Új privát üzeneted érkezett!

Susy! Jobbulást nektek.
Nyelés, megevés témában nincs tapasztalatunk, egyszer egy vakriasztásnál mondta a doktornéni, függ a lenyelt tárgy élességétől, köhögött-e akkor tőle. Általában ultrahanggal lehet megbizonyosodni ténylegesen arról, van-e ott valami, ill. a székletet kell figyelni, mert általában magától távozik. Én paraanya vagyok, de bizti megkérdezném a doktor nénink, és amit ő mond, aszerint járnék el. Remélem vége lesz hamarosan ennek a pechszériátoknak és mindenki újra jól lesz, szépen alszik majd, stb.. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Van itthon analóg mérleg, de majdnem kidobtam az ablakon, mert szopi után kevesebbet mutatott, mint előtte. Én Panndival nagyon egyet értek, hogy nem kell mérni a gyereket. De nálunk paraapa van és volt már 2 vita abból, hogy evett-e a gyerek eleget. Na ebből elegem lett, mondtam, hogy akkor legyen digitális mérleg. Elvileg lesz a héten. Az okos könyvek azt írják, hogy ha van sok pisis-kakis pelus (napi6), akkor nincs gond. Nálunk a pelus szám nincs meg, mert életem értelme a pelenkázóra szívesebben végzi a dolgát. Éjszaka potyogtak a könnyeink a röhögéstől, annyit kakilt peluson kívül, alig győztük törölni, folyt minden fele :D :D :D
Széf: igen, van minden ágyhoz széf. Nem oskan használták. Picike, olyan, mint ami a szállodákban szokott lenni, van hozzá használati útmutató minden szobában.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!
Már régóta olvasgatlak benneteket, de csak most ragadok billentyűzetet, hogy felbuggyanó rosszallásomnak adjak hangot.
(Magamról röviden annyit, hogy a harmadik babámat várom - 38. hét, Dr. Szabó Gy. - a két nagyobb lányom a régi MÁV-ban született.)
Szóval a haragom csak gyűlik, gyűlik...
Mi az, hogy első éjszaka nincs baba???????
Mi az, hogy cukrosvíz???????
És legfőképp mi az, hogy BRANÜL berakása boldog-boldogtalannak????????????
Ez egy bababarát kórház??? Akkor milyen a nem bababarát???
Lehet, hogy per pillanat túlparázom ezeket a kérdéseket, de a gyomrom összeszorul, ha arra gondolok, hogy szülés előtt és után minden "apróságért" csatáznom kelljen.
Mert tudomásom szerint jogom van ahhoz, hogy bármelyik beavatkozást visszautasítsam - nyílván akkor, ha nincs komoly oka. Bár nem tudok elképzelni komoly okot a cukros víz itatására. Elméletileg írásban közölni is lehet, hogy nem járulsz hozzá, hogy bármit adjanak a babónak a megkérdezésed nélkül. Szóval lehet, hogy mégis hiszti lesz a tervezett békés kórházi napokból....
A héten szülők csapatához pedig szívesen csatlakoznék :lol: (csütörtökön hidegfront!!!!)
Bocs a kifakadásért, és hogy csak a negatívumokkal foglalkozom, de nagyon felhúztam magam.

Andi
manca

manca
Szívemből szóltál.. na én ugyanígy vagyok, csak 4. baba, és 17. hét.. De nekem nem szúrnak "csak úgy" branült, az tuti, cukros vizet igyon a csecsemős, és ha nem kapom meg a gyereket, akkor fogom magam, és hazajövök.. UFF... (sztem beszélj a gyerekorvosoddal, hogy vállalja-e, hogy kimegy minden nap.. akkor lehet "ambuláns" szülés...)

Amúgy a MÁV-os stáb nagy része már nincs meg.. hanem a Szabolcsos vezetés.. na azok meg nem bababarát szemléletűek, bár a "maradék" próbál vmit elérni.. úgyhogy a mai "MÁV" NEM bababarát.. sztem már papíron SEM...
rebi

Ildi
Köhögött kristóf amikor lenyelte a kis fogakat, de vigyorgott is hozzá. Kaki túrkászás reggel meg volt, de ne mvolt benne semmi. Szerintem felhívom a védőnőt. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Engem is kiborít a branül, stb... Persze majd a helyzettől függően próbálok valamit tenni, de addig is próbálom tudatosan hozzászoktatni magam a gondolathoz, sokat számít szerintem hogy agyilag mit döntesz el magadban.

Ezért is jó, hogy ezeket megtudtam, mert ha hirtelen ér ott a helyszínen a sok "csapás" biztos sokkal rosszabbul érintene, mint így, hogy hozzá tudok szokni némileg agyilag.

Kép
sz.veronika

Susy!
Védőnő mit mondott Kristófra?

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi
Nem sikerült elérnem, de a dokit igen. Azt mondta, hogy ha tegnap este történt akkor hamar lenne kikakilni. Várjuk meg a mai napot aztán holnap hívjam. Hát remélem nem lesz gond. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Szerintem a következő kakiban kutakodj alaposabban. A nagytudású védőnődet akarod felhívni? :shock:

Legközelebb erre jártok jelezd előre, hiszen én itt lakom! Találkozhattunk volna! :) (persze nem akarom megzavarni a családi kirándulást)

Szempillát ilyen esetben úgy tudsz kivenni, hogy a felső szemhéjadat megfogod és ráhúzod lefelé az alsóra amennyire csak bírod, majd így tartva folyamatosan kőrözöl a szemgolyóddal. Nagyon kicsi esély van arra, hogy bent maradjon ezzel a módszerrel.

