Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nem Szabó dokinál szültem, de 2 szobatársam is nála szült. Az egyik császárral, a másik gátvédelemmel. Szerintem egyáltalán nem császár párti és nekem nagyon szimpatikus volt.
Éjjel szopi után pótolnom kellett és a lelkem kávás pohárból tök ügyesen ivott. Most ébredezik, megyek is.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Iricc!
Én is Szabó dokinál szültem. Nagyon messze van attól, hogy császár-párti legyen. :wink: Én utolsó nap a kórházban mivel elég szomorú voltam az addig sikertelen szopi miatt, elég sokat beszélgettem vele. Aznap két császáros szülése lett, két más, de alapos okból, pedig mind a két anyukánál próbálták a természetes szülést. Látszott rajta, hogy megviseli, hogy nem jött össze egyik se természetesen, ill. mondta szomorúan, hogy képzeljem csak el a helyzetét, most két szülő anyukának kell megmondania, hogy császár lesz... szóval egyáltalán nem az a típus, aki vág, hogy túl legyen rajta. Ha kell, meg nincs mese, jobb mint az oxigénhiány stb.

Betty!
A sétáról. Ha nem megerőltető és jól esik csináld. Ha fáradt vagy ne. Nálunk kétszer volt csak tejcsi mennyiség gond szerencsére, mind a kettő túl erőltetésből fakadt. Nekem sokat segített, hogy két napig szinte csak feküdtünk a franciaágyon szopiztunk, játszottunk.
Szerintem sem jó keverni ezeket a tejszaporító cuccokat.
Panndihoz hasonlóan én is kb. napi 5 l folyadékot ittam szopi mellett, vele ellentétben viszont a szoptatós tea nem ébreszt túl jó emlékeket bennem, számomra borzalmas volt az íze. :wink: Én nem is ittam sokáig. :oops:
A kanalazás sajna tapasztalatból tudom, hogy elég idegörlő tevékenység, nálunk is folyt mindenfelé, pohárból is, de megérte anyatejet cumi nélkül pótolni, mert tényleg nagy galibákat tud okozni, nem száz százalék, de az ember egy százalékból se szeretne pont az az egy lenni, ha nem muszáj. Előke, pelenka segíthet, hogy ne Szabi nyakában landoljon a cucc.
A pótlást te érzed, ezt távolból nem lehet, nem is szabad megítélni. Ha kell, kell. De mindenképp tarts ki, átmeneti nehézségek mindenhol vannak, lesznek is.
Lilla 3550 gr született, volt 3000 is. :oops:
Én nagyon anyatej párti vagyok, haragszom is a védőnökre, mert nulla segítséget nyújtanak szopi ügyben (tisztelet a kivételnek).
Nem észosztásnak szántam, nekem pont abból lett elegem ebben az időben, de a tanácsokból a saját stratégiát remekül ki lehet alakítani. Mindig azt tartsd szem előtt, hogy ügyes, jó anyukája vagy Szabinak és tőled telhető legjobbat adod neki. És a pótlás vagy nem pótlás nem a jó anyaság mércéje. Vannak elkerülhetetlen helyzetek. Nekem is van egészséges tápis ismerős babánk is, neki az anyukája olyan erős gyógyszereket kap a betegségére, hogy nem lehet mellette szoptatni. Ez a kislány se kevesebb, mint a szopis babák. Ennek ellenére ha lehet, még ne add fel. :wink:

Na megyek is, mert jó hosszú lett :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Még Sziszinek!
Abigélnek mi is azt kívánjuk, hogy a szörnyű tragédia ellenére, boldog, kiegyensúlyozott kislány legyen belőle. A csomagokat, azt hiszem a többi lány nevében is mondhatom, nagyon szívesen küldtük, és örülünk, ha ezek csak kis segítségek is, de valamivel hozzájárulhattunk a szörnyű helyzet elviseléséhez. Én is szívesen olvasok majd Abigél sorsáról, remélem jól alakul.

