Új privát üzeneted érkezett!

Pingvinesedés: szerintem kötelező velejárója a 3. trimeszternek :))))) (plusz a nulla levegő stb.)
Vendég

Olyan rossz, hogy csak ülök a fenekemen, amíg a párom dolgozik, én nem vagyok ehhez hozzászokva... de a pingvinmozgás nem enged semmit, egyszerűen még felsöpörni sem sikerül....

Olyan jó lesz a szoba, már alig várom, hogy kész legyen....

Kár, hogy ezeket a találkozókat ki kell hagynom, de ekkora hassal már nem indulok neki sehova, főleg nem Pestre... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
dcili81

Csakiiii! Jó a 27?

Kép
zölddisznó

Kórház: Erik még otthon született. Én is albérleteztem a terhesség alatt, azért, hogy ne az esztergomi kórházban kelljen szülnöm. A dokim amúgy is kútvölgyis volt. Az esztergomi kórházban valszeg még egy torokvizsgálatra sem mennék... nem egy életbiztosítás.

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

mindjárt jönnek a fiúk... majd este benézek...
addig további szép napot

:P

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Zöldi: elvileg jó...
Vendég

Hinnye hát hová tűntetek?

Vera! Hogy vagy? Elmúlt?

Kép
zölddisznó

Na, megjöttem!
Ügyes kislány voltam, egyedül is lenyomtam egy Aquanatal tornát. :-D Egy csomó gyakorlatra emlékeztem. Köztük meg úsztam. Nagggyon jól esett! Főleg a fájós vállamnak. És Zsoff is dübörgött közben. :-D

Megvan a hétvégi nagybevásárlás is. Corában a pénztárosnénitől ezer zacsit lejmoltam, mert annyi felé osztottam el a szajrét, hogy egyik pakk se legyen nehéz.

Zöldi!
A 27. hétfő tökkkkkéletes.

Gabi!
Tépik a császárnál a sebet??? Ez nagggyon durva!!! De engem a vágás is eléggé kiborít… :shock: :?

Vera!
Pihenj!!! Nem kell Izabelnek túl korán kipottyannia! Még csak várjon!!!

Csakegy! Galzsuzsa!
Ezek a szülőszobai körülmények elég balkániak!!! Többen szülnek egy szobában??? Lehet, hogy én vagyok elkényeztetve a János vadi új alternatív szülőszobáival, de ami nálatok van az nagyon gáz.

Nikianya!
Szerintem nincs kötelező UH 32. héten. Nekem 36. héten kell legközelebb a kórházba mennem, vérvétel, vizelet, UH.

Bkatalin!
Ez a jojózás a súlyoddal nagyon kemény! Orvosok mit ki nem bírnak találni!!!

Csakegy!
Nekem csak addig volt légszomjam, amíg Zsófi faros volt. A feje nyomta a tüdőm. De most a lábacskái nem váltanak ki ilyet egyelőre.

Kép
Kép
lbernuska

27-én hol és mikor lenne a tali? Mert az lehet, hogy nekem is jó lenne....

Csaki:
Hát gáz a helyzet, ha éppen azváltozott, ami miatt a kórházat választottad.. Kérdés, hogy találnál -e ilyen kis idő alatt egy másik kórházat, ahol fogadnak is, és megfelelő. Mert, ha nem, akkor még mindig mellette szól a mostaninak, hogy legalább ismered a helyzetet..

Nah a Juccán lelki terrort eszközöltem, elsőről való kihajítást, és Anyósom nyulával való megetetést előrevetítve...

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: de már nem ismerem a helyzetet... az összes olyan dolog ami eddig biztos volt most eltűnt. Az nem izgat, hogy hol fogadnak mert ha kinézek egy kórházat akkor simán bezuhanok és szülök az ügyeletesnél. Lexarom. Csak feleljen meg a bababarát kritériumoknak.
Vendég

Mági! Ikeja, kora délután. (Gyerekesektől függ, hogy mikor)

Kép
zölddisznó

Babasarkunk:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ikea??? Ott lehet gyömbéres kekszet kapni!!! :lol: Haha,akkor megyek! :) Na jó, azon múlik, hogy Apa elvisz-e, és melyik Ikeában lesz...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csaki! Akkor szerintem közvéleménykutass, hogy melyik kórházat célozd meg, ha rádjön a szülés.
Máris írom a II. klinika viszonyait.
8 db családi szoba 10 rongyé'/éjszaka
5 ágyas kórtermek, saját fürdőszobával - tiszta és kultúrált
baba ott lehet, de be is adhatod
látogatók nem mehetnek be még a folyosóra sem, csak a folyosó végén lévő ajtóig
5 db egy ágyas szülőszoba - hátrafelé nyíló "mászkálós/vajúdós folyosóval
bébi ellátása a szülőszobán melletted, kipottyanás után: pocakra rakás, köldökzsinór elvágás, nincs fürdetés csak törölgetés, bebugyolálás, majd 2 óra hármasban, aztán gyerekorvos elrabolja, amíg te felmászol a kórterembe.

