Új privát üzeneted érkezett!

ez lesz Mózes szobája:
Kép
Jázié még egyenlőre ilyen:
Kép
na alakul ahhoz képest hogy áprilisban kezdtük? :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Trombi, esetleg ezt a pdf-es linket felrakhatom a weblapunkra? Elég hasznosnak tűnik.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vagy ez nem a Te pdf-ed? Most nézem vmi szülész nőgyógyász.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Trombi: köszi ezt a linket :)

Aida: tetszik a video. Nálunk is hasonló megy esténként :lol:

Reggel voltam pajzsmirigy dokinál, a felvételen az asszisztensnő tök rendes volt, közölte a néppel, hogy engedjenek előre meg minden. Úgy tűnik, hogy beállt a TSH-m, így megint nem kell emelni a bogyóadagot :D
Ja, és jövő hét utáni héten megyek egy utsó 4D-re :)

És a lényeg! Ma délután megyünk a kiságyért, úgyhogy estére már a helyén lesz :D

Kép

Kép
gabilany79

Gabi, ált. nálunk is esténként mennek ezek a pocihancúrok de ez a videó kivételesen pont reggel készült. :D Nekünk is ma jön 12-14 között a kiságy, éljen! :D Meg a melegítős plüssmacikám is jön! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jó reggelt!

Végre sikerült kialaudni magam, most nem vagyok olyan mint egy holdkóros.

Remélem mindenki jól van kint is bent is. Akinek pihennie kell (bb!!!!!!), annak tessék vízszintesben maradnia, már amennyire a kiccalád és egyéb teendők engedi. Nekem is pihennem kellene de egyszerűen már képetelen vagyok feküdni. Szerintem az sokkal rosszabb. Tegnap nekiálltam kitakarítani a fürdőt. Máskor örül az ember, ah nagy a fürdője, de ha takarítani kell... :? :? :? :? :? Mondtam a páromnak legközelebb ő fogja megcsinálni...

Niki nagyon sajnálom, hogy kiborított az a csaj. Nekünk is el kell intézni az apaságit, remélem velünk kedvesebbek lesznek. Nem tudtok valami kiskaput, hogy ne kelljen mégegyszer mindent megcsinálni, ha már meglesz a baba? Mert hát ugye tiszta sor, hogy nem az exedé a baba, de gondolom ilyekor kell valami vizsgálat ha megszületik, vagy nem tudsz beszélni vele, hogy írjon egy papírt, hogy nem az övé a baba....

Lakásátalakításnak mi is most fogunk nekiállni, de csak egy giőszfalat kell majd kivenni, meg lehet parkettázunk, és álmennyezetet kell rakni. De legalább meglesz minden. Addig szigorúan egyben maradok....

Nagyon szép pocakfotók. Aida rajtad alig látszik valami.... :lol: :lol: :lol: :lol: de szépen nő a hasad!!!!

Torta téma: én balga felajánlottam a páromnak, hogy meglepem valamivel, mert azzal nem megyek sokra, ha megkérdem tőle mit ennél a hétvégén ebédet, és mit süssek süteményt.... ezt minden héten eljátszuk én meg gondolkodhatok, mint egy őrült, ha még vásárolnom is kell... Apropó menü két napra? Van valakinek ötlete?
Szóval Bébic apának tök mindegy mi csak édes legyen. Van egy süteményes könyvem, amiben vannak torták, azt hiszem ma nekiesek és addig nem kelek fel amíg nem találok valamit.

Kész a párna, mindjárt megmutizom. Ne röhögjetek ki ez az első ilyen nagyobb volumenű dolog, amit varrtam a gombokon kívül. Jól el is fáradtak a szemeim meg az ujjaim mire befejeztem....

Kép

Kép

Kép
dcili81

Magzatmozgás: a minimum napi 10-et nálunk reggel fél óra alatt lerendezi, de utána sincs megállás....

Kép

Kép
dcili81

Cili csatlakozom, nálunk is egész nap hancúr megy. Mondjuk ma nagyon csendes.. Reggel éreztem kis simogató mozdulatokat, de most nagy alvások vannak.

