Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rozsaag
Mi is vettünk már ajándékot karácsonyra, nem csak játékot mást is. Tényleg nagyon jó dolgok vannak a Müllerbe. Esztergomot mi is nagyon szeretjük apával.
Az éjszakánk elég jó volt. Éjfélkor és fél 4- kor ébredt Kristóf, de aludt tovább. Remélem mostmár minden így marad.

Iricc
Mesélj majd milyen volt Londonban. :wink:

Suny
Először nekünk is nehezen ment, hogy csak úgy magától elaludjon, de minden nap egyre könnyebben. Azért próbálkozz.

Kép
Kép
susytunder

Dius,

ezzel nem vagy egyedül :)

Én ezen kívül kb. 1-1,5 hónapja mindent leejtek, kész csoda, hogy még nem tört el semmi :)

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni, de úgy látom, már nem annyira a szülészetről szól a topic, a két csemetém mellett meg nincs időm végigmazsolázni. de talán itt teszem fel legjobb helyen a kérdésemet :)
Szóval, a gyerekágyról, kórtermekről, csecsemősökről, gyerekorvosról szeretnék kérdezni. Én ha ÁEI, akkor programcsászár, mert a két csemetém császáros volt. Nándi fiammal itt voltunk, és hatalmas élmény volt az a pár nap, amit benn kellett tölteni (legalábbis a schöpf méreihez képest, ahol a lányomat segítették világra) Szeretném tudni, hogy az új rendszerben hogy alakult át a dolog, ezek hogyan változtak. Akkor úgy volt, hogy a csecsemősök anyjuk helyett anyuk voltak a piciknek, cipelték helyettem, mikor friss sebbel nem tudtam, éjjel nem sírtak a babák az osztályon, olyan szépen gondoskodtak róluk. (a schöfiben lekötözték a kezüket, hogy ne karmolásszák az arcukat, és ne ijesztegessék magukat a hadonászó kezecskéikkel :( ) A gyerekorvos nem volt rest üldögélni térdén az újszülöttel, és masszírozni a hátát. A látogatás a látogató-folyosón volt, idegen nem mehetett be a kórterembe általában. A bababarát jelleg megmaradt? Nándit a műtét után másfél órával már hozták szoptatni, pedig a fejemet sem emelhettem.
Szóval ilyesmikre lennék kíváncsi, igazán a szülés körülményei nem érdekesek számomra, hiszen ebben nem lehet részem :( Ha mégis kapok egy esélyt, akkor az Istvánba megyek majd, mert a dokim ott szüleszt, de ha tuti császár, akkor nem akarok oda menni.

Még ahogy itt beleolvasgattam, annyit mondanék, hogy a dévényes gyógytornászok igazi csodákat tesznek, mi is jártunk mindkét gyerkőccel, és a harmadikat is el fogom vinni megmutatni két-három hónaposan, még ha én nem is veszek észre semmit. Sajnos van annyi munkájuk, hogy feleslegesen ne kelljen babót tornáztatni, van olyan ismerősöm, akit a mienk elküldött, hogy nincs rá szükség :( Sok sikert, és gyors gyógyulást a kis sorstársaknak!!!! Sírás van, de sokkal több sírást lehet spórolni vele!!! kitartás anyukák!

A válaszokat pedig előre is köszönöm!!!

kikocska

Az én dokimnak el kellett utaznia pont a 40. héten, de átadott egy kollégájának, akinél voltam is vagy háromszor, de neki nem fizettem semmit. Viszont ő első alkalommal elmentette a számomat, és megbeszéltük, hogy bejön a szülésre, így neki fizettem volna, ha nála szülök. Végül Zsófi megvárta a saját dokimat :lol: (Amúgy a doki is úgy utazott el, hogy ne aggódjak, Zsófi megvárja őt, tuti :wink: )

Márti: örülök, hogy nincs semmi baj, de jól tetted, hogy felhívtad a dokit!
Vendég

Kikocska

Én már majd 8 hónapja szültem az ÁEK- ban, de a leírásod alapján mondhatom, hogy már semmi nem úgy működik. Összevonások voltak, már nincs a régi MÁV- os bababarát szemlélet. Cukros víz van, amit nem tudsz kikerülni. A csecsemősök rohannak, mert rengeteg a baba, viszont, ha segítséget kérsz készségesen segítenek, a gyerek orvosokról is csak jót tudok mondani. A kórtermekbe gyakran bemennek a látogatók a tiltás ellenére is.
Nagyjából ennyi jutott eszembe, de majd jönnek a többiek, akik frissebben szültek és kiegészítenek, illetve ha kérdésed van még, segítünk.
Gratulálok a gyermekeidhez!