És még annyit, hogy a Te babád is nagyon szép. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Betty
Szerintem, azt hogy a mellet szétáztatja a baba és hogy sebes lesz nagyon kevesen ússzák meg. Én is összeszorítottam a fogam, minden etetésnél, aztán kb. 1 után megedződött. El fog múlni. Kend be egy kis tejcsivel a melled és hagyd szabadon, hagyd hogy rászáradjon, segíteni fog. Kitartás.

Sziszi
Végre én is feladtam a csomagot Mártinak. Nagyon szép a te babád is, és Abigél is, gratulálok neked! Szegény kis drágaság, kívánom, hogy legyen minél szebb gyerekkora.

Lányok! Én hiányoltam Pandát, ezért beleolvastam a blogjába, és szörnyű dolgokat olvastam. Sokat gondolkodtam, hogy írjam e, de talán több ima, segít! Van egy 7 hónapos kisfiú, Botond a neve, és leukémiás. Élet halál között van. Arra kérek mindenkit mondjon érte egy imát! :cry:

Kép
Kép
susytunder

hú lányok, köszi az infókat, nagyon örülök, hogy nem császár párti a dokim. természetesen ha muszáj, akkor muszáj, ez nem is kérdés, de ez úgyis csak hosszú idő múlva fog kiderülni. :)

sziszi nagyon szép babák. olyan szívszorító dolgok történnek körülöttem mostanában. egy barátnőmmel szinte egyidős terhesek voltunk, neki az első lombik egyből sikerült is, mindkét babája megmaradt. 21 hetesen vesztette el őket egy szörnyű hét után a kórházban. azóta is összeszorul a szívem, ha csak rájuk gondolok.

Kép
Kép
Kép
iricc

Susy a Panda a Pandácska lenne, mert úgy látom, hogy Pandácska is úgy jelenik meg, hogy névtelen. Ez azt jelenti, hogy törölte magát.
Betty én a fájós mellemre bimbóvédőt használtam, és a kislányom a mai napig azzal eszik. Nekem nagyon bevált

Kép
suny

Sziasztok!

Nikuc babája tegnap programozott császárral megszületett!

Reggel 9:31-kor, 3160 grammal, 52 centivel, Petinek hivjak!

Mindketten jól vannak!

Kép
sz.veronika

bettyna, szerintem ne add neki oda neki a lefejt tejet, és a tápszert sem. ha nem kap eleget enni, akkor éhes lesz, és kénytelen lesz megcsinálni magának a tejet. viszont ha lusti lesz szopizni, mert kap pótlást, akkor csak el fog fogyn ia tejed. érdemes ezt most megfogni az elején!!!
a kül segítő szereket nem szabad együtt alklamazni!!! kiolthatják egymás hatásást. vagyis vagy 1 homeós bogyó, vagy tea. együtt ne. melyik bogyót próbálod? a homeós dokim a rhicinus-ra esküszik.
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... ptatashoz/ itt írtam egy hosszabb szösszenetet a témáról.
susy nagyon jókat írt, fogadd meg a tanácsait! :)
meg mások is okosakat írtak :)
és ha elbizonytalanodsz, hívj fel nyugodtan.
még valami az eszembe jutott. a homeósok valakinek vagy hatnak, vagy nem. ha pár nap alatt nem hatott, akkor hagyd abba a szedését, és próbálj mást!!! kinek mi jön be. asszem 2-3 nap alatt kell meglennie a hatásnak.

manca, nagyon egyetértek. én ma megyek a dokihoz, viszek kinyomtatott "szülési tervet", kiwi vagyok, mit szól majd hozzá...

annak tök örülök, hogy az osztályon van a kékfény!

gabi, két eset van: vagy ritkábban akar szopizni és megzavarod az ő kis menetrendjét, ezért nem akar szopizni (egyszer próbáld ki, meddig alszik??? (mondjuk azért 5 óra után ne hagyd :))
a másik, hogy besárgult. én a helyedben máris hívnám az orvost, hogy nézze meg, mert ez egy ördögi kör. ha nem eszik még sárgább lesz, ami miatt még aluszékonyabb. és ez kiszáradáshoz vezethet!!! így jártak a hugomék is... végén kh lett belőle!

nikucnak nagy gratula!

KépKép Kép
mzsperx

Gratulálok Nikucnak.

