Új privát üzeneted érkezett!

Rózsaág!

Jaj, dehogy bántottál meg! Félre ne értsd! Inkább csak most anyós miatt buktam ki egy kicsit e fent leírtak miatt...De igazad van, tényleg pihenni kéne, érzem is néha, hogy szükségem lenne rá, de nem megy! Az első 2 hét azért pihis vplt, anyukám nagyon sokat segített! De Te pl. hogy oldottad meg egyedül? Iszonyú nehéz lehet!

Márti
borossné becz márta

Márti
Odaért a csomagom?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszi a bókokat Szabi nevében! Apa itthon, most van pár percem átfutni az előző oldalakat. Remélem akik betegek már jobban vannak és Míra hallásával sem lesz semmi komoly probléma.

A szerdai storyt épp azért meséltem el ilyen részletesen, hogy, ha már én nem voltam elég óvatos, ti legyetek azok! Már, ha tényleg a babakocsi volt az oka. Tudjátok, okos ember a más kárán tanul...

Újabb kérdés: Lehet a babáknak domináns oldaluk? Úgy értem amerre jobban szeretnek fordulni. Szabi szinte mindig csak balra fordítja a fejét, nagyon ritkán jobbra is, de csak, ha van ott valami érdekes pl. a zenélő barija vagy a maci.

Márti - Nagyon hasonló dolgok történnek velünk, de örülök, hogy nálad nem volt ennyire durva. Abigél címét nem megkaptam. Meddig lehet küldeni? Mert mi most toál el vagunk havazva magunkkal.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok! Nem jövök, és mik történnek, alig győzöm olvasni. Vigyázzatok magatokra és a babákra lányok! Mirának szurkolok, hogy múljon a baj, a lázas-náthás csöppeknek meg jobbulást! Én rettegek a láztól, még nem volt, de nagyon izgulok, hogy felismerem-e, na és a kúpról ne is beszéljünk. (Béna kezdő anyuka :oops: ) Ma elmentünk sétálni fürcsi előtt, mert nagy volt a nyűg, és most izgulok, hogy a sapija túl vékony volt, és nagyon lehűlt a levegő mire hazaértünk, remélem nem lesz belőle baj.
Kérdeznék is: volt olyan nektek, hogy a baba álmában kiabálni kezd? Máté már 2x is csinált ilyet, este elalvás után vagy 2 órával hallom, hogy keservesen kiabál (óbégat) félálomban. Én meg halálra rémülten rohanok és felkapom, megszoptatom, amire ő vissza is alszik. Rosszat álmodik ilyenkor, vagy fáj vmije? :cry:
De azért hozok egy édi képet is róla, ez a legújabb kedvenc (tud ő teli szájjal is vigyorogni - most már 2 nyuszifoggal :lol: , de ez itt még nem látszik).
Kép

Kép
Kép
szfgabi

Bettyna
Csak a fejét fordítja egyik oldalra szivesebben? Mert nekünk Kristóf egész testével csak egy oldalra fordult, és altatnom mindíg az ellenkező oldalon kellett, mert egy oldalas lett volna, és a buksija is eldeformálódott volna. Ha letettük folyton balra fordult, nekünk jobbra kellett fordítani. De, ha csak a fejét fordítja azt nem tudom. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Jajj Gabi kihagytam. A Tündérmanód annyira éééédes. Micsoda vigyori pofika. :)

Kép
Kép
susytunder

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tiffany 2008.10.25 07:30-kor.
tiffany

Sziasztok!

Betty, nagyon örülök, hogy "csak" ennyivel megúsztad. Vigyázz magadra!

Rózsaág, van egy gekkós lány, aki kijár hozzánk hetente, és az oviban van logopédia és fejlesztő torna. A HRG-be nem fértünk be. Mást most nem kerestem, mert a műtét miatt úgysem tudnánk járni egyelőre. Utána meg meglátjuk, mire lesz szükség. Nagy valószínűleg a lemaradása is a füle miatt van. Azt pedig ez a fejlesztő lány és az ovi rendbehozza. Igaz, az ovi azért kérdéses, mert Bene még mindig bekakil. Eddig ők mondták, hogy vigyem, nem gond, de azért tegnap megint rákérdeztem, mert nekem ez már ciki. Azt mondták, ma van nagy értekezletük, és ez is fel fog merülni, hogy mi legyen Benével. Most mondjuk amúgy is sokat lesz itthon: őszi szünet, műtét, stb. Jó lenne már, ha wc-be kakilna, mert agyban persze nagyonis tudja, miről van szó, csak nem hajlandó ott ülni és kinyomni, amikor érzi az ingert, hanem inkább elszalad... Na, ezt csak azért írtam le hosszan, hátha van valami ötletetek.

