Sziasztok!
Most van egy kis időm, mert a férjecském befejez egy filmet amit én már láttam
))
Köszönöm Blanka nevében a dicséretet
Hát igen egy kis töltött galamb az édeske.
Szopi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de Blanka csak itthon eszik sűrűn. Pl. voltunk a hétvégén az Aréna Plázában és kb. 5 órán keresztül el volt kaja nélkül, előtte evett mielőtt elindultunk. Közben kibírt egy Pizza Hut-os étteremben ebédelést és egy Tesco vásárlást. Persze a felét végig aludta, a másik felében nézelődött. Már úgy mondtam a férjemnek, hogy szaladjunk a kocsihoz, mert nem sokára üvölteni fog, hogy éhes. Csak az autóban kezdett el nyekeregni amikor már úton voltunk haza. Akkor megpuszilgattam, kicsit megnyugtattam és valszeg az autó el is ringatta mert hazáig aludt.
Aztán voltunk vasárnap vendégségben, ügyesen aludt egy teljesen idegen ágyban, és egésznap nagyon édesen viselkedett, nem nyűgösködött. 12-re mentünk és 18 órakor jöttünk el, ezalatt csak 2x evett. Itthon legalább 4x evett volna.
Szóval ha megyünk vele, sokkal jobban bírja a strapát, nem kell vele rohanni ... szerintem azért mert bárhova megyünk vele az újdonság számára és leköti a figyelmét!
Eszter, nem tudom miért kell ilyen sokszor Glória.
2 hónaposan szuperul aludt még Blanci. Mostanában romlott el, de ennyit mégsem kell. Annak tudom be, hogy több hamikára vágyik. A 3 hónapos kor egy újabb fejlődési ugrás az életükben. Nekünk este 7-kor van a fürdés, majd fél8-ig vacsi. Utána alvás. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy elég hamar megtanítottam az egyedül elalvásra. Így mostmár csak egy puszi, berakom az ágyba, cumi a szájába és fejéhez kell tennem a kisrongyocskáját. Aztán már alszik. Mostmár vissza sem hív. 3 körül szokott először kelni. Aztán 5 és 6 között ismét.
Én egyre tudok Glória kapcsán még gondolni, hogy talán érdemes lenne egy picit későbbre kitolni az esti dolgokat, ez anno jó ötletnek tűnt nálunk. Pl. este 10-kor még evett, de hajnali 5-6-ig a hangját sem hallottam. A végefelé már 7-ig is aludt egyhúzamban. Sajnos most már nem így van
Szóval érdemes lenne egy picit húzni fürdés és vacsi idejét. Talán ez használna. Azzal nem tudsz varriálni, hogy többet egyen, mert szopis baba, a cicit nem tudod a szájába tömi, meg nem látod hogy mennyi ml-t eszik, folyton méregetni meg nem érdemes! Annyit fog enni amennyit ő kíván. Este egyébként is valamiért kevesebbet esznek, pedig az ember azt hinné, hogy akkor esznek többet. (Blanka kb. 50ml-t eszik este, pedig már képes 130-at is bevágni
)
Szerintem se adj éjszakára vizet, inkább szopizzon. Ha szomjas abból is tudja oltani a szomját. Remélem majd "kinövi" Glória a sokszor kelést, vannak babák akik többet igénylik az anyukájukat, a tejcit.
Andi! Ne fektesd le a gyereket büfi nélkül, még akkor sem ha bealszik. Ha nem is kezded el püfölni a hátát, hogy ébredjen fel, érdemes egy picit tovább függőlegesen tartani, max. alszik a válladon. Simogasd a hátát picit erősebben úgy, mintha felfelé tolnád a levegőt. Kicsit hülyén hangzik, de nálunk ez bevált, sokszor még álmában is büffent egyet
Érdemes feláldozni a bealvást, mint egy óra múlva azért szenvedni mert nem tud aludni a szelek miatt.
Na jól van ... megyek, mert már én is álmos vagyok!