Új privát üzeneted érkezett!

Panndi! Köszönöm!!!!!!! :D Ez az!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Panndi
Majd gyere és mesélj, hogy mi volt a dokinál.

Suny
Kb. olyan idős koráig kapott enni Kristóf éjjel, mint amilyen idős most Norina. Én is teával próbáltam, de én úgy, hogy ki sem vettem a kiságyból. Néha sikerült, néha nem.
Mostmár nem eszik éjjel, 6 körül eszik először, akkor ébred, közénk teszem és néha még kajcsi után vissza is alszik.
Én is nagyon örülök, hogy ennyire jól alszik most Kristóf, remélem így is marad. Nagyon tartottam attól, hogy hogyan fog leszokni az ölben altatásról, de álmomban sem reméltem, hogy ő egyik napról a másikra már nem igényli.

Kép
Kép
susytunder

Panndi! Írj, majd mi volt a dokinál :lol:

Lányok, ingyenes pneumo oltást kapott már itt valaki? Leírná, hogy megy. Épp az imént ijesztettek rám egy másik fórumon, hogy véges az oltás, de a mi doktornénink ilyenről nem tud. Lillunak novemberben lenne aktuális az emlékeztető. Előbb nem akarom, de lemaradni sem szeretnénk. Köszi, ha van info :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Kicsit összejöttek a dolgok, olvasni is alig tudtalak benneteket. :oops:

Rózsaág
Annyira örülök, hogy minden rendben van Mírával. :lol: :wink:

Magdolna
Üdv. Nektek! :lol:

Mzsperx
Na csini anyuci/kismami vagy! :lol: Jó végre archoz kötni az írásokat. :wink:

Az utófájásokat én is csak a 2. szülés után éreztem. Nem is tudtam, hogy van.... :oops:

Susy
Nálatok kiderült már mi okozta Kristófnál a napokig tartó nemalvást?

Segítsetek csajok!
Zéti bébi őrjőng már 3. napja! :evil: Tolja be a kezét a szájába, már felkarmolta az ínyét is. Pelust tekertem rá, de az sem megoldás, félek letolja a torkán... :( Kesztyűvel ugyancsak emiatt nem próbálkozom. Etetni nem lehet (elkezdtük a gyümit, zöldséget), mert a kezét nem akarja kivenni a szájából.
Az a fránya fog meg sehol :evil: :evil: :evil:
ÁÁÁÁÁ, a viburkol is csak tünetileg, max egy órára csillapítja le. Nem tömhetem (dughatom) vele egész nap.
Nem mehetek ki a látóteréből, mert akkor SÍKÍT!
Mit tegyek? Legyek türelemmel? Fogytán van...... :oops:
Szegény apa napok óta csak sírni látja ezt a gyereket.
Két napja csak sétálok, sétálok. Én leszek a lakóparki polgárőr! A délutánok, meg az esték a legrosszabbak. Kézből- kézbe jár. Ma megyünk tornára, remélem sikerül lefárasztani... :lol:
Azt hittem tapasztalt anyuka vagyok, de ez a kismanó bebizonyítja, hogy korántsem, sőt meg se merjem a báttyához hasonlítani.... :D
Na kész, aludt kb 10 percet.....:evil:

Ne hari, hogy nem mindenre reagáltam. :oops:
Vendég

Utófájás: nekem Zsófival is volt, mindn szoptatás alatt görcsölt a hasam jó ideig.

Oltás: tőlünk krédezték prá hete, kérjük, mondtuk, hogy igen, és felírtak minket.

Éjszakai szoptatás: Zsófi három hónapos koráig evett éjjel. Én le akartam szoktatni, és ez úgy történt, hogy fokozatosan kitoltam a két etetés közti időszakot. Először megetettem éjfél fele és hajnali háromkor, aztán 11 fele és háromkor, aztán 11 fele és négykor, aztán 10-kor és hatkor, de 10-kor én ébresztettem. Na ezt kár volt, egyszer elfelejtettem felébreszteni, és így este héttől reggel hétig aludt :lol: Szóval lehet, hogy korábban is aludt volna és nem is volt éhes :D [/b]
Vendég

Ildi

Nekem alá kelett írnom vmi papirt, azt mondta a védőnő, hogy 1 hét és itt lesz a vakcina.
Vendég

Feltudnátok világosítani, hogy hogy megy ez az egyszeri anyasági meg a tgyás, gyes, gyed, családi pótlék?

