Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat!

Pupy!

Gratulálok! Gyönyörű a kislányod!

Kamilla születése:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=2706157#2706157

Kép
És egy kép az 5 perces Kamilláról

Márti
borossné becz márta

Pupy, Márti
egy lányka szebb, mint a másik!!!! :lol:

Bea
köszönjük, hogy feltetted a képeket Zsófiról! majd ha lesz pici időd, írj magatokról is!

Márti
születéstörit holnap majd elolvasom. ma már nincs lelkierőm. tegnap és ma Bölcskén voltunk egy nagyobb társasággal. keveset aludtam. :? (Máténak nem tetszett az ismeretlen ágy-környezet. napközben nem volt semmi gond, de éjjel többször sírt, amire itthon elvétve van példa.)

Kép

Kép
syrynx

látszik hogy fáradt vagyok: egyik lányka szebb, mint a másik!
(ezt akartam írni. 8) )

Kép

Kép
syrynx

Draga Pupy!

Sok szeretettel gratulalunk Zsofika születesehez! Sok boldogsagot kivanunk Nektek!

Lanyok, elfelejtettem irni a multkor, hogy minden szülinaposnak nevnaposnak babanak mamanak sok-sok boldogsagot kivanunk!

puszi mindenkinek!

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok!

Pupy!
Szívből gratulálok Zsófi születéséhez! Nagyon sok örömet kívánok Nektek! Nagyon szép kisbaba!
Ha lesz egy szusszanásnyi időd, nagyon várunk a szüléstörténettel. :)

Márti!
Nektek is gratulálok Kamilla megszületéséhez! Gyönyörű nagy baba lett! Köszönjük a szüléstörténetedet. Nem lehetett könnyű. Biztosan aggódtál, hogy minden rendben legyen, de nagyon ügyesek voltatok!

Kép
Kép
tina82

Timi!

Még nem is gratuláltam!
Hogy vagytok Kristóffal?

Mi jól vagyunk. Két kép:

Kép

Kép

tjuca

Márti!

Gratulálok Kamillához!

tjuca

Timi!

Gratulalok! :D Gyönyörü honapok allnal elötted! De ezt Te mar ugy is tudod... :D

Kép
Kép
jucmuc

Juca!
Nagyon édes a kis Kata, ahogy alszik az üvegek között :)
Biztos elkerülte a figyelmedet, kérdeztem, hogy valamikor meg lehet-e látogatni benneteket. Beugranánk megnézni a hugicát.
Vendég

Juca
Kata hamar fog szocializálódni! :wink: (nagyon bájos, ahogy alszik) Látom Kingának is akadt társasága. :D

Kép

Kép
syrynx

Pupy!!!!

Nagyon gratulálok a kis Zsófihoz!! GYönyörűek a képek! Már alig várom én is a történetedet!! GYors felépülést és rengeteg tejcit neked, kislányotokhoz pedig sok örömöt és boldogságot!!

Puszi:

Heni

Kép
Kép
csheni26

Syry
A fogra visszatérve úgy néz ki mégis. Fent 2 és lent 2 egyszerre....valószínű ez is benne van a hisztiben meg az is, hogy akaratos :lol:
1 év alatt szerintem sehova ne menjetek...az én dokim az mondta, hogy a legtöbb párnak amúgy 2 éven belül jön a baba. 1 év felett azért már szoktak vizsgálódni, szerintem első körben a SOTE-ra menj, mert ott ingyen megcsinálnak minden vizsgálatot TB alapon.

Anita
nyugi a végén már nem hízik ilyen ütemben a babó...a legvégén meg már szinte nem is. még nem biztos, hogy óriás lesz az a baba, csak megfelelő méretű.
mi nem vetettük le.

Norwell
Itt Miklóson vettem a helyi cipőboltban :) Márti kedvence is amúgy ez a cipőbolt és nagyon kedves fiatal az eladó csajszi.

Timika
Nem tudom gratuláltam e...de most megteszem :) Gratulálok!! inkább 2x mint egyszer sem.
Kép
Az nem semmi, hogy most derült ki, hogy 2 szarvú a méhed...:shock:

Pankaa
Hát igen az már jó régen volt :)

Azért sajnálatos módon a zöld rész is eléggé megfogyatkozott :( pedig régen olyan sokan voltunk.

Pupy
Zsófi csodaszép kislány :) nagyon nagyon sok boldogságot nektek a megvalósult álomhoz :)
Kép

Faul
És mi újság veletek?

Márti
Kamilla is rögtön nézelődik (a kép alapján) mint Lillus és ahhoz képest, hogy mennyire nem egyszerű volt a születése nem is látszik rajta :)
Hát tényleg nem semmi volt a szülés. Nem gondoltad volna, hogy a 4. lesz a legproblémásabb...én sem.

Jucmuc,Heni
Írhtanál pár sort magatokról is...

Juca
Nem mondod, hogy csak úgy elaludt az asztalon :shock: :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Az új jövevények tiszteletére

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Hát Emili tényleg hatalmasat nőtt....

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

Hát igen! Kamillát cseppet sem viselte meg a szülés! De végülis én is hamar túlestem a nehezén, csak oxztocynból kaptam annyit, hogy utána éjjel a méhösszehúzódással járó görcsöktől az ágyban sem tudtam megfordulni! De azért ez a szülés is nagyon szép emlék nekem, csak a babáért érzett aggódás volt igazából nehéz!
Köszi, hogy betetted a táblába!

Márti
borossné becz márta

fleur, igazad van nem irtam semmit magunkrol. igazabol nagyon nehez mar neteznem, most is egykezezek es davideval pedig nem akarok sokat a gep elott ulni. jopl vagyunk,szepen novoget eszik mar csirkehusit is adtam neki. naGYON FIGYELNEM KELL RA, MEG NEM MASZIK CSAK POROG-FOROG-TOLAT-KUSZIK... :D PUSZI MINDENKINEK

Kép
Kép
jucmuc

Márti!
Nagyon szép a kislányod! Hogy fogadták a fiúk? :)

Kép
Kép
norwell

Négy napja senki sem irt :shock: :roll: :? :( :cry:
Vendég

Angie!

Te sem írtál most semmit, amire lehetne írni ...