Kép
suny

Suny,

a bimbóvédő hosszabbik részét vízszintesen vagy függőlegesen kell tenni a mellbimbóra? A vízszintes lenne számomra a logikusabb, de azért jó lenne egy kis megerősítés.

Kép
sz.veronika

Suny
Igen a Panda, Pandácska lenne, de nem törölte magát. Én visszatudom olvasni a hozzászólásait.
Pandababa.freeblog. hu itt lehet olvasni a kisfiúról ez Pandácska blogja.( Panda, ha olvasol utólag, remélem nem bántalak meg ezzel)

Nikucnak nagy nagy gratula! Mostmár tudja milyen császárosnak lenni, reméljük azzal jön vissza, hogy nem is olyan vészes. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Susy,

én csak 1 császárost ismerek, de ő nagyon hamar rendbejött! 3-4 nap után már semmit sem érzett az egészből! Meg is lepődtem!

Kép
sz.veronika

Köszi Susy én is imádkozom a kisfiúért

Kép
suny

Sziasztok!

Nikuc nagyon nagy gratula Petikéhez!!!

Hú most nagyon sűrűn születnek babák lassan én jövök :)

Hát a szoptatás nálam is para lesz, már most fáj a mellbimbóm és már előtejem sincs. Sajnos ezt mellfájdalmat nagyon nehezen viselem és azt is ha a ruha hozzá ér...

Dokikhoz járkáltam két napig, minden rendben van. Jövőhéten ultrahang, már nagyon várom!!

Kép
dius87

dius, az előtej megléte vagy hiánya nem jelent semmit.
ha fáj a bimbód, lehet, hogy kiszáradt, kend esetleg be. hordasz melltartót? nem dörzsöli valami?

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok!

nikuc, gratula Petihez! A legjobbakat nektek!

bettyna, gabi, én 100%-osan egyetértek azzal, amit mszperx írt a nektek a szopiról, a babák tényleg megcsinálják ami kell (remélem az enyém is, most nálunk is zavarok vannak de eddig működött), illetve, a sárgaságra tényleg kiemelten figyelni kell. Orvossal konzultálni érdemes.

Lányok, most újra kérdésem lenne (bár a korábbira senki sem válaszolt :? ): három hónapos baba átalussza már az éjszakát? Illetve mennyit alszik éjjel? Róza 9-10 körül eszik utoljára, és utána 3-4 körül ébred. Ez rendjén van, vagy túl keveset alszik egyvégtében? (mondjuk mert nem elég tápláló a tej) Most van nálunk az a helyzet, hogy lelassult a gyarapodása, és próbálnám körüljárni az okokat meg hogy mit lehetne tenni. Ilyen nagy babánál is hatásos az "összebújás", vagyis vele is érdemes még egy-két napra ágyba bújni?

Kép
Kép
szalamandra

dius, ne félj előre a szoptatástól, nagyon sok minden fejben dől el. Én a Kismama Szoptatás könyvét olvasgattam, szerintem nagyon hasznos, sokat segít abban is, hogy gondolatilag megfelelő módon álljunk a szoptatáshoz.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Bocsi, ha elkerülte a figyelmem a kérdésed, nekem sem válaszoltak a lányok többre sem. :)

Kristóf 2,5 hónaposan átaludt a az éjszakát, de csak rövid ideig. Szerintem nagyon is sokat alszotok egy húzomban. Kristóf 8 körül aludt el, de legkésőbb 1- kor felkelt, aztán 4-5 között, és sokszor vissza sem aludt már.

A www.babaszoba.hu oldalon van egy olyan, hogy mit tud a baba. Arra kattints rá, és leírják, hogy nagyjából mit tud a baba, és hogy a korának megfelelően mik az igényei.

