Új privát üzeneted érkezett!

Magdolna: Nekem anno egy fogamzásgátlótól volt ennél enyhébb. Én féltem elaludni, mert úgy éreztem, nem kelek fel reggel. De nem volt annyira vészes. Lehet, hogy a hormonoktól van. Állítólag az omega3 zsírsavak jók ilyen pszihésnek tűnő zavarokra. Az elegendőt fogyasztó kismamák sokkal kisebb %-ban hajlamosak szülés utáni depresszióra!

Mzsperx: Nagyon aranyos kis pocakod van! Szinte még alig látszik. :)

Lányok: Köszönöm a sok segítséget! Azért még mindig be vagyok tojva. Igazából szerintem most kezd leesni, hogy ezt már nem lehet visszacsinálni. Itt műtét lesz, vagy szülés, és utána lesz egy gyerekem. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc: Köszönöm, megpróbálom az omegát. Szerdán meg a pszichológust :)
magdolnasz

Magdolna
Üdv köztünk!
Esetleg megpróbálhatod a Homeopátiás szereket. Van elég sok alvászavarra. Nekem volt hasonló problémám, éjjel többször arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt, és gyorsan ablakot kellet nyitni, de elmúlt.
Nincs ilyen szoba helyhiány miatt az ÁEK- ben.

Nikuc
Bennem is voltak ilyen érzések, mikor Kristóf beteg volt, és meg bőgtem, hogy a fene vigye el kellett nekem ez az aggódás. Kellett hát. :lol:

Mzsperx
Nagyon csini kismami vagy. Jó a kép. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Nikuc, ez aranyos :) Azt hittem ilyen pánik csak a leendő apukákra jön rá, hogy végérvényesen lesz egy csemetéjük, de ezek szerint az anyukákra is :)

Én attól nem félek, hogy lesz egy gyerekem, csak a szülést és az utána következő felépülést hagynám ki. Pont ma mondtam a páromnak, hogy bárcsak már 2-3 hónappal később lenne! :)

Már most is utálom, hogy állandóan bajaim vannak a terhesség miatt - itt-ott fáj, nehezen mozgok, nehezen alszom, nem birok állni, alacsony a vérnyomásom, stb... Úgy érzem, hogy ha ezek a fizikai dolgok nem lesznek és végre jól leszek, akkor bármivel meg tudok bírkózni. Ehhez képest most még elég sok kellemetlenség áll előttem/előttünk...

Kép
sz.veronika

Veronika
Nehogy azt hidd, hogy ha megszülsz nem lesz minden bajod. :)
Csak akkor más formában. Én azt hittem, hogy fúúú mennyi tapasztalatom van gyerekekkel kapcsolatban, hogy majd ha itthon leszünk minden rendben lesz, mit nekem kisbaba kirázom a kisujjamból. Ki a fenét. Sorba jöttek olyan dolgok, hogy azt hittem sosem rázódom bele. :lol:
De te biztos ügyesebb leszel tőlem :wink:

Lányok merre vagytok?
Pandácska már olyan régen nem írt. Remélem minden rendben mindenkivel.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc
Tőled meg már annyit akartam kérdezni, hogy ha Nyíregyházán élsz, hogy fogsz te az ÁEK- ban szülni? :shock: :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy,

Lehet, hogy igazad van :)
Nekem csak kevés tapasztalatom van, de úgy gondolom alapvetően optimista a hozzáállásom és ez általában segít, hogy könnyedebben vegyek dolgokat.
Persze ha bármi konkrét, valós gond adódik a babával, akkor biztos halálra fogom aggódni magam :)

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Nikuc
, a vizet érdemes kicserélni sima babavízre, ahogyan Márti is írta, ha zavar a cukros víz. Én egyébként bevittem saját cumisüveget, mert amit ott adnak cuclit, abból ömlik a víz, emiatt nem kell dolgoznia érte, amit én használok (MAM), azt meg legalább szívni kellett.

A tej császár után van, hogy csak a 3-4. napon indul be, de jobb addig nem szedni semmit. Maximum fejéssel tudsz rásegíteni, ha pl a baba sokat alszik, kevésbé dolgoz meg téged, de akkor viszont ott a dilemma, hogy ha azt odaadod neki, legközelebb megint nem fog belőled eleget szívni. Szóval tulajdonképpen az is felesleges. Igazából, és ezt úgy mondom, mint akinek ez már 2x nem ment. Türelem, és önbizalom kérdése.
Elős 1-2 napra a babának bőven elegendő tartaléka van, még fogyni sem szoktak, max amit kipisilnek. :)

Fertőtleníteni, spray-zni és egyebek tényleg felesleges. Sokat kibírnak ezek a picúrok!