---

Őszintén szólva én már leírtamezt a topicot :cry:
Új emberek nem jönnek, mert nincs élet, a régiek nem jönnek, mert jobb dolguk van, páran, akiknek lenne idejük meg azért nem jönnek, mert más se jön ...
Én csak azt sajnálom, hogy hónapokon át szurkoltunk sokaknak, egymásnak a babáért, aztán mikor sikerült, vártuk a vizsgálati eredményeket, vártuk a szülést, vártuk a híreket a kibővült családokról és egyre kevesebb beszámoló jön ...
Kicsit olyan érzésem van, hogy most hogy már megvan a baba, a boldogság, már nem is olyan fontos a topic, a topictársak élete ...
Persze én nem akarok senkinek sem szemrehányást tenni, hisz mindenki arra fordítja az idejét, amire tudja és akarja.
Pusztán csak sajnálom, hogy ennyire széthullot ez a kis csapat. Jó lenne követni az életeteket, hogy hogy fejlődnek a babák, de erre egyre kisebb esélyt látok sajnos.

Bocsánat, hogy ezt most idezúdítottam, de ezek a gondolatok már régóta érnek bennem ...

kacsa14

Sziasztok!
azért szerintem kár leírni a topicot. igenis működik (vannak olyanok, amik teljesen leállnak.lsd felettünk lévő topic) jó-jó persze van olyan topic, ahol egy nap alatt betelik egy oldal, vagy akár több is, de nekem pl. azokat nem is lenne időm követni... (pl. ... megint megjött...) szerintem mindenkinek más már a napi beosztása, mint amikor pár hónaposak voltak a babák. most már a többség gyereke szaladgál... és van akinél tesó is van, nekik biztos hogy jobban le van kötve az idejük.

az tényleg kár, hogy kevés új van. illetve aki jön, hamar el is tűnik.

jönnek a hűvös napok, biztos hogy többen fognak írni. (legalábbis remélem. :lol: )

Kép

Kép
syrynx

Syry!

A remény hal meg utoljára ...

Meg nem is arról van szó, hogy nem írunk tele 2 lapot egy nap, hanem arról, hogy 1-2 ember írogat 2-3 naponta, sóvárgunk azután, hgoy halljunk vmit a többiekről, izgulunk értük és sokszor hetekig be sem jelentkeznek az aktuális "aikékért izgulunk" személyek ...

Mindenkinek arra van ideje, amire szán ... És én úgy látom, hogy ez a topic a többségnél az utolsó utáni helyen van és én ezért nem látok benne jövőt ... Mert, ha most a totyogók mellett sem futja napi 1-1 mondatra, akkor meló + ovis gyerek mellett még kevésbé sem futja majd ...

De ez továbbra sem szemrehányás, csupán egy egyszemélyes véleménynyilvánítás ...

Ne legyen igazam és újra teljen meg élettel a topic! :)

kacsa14

Kacsa
van benne igazság, hogy akikért izgulunk, sokszor tényleg nem írnak...sajnos. meghát pont akikről szól a topic: babaprojekt előtt állók.... ők nem írnak. egyébként épp most olvastam bele két másik topicba (inszemes, meg asszem babaprojekt 2008 v. 2009 és ott is pont azt panaszolják, hogy a régiek nem írnak...)

Máté újabban újra nagyon nyálzik. kb 2-3 hete. napi többször váltok neki fölsőruhát! lehet hogy újra pártedlit kéne ráadnom, de már nem tudom elviselné -e . talán jön még foga??????? :shock: úgy hallottam, hogy a 17-20. fogak 2-3 éves kor körül jönnek, az még korai, bár gondolom ez is egyénfüggő, mint minden egyéb más.

Amúgy megbeszéltük Apával, ha decemberig nem jön a tesó, akkor februárban én mennék vissza dolgozni 6 órába, és Apa maradna itthon Mátéval. bár ténylegesen csak március végén, április elején mennék vissza, mert kivenném azt a 35-40 nap szabit ami ilyenkor jár. (Apa még idén nyugdíjas lesz, olyan helyen dolgozik, ahol fiatalabb korban is nyugdíjba lehet menni.) Én jobban kerestem, mint ő, még másodállással is kevesebbet kapna. De még azért bízunk a tesóban, hogy idén jön. :D

Közületek valaki jelentkezett már a gyerek házi dokinál az ingyenes új oltás miatt? mintha úgy hallottam volna, hogy 2 év alatt 2-3szori szurit jelent. még épp beleférnénk Mátéval. bár most épp náthás, nem vészes, nem lázas, meg nem folyik állandó jelleggel az orra, csak időnként, főleg reggel, meg alvás után. az orrszívó továbbra sem a haverja. :evil: bár a mai du-i alvás után ébredés után ő maga mondta hogy poji -poji---- ez a porszívót jelenti.

Pupy
nagyon várjuk már a képet, az élménybeszámolót és azt hogy hogy telnek az első hetek Zsófival.

Fleur
köszi a tippet a Sotéval kapcs. lehet hogy majd megyünk, mert ha elkezdek dolgozni, pár hónap szünet után újra szeretnénk a babaprojektet indítani. igen én is úgy tudom, hogy 1 évnél kevesebb próbálkozás esetén nem foglalkoznak az emberrel. és sajnos az is tény, hogy 35 felett már biológiailag is nehezebb a teherbeesés, még ha minden ok. is. és én már 37 múltam. :cry: :evil: (a tábliban még 36 vagyok :D )

na jó, abbahagyom. már sok lesz belőlem :oops: :P

Kép

Kép
syrynx

Én is vagyok! Minden nap benézek Pupy miatt is! De tényleg nagyon kevés itt az akció-reakció!
De azért nagyon köszönöm azoknak, akik drukkoltak nekünk és gratuláltak!

Syry!

1 éves kor fölött, ha jól tudom már csak 1 oltás kell belőle! Én is mondtam a gy.orvosunknak, hogy szeretném (Berci csütörtökön lesz 2 éves)! Azt mondta, hogy kiszorítja Bercinek és szól, hogy mikor mehetünk oltásra, mert meghatározták, hogy pontosan melyik hónapig betöltött 2 évesek kapják ingyen (és az nem az október), de mivel vannak akik védőoltás-ellenesek és a csecsemőknek 3 oltás kell, így bőven jut azoknak, akik kérik, de már csak 1 oltásra van szükségük! Kamillának pedig már a 3 hónapos oltással egyidőben kezdjükebből az első adagot!

