Tiffany, dióhéjban: az ÁEK egy kicsit zsúfolt, több okból is, de főleg, mivel 3 kórház szülészetének az összevonásából jött létre. A legtöbb dokiról csak jót hallani, akárcsak a szülésznőkről. Itt topikon többen szültek Szabó Györgynél, Spánik Gábornál, Harsányi Lehelnél, mindenki elégedett volt. Az én dokim Gulyás István volt, én túl sokat nem tudok róla, mert csak az utolsó hónapban jártam hozzá, és végül császár lett, de szerintem ő is rendes, engem minden nap megnézett, kicsit problémásan gyógyult a sebem, többször hívtam emiatt, mindig azonnal mehettem be hozzá a kórházba.
Ami még fontos lehet, hogy nemrég eltörölték a szülésznőválasztást, így csak dokit fogadhatsz.
A gyermekágyas osztályon már nem annyira dívik a bababarátság, mint régen a MÁVos időkben, de mivel 24 órás rooming-in van (csak első éjjel tartják maguknál a babát, nem biztos, hogy ki lehet könyörögni), így tudod kontrollálni, hogy ne kapjon pl tápszert, ha nem akarod. A személyzet leterhelt, de segítőkész, ha szólsz, jönnek, amint tudnak. Második babával neked talán nem kell annyi segítség, szoptatás és ellátás terén.
Napi fél órát jöhetnek be a szobába a papák, egyébként csak a szoba egyik oldaláról nyíló látogatófolyosón lehet a családot fogadni, te kimehetsz, de a babát nem viheted ki. Ha császár lenne, az őrzőbe bent lehet veled a párod.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, kérdezz még, a többiek is biztos tudnak újat mondani. A kórházi vizsgálatokról nem tudok sokat, mert én egy magánrendelőbe jártam a terhességem javánál, itt csak UHn voltam, de akkor is rendelési időn kívül, szóval nem ismerem a rendszert
Gabi, Máté tényleg egy vigyorimanó!
Samu is szokott álmában nyöszörögni, én nem szoktam felvenni, csak ha láthatóan megébred, egyébként hamar abbahagyja és alszik tovább. Szerintem is valami álom lehet, esetleg a foga. Láttam a hordozós topikban, hogy rákattantál a kendővásárlásra
Nekem is Hoppedizem van, de a Lanát/Didyt nem ismerem, összehasonlítást nem tudok neked mondani. A Carolinonál kicsit vastagabb, az enyém egyelőre merevebb, mert még nincs bejáratva, de én szeretem.
Betty, persze, lehet, hogy az egyik oldalt jobban szereti, mert esetleg a méhben is arra fordítva tartotta a fejét. Kell egy kicsit a másik oldal felé is erőltetni, de azért nem nagyon. Szerintem ki fogja nőni, ha már eleve többet mozog. Szerintem ez csak akkor lehet probléma, ha már több hónapos, és még mindig féloldalas, de biztos elmúlik addigra.
Hát, én már sokkal lejjebb adtam, ami a háztartást illeti, egyelőre nem is látom, mikor zökkenhetünk vissza. Amióta van mosogatógépünk, legalább azzal nincs gond, amíg teregetek, addig elmolyol körülöttem, és mondjuk a porszívózást is szeretni nézni a gyerek, de a felmosás... na, azt csak ritkán sikerül kivitelezni, és csak este, mert nappal sosem tudni, mennyit alszik.