Annyira tényleg nem látszik, párom mindig azt mondja hogy vicces vagyok hátulról mert olyan mintha nem is lennék terhes és megfordulok és bumm, magamhoz képest ott a nagy pocak. :) A derekam is megmaradt pedig azt mondják az eltűnik ilyenkor.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hát igen, mozgás van. Bár nem tudom azt írják a nagykönyvek, hogy ilyenkor a nap nagyrészében alszanak. Nálunk, és ezek szerint nálatok is a nap nagyrészében tombolnak.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Valamit nem jól írhatnak a könyvek....

Én eddig szinte csak a hasamra híztam, na jó a fenék is nagyobb lett, de nekem is azt mondták, hogy ha hátulról látnak és épp nem a kantáros farmerom van rajtam nem mondják meg, hogy terhes vagyok, azán megforulok én is....

Kép

Kép
dcili81

Aida: jó a videó, nagyon látványos nálad a mozgás, nekem nem látszik ennyire kivűlről...

Kép
galzsuzsa

Cili: nagggyon jó a párna! Ügyi vagy :)

Kép

Kép
gabilany79

Kb. 300 m-re van a bolt de csak most jutottam haza... :lol:

A kakaós csiga szerintem mindenkit megbabonázott.. ma nekem is csinálnom kell valami süti félét..

Niki! sajna ilyen a hozzáállás az ügyekhez.. nekünk se volt a nő túl barátságos de ez nem semmi.. :evil:

Cili! aranyos lett a műved! :D
tortát nem tudok neked ajánlani... de ügyes vagy te megoldod!
viszont van egy tuti frissensültem.. legalábbis Apa nekem nagyon szereti..ha érdekel megirom..

és íme a tegnapi szerzemény egy része.. :)
emellett a DM-ben hagytam egy kisebb vagyont.. :shock: Kép Kép

Kép
eszterke24

Cili: egyszer már mondtam, hogy teszek fel neked egy csokitorta receptet, de nem válaszoltál hogy kell-e!! :cry: De most felteszem a receptes topikba.

Magzatmozgás: hát nálunk napok óta buli van, ne nem olyan szét rúgom az oldaladat, hanem csak mocorog szinte egész nap. Édes, mert a lábaival a tüdőmet tapossa!!! :lol: Tegnap este mikor lefeküdtem finoman rászóltam, hogy jó lenne anyát aludni hagyni és vége a bulinak. Szót fogadott és reggelig nyugi volt, aztán kezdte előről! :lol:
Vendég

gyorsan pár sor, Anna nem hagy élni..

Feta: megengedett, nem véletlen mondtam, diabos nővértől kapott táblázatban szerepel, 100g-ban 5-6 g szénhidrát....

Na ennyi volt hirtelen, Anna kukázik.. :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszterke: nagyon tuti cuccok!!!!
Vendég

Niki: ne idegeskedj egy ilyen nő miatt nem éri meg.
Velünk is lekezelőek voltak.
Sőt külön igazolást kellett vinni, hogy terhes vagyok, nem elég a kiskönyv, de az sem volt jó mert nem írta rá a doki a fogantatás feltételezett időpontját.
Ezért gyámügyi eljárás keretében tudná apa külön procedurával nevére venni a gyerekét.
Már ráirattuk ezt a dátumot és így elég az anyakönyvi hivatalba menni és jkv-ni. Legalábbis remélem.

De úgye ez nálunk külön egyeztetés mert apa messze dolgozik és ügyfélszolgálati idő eléggé hülyén van a miskolci önkormányzatnál.
Vendég

Aida! én is megnéztem a videót! nagyon jól lehet látni Noel akcióit!

Hát mocorgás és ficánkolás téren nálunk sincs nyugi.. :D szinte folyamatosan hullámzik :lol: most is
viszont nekem éjszaka általában nyugi van,, alszik biztos.. :D

Pelust és törlőt ilyet vettem, remélem jó lesz Kép

Kép
eszterke24

Cili: Nagyon ügyes vagy! Gratula!

Eszterke: szépeket vásároltál! Nagyon vagány rucik!
Vendég

A honlapunk halad szépen, már nagyon sokat fejlődött csak nem akartam még eddig felrakni, majd ha már sok minden meglesz, mert most van ami félig van kész, pl. a fotós rész. :) Arra gondoltam, hogy a recepteinket is feldobom egy új menüpontba. Had csipegessenek belőle mások is. Mit szóltok?