És a belső fül hallását hogyan nézik? Az már hallóidegeket is érint?

Márti, nem irigyellek, még segítséggel is sok a 4 gyerek, amikor picik! Pláne,ha a segítség nem úgy segítség, ahogyan neked lenne rá szükséged. De próbáld meg lejjebb adni az igényeidet, már ha van még mit lejjebb adni belőlük. (mármint tisztaság terén, háztartás terén) Én elég sokáig rendeltem ebédet magunknak. A mosást meg estére tettem be, és a férjem tudott így teregetni. :)

mtunde

szveronika szerintem ennyire a szüléshez közel már abszolúte semmit sem jelent a több vagy kevesebb magzatviz. egyszerűen készülődik a szervezeted a nagy eseményre.
egyetértek a dokival, ne aggódj ezen...

szfgabi az én fiam nagyon sokat csinálta kiskorában. van, hogy úgy nézett ki, mint aki teljesen ébren van, és halálra rémülten zokogott.
úgy hívják ezt a jelenséget, hogy lidércnyomás, de semmi köze a rossz álmokhoz. arról van szó,hogy nem képes az agy a két alvásfázis között váltani, és megakad a kettő között, erre automatikusan sírással válaszolnak.
nem szabad őket felébreszteni, biztonságba kell őket helyezni, mert nagyobb gyerekek akár az ágyból is kivethetik magukat (ez inkább már a totyogókra vonatkozik), és akár 10 percig is eltarthat. ő erről nem tud semmit, másnap sem emlékszik rá, szóval neki nem rossz, csak neked.
valamelyik Suttogó könyvben részletesen le van írva.

nem 100%, hogy a te babádnak is ez volt (lehet, hogy csak a foga nyilallt bele a kis ínyébe), de ha legközelebb előfordul, ne ijedj meg. szerencsére ezt a dolgot kinövik :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Tiffany, dióhéjban: az ÁEK egy kicsit zsúfolt, több okból is, de főleg, mivel 3 kórház szülészetének az összevonásából jött létre. A legtöbb dokiról csak jót hallani, akárcsak a szülésznőkről. Itt topikon többen szültek Szabó Györgynél, Spánik Gábornál, Harsányi Lehelnél, mindenki elégedett volt. Az én dokim Gulyás István volt, én túl sokat nem tudok róla, mert csak az utolsó hónapban jártam hozzá, és végül császár lett, de szerintem ő is rendes, engem minden nap megnézett, kicsit problémásan gyógyult a sebem, többször hívtam emiatt, mindig azonnal mehettem be hozzá a kórházba.
Ami még fontos lehet, hogy nemrég eltörölték a szülésznőválasztást, így csak dokit fogadhatsz.
A gyermekágyas osztályon már nem annyira dívik a bababarátság, mint régen a MÁVos időkben, de mivel 24 órás rooming-in van (csak első éjjel tartják maguknál a babát, nem biztos, hogy ki lehet könyörögni), így tudod kontrollálni, hogy ne kapjon pl tápszert, ha nem akarod. A személyzet leterhelt, de segítőkész, ha szólsz, jönnek, amint tudnak. Második babával neked talán nem kell annyi segítség, szoptatás és ellátás terén.
Napi fél órát jöhetnek be a szobába a papák, egyébként csak a szoba egyik oldaláról nyíló látogatófolyosón lehet a családot fogadni, te kimehetsz, de a babát nem viheted ki. Ha császár lenne, az őrzőbe bent lehet veled a párod.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, kérdezz még, a többiek is biztos tudnak újat mondani. A kórházi vizsgálatokról nem tudok sokat, mert én egy magánrendelőbe jártam a terhességem javánál, itt csak UHn voltam, de akkor is rendelési időn kívül, szóval nem ismerem a rendszert :-)