Kép
Kép
susytunder

Nem lehet tenni valamit, hogy ne mászkáljanak be a látogatók? Én ettől félek a legjobban. Nem lehet nyugodtan szoptatni, és októberben már mindenféle megfázásos, hányós-hasmenős vírus van. Nincs szüksége rá egy pár napos babának! :x

Kép

Kép
nikuc

Tényleg, és az apukák hogy jöhetnek be? Mintha valami olyat hallottam volna, hogy Ők kapnak majd valami köpenyt? Kezet mosni van lehetőségük valahol?
Engem momentán friss anyukaként kirázna a hideg attól, hogy a látogatóim nemcsak teleköhögik a szobát, hanem a buszon, kocsiban a kezükre ragad egy halom baci, aztán képesek összefogdozni a gyereket! Én meg kezet mosok, kivasalom az összes ruhámat, hogy steril legyen, meg az ő ruháit is, minden etetődolgot kifőzök, más meg erre nem veszi a fáradtságot! :?

Kép

Kép
nikuc

Nikuc, a látogatás már normalizálódott. Az apa mehet csak be egy kijelölt fél órában, és előtte-utána senki. Szerintem ez elsősorban rajtatok múlik a szobatársakkal, ha ti megegyeztek, hogy nem jönnek, nem jönnek. Na meg valaki mesélte, aki nemrég szült, hogy most már a nővérek is szólnak.

Kikocska! A csecsemősök tényleg nagyon elfoglaltak,és különböző szemlélettel jöttek. De ha kérsz segítséget, jönnek. De azért kezd egységessé válni. 1. éjjel bent marad a csecsemős osztályon a baba, de ez téged nem érint, úgysem biztos, hogy felkelhetsz, illetve én pl este felkeltem, átköltöztem a normál szobába, megkaptam kicsit Villőt, de 11-kor jöttek érte, és én visszakaptam hajnalig a katétert. Nem is tudtam volna (mertem volna) felkelni a nővér nélkül még.
Én nehezen keltem az ágyból, éjjelre 6 óra hosszra beadtam Villőt, az akkori nővér ezt támogatta is. Azon kívül én döntöttem, mit kap enni-inni, de ha beadtam, vállaltam, hogy kaphat cukros vizet, vagy tápszert. A gyerekorvos kedves volt, de a vizitnél nem vehettünk részt, csak utána jött referálni.
Az egész osztályon 2 szülésznő van, éjjel csak 1, ha több a császáros totál le vannak foglalva.
Én elég későn kaptam meg Villőt, szólni kellett már, és megkérdezte a nővér, hogy első baba-e, mikor mondtam, hogy nem, a karomba nyomta, aztán elviharzott, pedig rámfért a segítség. :) De biztos nem voltam elég rámenős.

mtunde

Nikuc
Teljesen igazad van! Mikor én szültem, és bejött valaki, nagyon keményen kiküldték a nővérek. Ha szerencséd van normális szobatársakat fogsz ki, és ők is tudják, hogy ez mindannyiotok érdeke. Kézmosásra nincs lehetőség, mivel elvileg nem mehet be senki.

Kép
Kép
susytunder

Kikocska, Nikuc!

Én nem láttam látogatót kórteremben! Kőkeményen kizavarják, ha mégis bemerészkedik valaki! Valaki írta itt, hogy biztonsági őr küldte ki a kedves ragaszkodó rokonokat! Mi úgy csináltuk a férjemmel, hogy a baba-papa félórában bejött, átvette a szülőszobás papucsát,amit eleve bent hagytunk a táskámban, a fürdőben kezet mosott és már babázhatott is!
Az tény, hogy van cukros víz és tápszer és erről nem biztos, hogy szólnak, ha megitatták a babával! De! Szerintem sokkal többet segítenek szoptatásnál, köldökellátásnál a csecsemősök mint valaha! Én szültem itt 4 és 6 éve, meg most 2 hete és szerintem nagyon jók a csecsemősök, bár tény, hogy iszonyúan leterheltek, de mégis jöttek az első babás szobatársaimhoz kérés nélkül is! És, ahogy Tünde is írta, csak akkor kaphat bármit is a babacumisüvegből,ha kint van az osztályon!
Az egyébként nagyon tetszik, hogy nem begyűjtik az összes babát fürdetésre és vizitre mint régen, hanem csak pár babát visznek el egyszerre, így nem sírnak a picik hosszú ideig, míg rájuk kerül a sor! Persze az a hátránya megvan a dolognak, hogy 10 perc alatt nem bizos, hogy frissen szült állapotban le tud zuhanyozni az ember!