Na, mégegy érv amiért érdemes lett volna találkozni, megúszhattad volna a kórházat! :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Látom közben beszéltél a dokival.

Kép Kép
rozsaag

Gabi!
Adél nagyon szép baba! Gratulálok mégegyszer.

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag
Tudtam, emlékeztem, hogy valaki arrafelé lakik, de nem tudtam ki. :roll: Na meg hirtelen is jött, mert reggel találtuk ki, de legközelebb szólok, szivesen találkoztam volna veletek. :)
A tippet köszi, biztos lesz még, hogy alkalmazni kell.

Kép
Kép
susytunder

sziasztok!

bettyna, gabi: gratula a babákhoz, gyönyörűek!!! remélem még sok-sok képet látunk rólatok! most minden jót, sok tejcsit nektek!

susy, remélem meglesznek azok a fogak! gondolom úgyis nagyon figyeled most Kristófot, ha valami gond lenne, biztosan észrevennéd.

Most elsősorban azoktól érdeklődnék, akiknél volt, hogy lelassult a baba hízása: Róza előző héten 70 gr-t, most már csak 40 gr-t hízott. Tudom, hogy előfordul ilyen. A védőnő mondta, hogy a picit csípjem össze a pocakját, ha ráncos nagyon, meg olyan száraznak tűnő, akkor az nem annyira jó hír, és lehet, hogy kell majd adni neki tápszert is a szopi mellett. Hát Rózáé ilyen. Szerdán jön doktornéni oltani, addig nem teszek semmit, de felmerült az is, hogy a tej kalóriatartamával lehet gond. Járt valaki így közületek? Volt valami megoldás? Köszi, és szép napot!

Kép
Kép
szalamandra

Veronika! Olyan hót béna vagyok, hogy nem tudtam privit írni, valamit elnyomtam. :oops: Írni fogok sms-t, ha észhez tértem! :)

Huh, Suzy: azt modják, hogy majd kijön a másik oldalon, de én is nagyon meg lennék ijedve. :? Remélem, mielőbb találkozol a fogakkal újra!

manca, rebi: Én is szívem szerint hadakoznék, de mit tudsz csinálni, mikor a jóindulatukra vagy hagyatkozva? Nekem pl. első gyerek, azt se tudom, melyik oldaláról álljak neki, és nem segít, ha összeveszek az ápolókkal. :cry: Viszont rettegek, hogy a babám a cukros víz miatt besárgul, és attól is, hogy bármit beültessenek a kezembe. Mindegy, majd kibírjuk, más is kibírta.

Kép

Kép
nikuc

nikuc, szerintem azért a cukros víztől nem fog besárgulni :wink:
Vendég

manca, rebi!

Szerintem most pont úgy hadakoztok mint én, ezelőtt 4-5 hónappal!
Én sem örültem a cukros víznek, az én kislányomat csak 1x itatták meg, többször nem volt esélyük, mert az 1. éjszaka nála tényleg fontos volt a megfigyelés a szülés körülményei, meg a lenyelt magzatvíz miatt, de utána végig velem volt, a cukros vizes cumisüveg meg jól elvolt az éjjeliszekrényen, senki sem kényszrített rá, hogy itassam meg a babával! Nekem is 4. baba,én is szültem már 2x a régi MÁV-ban és akkor ugyan nem volt cukros víz, volt viszont helyette cumi, amit minden fürdésnél belenyomtak a babám szájába, aztán voltak olyan csecsemősök, akik nem mutatták meg a köldökellátást(kis híján emiatt hashártyagyulladást kapott az 1. kisfiam), nem segítettek a szoptatásban, szóval vitatkozhatnánk az akkori bababarátságról is! Most sokkal leterheltebbek, mert lényegesen több a szülés mint akkor, mégis jönnek, segítenek maguktól is, ha kell többször megmutatják a helyes mellretételt és az is sokkal jobb, hogy nem bent ordít az összes (átlag 40) baba az osztályon, hanem szépen elvisznek egyszerre 3-4 kicsit fürdeni, így hamarabb visszakerülhetnek az anyukájukhoz és nem sírják ki a lelküket!
A branülről meg annyit, hogy mint írtam, én is viszolyogtam tőle, nem is kérdezték, hogy berakhatják-e, csak közölte a szülésznő, hogy beteszi. Nekem pl. betegtudatot okozott, de, ha reálisan nézem a dolgot, nem nagy baj, ha ott van, mert sokszor fontos lehet, hogy nem akkor kell vénát keresgélni, amikor valamiért nagyon sürgősen gyógyszert kell adni! Nálam ez volt!És persze nem arra készül az ember, hogy probléma lehet. Véleményem szerint meg azért alakult ki ez most így, mert a fővárosban csak 2 helyen van ilyen PIC mint itt, ezért sokkal több a problémás szülés, a császár, a koraszülés, ami sajnos gyógyszeres beavatkozást,infúziót is igényelhet. És az viszont nagyon jó, hogy a dokim késő este is tudott riasztani neonatológust, hogy rögtön a születése után megvizsgálja a kislányomat!
Szóval, klinikásodik kissé a kórház, erről írtunk már korábban, de mindenkinek el kell tudni dönteni, hogy itt akar-e szülni? Fontos-e a saját doki, aki ugye adott helyen vezeti le a szüléseket vagy megy az ember olyan kórházba, ahol a lehető legkevésbé vatkoznak be a szülésbe, viszont lehet vajúdni akár 48 órát is (csak nehogy emiatt legyen aztán oxigénhiányos a baba)!
Én pl. összehasonlíthatatlanul jobban éreztem magam most mint a másik 2 alkalommal, amikor itt szültem! Ugyanis az ügyeletes orvosoktól kezdve a takarítókig mindenki kedves és segítőkész volt, emberségesek, nem okoztak felesleges fájdalmat és még sorolhatnám! Én is tartottam azoktól a dolgoktól, amiktől Ti, de nagyon kellemesen csalódtam a kórházban!