Gabi, Máté tényleg egy vigyorimanó! :-) Samu is szokott álmában nyöszörögni, én nem szoktam felvenni, csak ha láthatóan megébred, egyébként hamar abbahagyja és alszik tovább. Szerintem is valami álom lehet, esetleg a foga. Láttam a hordozós topikban, hogy rákattantál a kendővásárlásra :-) Nekem is Hoppedizem van, de a Lanát/Didyt nem ismerem, összehasonlítást nem tudok neked mondani. A Carolinonál kicsit vastagabb, az enyém egyelőre merevebb, mert még nincs bejáratva, de én szeretem. :-)

Betty, persze, lehet, hogy az egyik oldalt jobban szereti, mert esetleg a méhben is arra fordítva tartotta a fejét. Kell egy kicsit a másik oldal felé is erőltetni, de azért nem nagyon. Szerintem ki fogja nőni, ha már eleve többet mozog. Szerintem ez csak akkor lehet probléma, ha már több hónapos, és még mindig féloldalas, de biztos elmúlik addigra.

Hát, én már sokkal lejjebb adtam, ami a háztartást illeti, egyelőre nem is látom, mikor zökkenhetünk vissza. Amióta van mosogatógépünk, legalább azzal nincs gond, amíg teregetek, addig elmolyol körülöttem, és mondjuk a porszívózást is szeretni nézni a gyerek, de a felmosás... na, azt csak ritkán sikerül kivitelezni, és csak este, mert nappal sosem tudni, mennyit alszik.
danann

Iricc,

aludtam rá egyet és én is úgy döntöttem, hogy emiatt most nem mászom be a dokihoz ma...
Csak a CTG-s meg az UH-s közösen nagyon mondták, hogy menjek.
De ez már legutóbb is így volt, és akkor is feleslegesen rohantam a dokihoz. Amúgy is megyek kedden...

Betty,
én azt olvastam a dr Spock könyvben, hogy érdemes változtatgatni a baba fekvését a kiságyban, mert általában mindig a szoba felé fordul, vagy ahol van valami érdekes. Ha pl. a fejét a másik irányba teszed a kiságyban, amerre eddig a lába volt, akkor a másik irányba fogja fordítani a fejét, mert a másik oldalára kerül a látnivaló. Írták is, hogy ez fontos, hogy ne legyen egyoldalas, ne feküdje ki csak egyik oldalon a fejét.

Kép
sz.veronika

Beleolvastam egy másik topikba, nem kellett volna :(
Hú el is sírtam magam.

Kép
dius87

bettyna: nem kéne egy oldalra fordítania szabinak a fejét! ez lehet intő jel, mutasd meg a dokinak majd, lehet, hogy le vannak tapadva az izmai, ilyenkor tornáztatni kell. de ha nem komoly az eset, akkor a forgatással (másik oldalon érdekesebb cuccok) tudod korrigálni

szfgabi, ne izgulj, felismered majd a lázat, a gyerek bágyadt lesz, és szinte süt a homloka :) az alacson ylázat is megérzi az ember.

KépKép Kép
mzsperx

Tyffany! Üdvözlet köztünk!
Én már 3 gyereket szültem az ÁEK egyik elődjében a MÁVban . Akkor nagyon meg voltam elégedve. Egyébként, ahogy olvasgatom a fórumot most is egész jól mennek a dolgok itt.
Én is itt találtam meg az új dokimat, Bettyna segítségével. Spánik Gábor a neve, fiatal és lelkes, a kórházi rendelőbe járok hozzá, nem magánrendelésre, ha érdekel róla még több minden, szívesen elküldöm priviben.
A szülészeten külön szobák vannak, minden helyiségben 1 anyuka szül, van fürdőkádas szoba is. A csecsemős osztály 3 ágyas, wc, zuhanyzós. A rokonság a folyosó felőli üvegajtónál látogathat. Ja az egész a MÁV épületében van, 3. emelet. Van szülőszoba látogatás és szülők iskolája is. A pontos időpontot, sajnos nem tudom. Ha érdekel, érdemes felderíteni a terepet. :wink:

Kép
becsengo

Most csak gyorsan, mert amíg olvastam Míra felébredt! A többieknek majd később reagálok.

