudnia kell, hogy az éjszaka alvásra való és természetesen ha kell, ha nem, tömjön bele egy kis cukros teát is. Ezek után nem csoda, hogy nem volt tejük és nem tudtak szoptatni.
Gondolom egy idő után rájöttek, hogy ez így marhaság és próbáltak egy más szemléletet elterjeszteni a nők között, ami szerintem nagyon jó dolog. Az már más kérdés, hogy vannak emberek, akik nagyon hamar ítélkeznek mások felett és rányomják a rossz anya bélyegét arra a nőre, aki nem tud szoptatni, mert unintelligensek. Ezekkel az emberekkel nem kell foglakozni.

Ha én elmesélem, hogy a gyerek gyakorlatilag nem használja az ágyát, mert nappal a babakocsiban alszik, éjszaka meg közöttünk, hülyének néznek és közlik, hogy a gyerekből nem is lesz ember, mert el van kényeztetve. De nem érdekel, hogy mi a véleményük, mert a másik két gyerek is így nő fel és szerintem teljesen normális és aranyos gyerekek, a férjem is ugyanezt a szemléletet vallja, tehát nekünk ez így jó.
Na erről ennyit, nem akarok nagyon okostojásnak tűnni.

Zita!
Mi budapestiek vagyunk, a XVII. kerületben lakunk.

Na, megyek, mert mesélnem kell a nagyoknak és Kristóf is nyűglődik.
Jó éjt mindenkinek!
johitimi

Sziasztok!
Bocsi de rövid leszek, mert ma kaptik meg a 4 hós oltást és belázasodtunk, úgyhogy leginkább csak kézben bírjuk ki, mert különben kesergünk. De nagyon bátor volt, csak picit sírt a doki bácsinál. Tehát tábla jön én meg megyek! Zita

<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. február 3-án töltötte
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 1 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 1 hét 6 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 2 hét 3 nap
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 3 hét 1 nap
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 3 hét 5 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 6 hét 4 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 6 hét 5 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 8 hét 1 nap
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1400g 8 hét 6 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 11 hét 5 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 12 hét 3 nap
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 13 hét
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 13 hét 5 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 13 hét 6 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 14 hét 5 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 18 hét 1 nap</pre>
zitus

Sziasztok Kép
Zita, légyszi vegyél ki a táblából, köszi Kép
Pindur, neked külön pussz Kép de nemcsak Emőkéről van szó, tudja, így is akire még gondolok... én ezt nem csinálom, hanem így érzem, sajnálom, hogy ezt nem lehet elfogadni.
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Ugyan nem alszik még a babó, de az apukája vigyáz rá. Kép Úgyhogy gyorsan írok.

Ann, remélem, jössz még erre!! Nem is gratuláltam a súlygyarapodásotokhoz! Látod, Hami bepótolta a múltkoriakat!!! Kép Nekünk holnap lesz mérlegünk két hét után, kíváncsi vagyok az eredményre...
Hatvanban vannak rokonaink! Kép

Buksi, ha a pixelméret nagy, attól még lehet nagy a kép mérete (KB), asszem az is maximalizálva van. Én is szoktam szenvedni vele.

Hicu, teljesen egyetértek Veled. Ugyan Dani csak szopik, de megjártuk már a Hadak útját, hogy ez így legyen. Amikor kevés a tej (elég gyakran), mindig mondom a magamét, olyankor elviselhetetlen vagyok, utálok mindent és mindenkit, és ez nagyon nem tesz jót a babának. Én is folyton meg akarok felelni, és amikor valami nem sikerül, nagy rakás ...nak érzem magam. Mindezt azért, mert sok heyen azt sugallják, hogy aki nem csinálja ezt vgy azt a gyerekével (nem szoptatja hónapokig, kiságyban altatja, hagyja néha sírni, nem cipeli egész nap), az rossz anya. Pedig az a jó anya, aki mindent megad a gyerekének és nagyon szereti, de innentől kezdve mindegy, hogy szoptatja vagy nem, ágyban altatja vagy maga mellett. Mindegyik megoldás jó, kinek mi jön be, mi sikerül. Az ominózus újság múltkor engem is kiakasztott, amikor következetesen ketrecnek nevezte a kiságyat és idomított gyereknek azt, aki benne alszik. Szinte lelkiismeretfurdalásm lett, hogy nálunk így van... De félreértés ne essék, nekem semmi bajom azzal, ha valaki maga mellett altatja a gyerekét!!! Csak ne akarja senki előírni, hogy mi a tökéletes.
Nem tudom, mennyire lehet érteni, amit írok, de én abszolút megértem Hicudzsit, volt már pár rossz napom a különböző elvárások miatt. Úgyhogy Hicu, ne idegesítsd magad. Kép Te mindent megtettél, és csak ez számít.
Persze azt el kell ismernem, hogy nagy hálával tartozom a különböző kiadványoknak, mert ha nem olvastam volna össze mindent, biztos nem tudnék már szoptatni.

