Új privát üzeneted érkezett!

Holnap megyek uh-a, a kórház miatt most már hetente kell ellenörzésre járnom. Biztos lesz uh is, mert nézik,hogy rendben fejlödik e a kismanó. Kivi vagyok nekem mennyit mondanak majd!

Két hete 1300-1400 gr-ra saccolták!
susy75

Az én csomagomban színtelen cumi volt :)

zsebi_baba

Mush
Most azt mondták 100% hogy lány,ezért csináltam rózsaszín vonalzót! :wink:

edoci

Sziasztok lányok!

Látom zajlik az élet rendesen mindenkinél. Nekem nagyon szép estét csináltak a fiúk tegnap. Szülinapom volt és kaptam egy nagy csokor vörös rózsát, a kedvenc filmemet (truman show) és babazenét! Gyümitorta volt, amiről a kisfiam lekajálta az epreket, majd elhalmozottt puszival, hip-hip hujjaval és apától kaptam egy nagy esti masszázst és egy mosogatást... szeretem az ilyen szülinapokat.
A kisporonty is felköszöntött, mert olyan dancet nyomott le a hasamban este, hoyg csak úgy néztünk apával...
Most meg megpróbálok visszaolvasgatni....

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Na akkor csak van más színű cumi is! :wink:

edoci

Harivera, drukkolunk! De nagyon!

Cili! Úgy látszik az ügyintézés seol nem megy könnyen... én is szétrobbantam volna, de először a csajt robbantottam volna... A szoba pedig biztosan szép lett, és elmondhatod, hogy a kisporonty is segített :wink:
Asszem a fehérvérsejt bacis fertőzésre utal, de én úgy tudom, nem feltétlenül húgyuti. Lehet bárhol a szervezetedben, ha tenyésztéssel nem találták meg. És amíg nem vagy lázas, az csak annyit tesz, hogy a szervezeted küzd ellene, vagyis nincs szükség antibiotiumra. Legalább is nekem valami ilyesmit magyaráztak.
Egyébként neked is kellene néha pihizni, nem turbócili?
:roll:

bkatalin

BB! Neked sok a vized? :?:

Gabilány! Nagyon ügyi vagy! :lol:

Gabi! Szuper eredmények, egy kis visszér meg ne ijesszen meg! És ejnye-ejnye! Szedd a gyógyszert!!!!
:twisted:

bkatalin

Adia! Ti az anyósnak fizettek albit? Mert ha nem, akkor sajnos kirakhat, ha terhes vagy, ha nem… Egyébként egyetértek Csakival és Nikivel! Ne tedd tönkre a házasságodat egy hülye nő miatt, és legkevésbé ne érdekeljen, hogy “szegény” sógor. Ha nem tudják fizetni, majd eladják…. Egyébként abból amit írtál, hogy a fiúk hogyan kötődnek, a mamának elég sikeres volt a fejmosása…. Pont most olvastam valahol, hogy akkor egészséges egy felnőtt, hogyha a saját gyerekét jobban szereti, mint a szüleit. :?
Na meg az is meredek, hogy ha kéred a kórházban az EDA-t akkor köteles vagy elfogadni! Én úgy tudtam azt bármikor visszamondhatod… :?:

Niki! Vigyázz! A gyerek élményei álmodban visszajönnek! Lehet, hogy ma éjjel úszni fogsz? :lol:

Berni! Köszönöm kérdésed, jól vagyok, bár a lábaim még midnig dagadódnak… :cry:

bkatalin

Hemej! Húha! Nem is csodálom, hogy fogysz! Megesz a babád! Ekkora gyerkőcöt! :shock: És tündéri az a kép… Gratulálnuk a járó babához! Most aztán nem lesz könnyű… :)

Bellanita! Nem aludni kellene éjszaka? A jövő húsvét még messze van :wink:

Sarmon! Jobbulást! Na azt nem tudom, hogy a pihenés részét hogy fogod a két hetes ősziszünetben előadni!!!! És szerintem nem gondolta senki, hogy úgy mondod, hogy terhedre vannak… egyszerűen nehéz
:!:

bkatalin

Mush! Úgy látszik a gyerkőceink egy hullámhosszon vannak. Az enyémnek is job oldalt felül van a feje. És ezek szerint a levegőben van valami, mert tegnap este olyan csa-csa-csat nyomott le a hasamban, hogy apa nem bírta megállni, hogy ne filmezze le. Ide-oda vándorolt a hasam. :lol:

Mági! Anyósok is tudnak jók lenni. De azzal tökéletesen egyetértek, hogy akármennyire jóban vagy meg saját szüleiddel is, nem egészséges az együttélés…

Gratula Edoci a uh eredményhez! Az az 1500 gramm körüli nem tünik olyan nagynak… általában akörüliek…nem? Meg aztán ez érdeekes, mert én kimondottan rákérdeztem a dokimnál, hogy szedjem-e a vitamint, mert a csakládban nagyon nagy gyerekek születtek, és azt mondta, hogy semi köze hozzá!
:roll:

bkatalin

Miért a magnéziumot abba kell hagyni? Akkor majd mondjék nem…

Heni! Dokifüggű a súlybecslés…

bkatalin

b kati A jóisten éltessen soká!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Heni!
Az én dokim alapból nem mondja meg a becsült súlyt, sőt a papírra se írja rá, de ha rákérdezek, akkor a méretekből kiszámolja és a leletre is ráírja :roll:
Szerintem kérdezz rá a legközelebbi uh-on.

Az 1500 gr szerintem se olyan extrém, Bogyóka 26 hetesen volt 1250... legalábbis a becslés szerint, és a dokim még arra is azt mondta, hogy no para...

Mindjárt ebéd, a nap fénypontja :lol:

Kép

Kép
gabilany79

kati.
BOLDOG SZULINAPOT!!!
Kép

fajok. majd leszakad a derekam, mintha meg akarna jonni. elol meg nyilalgat. nem er. en jol vagyok es kesz. eddig is jol viseltem a terhesseget, ezt a ket honapot birjuk mar ki kulonosebb panasz nelkul. :roll: :? :shock:

KépKép
KépKép
mush589

hhú már én is olyan éhes vagyok! Rakott krumplit főztem, de Anna még nem éhes.... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

gabi. nekem az meg masfel ora. ne kinozz! :twisted:

KépKép
KépKép
mush589

Köszönöm a köszöntést lányok!
Én ma egész nap csak ennék...az a rakott krumpli nagyon tutin hangzik :)

Mushnak! Szálj el panasz! huss... bár ebben a Zöldi jobb!!!! :lol:

bkatalin

itt a atársalgóban baloldalon van egy beba hirdetés... mindig azt hiszem rá, hogy teletubby... látszik, hogy a kisfiam megfertőzött....

bkatalin

itt a atársalgóban baloldalon van egy beba hirdetés... mindig azt hiszem rá, hogy teletubby... látszik, hogy a kisfiam megfertőzött....

bkatalin

Bkatalin!
sok boldog szülinapot!

Meg vagyok "őrülve" vettem Baba magazint és benne vannak a kuponok és megláttam h akciós a fejvédő ami annyira tetszik, mikor még nem tudtam h kisfiunk lesz már akkor kinéztem.Nem tudom a párom engedi e megvenni 3490ft,+ tartóka1990ft + ágynemű huzat 6790ft.(vagy a garnitúra paplan+ párna az csak4990ft)De ugy divik ha szép együttesben alukál a Bébi!De ágyneműt már vettem :roll: Na majd látjuk.

harisnya: én is kaptam mert kell.sőt halom zoknikát is.

Méretek:Tudjátok nekem már 3 hete 1800g mérték :wink: Jövő héten odavan a dokinéni( teneriffe) :x :shock: Mondtam h vigyen poggyászként engem is.Utánna én is megyek uh-ra.Kíváncsi vagyok már a fejlődésére és alig várom h lássam.