Felkelésnél tényleg nehéz, de meg tudod csinálni, ez járjon a fejedben, utána pedig, ha már az első éjjelen túl vagy, sétálj, mozogj sokat, másnap már sokkal jobban leszel tőle. DE figyelj, ha elfáradsz, pihenj is, mert az is nagyon kell.
Én a lassú felkelések, és az éjszakai hasmars miatt éjjelre beadtam Villőt. :)

Ja felül leborotválják a szőrt rólad, mert ott is jódozzák még a hasad. És beöntés kell, hacsak nem éppen szerencsésen aznap reggel voltál vécén. Mert elengednek az izmaid az érzéstelenítéstől.

Én nem tudtam borotválni, esélyem sem volt elérni magam. Nem kellemetlen, és nem olyan ciki ez, pedig én is tartottam tőle.

A laktoherb tea van, akinél hasfájást okoz, konkrétan az édeskömény. Ami kis mennyiségben tök jó, csak ha nagyobb koncentrációban megy át, akkor nem. De látod, Mártinak meg már 4x sem okozott gondot. :)

Képzeljétek, nálunk Villő elkezdett kézenfogva lépegetni, meg mindenbe kapaszkodva járni. Nagyon nagylány!

Ja, és Susy, normaflore-t lehet adni, kár, hogy nem mondta nektek a dokitok, már az antibiotikummal egy időben lehet szedni, és akkor nem is alakulnak ki ezek a mellékhatások.

mtunde

Én is Mam cumisüveget vettem, de a kórházba egy dm-eset szeretnék vinni, azt nem sajnálom, ha elkeverik. Kb. ugyanolyan a cuclijuk, direkt megnéztem. A mellszívómat is viszem, majd megpróbálok vele kezdeni valamit. :oops: Kipróbálni ugye nem tudtam, mert nem szabad. :oops:

Nem Nyíregyházán élek, csak valami béndzsán állítottam be. Majd próbálom átállítani. :lol: Múltkor a vonalzót is szerkesztettem egy ideig, mire sikerült. :oops:

Mennyi babavizet vigyek? Két-három pár dl-s elég? Láttam olyan kiszerelést a boltban.

Veronika: Azt hittem, engem is elkerül a pánik, olyan nyugodt voltam végig, de most aztán... :lol: Mondjuk nekünk elsőre összejött a baba, ahogy kitaláltuk, hogy szeretnénk, és annyira nem volt időnk megszokni a gondolatot. Egyből szülők lettünk. Valahogy most tudatosul, hogy ez mekkora dolog. Ráadásul közben építkezünk. Még nem oda megyünk haza, de az is sok utánajárást igényel, és kicsit sok ez így egyszerre.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,

építkeztek? Hát az tényleg stresszes!

Gratula, hogy elsőre összejött! Nekünk 4 hónapba telt - bár utólag kiderült, hogy az első 3 hónapban rossz napon próbálkoztunk :) - , de előtte is már sokáig tervezgettük, úgyhogy lehet, hogy azért szoktam hozzá a gondolathoz.

Hát akkor kitartás!

Kép
sz.veronika

Mi vásárolgattunk már előre, de úgy gondoltuk, ha megvan a ház, és beköltözünk, majd akkor lesz babánk. De úgy ránk ijesztettek, hogy legalább fél év, mire összejön, hogy úgy döntöttünk, végülis, miért ne próbálnánk meg. Hát sikerült. :lol: Úgyhogy most ezt a pirinyó lakásunkat kellett valahogy átrendezni, hogy hárman is elférjünk.
Szerintem a bizonyos napra koncentrálás nem működik. A 2-3 naponta összebújás, ami használ. :oops: :lol:

Kép

Kép
nikuc

Susy!
Én csak most tudtam jönni és ilyenkorra már minden témát 100x átbeszéltek. Ha már nem szedi az antibiotikumot a normaflore-t még 1 hétig adhatod. (Jó tudni: A gasztroenterológus dokim azt mondta, hogyha hányós-hasmenéses betegsége van a gyereknek utána 2 hétig kell normaflore-t adni.)