Kép
zölddisznó

csakegy:
és melyik kórház jöhet számításba még? Az a kettő, amit írtál az előző oldalon?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Naná, hogy az Örsön! ...és Combo menü is van!

Kép
zölddisznó

Aida! Ez a ti hálószobátok egyik csücskében van?

Kép
zölddisznó

Zöldi: Köszi!!!! Összeszedek minden infót, begyűjtök mindent mint a hörcsög, kinézek még 2 kórházat, felhívom őket és megkérdezem mi van ha csak úgy bezuhanok és az ügyeletesnél szülök... (megjegyzem nekem a Sote2 iszonyú szimpatikus, anno mindig oda jártam az ambulanciára rákszűrésre csak ott nem találtam olyan dokit akihez a sima rendelésre is bejárhattam volna, alkalmanként 8-10e-m meg nem volt magánrendelésre... )

Mágnes: Az összes... ha éjjel szülök fél óra alatt simán átszáguldunk az egész városon... ha nappal és dugó van akkor meg kiderül meddig jutunk :))))))

Kezdem átértékelni a helyzetet... és egyre kevésbé lesz fontos a doki...
Vendég

Aida: tök jóóó:))) Gondolom még úgyis lesz színes forgó stb. ... (nekünk nem volt... csak simán betoltuk az ágyunk mellé a kiságyat... mondjuk most is ez lesz, megy a bölcső az ágyunk mellé:)
Vendég

Zöldi, igen. Sajnos. :( Örülnék ha lehetne babaszobánk, de sajnos kicsi a lakás és egyelőre még maradunk itt 1-2 évig biztos.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csakegy, igen lesz még forgója meg egy polc a kiságy felett vagy egy kép. Majd meglátjuk. Egyelőre csak oda lett rakva.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Noel csuklik. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ne viccelj, Aida! Nekünk lehet, hogy itt kezd a 23 m2-en a bébi, még kiságyat sem állítok fel, csak egy mózes lesz az ebédlőasztal közepén. Pelenkázni a kanapén fogok, fürdetni a szobában, mert a fürdőben nincs is radiátor, és ha a szoba felől felfűtöm babahőmérsékletűre, akkor a galérián trópusi éghajlat lesz.
Csak a párodnak gáz, ha nem tud aludni éjjel, másnap meg dolgoznia kell. :( De majd veszel neki füldugót! :)

Kép
zölddisznó

Halihó! Fészekrakó ösztön beindult nálam is.... Édesanyámnál elpakolásztam, Mesiholmiknak helyet csináltam...

Zöldi! 27. Nekem jó! Egyébként én csak feldobtam, tőlem lehet a hosszú hétvégén, de akkor legyen még egy, mert a hosszú hétvégén nem leszek Pöstön! :lol:

Kilók: 12... Én kifejezetten örülök és remélem, hogy 54-55 alá már soha életemben nem megyek!!! :lol:

Zöldi! Lakáshelyzet hasonló, csak 40 nm és nincs galéria... ja! És sajna nem épül sehol semmi... :cry:

Most megyek enni és dögleni egy nagyot!

Pusz!
sinaszi

Aida: nagyon cuki a sarok, olyan kuckós :)

Most estünk haza munkából + madaras teszkóból, holnap bográcsolós-vendéglátós buli lesz, az én posztom, hogy pihengessek és csak a mutatóujjamat figyelje mindenki :lol: , de azért reggel még szeretnék összedobni egy meggyes lepényt (meg egy szedreset, ha összejön)...

Na, mék vacsizni és kanapézni :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok lányok!

Hát a mai se volt egy csúcsnapom! A megfázásom már egész jól alakul, viszont ma szinte egész nap feküdtem. Nem fájt semmim, egyszerűen nem volt kedvem semmihez, délelőtt és délután is aludtam egy nagyot, és reggeltől gyötör egy elég erős hányinger, aminek eddig "eredménye" nem volt.

Hízás: 2,5 kg-nál tartok, a pocakom 113 cm (több mint 2 hete nem nőtt semmit). Zalánnal 6 kg-ot híztam, ő 3,4 kg-val született. 2 héttel szülés után, rengeteg tejjel a mellemben 10 kg-mal voltam kevesebb. Legjobb fogyókúra a szoptatás!