Márti
borossné becz márta

Panndi!

Jól vagy?Hányás múlik lassan?

Susy!

Remélem,előkerülnek azok a csatt-darabok! Szegénykém, gondolom, mennyire aggódhatsz!

Lányok!

Jönnek sorban a csomgok! Olyan rendesek vagytok! :D

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Manca, rebi: csak Mártit tudom megerősíteni. Engem ő nyugtatott meg és alkalmaztam, amit mondott. Kértem, kérdeztem és segítettek. Legyen az szülésznő, csecsemős, beteghordó, takarító. Mindegyikhez volt kérésem. Nem kaptam választ öt percen belül, de olyan nem volt, hogy nem jött a segítség. A cukros víztől pedig nem sárgul be, sőt a sárgaság gyógyításhoz a legfontosabb itatni!!!!! De nem muszáj neki adni. Én nem tudtam szoptatni azonnal, bár 8x tették mellre a kislányomat, de teljesen befelé fordul a mellbimbóm. Már szülőszobán mondták, hogy mit szerezzünk be, majd az osztályon a másik csecsemős és 2 szülésznő is azt mondta, hogy kell bimbóvédő. Mondták, hogy szóljak, ha megjött, sterilizálják és segítettek újra mellre tenni. Másnap kértem a hónaljfogást, segítettek benne. Aztán Adél besárgult, hozták szopizni, de csak keveset evett, kapott pótlást a beleegyezésemre. Célom volt, hogy gyógyuljon. Délben megjött a mellszívóm, onnatól kezdve csak anyatej volt. Éjszaka ki sem hozták, mert kértem, hogy inkább maradjon a fény alatt és etessék. De ezt is megbeszéltük. Én nagyon jól éreztem magam a kórházban.
Pelenka: én 2 zacskó newborn pelust vette, 10 dbot kapsz ajándékba a 3 csomagban. A babákat 2es méretbe pelusozzák minden vizit és fürdetés után. Így én már csak azt fogok venni. Vagyis van itthon egy 98 db-os pampers.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Köszi, Márti, jobban vagyok sokkal, a súlyom stagnál, napok óta nem hánytam, már enni is bírok :lol: Remélem már így marad :wink:
És milyen az élet négy gyerekkel? :)
Vendég

Csak egy megjegyzés: a cukros víz felesleges adása igenis segíti a sárgaság kialakulását, mert a bilirubin a mekóniummal távozik, az pedig akkor jön ki mihamarabb, ha minél többször fogyaszthatja a baba az előtejet. Úgyhogy a sárgaság megelőzésére a sokszori mellretétel a legjobb. Tanulmányok mutatták ki, hogy a vízitatás egyáltalán nem előzi meg a sárgaság kialakulását! Az egyedüli gond csak az lehet, ha a baba a sárgaság miatt aluszékonyabb, és emiatt kevesebbet hajlandó szopizni (lassabb anyagcsere = felhalmozódó bilirubin), ilyenkor is jobb viszont többször etetni, mint vízzel tömni a pici pociját. Akit érdekel, olvasson a La Leche Liga honlapján erről.

Gratulálok az új babákhoz!!!

Susy, jó vadászatot, remélem, gond nélkül távoznak a csatdarabok!

A pelenkázóra kakilás nálunk is megint napirendi pont, úgy tűnik a hidegebb levegő ilyen hatással van a kisfiunkra: tisztába tételkor pisi-kaki megindul! :? Már gondoltam rá, hogy bili fölé tartom, amikor a pelenkát leveszem, és csak később folytatjuk a pelusozást, mert nem győzzük felitatni... :lol:

Kép
Kép
szfgabi

Márti! Lehet majd kérni olyat, hogy Abigélről lássunk képet? :oops: Jó lenne megismerni ezt a kis leányzót, akire annyian gondolunk.

Rozsaag - raktam fel új képeket az iwiwre. 8)

Kép
Kép
szfgabi

Panndi!