Márti
borossné becz márta

Jaj ne sopánkodjatok már! Ez az élet rendje. Ezek szerint nem volt olyan nagy a kohézió. Van ilyen.

Angie!

Gyertek akkor valamikor!

Kép

Na mi már jószerével csak fényképezünk. Látható, hogy Katát senki nem fogja, Kinga korrektül öntözgeti, sőt még a szemét is megmossa a kis büdinek, aki rajong a közös fürdésért. Lassan kezdek átmenni "szőranyába" hihi. Na jó azért a dolgok oroszlán(y)részét én viszem. :-)

Oltás:
most ingeynes a pneumo, de kinek is? Kinga ingyen kapná? És Katának kötelező? Ha valaki tudja homályosítson föl!!!

tjuca

Juca!

Ez nem sopánkodás, hanem ténymegállapítás és válasz azon kérdésekre, mikor vki. bekukkant és írja, hgoy "de keveset írtunk" + " nem írtunk 3 napja" ...

Pneumo oltás!

2 év alatt ingyenes, majd 2010-től lesz tán kötelező is.

kacsa14

Sziasztok!
Én igazából azt furcsállom ebben a topikban, hogy nincsenek újak.
Amikor elkezdtem ide irogatni, azt se tudtam hónapokig megjegyezni, hogy ki kicsoda, ki hogy áll a bababrojekttel.

Másrészről én valahogy úgy érzem, hogy ez a topik már nem nekem szól, mert mi már nem a babavállalás előtt állunk és úgy gondoltam, hogy ideje átadni a helyet az újaknak, csak sajna újak nem igazán jönnek, vagy aki jön, az hamar elmaradozik.

Juca!
Kata ilyen jól elvan a nagykádban? :) Dávidot betettem egyszer, lett is belőle sírás.

Ennyi volt az alvás, megyek

Kép
Kép
tina82

Újak azért nem jönnek, mert nincs forgalom, ez tök érthető ...

Ha meg az a probléma, hogy ez babagyártó topic, akkor csinálni kell egy babásat ... bár nem hinném, hogy ezt bárki is kifogásolná, hogy babagyártó címszó alatt nem a babagyártásról beszélünk ... van pl. egyel felettünk ugyanennek a topicnak a babásai-ról szóló topic, de ha jól rémlik, már az sem igen aktív ... ha csak az a probléma, hogy már nem a babagyártás a téma, akkor át kell oda cuccolni ... :)

kacsa14

Juca!
Én épp tegnap beszéltem a doktornőnkkel az oltásról. 2 éves kor alatt mindenképp ingyenes, 1 év alatt 4(!!!) oltást kap a baba, 1-2 év között kettőt. Kettő év felett csak egy oltásra van szükség, az 16 ezer forintba kerül, nincs rá tb-támogatás (még). Ezért én úgy döntöttem, hogy mivel nem jár egyik gyerek sem tartósan közösségbe, ezért várok az oltásokkal. Sacinál egy éves koráig, Kendénél pedig jövő őszig, amikor is megy majd oviba. Akkor be fogom adatni neki is, függetlenül attól, hogy mennyibe fog kerülni (egyébként mondta a doktornő, hogy addig még az is előfordulhat, hogy két év felett is adnak valamennyi tb-támogatást az oltásra). A másik, hogy minden hónap 10-ig kell leadni a gyerekorvosoknak az oltóanyag-számot, így bármikor meggondolhatom magam.
Fürcsi nálunk is közös, imádják... :D Gyönyörűek a lányaid!!! :)

Tina!
MÁR nem álltok babagyártás előtt? ;) Nem szeretnétek Dávidnak kistesót? Mert ha igen, akkor előtte álltok... ;) :D

Pupy!!!
Hogy vagytok, hol vagytok??? Gyere és mesélj! :)

Syry!
Ha jól látom, középidő... ;) Ne siess annyira dolgozni! :D Fogacskák: Kendének 20 hósan megvolt az összes fogacskája, a védőnő azt mondta, hogy 3 éves korra kell minden fognak kibújni.

Ja, Sacinak is kijött az első fogacskája!!!!!!!!!!! :D Hihi, épp azt néztem, hogy Kendének is október közepén, meg Sacinak is, csak Kende júniusi... :lol:

Megyek, ébredés van, ma ennyi szabadidőt kaptam... :roll:

Pussz!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Lányok, mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációt! Olvasni mindig olvasom a topikot, csak sokszor már írni nincs kedvem, mire hosszabb időre számítógép közelbe kerülök :oops: :oops: :oops:

Pupy :) Zsófi baba gyönyörű, kiváncsi vagyok a szüléstörténetre is, majd gyere ha lesz egy kis időd!

Márti :) A ti történeteteket olvastam, örülök, hogy végül minden rendben ment! Kamilla is tündéri kislány, otthon kényeztetik a tesók? Hogy bírod 4 gyerkőccel?

Norwell :) Sacinak gratula az első fogacskához!
Én sem értem, hogyhogy csak most derült ki a kétszarvúság :shock: Na mindegy, ez van, remélem minden rendben lesz... Miért gondolod, hogy ez automatikusan császárt jelent? Nekem nem mondta a dokim. :roll: Úgy értem, persze eleve nagyobb az esélyem a csaszira, mivel Kristóf is úgy született, de azt nem mondta, hogy a kétszarvúság miatt tuti csaszi lesz.

Fleur :) Lillának kibújtak már a fogacskái?

Angie :) Nem, Kristóffal nem voltam rosszul, jól emlékszel :wink: Tulajdonképpen most is összetehetem a kezem, mert egyszer sem hánytam, csak fáradékonyabb (álomkóros) vagyok és a savammal küzdök. Ez azért tud kellemetlen perceket, órákat okozni :(
Nálatok tesóprojekt?

Juca :) Köszi szépen, jól vagyunk... még mindig költözés előtt, valószínűleg az októberi hosszú hétvége alatt cuccolunk majd át. Kristóf is jól van, próbálgatja a határokat, akarata az van :lol: :lol: :lol: Nagyon nehéz a kétgyermekes lét?
Kata nagyon szép kiscsaj, mégegyszer gratula hozzá!
Ja, nincs esetleg jó TB szakértő ismerősöd?