Márti
borossné becz márta

Én a tápszernek nem vagyok ellene, viszont a cukros vízről azt hallottam, hogy csak telerakja a baba pociját, és nem tud annyit enni, így könnyebben besárgulhat. Ezért ha lehet, én inkább kérném, hogy tápszert kapjon. Aztán ha már beindul a tejci, lesz "rendes" ennivalója is! :)

Kép

Kép
nikuc

Annak viszont nagyon örülök, hogy már nem mászkálhat be akárki! :) Mivel az én Párom valószínűleg szülőszobába nem jöhet (a császár miatt), így majd viszünk be Neki egy tiszta papucsot, meg csomagoltam Neki tiszta pólókat is, amit majd át tud venni, ha bejön, és jól megmossa a kezét. :)
Remélem, majd otthon a látogatókat nem kell rendszabályozni. Tök ciki rájuk szólni, hogy mossanak már kezet! :oops:
Lehet, hogy mondjuk már le kéne állítanom magam, mert ma megláttam egy influenza elleni légfrissító spray-t, amiben mindenféle levegőfertőtlenítő hatóanyagok voltak, és majdnem megvettem, nehogy nekem megfertőzzék a babámat. A férjemet meg rávettem, hogy jövő héten adassa be a védőoltást. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Szia Nikuc! Te mikorra vagy kiírva? És kinél fogsz szülni? Mintha októbert említettél volna... :)
piro
annaflóra

Kb 1,5 hét múlva megyek be, még holnap derül ki, melyik nap. Programozott csaszi lesz, ha addig kihúzom. (kicsit kevesebb a víz, szép nagy a baba, és faros) :lol: T.Zs-nél fogok szülni. :)
Te mikorra "tervezed" a szülést? 8)

Kép

Kép
nikuc

Én márciusban szültem az ÁEK-ban. Olyan szobatársakat fogtam ki, hogy egy látogató sem jött be a szobába. Az első éjszaka elviszik a babát, a második éjszaka (amikor is hashajtót kaptunk, hogy legyen széklet, és egész éjjel a wc-én ültem) a csecsemős nem vitte el a babákat, mondván gyakoroljunk, így mivel nekem egész éjjel hasmenésem volt, szegény szobatársam vigyázott az én picimre, és a sajátjára is. A harmadik éjjel pedig inkább magamnál tartottam a babucit, de nem sokat aludtam, mert hajnali egykor vitték el fürdetni, miután már háromszor szóltam, hogy a Norinát kifelejtették. Ettől függetlenül a csecsemősök többsége segítőkész volt.

Kép
suny

nikuc!

Ez azért aranyos volt! :lol: :lol: :lol: Ha valami járványszerű ütné fel a fejét, egyszerűen tiltsd ki otthonról a látogatókat! Azért a túlzott sterilitás sem jó a babának, fokozhatja az allergiahajlamot! Úgyhogy próbálj ellenállni a Domestosnak is a wc-n kívűl! Nem jó senkinek, a babának végképp, ha belélegzi a szagát! És ez most véletlen sem kioktatás akart lenni, csak tapasztalat! Csabinál (Ő az elsőszülöttem) mindent agyonfertőtlenítettünk, Domestossal mostunk fel minden áldott nap 2x! Aztán, hogy ezért vagy nem ezért, nem tudom,de ekcémás lett a kicsi, amit aztán szerencsésen"kinőtt", amikor elhagytam az erős vegyszereket!
Ne kérd a tápszert, ha nem muszáj! Egyrészt, nem is adják nagyon kérésre ( a szobatársam mindenképp akarta, de a csecsemős rábeszélte, hogy adjon csak vizet neki szopi után, ha még kér inni), csak, ha már esik a súlya nagyon és nem igazán megy a szopás!
Tápszerre nincs szükség alapesetben, mert pont annyi tartalékkal születnek a bébik, amennyi elég nekik a tej beindulásáig! Ami szerintem nagyon fontos: az első napokban tedd csak mellre a babát, amikor felébred, mindig! Ott van az a pár korty előtej, kincset ér! És, ha már az elején gyakran éri inger a melledet, akkor tényleg hamar beindul a tejtermelés! Kamilla nekem szülés után 48 órával már kőkemény, feszülő cicikből szopizott, annyira ügyesen beindította a gyakori szopival! Abban viszont ne hallgass senkire, hogy csak 5-10 percig legyen 1 mellen a baba!
Az előtej arra is nagyon jó, hogy minél hamarabb kihajtsa a babából a meconiumot, ugyan nem tudom, hol az összefüggés, de emiatt állítólag kevésbé sárgulnak be a babák!
A szobatársam kislánya nagyon kis éhes volt és keservesen sírva fakadt, hogy kevés neki az előtej! Na, Ő, hogy valahogy megoldja a dolgot, de mégse cukros vízzel itassa a babáját (amitől egyébként, ha sokat iszik a pici, hascsikarás lehet, na és elveszi a pocijából a tej helyét), azt csinálta, hogy az odakészített cukros vizet kiöntötte a cumisüvegből és megtöltötte babavízzel, amit felforralni sem kell, így, ha a kislányt megszoptatta és az sírt, mert kevés volt, utána megkínálta sima vízzel! A babája pedig szépen elhallgatott! :lol:

Márti
borossné becz márta

Nikuc én is T. Zsoltnál szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve. Neked mi a véleményed róla?