Pandácskát én is hiányolom.

Lányok!
Úgy tűnik használnak Dévény gyakorlatok Mírának. Ma elkezdett kúszni!!! Ha hason fekszik már nem könyököl, hanem teljesen kiegyenesíti a karját. Hatalmas öröm ez nekünk!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Második gyermekünket várjuk, nemrég kerültünk Dr. Szabó György Róberthez. Ha valaki tud véleményt mondani róla, aki nemrég szült nála és esetleg válaszolna egy-két személyes és anyagi jellegű kérdésre is, az kérjük írjon nekünk privibe.

Előre is nagyon köszönjük!
ékes+tesó

Nekem sincs korábban lehetőségem, Samu továbbra sem alszik sokat napközben, így estére marad minden, és továbbra is bekattan, ha közelítek a számítógép felé. :)

Rózsaág, ez nagyon jó hír! Képzelem, micsoda megkönnyebbülés! Most így egyáltalán nincs is lemaradva Míra, Samu is kb ilyenkor kezdett el kúszni, és ő nem nagyon halogatja a dolgokat. Mindjárt jön a négykézláb! :D

Susy, én is csak a normaflore-t tudom ajánlani. Nem emlékszem, hogy mit ír csecsemőknek adagolásra, nekem anyu azt mondta, hogy 2-3szor adjak fél adagot (a maradékot nem lehet eltenni későbbre, legfeljebb te is feltuningolod a flórádat) Annyira irigyellek, hogy rendeződik Kristóf alvása! Samu továbbra is többször fenn van éjjelente, most kilenc óta alszik, most van fenn éppen harmadszorra, és éjfélig még fenn lesz legalább egyszer szerintem. És mostmár hajnalban sem alszik vissza a cicin, csak nyammog rajta 1-1,5 órát, aztán meg nyávog. :cry:

Mzsperx, helyes a poci, de te miért vágsz olyan törődött arcot? Lestrapáltak a nagyok? Ha jól látom, valami játszótéren vagytok...

Anno én is leadtam Samut éjjelre, mert kb 5 perc volt, mire fel tudtam kelni az ágyból, és a szobatársak is leadták, nem akartam, hogy ott sírjon esetleg, amíg én felkászálódok. Első éjjel szerintem adtak neki valamit, meg egyszer napközben pár korty tápszert, de egyébként szerintem aludt, mert utolsó éjjel direkt mondtam, hogy hozzák ki nekem, ha sír, hogy mellre tegyem, de csak 1szer, éjfél felé hozták, és akkor a tök rendes nővér volt, biztos hozta volna. Én vizet nem adtam neki, és sajna cicire sem tudtam sokszor tenni, szinte egész nap aludt. Így a 4330as születési súlyhoz képest 4050 volt, mikor hazajöttünk, de addigra bindult a tejem, és két hetesen 4500 volt :-)

A sok fertőtlenítés tényleg csak árt, rengeteg tanulmány van arról, hogy a steril környezetben tartott gyerekek sokkal betegesebbek, mint azok, akik 'legelhetnek' kedvükre pl az udvaron. Nem véletlenül mondják, hogy 1 éves koráig meg kell egyen 1 kiló koszt, hogy az immunrendszere erősödjön. :wink:

Na, most ennyire futotta, késő van már...

Remélem, Betty jön hamarosan, és egy picit részletesebb lesz, mint apa :-D

Jó éjt mindenkinek!
danann

Veronika!

Hát, én meg irígyellek, hogy nemsokára szülhetsz! Lehet, furán hangzik, mert én sem egy egyszerű szülésen vagyok túl nem egészen 3 hete, de olyan nagy csoda az egész, olyan hangulata, atmoszférája van, hogy leírhatatlan! Nem akarom túlmisztifikálni a dolgot, de koncentrálj arra, hogy ne túlélni, hanem megélni akard a szülést! Mert képes vagy rá! És büszke leszel utána magadra, hogy igenis meg tudtad csinálni! Mert nő vagy és képes vagy rá! Egy apró törékeny életet fogsz megszülni és akárhogyis alakuljanak a dolgok, Te vagy az, aki végigcsinálod, akármilyen módon is jön a világra a babád! Az orvos, szülésznő segít! Csak segít, de Te vagy, aki átéli! Éld meg teljességében a szülést, ne félj tőle! Határtalan élmény, ami csak a nőknek adatik meg! és tudom, hogy nem mindenkinek szép emlék a szülés! Sokminden a körülményeken is múlik! De nagyon fontos, hogy pozitívan állj hozzá!