Még nem vették el a kedvem az 5. babától! :lol: Szóval alakulunk, csak a délelőttök rázósak, mert Kamilla kézben szendergős olyankor, ami ahhoz elég, hogy tele legyen a kezem és Ő pihenjen, viszont, ha lerakom, 2 percen belül zeng tőle a ház! :lol: Imádnivaló a kiscsaj, csak próbáljon az ember így háztartást vezetni! :shock: De már megrendeltem a pihenőszékét, bízom benne, hogy a közelemben elnézelődik majd, mert egyedül ébren lenni nagyon nem szeret és ennek hangot is ad! A délutánt 1 szopiszünettel megszakítva végigalussza, most is keltenem kell a fürdéshez! Éjjel 2x szopik, aztán alszik is tovább!
Srácok imádják és nagyon vigyáznak rá! A védőnőn is számon kérték, hogy miért ríkatta meg Kamillát?

Gabi!

Nem semmi történet a Tiéd sem! Gratulálok még egyszer!

Márti
borossné becz márta

Oké, de nem kap annyi cukros vizet, hogy attól besárguljon.

Márti: örülök neki, jó ilyet hallani :)
Vendég

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Dr. Kazár Tibor ÁEK-es doki elérhetőségét keresem, illetve ha tudnátok abban segíteni, hogy hol van a magánrendelése.
Ma időpontot akartam kérni hozzá az ÁEK-es előjegyzésen keresztül, de azt mondták, hogy októberben nem rendel. Ehhez képest fenn van az ÁEK oldalán az októberi beosztásban. Nem nagyon értettem a telefonos kisasszony miért nem tudta ezt.
Vagy lehet hozzá menni bejelentkezés nélkül is, rendelési időben?
Első vizsgálatra mennék hozzá, de jókat olvastam róla a neten, így azt hiszem maradok nála.

Előre is köszi a segítségeteket

Egy 9 hetes kismama

Barbi
stömpi

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, de nagyon örültem Gabi és Betty szüléstörténetének. Ügyesek voltatok!

Branülhöz visszatérve: császárnál alapvetően kézfejbe szeretik adni, ott próbálkoznak először, mert az anesztézia miatt ez a legkényelmesebb, és mindezt a bal kézbe. Nyilván ennek megfelelően a normál szülésnél is először itt próbálják.
Nikuc, nem hiszem, hogy délelőtti császárral fel fogsz kelni a baba-papa félórára, nálunk az első, 9-kor műtött lány 6-kor kelt fel, a másik fél 7-kor, én meg 9-kor. DE apa bent lehet, visszajöhet, stb, amíg a császáros szobában vagy, max addig küldik ki őket, amíg valakit ellátnak. Ja és babát is kihozzák nektek, apa még segédkezhet is neked mellre tenni, elvenni tőled, ilyesmi.

Én mindkét esetben császárra kényszerültem, és nekem megnyugtató volt a tudat, hogy én is, és a baba is biztonságban vagyunk, ha valami komplikáció adódik. A vizet nem döntik a gyerekbe minden fék nélkül, pláne, hogy napközben veled van mindenképpen, maximum éjjel pár órára adod be, vagy első éjjelre tarják bent, a nap nagy részében úgyis szopizni próbáltok, én emiatt a cukros víz miatt sem aggódtam, meg a cumizavar miatt sem.

És rólunk:
Szóval ma jártunk a Bethesda kórházban Benével. Megnézte a főorvos (elég mészárszék hangulata volt, de Bene hamar túllendült rajta), csináltak arcüregröntgent, ami szerencsére negatív lett, és hallásvizsgálatot is, legalábbis műszeres dobüregi nyomást mértek. Ennek egy kúp alakú görbét kéne kirajzolnia, ehelyett Bene mindkét fülére a 0 érték magasságában majdnem egyenes vonalat produkált. Vagyis erősen nagyot hall mindkét fülére. Így tulajdonképpen azon csodálkozom, hogy mégis hogyan fejlődött Bene eddig ennyire egyáltalán???

Így aztán a műtét a fülbe ültetett tubussal (mindkettőbe) indokolt. Időpont novemberre van, de a doki megpróbál minket besuvasztani október 29-re, 28-án kell menni hozzá a laborleletekkel, és ha másnapra mégis befér, akkor másnap megműti, ha nem fér be, marad az eredeti időpont. Persze nagyon drukkolok, hogy hamarabb kerüljön sor a beavatkozásra.

(Nagyon zárójeles, és mellékes, de a héten eszembe jutott, hogy amikor ez az egész vélhetőleg kezdődött 2 éve télen, még szóltam is a gyerekdokinknak, hogy Bene 4 hóanpig folyamatosan taknyos volt, és én is hasonló panaszok miatt mandulaműtéten estem át, és nem lehet-e, hogy ez áll Benénél a dolgok mögött. A válasz az volt, hogy ha nincs más panasz, akkor egyelőre ne foglalkozzunk vele. Hja, csak éppen az ilyen fülgyulladás nem okoz "panaszt", és ezt kettőnk közül nem nekem kellett volna tudnom.)