Az egyszeri anyaságit nekem kell intéznem? hol? Milyen papirok kellenek hozzá? Mindent megkapok a kórházban? A baba lakcím és tajkártyáját merre kell intézni? Apuka is intézkedhet minden ügyben?
Anyakönyvikivonatot a kórház adja?
A tgyás meddig tart? Munkahely intézi?
Tapasztalatok hogy kb. mennyi idő mire megérkezik?
A Családi pótlék miatt ceglédre kell írnom vagy azt is intézhetem itt Pesten vagy a munkahely intézi?

Én most táppénzen vagyok de az utolsóhónapban kivehetem a szülésiszabadságomat?

Hú ne haragudjatok a sok kérdésért és akinek van türelme válaszoljon. Köszönöm a segítséget. Várom a tapasztalatokat!

Kép
dius87

dius: nekem mindent a munkahelyem intézett, anyakönyvi kivonatot pedig postán kapuk meg. Elmehetsz TGYÁS-ra, ha megéri. Ha magas a fizud, így magas a táppénzed és a TGYÁS-od is, akkor nem éri meg, mert akkor jobb, ha minél később kezded a GYED-et. Én szülés előtti napon mentem el TGYÁS-ra, hogy a GYED kezdését kitoljuk.
Vendég

Kriszta
Elképzelésem sincs, hogy miért nem aludt Kristóf. Nem derült ki semmi. Nálatok mi újság? Szomszéd?
Fogzással kapcsolatban megpróbálhatod a hűthető rágókát. Szeretik a babák általában, és megnyugtatja őket.

Dius
Én mindent magamnak intéztem. Ha megvárod, hogy postán küldjék a születési anyakönyvi kivonatot, akkor később kapsz meg mindent. Ha te, vagyis apa bemegy érte a VI. kerbe akkor ott a kezedbe adják, mert anélkül nem tudsz intézni semmit. Ha kell a pénz, akkor jobb így, ha ráér akkor kb. 1-2 hónap. El kell menni a gyereknek a betegkártyájáért is a Teve utcába, ott adják a lakcím kártyát is, az is jó ha hamarább megvan, postán tényleg sok időbe telik. A Tgyást szülés előtt 28 nappal lehet igénybe venni, szülés napjától van a Tgyás. Tgyáshoz a dokitól kell egy papír, amin aláírja a szülés várható időpontját.
Mindent meg kell igényelni. Ha olyan a munkahelyed, akkor mint Panndinak megcsinálják, de ha nem akkor neked kell. Azt hiszem abban az esetben csinálják, ha a munkahelyed kifizető hely.
Családi pótlékot is, Tgyást is, Gyedet is meg kell igényelni, rengeteg papírral. Családi pótlékot az Államkincstárnál kell igényelni születési anyakönyvi kivonattal. Tgyást és Gyedet a teve u.- ban tényleg rengeteg papír kell hozzá, a teljes kismama könyved fénymásolata ,a gyerek születési anyakönyvi kivonata, és a tiéd is, meg persze egy csomó papír amit ők adnak. Lehet valamit kihagytam, nekem anyósom intézte, apa mindent intézhet.

Kép
Kép
susytunder

dius!