Boróka, de jó Neked!! Nekem sosem volt annyi tejem, hogy így feszüljön. A múltkori éjszakai fejések eredménye mindössze 120 ml, ez van a hűtőben. Vésztartalék. Kép
Dani szereti a kagylóülést, nem tudom, miért, így alakult. Kép Sokat van benne, ő hanyatt fekve utál lenni. A hason fekvésről nem is beszélve. Kép

Timi, köszi Neked is a tippet, meg fogom nézni!

Az altatással nálunk is gondok voltak az elején, méghozzá állandóan. Aztán valahogy sikerült megtanítani Daninak, hogy mit várok tőle, amikor az ágyába teszem (mert csak akkor teszem be, amikor aludni kéne), és most már egyetlen szó nélkül elalszik, annyira édes. Kép Amikor tudom, hogy fáradt, leteszem, három perc múlva benézek, és alszik. Kép Pedig mennyien mondták, hogy cumi nélkül nem lehet! (Mert nekünk nincs.) Persze lehet, hogy nem én voltam ilyen ügyes, hanem Dani!! SŐt!! Kép

Pindur
pindur

Ann, nem vagy igaz!!!!!! Lécci ne csináld!! Kép Azért még reménykedek! Kép
pindur

Ann, írtam neked mailt! Kettőt! Kép

Puszi,
Heni
gesztenye

Sziasztok!
Egy OFF hír, de annyira örülök, Kép hogy le kell írjam! Okóber 16 óta nem működött a Babanetem rendesen, és a mai napon megjavult! Én javítottam meg, ugyanis letöltöttem egy antivírus programot, lefutattam és azóta jó a Babanet! Valaki írta, (bocsi de nem tudom ki volt Kép ) hogy nagyon lassú a gépe és nem látja a betűket, nekem is ez volt, akit érdekel megadom a megoldást!
Dettikém!
Csak most látom, hogy írtál nekem! (Mivel megjavult a gépem!)
Én már viszem sétálni, de csak rövid időkre. Ma viszont egész nap a folyosón volt szinte, mivel bent nem akart elaludni. Így ma 3x tettem ki kb. 15-20 percre, azután óvatosan behoztam, de mivel nem vettem le róla az overált, az ablakot nyitva hagytam rá. Igaz, ma a folyosónkon 22 fok volt! Remélem itt a tavasz!
Kittinek is megigértem, hogy holnap elmegyünk valahova, mivel oviba nem jár, már miatta is fontos, hogy kimenjünk egy kicsit!
Pindúr!
Nekem van egy nagyon sima, mezei kengurum, ha van kedved hozzá, nagyon szívesen odaadom,(ingyen és bérmentve) hogy érezd meg, milyen a cipelés. Nekem Kitti kb. 8 kilós koráig jött be a dolog, azután már annyira nehéz volt. Viszont én nem vagyok az a nagy cipekedő, a párom tovább bírta.
Nekem van még egy másik is, még ki sem próbáltam, kettőre végképp nincs szükségem.
Szóval a telcsim 352-5743 ha rámcsörögsz megdumcsizzuk.

Ann!
Ha nem jösz, szólok Petinek, hogy tanítsa meg Hamit arra az indián üvöltésre, amit éjszaka 2-kor szokott alkalmazni, ha túl mélyen aludnék!
(Ami elég ritkán fordul elő Kép )
Puszi mindenkinek!
Egy feldobott
Andi
andi68

Ann!
Én egyáltalán nem akartalak megsérteni, pláne nem elüldözni! Ezért írtam azt, hogy akit érdekelnek a tapasztalataim a könyvvel kapcsolatban annak emilben szívesen megírom.
A szoptatásos dolog nem neked szólt, hanem az „újságnak” meg egyeseknek akik névtelenül küldözgetnek nekem üzeneteket arra vonatkozóan, hogy nem vagyok jó anya a tápszerezés miatt!
Én nagyon szeretlek téged és Hamit is! Belevaló csaj vagy, akivel lehet kulturáltan vitázni is akár! Ha megbántottalak itt a fórumon nyilvánosan is elnézést kérek ezért.
És megjegyzem, hogy nagyon tisztelem azokat akik szoptatnak amíg tudnak és együtt alszanak a babájukkal!Kép
Különben is, kevés csaj van a Pöttömökben, nehogy hoppon maradjanak a fiúk!KépKépKép

Puszi mindenkinek!
Emő

hicudzsi

Jesszusom, mire ébredtem ... Kép

Ann, ne csináld! Erre semmi szükség. Nem tudom szerinted ki, vagy kik nem látnak itt szívesen, de tökmindegy - azokért maradj, akik szeretnek, olyannak, amilyen vagy. S szerintem remek csajszi vagy!
Nagyon nem szeretném, ha éppen az menne el innen, aki kiagyalta így ezt a remek topicot, s aki - ha jó emléxem - kiállt mellette, mikor névtelenkék cseszgettek a név miatt!