És egy nagyon pozitív élmény a hétvégénkről, főként Finnország-rajongóknak: Férjemék cége családos programot tartott a Kopaszi gáton, a Lágymányosi híd budai hídfőjénél. Ez egy befektetők által helyrehozott nagy park, közte egy kis Duna öböllel. (politikai és pénzügyi botrányok persze itt is voltak...) Hihetelten zöld, alulról locsolt gyep, (amire szabad rálépni, és erre tábla is biztat) kis virág és bokorágyások, nagy, régi fák, kikotort, kővel, sóderrel, vagy néhol homokkal borított Dunapart, és mindenféle épületek modern skandináv stílusban. Egyszerűen lenyűgöző hely, ha kevesebb lett volna a fűzfa, és több a nyírfa és fenyőfa egy az egyben Finnországban éreztem volna magam, de így sem volt kutya az élmény. A gát közepén van egy nagyon gyerekbarát, étterem-kávézó, de mehettek csak úgy ingyen piknikezni, labdázni, andalogni, bármi. őrzött parkolóval ellátott, talán még hajóállomás is van, de ez nem biztos. Majd a blogra teszek fel róla képeket később. Én teljesen oda és vissza voltam.

mtunde

gabi: a kék fény még mindig egyel feljebb van? és onnan elhozták neked szopizni a bébit? nekem fel kellett járkálni 3 óránként, és éjjel nem is lehetett menni sem.
és nem a víztől múlik a sárgaság, ez nem igaz! a kajától - vagyis ha kell valami, akkor anyatej, vagy táp, mivel a kakival ürül. a több folyadék a gyorsabb kiválasztás érdekében kell, de az is jobb, ha ezt infúzióban kapja, mert különben a víz foglalja a pocakban a helyet a kaja elől! (jó alaposan utánaolvastama múltkor ennek, amikor tesómék babája lett sárga :))
na, szfgabi is leírta :)

KépKép Kép
mzsperx

Jó reggelt!

Hát a kis csat darabok még nem kerültek elő, pedig tegnap 2x is volt kaki. Ma még nem volt, de erősen reménykedem. Aztán végül azt beszéltük apával, hogy lehet meg sem ette, csak letört, vagy épp ott volt valahol leesve, de az a baj, hogy én semmit nem láttam, mert ömlött a könny a szememből. Tök homályos volt minden. :(

Mikor Kristóf született, ott a csecsemősöknél voltak a babák kék fény alatt. És hozták is őket szorgalmasan.

Kép
Kép
susytunder

Barbi!

Sajna nem tudok Neked segíteni, de Kazár doki nekem is nagyon szimpatikus volt! Ügyeletvezető volt, amikor szültem, a dokim kérésére vizsgált meg és tényleg nagyon rendes, udvarias, jófej volt!
Ezt a beosztást hol találtad? Be tudod másolni ide a linket?

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt mindenkinek!
Ó, tudom én, hogy ezek a problémák csak előrefelé ilyen felkavaróak, ha már túl vagyunk rajta, akkor fontosságukat vesztik, és jön a következő paracsomag....
DE: egy intézményi rutin szerintem nem lehet fontosabb, mint az egyéni érdek. Minden beavatkozásnak, amitől írtózom lehet konkrét orvosi oka, de egy természetes szituációba tök felesleges belerondítani, ha nem muszáj.
A branülre is szükség lehet, de könyörgöm, csak akkor rakják be, ha tényleg kell! Ha a baba nincs melletted éjszaka, és nem próbálkozhat a kolosztrum kinyerésével, akkor tényleg előfordulhat, hogy leesik a vércukra és tényleg szüksége van pótlásra. De ha ezt ránézésre meg lehetne állapítani, akkor több millió cukorbetegnek nem kéne annyit kínlódnia. Más kérdés, hogy az éppen kialakuló bélflórára milyen hatással van a nem anyai eredetű táplálék.
Márti! Egyértelmű, hogy nem az ottani dolgozók munkájának kritizálása a célom, hiszen ők azért vannak ott, hogy nekünk segítsenek és ezt ahogy olvasom általában a legjobb tudásuk szerint meg is teszik. Csak szeretem, ha meg van a választási lehetőségem, hogy az általam vélt legjobb módon lássam el a kicsimet.
Az utóbbi napokban megfordult a fejemben, hogy inkább máshol szülök, de azt hiszem már túl késő. A dokimmal különben is elégedett vagyok, már két jó hangulatú szüléskor volt mellettem. Különben is reménykedem benne, hogy kellő határozottsággal sikerül majd elérnem, amit szeretnék.
Szerintetek?
Andi
manca

Márti, itt van, de messze nincs minden doki rajta, ha jól értelmezem, akkor csak azok, akik az összevonás előtt BMesek voltak. Abból gondolom, hogy a MÁVos gárda egyike sincs rajta! Szerintem baromi röhejes, hogy egy kórház, jól össze vannak vonva, de mégsem szerepel mindenki a hivatalos honlapon!
danann

Cukros víz, oké, én ennyire nem tájékozódtam, de elhiszem. Amúgy szerintem nem is itattak vele, csak oda volt készítve az üveg, de nem fogyott belőle. Én ragaszkodtam inkább az anyatejhez, előtte meg a táphoz.
Kékfény: a szülészeten van. A folyósó végén van a csecsemős szoba és ott van 3 inkubátor.
www.aek.gov.hu honlapon csak azok a dokik vannak fenn, akik a Honvéd rendelőintézetben (Pap Károly utca) rendelnek. Az én dokim is ott rendel.
Drukkolok Kristófnak, hogy előkerüljenek a csatok!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Stömpi,

az hogy mi van a honlapon nem sokat mond, mert nem frissítik. Szerintem ami rajta van, az még a tavaly októberi beosztása :)

Szerintem próbáld meg mégegyszer, hátha más veszi fel a telefont, de ha másodjára is azt mondják, hogy októberben nem rendel, akkor ők biztos jobban tudják ott a helyszínen!