Szeptember 1. óta nincsenek kifizetőhelyek, csak a rendőrség, mentőszolgálat, ezek! Úgyhogy mindent magadnak kell intézni! Én pont tegnap faxoltam és postáztam el a papírokat Vácra, mert ott van a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóság, viszont minden pénzt Ceglédről kapok! Nagy a kavar, hónapokba telhet, mire elintézik! A barátnőmnek épp most harmadszor keverték el a GYES-es papírjait! GYED-et- TGYÁS-t az OEP-től, egyszeres anyaságit és családi pótlékot a MÁK-tól igényelhetsz, de minden pénzt a MÁK utal majd! Nyomtatványokat a MÁK honlapjáról tölthetsz le!
Anyakönyvezést intézi a kórház, csak vigyél be 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi másolatot! 10 nap alatt kész a születési,a 6.ker.-i önkormányzatnál! A kórházban adnakmajd tájékoztatót! Érdemes utána rögtön elmenni a TAJ-kártyáért is a születési anyakönyvivel, mert elvileg kiküldik postán, de csak 1 hónap múlva, amíg pedig nincs,addig semmilyen papírt nem tudsz intézni a pénzekhez!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Remélem, minden betegeskedő kisbaba javul!
Jó Benneteket olvasni, mert rengeteg infót adtok!
Eddig a szüléstől féltem, de ahogy látom, az utána lévő papírmunka a macerásabb :)
magdolnasz

De én nem vagyok házas ezért nincs házassági anyakönyvikivonatom, hú ez nagyon macerás. A fizum nem volt valami sok, én úgy tudtam hogy a tgyás jár elsőre ha 6hónapig legalább volt munkaviszonyom. Nem tudtam hogy válaszhatom e hogy kell e vagy sem. És ha ti nekem ezt nem mondjátok el aki kivilágosít fel? Nem tudom ezeket fejből. :?

Hálás vagyok az infoért asszem elmentem őket :)

Kép
dius87

Márti! És az egyszeri anyaságit hol kell intézni? Azt már megkaptad? Hamar átutalják?

A kismamakönyvemet lefénymásoljam elveszik valahol? vagy az enyém marad emlékbe?

Sajnos a pénzre nekem szükségem lesz nem fogok tudni hónapokat várni.

Kép
dius87

jah és ha nem küldik mondjuk x hónapig akkor utánna egyszerre küldik el?

Kép
dius87

Dius
Ha nem vagytok házasok akkor apasági nyilatkozat kell különben a te lánykori nevedet kapja a gyerek.
A kiskönyvet megtarthatod emlékbe, de kérnek sok oldalról fénymásolatot.
A Tgyás jár elsőre, csak választhatod azt, hogy vagy szülés előtt 28 nappal már igénybe veszed, vagy csak a szülés napjától. Ha betegen vagy akkor az is jó. A Tgyás több, mint a Gyed, mert abból kevesebbet vonnak. Ja! És ami itt már vita tárgya volt, jelöld meg hogy kérsz adókedvezményt, mert alacsony fizetésűeknek jár, nem csak nagycsaládosoknak. Én is megkaptam és kb. 9 ezerrel többet kapok havonta.

Kép
Kép
susytunder

Ja! Igen, ha x hónapig nem küldik akkor egyszerre kapod. Én Február 20 körül adtam be, és Május elején kaptam meg egy csomót.

Kép
Kép
susytunder

Susy, lányok!

Nagyon köszönöm sokat segítettetek!!!!!!!!

Kép
dius87

dius!

Már nem kérik a kiskönyvet sehol!Utoljára a szülésnél lesz rá szükség, de akkor otthon ne hagyd! Most az a rendszer, hogy a kórház kiad 2 igazolást az ottlétedről, meg, hogy hányszor voltál terhesgondozáson, azt a dokid aláírja, a záróddal együtt megkapod és ezeket be kell adni a többi irattal együtt mellékelve a nyomtatványokhoz! Mivel az egyszeres anyaságit és a TGYÁS 24 hete után a GYED-et is az OEP-től kell igényelni, nézd meg a honlapjukat, hátha vannak fent letölthető nyomtatványok úgy mint a MÁK honlapján! Ez utóbbin fent van szerintem minden hasznos infó! Én az OEP-es papírokat megkaptam a munkaügyisünktől, úgyhogy ezzel Te is megpróbálkozhatsz, hátha vannak ezek a nyomtatványok a munkahelyeden!
Én minden papírt most intéztem, nem tudom, mikor lesz belőle pénz! Egy másik topicban, ahova a szeptenberben szült kismamák írogatnak, van, aki 10 munkanapon belül, megkapta a pénzt és olyan is akad, akinek 3 hónap múlvára ígérték...