Kacsa :) Hát igen, sokszor pang a topik, én sem írok olyan sűrűn, mint korábban... Akkor sokkal jobban élt a topik, teljesen más érzés volt ide írni :roll:
Babás topikot sztem nincs értelme nyitni, a fenti is kihalt :cry:

Oltás: ha a Prevenarról van szó, mi nem adatjuk be. Ha sokszor beteg a gyerek és folyamatosan a Pneumococcus tenyészik ki belőle, akkor persze van értelme, egyébként sztem nincs.

További szép napot!

KépKép

KépKép
timika

Timika!
Nem is tudom, miért gondoltam... :oops: Talán amiatt, h egy ismerősnek is kétszarvú méhe van, s emiatt mindkét babája csaszis volt. De én nagyon drukkokok, hogy ne csaszi legyen!!!! ;) :)

Kép
Kép
norwell

A topikot én sem irnám le, csak ilyen lassú lett az üteme, hogy már legtöbben lebabásodtun (hála Istennek!!!).

Tina!
Ha szeretnétek tesót a kis Dávidnak, akkor igenis itt a helyed! A nagyfiú próbálkozik már a felállással? Képek?

Norwell!
Gratulálok a kis Saci első fogacskájához. Nem vesztegeti az időt. Szilárdnak 8 hónaposan jött ki az első, és még most is csak 10 van, négy rágó, fent elöl négy, lent elöl kettő. Talán most jönnek az alsó első hármas és négyes (a sorrend furcsa, de nem mindenkinél jön az "előirások" szerint).

Timi!
Az jó, ha nincs hányinger.

Juca!
Akkor megyünk. Majd hivlak, hogy mikor lenne jó. Jövő héten keresek egy napot. Sziszkót anyuéknál hagynám, mert orrfolyós egy hete, és úgy érzem, ez most hosszú lefolyású lesz. Semmi más baja nincs, csak folyton szivni kell.
Kata IS belevaló csajszi (hát persze, a szülei annak nevelik). Kinga is hamar bekerült a nagy kádba, de Kata őt is beelőzte.

Syry!
Én azért a helyedben csináltatnék egy hormonképet valamelyik hónapban. Nem vagy huszonéves, a hormonháztartásod akár fel is borulhatott a szüléssel. Úgy emlékszem, hogy Máté is 8. vagy 9. hónapban jött össze, ami nálad most telik le. Nem gondolkoztál el ezen?

Pupy!
Nagyon várom a story-t!!!

Nárcisz! Anikó!
Csak úgy eszembe jutottatok valamelyik nap, hogy vajon mi van veletek.

Judit!
Érthető, hogy nem tudsz jönni. Nekem is kritikus volt pont ebben a korszakban, de megnyugtatlak, Davide is hamarosan önállóbb lesz, és hagy több időt neked. Én sem akartam elhinni, hogy eljön majd az az idő, de eljött.

Sziszkóm már nagyon nagy fiú, úgy is viselkedik. Vettünk neki egy kerti játszóteret, mert itt messze van játszótér, és a szomszédságban több helyen is van (a közvetlen szomszédban is), és szegénykém csak sóvárgott a csúszda miatt, és mindig át akart menni. Kapott egy kis pénzt, mi is hozzátettünk, és megvettük neki. Nagyon szereti, folyton rajta lóg. Már nagyon sokat mondogat, néha viccesen ejt ki dolgokat (porszivó=pótapi, mogyoró=monyomó), de nagyon sok szót tisztán kiejt. Megpróbál utánozni minden szót. Tudja mondani, hogy hogy hivják (Sziád), hogy engem, apát, mamát, papát hogy hivják, megmutatja, hogy hány éves (néha ki is mondja). Imád kertészkedni (vagy inkább virágokat kiásni, begyüjteni :) ), és már azt is tudja, hogy melyik a gyom (de azt általában ott hagyja :) együttérez a gyengébbekkel, elesettekkel :) ). Nagyon cuki, és nagyon szófogadó (főleg, ha a szomszéd kisfiúhoz hasonlitom, aki folyton ordit).
Na jól kidicsekedtem magam, de ahogy Kacsa is irja, ez is ide tartozik, a topikhoz.
Puszi, jó éjt mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Timi!

A kétszarvúság miatt kisebb a hely, hajlamosít a koraszülésre, de mivel eddig észre sem vette senki, ezért szerintem most már késő "nagyon izgulni emiatt a dokinak szikével a kezében". Az biztos, hogy sok van a rovásotokon, az első csaszi + még a kétszarvúság, de ha reformer az ürge, akkor nem veti el élből a lehetőséget.

Nekem állandó kontroll volt, volt nagyon durva megint a lábam, volt fehérje is, de innom kellett bodza teát, meg bodza szörpöt, meg a végén vízhajtó teát, és nem lett baj. Amikor viszonylag nyurga lábakkal berobogtam 25-én, hiába indított szülés volt, fel sem merült, hogy be kelljen avatkozni. Az EDA-t is csak azért vezette elő az orvos, hogy ha úgy gondolom, éljek a lehetőséggel. Aztán mondjuk annyira felpörögtünk, hogy semmire nem volt szükség, meg mondjuk idő sem.

Angie!

Kinga orra is folyik, ez szerintem az idő miatt van. Egyszerűen nem tudom normálisan öltöztetni. Mikor már épp nem taknyol, akkor megint jön egy front... szóval emiatt ne hagyd tthon Sziszkót. Ha viszont szeretnél többet beszélgetni, akkor igen. :wink: Jó helyen lesz anyukádnál.
Kedden klubba megyünk, többi nap jó.

köszi az oltásos infókat :wink:

egyébként a címek félrevezetőek. egy topik sosem csupán a címben megnevezettekről szól, hanem a csoportformálódásról. történetesen a babaprojekt előtt állók idővvel két babaprojekt közé kerülnek, vagy utána, jön a harmadik vagy sem.

Most mennem kell :lol:

pussz

tjuca

Sziasztok!

Angie,

Köszi szepen! Jol esik, hogy Te megertesz! Orülök, hogy mar ilyen kis ügyes Sziszkod! :D

Juca,

Nagyon szepk a lanyaid, gratulalok! :D

Timi,

En is szenvedtem a savammal, elöször mindig a tejjel probalkoztam, aztan ha nem javult maalox folyekony.