Betty!
Egyet értek Mzxperx-el!!! Míra is mindig csak az egyik irányba fordította a fejét, de nem a kiságyba, hanem amikor etettem és ha büfiztettem csak jobbra nézett, balra sosem.

Amikor megmutattam a Dévény-tornásznak, akkor azt mondta, hogy meghúzták a szülésnél és amiatt van! Megmasszírozta a nyakát - persze Míra rettenetesen üvöltött -, de azóta fordítja mindkét irányba. Az ő fején én már látom, hogy kezdett deformálódni, de a párom még nem, tehát nem feltűnő. Most nagyon figyelek rá, hogy mindkét irányba fordítsa, vagy átfordítom én. A lényeg: mindenképpen mutassátok meg Dévény-tornásznak!!! 1-2 masszírozás és minden helyre áll. Ha nem sorvadásnak indulhatnak az izmok és deformálódhat a fej, illetve az arc is. Inkább egy felesleges út a gyógytornászhoz, nyugtasson meg, hogy nincs semmi baj, mint lelkiismeret furdalás egy életen át, amiért nem vitted el időben!!!
Tőlem megkérdezte a gyógytornász, hogy hol volt eddig a gyerekorvosunk hogy nem vette észre?! Tehát szerintem legegyszerűbb elsőre nem gyerekorvossal, védőnővel konzultálni ezügyben, hanem egyből a Dévényessel. Ez csak az én véleményem, a döntés a Tiétek.

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat! A "sosem" azért erős, fordítja a fejét a másik irányba is, csak ritkábban. Az egész testével abszolút a bal oldal a domináns. Mondjuk arra van az ablak is, lehet, hogy a fény miatt. ALváshoz mindig forgatom, jobb, bal oldal illetve has. De a biztonság kedvéért azért majd megkérdezem a dokit.

GAbi - NAgyon cuki a kisfiad!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tiffany 2008.10.25 07:30-kor.
tiffany

Tiffany!

Privi ment! :lol:

Susy!

Igen, tegnap délután ért ide, a következő szállítmánnyal megy, mert a mostanit ma adják fel Pesten az erdélybe induló buszra!
Nagyon köszi!

Betty!

Nem késtél le semmiről, a legegyszerűbb, ha még nem adtad postára, hogy a romániai címre küldöd, mindegy mikor, így nem vagy időhöz kötve!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok,nagyon örülök,hogy megtaláltam ezt az oldalt. Sok hasznos infot találtam,nagyon édesek a képek a babákról. Én a negyedik babát várom és a Máv mellett döntöttem. becsengo:Szeretnék mindent megtudni Dr.Spánik Gáborról. Jövő héten szeretném felkeresni.Köszönöm a válaszodat. :) :lol:
brigci

Sziasztok,

Norina nagyon szép :)

Bettyna: nem semmi, ami Veled történt. Én takarítottam két héttel a szülés után, meg tornáztam is a hat hét letelte előtt :oops: Azt hiszem most óvatosabb leszek :roll:
Zsófinak is volt domináns oldala, a fejét mindig balra fordította, konduktorhoz is jártunk miatta.
Vendég

Bocsánat, de megint elárasztalak benneteket képekkel :-)
Voltunk ma az állatkertben, Samunak nagyon tetszett. Persze egy részét átaludta :-) de aztán józűen uzsonnázott :-)
Kép Kép Kép Kép Kép
És végül egy igazi babahordozós kép :lol: :
Kép
danann

Márti!
Hogyan oldottam meg? Elhanyagoltam a házimunkát, lejjebb adtam mindent. Emiatt pedig (mert idegesített), hétfejű sárkánnyá váltam és fújtam a tüzet a páromra amikor itthon volt. Mivel a médiában dolgozik, kiszámíthatatlan a munkaideje :( Nagyon nehéz még most is segítség nélkül.

Gabi!
Máté igazi huncut szemű és mosolyú baba!

Mtunde!
Belső fül vizsgálata technikailag ugyan olyan mint a középfülé. Itt egy link, eltudod olvasni. Ebben az a jó, hogy amire mutatsz a szövegben, azt grafikonon megrajzolja: http://web.interware.hu/banan/audio/bogre3fla.swf

Danann!
Samu nagyon édes mindegyik képen! Az alvós nagyon tetszik.