Ja amúgy a friss, kibűvült szolgáltatásokkal teli oldal remélem a héten meglesz.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

úgy látszik darabokban tudok írni :)
isarenikő:
én nem is mondtam az alvásra, hogy ez a mi érdemünk lenne, hogy így alszik a lányom :) Sosem ringattam tény,mert nem kellett.Viszont sírni sem hagytuk sosem, doki néni mondta párszor, mikor teázott éjszaka, de ehhez nekem nincs szívem. Ő ilyen fajta gyerek,szerencsénk volt /van vele, tartok tőle, hogy az öccse nem ilyen lesz :) Kétszer jót kifogni....:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na ma én is megjártam a belgyógyit, pajzsmirigy szuper, emelni nem kell, már csak egyszer kell mennem szülésig! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida!
Noel nem semmi pasi! :-D Zsófi is ilyen parádékat rendez, esténként apjával gyönyörködünk benne. De nálunk is egész napos a program. :-D

Niki!
Ez az apasági ügy nagyon gáz!!! Most ha tetszik, ha nem az exed nevére irják a lányod??? Ez durva!!! Nem csodálom, hogy kiakadtál!

Én túl vagyok egy nagygenerálon: borotválkozás, manikűr, pedikűr... Ez utóbbi már nagyon-nagyon nehezen ment. Egy csomószor begörcsölt a vádlim közben. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Nálunk tegnap volt teljes babacsönd... úgyhogy délután már a hasamon dobogtam stb. és semmi (még az indiai bazi csípős kaja se hatotta meg)... na fogta magát a férjem, odahajolt teljesen a hasamhoz és bekiabált jó mély hangon (az az igazi:)))), hogy "szia baba"... hát... nem tudom mikor rúgták őt utoljára ennyire orrba :))))) Végig ott röhögtünk, hogy jól megijeszthette a valszeg épp relaxáló babánkat :))))))
Vendég

Eszter: méretileg én is ekkorát vettem (2-5 kg között), de a Pampers dupla annyiba került volna, mint az a márka, amit vettem (Happy)

Kép
galzsuzsa

Van itt 1-2 a teszveszes szerzeményeim közül a többi még épp mosódik. :D
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Trombi!
Köszi a linket!
akár mondhatnám hiperaktívnak is a kis drágámat,mert esténként órákon keresztül nyomja a bulit!!!! :wink:

Gabi!
Szupi, hogy jó a pajzsmirigyed! :P Enyim is jó volt múlt héten, remélem már nem lesz vele gond!!!

Eszterke!
Nagyon szép cuccokat vettél. En is vettem a hétvégén ilyen Pampers sensitiv törlökendöt müanyag dobozban. :wink:

Hálózsák: Méretben milyet vesztek? Csak télen kell hálózsák ugye?
Akkor max áprilisig vagy nyáron is abba lehet altatni a babát? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2008.10.08 11:10-kor.
susy75

Nálunk is mikor apuci beszél a pocakomhoz, akkor mozizunk, mert szabályosan "felel" neki odabenntről a csajszink :wink: Olyan aranyos, és apuci is olyan boldog ettől

Kép
galzsuzsa

Aida!
Ügyi vagy, klassz rucik! :wink:

Nálunk látszik,hogy tökös van odabent, mert általában nekem produkálja magát, de ha apa közelít abbamarad... :lol: :lol: :lol:
susy75

jo reggelt!

cili. nagyon ugyi vagy!

eszter. jok a cuccok.

elromlott a net otthon. tudja fene mi baja, igy most csak itt tudok veletek kommuniklani.

csaki. orulok, hogy mar nem viszketsz. nalunk is kepen rugta a parom a babo a minap.

aida. jo a video. nalunk is vannak ilyen hullamzasok neha. de cseles a gyerek, mert ha kitarkarom a hasam, akkor abbahagyja, ha betakarom folytatja, igy en nem tudom felvenni. sajna.
juj.hogy kifordult a koldokod. az enyem egy csikka alakult at, de nem fordult ki (meg).

en ma delutan megyek kozmetikushoz pedikurre, mert nem erem el a labam tobbe. jossz zoldi? :wink:
meg valami erdekes kezelesera is megyek. valami gyertyat tesznek az ember fulebe es az kitisztitja a zsirt, plussz a legutakat is. hat kivancsi leszek. talan segit a suketsegemen meg a tusszogesemen is. :lol:

kitotoztam, hogy az a dudor egy errel/venaval lesz kapcsolatban. a belso oldalon van egy kekesszinu er, valamint ha lefekszem eltunik. nem erezni, nem latni. viszont ha ulok vagy allok (erdekes lesz holnap a dokinal-hogy majd ugy vizsgaljon, ne fekve :lol: ), akkor latszik is meg erezni is. szerintem a babasullya miatt valami kinyomodik valami, majd meglatjuk mit mond a doki holnap.