Norwell,

Gratulalok Sacika fogacskajahoz! :D

Syry,

En szurkolok, hogy összejöjjön decemberig! :D

Lanyok, valoszinü nem fogok ennel sürübben jönni egyszerüen azert mert nem tudok. (nem mert nem akarok)
Valoszinü nem vagyunk egyformak es en osztom be rosszul az idömet.... :lol: :lol:
En mindig örülök mindenkinek akkor is ha ritkan ir. :wink:
hamar teszek kepet is. en ezzel töltöm az idömet es valoban a net az a hatterbe szorul.... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
puszi,

Kép
Kép
jucmuc

Savval szenvedőknek!

Ismerősöm akit a dokinkhoz külldtem nagyon szenvedett a savtól, aztán sok kísérlet után a Salvus vizet próbálta, és bejött neki. (én is szenvedtem, de mivel az volt az utolsó a sorban, arra ki sem tértem, azt hittem ennyi belefér)

tjuca

Csajok!
köszi az infókat az oltásról. úgy tűnik Máténak elmúlt a takonykór. jövő hétre bejelentkezem egészséges rendelésre. (reméljük addigra nem lesz újra orrfolyós!!!!!!!!!!!) annál is inkább kell mennünk a dokinénihez, mert Máténak még mindig nem, illetve alig hátrahúzható a bőr a fütyijén. doki nénink szerint két éves korig jó ezt rendezni. Timika, Márti, Norwell, nagyobb fiús anyukák, nálatok ezzel a témával nem volt gond??????? Meg a doki szeretné látni az augusztusi uh eredményét, a vesetágulat miatt. aug végén mondtam neki, de a lelet otthon maradt. állítólag kell majd járnunk kontrollra vele.

megyek, Mátét tisztába kell tennem... :oops: majd jövök még később.

Kép

Kép
syrynx

Syry!
A mi dokinénink is azt mondta, hogy húzogassam neki, amennyire lehet. Nos, kicsit húzogattam, aztán el is felejtettem, meg nem akartam erőltetni sem a dolgot. Most ott tartunk, hogy elég jól hátrajön, de úgy néztem, hogy le van tapadva neki egy kicsit... :roll: De a védőnő azon az állásponton van, hogy amíg nem szobatiszta, addig nem érdemes vele foglalkozni, úgyhogy nem idegesítem magam...

Kép
Kép
norwell

Syry!

Ja igen, nekem 3 fiam is van! Csabinak szépen feljön, Lehelnek jól le van tapadva, Bercinek alakulgat, de Ő még 2 éves, úgyhogy nem nagyon erőltetem! Melegvizes esti fürdő után érdemes próbálkozni-ameddig erőltetés nélkül engedi a bőr! én Lehelnél húzom-halasztom a dolgot, eleve nem akarom sebészhez vinni, mert nem szeretném, hogy felrántsák,szondával oldják a letapadást, mert fáj is, meg a legérzékenyebb lelkű gyerekem nem tudom, mennyire tudná ezt feldolgozni! Van orvos, aki a kíméletesebb megoldások híve és felír egy szteroidos kenőcsöt, ami oldja a tapadást ( a kedvenc védőnőm szerint erre a körömvirágkrém is jó, én hiszek neki, bár az elvet nem értem, merthogy a köömvirág hámosít) és ez a legtöbb esetben segít is! Viszont, ha durván fölrántják, mint ahogy sok doki teszi, akkor berepedhet, vérezhet és hegesedhet úgy, hogy nagyobb letapadást, összenövést okoz mint eredendően volt! Úgyhogy szteroid ide vagy oda, vessetek meg érte, én inkább ezt a megoldást választom, hogy kenegetem, hétha tényleg segít, minthogy, esetleg ok és eredmény nélkül feleslegesen fájdalomnak tegyem ki a kisfiamat! Egyébként eltérő a gy.orvosok véleménye, hogy mikortól szabad/kell húzogatni, mostanában azt mondják, 1.5-2 éves korig jobb, ha nem nyúlunk hozzá!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Azért erről a körömvirágról győződj meg! Osztálytársam is azzal kente a fiának, mire valamiért az egész makk meg fityma begyulladt. Utána tényleg a sebészeten kötöttek ki. Még szerencse, hogy ügyeletben olyan dokkert fogtak ki, aki maximálisan normális volt, mesélt, és még kicsit el is kábították a kisfiút. Aztán a körömvirágos gyulladásnak köszönhetően kétszer olyan lassan jött rendbe, de rendbejött, és a lényeg, hogy a kissrácnak nem maradt rossz emléke. Persze ez nagyon orvosfüggő. :-(

Én meg be is fogom a csipogómat a két lányommal.

tjuca

Lányok, ami a topikot illeti én is nagyon sajnálom, hogy nincs olyan élet és pezsgés, mint korábban...:( és főleg, hogy zöld és sárga szekciók a táblában
megfogyatkoztak.
Én örülök, hogy aki ír az ír, amikor tud. Számomra nagyon kedves ez a topik, mert a legrosszabb napokban is velem voltatok...egészen a leges legelejétől, amikor Lillus még csak halvány gondolat volt.
Igaz, hogy most épp nem vagyunk annyira babaprojekten, de ha nem baj én maradnék.
Sajnálom, hogy most nem írnak olyan sokan, de nem hiszem, hogy tehetünk bármit is ez ellen :(

Én azért írok. Mert bár a pici manó a legfontosabb és vele töltöm a legtöbb időm, nekem jól esik kikapcsolódni és írni nektek itt-ott :)

Márti
Már úgy szeretném Kamillát látni :) írj, ha majd alkalmas :) amúgy van még nálam egy fehér meleg overáll szerű, szerintem majd jó lesz lassan nektek is, szeretném visszaadni :)
Tegyél még képet :)
És jut eszembe, ha jól emléxem Bercusnak a hó elején van szülinapja! Csak nincs a táblában. Boldog szülinapot a kismanónak!!! Remélem tényleg most volt :oops:

Jucmuc
Ügyes már nagyon pici manó :) és a csirkehusi is szuper. Örülök, hogy tettél képeket is :) nagyon szép :)
Jössz, amikor tudsz és akkor reméljük mindig hozol újabb képeket is.

Kacsa
Tőled már várok egy elbűvölő videót a lányodról :) képet is régen tettél. Tudom tehetnék már én is, de a férjem még mindig nem árulta el mivel lehet lekicsinyíteni a videóinkat :) egyedül meg ezt nem tudom kitalálni.