Márti
borossné becz márta

Rózsaág!

Már tegnap óta írni akarom: NAGYON ÖRÜLÖK MÍRÁNAK!

Betty!

Gyere-gyere! Várunk a részletekkel! Pont 2 hét van a gyerekeink között!

Márti
borossné becz márta

Márti
Nekem is aláírt a doki ilyen papírt, de kérték a kiskönyv fénymásoltoldalait is. Sőt, attól függetlenül, hogy megkapták, felszólítottak hiánypótlásra is.
Amúgy akarom kérdezni, te biztos otthon vagy benne, hogy ha jön a kistesó, hogyan alakulnak az anyagi dolgok. Mit és miből számolnak?

Kép
Kép
susytunder

Köszi Susy, mindig megnyugtatsz.
Beneildi én ma akarom a doktornéninktől megkérdezni, majd megírom mit mondott.
Dius a magyarország.hu-n minden le van írva a tgyás-ról, anyaságiról, én is onnan néztem meg az információkat.

Kép
suny

dius + akit érdekel: én a támogatásokról a legérthetőbben itt olvastam: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/kismama_tb_szotar/
A jobb oldali kis menüben egyenként is rá tudsz keresni a tgyásra/gyedre/gyesre stb. ill. abban is segít, hogy eldöntsd neked melyiket érdemes igényelni. Én ezek alapján szereztem be a papírokat, és minden stimmelt az ügyintézéskor. Úgy van, ahogy a lányok írták, jobb személyesen elmenni az anyakönyviért, meg a gyermek TAJ- és lakcímkártyájáért, különben hónapokig nem tudod elkezdeni az igénylést, márpedig az igénylés után se jön a pénz egyhamar (saját tapasztalat: a MÁK elég gyorsan utalta az egyszeri anyaságit + a pótlékot, de a tgyásra 3 hónapot vártunk a szüléstől - én a szülés napjától igényeltem).

Kép
Kép
szfgabi

Köszi Susy a hűtőrágóka még macerás. Nem tudja a szájában tartani,én tartom neki, de nem tudom hol jó.
Ma a tornán azt mondta Éva néni, hogy még sehol nem érzi a fogat. Eltarthat akár hetekig is, mire áttöri az ínyét. :shock:
A kocsiban sem aludt, csak mire épp hazaértünk, most meg nincs szívem felébreszteni, pedig menni kéne fürödni.
Szomszéd jól van :evil:, valószínű megtalált már itt a fórumon is. Visszahallottam dolgokat....
Most várom hogy dönt az ügyészség. Én már arra is felkészültem, hogy bírósági ügy lesz belőle. Alig várom, hogy kendőben a kisfiammal bíróságra rohangáljak. Vagy a karácsonyi szabit felhasználva, kicsi férjecském itthon idegeskedjen, vigyázva a gyerekekre.....
Holnap új nap, jobb nap, és jön hozzám a segítség, általad :wink:

Bocsi, én a tgyás/csp intézkedésben nem tudok segíteni. Mindent apa intézett. Azért látom ebben is van itt segítség ! :lol:

Márti
A kicsi Kamilláról nem kapunk fotót???

Én hoztam nektek :lol: :lol:

A 3 Jángli :lol: Kép
Vendég

Sziasztok!