A császármetszésnél engem biztos, hogy vagdostak, a férjem rá a tanu. Vannak belső varrataim is, egyet-kettőt ki tudok tapintani (mármint a heget vagy összeforradást vagy mit). Felszívódó varratom volt, apa is alig látja a csinos kis csíkomat bikinivonalban. Azt mondta a nődokim, hogy mivel azóta semmit nem zsírosodott a hasfalam, jó esélyem van rá, hogy ugyanígy keresztbe fog vágni most is.

Apáéknál ma este alosztály-buli van, Zalánnal pihizgetünk. Holnap ők mennek a Bükkbe túrázni, én meg megpróbálok valami hasznosat csinálni, remélem jól leszek. Van valakinek ebédötlete?

Üdvözletem mindenkinek:

Laura

Kép
Kép
szeles4

Zöldi: nekünk 2 szobánk van és mégis a kanapén pelenkáztam és a szobában fürdettünk kb. egy éven át mert a fürdőben nálunk sincs fűtés (na jó, nemrég vettünk egy infralámpát de az kevés egy újszülöttnek) plusz ugye a baba is végig mellettünk aludt és a férjem észre se vett az egészből semmit... (ld. én eleve annak a híve vagyok, hogy a baba az első hónapokban mindenképp maradjon a szülei mellett, ne zsuppolják külön szobába... már csak azért sem mert sokkal könnyebb félálomban a szomszéd kiságyból kivenni egy babát mint átmenni érte a másik szobába).

Mondjuk nálunk úgy 6-8 hónaposan eljött az az idő amikor külön kellett költöznünk mert különben Lilla nem tudott jól aludni és éjjel elkezdett minket ébresztgetni de most nyaralás alatt pl. 2 hétig megint egy szobában aludtunk és nem volt semmi gond... (bár azért az nem mindegy, hogy TV-t nem nézhettünk volna plusz a villanyt is le kellett kapcsolni).

Tényleg érdekelne egy szobával ez hogyan oldható meg (ld. fektetés utáni villanyoltás, TV, zúgó számítógép stb.). Bár lehet, hogy ez csak megszokás kérdése... valakinek már az is extrém ha a baba 6-8 hónapig a szülei mellett lakik...
Vendég

Sina! 27-e 9-ből 7-nek jó, 2 pedig még nem jelzett vissza.

Szeles! Csülök káposztaágyon. Az enyém nagyon nyami lett!

Vera! szorítok!

Csaki! Nálunk is úgy indul majd a "nagyházban" az alvás, hogy mellettünk lesz a kölök, de az ő szobájában is lesz egy ágy nekem vész esetére. Nálunk apa horkolása a szűk keresztmetszet, és lehet, hogy Hannával én menekülök át, hogy azért én is tudjak néha aludni, ha kedvesem rázendít.

Kép
zölddisznó

Na ennyit a jóalvó gyerkőcről... letettük 1/2 8-kor mert a férjem ment dolgozni... rá fél órára kiszimatolta, hogy lelépett, azonnal hatalmas üvöltés, hogy nem, nem, nem... nem alszik. Kivettem, kóboroljon egy kicsit a sötét gyerekszobában addig elmondok 3 estimesét... Ja. Megint leraktam, fél perc múlva: nem, nem, nem, nem, nem. Mondom na ez van, most jön az, hogy hagyom üvölteni amíg el nem alszik. Aha, fél perc múlva nagy dübörgés... ez fura, a cumisüveg nem szól ekkorát ha kidobja az ágyból... amire az ajtóhoz értem már ott állt. Igen, ma este megtanult kimászni a kiságyból... Azóta már kétszer is kimászott, ha visszarakom jön a nem, nem, nem... Most meg itt ül és nézi ahogy gépelek... tudja, hogy illegálisan van itt, csöndben figyel...

Szerintem a fejébe vette, hogy megvárja az apját...

Na ezek után nem tudom mi lesz ha én lelépek néhány napra szülni...

(holnap lecseréljük a kiságyát... most egy leengedhető oldalú van, kap helyette egy olyat aminek kivehetők oldalt a rácsai... inkább másszon ki oldalt mint zuhanjon...)

(megjegyzem ilyet még soha nem csinált, ha lerakjuk akkor alszik...)
Vendég

Mush:Enkin-féle gyakorlatnak hivják amivel állitólag meg lehet forditani a babát még az utolsó héten is.
Kerestem ma én is a málnalevél teát DM-ben de nem találtam.Pedig én is szeretném iszogatni majd.Én úgy tudom 36dik héttől lehet inni.
Jajj mush nem úgy gondoltam...természetesen nagyon örülök a te rucijaidnak is!!! :wink:
Berni,igen tesómék elég rég próbálkoztak mire összejött!Nagy az öröm a családban!