Kép
suny

suny!

Én nagyon renitens kismama voltam! Nem vettem be a hashajtót! Igaz, kicsit később, de azért még a kórházban sikerült a nagydolog! Ha adtak volna kúpot, azt elfogadtam volna! Régen azt adtak, nem tudom, most miért nem! Sokkal kíméletesebb módszer az anyukának és a baba pociját sem terheli feleslegesen!

Márti
borossné becz márta

Én hashajtós lekvárt szeretnék vinni, ha lehet. Nekem bevált, mikor vasat szedtem, és egy ideig rendetlenkedett az emésztésem. Nem okozott túl nagy hasmenést, csak minden nap rendesen kellett mennem újra, nem állt meg az emésztésem. Az gondolom pont elég. És természetes anyag, nem okoz görcsöket, puffadást.

Suny: Én nagyon kedvelem, korrektnek tartom, és feltétlenül megbízom benne. Szeretem, hogy nem egy tenyérbemászó alkat, de kedves! Mindenre válaszolt, amit kérdeztem Tőle, és nem néz hülyének.

Márti: én lelkes környezetvédő vagyok. Domestost csak a konyhapultra használok néha. :) Amivel felmosok, vízkőoldózok, és fertőtlenítek, az elvileg mind környezetbarát baktériumölő hatóanyagokat tartalmaz. :) Citromsavat, ecetsavat, ilyesmit. :) De persze ezzel is lehet túlzásokba esni. Mondjuk én két szép kis tengerimalaccal a nappali sarkában ha akarnék se tudnék túl steril lenni. :oops: Viszont hozzájuk is ragaszkodunk. Ha már befogadtuk Őket, nem dobjuk ki, csak mert már nincs szükségünk "gyerekpótlékra".

Kép

Kép
nikuc

Márta: Olvastam egy cikket, azt hiszem a szülés hete honlapján. Azt írták, hogy a szoptatás azért fontos már az elején, mert a bilurbin, ami sárgaságot okoz, ha felszaporodik a babában, csak a széklettel ürül ki.
Ezért baj az, ha vizet, cukros vizet adunk a babának, mert megtelik a kis gyomra, nem eszik, a vizelettel pedig ez az anyag nem ürül, ergo a baba besárgul.
Viszont ha tápszert, és tejcit kap, akkor többet kakil, gyorsabban tiszul a szervezete. :) ezért nem igazán értem, hogy miért adnak sok bababarát, és haladó szellemű kórházban cukros vizet, ha ennek helytelenségét már bebizonyították.

Kép

Kép
nikuc

Én SZ. Györgynél szülök... de nekem még van úgy 3-4 hetem... Az a furi, hogy nekem semmilyen véleményem nem alault ki a dokimról.. ez gáz, ugye? :cry:

És arról tudtok valamit, hogy szülés előtt adnak-e mindenképp, vagy kérni lehet beöntést? Na , és a borotválás?? :? Intézzem el magamnak előre otthon?? nem tudom... mert engem ezek a dolgok feszélyeznek... :shock:
annaflóra

Elvileg én is okt. végére lettem volna kiírva. Ha befordul a babám, nem lesz császár, és szülhetünk együtt. :D
Pedig kíváncsi lettem volna, hogy Sz.Gy. milyen. Általában Rá is jókat mondtak.

Én a borotválást szeretném elintézni otthon a férjecském segítségével. Bár ő is feszélyez, még mindig kevésbé. Beöntést szerintem csaszi miatt nem kapok, de azt mondták nem rossz, kibírható. És sokkal jobb, ha kérsz, mert a baba nem pottyan valószínűleg az általa kinyomott kaksiba, és kevésbé feszít, nagyobb lesz a hely. :wink:
Engem a katéter feszélyez, amit kapni fogok, de inkább a fájdalom miatt. Viszont itt megnyugtattak, hogy az se fáj. :oops:
Hát mindegy, ki kell bírni.

