Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fruzsi kérdésedre válaszolva, az egész vajúdás volt 12 óra. Otthontól a műtétig számolva. Igazából le sem esett a hasam és 10 napot késett a kis lusta. Másnap kellett volna befeküdnöm. De éjjel elindult. Már eleve császár gyanúsan készültünk Dorina megszületésére. Nagy baba volt, nekem pedig keskeny csipőm. Elvileg megszültethetett volna, de sajna nem tágultam.

Rendes szülést szerettünk volna, a dokim is ezért várt amíg még veszélytelen volt. Burokrepesztés után 2 órával aztán úgy döntött, hogy császár lesz, mert még mindig csak 1 újnyi voltam.
4400 g és 59 cm volt a mi drága Kislányunk. A feje is 37,5 cm, ami állítólag nagynak számít.

Lényeg, hogy minden rendben ment és a doki azt mondta, nem volt felesleges a vajúdás, mert az kell a szervezetnek, a további hormondolgok (tej, stb.) beindulásához.

Nem érzem azt, hogy túl sokáig várt volna, mert folyamatosan figyelt Ránk és tudtam, hogy jó kezekben vagyunk.
Ha még érdekelnek a részletek, szívessen írok.

Megyek megnézem, hogy elaludt-e.
Pöttöm
pöttöm

Kedves Kistitu!

Sok szerencsét Keszeg Évával. Eddig én is csak jókat hallottam Róla.
Én azért választottam Zachár Erikát, mert a dokim Őt ajánlotta. Akkor még nem ismertem, de úgy gondoltam, hogy ha Ők jól tudnak együtt dolgozni, az már fél siker. Plusszként jött hozzá, hogy mikor megismertem, nagyon kedves és szakmailag jó szülésznőt ismertem meg benne.

Jó babavárást és ne izguljatok!
Ez az élet legcsodálatosabb időszaka a szüléssel együtt!

Pöttöm
pöttöm

Szia Pöttöm!

Megkérdezhetem tőled, hogy ki az orvosod? Én Kovács Kálmánnál fogok szülni, és ő szintén egy Erika keresztnevű szülésznővel beszélte le a "kis randinkat." Azt mondta, hogy ő vele dolgozik szívesen, és majd bemutat minket egymásnak. Zavaromban elfelejtettem megkérdezni, milyen Erikáról is van szó. Biztosan több Erika keresztnevű szülésznő is dolgozik... Kép
jutika

Sziasztok!

Én tavaly szeptemberben szültem a Kútvölgyiben.
Minden téren jót tapasztaltam. Császárral szültem a kisfiamat, mert nagy volt a baba és a feje is. 3950 grammal 57 centivel és 38 centis fejátmérővel jött a világra. Ő az első babánk és én egy teljesen tapasztalatlan anyukaként sokszor fordultam a csecsemősökhöz akik mindig kedvesen segítettek bármilyen kérdéssel vagy kéréssel fordultam hozzájuk. Ezeket azért írom le, hogy akik ezt a kórházat választották jól döntöttek. Bár ami nekem jó volt az nem biztos, hogy másnak is megfelel. Ha bármilyen kérdésetek van szívesen válaszolok, nekem is sok kérdésem van.
Szeretném megkérdezni, hogy kinek milyen tapasztalata van a Szalay dokival kapcsolatban.
Egy barátnőm elvetélt és egész hétvégén feléje se nézett, ezek után nem tudom, hogy visszamenjek hozzá vagy keressek másik orvost?
Ti mit tennétek?
Én hat éve járok hozzá, soha nem tapasztaltam semmi rosszat. A nővérem is nála szült és a baráti körömben is sokan hozzá járnak, illetve nála szülnek. Légyszíves segítsetek a tanácsaitokkal. Előre is köszönöm.

Zsuzsa
benei10

Szia Judit!

Dr. Vida Gábor a dokim és nagyon kedveljük Őt. A férjemmel is állandóan viccelődtek a vizsgálatok alatt. Engem nagyon megnyugtat ezzel a stílussal, de mivel nem vagyunk egyformák, persze nem mindenkinek tetszik.
Az egész terhesség és a szülés alatt biztonságban éreztem magam a "keze" alatt. Szívessen ajánlom mindenkinek. Mások által írt "bájgúnár" jelzőt én inkább közvetlennek és kedvessnek mondanám.
Majd még írok Róla, de most Dorina itt "pörög" az ölemben, megyünk játszani.

Üdv:
Pöttöm
pöttöm

Sziasztok!
Én kb. 2 hete jártam először a Kútvölgyiben. Előtte a Jánosba jártam, de az orvosommal nem voltam megelégedve. Egy ismerősöm Sipos doktort ajánlotta. Nagyon korrektül megvizsgált, beszélgetett velem. Végig olvasgattam a társalgásaitokat, de pont róla semmit nem találaltam. Légyszi, ha valaki hozzá jár írjon. Egyébként nagyon jó olvasni, hogy szinte csak pozitív élmény van a kórházról. Egyébként én július végére vagyok kiírva és iszonyatosan félek a szüléstől. Persze külön stresszelem magam a Szülőszoba c. műsorral.
Sziasztok
Móni

Kép
Kép
monacs

Monacs
Igen, aki még nem szült, az eléggé be lehet tojva a sorozat miatt.
De hidd el, ezek kiragadott percek, nem egészében mutatják a történést.
És a saját szülésed hidd el a legszebb lesz!