Kép
Kép
susytunder

Jééé, 8 hónaposak vagyunk! :)

Kép
Kép
susytunder

szalamandra: szerintem ez nagyon változó! Zsófi három hónaposan aludt este nyolctól reggel hétig, na most bezzeg nem :lol: Viszont amikor ilyen éjszakáink voltak, nappal semmi, de totál semmit nem aludt!
Vendég

[quote="szalamandra"]
írta:
szalamandra három hónapos baba átalussza már az éjszakát? Illetve mennyit alszik éjjel? Róza 9-10 körül eszik utoljára, és utána 3-4 körül ébred. Ez rendjén van, vagy túl keveset alszik egyvégtében? (mondjuk mert nem elég tápláló a tej) Most van nálunk az a helyzet, hogy lelassult a gyarapodása, és próbálnám körüljárni az okokat meg hogy mit lehetne tenni. Ilyen nagy babánál is hatásos az "összebújás", vagyis vele is érdemes még egy-két napra ágyba bújni?

szerintem rendben van. a lelassult gyarapodás is :) ugyanis nem kell sokáig tartani a heti 100-150-et :)
ez egy nagyon jó cikk ez ügyben: http://tejmentes.blogspot.com/2008/09/j ... glete.html
amúgy 3 hósan van egy mennyiségi ugrás, lehet, épp ezt élitek át. minden tejserkentő módszer jó ilyenkor is.

KépKép Kép
mzsperx

mzsperx

Hordok melltartót, de csak akkor ha elmegyek itthonról itthon nem. Már 4hónapja minden este bekenem kamillás babaolajjal, még az elején mondta a védőnő hogy kenegessem. De végülis nem csak a mellbimbóm fáj hanem a mellem is de az természetes, nem?

szalamandra

Teljesen igazad van minden a fejben dől, és igyekszem úgy gondolkodni.

Nemsokára kijön a védőnő és mondta hogy írjam össze a kérdéseimet. De kérdésem az nincs mert az itt található nagyon jó kis csapat nekem mindenre válaszol :)
Meg mondta hogy hoz recepteket. Milyen recepteket?

Kép
dius87

Dius
Olyan recepteket visz, amire a babának lesz szüksége, ha hazamentek a kórházból. Hintőpor és alkohol a köldök ápoláshoz. Popsikrém, fürdető, testápoló, lázcsillapító kúp, K és D vitamin receptek...

Jut eszembe. Kristófnak nagyon ki van száradba mindkét lábaszára. Linola fürdető olajat kaptunk rá ( jó drága volt ), de nem használ. Plusz gyógyszertári tesápolóval kenem. Van valakinek valami tippje? Volt másnak ilyen?

Kép
Kép
susytunder

susytunder
Nálunk ami bevált a száraz bőrre:
Csak a gyógyszertári fürdetőt használtuk... olajat meg írt föl a dokink, ami azt hiszem gyógyszertári napraforgó olaj+vitamin volt... az elég hamar rendbe tette...

Ó, ha nekem a 3 hónaposom csak egyszer kelt volna fel éjszaka :D
rebi

Szalamandra!
Lilla Panndi Zsófijához hasonlóan átaludta kezdetektől az éjszakát, de neki is volt 5 hósan ill. egy éves kor után is egy-egy háromhetes sokszor ébredés. Akkor aludt napközben, egyébként szinte nulla perc alvással húzza ki a napot. :shock:

Susy!
Gyógyszertári fürdetőkenőcsöt kenj rá, simán, feláztatás nélkül. Nekünk bőrgyógyász mondta. Ill. a kórházban Panthenol ajánlottak rá. Én mind a kettőt Lillunak is és magamnak is szoktam használni, sajna nagyon száraz bőrünk van. :oops:

Mzsperx, tök jó, hogy ilyen tapasztalt anyukáink vannak a fórumon, bár most nálam a szopi sajnos nem aktuális, tök hasznos így is olvasni hsz-idet. :lol:

Pandácskát én is hiányoltam. :cry:

Nikuc neked sok-sok gratula Petihez!

KépKép

KépKép
beneildi

Susy!
Míra lábszára is nagyon száraz. A gyógyszertári krém semmit nem használ rá nekünk sem. Kiváncsi vagyok a többieknek mi a tapasztalata.

Sz.Betty!
Szabi képei nagyon aranyosak. Gyönyörűek a hatalmas szempillái.

Mtunde!
Sajnálom, hogy tubust kell ültetni Bene fülének. A görbét nem értem, nekünk a doki pont fordítva magyarázta, de lehet, hogy más a műszere amivel kirajzolja a görbét.