Kép Kép
rozsaag

Danann
Óóóóó, de édesek a képek! Majd kicsattan Samu a boldogságtól! Annyira jó látni. :)

Rozsaag
Miért nem volt segítséged? Nem akartad, vagy nem volt? Megértelek, nem lehetett könnyű, én azóta kezdem magam jól érezni, mióta Kristóf jól alszik, azóta van rendben a ház, de előtte...hajajj.
Egyedül nehéz rendben tartani egy majd 100 nm- es házat, bár első hetekben apa anyukája jött és pikk- pakk kifordította a házat.

Kép
Kép
susytunder

Jó reggelt!

Nekem sem volt segítségem, ezért is takarítottam :lol:
Főzni nem nagyon kellett, mert szülés előtt telepakoltam a fagyasztót, így lényegében csak a takarítás, mosás, ilyesmi maradt. Szerintem nem volt vészes segítség nélkül, nekem fontosabb volt, hogy a mi kis nyugalmunkat ne zavarják :oops: Aki szívesen jött volna segíteni, ő Zsófit vette volna kia kezemből takarítás helyett, na ezt nem akartam :?
Vendég

Bgrigci! Küldtem privit!

Kép
becsengo

Hahó!

Mi még mindig egyben... Már egyre nyűgösebb vagyok, sehogy se jó, feküdni csak a hátamon tudok, ami tudom, hogy tilos, de ha valamelyik oldalamra fekszem, akkor Pálmus azonnal elkezd ezerrel rúgdosni, szemmel láthatóan nem tetszik neki a helyzet, majd egy kis idő után be is keményszik-görcsöl a hasam. Háton fekve tudok aludni egyedül, csak attól meg reggelre nagyon fáj a derekam. Tudom-tudom, ezt a pár napot kibírom már féllábon is :)

Tegnap volt egy kis riadalom, nekimentem a szék kiálló sarkának a pocakommal elég durván, eléggé fájt utána egy ideig, meg nyilallgatott. De aztán 1-2 óra alatt elmúlt. Pedig titkon reménykedtem hátha megreped a burok és elszivárog a magzatíz, de nem... Még jó, hogysok a vizem, és védi a bébit.

Kép
sz.veronika

Az állatkertes képek tündériek! :)

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Samu nagyon nagy fiú lett, és egyre szebb a kis pofija. :lol:
Ahol apa nyakában ül, ott látszik igazán :wink:

Veronika
Már nincs sok hátra, de átérzem a nyűglődésed. Igaz, én eddig sajnos nem húztam ki egyszer sem.....majd a következőt. :P

Szia Brigci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Itt vagy a szomszédban, csak szólj, ha segítség kell! :lol: :lol: :lol:
(ez jó, tényleg szomszédok vagyunk, de ritkán tudunk beszélni :lol: )

Rózsaág
Szerintem Míra a gyógyulás útján van, csak még egy kis idő kell a fülecskének.
Nagyon szép Laura, a tejfogak nem mindig nőnek szorosan, szabályosan. Ezek többnyire pici, apró fogacskák. Majd a csontfognál már nem lesz szünet. :wink:

Szia Tiffany :lol:
Már olvastam rólad, mikor bekukkantottam nosztalgiázni a '09. júniusi topicba. Kívánom, hogy ott legyen a pocaklakó a helyén, és szép várandósságot Nektek! :lol:

Bettyna
Vigyázz magadra! Csak lassan a házimunkával!

Márti, becsengo, meg Mindenki :lol:
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Milyen autót használtok? Mármint úgye 4 gyerek+2 felnőtt, de ha csak 3 gyerek van már akkor sem fér el a család egy "normál" személyautóban. Meg lehet oldani ezt egy kisebb autóval is?
Le kéne cserélni a miénket, ami még csak autónak sem nevezhető.(remélem nem sértődik meg :P )
Eddig csak azt néztük a vásárláskor, hogy menjen, és ne nyelje az üzemanyagot. Mára már kinőttük, minden tekintetben.
(skoda 120)