Na látjátok engem ma lecseszett a doki a 4 kiló miatt,hogy elég kevéske,többet kellene ennem,sok fehérjét főleg.

Fehérváron a vajúdóba nem mehetnek be a kispapák,csak a szülőszobába.De van egy kis hátsó folyosó a szülőszobák mögött ott lehet sétálgatni.

Zöldi mi 23 négyzetméter?

Na aztán uh-on rendben találtak mindent,nagyon sokat nőtt a kincsem az egy hét alatt,mostani méretei megfelelnek a 30 dik hétnek!!!Még mindig punás,Flowmetriát is csináltak,az is rendben,NST rendben,a méhlepényem bár már 2es fokozatú.
becsült súly 1650 g.
Írtak fel most egy másik gyógyszert:Doxim.És mennem kell egy hét múlva.A vizem ugyanúgy kevés,de a baba fejlődik és ez a lényeg.Úgyhogy nagy boldogságomban turiztam rucikat:
Kép
Kép Kép Kép Kép
Ezt mind összesen 4800 ft-ért!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

[quote]Z írta:öldi mi 23 négyzetméter?

A pösti garzonom. A leánylakás :)

Jeee, nagyon jó hírek rólatok!

...és jó az ízlésed!

Kép
zölddisznó

Bkati: köszi a 3 hét haladékot. Bár nem tudom utána mi lesz, mert akkor állunk neki a nappali átalakításának, plusz a gyerekszobát is rendbe kéne raknom, meg bevásárolni ami még kell!!!! :lol:

Szülési körülmények: hát én nagyon irigy vagyok a Pöstiekre, hogy ilyen lehetőségek vannak. Nálunk (Szekszárd) állítólag eléggé gázos a helyzet. Igaz jövő héten megyek szülőszoba látogatásra és akkor tudok konkrétat mondani. Itt is betett a kórházátalakítás. Volt Bonyhádon egy tuti szülészet és fogták bezárták. Aztán jön mindenki Szekszárdra, úgy hogy se plusz ágyak, sem plusz orvos, sem plusz nővér. Megyénkben még egy kórház van ahol lehet szülni, az is 80 km-re. A csecsemős nővérek már a szerdai előadáson mondták, hogy sűrűn van az hogy 2 (!!!!) nővér van 25 babára. Mondjuk legalább van szaporulat, de ezt nem lehet bírni. Na én ilyen helyre megyek szülni!!!!! :cry: :cry:
Vendég

[quote]. írta:..és jó az ízlésed!

Tudom én azt! :lol: :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zöldi! Azért nekem szólt a helyzetértékelés, mert kérdeztem, hogy nem lehetne-e máskor? Én nem akarok kavarni, csak szerettem volna talizni... De ha nem jó Neked, miattam nem kell átvariálni! Bocsánat, ha megkavartam a dolgokat! :oops:
sinaszi

Sarmi! Tutik a rucik!
sinaszi

Sarmi: örülök a jó híreknek. Írisz nagyon csini lesz ezekben a szerkókban. Nekem is megérkezett amit 11Ft-ért csaptam le a teszveszen!!!
Vendég

Elteszem magam holnapra!

Jó éjt mindenkinek! Álmodjatok szépeket!

Pusz
sinaszi

Zöldi!
Sote II-re megjegyzés! 2006-ban ott szültem! Csaszi után kb 10 percig volt a gyerek velem, engem bevágtak a vajudóba (az őrzőben nemvolt hely), ahol 7-en vajudtak körülöttem, hozzátartozókkal, stb. A gyerekemet másnap délig, amig végre hely lett a gyerekágyon nem láttam, akkor sem segített senki, a gyerekemet kitoltam a csecsmőről, sírt, a karomba vettem, de nem volt több szabad kezem, hogy megkapaszkodjak és leüljek, így visszatettem a szekerébe és visszatoltam. Senki nem segített.
Így az egyágyasba kértem magam, ahová még matracot sem adtak, hogy a párombent aludjon. Csaszi után minden éjjel kivert a víz, miután csurom víz volt a takarom éjjel 1-kor (nem akarom minősíteni, de a húzatba alig volt valami szétesett paplan) és szoltam a növérnek, hogy adjanak valamit, mert megfagyok közölték, hogy hozassak be,mert nem tudnak adni. Ja és mindennek tetejébe a fizetős kortermek egy szinttel feljebb vannak, a liftnél akkora rés van, hogy a kocsi kereke beszorult, majdnem kiborult a fiam. A gyereket viszont naponta min. 2-szer a reggeli vizitre és az esti fürdetésre kötelező levinni, és a csecsemősök nem mennek oda fel, teljesen magadra vagy utalva (hacsak külön pénzért nem). Szoptatásnál ha sokat jársz a nyakukra segítenek, én többszöri kérésre kaptam segítséget, annyit, hogy egy alacsony székre leülve ölembe adták a gyereket, aztán úgy ottfelejtettek, minthanem is léteznék. Akinek volt császárja el tudja képzelni alacsony székről, kapaszkodás nélkül hogyan lehet felálni egy 4,5 kg-os babával. A rossz cicire tételtől a mellem 3 nap múlva már vérzett és nem is szoptathattam. A SOTE II-ről ennyit.
Egyébként a szülőszobáig én is imádtam, szerettem odajárni, de ami utána volt...........