Szfgabi!
Máté nagyon drága! Teljesen a párodra hasonlít, bár az utolsó édes-alvós képen látni benne Téged is. Gyöngyörű!

Lányok!
HOlnap megyünk vissza kontrollra a fülészhez. Kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Remélem megtudja csinálni a belsőfül hallásvizsgálatát is.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Szalamandra! Én pl azért nem írtam az előző kérdésedre, mert nincs ilyen tapasztalatom, mármint a pocakbőr alapján eldönteni, eszik-e eleget a baba, vagy hogy van-e elég kalória a tejben. Samu is nagyon belassult egyébként, a hízásai havi szinten 1kg - 1kg - 85dkg - 50dkg -aztán 3 hónapig 20dkg - aztán két hónap alatt 60dkg (nem néztük nyáron, csak két hónap után). Minden baba más, a hízás függ az alkatától, meg hogy mennyire aktív, szerintem ha átalussza ilyen jól az éjszakát, akkor nem lehet éhes. Samu ennyi idősen (kb 6hetes kora óta egyébként) szintén 9felé aludt el, aztán kb 7ig aludt, viszont ahogy többen is írták, nappal szinte semmit, talán 2szer fél órát. Aztán a fogzás beindulása óta már mindent volt, óránként kelés is! 8 hónaposan! na, az nagyon betette nálam a kaput. Szerintem örülj, hogy ilyen jól alszik a kisassszony, mert ez bármikor megborulhat, aztán megint normalizálódhat (ugye, Susy? :wink: ) Én most annak örülök, hogy jelenleg megint csak 1, max 2 kelés van hajnal előtt, amikor magamhoz kell vennem, mert csak cicivel a szájában hallgat el, bár ez utóbbi kezd egyre előrégg jönni, már 4-felé járunk :cry:

Száraz bőrre én sem tudok semmi újat mondani, amiféle testápolókkal magamon kísérletezem, az nem való egy babára. Amikor születése után hámlott Samu, akkor mi a receptes popsikrémet kentük rá, de ez nem mérvadó, mert ez a fajta szárazság magától is elmúlik.
danann

Köszönöm lányok a száraz bőrös véleményeket. Már kezdek rájönni, hogy a gyógyszertári testápoló semmit nem ér, különben változott volna. Azért próbálkozunk. Beszéltem ma a dokinénivel, azt mondja lehetett az a csat darab,ami kijött.

Bizony Danann én tudom milyen, ha egy baba rosszul alszik. Bár most nem tudom hová kopogjam gyorsan, de nagyon jól alszik. Este 8- 9 között elalszik, fel sem kel reggelig, és ez már lassan 2 hete van így. 7 körül ébred. 10 körül elalszik, változó hogy mennyit alszik, általában másfél órát. Aztán2 körül megint alszik szintén másfél 2 órát, de van hogy 3 órát is. Király életem van! Komolyan mondom kiegyensulyozott vagyok, jó kedvű. Már itthon fényesre nyaltam az egész házat, a héten már kreatívkodni is volt időm, amit nem tettem 8 hónapja. De hogy meddig lesz így nem tudom, amíg így van addig ÉLVEZEM! :D

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra Norina két hónapos korától aludta át az éjszakát, aztán most pár hete megint felkel enni. Ha a baba megduplázta a születési súlyát akkor már nem gyarapszik olyan intenzíven. Nem tudom nálatok ez van-e.
Susy Boldog hét hónapos fordulót Kristófnak. Én Norinának gyógyszertári fürdetőt használtam száraz bőrre, és naponta többször bekentem vele. Nekünk használt.
Nagyon aranyosak a babák.
Reméljük Pandácska visszatér közénk.

Kép
suny

Szalamandra
Ami még eszembe jutott... és néha mondják is a dokik... aztán a zöme mégsem veszi figyelembe... Az oltás... Annak lehet olyan "mellékhatása", hogy kevesebbet eszik a baba, rosszabb az étvágya...

