Új privát üzeneted érkezett!

betty - nagy gratuláció és sok boldogságot, egészséget! Jó gyorsan szültél, reméljük, azóta is minden rendben veletek!

rozsaag - sajnálom, hogy csak most derült ki mindez Mirával kapcsolatban, remélem, most már minden egyenesbe jön, és évekkel később ez csupán egy rossz emlék marad.

jkriszta - Mélységesen felháborít, ami veletek történt, és sajnos annyira jellemző kis hazánkra... :evil: :evil: :evil: Nem igaz, hogy mennyire nincsenek tekintettel az emberek a másikra, és hogy mit meg nem engednek maguknak a kis bunkókáim! Sajnos, vidéken se jobb a helyzet, nálunk telibe füstölnek a szomszédok minket, vagy szennyvizet öntenek az utcai csatornába. :?
Én nem akarom, hogy a gyerekeim ilyen környezetben szívják a levegőt (de most mi is meneküljünk innen?), és iszonyú nehéz lesz az árral szemben nevelni őket, de nehogy már ilyen generációk nőjenek fel!!!

manka - mi is vastag hálózsák + hosszú ujjú bodyban altatunk, v. rövid body + vékony rugi + hálózsákban (mert nem fűtünk annyira). Szerintem a takaró ezekre felesleges, meg a hálózsák pont azért van, mert a takarót lerúgja, úgyhogy naná, hogy felesleges...

Gyermekágyról - igenis követeljétek ki magatoknak, hogy 6 hétig hagyjanak békén az emberek, és csak azt engedjétek be, akit szívesen láttok és aki nem csak szájtátani jön. Nálunk anyukám sokat segített, hozott kaját, takarított is, ha kellett, de mindezt csak miután párom szabadsága letelt, és egyedül maradtam. De ő is csak akkor jött, amikor én kértem. Anyósom még most is csak hetente egyszer jön unokázni, és mindig megkérdi jöhet-e, nem tör ránk.

És uuuutááálooom, ha rábagóznak a kismamákra, ez iszonyatosan irritál, sajnos sok ilyet láttam-tapasztaltam, amíg dolgozni jártam terhesen bkv-val. Mindnek letörném a kezét. Bocsi, ha elragadnak az indulatok, de ez tényleg bunkóság!!! :oops:

Rólunk - Máté ma éjjel életében először ripsz-ropsz hátról hasra fordult! :D És ezt a nap folyamán még többször, zökkenőmentesen előadta, de úgy, mint aki világ életében ezt gyakorolta. Tudom, nem olyan nagy szám ez másoknak, de nekem az volt, annyira lestük már, hogy mikor fordul meg, de nem akaródzott neki. :D :D

Kép
Kép
szfgabi

Gabi!

Gratula az átforduláshoz!

Nem tudom, hogy ez hogy megy, de nekem is szenzációsnak tűnik, hogy az első után a többi is ilyen jól megy! :)

Kép
sz.veronika

Dius!

Köszi, nagyon aranyos vagy! És képes leszel rá, a szülésznő meg a doki is segíteni fog, csak ne aggódj, lazíts fejben, amennyire csak tudsz! Nekem az 1. szülésem előtt az jelentett nagyon sokat, hogy eljártam a Szülók iskolája előadásokra és megnéztem (nem 1x, a mostani szülésem előtt pedig vagy 5x) a szülőszobát,így tudtam, hogy hol fog velünk történni életünk nagy eseménye és legalább a hely nem volt idegen, az orvosomban pedig nagyon bíztam és ez biztonságot adott!

Gyermekágy: hát nálunk ezt nagyon komolyan betartja a család! Se főzés, se vasalás, se takarítás és még gyalog az utcára sem mehetek (mondjuk egyelőre nem is bánom)! Szóval nagyon kényeztetenek, most, az első 2 hétben anyukám volt itt és a férjem az 1. héten, a következő 2 hétben pedig anyósom vállalta a főzést, de vele vigyáznom kell, mert sajnos hajlamos rátelepedni az életünkre! Szerencsére a köv. 2 hétben a férjem is itthon lesz, így majd kordában tartja az anyukáját!
Nekem most ez így jó, mert sokszor tudok összebújni Kamillámmal, ami eddig, még a régi lakásban sem a 2. sem a 3. babámmal nem ment, mert egyszerűen, ha feküdtem a kinyitott kanapén, akkor a többieknek nem volt életterük. Szóval most sokat tudtam pihenni-regenerálódni és a gyerekek mozgástere is megmaradt- az új házunk szerencsére elég nagy ehhez.