Te voltál már kórházban? Én még eddig sose. :roll:

Kép

Kép
nikuc

Hát, voltam már :) , szültem már egy kislányt :) :) , 2 éve, de olyan távolinak tűnik, hogy most úgy állok megint az egész elébe, mintha még nem is szültem volna. Lehet hogy azért, mert akkor még ennyit se tudtam az egészről, és nem is végeztem előtte kutatómunkát a szülésről, és hihetetlen szerencsém volt, mert annyira jól ment minden. a dokim 2 nappal a szülés utáni vizsgálatkor azt mondta, hogy olyan vagyok "alulnézetből", mint aki nem is szült. Szinte szülés után azonnal járni - kelni tudtam, csak fáradtságot éreztem, semmi mást... és nem is értettem a sok friss anyukát, hogy mit szenvednek és nyögnek napokig....
Szóval, most annál jobban be vagyok parázva, hogy a második már csak rosszabb lehet :( :roll: :cry:
annaflóra

Olvastam a Máv honlapján hogy:

"Kedves Kismamák és Kispapák!

Okt.10-én, szerdán este 6 órakor folytatódik a SZÜLŐK ISKOLÁJA . "

Ez már idén április óta kint van, akkor ez erre az évre vonatkozik? Vagy csak elfelejtették leszedni?

"Helyszín:

II.emeleti tanácsterem ( volt MÁV Kh.)

Téma:

- A várandósság utolsó hetei.Szülés gátmetszéssel, gátvédelemben, császármetszéssel.

- Hol és kinél szülhetünk az ÁEK-on belül?

Előadó

- Dr.Vermes Gábor

- ÁEK, szülészeti részlegvezető főorvos

A belépés természetesen továbbra is díjtalan. Az előadás után megmutatjuk az elkészült új szülőszobákat (belülről) és a hónap végére elkészülő újszülött intenzív centrumot ( kívülről ). "

Mert eszembe jutott h ti itt páran szoktatok menni, hátha tudtok felvilágosítást adni mert párommal már régóta ezt vártuk.

Kép
dius87

Jó reggelt!

Nikuc
Én azt mondanám nagyon jól gondold meg azt a tápszer dolgot! Nekem császár volt, és mivel este született Kristóf nem kaptam meg csak másnap reggel. Biztos vagyok benne, hogy kapott valamit akkor éjjel. Másnaptól szopizott ő, de mivel a cicből nem jött úgy a tejcsi és nem folyamatosan,ahogy az üvegből, nagyon keményen kellett küzdenem azért, hogy rendesen szopizzon. Az első berögzülés neki az üveg volt, és szerintem ez nagy baj volt.

Hashajtó lekvárnak a szilva lekvár is jó, sőt még az aszalt szilva is, bár ezek puffasztanak, és ha a pici már megvan nagyon meg kell gondolni hogy mit eszik az anyuka.
Csaszinál is van beöntés, mert utána nem érzel semmit lefelé, és mi van ha épp akkor .... nem is érzed és fel sem tudsz állni.
Engem is feszélyezett még a dokinál való vizsgálat is, de ott valahogy minden más. Ezt most nehéz elképzelni, de hidd el így van.

Lányok! Kristóf elég sok és erős antibiotikumot kapott, azóta nem az igai a kaki. Sokszor mintha hasmenése lenne, gondolom ez az antibogyótól van, tudok valamit adni neki, hogy helyre jöjjön?

Lehet, hogy még valamit akartam, de majd később.
Ja! Átaludtuk az éjszakát! Bár felsírt Kristóf 2 perc után vissza aludt.

Kép
Kép
susytunder

Beöntés, borotválás nem kötelező,de jobban jártok, ha kéritek! Én alig tudtam most kikönyörögni, szerencsére a dokim hajlott rá-nem csodálom, végülis a tolófájásoknál Ő van az ágynak azon a végén... A borotválás meg azért tanácsos, mert varrásnál esetleg nagyon meghúzhatja az útbaeső szőrszálakat és az fáj, ott nem érzéstelenítenek, csak a vágás környékén!

Susy!

Normaflore azt hiszem már csecsemőkortól adható!

Márti
borossné becz márta

Márti: Császárnál is kell borotválás? Akkor elvileg nem varrnak lent. :oops: Nekem ez még csak most jutott eszembe.
Suzy: Császár után 6 órával, mikor fel lehet kelni, nem lehet megszoptatni a babát? Vagy legalább próbálkozni vele?

Kép

Kép
nikuc

Tejszaporító teát lehet kezdeni hamarabb, vagy szigorúan csak szülés után lehet inni? :)

Kép

Kép
nikuc

Márti
Köszi, ezt megkérdem a gyógyszertárba, ma úgy is megyünk.