Ha tudatosan készülsz, akkor nem lesz semmi baj, tudod mi miután következik és tudod kiért van mindez és az erőt fog adni. A kórházba bárkinél is szülj, a legjobb kezekben lesztek!

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Köszi a biztatást. Nem tudom ki, hogy van (volt) vele, de nekem annyira idegen ez az érzés. 12 hetes terhes vagyok, és mikor voltam uh-on és mutatták, jó volt, meg érdekes, de mint egy kivülálló úgy néztem az egészet. Abszolúlt nem volt bennem még az a nagy anyai érzés. Pedig nem "becsúszott", hanem tervezve volt, és nagyon örültünk neki. Nálatok, ez hogy volt?
Hát ilyen dolgokon is agyalok. Ami még érdekes volt (szerencsére most már múlóban) nekem mindig este volt hányingerem.
Sziasztok
Móni

Kép
Kép
monacs

Szia Monacs!

Az Anyai érzésen ne rágd Magad! Az nem érkezik együtt a fogantatással, de a szüléssel együtt sem.
Lehet, hogy szégyen, de én hetekkel a szülés után éreztem igazán Anyának magam. Pedig nagyon vártuk Őt. Nem attól függ a "jó" anyaság, hogy hamar jön az érzése. Mindenki más, lehet, hogy Te hamarabb fogod érezni. Lényeg, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod az anyai érzés hiánya miatt. Amikor itt az ideje jönni fog, ha akarátok a babát. Nekem volt lelkiismeretfurdalásom és ez nagyon megkeserítette az első időszakot.

Jó babavárást!

Pöttöm
pöttöm

A rosszullét mindenkinél más, nekem pl. alig volt és azt is csak néhány kajára, de inkább szagokra.

Majd ha már mocorog a pocakodban, akkor egészen más érzés lesz, mindig közelebb, közelebb kerül hozzád, a végén már alig győzöd kivárni a megszületését. Legalábbis nekem így volt. A mi gyermekünk becsúszott, pontosabban a tervezettnél 1 évvel korábban költözött a pocimba, amiért mai napig hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a csodának, mert ez nem más hanem CSODA!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Monacs!
Sipos dokirol csak annyit tudok, hogy O volt az ugyeletes mikor en bementem szulni. Es mikor kiderult, hogy a dokim nem tud bejonni, mert eppen az orszag masik vegeben van, kijelentette ,hogy O nem valallja a szulesem. Szerencsere 2 ora mulva muszakvaltas volt. Es igy masnal szultem ,akivel nagyon meg voltam elegedve.(Kovacs doki). Es nagyon rendes volt! De az is igaz, hogy mindenkinek masik doki jon be! De igy utolag ugy gondolom mazlim volt, hogy nem nala kellett megis szulnom!

Judit
123

Kedves Móni!

Kérdezd csak meg gumicukrot, én hogyan kezdtem! KépA totál pánik, meg az "Úristenmilesz". Éshogy, velem ezt nem fogják csinálni, azbiztos! Ja, és: hogy ez milyen megalázó, kiszolgáltatott helyzet! És, hogy mi lesz az én gyönyörű testemmel. És, hogy nem birom a fájdalmat. Megmajdén jól elhajtok mindenkit.
Semmi olyan érzés, hogy: anya leszek, de csodálatos dolog, kis új élet, blabla...
De ez valahogy megváltozik.. Most a 37. hétben vagyok, és az elmúlt hónapban teljesen visszájára fordultam.. persze, van az emberben egy kis félsz, meg aggódás, de nem jobban, mintha azt mondanák: "Nos, magának meg kell műteni a térdét, hétfőn feküdjön be!" .
Inkább csak azt szeretném, hogy a babával ne legyen semmi gond.. mert én nagy vagyok, és erős, rajtam begyógyulnak a sebek.., ő meg kicsi és gyenge...
Egyet ne ronts el! (Én megtettem). Az idióta véres-szenvedős-36 órás vajúdásos sztorikat ne hallgasd meg!!!!!!!
Engem anyukám iszonyatosan bestesszelt a mi születésünkkel, ami lassan harminc éve volt, fogadott orvos, miegymás nélkül (Bevágták egy szobába ca. 5 óránként ránézett valaki....Kép) Oda se kellett volna figyelnem!

Ja, és annyit fogsz bejárni a kórházba, hogy egy idő után nem lesz idegen a hely, az emberek, az orvos, meglásd, más érzés!

Na, ennyi.