Kutya:Van két kutyánk a nagyobbik olyan hangosan horkol, hallott már valaki ilyet?Már kimondottan zavar, nappal is hallatszik.
Ja ma megint fogdoki! :wink:

Kép

Kép
bellanitta

Jó étvágyat az ebédelőknek. :) :D

Kép

Kép
bellanitta

Veraaaaaaaaaaaa! Nagyon szurok!

Hemej! Nagyun cuki a "kis" Áronod! Kis zsömlegombóc :)

Aida! Arra nem gondoltál, hogy babával visszamész szüleidhez? Úgy gondolom, hogy amikor megszületik, oda vinnéd haza "ideiglenesen".

Cili! Kellemes öregedést apának! :)
Várjuk meg a kenet eredményét, és akkor okosabb leszel.

Anita! Van itt program! Mit vadászol a Brendonban?

Gyorsan írok ZsiráfTrombinak, amíg olvassák:
Ma asszem nem megyek szülesztősre, mert a "normál szülés történései" lesz a téma, engem meg most már tuti, hogy leböknek, úgyhogy elég, ha ti majd utlag elmesélitek, milyen volt normálszülni. :)

Sarmi! Asszem te vezetsz a méhszájad tátottságával... és semmi tüneted? Keményedés, jóslók, meg ilyenek? Hihetetlen, hogy bírod!
Torkom nekem is kapargat. Én csak C-zek 1000-rel (szó szerint).

Kép
zölddisznó

bocika: harisnya - Nekem eszembe se jutna újszülöttre harisnyát adni. Két okból: 1. tök érzékeny a bőrük, marha könnyen befülled, nem kéne valami ekcémaszerű xar csak amiatt... meg eleve... hiába pamut, marha szoros. 2. A pelenkázás 3* annyi ideig fog tartani. Egy kisbabára szoros harisnyát húzni állatkínzás... 3. szerencsétlen gyerek egész nap fekszik erre ráadunk valamit ami nyomja a derekánál... (na jó, erről megoszlanak a vélemények... én amíg egy gyerek nem kezd tipegni abszolut rugdalózóhívő vagyok, kisgyerekes ruha max. ha 1-2 órára ki kell öltözni )

Én simán rugdalózót adtam rá harisnya helyett és arra még egy felső kantáros gatyát. Azzal könnyű volt a pelenkázás is és a gyerek se fülledt bele... Plusz ha meleg helyre mentünk akkor is kultúrbaba maradt ha levetkőztettem :))) (egyébként én is vettem egy pár harisnyát amikor pici volt de kizárólag egy alkalomra amikor nagyon kiöltöztettük Lillát... és max. 1-2 órán át volt rajta.

zsiráf 6.0 vagy inzulin: Gáz. Ez normálisan nem így megy. Ha ezzel próbálnak szekálni akkor válts diabetológiát. (a normális az, hogy diétára fognak aztán 30 vagy hasonló CH-s próbareggeli... ha az 60 percesen 7.0 fölé megy -valahol 6.8 a 90 perces- akkor kérdéses az inzulin... de még olyankor is illik legalább egy hetet adni a diétának mert az elején lehet, hogy csak mégjobban összezavarja a dolgokat, kell neki 1-2 hét). Mondjuk ez szigorú diéta mellett. Az inzulint én iszonyú necces dolognak tartom mert nagyon nehéz jól beállítani és ha hipózol miatta azzal bizony keményen ártasz a babának... egyébként a magas cukor simán lehetett front miatt és legközelebb egyszerűen tökéletes lesz... (annyira nem magas... nekem 9.2 lett amikor diétára fogtak és még ott se kellett inzulin, elég volt a diéta)