Az tény, hogy sok szülő szeret beleszólni a gyereke életébe, főleg az 1. unoka nevelésébe, nálunk rém sok konfliktus volt ebből anyóssal, aki pl. 1x köszönés nélkül vágta be az ajtót és ment haza, csak mert a férjem rászólt, hogy ugyan mosson már kezet, mielőtt az újszülött unokájához nyúl! Aztán a 2. kisfiam keresztelőjére el sem jöttek, mert nem az Ő másik fiuk és a barátnője lettek a keresztszülők! Most meg anyósék egyszewrűen még a szülés előtti napon sem hitték el, hogy kislányunk lesz, mert a férjem családjában ez hihetetlenül ritkán fordul elő és, bár anyósom szeretett volna, neki sem lett lánya. Most, hogy megszületett Kamilla, felhívott még a szülőszobán és megköszönte, hogy szültem NEKI egy kislányunokát! Hát teljesen elképedtem! Mi az, hogy neki? És érzek a viselkedésében némi távolságtartást, irígykedést és azt, hogy nem tud mit kezdeni a kicsi lánnyal! De majd kialakul! Szóval tudnék mesélni, megértem a problémátokat! Én most már nem ijedek meg, ha megsértődnek, a lelkiismeretem tiszta, mert megbántani sosem akarom őket!

Ottalvás: nekünk mindkét nagyszülő páros a városon belül lakik, a 2 nagy rendszeresen alszik már náluk hétvégenként ( nem minden 7végén persze)! Ők most 4 és 6 évesek. 3 éves korukig én sem engedtem őket, de napközben sokszor vigyáztak rájuk, főleg abban az időszakban, amíg suliban voltam.

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Mi is két hetet mondtunk, hogy addig szeretnénk hármasban lenni. Én sem értem, miért gondolják úgy néha a családtagok, hogy megszületik egy baba, és átjáróház lesz a lakásunkból, meg hogy fel se tudok kelni az ágyból, de majd körülöttük ugrálunk, vagy esetleg szétrámolhatják a lakásunkat segítség címén. :? De elmagyaráztuk, hogy így lesz, és kész.

Voltunk ma doktor bácsinál. :D Ki jön velem szülni 14-én vagy 16-án? :lol: Peti nem fordult be, így nemsokára találkozunk. Úgy várom már, és kicsit meg is nyugodtam, mert mindig azon aggódtam, hogy ha ilyen kis helyen megfordul, magára tekeri a zsinórt. Úgy tűnik, több esze van annál. :lol:
Kinyílt a méhszájam, egy ujjnyi, úgyhogy mászkálnom már nem kéne. Az nagyon necces, ha még elutazom egy 70 km-vel odébb, mert a Tesómat meg pont műtötték. :cry: Nem nagyon, csak vakbél, de szeretném látni. :(

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Kinyílt méhszájjal én nem mennék már sehova... persze megértelek, az én nővéremet júliusban műtötték, én sem bírtam ki, bent voltam a kórházban, ahol több nővér nekem esett, hogy nem kéne és felelőtlen vagyok, amiért ott ülök a rengeteg baci között!
Aztán lehet, hogy Peti jól megviccel titeket! Mekkora egyébként? Tudod, már írtam, hogy 2 barátnőmmel is megesett 2 éve, hogy az utolsó pillanatban fordult be a baba! Az egyik 60cm-es volt és 3650g-mal született meg, a másikkal pedig épp a császárra mentek be, amikor a kisfiú úgy döntött a kocsiban, hogy akkor Ő most befordul!

Márti
borossné becz márta

Az nem baj, ha befordul, és meg kell szülni. :) Csak egy picit aggódom miatta, hogy nehogy közben magára tekerje a zsinórt, mert az van bőven! :)
Peti most ugye 36+3, és olyan 3100 g. Nem lett kicsi. Pedig nagyon aggódtam, mert én 2700 voltam (úgy, hogy két hetet ráhúztam, és persze farral jöttem), a Párom meg 2200 (időre), nagyon meglepődtem, hogy Ő ilyen szépen megnőt. Igaz, szedtem vitamint, halolaj kapszulát, jódot, mindenfélét, hogy egészséges legyen.