De, azért persze, hogy félsz-aggódsz. Naná! De ez majd lecsitulKép

Na, puszi

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a választ!
Én is abban bízom, hogy talán amikor először jelez,hogy itt vagyok, akkor fog kattani bennem valami (az a bizonyos nagy anyai). Az kb. hányadik héten jelentkezik? Már nagyon várom! Lelkiismeretfurdalásom emiatt nincs, előbb-utóbb csak lesz, mert egyébként érzékenynek tartom magam.
Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ez valahogy egy csoda, csak számomra még nem kézenfogható, mert ugyebár még csak a hányingert és a fáradékonyságogot kaptam belőle! Na, jó, ne legyünk ilyen negatívak egy jóról is be tudok számolni: a menstruáció elmaradásáról :-)!
Fruzsi, engem mindenki azzal nyugtat, hogy a hormonok miatt annyira változnak az emberben az érzések, hogy abszolult nem fél a szüléstől. Ez tényleg így van, elhihetem? Ha, igen kb. mennyivel előtte?
Sziasztok
Móni

Kép
Kép
monacs

Fruzsi

Én anyukám is hasonló körülmények között szült, ráadásul 2 cigányasszony kísáretében, akik szidták is a fel és lemenő ágat. Mégis gyorsan megszülettem, akkor nem volt divat a fogadott orvos, pláne a szülésznő, néha néha őrá is ránéztek. Mégsem tudott beparáztatni. Mondjuk ezt még akkor mesélte,amikor gimis voltam, azóta sok minden változott.

Én mindenféle sztorit elolvastam és leszűrtembelőle a jó és a rosszat egyaránt. A rossz is ott van persze, azt sem szabad átugrani, mert kerülhetünk hasonló helyzetbe, még ha pozitívan is igyekszünk hozzáállni az egészhez. Persze aki nem akarja ne olvassa/hallgassa/nézze a horrorsztorikat, ami sokszor lehet nem is annyira az, csak a szülő nő állítja be még horrorabbnak, amilyen volt is valójában.

Meg Ti már a szép szülőszobákban fogtok szülni, az is nagy különbség ám!

KépKép
KépKép
gumicukor

Fruzsi
Te akkor már a finisben vagy! Irigyellek ám! Vannak jelek? Méhnyakrövidülés, méhszájkinyílás, jóslók? Mekkora lesz a baba, mondták már? Mészi nekem dekára pontosra saccolta a fiam.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hasonló cipőben járok,mint Monacs, csak én már a 31. hétben járok. Nem kellett volna megnéznem tegnap a Szülőszobát! Láttátok? Ilyesztő volt végignézni - és főleg hallgatni - azt a hosszúhajú lányt, igaz szegény nagyon butusek volt. Most már iszonyúan be vagyok tojva...
jutika

Gumicukor!

Annyit beszélgettünk ezekről, emlékszel?? KépPersze, hogy történnek rossz dolgok.. úgyis tudja mindenki. Most itt ülök a képernyő előtt, és lefordulhatok a székről is, akár.
Én csak abba ugrottam bele, és nagyon-nagyon hülyének tartom magam emiatt, hogy HAGYTAM magamat beparáztatni. Tisztelet a kivételnek, de a legtöbben eltúlozzák a dolgokat.
Őszintén remélem, hogy hasonló szülésben lesz részem, mint nekedKép, de HA nem, akkor sem jövök majd ide riogatni, pláne nem fogom a várandós barátnőmnek ecsetelni, milyen kin ez vagy az...
És még valami: a terhesség folyamán sem árt ügyelni magunkra: nem tudom készitettek-e már ilyen irányú felméréseket, de nem hiszem, hogy +25 kg túlsúllyal az ember megkönnyiti a helyzetét... szóval egy kis kondi, egy kis málnalevél, egy kis homeobogyó, jó közérzet, stb. talán ezek is segitenek.
MésziKép 3300 kg-ra jósolta ma a kispöcsöst (uh), elvileg minden rendben, manuális vizsgálat két hete nem volt, majd jöv. héten, úgyhogy méhnyak állapota ismeretlen. Jóslófájások vagyogatnak, de inkább olyan benyilallásszerűen.
Viszont ma ülök a CTG-n, bejön, nézi a papirt, néz engem, kérdi: Fruzsikám, azt tudja, hogy volt egy fájása?
NEM tudtamKép!!!!!!!!!
Természetesen napközben menseszszerű görcseim voltak, de szerintem inkább pszichésenKép
A Zuram aszonta, hogy jövő héten szülünk, és a zén Uramnak mindig igaza van! De jó is lenneKép

Judit!!! Én 4 évvel ezelőtt ott voltam a kis unokaöcsémmel, amikor kivették a manduláját.. Tudod, milyen "véres" volt? És szegénykém utána két napig lázas volt, sirt, a saját nyálát nem tudta lenyelni. Szerinted, valaha én kivetetném a mandulámat? Csak, ha az életem múlna rajta...Kép
NE nézd a Szülőszobát, szerintem! Én is mindig felidegesitettem magam rajta!

Na, puszka
Fruzsi
cinderella

Ui.: Azért arra magam is kiváncsi leszek, hogyha eljön az időKép mennyire leszek nyugodt.. vagy pánikrohamot kapok, majd megirom!Kép
cinderella

Sziasztok!

A "Szülőszobát" nézni szerintem is paráztató. Én az vettem észre már két alkalommal, hogy utána nem tudok elaludni. Fel vagyok zaklatva és előjönnek a szülési élmények. Sajna nem a jók. Pedig a szülés csodálatos dolog. A sok-sok fájdalommal együtt. Végre megölelheted a drága kis babucikádat, akit már kilenc hónapja nagyon vártál. Csodálatos érzés!!!!