Kati: BOLDOG SZÜLINAPOT :)

aida: a sógorod se tűnik 100-asnak sajna :( Az anyósod tényleg szép munkát végzett :(((( Én mondjuk a helyedben (és ez én vagyok) bizony otthagynék mindent, és mennék albérletbe... ha meg a párom nem követne akkor ha megszületett a gyerek azonnal perelném gyerektartás miatt és legyen boldog az anyukájával és a testvérével. Csak mert ha valaki így cserbenhagyja a saját vérével terhes feleségét akkor az később is ilyen lesz és akármikor ott fog hagyni titeket a xarban... (nem hiszem, hogy ne tudnál elmenni valahová a maradék időre... akár ki Svájcba...) Aztán ha mázlid van ettől észhez tér és végre döntést hoz. Ha meg nem akkor sajna biztos, hogy előbb vagy utóbb úgyis otthagyna titeket... Megjegyzem tényleg nem lehet indok, hogy nincs pénz, a férjem abszolut nem a versenyszférában dolgozik, nekünk is 70 fölött van a lakáshitelünk mégsem filozofáltunk... (pedig a szüleimnél az emeleten lenne egy egész 70nm-es komplett berendezett lakás ahová beköltözhetnénk és még a kapcsolatunk is jó velük... de abszolut egészségtelennek tartanánk az odaköltözést így inkább fizetjük a hitelt, nincs konfliktus és boldogok vagyunk)

Ami nálatok folyik az szerintem már túlment azon a határon amit normálisan meg lehetne oldani. Az meg tényleg nem indok, hogy ki fizeti a rezsit, csak egy mondvacsinált ürügy. Már csak azért sem, mert a lakást tényleg ki lehet adni vagy eladni, ha egyikhez sincs kedvük akkor valszeg nem is olyan gáz kifizetni a rezsit... ennyi... (csak gondolj bele teljesen hideg fejjel, az érzelmek kizárásával)

(ismerős a szitu csak azért mondom... anyósom is játszott ilyet a férjemmel amíg ő rá nem jött, hogy csak kihasználják.. anyósom még mindig bepróbálkozik néha de olyankor elég csúnyán beszólok neki és akkor nyugi van:)

Rólunk: mosott xar vagyok... ez volt a 4. földönalvós éjszaka. Mondjuk most annyival jobb volt a helyzet, hogy 10-kor leraktuk a gyerkőcöt (persze nem az ágyába hanem a földre egy matracra - elalvásig ott dekkoltunk mellette), utána már csak 2*fél órát kellett mellette virrasztani (ld. a matracon nekem már nem maradt hely:)... csak ugye iszonyú nehezen ment a visszaalvás (nekem) így jó sokat virrasztottam és vártam az álommanót... (ráadásul ilyenkro már minden bajom van... nem kapok levegőt, fáj a hátam, vakarózok, 5 percenként járok pisilni stb.). Na de mintha javulna a helyzet... remélem amire megszületik a kistesó rendeződik ... Optimisták vagyunk :)))) (konzultáltam egy online pszichológussal aki azt mondta, hogy ha napközben a gyerkőc tök olyan mint máskor és a fektetési ceremóniánál is, nem fél a sötétben csak az kell neki, hogy mellette legyünk ha felriad és attól azonnal meg is nyugszik akkor valszeg -ha mázlink van- csak rosszat álmodott és annak van ez a jó hosszan ehúzódó hatása. Remélem igaza van :)
Vendég

Sziasztok!

Csakegy! Ez nálunk is volt kb 2 hónapja. Előtte betettem a kiságyba és egyedül elaludt. Aztán egy éjszaka visítva ébredt (szerintem megijedt valamitől), azóta a földön (szivacson) altatom el és amikor már mélyen alszik beteszem az ágyba. Egyedül ő sem hajlandó elaludni, de az éjszakát így is átalussza. Azért bízom benne, hogy majd visszaáll a régi rend! Addig is sokat beszélek vele erről. Éjszaka már nem veszem ki, ha véletlen felsír, csak megnyugtatom és ha kell bent alszom a földön a szobájába. A sírva hagyás nálunk nem múűűködik, mert utána még rosszabbúl alszik. Én nem javaslom a sirni hagyást, hacsak nem hisztiről van szó (ezt te úgyis meg tudod különböztetni) Én hiszti esetén is bemegyek hozzá, megkérdezem mi a baj, elmondom, hogy éjszaka van, még aludni kell és ha nem hagyja abba akkor sem megyek be többet hozzá. Ez általában szokott hatni, nagyon hamar rájön, hogy komolyan gondolom és abbahagyja.
Szerintem nem kell beköltöznöd hozzá, csak mondd el neki mindig, hogy biztonságba van, te a saját ágadban szeretsz aludni és addig maradsz vele, amig elalszik.Sokkal többet megértenek ezek a törpék, mint azt mi gondolnánk. Szerintem ne szoktad rá, hogy egész éjjel vele alszol.

