Veronika: Időzíts jövő hét keddre! Nekem akkor kell bemenni, mert az én babám faros, így császároznak!
De én még semmit nem érzek. Kicsit néha görcsölget a pocim, de lehet, hogy csak a puffadás miatt, mert nem kemény. És inkább csak reggel tájban csinálja, az is lehet, hogy azért, mert elfekszem, vagy nehéz tartani oldalt egész éjjel. Azt tudom, hogy a méhszáj 2111-es. De ezzel még úgy tudom, heteket el lehet szaladgálni.
Úgyhogy szerintem addig nem fog megindulni. A kisfiam is nagyon élénk a pocakban. Állítólag szülés előtti napokon elcsendesülnek.
Reggel megijedtem, mert kicsit nedves voltam, azt hittem, már szivárog a magzatvíz, de elég melegem volt, na meg azóta se semmi, így valószínűleg csak megizzadtam..
100e egy végiggondozott babavárás + a szülés?
Én a 12. heti UH-t kezdtem az orvosomnál, végig oda jártam, és még összesen a fele se volt... és mindig Uh-zott, elbeszélgetett velem, megkérdezte, hogy érzem magam, és a kenetlevéltellel, meg a CTG-vel se kellett többet fizetnem, mint egyébként. A szülésre se mondott fix összeget, csak hogy kb. mennyit szokott kapni, de ránk bízza. És csak azért, mert kérdeztem.
Hallottam, hogy valahol az volt a "divat", hogy ha csak bemész, x összeg, ha vizsgál, még ennyi, ha valamit néz is, plusz annyi, ha UH-t csinál megint x összeg.... Aztán a végén egy találkára valami 20e is összejön... És egy pont ilyen orvosról hallottam, hogy szülésre meg nem ment be, mert épp leugrott családdal Balcsira egy kicsit, az ügyeletes orvos meg nem akarta aláírni a császárt, így szegény lány valami 26 órát vajúdott, mire megcsászározták, a babája meg oxigénhiányos lett. Persze ez nem a MÁV-ban volt.