Képzeljétek, halkan mondom, de ma pozitív lett a tesztem. Úgy látszik útban van a tesó!!!
Ugyanaz a jóleső izgatottság van rajtam újra.

Pöttöm
pöttöm

Pöttöm!
Csodálatos!!!!
Apucinak mikor mondod?
(Jajj, de jó volt, amikor megmondtam neki, Iatenem, annyira örültKép!)

Gratulálok!!!

Puszi
cinderella

Szia Fruzsi!

Persze rögtön megmondtam Neki, mert még otthon volt mikor a tesztet megcsináltam és úgyis meglátta volna rajtam, hogy virul a fejem.

Dorinát (2001. szeptemberében) úgy mondtam meg Neki, hogy vettem egy kis body-t és rátettem a mobilját. A konyhában reggeliztünk. Elosontam a mobilomért és ezt írtam az Ő mobiljára: "Szia Apa!". Bement az SMS hallatára és ott találta az üzenetet a kisbody-val együtt.
Nagyon örültünk és nagyon boldogok voltunk, pont mint most.

Ez egy csoda!!!

Pöttöm
pöttöm

Sziasztok!
Pöttöméknek gratula :-)!!!
Az e heti szülőszobán én teljesen fel voltam háborodva. Az a szerencsétlen 17 éves lány, aki szegény tényleg nagyon egyszerű volt, de az a bánásmód amivel vele foglalkoztak az tényleg kiborító volt. Nem hiába a pénz beszél... A szülésznő beszólásain, meg majdnem lefordultam az ágyról. A másik, hogy azt sem értem, hogy ha egy műsornak Szülőszoba a címe, akkor miért kell rám zúdítani az aktuális párok egyéb gondját, baját? Szerintem mindenkinek megvan a magáé.
Sziasztok
Móni

Kép
Kép
monacs

Sziasztok Lányok!
A "Szülőszobáról" nekem picit más a véleményem. Nekem inkább segített lerombolni a szülésről alkotott illuzióimat, és ezt most pozitív értelemben mondom. 36. hétben vagyok és miután végignéztem az eddigi részeket, sem jobban, sem kevésbé nem félek a szüléstől. Tudjuk, hogy a szülés fáj. De azt is mindannyian tudjuk, mi az egésznek a lényege, amiért végigcsináljuk. Szerintem a leghelyesebb felfogás, ha mindenki letisztázza magában, hogy a szülés az élet egyik legtermészetesebb dolga, és emellett rendkívüli élmény lesz!
Gondolkodjatok tehát a lehető legpozitívabban, és minden rendben lesz!
Üdvözlettel:
egy kismama társ
Kata
MKata

Szia Monacs!
Jó hogy jelentkeztél.Én is Sipos doktorhoz járok már évek óta és szülni is nála szeretnék.Nekem eddig nagyon jók a tapasztalataim vele kapcsolatban.Kb 2 hete érdeklődtem róla,de sajnos senki sem válaszolt.
Úgy tűnik,hogy manuális vizsgálat alpján 12 hetes vagyok,UH-ra majd jövő héten megyek.
z_andrea

Monacs
Nem értek veled egyet, hogy "pénz beszél".
Nekem a K-ben nem volt választott szülésznőm, éppen az ügyeletes volt velem, aki nem is számított pénzre (persze adtunk neki a végén), mégis maximálisan ott volt velem, segített nekünk, nem volt lekezelő (mondjuk nem is úgy szültem, mint az a 17 éves kislány). Az orvosomfogadott volt, de a terhesgonsozás alatt nem kért pénzt, mi nem is adtunk, csak a szülés után kapott nagyobb összeget, mert mi így döntöttünk. ennek ellenére végig bent volt velünka szülőszobán, beszélgettünk a fájások szünetében, segített, bíztatott,dicsért, ha kellett.
Tehát nem kell általánosítani, azért mert a Kandász Andrea a neki tetsző részeke ollózta össze az 1 órás összeállításba.
Mondjuk a szülésznő tényleg lehetett volna kedvesebb, de lehet már ő sem bírta cérnával a kiscsajt egy idő után. Megjegyzem én sem bírtam volna. A "vegye "aztat" ki onnan!, mi az?"kérdésen meg végképp kiakadtam, még azt sem tudta, hogy ott a baba feje. Még ha intézetben nőtt is fel és ingerszegény környezetben, ezt azért tudnia kellett volna. Meg a csajszi eleve egy szörnyű dolognak vélte a szülést és úgy is állt az egészhez. A picikéjét pedig nagyon sajnáltam, hogy elutasította, amikor felajánlották neki, hogy a mellkasára teszik, még sírtam is rajta.Milyen élete lesz ennek a kicsi fiúcskának? Hiszem, hogy a szülés pillanatait a baba uúgy átéli, mint mi magunk és nem mindegy hogyan fogadjuk őket.Nem volt egy ölelő kar, a megszokott hang, szívdobogás, amihez odasimulhatott volna ebben a számára még idegen, hideg világban.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Pöttöm, én ugyanígy vagyok vele. Már elfelejtettem a szülést, de olyan intenzíven előjött, hogy én sem tugtam aludni, úgy éreztem nem tudnám mégegyszer végigcsinálni. Aztán reggelre elmúlt.
s.kata