Nekem is volt most segítségem. Nem akartam, apa erősködött. Annyival volt csak könnyebb, hogy el tudtunk menni gyerekek nélkül a kisközértbe, meg gyógyszertárba. Ezt viszont apa egyedül is el tudta volna intézni. Dávidnak volt jó, mert végre a nagymamával tölthetett egy kis időt, aki egybként meg magasról sz.... ránk.
Dávidnál nem volt segítség, de nem is hiányzott.
Tegnap elment a férjecském a Bécs-Bp maratonra. Ajánlgatta segítségnek a drága anyucit, de inkább nemet mondtam. Csütörtök estig egyedül leszek 2 gyerekkel. Kicsit nehéz, de megoldom. :lol:

További szép hétvégét Mindenkinek!
Vendég

Na a mai nap sem volt eseménytelen, voltunk sétálni hárman, és megharapott egy kutya :shock: Már megjártuk az ügyeletet, most Apa elment megkeresni a kutya gazdiját, hogy ne kelljen tetanuszt kapnom :?
Vendég

Jkriszta!
Igazából ez nem könnyű kérdés, egy 10 éves suzukink van, illetve anyukáméknak, melyet közösen használunk... A felállás a következő, ha 5-en utazunk, apa és egy gyermek elől, kettő hátul, anya két gyerekülés között szorongva :wink: . Mi is most szeretnénk egy valami több éves 7 személyest...Egyébként én is akartam kérdezni Mártitól, ők mivel járnak. Szóval segíteni nem sokat tudtam....

Kép
becsengo

Basszus Panndi! :shock: Gondolom, a tetanusz sem az, amit kifejezetten javallanak terhesen? Mi lesz, ha nem sikerül a gazdával beszélni? Mennyire harapott meg, nem kellett varrni, ugye? :shock: :shock: :shock:
danann

Sziasztok!
Túlvagyunk a császáron. Van egy csodaszép kisfiam! :) Suzy: Nekem nem volt egy olyan "élmény", amit szeretnék megismételni. Bár nagyon rendesek voltak végig, a nővérek, a szülésznő, az anesztes, az orvosom... szóval tényleg mindenki. Még a műtét közben is nagyon jó volt a hangulatuk. Én valahogy túl be voltam tojva, hogy értékeljem. :lol: tényleg nem éreztem az egészből semmit, és pillanatok alatt végeztünk.
Peti nagyon mosolygós kissrác, főleg, ha mi nevetünk, akkor ejt el egy-egy mosolyt. Eszik, alszik, még keveset van ébren.
Most épp kicsit csipás lett az egyik szeme, a védőnő azt mondta, hogy forralt hideg vízzel törölgessem. Remélem, hamar elmúlik.

Betty: Szegény, még mindig egyben vagy?
Úgy remélem, hogy minél előbb Te is a karodban tarthatod Pálmát! Tényleg hatalmas élmény. Az ember először arra gondol, hogy de picurka, aztán elcsodálkozik, hogy ez benne volt? Hát nem is olyan pici. :lol: Órákig el lehet nézni az arcát, ahogy alszik, grimaszol, eszik...

Panndi: Mi ugyanezért nem hívtunk segítséget. Ne vegyék ki a babát a kezünkből. :lol: Egyébként elég jól haladunk. Peti sokat alszik, mi meg semmit se csinálunk itthon. Most már kicsit ideje lenne. :oops: :P De tényleg ketten a baba mellett simán lehet győzni a házimunkát.

Betty, jó, hogy nem lett nagyobb baj.

Mennem kell, felébredt a főnök!

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Én is azt mondtam, hogy soha többé nem szülök, most megmár...jajj de jó lenne egy kistesó. :)

Panndi
Hú nem semmi. Drukkolok, hogy meglegyen a gazdi.

Kép
Kép
susytunder

Panndi!

Jaj, remélem megúszod az oltást! Hihetetlen, mik történnek!

Kriszta!

Skoda Fabia-nk van-még, de mi nagyon ritkán autózunk- ilyenkor, hideg időben csak a nagymamákhoz vasárnaponként-,azt is városon belül! Ha ránk szakad a bank, ami azért nem várható, de talán még mielőtt kitavaszodik, remélhetőleg megoldjuk, szóval mi kisbuszban gondolkodunk! A 7 személyest azért vetettük el, mert annak gyakorlatilag már nincs is csomagtartója, vagy csak nagyon kicsi és kizárt, hogy 6 (esetleg 7) ember összes holmija, mondjuk egy nyaraláshoz elférjen benne. Ahhoz még valószínű a tetőcsomagtartó is kevés, vonóhorog kéne, utánfutóval! :lol: Márpedig mi viszonylag gyakran kerekedünk fel és megyünk kirándulni pár napra, hosszú hétvégére, úgyhogy mi ezért is keresünk kisbuszt, na nem újat, olyan 5 év körüli lenne az ideális, csak várjuk, hogy legyen miből...