Syry
Az egyik ismerősöm kisfia 18 hónapos és kint az összes foga :shock: hát lehet Máténak is jön. Nyűgi is?
Remélem összejön az a baba most már!! Szorítok még mindig. Amúgy méregeted a hődet, vagy valami ilyen boszorkányságot művelsz?
Mi is beadatjuk az új ingyenes oltást, ha nem teszik ingyenessé, mi akkor is beadattuk volna. Részleteket még nem tudok róla, hogy hogy is működik.
Szívesen. Az, hogy 37 vagy nem jelent semmit :) és nem kisebb az esélyed. Anyu 38 volt, mikor öcsémmel terhes lett!! Tessék gyorsan minden negatív gondot kisöpörni. Ha kell meg segítenek és úgy jön a baba...

Juca
Bírom, ahogy egy mondattal lekezelted! :lol: :lol:
Gyönyörűek a lányok. És nem mondod, hogy Katát senki nem tartja :) de jó. Lillát mi is ennyi idősen raktuk a nagy kádba. Nem is tudtuk utána a másikba rakni :) fel volt háborodva.

Norwell
Gratulálok Saci első fogacskájához! Jó hamar kinövesztette :)

Timika
Még csak 6. Fent 4 és lent kettő, de azok már régen. Azóta csak duzzog és semmi.....

Angie
Hát haláli a fiad, hogy a gyommal együtt éret :lol: és nagyon kis ügyi :) Csúszdás kép?
És csak dicsekedj :) persze, hogy minden anya büszke a porontyára :)

KépKép
KépKép
fleur

Lilla rengeteget fejlődött az elmúlt 3 hétben. Persze ez után még inkább így lesz :) gondolom :).
Látszik ahogy napról napra értelmesebb és egyre inkább igyekezik megértetni magát velünk. Persze olykor így is nehéz megérteni és ha nem jövünk rá jön a hiszti :) (ez kb az "anyaaaa méééé nem érted mit mondok" kategória). De sok mindent mutat. És most már jelzi, hogy valami igen vagy nem tehát akarja vagy nem. Ez az evésnél, ivásnál megkönnyíti a dolgom.
Már nagyon ügyesen totyog :) azt mondta Peti a múltkor, hogy olyan Davied Bowie-san megy (bár fogalmam sincs ő hogy megy, de jól hangzik) :) felemeli a kezét és riszálja a csípőjét. Persze a lábait nem hajlítja. Tisztára mini terminátor :) nagyon vicces :)
Videózni, fényképezni nem nagyon sikerül, mert kütyü mániás :) ahogy észreveszi, hogy gép van a kezemben rögtön rámront. Ezért az összes képnek és videónak az a vége, hogy rajtam van :)
A napokban azért sikerült egy pár aranyos képet csinálni. Igyekszem feltenni. :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Itt vagyok, élek és virulok, még olvasni is tudom a fórumot, de írni már alig. Nem időm nincs, hanem nem bírok ülni. Annyira nincs emiatt kedvem a gépnél ülni, hogy még szegény teveklubos tevegyerekeim is kihaltak... :oops: :roll: Valakit mindig nyomok, és az illető ez ellen hevesen tiltakozik is :) Most éppen Eszticica, mert épp ő van alul, Ádám dorbézol felül. Nemrég ez még fordítva volt, de jó testvérek lévén helyet cseréltek, hogy mindenkinek egyformán jusson a "jóból". Most Eszter nagyobb picit Ádámnál, ő 467 gramm, Ádám pedig 432 gramm. Már nagy culák :) Hétfőn megyünk 4d-s uh-ra, már nagyon várom!
Nem emlékszem, hogy meséltem-e, de sikerült eladni a lakásunkat, ráadásul szuper áron. Gyorsak voltunk, ügyesek, és szerencsések :) Közben megtaláltuk és már le is foglaltuk álmaink házát, holnap az adásvételi szerződést is megkötjük :) December közepe körül már költözhetünk is, ha nem jön közbe semmi, tehát az utolsó hármasban ünnepelt karácsonyunkat is ott tölthetjük.
Időközben szegény sógornőm is megszült 30 hétre, de már szerencsére mindketten jól vannak, a picit se kell már lélegeztetni, már csak nőnie kell. Nagyon várják már haza. Azért bőven ellátták izgalmakkal a családot...
Dóri egy nagy huligán, szereti a bölcsit, szerencsére szívesen megy. Olyan okos nagylány már...

Röviden ennyit rólunk :)

Pupy, Márti!

Azt hiszem még nem volt alkalmam gratulálni a lányok születéséhez, úgyhogy most pótolom: isten hozta a csajokat a nagyvilágban!

Syry!

Drukkolok, hogy decemberig jöjjön a tesó!
Dóri is megkapta már a Prevenart, bár elmúlt két éves, de kaptunk rá támogatást. Dokinénink nagyon javasolta a közösségbe kerülés miatt, és amiatt is, hogy ne hozza haza az ikreknek a sok bölcsiben összeszedett nyavalyát.
Fütyitémától előre félek...

Juca!

Gyönyörűek a lányok!

Timika!

Itt is gartulálok a pocaklakóhoz! Problémamentes babavárást kívánok!

Norwell!

Nagy gratula Sacinak a fognövesztéshez!

Jucmuc!

Tündéri a kis Davide a hintában :)

Fleur!

Reszkess Szigetszentmiklós, jövünk!!! Nemsokára közelebb leszünk hozzátok :) Puszi Lilla okos buksijára :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok Lányok!
Most csak pár sorra van időm. A topikból szerintem nem kell lelépni, ha megszült valaki, csak azért mert babaprojekt előtt állók a neve. Olyan jók a régi emélkek, és jó felidézni azokat az időket amikor nekünk segitettek, és amikor mi segitettünk.

Fütyi: Szerintem nem kell félni a dologtól (Évi). Én elvittem a Sote-ra egy sebészhez, és azt mondta, hogy le van tapadva Sziszkónak, ami teljesen normális. Fürdés után huzogassam, és egy év múlva vigyem vissza. Azt is hozzátette, hogy az ő fiának 4,5 éves korára szabadult fel annyira, hogy gond nélkül hátra merje teljesen húzni. Tehát, nem vagyunk semmiről lemaradva. Szerintem rosszabbat teszünk vele, ha beszakad, hegesedik, amitől akár még jobban vissza is tapadhat. Tehát esti fürdés után szépen ameddig engedi, visszahúzni. Sziszkónak 1/3-a bujik csak ki.
A házidokink folyton vissza akarja neki rántani, de nem engedem.