Kistesó 30 mm, és épp nagyon ficánkolt :lol: Minden rendben van vele, a laboreredményem is jó lett.
:D A köhögésem és hátfájásom nagyon nem tetszett a dokinak, jártam ma háziorvosnál is, ha péntekig nem javulok, röntgenre kell mennem, tüdőgyulladás gyanú... :? Azt mondta mindkét doki, inkább egy röntgen letakart hassal, mint egy kezeletlen tüdőgyulladás :shock:
Vendég

Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy ha a munkahely Tb kifizetőhely, akkor nekik kell küldeni a baba papírjainak másolataiból, meg a kórházban kapott paksamétából, és ők intézik tovább. A családi pótlékot, meg az anyasági támogatást meg az Államkincstár legközelebbi kirendeltségeinél kell. Én töltöttem le hozzá nyomtatványt, időpontot kell kérni, és be kell menni. :)
Azt nem tudom még, hogy a szül.ak, a TAJ-kártya, és a TB-kártya kikérése hogy működik.

Kép

Kép
nikuc

Panndi

Óriási a tesó! Grat! :lol:
Vigyázz magadra! Magatokra! :wink:

Nikuc
Sajna ma már csak 1-2 melóhely van, ami tbkifizető is. Az enyém (posta) január óta már nem az.
Nézz utána, nehogy meglepetés érjen. :wink:
Vendég

Márti - én nem tudok olyanról, hogy megszűnteka kifizetőhelyek. Nekem a munkáltatóm utalja a Tgyást.

Dius - az anyaságit hamar utalják, a családi pótlékot még én sem kaptam meg, azt mondták 1-2 hónap. Nekema munkahelyem kifizető hely, így én már szept. első munkanapján megkaptam a tgyást. Itt a IV. ker-ben van egy Start Info Szolgálat, ők adtak minden nyomtatványt, tájékoztatót. Akkor akadtam rájuk, mikor a védőnőm után nyomoztam költözés előtt, akkor mondták, hogy menjek majd és ideadnak minden nyomtatványt, ami kell.

Susy - nekem sem kellett a kiskönyv, és a nyomtatvány tájékoztatójában is az van, hogy a doki igazolása kell.

Rozsaag- örülök, hogy Mírával minden ok, remélem a hallásvizsgálat is igazolja!!!

Kriszta - Benének jobbulást!!!!!

Panndi - örülök, hogy kistesóval minden ok. Remélem nincs komoly bajod!!

dytke

Én mindennek utátanézek. :twisted: Nagyon alapos vagyok. Kétszer hívtam fel Őket, és kérdeztem rá a dolgokra, mit hogy kell intézni. Szerintem eléggé untak. :lol: Ők magyarázták el a dolgokat.
Az Ak, és a TAj-kártya hogy működik? Azt úgy tudom, elindítják hivatalból, be kell menni érte, de mikor? Honnan fogom tudni, hogy kész?

Kép

Kép
nikuc

nikuc, nekünk postán küldték mindkettőt :) Mi úgy voltunk vele, hogy legfeljebb pár héttel később kapunk pénzt, de én nem akartam Apát küldözgetni mindenfelé, inkább itthon maradt velünk :)
Vendég

Nem is kellett érte elmenni? És gyorsan megkaptátok így is? :shock: Azt mondták, postán hónapokig tart. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

A kórház indítja az anyakönyvezést az 1. munkanap azután, hogy a baba megszületett! A kórházi védőnő leül az ágyad mellé és kérdezi-írogatja az adatokat! 10 naptári nap múlva a férjed mehet a 6. ker.-i önkormányzathoz a kész szül. anyakönyviért,lakcímkártyáért!. Utána lehet menni a Taj kártyáért, a TB-hez! A férjem múlt héten munkából hazafelé, mindössze 1 óra alatt elintézte mindkettőt, a TB-nél még az adatlapot sem volt ideje teljesen kitölteni, máris mennie kellett az ablakhoz, mert az Ő sorszáma következett! Összesen 10 percet töltött az épületben! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Nikuc!
Nekem bő 1 hónap alatt küldték a TAJ kártáyt, a születésiért pedig apa elment, amit egy hét alatt megcsináltak. Előtte telefonáltunk hogy készen van e....