Bkatalin! Jobbulást neked!

Mush! Nekem tetszik a Virág!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

csaki. en is csak kioltoztetes vegett vettem harisnyat. de sajna csak kettot lehetett egy csomagban. sima rozsaszin. karacsonykor szeretnem raadni, de leht, hogy addig ki sem jon az alberletbol! :lol: majd meglatjuk.

vennem kellett meg egy par kismamis felsot, mert nincs eleg egy hetre dolgozni. most megprobalom visszaigenyelni a melohelyen, mondvan, hogy nagyobbat kellett vennem. :wink: majd meglatjuk, hogy beveszik-e.

KépKép
KépKép
mush589

Csakegy: nekem a csaj nem ezeket az okokat mondta, hanem hogy minek mert majd bundazsákban lesz úgyis. Én sem újszülöttre gondoltam, mert ez a harisnya nagyobb, szerintem úgy 3-4 hónapos kora körül lesz jó rá. Csak hát megláttam, megtetszett és vagy 400Ft-ért volt, mert kiárusítás volt. Amúgy jó minőségű 100%pamut. Remélem nálatok majd javul az alváshelyzet!! Kitartást!

Bkati: BOLDOG SZÜLINAPOT!

Súlybecslés: nekem a dokim direkt nem mondja, mert szerinte nagy az eltérés és felesleges is. A méretek számítanak amúgy is és vagy ő vagy a program BECSÜLI meg. Tehát ő sem ír súlyadatot és nem is mond. Csak annyit, hogy a kornak megfelelő-e vagy nem!!!

UH: a 32. heti az protokoll, tehát kötelező csinálni. Igaz nekem 33 hetesen lesz, mert úgye a múltkor csúztattunk!! :lol: :lol:

Én holnap megyek szülésfelkészítőre: szülőszoba látogatás lesz és a szülésről egy előadás!!!!

Ja ma voltam a Hivatalban és kértem Házassági Anyakönyvi Kivonat másolatot. Szegény anyakönyvvezető nem akart elhinni, hogy már több mint 3 éves házasok vagyunk. Csodálkozott hogy minek akarok hivatalos másolatot! :lol: Ja és nemrég telefonált, hogy a személyimet otthagytam! Majd megyek vissza!!! :lol:
Vendég

Zsuzsa, Bkatalin! Nagyon Boldog szülinapot Nektek - így utólag!

Edoci, Hemej! Rég voltatok! Edoci! Talira jössz? Hemej! Gratula a teperős gyerkőcnek a járáshoz!

Zöldi! Köszi a nyugtatást a bubis vízzel kapcsolatban... Csak azt bírom meginni...

Mesikével elbeszélgettem a napokban, hogy jó lenne, ha visszaficeregne fejvégű fekvésbe, mert ugye végig abban volt, de a 31. hét végére sikerült medencevégbe helyezkednie! És milyen okos kiscsaj! (Nem véletlen nagy a feje) Tegnap voltunk nőgyogyinál és visszafjordult fejvégűbe! Hurrá! Cserébe megígértem neki, hogy sokat fogok pihenni, hogy a vér ne menjen a fejébe :lol: Dr. bácsi aranyos volt... Mindent megbeszéltünk!

Vera! Ügyesek legyetek! Szorítok!

Sarmi! Pihenj sokat, amíg gyerkőcök oviban vannak!

A többit elfelejtettem... Mert olyan sokat írtok!!!! :twisted:
sinaszi

boci. minek is neked a hazassag levele masolata?

KépKép
KépKép
mush589

tenyleg. nekunk majd otthon is "torzskonyveztetni" kell majd a bebit? ahhoz milyen papirok kellnek?