Nikuc
A tejserkentő teával is csínnyán bánj, mert sok babát bánt, és hasfájást okoz neki.
Nekem 6 óra elteltével még nem lehetett felkelni, csak 12 óra elteltével, ez nem tudom mitől függ. Én kértem a babámat többször is, de csak nem hozták csak másnap reggel. Mindegy, ezen már nem tudok változtatni, nem biztos, hogy nálad is így lesz.
Császárnál nekem fent borotváltak, mert annyira alól vágnak. Meg gondolom, hogy ne akadályozza a dokit semmi közben.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc
Még azt elfelejtettem, hogy nekem kb. 6 óra telt el mire kezdtem érezni a lábaimat. Aztán már éreztem frankón, hogy fáj. Biztos fáj a sima szülés is, de azért ez sem egy leányálom. Főleg mikor fel kell kelni zuhanyozni, mert csak akkor szedik ki a katétert, ha fel bírsz kelni az ágyból. Nekem volt szobatársam, aki nem bírt felkelni, és délután próbálták újra. Nagyon nehéz elsőre felkelni, forog veled a szoba, és csak úgy tudsz felülni ha az oldaladra fordulsz. Másodszor már könnyebb, mert én felkeltem utána sűrűn, még azágy alól is kiszedtem Kristóf saját takaróját, én abba bugyoláltam, sőt a szobatársaimnak inni öntöttem, meg ilyesmi, de elsőre nagyon össze kellett szednem magam.

Kép
Kép
susytunder

Ha valamit eszel, az nem segít a szédülés ellen? :? Nincs valami tipped, hogy lehet minél gyorsabban összeszedni magát az embernek?
Akkor jobb, ha inkább homeopátiás tejserkentőt választok? Ezzel kapcsolatban van tapasztalatod?

Kép

Kép
nikuc

A borotválást azt én is szeretném itthon megoldani, párom segítségével.

Nem tudjátok, hogy a doki hányadik héttől vizsgál "ott"?

Nekem utoljára a 7.héten kellett levetkőznöm és most már betöltöttem a 30.hetet és még mindíg csak vérnyomást mér és szívhangot hallgat. Vagy ez így a normális?

Azt hiszem nekem már folyik valami a cicimből. Reggel mindíg megnézem és rá van száradva valami sárgás fehéres meg ha tüsszentek akkor érzem h folyik. Ez már előtej? Ez normális?

Kép
dius87

Nikuc
Kioróbálhatod a tejserkentőt, nem mindegyik babát bántja. És van többféle. Én pl. most láttam, hogy a HIPP- nek is van tejserkentője. Homeos használtam, azt kúraszerűen kell, folyamatosan nem. Az is jó ha sok folyadékot iszol ( szénsavmentes ásványvizet) és a sok leves is. Anyukám esküszik a rántott levesre, én mindent megpróbáltam, mert volt egy mellgyulladásom és megcsappant a tejcsi, de végül sikerült jó sokat "csinálni" még a fagyasztóba is jutott.
Tényleg csak elsőre nagyon nehéz felkelni, összeszorítod a fogad és arra gondolsz, hogy nagyn rossz a katéter, anélkül job lesz, és sikerülni fog. Na meg a kisbabád minden fájdalmat megér.
Én egyébként szőlőcukrot eszegettem.
Ha az ember nem nyafog, hanem erősen tartja magát, akkor hamar össze is szedi magát. Nekem a szobatársak mondták, hogy milyen virgonc vagyok. Én utálom a kórházat és hamar haza akartam jönni.

Dius
A vizsgálat orvostól függ, de ez lehet tényleg sok, nem tudom igazából. :roll:

Kép
Kép
susytunder

nikuc!

a dm-es teára rá van írva, hogy lehet már szülés előtt is inni, de én azt javaslom, várd meg, hogy előszőr a baba beindítsa a tejet és utána is csak fokozatosan a tejserkentővel! Egyrészt tényleg van baba, akinek fáj a pocija tőle, másrészt,ha hirtelen lesz nagyon sdk tej,amit a baba még akkor nem képes kiszívni, könnyen mellgyulladás lehet belőle! Én a 3. naptól iszom a Laktoherbet,előszőr4 filtert 1,5 l-be, aztán 5 filtert, végül 6 filtert a 1,5 l-be! Azóta ez a napi adag, nálam eddig bejött minden szülés után!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm Suzy! Viszek be én is szőlőcukrot, és biztos menni fog. :) Nem is tudom, mihez kezdenék a segítségetek nélkül.
Akkor a tejserkentőt csak beviszem - én is dm-eset vettem -, és majd csak akkor kezdem el, ha már megszületett a babám.

Egyébként előtejem nekem is van, cirka a 30. héttől, néha kicsit folyik is, de általában nem olyan vészes. Nekem teljesen sárga.

Márta: Meddig kell inni a teát? Szoptatás alatt végig tartod ezt az adagot?