Márti
borossné becz márta

susytunder
Köszönöm az infót, kicsit elszomorítottál az ágyszámmal kapcsolatban.
A légzési gond elmúlt magától, vagy szedtél rá valamit?
magdolnasz

Márti

Olyan megnyugtató a szavaid. :) Mikor olvasom már most mennék szülni. :) Sok mindenről nem is tudtam. Először olvasom, hogy utófájás. Mondom mi?? Van ilyen is? Én azt hittem h megszülöm és akkor már nem fog fájni. Aztán olvasom hogy hashajtót adnak. Hát nem gondoltam hogy utánna is ennyi minden van.

Mi van olyankor ha a kórházban nálam van a baba és nagyon sír és nem tudom megnyugtatni? Elkönyvelnek rossz anyának?
Az egyik barátnőm mikor megszült másnap oda adták neki a babát és nem akarta bekapni a cicit és sehogy nem tudta megnyugtatni mert éhes volt a baba és szólt a csecsemősöknek és azt mondták neki ha nem eszik akkor nem eszik ordítson. :? Persze ez nem a ÁEK-ba volt.

mtünde

Rémülten olvasom, hogy amit adnak cuclit a kórházban abból ömlik a víz. Nálam ez rémálom. Olyan könnyen félrenyelnek. Keresztlányomat sokáig nem mertem itatni amíg kicsi volt mert mindíg félrenyelt és pánikoltam, hogy te jó éggg. Mit kell olyankor csinálni? Én már vettem egy csomó újszülöttes cumit hogy elkerüljem ezt a félrenyelés köhögést mert nagyon megtudok tőle ilyedni :(

Kép
dius87

télleg, ha már szabó dr., elfelejtettem, mennyi nála a ctg-s látogatás, nekem már az jön :D és nem tudom így félretenni a pénzt. ako már járt nála ctg-n, mennyi volt? :)

danann: szüreti mulatság volt az oviban, és nagyon elfáradtam :) nem bírok már sokáig talpon lenni.

csatlakozom mártihoz: szülni jó :) még akkor is, ha fáj. örülni kell a fájásoknak, azok segítik ki a bébit :) én már alig várom.

KépKép Kép
mzsperx

rozsaag

Nagyon jó olvasni, hogy Míra már javulgat. Sokat emlegetlek anyukámnak, hogy mi történt veletek és hogy én is nagyon aggódnék. De én inkább attól félek hogy nem veszem észre ha baj van.

De mindenkit szoktam emlegetni anyunak és tanulgatunk a helyzetekből mert anyától ha kérdezgetek mindíg azt mondja hogy már nem nagyon emlékszik. :) Olyan régen volt.

Anya inkább az elejéről mesélt mindíg mert ő 16-évet próbálkozott, hogy legyek neki és nagyon sok mindenen keresztül ment és már pont lemondtak arrol hogy lehet gyerekük mikor mégis megmaradtam. :) Ezért anya 36évesen szült és őt nagyon meg is viselte.
Nekem nem lenne lelki erőm ennyi évig próbálkozni. Nekünk 4 hónap után jött össze és az is soknak tűnt. :)
Persze nekem is elég furcsa, hogy egyszer csak már 3-an leszünk olyan nehéz felfogni, még csak most kezd leesni.

Kép
dius87

Sziasztok!

Rozsaag
Örülök, hogy Mira szépen javulgat. Ügyesek vagytok!

Danann
Egy héttelezelőtt elképzelni sem tudtam, hogy valaha vége lesz ennek a nem alvásnak, most pedig második éjszaka, hogy átaludtuk az éjszakát. Kristóf ugyanezt csinálta, amit te is leírsz. Kitartást nektek, tökéletesen átérzem a helyzetet.

Dius
Az csak egy dolog, hogy ömlik belőle a víz, de engem a cumi arra emlékeztet, mikor a vadász nagyapámmal őzikét etettünk üvegből. :shock:

Magdolna
Összevonások voltak, rengeteg baba születik az ÁEK- ban, ezért nincs hely. De a szobák 3 ágyasak, ki lehet bírni.
Nekem magától elmúlt a légzési nehézség, nekem azt mondták, hogy a 30. hét után normális, mert nagyon összeszorulnak a belső szervek, és ezáltal a tüdő is jobban terhelődik.