Kérdés: Szerintetek ne ijedjek meg, ha Nati hányt egyet este, de egyébként szemmel láthatóan nincs baja. Én arra tippelek, hogy sokat evett, vagy sűrűn és nem tudta megemészteni a tejcsit. Bukott már korábban, de hányni még nem hányt. Úgy emlékszem a rutinos anyukák már írták korábban hogy ez normális, de légyszi erősítsetek meg ebben, mert kicsit a parázós típusból való vagyok...:-)

Kép
sly78

Kevesebb, mint egy hónap alatt minden a kezünkben volt :)
Vendég

Sziasztok,

most jöttünk haza a szülők iskolája előadásról. A szülőszobába azt mondták (Szamos Julcsi), hogy homeos bogyók közül
CAULOPHYLLUM 30 CH és CIMICIFUGA RACEMOSA 30 CH-t javasolja felváltva szedni. A homeos internetes oldalon 5CH-st higitást javasolnak. Ti mit mondtok?
Rákérdeztem, hogy a 36. héttől is javasolják-e a CAULOPHYLLUM-t szedését. Erre ő azt mondta, hogy inkább a 38.héttől. Ti is mind a 36. héttől szedtétek, ugye?

Köszi, előre is!
Most szeretném beszerezni ezeket, csak most elbizonytalanodtam a higitást illetőleg.

Gabesz

Kép
ugabesz

kedves Beneildi!
Köszönjük szépen az infókat,nagyon hasznosak számunkra!
21.-ére be is jelentkeztünk a dokihoz,addigra már kb.7 hetes lesz a pocakomban a kistesó!
Mégegyszer köszi!
ékes+tesó

Panndi!

Örülök, hogy minden rendben a kistesóval! :lol: Te viszont gyógyulgass ám!
Fiú-lánynevek vannak már? (Tudom, hogy jó, hogy épp én kérdezem!)

Márti
borossné becz márta

Márti, Te kis kíváncsi :wink:
Ha fiú lesz, Gábor lesz, ha lány, Petra vagy Anna. :)
Vendég

Gabesz
Igen, 36. héttől és 5 CH volt, amit szedtem.

Márti
Apa is így járt ügyintézéskor. Még a papírt sem sikerült kitöltenie mire sorrakerült. :)

Panndi
Növöget a kistesó, vigyázz mgatokra. Hányás? Hogy vagy?

Kriszta
Mondta apa, hogy beszéltetek ma, de még nem tudja ki megy holnap ő e vagy anyukája. Szerintem apa fog menni. :)

Dytke
Akkor ez tőlem újabb dolog, de örülök, hogy már nincs rá szükség.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Valahogy hozzájuthatnék a nyertes név-szavazók e-mail címéhez? Megvannak Nektek?Kitaláltam a nyereményt, csak valahogy el kellene juttatnom a nyerteseknek! Persze, ha nincs e-mail cím, megpróbálok privi-t küldeni nekik!

Közérdekű!

Ha van olyan, aki az árván maradt kis Abigélnek segítene és az én címemre küldené a csomagot, de ezt még priviben nem egyeztettük,akkor az legyen szíves a héten megtenni, mert jövő hét elején kijuttatnánk a holmikat Erdélybe az apukának! Mindenkinek köszönöm előre is!

Márti
borossné becz márta

gabesz, én a homeós dokimnál voltam, rá hallgatok, ő 5ös higítást mondott!!!

KépKép Kép
mzsperx

Jó reggelt!

Márti
Megvannak az e- mail címek persze, apától ma megszerzem és elküldöm őket priviben. Azért elárulod majd a jutalmat? :wink:

Lányok lenne egy kérdésem. Kristóf mostmár etetőszékben eszik, és sokszor bebekap a kajcsiba és tetszik neki, hogy olyan a keze, maszatolna vele, de én eddig nem hagytam. Itt volt a barátnőm, és szerinte hagynom kellene, bár az nem tudom, hogy az miért jó. Ti hagytátok, vagy sem szétmaszatolni a kaját?

