Új privát üzeneted érkezett!

A terhességet én is élvezem, olyan hihetetlen, hogy egy kis babóca van bennem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És igen sajna vagy nem sajna pár hét és letelik, és akkor egy kis síró csomag fog velünk szembenézni... :wink:

Kép

Kép
dcili81

Születéstörténet 2006-ból:

Eredetileg 2007.január 5-re voltam kiírva, de az uh folyamatosan azt mutatta, hogy 2,5 héttel nagyobb az átlagosnál a babánk. A 30. hétre kinyílt a méhszáj, két hét kórház következett állandó magnézium infúzióval, ahonnan 3 ujjnyi nyitott méhszájjal nagy nehezen hazaengedtek. Heti, majd 3 naponkénti kontrollra kellett járnom, közben pedig állandó fekvés, magnézium por 3 óránként. December elején az orvosom többször meg akarta indítani a szülést, mondván semmi értelme tovább várni, de én és főként a férjem nem engedtük. Férjem félt, hogy kicsi a baba, hagy nőjjön (első gyerekünk 2780-nal született), én meg hiszek abban, hogy a gyerek tudja mikor milyen napon (dátum fontos nálam) kell megszületnie. Volt korábban egy álmom, hogy dec. 14-én szülök. 13-án mentem dokibához, még utoljára hazaengedett, de 18-ra berendelt, hogy megindítja, mostmár tutti. Ja, és szólt, hogy dec. 15-én pénteken szabin lesz. Hát, ez az én kisfiamat nem izgatta, dec. 14-én éjjel fél 12-kor elfolyt a magzatvízem, hirtelen pánikba estem fel-alá szaladgáltam, pedig mindenem össze volt készítve, a táskán lista, hogy indulás előtt még mit csomagoljak (papucs, fogkefe, stb.), egyedül a férjem volt higgadt (utólag azt mondta, hogy életében nem volt még ilyen ideges - jól leplezte). NAgyfiamat is vinnünk kellett, mert egyedül nem hagyhattuk. Szóval telefonáltam a dokinak, aki mondta, hogy induljunk és a kórházban találkozunk (Budai Honvéd). Megérkeztünkkor még a portás is tudta, hogy megyünk, a szülésznő és a nővérek kedvesen fogadtak, bementünk a szülőszobára, kaptam antibiotikumot infúzióban (strepptococus pozitív miatt), doki hívott, hogy mindjárt érkezik, én vajon beértem-e. Nem engedett beöntést adni, csak leborotváltak, ekkor fél 1 volt. Iszonyú fájdalmaim voltak, nem lehetett felkelnem az infúzió miatt, csak forognom lehetett az ágyon, bár nem esett jól. A férjem és a gyerekem egy szobában vártak, egy tudatlan nővér mondta nekik, hogy nyugodtan menjenek haza, mert a szülés még odébb van. Szerintem ekkortájt mondta a doki, hogy na, húzzam fel a lábaimat és ha jön a fájás, akkor nyomjak csukott szemmel. Most akkor szülünk, kérdeztem, mire ők: hát nem ezért jött? Sokadszori kitolásra könnyebbültem meg. Amikor teljesen kicsusszant Dávid, még maga előtt tolt egy jó adag magzatvizet, amivel a csecsemős nővért sikerült beterítenem. Majd a körülöttem lévők felhőköltek, Úr Isten, én megijedtem, de mondták, hogy minden rendben, csak jó nagy a baba. Rámfektették, annyira jó volt, hogy erre bármit írnék, csak elcsépelt szavaknak tűnne. Megtörölgették, megmérték és közölték, hogy 4530 gramm, 58 cm. Ezen nem tudtam napirendre térni, ekkora gyerek a bő családunkban nem született. Szóval mire kis családom hazaért, kistesó megszületett, éjjel 2:10-kor. Álmom szerint 14-e, de a valóság dec. 15-re tolta a szülést. Azóta is haragszom a nővérre, aki hazaküldte a családomat. A szülés utáni néhány órát - amíg összevarrtak - nem írom le, vajon miért is nem?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

bb! Nagyon ügyes voltál, hogy nem engedted, hogy hamarabb indítsanak. Szép nagy baba lett. Én 2 nappal korábban szültem (ill. másfél) 2006 dec.12-én 4400 gramm és 60cm-el a fiamat. Te melyik korházban szültél?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hát bb nem semmi.... a baba is jó nagy lett. De az a lényeg, hogy kint van és jól van....

Na ezt akarom kreatívkodni:
Kép

Kép

Kép
dcili81

Nincs kedvem kimászni az ágyból. Horgolok.