Kép
sz.veronika

Tünde, drukkolunk, hogy Benének rendbe hozzák a fülét. Szegény ez a műtét nem hangzik valami jól. :cry: De a kisgyerekek annyira hamar túllendülnek ilyen dolgokon, amiken mi parázunk, remélem Ti is gyorsan elfelejtitek majd az egészet. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

A visszaolvasás még mindig nem igazán megy, csak átfutás szinten. Bocsi.

Nikuc - A látogatók abszolút a szobatársaságtól függően mászkáltak be, amikor én voltam bent. Volt pl. egy kínai család, akik naphosszat ott voltak, a pasi kint aludta folyosón, sőt még a másik oldara is átmászkált. Meglehetősen bosszantó volt, de szegény nővérek nem tudtak mit tenni, így is állandóan kapkodtak fűhöz-fához. Nekem mázlim volt, nagyon jó szobatársaim voltak. CSak az apukákat engedtük be. Tápit Szabinak is csak akkor voltak hajlandóak adni, amikor 2. éjjel beadtam, mert 3-an nem tudtuk megnyugatatni, tejem még nem volt, a víz meg csak átszaladt rajta. Amikor nekik ordított szegén belátták, hogy valóban éhes a gyerekem, attól kezdev, ha kértem, kaptam pótlást. Szabi sajnos csak a 2. nap délutánján juthatott először cicihez, mivel én egy emelttel lejjebb voltam, így a tejtermelés is csúszott legalább ennyit. Legalábbis szerintem. Azóta sincs elég. :cry: A TAj és lakcímkártyáért be kell mennünk az adatfelvételtől számított 10 nap múlva az Eötvös utcába. Az adókártyáról még nem tudok semmit.

Mzyperx - Nagyon csini vagy!!!! :lol:

Nem tudom ki kérdezte, de kombi és lábas rugi van a gyerekeken a kórházban.

Panndi - Gratula a kistesóhoz!!!!! :wink:

Ugabesz- Én a 36-tól szedtem a homeós bogyót. 36-on 1-szer 5 gólyócsak, aztán a köv héten 2-szer... és 30-as volt.

Gabi79 - Hatlamas gratula Adélhoz!!!!! Elég drámai a történetetek!!!! Komolyan az én helymre kerültél??? :shock: Aszti! Kicsi a világ!!! :lol:

Beneildi - Csodaszép a kis Lillád!

Iricc - Nagyon jók a képek Milosról!

Az infúziós branült csak akkor kötötték be, amikor már kellett és előtte nem is szúrták a kezem. Viszont a csuklóm fölött nem sikrült, mert vékony a vénám, így kézfejbe kaptam.

Márti - Tényleg az előrehúzós rész és a varrás volt a legvacakabb az egészben. :wink:

Please help! Tudom, már volt róla szó, ha jól emlékszem Krisztának voltak tejcsi gondjai. Szóval az én dilemmám a következő: Ahogy szép lassan múlik a sárgaság, Szabi egyre ügyesebben szopizik. Igen ám, de elég nehezen indul el a tejcsi a cicimből és ha lég éber, akkor úgy 50-60-at le tud szívni. De ettől iszonyatosan elfárad, hiába adom oda neki a másikat, csak cumizik vagy bealszik. Ha mázlim van, akkor egy ilyen szopi után az első cicből le tudok fejni max. 20-at, azt a köv etetésnél megkapja üvegből. Sajnos a kanalazós módszer nem működik, mert nem nyeli le. Most már akkora az étvágya, hogy ez legtöbbször már nem elég, így kénytelen vagyok lkegalább 30 tápival pótolni, különben csak nyűglődik és tátog, mint egy kis halacsaka, mert ha nincs a cic a szájában, akkor nem alszik el ugye. Légyszi segítsetek! Ezerrel iszom a szotatós teát és az alkoholmentes sört, eszem, iszom rendesen, általában a du-i séta és evés után alszom is Szabival egyet mégsem érzem, hgoy több lenne a tejcsi. Ma elkezdtem szedni a homeós bogyót is, ha az se válik be pár nap eltelével, akkor More Milk? Vagy mennyit várjak még, Van még esélyem, hogy rendesen jóllakassam a fiamat cicből?