Dius: Én se lettem agyonvizsgálgatva, de örültem neki. :lol: Talán a 8. héten néztek, aztán 28 fele, meg most (36). Viszont Uh-val mindig, tudtam, hogy a baba rendben, odabent minden tökéletes. Egyébként is nagyon érzékeny a méhszáj, nekem most is két napig barnám volt. :oops: aztán izgulhattam, pedig normális.

14-én reggel megyek be, ha addig kihúzom. Azt hiszem, kezdek megijedni. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc

Hát 14.-e mindjárt itt van :) Nekem több mint 2hónapom van de én is egyre sűrűbben megijedek, de leginkább este jön rám ez a félős érzés.

Hát nekem utoljára a 20.héten volt UH és most lesz majd 22-én, már akkora több mint 10 hete nem láttam őt. Már nagyon várom!!
Szívhangot mindíg hallgat a doki és mindíg azt mondja h tökéletes :)

Ismeri valaki Dr. Balogh Lászlót? Vélemény?
Én nála fogok szülni, és nekem nagyon szimpatikus.

Kép
dius87

Nikuc
Ugye nem én ijesztettelek meg? Én is nagyon féltem, bár akkor még nem tudtam, hogy császár lesz, és Márti szavai úgy hatottak rám, hogy a félelmem hirtelen átfordult olyan várakozásba, hogy de már szülni akartam. :lol:
Már most nem bánom, hogy császár lett, de ott akkor sírtam. Azért remélem a következő szülés simán megy majd, mert elvileg lehet. Majd meglátjuk. Az a lényeg, hogy előre ne parázz. Jönnek majd a többiek, más is szült császárral, biztos mesélnek majd ők is. Lehet te még tőlem is fürgébb leszel. :lol:

Most néztem lányok a kiskönyvembe, hogy nekem a 24. héttől volt előtejem, és nekem is teljesen sárga volt.

Kép
Kép
susytunder

Mit kell vinnem a babának a kórházba? Mi az amit adnak és mi az a mit nem? Úgy hallottam h pelust vinni kell mert ha nálam van a baba akkor nem adnak. Ruhácskát? popsitörlőt? popsikrémet? Rongypelsut?

Kép
dius87

jah és hányadik héten pakoljam össze a kórházicsomagot?

Kép
dius87

Suzy: Nem ijesztettél meg! Te inkább csak megnyugtattál, mert legalább kb. tudom, mire számítsak. :) Az sokkal rosszabb, mikor az ember azt se tudja, mi vár rá! Az utóbbi két hétben igyekeztem utánaolvasni is a spinális érzéstelenítésnek, miket írtak róla.
A kórház se nagyon rettent el, mert az is csak három nap, és egy nap ott is csak 24 óra. :lol:
Inkább attól vagyok betojva, hogy lesz egy gyerekem, és fel kell nevelni, és fogalmam nincs, hogy fogjuk csinálni. :oops: És sírni fog, meg beteg lesz, és az én felelőségem.

Kép

Kép
nikuc

Csomagot a 32. héten raktam össze, biztos, ami biztos, de még egy pár apróság hiányzott. Most már egész bepakoltam, de még egyszer le kell ellenőrizni. Én két táskával megyek. :oops: aztán majd kiderül, mit hagytam itthon. :lol:

Kép

Kép
nikuc

dius: engem a 18-20. hét fele vizsgált meg, meg talán a 36-37. héttől rendszeresen. Én nem hiányoltam :lol:
Vendég

Én sem hiányolom, eléggé szégyenlős vagyok :). Csak tudni szerettem volna h nem baj ha nem vizsgál rendszeresen :)

Kép
dius87

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat!!! Igazán sokat segítettetek!!!

cserébe osztom a tapasztalataimat két császárról.
homeopátiás bogyó az arnica montana ch 30 ez a fájdalmat is csillapítja, a sebgyógyulást is segíti. Műtét után 5 bogyó, és naponta 5 bogyó egy hétig. Asszem így szedtem. Én kaptam még félelemre meg keloid ellen ilyenekre is, de azokra sajnos nem emlékszem. Viszont homeopátiás tanácskérő oldalakon biztos segítenek!!!
És szerintem a titka annak, hgoy az ember jól bírja magát, az az, hogy hiába fáj, minél többet kell mozogni, menni, menni, menni. Az elején rossz elindulni, de aztán egyre jobb. Jó szolgálatot tesz a haskötő - gyógyászati segédeszköz boltban kapható, ha az ember mászkál, összetartja a pocakot. De csak rövid időkre érdemes feltenni, egyrészt, mert az alja a sebnél van kb, másrészt ha órákat van folyamatosan az emberen, összenövéseket elősegíti.Van ismerősöm, aki a hasszorítós bugyira esküszik :)
és én a felkeléshez a köntösnek a kötőjét használtam., annál fogva húztam fel magam, így könnyebb volt.
És ahogy minden szülés más, minden császár is más :) az elsőt tök könnyen viseltem, de nehezen gyógyultam. A második után nem tudtam felállni először, pedig nagyon át akartam már menni, viszotn pikkpakk rendbejöttem, a 4. napon én vittem a csomimat a kocsihoz :)
Az pedig, hogy mikor kelhet fel az ember, valahol azt olvastam egy fórumon, attól függ, hogy milyen tűvel szúrják. Eszerint az anyuka szerint van 24 órás, 12 órás és 6 órás tű - a szúrás után ennyivel lehet felkelni, hogy ne kapjon fejfájást az ember. De ezt nem anesztes mondta :) mindenesetre ez az anyuka állítólag a schöfiben maga rendelt hatórás tűt saját költségen, hogy ne kelljen 24 órát feküdnie.