Oltás: Én Sziszkónak beadatom. Azt mondta a doki, hogy kettőt fog kapni két hét különbséggel. 2 éves korig ingyen van, de nem kötelező.

Judit!
Gyönyörű a kisfiad, főled az utolsó két képen nagyon sármos. És gyere csak nyugodtan, amikor tudsz. Nekem is van, hogy elúszok, és nem jutok ide. Ez természetes.

Évi!
Örülök, hogy minden rendben, és ilyen jól alakulgat az életetek. Sógornődöt sajnálom.

Puszó!!
Vendég

Fleur, Évi, Norwell, Jucmuc és mindenki, köszi a drukkot tesó ügyben. :D

Angie
ami a vizsgálatot illeti. nem tudom, hogy a szülés után felborult -e a hormonháztartásom. nem hinném. tul.képpen ugyanúgy 33-35 napra jön meg, mint szülés előtt. (egyszer-kétszer volt 38-42 napos, de ez Máté előtt is volt, évente párszor, sőt a Máté előtti valamelyik ciklusom pont jó hosszú 42-napos volt.) tudom, ez nem garantálja, hogy van peteérés is. :roll: :evil: 3 hónapon át lh-ztam, ebből két hónapban szépen lehetett látni az lh csúcsot. a 3. dikban nem. százszónak is egy a vége, egyenlőre nem mennék dokihoz, mert mondjuk elmegyek nov.-decemberen hogy csináljanak hormonvizsgálatot. de március körül meg visszamennék dolgozni. ennek így nincs értelme. ha most jönne össze a tesó, júniusban születne, akkor csak február-márc-ápr-május-júnit kéne kihúzni gyessel---- ami 28 ezer ft, na jó jövőre talán lesz 29-30 ezer, de ennél több tuti nem. viszont ha csak januárban esnék teherbe, akkor már 8 hónapon át lenne ilyen kevés a pénzem. az már húzós lenne. sajnos az anyagiakat is figyelembe kell vennünk. :evil: :twisted: :evil: :x de majd még meghányjuk-vetjük a párommal, hogy legyen.

Úgytűnik Máténál csönd van fog téren. nyáladzás lecsökkent. néztem hátul az ínyét, de nem látok semmit. amúgy a hangulata jó, nem nyűgös. épp ma voltunk játszózni (ritkán megyünk, inkább kertezünk.) ismerkedik a csúzdával. már 3-4szer lecsúszott, úgy hogy a végén vigyorgott. érdekes, ahogy látszik rajta az aggódás a létra tetején, ugyanakkor meg a csúszás tetszik neki. :D magától többször elindult a létrán, csak az utolsó fokon nem mer már felmenni, én segítek. Tényleg Angie, tegyél majd képet hogy csuszizik Sziszkó a házi csúzdán.

Évi
de jó, 4d-s uh. ha lesz kép, légyszi tegyél majd mindkét gyerkőcről. apropó 4d. Anyu itt volt a hét elején, és hozta a tesómék 4d-jét a 3. gyerkőcről. úgy tűnik lány lesz. :wink: én nem láttam egyértelműen, de azt írták a papírra sex: F. ez ugye azt jelenti? nagyon aranyos volt a babóca. szopizta az ujját, ásított, meg a kezével matatott az arcánál. :lol: Viszont a tesóm papírjára azt írták: kissé fellazult szerkezetű placenta. hallottatok már ilyet. azt mondta a tesóm, hogy a vizsgáló nő (nem doki) szerint valamilyen fertőzés miatt lehet. kicsit aggódom. amúgy a korának kb. megfelelel, egy héttel kisebb, mint a kalkulátor szerint, de hát az bőven belefér. :)

Hát akkor a fütyi témával nem kell annyira sietnünk, illetve aggódnunk. (amúgy én is esti fürdés után szoktam neki hátrahúzni, de nem is tudtam hogy akkor kell. :shock: ) Angie a mi dokinénink is hátra akarja húzni neki, de az oltáskor nem csinálta, azt mondta hátha picit vérzik, és oltáskor az nem jó. :evil: amúgy nem is látta akkor a fütyijét. Nálunk még az egyharmada se jön ki, mint nektek Angie, szerintem szinte teljesen le van tapadva neki. Igazából a párom aggódik, hogy nem gond-e ez. Azt se tudtam, hogy szobatisztaságig nem is foglalkoznak vele sokan. :shock: köszi mindenesetre az infókat, hátha másnak is hasznos volt. :D

amúgy az elmúlt héten írtam Adrianának. jól vannak. kb. 1 hónapja költöztek új házba. most kezdtek elrendeződni. veszélyeztetett terhes, gyógyszert is szed, de azt nem írta konkrétan miért. :( Kislány lesz, Sára. ha ideje lesz, ír is majd. :D

Kép

Kép
syrynx

Évi
De jó :) és akkor mehetünk hozzátok? Hova költöztök? Melyik rész, milyen utca? Dóri hova jár bölcsibe majd?
De szép nagyok a gyekőcök :)
hozzál majd 4ds képet

No pár kép az én kis huncut krampuszomról:
És Kacsa úgy néz ki lesz haja :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép

Jó az utolsó mi?? :lol: ilyen mikor sír :)azaz hiszti kezdemény van :)
Az első két képen meg bújócskázik a könyvvel :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Örülök, hogy kicsit felélénkült a topic!

Nem akartam én nyafogni, csak én is azt érzem, amit többen is megfogalmaztatok, hogy ha nem is kisregényekt írunk, de azért viszonylag gyakran hallassunk már magunkról hangot, mert azért a babára várás, majd babavárás alatt csak összenőttünk és kíváncsiak vagyunk, hogy fejlődnek a többiek! :)

Fleur!

Videóm most nincs. Nem nagyon tudok már én sem készíteni, mert akkor nem produkál, ha vesszük. A fényképezőre meg bevágja a 25 pontos bájvigyort, így a 16 fogán kívül semmi nem látszik ...