Cserébe a tanácsokért íme 2 új kép:
Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Azt hiszem találtam valami keményet a kakiban :oops: :oops:
De nem tudom, hogy ez a csatt darab e. Létezik, hogy valamennyire feloldotta a gyomorsav? Kb akkora volt, mint ami hiányzik, viszont olyan mogyoró keménységű volt, és nem lila, hanem fehér. Lehet lejött a szín róla? Komolyan mondom begolyózok. :roll:

Bettyna
NAGYON VIGYÁZZ A CUMISÜVEGGEL!!! Kristóf 6 hetes koráig csak cicit kapott, mégis rákapott a cumisüvegre, aztán pedig kinlódhattok. Én azt tanácsolom neked, hogy kezd el szedni a More Milket. Aztán szaporítófejés. Próbáld meg minél többet mellre tenni Szabit, nekünk volt olyan, hogy szinte egybefüggőek voltak a szopik. Egymásra kell hangolódnotok. Szopi előtt átmasszírozod a melleidet? És nagyon fontos, hogy ne iegeld magad, mert a stressz alehető legrosszabb. Drukkolok nektek! én nem adtam fel, és nem bánom, bár akkor nagyon nehéz volt.

Kép
Kép
susytunder

Ja! A képek nagyon édesek! :wink:

Kép
Kép
susytunder

Ja! Szabi nagyon édes a képeken. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Szabi nagyon édes.

Ildi, köszi a drukkot, szerencsére eléggé rutinműtét, és csak 1 napot kell bent lenni, altatják, így nem sok mindenre fog emlékezni.

Betty, 50-60 ml tej bőven elég egyelőre, mármint teljesítményként tőled. Lassan Szabi is tud majd tovább szopizni, és megeszi mindet belőled. DE a cumisüveg tényleg bezavarhat, okosat viszont nem nagyon tudok mondani, csak amiket én is hallottam: 2-3 napig összefeküdni vele, és állandóan mellre tenni, így több lesz a tejed is, és ráadásul egyre könnyebben meg fog indulni, aminek hatására szinte majd beleömlik Szabi szájába. :)

mtunde

Sziasztok!

Most jövünk a dokitól, azt mondta a héten még nem lesz szülés :( legalábbis nem valószínű a méhszáj alapján, max. ha elfolyik a magzatvíz vagy ilyesmi.

Kép
sz.veronika

Betty! Ne keverd a különféle serkentőket, mert hazavágják egymás hatását (nem is beszélve a te természetes folyamataidról)! Vagy tea, vagy bogyó, vagy More Milk, de semmiképpen se keverd! A homeósnál pedig vigyázz, azt nem szabad folyamatosan szedni, csak 2 hétig, aztán szünetet kell tartani. És ne feledd: a legjobb tejserkentő a szopizás! Az is valami, ha naponta egyel többször teszed mondjuk cicire a fiatalurat, de mindenképpen sűrítsd a szopizásokat. A kiegészítést pedig próbálhatod pohárból óvatosan itatni, ha a kanállal nem megy, és akkor nem kell a cumi, ami tényleg lehet veszélyes.
Próbáld meg, amit a türelmetlen manóknak is tanácsoltunk, hogy indítsd be a tejet egy kis fejéssel, mielőtt mellre teszed Szabit, így az elején nem kell erőlködnie.
Egyébként ha a második cicit szájba véve kis cumizás után elalszik, akkor lehet, hogy nem is annyira éhes, nem? Az tök normális, hogy cici nélkül tátog még, akarja vissza azt a fincsi puha dolgot a szájába, amin jót lehet nyammogni. :)
Az első pár hétben Samu nekem naponta max. 1szer aludt 2-3 órát egyben, egyébként óránként-másfél óránként követelte a cicit, aztán beállt rendesen. Én csak tájékozódásként néztem az órát, mindig adtam, ha kért, így mindig volt elég. (pedig nem is szedtem semmit, csak talán 2x két napig, amikor beteg voltam és féltem, ettől csökken)
danann

Betty!
Ne add fel a szopit, ügyes vagy :lol:
Nekem Lillának kellett 3 hét mire megtanulta :shock:
A lányok már sok mindent elmondtak, gyere és segítünk.
Nálam Urtica Urens, meleg vizes zuhany, pihenés, evés és szopi előtt egy kis fejés (így gyorsabban beindul a tej) és utána fejés ill. kanalazás kellett. 3 hét után mindezt elfelejtettük és csak szopi lett. :lol: Ja és igyál rengeteget :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nagyon helyes Szabi a képeken, máskor is kérünk képet :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Betty: Szabi nagyon édes. Cuki.
Nálunk is van gond a szopival. Tegnap már ügyesen szopizott hatvanakat váltva. Aztán jött a reggel és azóta semmit nem hajlandó szopizni. Sőt fel sem bírom kelteni. Reggel másfél óra macera után kanalazás, itatás, egyik mell 3 féle pózban, másik mell szintén, kapott cumiból. Majd 3 óra múlva ismét ébresztés, ami szintén másfél órán át tartott. Nem bírom felkelteni, már mindent kipróbáltam. Most visszaraktam aludni, fürdetésig. Hátha az segít. Éjjel tuti nem lesz alvás, de hátha akkor elfogadja a cicit.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Én napi öt liter folyadékot ittam, ebből másfél liter szoptatós DM-es tea volt, és volt tejem bőven :) Aztán a teát elhagytam, a tej mennyiség megmaradt, viszont a tea íze azóta is hiányzikm annyira ízlett :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szült valaki Orsi nevű szülésznőnél? Nekem öt ajánlották.
rozika01

rozika hiába ajánlották, nincs már szülésznőválsztás...

susy őrület egy sztori ez a szempilláddal. fogalmam sem volt róla, hogy ennyi galibát tud okozni...
szerintem simán lehetett az a csatt darab, ha lejött a színe, az nem csoda :) gratula hozzá. akkor lehet, hogy a másik is előkerül nemsokára

mtunde nagyon drukkolok Bene műtétjéhez! Egy ismerősöm kislányának csinálták ezt meg, és nekik utána rendegeteget javult a helyzet...