Sziasztok!
Andrea: úgy tűnik, hogy kb. 1 héttel járok előtted! Ez tök jó! Kíváncsi leszek Sipivel való második találkozásomra, remélem akkor oldottabban tudok vele viselkedni. Bár én minden vizsgálat előtt tök feszült vagyok. Annyira idegen érzés. Talán majd, ha felfogom, hogy mi is történik velem.
Gumicukor: lehet, hogy az a kislány sem üvöltötte végig az egész adást, ha valakitől legalább egy kedves szót, egy simogatást kapott volna, vagy ha valaki veszi a fáradságot és elmagyarázza, hogy mi is történik vele, ha már látják, hogy gőze sincs hozzá. Egyébként számomra az is elég érdekes dolog, hogy ha vkit az apja megerőszakol, akkor, hogy tud férjhez menni egy "apucihoz"? Na, mindegy. Még, ha nem is lángész, de ösztönös reakciónak kéne lenni, nem? Azon én is kiakadtam, hogy elutasította a gyerekét, hát nem vagyunk egyformák, hál'istennek.
Más: terhestornával kapcsolatban, hasizomgyakorlatot lehet csinálni, ha igen mikortól, és mennyi az egészséges? Nekem megvan a nagyon lehúzott Rubint Réka kazetta, Ő azt mondja nem szabad (de lehet, hogy csak az első trimeszterben érti, de később sem láttam, hogy csinálna). Most pedig kölcsön kaptam egy Béres A.-Détár E. kazit, ott pedig kifejezetten javasolják! Na, erre varrjatok gombot, ilyenkor mit tegyen az ember lánya?
Sziasztok
Móni

Kép
Kép
monacs

Móni, én még most is (37. hét) csinálok hasizomgyakorlatokat (az elejétől kezdve)!
Persze a kifejezetten terhes mamáknak kialakitott programot.

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

A szüléstől való félelem szerintem teljesen rendben van, de - legalábbis nálam - a vége közeledtével egyre kisebb lesz. Nekem hivatalosan még 9 (!) napom van, ez eddig a legrosszabb időszak. Na nem mintha BÁRMi bajom lenne, legfeljebb roszabbul alszom, mint szoktam, csak ez a várakozás az idegölő. Kis családom, és barátaim már legszívesebben a négy fal közé zárnának, hogy ne mászkáljak már vásárolni, meg nézelődni, meg csavarogni, hanem szépen üljek itthon a fenekemen. DE MOST ÜLJEK ITTHON AZT VÁRVA, HOGY MIKOR SZÜLÖK?! Már így is kezdek bekattanni a bizonytalanságtól, sose bírtam a várakozástKép
Egyébként szerintem nincs nagyon olyan kismama, aki nálam jobban félt a szüléstőlKép. Már egy sima vizsgálattól is rosszul tudtam lenni. De a Természet igen okos módon megoldotta: a végén már annyira elég a terhességből + annyira szeretnéd már látni azt a büdös kölköt, hogy minden mindegy alapon már mennél is szülni. Legalábbis én.
Hozzáteszem, hogy az anyai érzésekről annyit, hogy még mindig felfoghatatlan, hogy gyerekünk leszKép Néha szégyenlem is magam, hogy az újságokban mindenki más azt mondja, hogy már kommunikál a gyerekével a hasában, és hogy ez milyen fontos; meg teljesen rá van hangolódva a gyerekecskéje érzéseire, stb. Én nagyon szeretem ezt a gyereket, de ilyesmit nem érzek... Lehetek még rendes anya?! Vagy már biztos, hogy egy érzelmileg labilis, bűnöző hajlamú fiatalt fogok a társadalomra szabadítani?!

kisitu
kistitu

Kistitu, tök normális, amit írsz. A vége tényleg nagyon szar, én a biztonság kedvéért már a kiírt időpont előtt három héttel mindennel elkészültem és gondoltam, hogy most már jöhet a gyerek. Ez a várakozás tényleg szörnyű. Olyan lassan telik az idő!

A szülés hát nem mondom, hogy nem fáj, meg nem rossz, de csak közben rossz, az a pár óra. Utána teljesen megszűnik. Nagyon sokat segít, ha bent van az emberrel a férje.

Az anyai érzésekkel kapcsolatban meg ne aggódj. Nekem akkor kezdett igazán előjönni mikor már négy hónapos volt, de még most is vannak hiányosságaim e téren, bár imádom!

Sok sikert a szüléshez, pihend ki magad, mert aztán egy jó darabig nem fogod majd.

Kata
s.kata

kistitu

nem leszel rossz anya, majd fokozatosan alakulni fog. én is beszéltem a fiamhoz, amíg a pocimban volt, de amikor féléves lett, visszagondoltam, hogy milyen másképp szeretm már, amikor a hasamban volt és amikor megszületett. Akkor is szerettem, amyg bent volt, de fél év (és később még több idő) elteltével azt érzem, hogy miért szeretem most még jobban, amikor picike, törékeny és elesett volt. Most sokszor szeretném olyan pici korában magamhoz ölelni.