Kép
zölddisznó

Enikő: nekem is az utolsó tetszik a legjobban, ráadásul az olyan vastagabb anyagból is van. A süllőt nem én csináltam :oops: , nálunk apa fogja a halat és ő is készíti el. Annyi, hogy pár órával előbb besózta, megkente fokhagymával, és egy csomó vajban (ez fontos, hogy tényleg az legyen) tepsiben betolta a sütőbe. Hihetetlen, hogy milyen finom tud lenni, pedig nem komplikálja agyon :)

Kép

Kép
gabilany79

Zölddi:
Hát inkább horgolj, mint horkolj.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Cili! Ez mi lesz? Fali dísz? Milyen anyagból van?

Gabilany!Nagyon jól hangzik! Nyam-nyam! Sajnos nálunk nincs horgász a családban. :(

Zöldi! Mit horgolsz?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

gabi: nálunk apukám a nagy horgász a családban. Nekem nagy kedvencem a süllő!!!

Én most végeztem a fürdő felsikálásával, a végén már alig kaptam levegőt. Így jár az akinek nagy fürdője van!!!! :lol: :lol:
Vendég

No közben beraktam a mamák táblázatba a weboldalunkon egy fotót magamról, mindenki nézze meg és aki hozzájárul, hogy az ő képe is felkerüljön ugyanígy a saját nevéhez, az küldje el nekem a következő címre a fotóját:

szanyi.aida@kismami.net

Köszi szépen! Sok képet várok, ne legyünk szégyenlősek! Mindegy mekkorát küldesz, lekicsinyítem, ha kell meg átszabom, hogy szépen jelenjen meg.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Szörnyen vacak idő van!
A derekam le akar szakadni úgy megyek mint egy pingvin a lábamat is alig bírom emelni. :oops:

sarmi:
Nagyon szép nagy a babás és reméljük nem lesz baj a magzatvíz végett. tök jó hálózsákot vettél. :)

enikő:
Graula a képhez. Nagyon szép. Nagyon ügyi vagy. :)
A kötött sapinak van esetleg leírása. Szivesen venném mert meg szeretnék próbálni sapit kötni. :oops:

Gabilány:
A maci nagyon édi! Gyerekkoromban volt ilyenem ahoz hasonlit.
Ahoz meg külön gratula hogy kézzel vartad. jó sok türelem kellett hozzá.

bocika:
Nekem is szokott ilyenem lenni, hogy hajr és bevásárló körút. De mostanában én is nehezen veszem rá magam. Édi a cipő.

A Brendon szerintem is iszonyúan drága. Néztem már itt Miskolcon is -mondjuk itt választék sincs- és máshol is. És igaz máshol is lehet nagyon jó dolgokat venni.

Aida!
Ügyes vagy nagyon. Garatulálok!
Nekem semmi kifogásom az adatok és a fotó ellen.
Bejelöllek iwiwen. Ha gondolod onnan i sszedhetsz rólam le fotót, de szólj és küldök is.

bb:
Nagyon Szép a történeted!

Zöldi:
mit horgolsz?
Vendég

Asszem ruhácska lesz. Most még alér asztelterító is lehetne belőle, de maj estére kialakul a koncepció...ha meg nem únom, és nem kezdek valami másba :lol:
Most rávettem magam egy kis mosásra.

Nekem pár napja a szeméremcsontom fáj, ha mozgok. Tágul.

Csináljak mákostésztát?

Kép
zölddisznó

Orsi, légyszi inkább küldj.

Bocika megkaptam a képet, kivágom róla az arcod, mert kicsi kép lesz ott és így egészben nem férne oda. De a fotókhoz be lehet majd rakni ezt is :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ez egy kispárna akar majd lenni, akarok valami puha aníagot venni, plüss vagy valami hasonlót, és megpróbálom megvarrni. Remélem sikerül. Kb egy centis tömés szeretnék belerakni, az szerintetek az még jó egy kisbabának (nem újszülöttre gondoltam!!!).

Kép

Kép
dcili81

Aida: OK!
Vendég

Aida küldtem képet! Esetleg még annyit lehetne, hogy mindenki ír majd magáról pár sort, hogy mit csinált, mielőtt a babát várta, meg hobbi, stb... de ez csak ötlet, nem kötelező

Kép

Kép
dcili81

Bocika és Zöldi képe íme az oldalon. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Cili ez teljesen jó ötlet, ezt is megoldjuk, de akkor ez már dinamikus lesz, hogy mindenki magának szerkesztheti majd az oldalon. Rakom fel a Te képedet is. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Cili azt hiszem a Te képed is sikerült. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!

Nagyon jó lett a honlap. Most kukkantottam oda!
Ügyi vagy!

Jól elromlott az idő! Egész nap tiszta álmos vagyok. De muszáj volt a konyhában robotolnom! De holnap aztán tényleg pihi, mert nagyon sokszor keményedik a hasam és fáj is.

Remélem jól vagytok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

gabrielldaniell, fotót Te nem tennél ki magadról? Persze nem kötelező. A keményedések miatt meg tessék pihenni sokat!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Fotó elment emilkében!
Vendég

Orsi, még nem jött meg.. :( Várom türelmesen.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!