KépKép
KépKép
mush589

ibernuska:pontosan.nem tudunk mit csinálni.hiába irna az exem lemondo nyilatkozatot ,hiába ismeri el a párom hogy övé a baba az exem nevét kapja .:Snagyon szar volt hirtelen ezt meghallani..ugyhogy majd ha megszületik mehetek a marko utcai birosághoz és adhatom be az igényt hogy az apaság nem valos..meghogy a párom a nevére vehesse.utána intézhetek minden papirt ujra..név változás miatt.már előre elfáradtam..

aida:nagyon cukin mozog Noel.nekem is ilyen a babocám:Dimádom amikor kirugja a ház oldalát..

a napi 10 magzatmozgás nekem is megvan már kora reggel.:D

Kép

Kép
nikianya21

[quote="susy75"]
írta:
susy75Nálunk látszik,hogy tökös van odabent, mert általában nekem produkálja magát, de ha apa közelít abbamarad... :lol: :lol: :lol:

Hú ez nagyos ismerős. Noel sem produkciózik soha apának..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Suzy. en 0-6 honaposig halozsakot vettem. itt olyan nem volt, hogy 56-os, 62-es, 68-as, mint otthon. en tettem fel rola kepet anno, ha gondolod keress vissza. zold, es zsirafos.

KépKép
KépKép
mush589

Laura! Tényleg nagyon jól néz ki a kakaóscsiga!

Szorsolya! Mi is lakást keresünk, csak mi Bp. környékén. Ti milyet akartok venni, mennyiért?

Bébic! Köszi a háda infót. Én is kérek meleg kenyeret! Milyen sütőtök van? Mi is szeretnénk egyre beruházni, mit érdemes venni?

Sinaszi! Szép nagy pocak!

Aida! Neked is szép nagy lett a pocid! Megnéztem a videót is, nem semmi,amit Noel művel! Olyan puklim nekem is szokott lenni, csak köldök felett, állítólag az a feneke.

bb! Sajnálom, hogy rossz hírt mondott a dokibá, de ne aggódj! Pihenj amennyit csak bírsz és minden rendben lesz. Nem te írtad, hogy az elsővel is rémisztgettek?
A gyakorlat azt mutatja, hogy az Uh szerint mért adatok ebben a terhességi korban már nem mérvadóak, mivel minden gyerek más ütemben nő. A legpontosabban a 12 heti uh alapján lehet a terhességi kort megitélni, mert akkor nem a baba nagyságát, hanem a fejlődését, szerveinek fejlettségét, kilakulását nézik és ez állítólag minden magzatnál egyforma ütemben történik. A menzesz alapján számított érték nem sokat ér, sok mindentől függ, hogy helyes-e: pld. a menstruációs ciklustól, a peteéréstől, stb. Olyan is van, aki a menzesz alatt esik teherbe.

Építkezés, felújítás: mindenkit megértek. 2 éve dettó ugyan ezeken mentem keresztül. Nov 25-re voltam kiírva és nov. közepén még javában készül agyerekszoba.

Nikianya! Most a lányod a te nevedet fogja viselni? Nagyon utálatos ez a bürokrácia! Egyébként én úgy tudtam, hogy ha már el vagytok válva csak akkor kapja az ex. nevét ha nyilatkozik hogy az övé. Különben én mi a francnak kellene házasságit kiváltsak. Ez érdekes, ha én nem viszek 3 hónál nem régebbi házasságit, a gyereket az én nevemre írják, te viszed a papírt hogy elváltatok és mégis az ő nevére írják ................ hogy is van ez?

Galzsuzsa! Ha nem voltatok sokat egy helyen, nem ettél, ittál utána kevés a valószínűsége, hogy elkaptad, demindenképp csinálas egy vérvizsgálatot (az kimutatja). Egyébként nem voltál még sárgaságos? Mert ha voltál nem kell aggódnod!

Bocika! Ez a babakocsi űgy tényleg bosszantó! Telefonálj az üzletbe!