én ma voltam a dokinál, minden leletem okés, megrövidült a méhnyak, de szerencsére zárt. Milos, magzatvíz rendben, hát a tágulat bizony ott van.
már pedzegetni kezdte a császárt, aminek én nem nagyon örülök... aki szült már vele (Szabó Görgy), írja le nekem plíz, mennyire császár, vagy hüvelyi szülés párti. meg tudom vajon győzni, hogy normál szülés legyen?
nagyon nem lenne jó, ha a császáros sebbel kéne bajmolódnom, miközben a babámat kórházból kórházba viszem...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat! Az a baj, hogy az egyik mellemet már totál szétáztatta és a másik sincs túl jó állapotban, így a 3 óránkénti ébresztéses evések első 2-3 szívásásnál is könnybelábad a szemem. Kenem a Garmastnnal, de mire gyógyulna vmit, újra evés van.
Igen, át szoktam mozgatni kicsit evés előtt a cicit meg ugye meleg vízzel mosom le róla a krémet és van, hogy csöpög belőle mire beletalálok a szájába.
Az összebújás alatt azt értitek, hogy legyünk egész nap együtt az ágyban? Se séta, se semmi? :)
Feladni semmiképp se szeretném, de akkor, ha már elkezdtem, akkor szedem 2 hétig az Utricát meg folytatom a Laktoherbet. Vagy ezek is ütik egymást? :?
Ma séta után mikor felébredt nem pótoltam neki tápival, nem is aludt el fürdetésig, de enni sem kért, énekeltem neki, játszottunk, azátn fürdés. Na ennek az lett az eredménye, hogy fürdés után úgy bealudt egy korty nélkül, amint a szájába vette a cicit, hogy képtelenség volt felébreszteni. 1órát aludt, aztán két szívás után ájult be. Egy adag tápi erejég sikerült felrázni, de azt se ette meg mindet.
Próbáljuk elhagyni akkor az üveget, ha tényleg annyire ellustulhat tőle, amennyire mondjátok, de kanállal meg iszonyú béna vagyok.
Abban bízom, hogy talán múlik a sárgaság és talán most már tényleg felébred, ha éhes. Ez eddig nem volt jellemző, fogyott is az elején. :cry: Azt azóta már visszaszedtük és hízogat is egy picit, mivel "tömjük" szegényt.

Gabi - Nem modom, hogy vígasztal, hogy nálatok is gond van. Kitartás!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok Lanyok!

Sziszi vagyok Erdelybol!

Legelso sorban nagy szeretettel koszonom nektek a csomagokat amit a kis Abigel babanak kuldotok. Szolt Marti, hogy latni szeretnetek a kis vedencket. Teszek fel kepeket.

Az elso kep a korhazban keszult, a harom babat latni Reka (a lanyom, Koppany, es Abigel) egyszerre szulettek, szobatarsak voltunk, es nagyon megszerettuk egymast.

A masodik kepen Abigel lathato az edesanyjaval. A kep a tragedia reggelen keszult, ez az utolso kep a ket Angyalkarol egyutt:(

A harmadik kepen meg Abika lathato egyedul.

En meg egyszer koszonok minden segitseget, ha kerdesetek van nyugodtan kerdezzetek, be fogok meg nezni hozzatok. Addig is mindenkinek kivanok nagyon sok boldogsagot es jo babazast!

Kép Kép Kép

szisziKép
sziszi7

Betty, azért sétálni lehet! :) De a tea és a homeos is üti egymást. Amit viszont még megpróbálhatsz, mert nem üt semmit, az az alkoholmentes sör. :)

Iricc, nem, Szabó doki nem császár párti. Ő nálam az első császárom után (az nem nála volt) végig kitartott a természetes szülés mellett, és vártunk, amíg lehetett.
Gondolom, nálad is azért veti fel, hogy minél gyorsabban és nehézségek, erőlködés nélkül jusson a kis Milos segítséghez. Vagy nem?

mtunde

iricc - nekem is SzGy volt a dokim, én cukros + egy ideig farfekvéses-babás voltam, és nálam is mondta, hogy ilyenkor császározni szokás, de ezt csak megemlítette, végülis a baba befordult, mi meg szültünk :D :D :D Szóval nem hiszem, hogy ő eldönti ezt neked, csak figyelmeztet, de úgy emlékszem, mások is írták már, hogy az utolsó pillanatig vár, ha kell.

sziszi - én a magam részéről köszönöm a képeket az édes kis Abigélről, kívánom neki, hogy a tragikus veszteség ellenére boldog gyermekkora legyen, amennyire ez csak lehetséges! (Még most is elsírom magam, ha belegondolok... :cry: )

Kép
Kép
szfgabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?