Szóval ez fokozatosan alakul, kezdettől fogva imádom őt, de ez fokozatosan erősödik majd benned is.

szülés előtti napokban én is pörögtem, vásároltam, tornára jártam, barátnőkkel találkoztam. a 37. hétig dolgoztam, a 39.-rn szültem, de én abban a 2 hétben sem unatkoztam, mindig volt mit csinálnom. Persze én is vártam, mikor kezdődik el a nagy napunk.

hasizom
én is csináltam, de gyógytornászos kismamatornásat, ami meg sem közelíti a rendes hasizmozást.
nyomásnál azért jó ha van, ami rásegít ám! persze én már a terhesség előtt is évek óta rendszeresen edzettem, így nem is volt kérdés, hogy a pocakosság alatt is tornázom, persze lightosabb formában. Szerintem ennek is köszönhető, hogy nagyon jó fizikai állapotban voltama szüléskor is és talán ezért is szültem olyan gyorsan és könnyen.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Végig olvastam az archivumot és valami olyasmire emlékszem, hogy délelöttönként van a szülészeten egy 3D-s UH. Ami a terhesség 12. hetéig ingyenes a Kútvölgyiseknek. Ez igaz vagy csak rosszul emlékszem? Tudja valaki?

Most vagyok 4 hetes, de csak február 3. hetében tervezem, hogy elmegyek a Vidához.

Üdv. Pöttöm
pöttöm

Pöttöm!

A 3D Ultrahang a Rendelőintézet 4. emeletén, a 404-es szobában van. Megpróbáltam kikeresni a melléküket, de nem találtam. Kérdd a közponntól! Nehéz időpontot egyeztetni, de megéri. Nagy élmény lesz! Videokazattát is lehet vinni (2000 Ft-ért rögzítik a teljes vizsgálatot.)

A tornáról is beszéltetek. Én a rendelőbe járok, a gyógytornász lányokhoz. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, én igazán Bennük bízom csak meg, értenek a kismamákhoz és jólképzettek! A torna előtt vérnyomásmérés van, nem csak úgy durrbele..
Sajnos a tornateremben kevés a hely, de megéri nyomorogni...
jutika

S.kata!

Érdekes, én is három héttel ezelőtt pakoltam össze, igaz azóta átszerveztem néhányszor az uticsomagot, mivel rájöttem hogy három tubus fogkrémre nem, viszont legalább egy tusfürdőre alighanem szükségem lesz Kép És ez nem vicc. Ugyanis kicsit pánikszerűen csomagoltam, mivel akkor szült a barátnőm, aki 3 héttel korábbra volt kiírva mint én. Tehát úgy voltam vele, hogy addig bőven ráérek, amíg ők egyben vannak... Aztán egyszer csak rá kellett jönnöm, hogy előbb-utóbb én jövök! Na volt kapkodás, a férjem eléggé mosolygott rajtam... Azóta három eseménytelen hét telt el, úgyhogy tegnap "friss" törülközőket, meg egyebeket tettem be Kép

Gumicukor!

Köszi a megnyugtató szavakat, igazából nem félek, hogy ne lehetnék jó anya, csak valahogy nem a "divatos" módon élem meg. Például rengeteget beszélek hozzá, de csak magamban, valahogy azt hiszem, hogy így is érzi, hogy foglalkozom vele, és hogy már most imádom, és nem kell naponta tízszer jó hangosan kimondanom, hogy "szeretünk, várunk!" Remélem így van.

A hasizomról meg annyit, hogy eddig direkt nem akartam beleszólni, hogy nehogy az legyen, hogy osztom az észt, de mint hivatásos fitness edző csak javasolni tudom mindenkinek, persze aki eddig nem volt edzésben, az ne most kezdje el. Teljes felülések kizárva, akár előre, akár oldalra. Aki most kezdi, az inkább csak feszítse meg/ernyessze el a hasizmait, az is mgmozgatja, de ne most kezdjen százas szériákba. Mindenképp beszéljetek személyesen erről a saját orvosotokkal, és esetleg plusszban gyógytornásszal, vagy edzővel, mert mindenki más!!! A kazetták/újságok jó alapot adnak, de a dokikra MUSZÁJ hallgatni!

kistitu
kistitu

Szia Pöttöm!
Te mikor szültél pontosan?Én 2002.Júni 13-18-ig voltam bent.13.-án szültem,császár,Vida dokival.Lehet,hogy találkoztunk?Szia:A
Névtelen

Szia Monacs!
Voltam UH-n,de ott 8 hetesnek látszott a gyerek (most már 9). Fogalmam sincs, mi van ilyenkor. Talán a következőn többet tudunk majd. Bennünket elég gyorsan lerázott,ki is akadtam rajta. Remélem, csak rossz napja volt. Kíváncsi vagyok a te tapasztalataidra is!
z_andrea

Szia A.!

Én 2002.júni 12-én szültem császárral a Vidánál. 17-ig voltunk bent. Szerintem tuti találkoztunk. Melyik szobában voltál? A császáros szoba után engem 3 szobával beljebb tettek.

Pöttöm
pöttöm

Kedves Judit!