Köszönöm lányok a Normaflore tippet, tegnap vettünk is. Nagyon jól alakulnak az éjszakáink ( kop- kop ), sőt napközben is úgy alszik Kristóf, hogy leteszem és melléfekszem. Ez már a 4. nap. Végre nem kell ölben ringatni és járkálni vele.
De hogy mi változott meg, azt ne kérdezzétek.

Kép
Kép
susytunder

Jajj elfelejtettem! Leginkább szülés előtt álló anyukáknak...
Tegnap hoztunk a gyógyszertárból baba patika magazint, a szülőszobáról és a szoptatás során előforduló nehézségekről van benne szó, de még sok minden másról is. Ajánlom figyelmetekbe.

Kép
Kép
susytunder

Mzsperx! Tavaly 4 ezer volt a ctg, de majd jönnek remélem frissebb infok is Neked :lol: vagy megerősítik, hogy nem változott, nem tudom most mi a helyzet :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Lenne egy kérdésem: szerintetek 5 hósan lehet egy nap 6 órán át nagyszülőkkel hagyni a babát? Lenne némi dolgom, de még mindig igény szerint szopizunk, és ugyan le tudok fejni elég tejet, de félek, hogy a cici fog neki hiányozni ezalatt. Okozhat lelki törést a babában, ha nem lát engem ennyi ideig és nem kap cicit? Délelőtt lenne a dolog, kora délutántól megint együtt lennénk, akkor bepórolhatja a lemaradást, csak nagyon parázok. Mások szerint csak nekem lenne rossz, nem a babának... :( Hm?

Kép
Kép
szfgabi

Gabi!
Én hat hónaposan 4 órára anyura kellett hagyjam törpit, neki ez egy étkezés kihagyását jelentette cicifronton kb. Ő ekkor már evett almát, azt hagytam ill. lefejt anyatejet neki(amit anyu kiskanállal adott oda :lol: ) Amikor megjöttem, tátott szájjal várt, egy órán át szopizott, de nem lett semmi baja. :lol: Ha muszáj menned, az nagy úr, ha csak szórakozás lenne, akkor rövidíts kicsit :lol: de lelkitörést nem okoz szerintem :wink:

Jaj de várom már, Betty jelentkezését :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Én nem hagytam volna ott ennyi idősen a nagyszülőknél, de nálunk más, mert eleve csak két-háromhetente látják egymást, így ennyi idősen még idegennek tekintette őket. Én vittem mindenhova magammal :)
Vendég

Nikuc

Azért mégis van olyan, hogy peteérés :lol:
És olyankor jön össze :)

Persze az tény, hogy nem feltétlen a 14-ik napon van, ezért is vettük meg 4-ik hónapban az ovulációs tesztet a gyógyszertárban, ami kimutatta hogy nálam mikor van, és így rögtön akkor össze is jött!

Hát nem a 14-ik napon volt, ami körül erősebben próbálkoztunk! :)

Márti

a szülés még hagyján - bár azt is szeretném, ha a leggyorsabban lezajlana - de hogy még utána is mindenhol fáj, nehéz felkelni, meg utófájások, meg tejbelövellés, meg minden...

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Újra itt vagyok!!!! Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat és a jókívánságokat!

Szabi valóban váratlanul érkezett, de egy cseppet sem bánom. Szófogadó gyerek - nem egyszer hangzott el a számból, hogy inkább 2 héttel előbb jöjjön, mint 1 nappal később. :wink:

Amint látjátok apa nem az a szószártyár típus, de lényeget leírta. Ígérem, ahogy az időm és az erőm engedi megírom a bővebb, élményekkel, érzésekkel dúsított női változatot is.

Elöljáróban anniyt, hogy hatalmas az osztály túlterheltsége, így előfordul, hogy ingerültebb a személyzet, de összességében pozitív tapasztalatokkal jöttünk el tegnap. Szabi nagyon kis édes, sokat alszik és lassan a szopiba is belejövünk. Totálisan bele vagyok szeretve! :D

Szép napot mindenkinek! Pocakosoknak kitartás! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy- én is vagyok néha, csak mire végigolvasom, már tökmag nem hagy, meg már mindent megbeszéltek :)
Viszont most már majdnem 3 órja alszik. hihetetlen. lyen még nem volt. lehet múlik a pocakfájás.
Ma megvarrtam a mei-tai-t, alig várom, hogy kiprbáljuk.