Ez a nyitott méhszáj azt jelenti, hogy annyira nyitott, mint másoknak a szülőszobán x perces fájásokkal? A barátnőm anno azt mondta, hogy 2 ujjnyiig mennyit szenvedett, mert csak akkor adtak neki edát, én meg létezik, hogy 1 ujjnyit észre se vettem?

Én szeretem nagyon a tesómat, és pályán megyünk, fél óra. :roll: Majd nem ülök le, és nem érek semmihez, és elmondom, hogy épp csak benéztünk, mert ez nekem elég veszélyes. Csak azért szeretném látni, hogy jól van. de ha abban a kórházban bármi történne, tuti gyorsan elhúznék, annyira rossz hírű a szülészete.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Nálunk Benével még nagymamámnál laktunk. Így tényleg semmi dogom nem volt, csak regenerálódni. Első este alig mertem Benét füröszteni, ezért nagymamám mutatta meg. Mindkét oldali szülőket sikerült rávenni, hogy amikor hazamegyünk, vagy másnap csak 1 pillantásra ugorjanak be,és ezt be is tartották. Aztán 1. hétvégén jöttek pár órára, de férjem volt a vendéglátó, én meg délután még le is dőltem minden külön bejelentés, stb nélkül. Bár Bene nem szopott, de etetni is elvonultunk a kis szobájába. 3. héten anyukám jött segíteni-babázni, amikor már férjem dolgozott. Elsősorban a házimunkában segített, takarított, stb. Aztán egyik nap megkért, hogy este hadd fürössze meg ő Benét. Még fényképeket is csináltak róla. Barátok vártak, amíg mi hívtuk őket, nálunk ez a barátság jellegétől függően 3-6 hét múlva jött el.
Most Villővel is ugyanaz volt a menetrend, csak nagymamám nélkül. (ő amúgy most átjött arra a pár napra Benéhez, amikor én kórházban voltam, itthon várt ő is, és apósom is, mert ő is sokat jött játszani Benével) aztán ebéd után szépen apósom hazament, majd este nagymamám is. Megkérdezte, hogy kell-e segítség, de úgy érzetem, most nem. Végülis kaját rendeltünk, minden más megvárt, bár most másodszorra hihetetlen gyorsan regenerálódtam. Úgy kellett rám parancsolni, hogy ne takarítsak, stb. Anyukám jött 3. héten, és szó nélkül mosott-teregetett, stb. Minden nap olyan 4-5 körül pedig hazament, miután meggyőződött róla, hogy a nehezén már túl vagyok a napnak. :)

Egy biztos, bármit is határoztok el, tényleg a párotokkal egyhangúan kell megtenni, mert ebben a nehéz időszakban fontos, hogy ő mellszélességgel támogasson benneteket.

mtunde

Nikuc, az, hogy nyílt a méhszáj, nem jelent rögtön szülést is. Persze azt igen, hogy a szervezeted készülődik. Van, aki 1 ujjnyival már vajúdva megy be a kórházba, más már 4 ujjnyival, és észre sem vette. Van aki gyorsan nyílik, és szinte csak szülés alatt, más hetekig készülődik a szülésre. Mindenesetre némi készenlétre int a helyzet.

mtunde

Ez szerintem a szülőkkel való kapcsolat jellegétől is függ. Én is a nagymamához ragaszkodtam a legjobban. Ha még élne, Tőle szívesen venném a segítséget. :)
A szüleimet is nagyon szeretem, de mindkettőnek új élettársa van, nekem Ők kicsit idegenek. :?

Kép

Kép
nikuc

Érdekes, tényleg, mennyire másként működünk. Mondjuk nekem olyan megérzésem volt az elején, hogy könnyen szülő típus vagyok. Anyukám is az volt. :) Mindenesetre nem iszom tovább málnalevél teát. :lol: És megmarad a teljes szett homeobogyóm, amit a 37. héten kellett volna kezdeni, mert gondolom császárnál nem túl előnyös, ha szedem, és beindul egyszer csak. :lol:

Kép

Kép
nikuc

nikuc!
Ez tényleg alkati dolog! Én pl. most fájásgyengeséggel ( értsd ezalatt, hogy kb. 10, majd 5 percenkénti épphogy érzel valami fájásfélét, de még vidáman csevegsz és nem érted, miért rohan a dokid a folyósón) képes voltam 4ujjnyira kitágulni-igaz, utána már sehova, amíg nem kaptam fájáserősítőt!

Tünde!