Köszi az infót a 3D-ről. Dorinával (2 éve) voltam 3D-n ott a Kútvölgyibe, akkor 8000,- Ft-ért. Az élmény tényleg csodálatos. Akkor tudtam igazán "személyt" társítani a pocakomba lakó kis babucihoz.

Köszi, Pöttöm.
pöttöm

Sziasztok!
Egy remek orvosra szeretném felhívni azon kismamák figyelmét,akik még nem tudtak dönteni kit válasszanak! Dr Szathmáry György volt az az orvos,aki 2002 júliusában világra segítette kislányomat.Úgy szaktudásból,mint emberségből kitűnőre vizsgázott!Jó szivvel ajánlom bárkinek,aki egy kedves,türelmes,emberséges orvosra vágyik! A humora sem utolsó szempont! Dr Vida Gábor volt olyan kedves,és megírta nekem, hogy ebben a kórházban találom,mert én még Csepelen szültem Szathmáry főorvosnál.
Sziasztok ! Andi
Csány Andrea

Szia A!

Még az jutott eszembe, hogy mikor még a császáros szobában voltam, 13-án behoztak egy friss császáros mamát. (középső ágyra) Én az ajtó melletti ágyon voltam és még aznap vagy másnap át is költöztettek. Lehet hogy Te voltál, de nem emlékszem. (bocs) Abból az 5 napból, amit ott töltöttem, csomó minden zavaros. Elég depis voltam, ami sajnos itthon sem múlt el hónapokig. El is apadt a tejem.

Szia, Pöttöm.
pöttöm

Szia Andrea!
Nem értem, hogy van ez. A menstruációd alapján egyébként hány hetes vagy? Kár, pedig már úgy reménykedtem, hogy legalább egy "ismerős" lesz ott. Na, mindegy hátha mégis! Sipit 2 hét múlva kell felhívnom. Akkor megyek AFP-re. Ha annak megvan az eredménye, akkor fog megvizsgálni. Sajnálom, hogy rossz érzésed volt vele. Reméljük nem hülyült meg Kép!
Vigyázzatok magatokra.
Móni

Kép
Kép
monacs

Pöttöm
Én is ott voltam 3D uh-n, de nekünk nem jött be annyira. A fiam végig takarta az arcát, csuklott (persze mer én előtte kakaóscsigát ettem Kép ) és mi inkább csak egy kis grillcsirkét láttunk Kép Én akkor próbáltam nem társítani a csirkét a gyermekemhez Kép persze gyönyörű baba lett, most meg már kész nagy fiú, 19 hónapos.

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Pöttöm!
Én az egyágyas szobában voltam,ami elég szuper volt(légkondi a 40 fokban,hűtő,saját fürdő,párom bent egész nap),viszont így rendesen el voltam szeparálva mindenkitől,csecsemőstől,kismamatárstól egyaránt.El is határoztam,hogy legközelebb a többiekhez kérem magam,a társaság miatt.Az ikrekre emlékszem,Norbi és Noémi,lehet hogy te is emlékszel,na meg arra,hogy kb 50 fok volt,minden látogatóm kitikkadva érkezett.A tej miatt ne aggódj,nekem se volt túl sok,és az sem sokáig.A kisfiam pedig követelt volna többet is,mert elég pici volt,és igyekezett pótolni.Így hát HA tápszer lett a vége,de most már egy gyönyörű 12 kilós ördögfióka.Az én császárom programozott volt,kevés magzatvíz,és rossz keringés miatt.Ez nagyon kellemes volt,semmi fájdalmat nem éreztem előtte se,meg utána se.Csak pozitív élmény volt a "szülés".Viszont Téged most nagyon irigyellek a második babád miatt!!!!!!!!Én is nagyon szeretnék hamarosan még egyet,bár a párom szerint most aludnunk kéne egy kicsit,ugyanis ez kimaradt az előző másfél évben...
Sziasztok! A
Névtelen

Kedves Gumicukor!

Leveleidből (más topicokon is) kiderül, hogy igazán élvezted a kismamaságot, nagyon tudatosan készültél a szülésre és nagyon élvezed az Anyaságot is.

Gratulálok! Sok ilyen nő kellene, akkor néhány szülés is könnyebben menne. (pl. az enyém is)

Megnéztem a fiatok Weblapját. Nagyon aranyos! A lap pedig profi!

Pöttöm
pöttöm

Szia A!

Dorina is 12 kg és Ő is ördögfióka.
Az ikrekre én is emélkszem. Az Anyukájuk is kedves lány volt,2 napig együtt voltunk a császáros szobában.

Biztos a fizetős szobáknak is megvan a varázsa, de nekem nagyon jó volt a közös szoba. 4 mama voltunk egy szobában és mellettem feküdt egy lány, akinek a 3. fia született. Olyan magabiztosság és nyugalom áradt belőle, hogy engem is sokszor megnyugtatott vele és bármit kérdezhettem Tőle. A szülés után 4 órával már a két nagy fiát ölelgette, babusgatta a folyosón.