KépKép
KépKép
mush589

Vagy Kati vagy Bocika kérdezte, hogy vékony fajtájjú vagyok-é... Hát sajna igen... Jó volna, ha ez a mostmár 13 kg nem menne le, amikor Mesikét kiköhögöm! :lol: 55 kg - ez a cél! A szoptatás után annyi maradjak....
sinaszi

Hmmm, de rég ettem zöldbabfőzeléket! Köszi!

Mági! Éljen az anyósod!

Sarni! Szerintem a csuklást a fejénél (garat) érezni, mert én egészen lent érzem a méhszájnál (egyetlen orgazmusforrásom :) ), ott meg nem lehet a háta, hisz akkor kilógna a feje! :) :) :)

Gabi! Miért érzem úgy, hogy nálatok lesz az első halászléparty tavasszal?
Persze miután megjöttünk Sarmiék házavatójáról, és nálunk is befejeztétek az építkezést ;)

Heni! Szerintem nem hülyeség kaját hozatni, ha fincsi és nem vág padlóra anyagilag. Én is Gastroyal-ozni fogok szülés után, mert nagyon úgy néz ki, hogy itt a garzonomban kezni Hanna az életét, vagyis egyedül leszek vele. Nem nagyon tudnék bevásárolni, meg főzőcskézni.
Nem is értem, hogy miért nem szűrtek, az igenis kötelező, nem kórházfüggő a dolog. Most meg szűrés nélkül antibigyó? Ezt nem értem...

[quote]A írta:zt fújja, hogy legalább még pár hónapig amíg vmi tartalékot összeszed. Addig bírjam ki itt...
Szerintem ez csak elodázása a probléma megoldásának.

Edoci! 32. héten a másfél kilós babára mondta a dokid, hogy nagy? Hmm. Amúgy szerintem semmi összefüggés nincs a vitaminszedés és a baba mérete között. Ez már bizonyított tény.
És jól vagytok? Nagyfiad készül a kistesóra?
Gyertek talizni 27-én! IKEÁzunk egy nagyot.

Mush! Utolsó hónapban már nem kell magnéziumozni.

Mági! 28-32 között kell megnézni, úgyhogy normális.

Szasz Zsebi!

Mági! És mit hozol még talira? ;)
Apropó! Kell még valakinek 56-62-es csajos holmi? Átadnám a feleslegeket pár százé'!

[quote]T írta:egnap én is voltam szülésfelkészítön! Jó volt,pont a szülés volt a téma,
Susy! Ez jó! :) ...és nagyon meglepődtél, hogy nem a dobostorta készítésről volt szó? :) ;)

Kati! Ezek a legszebb ajándékok! Ilyenkor úgy örül a lelkem! Kellemes öregedést! :)

Mush huss! ...mármint a panaszod, nem te!

Anita! Muti, mit akarsz venni! Majd mi eldöntjük, megveheted-e! ;)

Csaki! Miért szorítana egy harisnya? Abból is lehet akkorát ráadni, ami nem szorít, és ha pamut, akkor be sem fülled. Szerintem egy pelenka sokkal gázosabb, mégis előszeretettel alkalmazzuk a textilpelus helyett. Pedig ez CSAK a mi kényelmünket szolgálja.

Kép
zölddisznó

csaki:
Éjjel is ébred többször Lilla? Ha igen, ilyenkot mit csinál?
Nálunk is volt mostanában egy alvási szokás változás, ezrét halasztottuk is kicsit az ágycserét. Anna azt csinálta, hogy éjjel 2-3 alkalommal is felébredt, felállt az ágyába, és sírt, de sokszor közben aludt. Nappal ugyanez, 40 perces alvás után ébredés, állva sírás. Nálunk ez jó 2-3 hétig tartott. Először rögtön kivettem és átvittem magunkhoz. Aztán rájöttem, ez így nem jó. Legközelebb kivettem, és ringattam, ez ment egy darabig, de nem bírtam. Utána simán visszafektettem, sim,ogattam, és hála az égnek egyszer csak nem ébredt már..
Így jöhetett a nagylányos ágy :)

huh... közben a fiam a köldökömből készül éppen kibújni! Aúúú!