.. persze ha kiszáradás-veszély van, az gond.. :( De még fosós/hányásos vírusnál is meg lehet oldani, hogy ne legyen baj... Most meg a szopi+szopi+szopi+szopi... (csak nem mindig cserélgetni az oldalt, hanem inkább többször uarra az oldalra teni, ha még nem telt el hosszú idő.. nehogy a túl sok hígabb, először ürülő tejtől legyen gond...)
rebi

dius, sztem próbáld ki, hogy állandóan hordasz melltartót. a babaolaj nem biztos, hogy jó a melledre, hidratálót kenj rá!

susy: mi a mai napig gyógyszertári fürdetővel fürdetünk. utána testápoló, ha kell. (ureásat keress, de vigyázz, csak pár % legyen benne)

KépKép Kép
mzsperx

Bocsánat Susy nyolc hónapos fordulót.

Kép
suny

sziasztok,

köszi, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, és bocs, nem akartam türelmetlen lenni. Az első hetekben volt, hogy mintha elfogyott volna a tej, ez akkor nagyon megviselt, most nem akartam kétségbeesni ezért akartam inkább infót gyűjteni. Jó hír, hogy Róza alvása inkább soknak számít, mert akkor nem valószínű, hogy éhes. Ma kapott oltást (kettőt :oops: ), és a doktornő azt mondta, minden rendben vele, de valóban kis vékony, nyúlánk baba. Alkalmanként 30-40 percet szopizik, de mostanában ez is inkább 25-30 perc... mindez általában hatszor egy nap.
Itt mindig megnyugszom, míg a nem virtuális környezetemben a Róza-korú babák nagyok, sokat esznek és sokat alszanak. Az én kicsim meg kicsi :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Én is sokat irigykedtem más babák hízására. Kristófnak volt olyan hogy 12 dkg- ot hízott egy fét alatt, meg fél kilót egy hónap alatt. Nekünk majdnem 1 hónapba telt mire visszaszedtük a születési súlyt, de ő ilyen baba, ilyen volt. Lehet Róza is ilyen. Minden baba más, ő ilyen alkat. Kristóf most 75 cm és 9 kg. Nem látszik rajta. Nem tudom hol a 9 kiló rajta. Jó husiban van ugyan, de nem tűnik ennyinek.

Kép
Kép
susytunder

Hát igen, Samut 8,6kg-nak mértem majdnem egy hónapja, szóval valószínűleg még nincs 9 kiló, pedig az ő kiindulási súlya 4,3kg volt, és az elején nagyon durván gyarapodott. Tulajdonképpen ő 9 hónap alatt duplázta meg a súlyát, pont annyi idő alatt, ameddig bent is tartott neki felszedni ugyan annyit :-)
danann

Hát, Róza sem fog dupla súlyú lenni fél éves korára: 3050-nel született, 2770-nel jöttünk haza, most 4470, és totál belassult. Na mindegy, megduplázom a szopis tea mennyiséget, igyekszem többet enni, és sétálunk nagyokat. Sajnos ágyba bújni mégsem tudunk, vendégség plusz mesteremberek várhatóak :(

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Köszönöm a szopis tanácsokat. Igazából ösztönből én is ezt akartam csinálni, amit ti írtatok, de paraaput nem tudtam meggyőzni. De ma felhívtam egy védőnő barátnőmet, akiben nagyon megbízom és ugyanezt tanácsolta, mint ti. Így délután hagytam aludni, fürcsire ébredt és utána 15 perc alatt kajált 60at. Aztán be is aludt. Kíváncsi vagyok éjjel mikor ébredés mennyit eszik. Igazából a párom attól parázott, hogy nem eszi meg a baba az előírt napi 450et.

Tubus: nagyon sok ismerősöm gyerekének volt, van amelyik már 16 éves. Mindegyiknek iszonyat nagy segítség volt, orvosolta problémákat. A szülőnek nehéz, de utána jó lesz a gyermeknek!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gratula Nikucnak :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Gyorsan dobok pár képet, éppen alszik, és régen hoztam úgyis :-)
Kép Ez van éppen most :-)
Kép Néha mosolygok
Kép Itt láthatóak a fogaim
Kép Szeretek pofákat vágni
danann

Danann

Samu nagyon szép baba!!! Édesek a kis fogai :)
Én is akarooook már gyereket! :)

Kép
dius87

Húúú lányok mi ez a tolongás itt ma? :D

Danann
Milyen nagyfiú Samu. Olyan édes a második képen, de mind édei, csak az tetszik a legjobban. :)

Kép
Kép
susytunder

danann, milyen sokat változott Samu! Mostmár nem kisbabás, hanem inkább kisfiús. Nagyon helyes!