Bocsi, ha sok lettem!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

niki. nem lehetne, hogy a te nevedet kapja Vivi?

nalunk nincsenek orakig tarto partyk, csak nehany percesek. ejszakat is vegig alussza a Nyuszikank.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok csajok!

Végre sikerült magamhoz térnem! Ma délelőtt aludni volt hangulatom... majd éjjel kukorékolok!

Alvás/sírni hagyás! Erik nekem nagyon szépen beállt 6-8 hetes korától a saját ritmusára. Vannak időszakok, amikor felborul (leginkább mama-papa nyaralás során, vagy fogfájós időszakban) de alapvetően magától visszaáll. Most újabban az a szokása, hogy apával, vagy velem alszik el a mi ágyunkban. Onnan átköltöztetés a saját ágyikójába, reggel meg fogja a kis motyóját (tigris, takaró) és átjön hozzánk ébreszteni. Akkor mége gy kicsit ott fekszikm amíg megcsinálom a kakaóját és felkelés. Sosem hittem abban, hogy jó az, ha a gyerkőcöt sírni hagyják. Főleg amíg nem lesz 1 éveske. Addig én úgy gondolom, hogy a picur túl kicsi, hogy műsírást nyomjon le. Valami baja van, ha más nem fél vagy szeretetre van szüksége. Mi mindig felvettük, amint sírt, és nagyon hamar kiegyensúlyozott emberke lett. Saját magétól költözött át a szobájába tőlünk és mivel tudta, hogy azonnal ott vagyunk, ha hív, nem fél egyedül a szobában elaldni sem. Persze később már vigyázni kell... azért mindent nem kell megengedni.... :lol:

Bab/lencse és a társai: hát én puffadok tőle. Még azoktól is, amitől amúgy nem. Úgyhogy nekem nem igazán tanácsolták.

Niki! NE SÍRJ! EZ AZ ÜGYINTÉZŐ EGY MARHA!!!!!!!! HA IGAZOLÁSOD VAN? HOGY A GYERKŐC A VÁLÁS UTÁN SZÜLETETT elvileg nem kérhet mást! a 300 nap csak megdönthető vélelem, ami azt jelenti, hogy ha igazolni tudod, hogy nem az ex a papa, kötelesek a párod nevére venni! De hogy ne akadékoskodjon az exed irjon egy három soros nyilatkozatot, hogy a gyerek nem az övé... ha gondolod priviben megírom neked, mit is irj, meg pontosan kinek mit kell mondanod!!!!! NE HAGYD MAGAD!!!!!! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Boci. remelem hamar megerkezik a babakocsi.

KépKép
KépKép
mush589

Aida! Tök jó a videó! Nagyon cuki a pocak ahogy mozog! CSak egy technikai tanács... ha őjságpapírt, vagy valami hasonló papírt teszel a pocokadra jobban lehet filemn látni, ahogy emelgeti a papírt.... :lol:

Trombibébi! Ezentúl számolgatok! Bár még nem vagyok 32 hetes.... :)

Sármi! Szépen haladtok!

Cili! menüajánlat: 1. bazsalikomos parileves parmezánsajttal (kb 25 perc), sült husi rizibizi, megybomba (ez meggyes, piskótásm pudingos desszert) - nálunk ez volt tegnap, meg ma
2. Frankfurti leves, maflanudli/gnocchi négysajtos, gyümölcs - holnapi menü

Eszter, Aida! Nagyon édi rucik!

Suzy! Hálózsákban mindig aludhat! Csak nem biztos, hogy szeretni fogja! A kisfiam nem viselte el a hálózsákot, mert abban nem tudott kukacmozgásban felmászni az ágy végébe....

bkatalin

Cili! nagypn jó lett a párna... legközelebb mit varrsz?

bkatalin

Hát én már telefonáltam a kocsiügyben, de nem vették fel. Végül is nem vesztek semmit, mert foglalót/előleget sem kellett adni. Max. az időmet vesztegettem.

Húú jól bekajáltam: erdélyi rakott káposzta volt, meg egy szelet piskótarolád!!! Nyami-nyami!!!!!!!
Vendég

Cili! Szép lett a párna!

Eszterke! Szépek a szerzemények.

Aida! Nagyon szépek a ruhácskák, bár a rövid ujjú polót ki fogja nyárig nőni, hacsak nincs nálatok 30 fok a lakásba, hogy ráadd, mert úgy látom újszülött cuccok.