Harisnya:
Nekem is van asszem 3 db,de még ha sima nadrágot adok rá, az elején úgyis be lesz annyira fűtve, hogy elég legyen egy kiszokni is. Sajnos nekünk alig van rugink, Anna utná nem sok passzol rá (rózsaszín... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sina! Adok kilót! Van bőven raktáron felesleg.

Kép
zölddisznó

zöldi:
hmm. mit szólnál egy pár harisnyához, és sapihoz?? :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi! Köszi :lol:
sinaszi

Zöldi: a próféta szóljon belőled, elővezetem apánál, nekem teccik az ötlet :D

Így ebéd után annyira nem akarózik dolgozni (de má' csak 3 hét), még szerencse, hogy 3-ra megyek a Madarászba... :twisted:

Sinaszi: az 55-tel én is kiegyeznék, bár nálam ahhoz lefelé kell majd menni :)

Bkati: boldog szülinapot!!!!!
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sinaszi: én is adok át felesleget. A mai mázsálás szerint +6 kg nál tartok. A védőnő szerint ez nagyon jó! Én is így gondolom bár vagy 20kg felesleg van rajtam alapból, jó lenne ha lemenne. A dokim szerint jó egy év kell hogy visszaálljon a szervezet egy szülés után, tehát csak utána van értelme fogyózni!

Kaja: én/mi most is céges menzás koszton élünk hétközben, csak hétvégén főzök!!!! Szerintem szülés után is így lesz. Majd a férjem hordja innét a kaját és kész! Vagy ha nem akarja akkor hozatom!!! Az én kalkulációm szerint nem igazán drágább ha te otthon kotyvasztasz!!!
Vendég

Mush: hát kell a kölök papírjához 300 napnál nem régebbi másolat. Na már a mienk - az eredeti - az már régebbi!!! Remélem már jobban vagy!!!!!
Vendég

Szombaton vettünk sertésmájat amit eddig a hűtőben tároltuk most kivettem hogy megcsináljam de olyan fura zöldes színbeütésű foltok vannak rajta. Megmondom őszintén nem szoktam májat csinálni, sertésmájat most először szóval fogalmam sincs hogy ez most normális vagy sem!? :roll: Tanács? Egyébként máj szaga van.. tehát nem büdös.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Nah, megkérdeztem a kórházat: apasági nyilatkozatnál nincs időkorlát, hogy minél nem lehet régebbi. Huh, nagy kő esett le a szívemről! Nagyon durva lenne, hogy ha egy ilyen malőr miatt nem Apa nevére írnák Zsófit!

Hemej!
Benjamin milyen kis ügyi!!! Gondolom azóta állandóan a nyomában loholsz…

Aida!
Atya világ! Azért a sógorod sem semmi! Még adja anyósod alá a lovat. Hát gondolom anyja olyannak nevelte, hogy megfeleljen az ő elvárásainak. Szerintem minden szülő megtesz mindent a gyerekeiért, ezért persze lehet őket tisztelni, sőt kell is, de amit a párod, meg sógorod csinál, az nem tisztelet. Beteges kötődés és rettegés anyutól. Hát nem lennék a helyedben!

Cili!
Gratula párod szülinapjához! Jó főzőcskézést neked!

Sarmon!
Lehet naiv a kérdés, de harisnyát mikor adsz egy újszülöttre? Ha kiviszed, nem elég a rugi meg a lábzsák vagy overáll, alá kell még a harisnya is? Bár ahogy végigolvastam a hozzászólásokat, már talán kezdek harisnya kérdésben megvilágosodni. :-D

Sarmon!
Bár első babámat várom, de teljesen megértelek: most pihenésre lenned szükséged és ezt két rosszcsont mellett elég nehéz kivitelezned. Azért beszélj Írisz fejével, hogy pár hétig bírja még ki odabent!!!