Kép
Kép
szalamandra

igen, tényleg nincs ma nagy forgalom :)
amíg tart a pangás, elmesélem, hogy jártunk tegnap. Róza megkapta a 3 hós oltást, plusz a prevenart és a rota ellenit. A fürdetés és utolsó szopi (fél 10-10) körül vettem észre, hogy belázasodott. Kapott Germicid kúpot, innen jött a kínlódásom: nem tudtam, mennyi idő után kell (vagy kell-e) újra mérni, teljesen le kell-e vinni a lázat vagy elég ha elindul lefelé, ébresszem-e fel x óránként, vagy hagyjam aludni? Végülis mértük a beadást követő egy óra múlva, akkor 0,5 fokkal kevesebb volt, de utána hagytam aludni. Az éjszakai etetéskor (4-kor) már hőemelkedés sem volt. De ebből rá kellett jönnöm, hogy fogalmam sincs, hogyan kell nyomon kísérni az állapotát láz esetén :oops: Most szerencsére jól van, nagyot alszik éppen.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Méhnyak - méhszáj témában otthon vagytok?

Most nekem 2111, vagyis 2 ujjnyi méhnyak, nyitott méhszáj, de ezt hogy képzeljem el? Nem találtam rajzot erről sehol... melyik hogy helyezkedik el? És a nyitott méhszáj mit jelent? Nem annak kell majd 5 ujjnyira kinyilnia szüléskor?

Kép
sz.veronika

szalamandra

Én sem nagyon tudom hogy mit fogok tenni ha ilyen helyzetbe kerülök (de hát ti mindíg setitetek :) ). És lázcsillapító kúp mindíg legyen itthon? Hogy mérem a lázát? A fenekébe kell dugni a lázmérőt?
(Én kicsinek útáltam)

veronika

Hát én nem vagyok otthon méhszáj témában de 2ujjnyival még otthon van az ember? Hú de izgi, amúgy érzel valamit?

Kép
dius87

dius, lázcsillapító kúp lesz abban a csomagban, amihez receptet a gyerekorvos ír, és amit a baba születése után tudtok kiváltani.
Én szerencsére már csak a hónaljas mérésre emlékszem :) Ha úgy látom, hogy gáz van, ha nagyon meleg, akkor popsiban mérem Rózának, de ha nem volt lázas és mégis gyanítok valamit később, akkor szopi közben, hónaljba (ahogy danann javasolta :)) Bár úgy látom, Rózának ez még nem okoz gondot, nyugisan elnézelődik közben, a digitális hőmérő nagyon vékony és gyorsan mér.

Kép
Kép
szalamandra

Danann!
Nagyon édes Samu! A felső fogsora rendben van. :) Lauráé is hasonló. Annak örülök, hogy nemsokára kiesik neki. Remélem az én szabályos fogsoromat örökölte, és nem anyámét, akinek szintén 5 perc szünet van a két felső foga között.

Ennyire azért nem néz ki szörnyen mint itt a képen! :lol: Már mozog neki.

Kép

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Dius,

a méhnyak 2 ujjnyi, annak teljesen el kell tűnnie, mielőtt megkezdődik a kinyílás! Nekem már a 6-ik hónap óta 2 ujjnyi, normál esetben 3 ujjnyi hosszú.
Viszont a méhszáj eddig zárt volt, most meg nyitott. Na innentől bonyolódik és zavarodok bele :)

Kép
sz.veronika

Nagyon édes Samu a képeken :lol: most ennyire futotta belőlem, majd jövök még :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika!
Az egyesek azt jelentik Nálad, hogy külső-belső méhszáj egy ujjnyira van nyitva, ez teljesen jó és rendben van ebben a terhességi korban, mint a Tiéd. Az enyim is ennyi volt, már ekkor. Ilyenkor minden nyílás már előrehaladást jelent, így lehet egy kicsit spórolni a vajúdás óráiból. :lol: Csak hajrá :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?