Nikuc!

Nagy gratula Petihez, örülök, hogy már otthon is vagytok! Sok boldogságot Nektek! Az emlékek megszépülnek, az pedig nem csoda, hogy tartottál kicsit a dologtól! Azt hiszem a műtőasztalon én sem tudnék lazítani, bármilyen jófejek vennének is körül!

Márti
borossné becz márta

Panndi!
Remélem megtaláljátok a kutya gazdáját és nem kell tetanuszt kapnod. Terhesen lehet egyáltalán?

Nikuc!
Gratulálok Petihez! Idővel másképpen fogod gondolni!

Susy!
"Én is azt mondtam, hogy soha többé nem szülök, most megmár...jajj de jó lenne egy kistesó. " - látom sikerült alaposan kipihenned magad az utóbbi 2-3 hétben! :lol:

Mtunde!
Segítség: Igazából nem is akartam, de, anyámat megkérdeztem eljönne-e segíteni ha véletlenül császárral szülnék? Válasz: Háááát 1-2 napra talán. Kell ezek után bármit is mondanom? Nyugdíjasok apámmal együtt, idejük lett volna. De jobb is, hogy így alakult.

Jkriszta!
Már hiányoltalak!

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág, köszi a linket, nagyon hasznos!

Márti, drukkolok, hogy összejöjjön a kis-nagy autó! Nekünk is az összes nagycsaládos ismerősünk kisbuszt vett, mert pakolni abba lehet igazán.

mtunde

Nikuc, gratulálok neked! Ugye, hogy amint megláttad, már nem is érdekelt, hogyan 'jutottál hozzá', csak hogy ott van, egészséges és természetesen gyönyörű? :D
danann

Panndi! Megtalálta a férjed a kutya gazdáját? Nem semmi sorozatot produkálsz, hányás, köhögés, kutyharapás. :shock: Most már csak sok nyugit kívánunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nikuc!!!

Gratulálok Petihez! Mikor kapunk képet?

Ilyenkor úgy irígykedem hogy ti már túl vagytok rajta. :)

Panndi! Tényleg nem semmi. Nagy kutya volt? Reméljük be volt oltva...

Kép
dius87

Nikuc gratula a kisfiadhoz, nagyon szuper, hoyg túl vagytok az egészen :)

Panndi mi a helyzet? meglett a kutya gazdája? basszus ez annyira durva... :(

Kép
Kép
Kép
iricc

Jó reggelt!

Nikuc, nagy-nagy gratula Peti babához! :lol: :lol: :lol:
Boldog babázást mind hármotoknak :wink:

Márti
Köszi, ezen még nem is gondolkoztam, de igazán jó ötlet!
Át is böngészem az autós oldalakat. Mi is csak használtban gondolkodunk. És az is majd csak tavasszal.
7-en???? :lol: Majd szólj, mikor indul a projekt, én is beszállok! :wink:

Panndi
Ez nem jó hír! Remélem nem okozott nagy bajt ez a kutya. Megtaláltátok?

Rózsaág
Köszönöm, jól esik, hogy gondolsz ránk. :P

Van egy szupi hírem! Annyira boldog vagyok!
:lol: :lol: :lol:
Tegnap este Zétikém átfordult a hátáról a hasára :lol: :lol: :lol:
Betettem fürcsi előtt, meztelenül a kiságyba. Jó olajos volt, mert elötte átmasszíroztam. Pelus volt alatta és mégis átlökte magát. :lol:
Feltolta a kis popsit, tolta magát balra és hopp már hasra is fordult. A keze a hasa alá szorult, volt egy kis nyafi.
El nem tudom mondani mit műveltem vele. Szerintem tök hülyének nézet, hogy mit csókolgatom össze-vissza az olajos kis testét. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon sokat segített a gyógytorna és az, hogy itthon is sokat tornáztattam. Még azért elmegyünk pár alkalomra, de érzem, hogy teljesen rendben van itt minden!
Biztos, hogy a nagy súlygyarapodás is leterhelte a csontjait, izmait. Péntek este már 7900 gramm volt a súlya. Nem tudom mitől hízik ilyen ütemben, pedig alig eszik. Napi 5*, este tejpép-220 ml, reggel tápszer- alig 100-120 ml eszik, tízóraira friss gyümi, abból már elég szépen eszik- egy kistányérral elfogy- kb 150-160 , ebédre főzelék, uzsira tápszer-100ml.
Vendég