Susy! Nyári zsákot is lehet kapni. A baba a takarót nyáron is lerugja, sőt akkor fogja igazán, hiszen már forogni fog. De azt még ráérsz megvenni. Szerintem 62-nél kissebb zsákot nem érdemes venni, különben egy hét alatt kinövi.

Niki! Szerintem nem vehetik a párod nevére! Éppen azért nem amit korábban írtam!
Az a nő hülyeséget beszélt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Babamozgás... nekem mostanában csak olyan finomabbakat mozog. Ez remélem nem baj. Mindenesetre most mivel a lábacskák lefelé vannak elég fájdalmas, ha kicsiket rugdos is...

bkatalin

enikő:

Olyat szeretnénk amibe esetleg bele lehet menni nagyobb átalakitás nélkül, de később bővithető.
Én csak úgy hivom, hogy a régi tip. elöl két ablakos tipus ház.
Ezek általában 3 szobásak. kb .100 m2 körüliek.
max:15 m- ig tudunk elmenni mert még nem akarjuk eladni az itteni lakást.
Először fehérvárban gondolkodtunk de ott lakás van annyiért mint a környező teleüléseken családi ház.
Most láttunk is egész elfogadhatókat, apa megnézeti az építész ismerősével is és ha minden rendben akkor indithatjuk az adás-vételt. Remélem összejön. :oops:
Vendég

Hello!

Boci ne haragudj de átsiklottam az ajánlatodon... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
De megtaláltam a receptet, és mindenképpen ki fogom próbálni. Most végre sikerült kihúznom belőle, hogy szereti a gesztenyés sütit, lehet hogy az lesz, de ahogy ismerem a csokitortát is meg fogom sütni.

Kati most nekiálltam egy pingvint összeállítani, ami kicsit nehezebb mint gondoltam. A párom folyton levakondozza, és nem érti miért varrom a sárga csőrét... áááááááááááááááááááááááááá kivagyok totálisan :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Köszi a menüajánlatot, lehet, hogy frankfurti leves lesz, meg csinálok palacsintát, aztán majd sütök husit szombat vasárnapra. Mi az a maflanudli? Az az igazság, hogy nálunk a tészta elfogy, de utána egy órával már hallom, hogy nyitogatja a hütőt, mert éhes... szóval nálunk ütősebb kaja kell. Hús hússal.... amolyan vércsefajták vagyunk.

Kép

Kép
dcili81

meg 15 perc es mehetek ebedelni. nagyon ehes vagyok. ma nem volt meg a reggeli gyumolcs adagom, mert mindenbol kifogytunk. ra kell vennem magam a bevasarlasra.:(((

KépKép
KépKép
mush589

meg 15 perc es mehetek ebedelni. nagyon ehes vagyok. ma nem volt meg a reggeli gyumolcs adagom, mert mindenbol kifogytunk. ra kell vennem magam a bevasarlasra.:(((

KépKép
KépKép
mush589

kati:igen mindenképp érdekel hogy is van ez.azt mondta a csaj hogy csak az a lehetőség hogy vagy hozzá megyek a páromhoz(amit majd akarunk de nem nagy hassal) vagy megvárom hogy megszülessen a pici és irány a biroság.
és hogy az én nevemre sem kerülhet..nem is értem,de rossz volt.
hisz az orvosom igazolta papiron hogy a kicsi márc 28-án fogant és a válásom márc 4-én lépett jogerőre.szoval nem értem.

ugyhogy aki tud valamit erről kérem segitsen mert az sem baj ha az én nevemen lesz csak nem akarom hogy az exemén..a párom is rosszul viseli ő is azt mondja ezt nem tehetik meg.

Kép

Kép
nikianya21

Cili! Ne aggódj! A pasik mesefigura anatómiaája néha hagy kívánnivalót maga után. Nálunk apa állandóan lekutyázza a macit, lemacizza a majmot és a vizolovat. A gyerekem már simán kijavítja.... Szerintem biztos nagyon szép lesz a pingvin...
Különben is nekem is varrt a keresztamám anno egy párnát, amiről nem lehette eldönteni, hogy lo vagy macska, de az volt a kedvenc... :D

Maflanudli: hát ez alég laktató. Nálunk is vércse a családom fiúrésze (vagyios rajtam kívül mindenki), de ez bejön: krumligombóc (ha kell leírom) és hagymás szósz van a tetején. Ezt akér egy kis husival vagy gombával is lehet csinálni. Én a gnocchi-t sem az olasz recept szerint csinélom, mert az nem olyan fincsi, hanem ennek akrumpligombócával négysajtos mártással.