Kép
Kép
susytunder

Ja! Még a tegnap témához akartam, hogy nem tudom tudjátok e, hogy második gyereknél betöltött 3. hónapos terhesség után már meg lehet igényelni a családi pótlékot. Több gyereknél nem tudom hogy van ez.

Kép
Kép
susytunder

susy, ilyet még sosem hallottam! utánaolvasok :)

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx
Melyikre gondolsz? A családira? Utána olvashatsz, de tudom, mert a környezetembe hívták fel a figyelmem rá, aki már kapja.

Kép
Kép
susytunder

családira
megnéztem a mák honlapján, de ilyenről szó sincs.
http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csal ... adi_potlek
ha többedik gyerek, nem külön kell igényelni, hanem kitölteni egy gyerekszámváltozásról szóló nyomtatványt. és ott biza ki kell tölteni a gyerek születési dátumát, meg taj számát, vagyis 3 hós terhesen ez elképzelhető

nem kevered a családi adókedvezménnyel? az jár már a magzat után is, igaz csak 3. gyerektől...

KépKép Kép
mzsperx

Lányok!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Olyan jó, hogy ennyien szorítottatok nekünk.

Mzsperx!
Köszi az infót.

Panndi!
Örülök, hogy minden rendbne van a kistesóval.

Beneildi!
A mi dokink azt mondta a prevenarra, hogy valaki nagyon sok oltóanyagot hozott be az orszába és ezért ingyenes. Nem tudom mit olvastál máshol, de ha ezt elhisszük, akkor tényleg csak ideiglenesen lesz ingyen az oltás.

Sly!
Amennyiben tényleg szemmel láthatóan nincs baja, akkor tényleg csak a sok levegő hozta vissza a kaját. Míra még most is előadja ezt hetente min. 1x, korábban pedig naponta volt ilyen.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Mzsperx,

a Caulophyllum 5CH-ból mennyit hányszor ajánlott a dokid?

Köszönöm!

Kép
sz.veronika

Rozsaag!

Köszi a választ. Remélem tényleg csak erről van szó. Azért köszi, megnyugodtam .....azóta nincs baja...

Kép
sly78

Üdv anyukák!

Remélem mindenki jól van! Végre elmúltak a hányingerrel töltött napok, most megint elkezdtem enni, állandóan éhes vagyok, most már majd arra kell vigyáznom, nehogy túl sokat felszedjek magamra.

Kérdés! Nagyfiamnak kullancs elleni védőoltást akarok beadatni, mert tavasszal megy erdei iskolába. De az oltóanyag országos hiánycikk!!! Tud-e erről vki valamit. Azt mondta a gyógyszertáros egyszerűen nem gyártják, a doki néni is csak annyit tud, hogy próbálkozzak több gyógyszertárban. De ha én kapok is, mi lesz a többi osztálytárssal, szóval "érdekes " a dolog.

Kép
becsengo

[quote="sz.veronika"]
írta:
sz.veronikaa Caulophyllum 5CH-ból mennyit hányszor ajánlott a dokid?

ő azt mondta, hogy ne kezdjük el a terhesség alatt ezeket szedni, mert nem jó a természet dolgába beleavatkozni.
cimicifuga és caulopphillum (mind2 ch5) szülés közben 15 percenklnt felváltva.

arnica 15 v. 30 1 hónappal a kiírás előtt napi 1x5, szülés után 10 napig 3-4x 3

stresszre gelzinium ch15 általános feszültségre , ignatia ch15, ha előre fél, ezeket lehet a szülés előtt-alatt-után, az ignatia jó a szülés utáni depire is.

china rubra ch 9 szülés után 2-3x5 naponta (ajajj, nem írtam fel, mire, de biztos megvan a neten :))

delphinium staphisagira 15 ch gyógyulásra fájdalomcsökkentésre 2-3x3

nekem javaslotta külön, hogy ha a doki indítással fenyegetőzik, az utolsó 1-2 héten a cimicifuga, és caulophillum-ból napi 1-2x, hogy meginduljon.

KépKép Kép
mzsperx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?