Közös kórterem hártánya, (persze, ha császáros vagy) hogy viszon nem lehetett velünk Apuci, ami rossz volt. Mivel császárosok voltunk (du. 14:14), csak másnap tudtunk találkozni. Nem engedték, hogy bejöjjön, a műtét után pedig azonnal a szobámba vittek. Nagyon hiányzik, hogy nem lehetett velem akár 5 percet is. Dorinát azért 1-2 percre megfoghatta. Én Dorinát csak 2 óra múlva kaphattam meg. Ez azóta is nagyon hiányzik. Úgy érzem megfosztottak minket az első 3-ban töltött közös pár órácskától. Jó másnap bepótoltuk, de a szülés utáni hangulatban teljesen más lett volna.

Na jó, nem panaszkodom, mert gyönyörű lányunk van és itt növekszik a pocakomban a tesója is.

Sziasztok, Pöttöm.
pöttöm

Sziasztok!

Szült valaki közületek epidurállal és milyenek voltak a tapasztalatai? Megköszönném, ha picit részletesebben is írna róla.
Névtelen

Sziasztok!

Böbe vagyok, pár napja találtam a társalgóra véletlenül (azóta falom az archiv adatokat) és rendkívül hálás vagyok a sok információért. Áprilisra várjuk a babánkat és a Kútvölgyiben szeretnénk, ha megszületne (nem a hely közelsége -Zuglóban lakunk-, hanem az orvosom miatt).
Néhány dolog még nem egészen világos, ha tudtok kérlek segítsetek megérteni. Az epidurális érzéstelenítésről van szó. A Kútvölgyis kismamatornán hallottam, hogy ez költségtérítéses rendszerben működik (itt a társalgóban olvastam, hogy 25.000 Ft).
Mindenkitől azt hallom és olvasom, hogy minden szülés más és más, ezért amennyire csak lehet szeretnénk mindent a legjobban csinálni és minden eshetőségre felkészülni. Ebbe nálam beletartozik az is, hogy az epidurális érzéstelenítés lehetőségét sem zárom ki. De nem igazán értem mért kell előre megrendelni? Ha én előre megmondom, hogy szeretnék, aztán mégsincs rá szükségen, mert minden simán lezajlik, akkor is behívják a dokit (ha éppen nincs ügyeletben) és jól megdöf? Vagy csak a szülés utolsó szakaszára és csak akkor, ha még akkor is akarom? A korháznak, vagy valamilyen alapítványnak kell fizetni a szolgáltatásért, vagy a dokinak? Ha az utóbbi, akkor lehet, hogy az árfolyamok is eltérnek?
Biztos nem kellene ennyire racionálisan közelítenem a dolgokhoz, de máshogy nem megy? Nem szeretem, ha ezek a dolgok felkészületlenül érnek. Végül is mi is az oka annak, hogy csak előre lehet ezt eldönteni? Ha rendelek, de nem kell és nam is kapok, akkor is fizetek?

Előre is köszönöm:
Böbe
böbike

Sziasztok!

Én tegnap voltam a szülésfelkészítő tanfolyam első előadásán, és nagyon jól éreztem magam. Az intimtorna előadás nagyon meggyőző volt (ma már jelentkeztem is), és a védőnő, aki maga is babát vár (27 hetes), nagyon aranyos volt. Mindenki minden kérdésére választ kaphatott, és az egész légköre is nagyon jó volt. Jópár hasznos információval is gazdagabb lettem. Lehet, hogy előbb vagy utóbb az én védőnénim is elmondta volna, de ezt ugye nem tudhatom előre...

Jó babavárást mindenkinek!

Jucus
ljucus

Szia Móni!
Nem tudom hogy van ez. Az utolsó menzeszem nov. 5-én volt,ez és a manuális vizsgálat után állapított meg 12 hetet.Az UH szerint viszont akkor 8 hetes volt.Tapasztalt barátnőim azt mondják,hogy az a lényeg,amit az UH mond,és a következőn már biztos tuti lesz,hogy mennyi idős.
Te mikorra vagy kiírva?Tényleg jó lett volna egy egy ismerős kismama a kórházban.
z_andrea

Szia Böbike!

Én a 33. hétben járok, és éppen erről a problémáról szerettem volna beszélgetni. Az egyik szülésfelkészítő tanfolyamon kitértek az érzéstenenítésre is. Szóval, úgy tudom, hogy - kis kórház révén - az aneszteziológus nem mindig tud rendelkezésre állni, ezért őt is fel lehet kérni arra, hogy vállaljon ún. "magán érzéstelenítést", mint ahogyan a nőgyógyászod is. Erre azért van szükség, mert anesztes orvos nem dolgozik a szülészeten, csak a sebészeten, ahol állítólag rengeteg a munka. Én azt beszéltem meg a dokimmal, hogy - amennyiben ragaszkodom az epidurális érzéstelenítéshez - ő egyeztet nekem egy anesztes orvossal. Vele is ugyanúgy, személyes találkozón tudod megbszélni az anyagiakat, mint a nőgyuszival. Előre kell fizetni, és ő ezért éjjel-nappal rendelkezésedre áll. A problémám nekem is az, hogy kérjek-e fel ilyen orvost, vagy sem? Először szülök, és foggggalmam sincsen arról, szükség lesz-e rá? Ha behívom, és mégsem kell??? Szóval....nem tudom...
jutika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?