Betty - hajrá a szopival, nem csodálom, hogy beleszerettél Szabiba :) És csinálj majd új vonalzót :D

dytke

Kérdés azokhoz, akik mostanában szültek:

Milyen ruhát adnak a picikre? Mert a sapit/kesztyüt értem miért kell vinni, de zoknit??? A lábfejük szabadon van? Vagy azt pluszban húztátok még rá?

Egyébként mennyire volt fűtve? Én elég fázós vagyok...

Kép
sz.veronika

Lányok!
Köszi mindenkinek...
Úgy tűnik Míra teljesen helyrejött! Olyan mint régen volt, minden hangra reagál, nevet, gügyög, kommunikál a saját szintjén. Olyan boldog vagyok! Remélem a hallásvizsgálat is megerősíti, hogy minden rendben.

Sz.Veronika!
Utófájás első baba után nem vészes. Inkább egy közepes erősségű menstruációs fájásnak felel meg. Az lesz a legkisebb bajod amikor azt érzed. :)

Betty!
Nagyon várom a beszámolódat! Örülök, hogy újra itt vagy közöttünk! Újabb képet is szeretnék látni Szabiról!!!

Mzsperx!
Melyik az a blog ahova a babás "okosságokat" gyűjtitek? A múltkor találtam rajta valamit jót és szeretném újra megnézni.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Mzsperx!
A ctg még idén májusban is 4.000 Ft volt.

Kép Kép
rozsaag

Még mellszívóval kapcsolatban akartam déleőtt írni, hogy császárosoknak tényleg később indul be a tejcsi, ezért nem nagyon van szükség rá. A csecsmősök is azt mondták csak akkor használjuk, ha valóban beindult a tejcsi.

Veronika
Mikor én Februárban szültem olyan meleg volt, hogy rövid újjú hálóingben takaró nélkül aludtam. Pedig aztán én nagyon fázós vagyok. Nekem pokoli meleg volt.

Rozsaag
De örülök, hogy Mire újra a régi. Remélem a hallásvizsgálaton is megerősítenek, mikor mentek?

Kép
Kép
susytunder

rozsaag, én is veletek örülök, jó hallani a jó híreket! hajrá, csak így tovább :)

Kép
Kép
szalamandra

Rozsaag: Nagyon örülök, hogy Mira rendbejött! Úgy izgultam, hogy csak valami múló probléma legyen! :P

Kép

Kép
nikuc

Míra javulásának :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Mirának :D :D :D

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Mira :D :D :D

[b]Veronika
, elsőre szülés után már nincsenek fájások. Ne aggódj.
Nikuc[/b]: A hashajtót is kötelezően csak a császárosoknak adják, nehogy letapadjanak a belek, lehet, hogy magától is menne, csak mivel 3 napig vagyunk benn, biztosra akarnak menni. :)

Tejről jut eszembe. Nagyon tanulságos volt a link. Én sok tekintetben felkészültem a babavárásra, és a szoptatásra, mivel gyógyszert kell szednem állandóan, ezért annak is utánajártam, hogy így szabad-lehet-e szoptatni, stb.
És ezek a képek is meggyőzőek. Első 2 nap Benével nem is paráztam. Láttam előtte is másoknál, hogy lassan jön el csak a tej, pláne műtét után, így nem aggódtam. benét én ébresztettem 3-4 óránként, hogy dolgozzon egy kicsit rajtam, mert ő békésen aludt. Aztán 2 éjszaka már többször hozták, hogy anyuka, szoptassa meg, de Bene nem tudott szopni sokat, nem volt elég neki és meg sem nyugodott. Max egy kis időre, a mellemen elpilledt. Otthagyni magam mellett nem mertem, ha visszatettem, akkor meg sírt. Én a 3-4. nap kezdtem kétségbe esni. A kútvölgyiben nem volt tápszer, illetve asszem egyik éjjel kapott, amikor már nem tudtak vele mit kezdeni, és én meg nagyon kimerült és kétségbeesett voltam, de alapjában véve próbálkoztunk. Ha akkor elhiszem, és hiszek magamban, hogy ez menni fog, akkor lett volna türelmem több napig is szerencsétlenkedni. De sajnos hamar feladtam.
Szóval lányok, ÖNBIZALOM. És TÜRELEM. Másodszorra már önbizalom volt, türelem megint nem. Harmadikra az is lesz! :)

mtunde

Tünde: Akkor is kell hashajtó, ha anélkül is megy? :( Nekem még sose volt székrekedéses gondom. :( Amikor vasat kaptam, akkor csak ,kb. két napig.