Magamról??? Bocs, de nem vagyok így hirtelen képben!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Már rájöttem, hogy magamról kellene a kép! De hogyan kell???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Nah kidolgoztam magam...
Elmentünk nagybevásárolni, azán haza, gyors főzés, és jött Anna szobája.. ágy a helyén, a dekorációkat felraktuk, aztán Apa felporszavózott, én felmostam, és a végére úgy bekeményedett a hasam, hogy meg is ijedtem-.. Ledőltem kicsit, a tenyeremet rátettem a pocakra, hogy megnyugtassam Benit, a fim pedig a tenyerem alatt elkezdett vonulni, tiszta" Alien "effekt volt ! :lol:

Pár napja azt hiszem elkezdődött nálunk a hiszti és dackorszak.. Tegnap olyan hisztériát levágott a Brendonból kijövet a lányom, hogy az egész paroló minket bámult. nem volt hajlandó abba hagyni, masszív 20 percet szabályosan sikított, aztán elaludt. Fél órát aludt, felébredt, és folytatta...
Ma ugyanez, mert nem engedtem, hogy a csiga lámpáját megfogja...
Az idegeimen zongorázik a lány... Na és tiszta ciki, mikor ezt nyilvános helyen levágja.. Remélem hamar kinövi... :oops:

Aida:
Az oldal szuper, nagyon ügyes vagy!! :) Az adataimnál megtennéd, hogykijavítod a nevet Bencére?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csak hozzácsatolod egy emailhez és elküldöd a szanyi.aida@kismami.net címre.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vera, Orsi és Gabrielldaniell fényképe is feltöltve. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mági, most már Bencéd van. :) Fotót nem küldesz? A születés várható időpontja jó úgy (dec.29)?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Látom, Aida látom!!! Köszi köszi!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

És most már Sarmon is ott van. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
elvileg én is küldtem a képet.. remélem oda is ért.. :D

Kép
eszterke24

Egyelőre még nem.. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

bb!
szerdán nekem is több magzatvizet láttak, de okot nem.. hétfőn kell visszamennem , hogy még egyszer megnézzék.
sokszor ki sem derül mi okozza.

Olyan ügyes kreatívkodók vagytok! ilyenkor ugy irigykedem.. :oops: :roll:
Zöldi szuper a ruha!
Enikő neked is csini a modell a rucikban!

Aida lehet h a név majd nekünk is változik.. ha lesz végleges megírom..

Kép
eszterke24

Most ez lehet hülye kérdés lesz, de ha borotválni akarom magam ott lent akkor így terhesen csak simán vízzel, szappannal vagy lehet használni borotvahabot? :? :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Klassz az oldal,ügyes vagy! :lol: :lol:
majd küldök fotót!

Zöldi!
Nekem is fáj néha a szeméremcsontom. Jó,hogy nem vagyok egyedül. :wink: Megnéztem a neten, hogy miért van. Amit te is irtál, tágulás... 8)

Ma voltunk babaáruházba vettünk egy csomó mindent, matracot, cumikat, hozzá láncot, plüssfigurákat az autósülésre, zeneforgót ágyra, hajkefét, körömcsipeszt,micimackós faldekort, pelenka szemetest, cumisüveget stb
Le is fáradtam,most pihizek...
susy75

ha most sem kaptál képet feladom.. :?

Kép
eszterke24

Eszter, éljen megjött!! :)

SOS a borotválkozós kérdésemre választ keresek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vera, tudom én, csak teszteltelek, hogy biztos megnézed-e az oldalt! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Billbocika már régóta benne van a tábliban.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida szerintem lehet.. mert ha nem én is gondban vagyok.. :roll: :oops:
nincs rajtad sokáig úgysem..

Kép
eszterke24

Eszter, köszi. Kép is fent van az oldalon. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

én köszi 8)
egyre jobban tetszik az oldal... :D
milyen jó lesz majd decemberben az egyre sokasodó babaképeket nézegetni! :wink:

Jó éjt lányok.. engedek az erőszaknak... apa egy jó kis krémezést -masszírozást ajánlott fel ha elhagyom a gépet..
nem dönthetek máskép.. :wink: :lol:

Kép
eszterke24

Jó szórakozást Eszter, olyan nekem is jó lenne! Sajnos nálunk apa ilyet nem ajánl fel :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: szerintem ugyanúgy lehet ahogy terhesség előtt! De jó neked hogy még eléred!! :lol: :lol: Én már nem férek hozzá, ezért kértem szakember segítségét! 8) 8)
Vendég

Eszter: na nekem ez hiányzik már egy ideje. Mióta apa elment én kenegetem a pocim, pedig előtte mindig ő kente. Nagyon büszke volt rá, még a haverjainak is ezzel dicsekedett. :lol: Remélem hamar letelik ez a kb- 2 hét még!!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?