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sarmon: Nagyon jók a ruhák :))))))

(Nem igaz... nem tudtam lerakni aludni... viszont bevonult az ágyunkba, hogy majd ott alszik... és tényleg... lekapcsoltatta a villanyt - itt ülök a sötétben, átvonult az apja térfelére, elkezdte az apja takaróját magára húzni... most meg alszik... Uramatyám... és ebből kettő lesz... )
Vendég

Ahogy visszagondoltam még most is beleborzongok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: köszi az extra infót! Akkor a Sote kilőve... (otthon kéne szülnöm.. de ahhoz már késő van szerintem, több szervezés kellene hozzá...)
Vendég

Sarmon: gratula tesódéknak, és nagyon jók a rucik :D

Csakegy: remélem, megtalálod a neked optimális helyet és kíváncsi leszek, hogy végül mi mellett döntesz. Bár én kezdem úgy érezni, hogy a mai magyar eü-t nézve eszményi hely sajna nincs... (én asszem, maradok Tarcsánál :oops: :))

Na, belegurulok a fürdőkádba, aztán elteszem magam, hogy holnapra friss és üde legyek (már amennyire ez ebben a formában fussa)

Kép

Kép
gabilany79

Sina! Dehogyis! Úgy néz ki, mindenkinek jobb! :lol:

Kép
zölddisznó

Csaki! Azt gondolom sima szülésnél és második babánál nem ilyen rossz! De én pont ki is fogtam! Rengetegen szültek. Azon a napon pld 12-en, és utána is, szinte minden nap, 10-15 baba. Pedig dec. 12 volt, minden front nélkül. Két csecsemős növér. Éjszakásba van egy utálatos, vékony, fekete hajú növér, aki a gyerkekkel úgy bánt, mint a rongybabákkal. A gyerek orrát úgy megkarmolta, hogy még mostis látszik. Szegénykémet véresen kaptam vissza és a kezér ráhúzott egy kesztyűt, hogy azt gondoljam a gyerek volt.
Teszek fel képet:
Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

szep jo estet!

sarmi. orulok a jo hireknek. es nagyon tuti a rucik. ezek angliaiak, nem? a humphrey's polot toled is irigylem. :wink:

csaki. szuper, hogy vegul elaludt Lilla. remelem talalsz majd egy megfelelo korhazat!

en is elcsabultam ismet. ez mar koros. de hat mit csinaljak ha mindig egy csomo minden le van ertekelve a Sainsburyben?(olyan, mint a Tesco, csak egy fokkal jobb minosegu kaja van) :roll:
Kép Kép Kép Kép

ezt meg a fonokom kisfianak vettem. most lesz a szulinapja. kemeny 1000 penz volt.
Kép

KépKép
KépKép
mush589

eniko. o Levente? csak mert tisztara ugy latszik, mintha lenne fulbevaloja. :lol: :lol: nagyon cuki!

a masodik zsakon is atragtam magam. mind 6-9 honaposra valo. volt benne 10 gatya, 13 rovid es 13 hosszu ujju felso, 10 rugi, 17 body, pulcsik, 2 farmer dzseki. az egyik nagyon vagany. sapik. rengeteg.
gabi. sajna nem volt meg egy tigiris:)
Kép Kép

KépKép
KépKép
mush589

Sarmi, Mush! Nagyon szépek a ruhák!

Vera! Keményedések hesss!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush! Igen ő Levente. Ami ott látszik az a patent a rugin. :)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

es ime mushi pocak ruhastul es anelkul (csak a pocak)
Kép Kép [img]

es a koldokom. szerintetek ki fog fordulni? vagy most mar igy marad? Kép

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?