Mérges Boró és újébredező Kincse
femõke

Jó reggelt! Kép

Andi, köszi! Lehet, hogy hívlak, de éppen most ígért egy ismerős hasonló célból egy kengurut (hogy kipróbáljam), de ha mégis kellene, szólok! Még egyszer, nagyon köszi!!! Kép
Ügyes vagy, hogy megcsináltad a gépet! Kép

Tegnap mi is maratoni túrán voltunk, több mint két órát sétáltunk!! A Kosztolányi Dezső téről végig a Bartók Bélán, át Pestre a Szaadság-hídon és vissza!! Kép Majd kis kerülővel haza. Dani végig aludt, persze. Kép

Nem úgy, mint éjszaka. Kép Ilyen nincs!! Egy hónapos korától végigaludta az egész éjszakát, most tíz napja meg ébred. Nem zavar annyira, mert megszoptatom, leteszem és visszaalszik percek alatt, csak nem értem.
Valószínűleg azért foglalkoztat ennyire a téma, mert a nővérem két és fél éves kisfia a mai napig éjszakánként háromszor fölkel, inni kell adni neki cumisüvegben, reggel 4 és 5 között pedig tejet adni neki, különben nem alszik vissza. Na, hát ezt szeretném elkerülni. Igaz, Dani még csak három hónapos! Kép Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Szerintem egész egyszerűen arról van szó,hogy van két nagyon remek nő és anya,/nekem mindkettőhöz volt szerencsém privátban is/biztosan tudom,hogy mindkettő nagyon lelkiismeretesen készült az anyaságra,elolvasott ezer könyvet,hogy mindent tökéletesen csinálhasson első babájával, szeme fényével. És ez ugye nem csak rájuk igaz. És akkor megszületik ez a büdös kölök,aki nem olvasta ezeket a könyveket,és esze ágában sincs úgy aludni,enni,stb.,mint ahogy a szakértők erre felkészítettek minket. Vagy hiába sebesíti ki a melled a folyamatos fejés,nem jön a tej. Jön helyette a pánik, kétségbeesés,önostorozás, "okos" tanácsok "mégokosabb" emberektől, és ebben a lelkiállapotban egy sima könyv is ilyen indulatokat vált ki... Mert azért azt tisztán látjuk,hogy itt Ann és Hicu nem bántották meg egymást,csak szerintem most jött ki a sok idegeskedés, esetleges álmatlan éjszaka, a sok megválaszolatlan miért,hogyan. Szóval két ilyen fantasztikus anyára, két ilyen cuki csöppségre mindenképp szüksége van a Pöttömöknek, arról nem is beszélve, hogy a fiainknak nő kell Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi!

Így van, a fiúknak nő kell Kép (ez a beírásod nekem nagyon tetszett Kép ), remélem 15 év múlva is így gondoljuk és nem leszünk sárkány anyósok Kép.

A lányok remélem megoldják egymás között a dolgot, a különböző könyveket meg olvassátok, aztán nyugodtan bíráljátok felül, én még azt is el tudom képzelni, hogy egyik-másikat olyan írta, akinek gyereke sincs.
Olyan hamar eltelnek ezek az évek, szerintem Emese ezt jobban meg tudja erősíteni, neki még nagyobbak a gyerekei, mint nekem, kár idegeskedéssel eltölteni. Élvezzétek, hogy szükségük van rátok, nemsokára eljön az az idő is, amikor megkér a gyerek, hogy rakd ki a suli előtt egy sarokkal, mert ciki, ha anya viszi a suliba Kép.
johitimi

Sziasztok, újra!

Manga, vagy bárki más, aki tudja!
Még anno a Frissben beszéltünk az önkormányzattól kapható 1x-i anyasági támogatásról. Ezt melyik "osztály" adja? Hol érdeklődjek az önkormányzatnál? Esetleg a XVI. kerületi önkormányzatra vonatkozóan tud valaki konkrétumot?
Délutánig szükségem lenne az infora. Előre is köszi a segítséget.

Boró
femõke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?