Lilla is nagyon nagy már!!!
Haja meg előb-utóbb mindenkinek lesz! Kinek előbb, kinek utóbb! :lol:
Én is a napokban néztem, hogy fél éve még Timinek is alig volt, mostmár jó hosszú, de még elég ritkás.

Évi!

De jó, hogy jöttél Te is!
Grat a költözéshez!!!

Fütyi ...

Többek között ez az, ami miatt nem igazán vágyom kisfiúra ...

Amúgy ismerőstől én is ilyen szteroidos krémes lazítást hallottam.

OLTÁSOK

Én is beoltatom, amivel csak lehet. Múlt hónapban kaott barit, ehónapban jön a 18 hós oltás, aztán majd a Pneumo és a Menningo. Gondolkozom még az influenzán is, de mivel azt csirkeembrión szaporítják, nekünk a lehetséges tojásfehérje allergia miatt ez necces, úgyhogy majd konzultálok a gasztroenterológus-védőoltástanácsadó dokinkkal.

---

Teszek még pár képet, aztán futok, mert megjött a vacsim és nem szeretném, hogy kihüljön!

Csupafog bájvigyor:

Kép

Pancsi:

Kép

Rácsok mögött:

Kép

Még a nyáron kapott bilit, mikor peluskiütéses volt és pucérkodott, hogy bepisil, akkor legyenhova kapni. Ottmaradt a szobájában és bele akart lépni, mondtam, hogy nem szabad, abba csücsülni kel, erre ráült és ott falatozgatta tovább a kölesgolyóját.

Kép

Na, mi volt az ebéd?

Kép

kacsa14

Sziasztok!

Pupy, Márti!
Gratulálok Nektek! :)
Gyönyörűek a lánykák!!! :D :D :D

Évi!
Még biztos, h nem gratuláltam a "vegyespároshoz"! :wink:
Gyönyörű a pocakod....
Várom a 4D-s képeket ... (elöbb-utóbb biztosan reagálok is )

Timika!
Nektek is gratulálok a tesóhoz!!! :D

Syry!
A tesóhoz nagyon drukkolok!!!
Fütyitéma : mi Eriket pontosan 1 éves korában elvittük orvoshoz... Úgy gondoltam, h jobb ha látják és véleményt mondanak... Nálunk elég rossz volt a helyzet, annyira szűk volt, hogy pisiléskor "ballonosodott" is a fütykös... Biztos voltam benne, hogy műtét lesz... Aztán a doki megnyugtatott... :) Szakszerűen beavatkozott....kaptunk kenőcsöt és minden fürdetésnél hátra kellett húzni a bőrt... Ma már problémamentes a dolog... :)
Nem gondolkodunk egyformán, de én úgy sejtettem, minél korábban kezdjük, annál kevésbé fogja megviselni... Bevált... :wink:

Oltás!
Mi már beadattuk... (Erik hármat kapott)
Ki tudta, h ingyenes lesz? :roll: :twisted:
Egy vígasztal, nem hibáztunk a beadatással... :wink:

Norwell!
Gratulálok Saci fogacskájához! :D
(a felálláshoz nemkülönben,,, de az már rége volt... :wink: )

Minden gyerkőc gyönyörűen fejlődik!!! :D :D :D

Nem azért nem írok, mert nem fontos a csapat!!! :roll:
Nehéz megoldanom... ilyen egyszerű....
Erik műszaki beállítottságú... akinek hasonló a gyerkőce megérti.... :lol: :lol: :lol:
És már megint mennem kell........

Puszó Mindenkinek!
Brill

Kép
brill

Sziasztok!

Akkor most átlépek olvasóból író üzemmódba:)

Sajnos 2 hete meghalt a nagymamám, most ezen a 7en itt violtunk Emilivel anyáéknál, intéztük a temetést(jövő pénteken lesz).
75 éves volt, és egy húgyhólyagsérvvel volt műtve, ami sikerült, de a beteg... :cry: Nem figyeltek oda rá, elhanyagolták :x :evil:

Ezt leszámítva jó vagyunk, fognövesztésben most leállt Emili, 12 van eddig.Duma megy, mostanában kezdi megnevezni magát, mondja hogy Mimi :lol: , olyan édesen.
Hisztis is combosodik, de még kezelhető.
Mostanában sokat is eszik, jükat alszik.Nagy kópé, és olyan kis értelmes, mindent megjegyez, elmutogatja amit nem tud mondani.És nagy csavargós is, de hát volt honnan örökölni :oops: :lol:
teszek majd róla képet is.

Évi!
Gratula a szerncsés házeladáshoz/vételhez!Miylet vettetek?Gondolom kerteset, sok szobásat 8)
Akkor közel leszel Fleurhoz, és Mártihoz is :wink:
Sógornődéknek gratula a babához(fiú, vagy lány?)mielőbbi egészségben hazatérést kívánok!:)

Fleur!
Nagyon édes Lilla, szerintem elég dús a haja:)És azok a kis egérfogak alul...nagyon cuki.Bömbi is megy szépen :twisted:

Jucmuc!
Nagyon aranyos Davide, milyen nagyfiú már ő is:)És nagyon hasonlít Rád! :wink:

Faul, Tina!
Veletek mi újság?Képeket is régen láttunk;)

Na akkor egy kép a nagylányomról:
Mostanában ha fényképező gépet lát,mondja hogy csíííz:D
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Ja, Fleur, esteleg kicserélhetnéd erre a képre a táblás képet, az már elég régi :wink:
Köszi.

Kép
pankaa

Panka
részvétem a Nagymamád miatt. :cry: :(
gyönyörű a kislányod! :lol: micsoda fürtök és szemek! :wink: emlékszem, mikor pár hónaposan lenyírtad neki a haját. azóta nem volt vágva? Növesztitek?

Brill
de jó, hogy jelentkeztél! a "ballonosodás" nálunk is van. nyáron láttam mikor Máté a szabadban pisilt. (csak én nem tudtam így megfogalmazni.) ha legközelebb jössz, dobjál egy képet is Erikről. a kuttyal továbbra is jó barátok?

Kacsa
klasszak a képek. A rács mögöttin nagyon bájos Timi, a többin meg kis huncut. :wink:

Kép

Kép
syrynx

Syry!
Köszi.
Csak elöl vágjuk neki, hogy ne lógjon a szemébe:)Hátul nő neki szépen, csak a rugók miatt felugrik, de vizesen már a hátára ér!
:wink:

Kép
pankaa

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?