jkriszta

Gratula az átforduláshoz Zétinek! :)

Eltudom képzelni hogy ez milyen nagy öröm, én is biztos szét fogom puszikálni :)

Amikor hazajövünk a kórházból vegyek tápszert hogy legyen itthon hátha nem lesz elég a tejcsi? Vagy azt csak elég akkor ha már tudom, hogy nincs vagy nem elég? Azt védőnő írja fel vay csak bemegyek a gyógyszertárba és veszek?
Inni mit adjak neki?

Kép
dius87

Köszi Dius! :lol: :lol: :lol:

Az én véleményem, hogy ne vegyél tápszert! :wink:
Majd úgy is írnak fel receptet. Azt is tedd el szépen a fiók mélyére!
Pozitív hozzáállás! Annyi tejcsi lesz, hogy reggelente abban fogsz fürdeni! :wink:

És tanulj többek közt az én hibámból is. Nem kell folyadékpótlás!!!
Főleg nem cumisüvegből! És a fülecskédet csukd be amikor az ezzel kapcsolatos kedves tippeket kapod a család női tagjaitól!
Vendég

Kriszta!

Konkrét terv még nincs, csak játszunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha??? Sok mindentől függ, a szívem mélyén én már eldöntöttem, de az ilyen horderejű kérdésekben nagyon egyet kell érteni, a férjem erősen várakozó állásponton van,de én is úgy gondolom, hogy megvárom, míg Kamilla is minimum szobatiszta lesz és annyira önálló, hogy tud majd egyedül enni, fürdeni, öltözni stb. És vissza is mennék egy kicsit dolgozni, ha már megszereztem a szakvizsgát és az újabb képesítést, míg itthon voltam! Aztán majd, ha már mindenki iskolás, óvodás, akkor talán... Én nagyon szeretném, de úgy időzíteném, hogy 35 alatt még beleférjen! Szóval valamivel kevesebb mint 4 év múlva kellene kezdeni a próbálkozást. Hát, majd meglátjuk!

Hú, megértelek, sokszor én is egyedül voltam a gyerekekkel, mert a férjem gyakran auditál külföldön! Most, november közepén engem is bedob a mély vízbe, 5 napra megy el Németországba és Bulgáriába! És most itt van már Kamilla is, úgyhogy izgalmas lesz!

Márti
borossné becz márta

Ja, és Lányok!

Kamilla mindkét irányban hasról hátra fordul!

Márti
borossné becz márta

lányok, egy gyors kérdés: hol lehet More Milket kapni? Brendon messze, internetes rendelés lassú.

Kép
Kép
szalamandra

Márti, úgy látszik Kamilla követi a fiúk által teremtett hagyományt! :) gratula!!!

Kép
Kép
szalamandra

Mi az a More Milk? Tápszer?

Kép
dius87

Sziasztok!

Itthon vagyunk újra, jó volt a hétvégénk.

Márti, Kriszta
Gratula a forgáshoz. Ügyesek vagytok.

Szalamandra
Én az Árkádban vettem egy reform boltban. Gondolom ilyen gyógynövényszaküzletekben lehet kapni.
Nem tudom merre laksz...

Kép
Kép
susytunder

dius, nem, tejcsináló természetes szer - ne is gondolj rá, remélhetőleg nem lesz rá szükséged :)

Amúgy, mzsperx véleményével most is teljesen egyetértek: tápszert felír a gyerekorvos a kórházban, ha kéred, ha ki is váltod a biztonság kedvéért, inkább süllyeszd el a szekrény mélyére. Plusz folyadék pedig nem szükséges, a legnagyobb kánikulát is anélkül csináltuk végig.

Kép
Kép
szalamandra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?