Kép

Kép
nikuc

Veronika: Úgy tudom, vagy kesztyűt, vagy zoknit. Azt is a kezére húzzák.

Kép

Kép
nikuc

Lányok én nem kaptam hashajtót egyszer sem.

Kép
Kép
susytunder

Amikor én voltam, akkor nem adtak automatikusan, hanem megkérdezétk, hogy sikerült-e magunktól, de persze simán bemondtuk mind, hogy igen. A fenének kellett volan hashajtó, kaptam beöntést, és szinte semmit sem ettem bent, mégis, mi jött volna ki? Egyébként is alig bírtam leülni meg felállni, az sem hiányzott volna, hogy pluszban rohangáljak. Én megkockáztattam a dolgot, aztán itthon minden szépen rendbe jött.
danann

Nekem sikerült a nagy wc spontán a kórházban, de ha nem Danann módszerével távoztam volna :lol: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Nekem nem sikerült benn a nagy WC, kértem hashajtót, úgy sem, úgyhogy azt mondtam, hogy igen, és itthon nyugiban elintéztem :)
Vendég

Rozsaág én is gratulálok Míra javulásához.
Susy olyan jó, hogy Kristóf átaludja az éjszakát. Norina kettő körül kel, és állandóan a cicire kéredzkedik. Mikor Kristóf éjszakánként felkelt, te is megetetted? Gondoltam adok neki egy kis teát, de állandóan néz, és ha az ölembe veszem, fordul a mellemhez. Pedig napközben eleget eszik.
Nekem is felajánlották a hashajtót, én kértem, de aztán egész éjszaka a wc-re rohangáltam.

Kép
suny

rózsaág: http://babainfo.freeblog.hu

köszi a ctg-s infót, így már tudok kalkulálni :)

KépKép Kép
mzsperx

Nikuc

ja? hogy a zokni is a keze miatt kell? erre nem gondoltam :) köszi!

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Lemardtam! Márti óta nem szült senki?

Szeretném, ha valaki megadná nekem a mei tai szabásminta linket. Egyszer bemásolta ide valaki, de nem tudom mikor! SEGÍTSETEK! KÖSZI!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Üdvözlet mindenkinek!!!

Hashajtós téma: Amikor én szültem kúpot ajánlgattak. Sok anyukához hasonlóan én is azt mondtam, persze, igen minden sikerült (mármint a wc-n). Egyébként nekünk csak két nap után mondták, hogy fontos lenne a nagydolog. nekem 3.napra sikerült általában... Ez azért nem olyan rossz.

Cumisüveg: Nekünk soha nem volt cumisüvegünk, nagyon jól megvoltunk a cicivel, és még ott volt a felforralt, lehűtött víz, amit kiskanállal adtam ha kellett, de az előre odakészített mennyiség 80%-a mindig a virágokon végezte.... 6 hónapos koruktól pohárból tanultak inni, és ment a dolog. A kórházban nem tudok róla, hogy kaptak va,amit, de nem is nagyon lett volna rá alkalmuk, mert az első éjszakát kivéve, velem voltak.

Amikor az én gyerkőceim születtek hálózsákba vagy rugiba öltöztették őket.

BETTYNA: Csak ügyesen, és minden jót!

Kép
becsengo

Hashajtóra visszatérve: nekem az első felkelős nap estéjén kérdezték, hogy voltam-e már, persze hogy akkor még nem, hiszen aznap ettem először többet is pár babapiskótánál. Én bevállaltam a hashajtót, mert nekem szoktak lenni ilyen gondjaim, és műtét után nem óhajtottam kockáztatni. Sima szülésnél, persze hogy más a helyzet, nem olyan fontos azonnal wc-re menni. :) Na meg mindenki ismeri magát. :)

Képzeljétek, Benét mandulaműtétre küldték a Bethesdába. Újra telítődött savóval a rosszabbik füle. :(

mtunde

edina: http://www.babakozelben.hu/praktikusinfo/varras_mt.htm
Azt hiszem ez az :)

rozsaag: Mirának örülök, jó hír :)

mtunde: Benének jobbulást!

Mi ma megyünk dokihoz kistesóval, remélem minden rendben lesz!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?