Iricc!
Én is Szabó dokinál szültem. Nagyon messze van attól, hogy császár-párti legyen.
Én utolsó nap a kórházban mivel elég szomorú voltam az addig sikertelen szopi miatt, elég sokat beszélgettem vele. Aznap két császáros szülése lett, két más, de alapos okból, pedig mind a két anyukánál próbálták a természetes szülést. Látszott rajta, hogy megviseli, hogy nem jött össze egyik se természetesen, ill. mondta szomorúan, hogy képzeljem csak el a helyzetét, most két szülő anyukának kell megmondania, hogy császár lesz... szóval egyáltalán nem az a típus, aki vág, hogy túl legyen rajta. Ha kell, meg nincs mese, jobb mint az oxigénhiány stb.
Betty!
A sétáról. Ha nem megerőltető és jól esik csináld. Ha fáradt vagy ne. Nálunk kétszer volt csak tejcsi mennyiség gond szerencsére, mind a kettő túl erőltetésből fakadt. Nekem sokat segített, hogy két napig szinte csak feküdtünk a franciaágyon szopiztunk, játszottunk.
Szerintem sem jó keverni ezeket a tejszaporító cuccokat.
Panndihoz hasonlóan én is kb. napi 5 l folyadékot ittam szopi mellett, vele ellentétben viszont a szoptatós tea nem ébreszt túl jó emlékeket bennem, számomra borzalmas volt az íze.
Én nem is ittam sokáig.
A kanalazás sajna tapasztalatból tudom, hogy elég idegörlő tevékenység, nálunk is folyt mindenfelé, pohárból is, de megérte anyatejet cumi nélkül pótolni, mert tényleg nagy galibákat tud okozni, nem száz százalék, de az ember egy százalékból se szeretne pont az az egy lenni, ha nem muszáj. Előke, pelenka segíthet, hogy ne Szabi nyakában landoljon a cucc.
A pótlást te érzed, ezt távolból nem lehet, nem is szabad megítélni. Ha kell, kell. De mindenképp tarts ki, átmeneti nehézségek mindenhol vannak, lesznek is.
Lilla 3550 gr született, volt 3000 is.
Én nagyon anyatej párti vagyok, haragszom is a védőnökre, mert nulla segítséget nyújtanak szopi ügyben (tisztelet a kivételnek).
Nem észosztásnak szántam, nekem pont abból lett elegem ebben az időben, de a tanácsokból a saját stratégiát remekül ki lehet alakítani. Mindig azt tartsd szem előtt, hogy ügyes, jó anyukája vagy Szabinak és tőled telhető legjobbat adod neki. És a pótlás vagy nem pótlás nem a jó anyaság mércéje. Vannak elkerülhetetlen helyzetek. Nekem is van egészséges tápis ismerős babánk is, neki az anyukája olyan erős gyógyszereket kap a betegségére, hogy nem lehet mellette szoptatni. Ez a kislány se kevesebb, mint a szopis babák. Ennek ellenére ha lehet, még ne add fel.
Na megyek is, mert jó hosszú lett