Heni!
Ez a streptococus fertőzés elég szörnyen hangzik! Még jó, hogy nem lett belőle nagyobb baj!!! Viszont az fura, hogy most ellenőrzés nélkül egyből adják az antibiotikumot. Lehet most semmi bajod, tök feleslegesen kapod! De ilyet, hogy nem nézik a győri kórházban ezt… na ez nagyon durva!

Súlybecslést nekem is csak a dokim csinált a magánrendelésén, de ott csak fejátmérőből saccolt valamit. Holnap megyünk 4D UH-ra az Istenhegyire, ott bizti alaposabban kalkulálnak majd.

Mush!
Nálatok a végén sem nézik a babát UH-val? Mi van, ha mondjuk harántfekvéses??? A mindenféle fájdogálással meg inkább vonulj haza melóból és pihenj! Nem normális a főnököd, hogy ilyen terhesen még túlóráztat is!

Edoci!
Az én várandós csomagomban fehér cumi volt.

Bkatalin!
Utólag is boldog születésnapot!!!

Bella!
Jófej lehet a horkoló kutyátok!

Sina!
Én is beszállok az adakozásba: küldök kilókat, ha kellene még pluszba.

Vera!
Mi van veletek??? Ugye hazaengedtek???

Kép
Kép
lbernuska

Aida: szerintem nagy ívben dobd ki!!! A máj nagyon hamar romlik, frissen kell felhasználni!!!! Vagy bedobod a fagyra, de egyből! a vásárlás után!! Ez az én tapasztalatom/tudásom!
Vendég

Minden tiszteletem a még melózó kismamiknak! :lol:

Most volt épp egy keményedésem, úgy eldeformálódott a hasam, mintha odabennt a jobb oldalamon egy lufit fújtak volna fel! :shock: :?

Zöldi!
Nagyon nem lepödtem meg!!! 8)
Múltkor pl a terhességröl volt szó, nem mindig csak a szülésröl beszélnek ám... :lol: :lol:
susy75

Aida!
Én ha májat veszek, azt még aznap elkészítem. Szerintem sem lehet 3-4 napig a hűtőben tartani...

Kép
Kép
lbernuska

Hm, mi azt hiszem máskor csirkemájat is tároltunk legalább 2-3 napig hűtőben és utána megettük. :shock: :roll: Próbáltam rákeresni Google mit mond de nem sok mindent találtam..:(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Kuka!

Megyek egyet sütkérezni a parkba! Isteni az idő!

Kép
zölddisznó

Köszi lányok a bőkezűséget, de így már lehet, hogy sok lesz.... :lol:
sinaszi

Szasz Zöldi! :D

Kajaszállítás: Lehet, hogy én is rendelni fogok, mert szerintem is finom, mi a munkahelyre is rendeltünk, több szállítót is kipróbáltunk, illetve váltogattuk, hogy ne legyen uncsi. Most még főzőcskézek, mert szeretek, és kiélvezem, hogy a lányommal együtt ebédelünk, és nem kell mindíg olyan "emberes" kajákat főzni, de szülés után valószínüleg nem nagyon lesz időm ezzel szórakozni.

Zöldi! Neked miért biztos a császár?

zsebi_baba

Hemej! Csodaszép a babód pofija!

Mishi! Este kérj apától egy kis deréknyomit! Az jót tesz! Hamar gyógyulsz!
sinaszi

eeeesss ki fogjak fizetni a felsomet!!! kiraly! :lol: :lol:

aida. szerintem is dobd ki. plane terhesen meg ne edd!

koszi. mar jobban vagyok! szerintem rafekudt valami idegre a Nyusziful. aztan mikor arreb maszott jobb lett. valoszinu az engesztelte meg, hogy adtam neki ebedet. :lol: :lol:
a heten csak csutortokon tulorazom. azt ki lehet birni. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.10.14 13:39-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Elsősorban Verzsó üzenetét továbbitom:
' puszilok
mindenkit és sok örömet, boldogságot kívánok mindenkinek
majd a decemberi babájához!

Kép
Kép
Kép
f.marti