És szoptatós teát csak a tej beindulása után szabad, pontosan, amit írt valaki, m ert mellgyulladást okozhat, ha túl sok termelődik, és a baba nem tudja kiszopizni. És az enyémeknek fájt a pocakja a laktoherbtől, fitolacot ittam mindig, és urtica urens ch 5 a homeos bogyó. az egyik legalábbis. van mégegy...

Köszönöm mégegyszer a válaszokat, ha valakinek van kérdése esetleg csaszival :) ne ide írjon, hanem dobjon privit, mert nekem túl gyorsan pörög ez a topic, nem fogok tudni visszakeresgélni, de szívesen válaszolok. nekem ez már a harmadik lesz... :(

kikocska

csajok, vidéken voltam, jól kimaradtam az anyósos témából. :)
a véleményem az, hogy az asszonynak az urával egy frontot kell alkotni, és meghatározni az irányelveket. és ezeket a pasinak kell az ő családja felé közvetíteni. ha nekem nem fér bele, én tuti nem vinnék senkit haza kocsival, menjen, ahogy akar, a dohányzás az, ami totál tabu, bárkit elküdenék a búsba, különösen a saját felségterületemen belül! ha megsértődik, annál jobb :D
röviden és tömören ennyi :)

susy: normafloret-t adj a kicsinek, hogy helyreálljon a bélflórája!

kakitéma szülés után: a babainfo.freeblog.hu-n fent van egy "kakilós muffin" nevű csodaszer, kíméletesen hozza helyre a bélműködést ;)

nikuc: tejserkentő tea csak akkor kell, ha kell :) ha nem, akkor inkább ne, mert akkor, ha tényleg szükség van rá, nem lesz mihez nyúlni. szóval az első héten én mindenképp várnék, hogy hogyan alakulnak a dolgok.

dius: előtej - normális
altáji vizsgálat: nekem mindig csinál a dokim...

én a csomagot egyelőre fejben pakolom, már két hete nagyon készülök rá, de valami mindig közbejön :D

babának ruhát adnak a kh-ban, vinni kell pelust, popsitörlőt, feje alá textilpelus nem árt (megjelölni!!!! - nekem elcserélték, valami szart kaptam helyette). popsikrém, ha jól emlékszem van. kiskesztyű, vagy zokni karmolás ellen. sapi, ha huzat lenne. saját kislyukú cumi szükség esetére, inkább abból kapjon pótlást, mint a kh-i bociból, meg közös lónak ugye...

KépKép Kép
mzsperx

köszi, aki ezt az új tickert berakta, nagyon cuki :)
Kép
kár, hogy ilyen nagy van csak.

KépKép Kép
mzsperx

ezt akartam még mutatni a cukrosvizes témához: http://tejmentes.blogspot.com/2008/09/j ... glete.html
nagyon tanulságos cikkecske...

KépKép Kép
mzsperx

hoztam képet is :) Kép pocak, 33+5

KépKép Kép
mzsperx

Betty!

Utólag is hatalmas gratula Szabihoz!:-)
Még nem volt időm visszaolvasni a többit, ezt is Dytkétől tudom...

Kép
sly78

Sziasztok!

Gratulálok minden kisbabához!
Most találtam rá erre az oldalra, én majd csak januárban fogok szülni, de sok hasznos tanácsot adtatok. Igaz, még csak a hatodik oldalnál tartok :)
Lenne két kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Igaz, hogy az ÁEK-ben van egy ágyas kórterem? Ez mennyibe kerül?
A másik a terhességgel kapcsolatos. 26. héten járok és elég súlyos alvászavarom van kb egy hónapja. ÚGy érzem, mintha nem kapnék levegőt, ettől bepánikolok. Ahogy sötétedik, egyre rosszabbul érzem magam, szinte semmit sem alszom. Tapasztaltatok ilyet? Mit lehet tenni? (A dokim szerint menjek pszichiáterhez :( )
magdolnasz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?