Mush! Te ne éhezz!

bkatalin

[quote="aida"] írta:aida
[quote="susy75"]
írta:
susy75Nálunk látszik,hogy tökös van odabent, mert általában nekem produkálja magát, de ha apa közelít abbamarad... :lol: :lol: :lol:

Hú ez nagyos ismerős. Noel sem produkciózik soha apának..

Csatlakozom :lol: Ha már nagyon nem bírom, hogy kicsikristóf körmérkőzést játszik odabent magával, csak szólnom kell apának, ő ráteszi a kezét a hasamra, esleg hozzáteszi, hogy "ne bántsd anyát" és ennyi :D

Kép

Kép
gabilany79

Niki szerintem hülyeség amit a nő neked mondott... Ha nem viszel semmilyen apasági nyilatkozatot, akkor automatikusan a te nevedre kell, hogy kerüljön a kislány.

Ezt most találtam:

Apai elismerő nyilatkozat megtétele
Ha valaki teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tesz, az az apaság megállapítására önmagában alkalmas. Miután a jogszabályban az apaság elismerésének nem feltétele a gyermek és az apa közötti valódi vérségi kapcsolat fennállásának igazolása, bizonyítása, ez a nyilatkozat akkor is hatályos lehet, ha nyilvánvalóan hiányzik ez a vérségi kötelék a két ember között

A nyilatkozat feltételei
Az a férfi, akitől a gyermek valójában származik, a fogamzási idő kezdetétől (visszamenőleges hatállyal) a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerheti el, ha
1. nem kell más férfit a családjogi törvény értelmében a gyermek apjának tekinteni és
2. a gyermek legalább tizenhat évvel fiatalabb, mint a nyilatkozó.

Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot csak személyesen lehet tenni, tehát például a jogi képviselő, vagy hozzátartozó nem járhat el a nyilatkozni szándékozó helyett.
Az apa apasága elismerését:
1. az anyakönyvvezetőnél,
2. a bíróságnál,
3. a gyámhatóságnál, illetőleg
4. magyar külképviseleti hatóság előtt jegyzőkönyvbe, vagy
5. közjegyzői okiratba kell foglalni.

Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat a gyermek megszületése előtt
Ezzel kerülhetik el azt, hogy megszületésekor rendezetlen - apa nélküli - jogállással anyakönyvezzék az újszülöttet. Ilyen esetben szakorvosi bizonyítvánnyal kell igazolni a szülés várható időpontját.
Olyan eset is elképzelhető, hogy csak az anya jelenik meg a hatóság előtt és előadja (valamint szakorvosi bizonyítvánnyal igazolja), hogy gyermeket vár, megnevezi az apát, akit a gyámhatóság beidéz és nyilatkoztat. (Az apaság elismerése céljából tett teljes hatályú elismerő nyilatkozat tárgyában lefolytatott eljárás során az a kívánatos, ha valamennyi érintett együtt jelenik meg a gyámhatóság előtt, de annak sincs akadálya, hogy külön-külön nyilatkozzanak).

Hivatalból induló eljárás
A gyermek családi jogállásának rendezésére irányuló eljárás vagy valamelyik fél kérelmére, vagy hivatalból indul. Tipikusan akkor fordul elő ilyen, ha az anyakönyvvezető szülő adatai nélkül anyakönyvezett gyermek születéséről küld értesítést a gyámhivatalnak, vagy más eljárása során észleli, hogy a gyermek családi jogállása rendezetlen. Az eljárást az anya vagy más törvényes képviselő, a gyermeket magáénak elismerni szándékozó férfi, és a 14. életévét betöltött gyermek is kérheti.

Kép

Kép
dcili81

Elismerő nyilatkozatot bármikor lehet tenni, a gyermek születése előtt, de azt követően is, időbeli korlát nélkül. Ha a teljes hatályú elismerő nyilatkozatot a gyermek születése előtt teszik, a fogamzás és a szülés feltételezett időpontját szakorvosi bizonyítvánnyal kell igazolni.

Szóval ha te március 4-én hivatalosan elváltál, és márc végén megfogant a baba nem lehet az exed nevén.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?