Én most vagyok úgy, hogy nagyon gyorsan regenerálódok! Anyukám meg is jegyezte, hogy egyik szülésem után sem voltam ilyen fitt még! Ma, míg Csabit elvitte az oviba ki is porszívóztam! :lol:

Márti
borossné becz márta

És ha jól tudom az 5 ujjnyi, mikor már "kész" van, vagy az után tűnik el a méhszáj?

Nem semmi, tényleg, még épp most szültél... ahhoz képest... :lol: Ezt is lehet, elintézi a természet. Sokan mesélik, hogy három gyerek mellett több idejük van, mint anno az első baba után.

Kép

Kép
nikuc

5 ujjnyinál még lehet körben egy kis pereme a méhszájnak, de az már hamar eltűnik, a doki vagy a szülésznő el is simíthatja és egyáltalán nem fáj!

Márti
borossné becz márta

Áhááá.. és az az egy ujjnyi is lehet a legkeményebb, mikor az ember lekaparja a falat. :shock:
Egyébként nagyon jó az orvosod, hogy nem az egyszerűbb, műtéti megoldást választotta, mikor egy "kis" probléma felmerült!

Kép

Kép
nikuc

Márti, én sem erre számítottam. Mégis csak műtét, másodszorra, stb. Ugyan első éjjel a falat kapartam az utófájásoktól, de utána sokkal egyenesebben jártam, majd könnyebben mozogtam, és 3 nap múlva, amikor hazaengedtek, nagymamám nem hitte, hogy műtöttek. 2 nap múlva én is porszívóztam! Még jól is esett a lelkemnek, hogy meg tudom csinálni.
Pedig téged ez a szülés még meg is viselt, és mégis!

Rózsaág, az előbb nem válaszoltam. Sajnos Bene régebben gyulladt füle még mindig hurutos. Kedden megint megyünk, és meglátjuk mit mondanak. Mandulaműtétet emlegetnek sokan. Valószínűleg elkerülhetetlen lesz.

mtunde

Mtunde!
:( :( :(

Óvatosan lányok a porszívózással szülés után. A keresztlányom anyukáját mentővel kellett azonnal kórházba szállítani, miután takarítás után úgy elkezdett ömleni belőle a vér, hogy a mentősök lepedőbe csavarva vitték le az autóig. Mindez az 5. héten történt szülés után.
A 6 hét, az 6 hét! Érdemes betartani!

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág!

Ha nem is a porszívózástól, de tegnap én is vérezni kezdtem újra, pedig előtte már nem volt semmi szinte! Viszont éreztem, hogy egyszer csak elindul a "lavina" és elég sok vér kíséretében egy darabos, olyan nyers csirkemájszerű, színű, állagú és nagyságú valami jött ki...szerintetek mi lehetett? Nem gondolnám, hogy alvadt vér, se színre,se állagra nem olyan volt, ráadásul eléggé nagynak is tűnt(bocs az analizálásért)! Se görcs, se láz, se fájdalom, a hasam visszahúzódott már eléggé, szóval nagy baj csak nincs. Szerintetek azért hívjam fel a dokim? Volt valakinek ilyen? Nekem szülés után 1-2 nappal volt, még a kórházban, csak nem tudom, 2 hét után normális-e?

Márti
borossné becz márta

Márti, szerintem normális. Ilyenkor hasonlóan a menstruációhoz tisztul a szervezet. Teljesen nem "takarítanak" ki, vannak nyálkahártya-darabok, stb, amik még távozhatnak. Nekem a császár után jól kitörlik, de ezzel együtt még 5. héten is voltak nagyobb löketek, bár nem darabos.
Szerintem ha 2 hét múlva is tapasztalsz ilyet, akkor érdemes szólni a dokinak, pláne, ha az előző 3 alkalommal nem volt ilyen.

Rózsaág, hát én sem vagyok elragadtatva, de vessetek meg, egy kicsit megkönnyebbülés is lenne, ha ez állna Bene beszédelmaradása és egyéb elmaradásának a hátterében. Mert ez olyan kivédhetetlen, banális, és mégis megoldható. Hülyeség, mi?

mtunde

Márti - nekem volt olyan a szülés után, hogy egy darabig semmi, aztán megint sok és bőséges, de az is elmúlt, és nem is erőltettem meg magam. Szerintem is úgy van, hogy lassan lökődnek ki a bent maradt szövetek, és nem egy időben. Én úgy tudom, akkor gáz, ha bűzös és furcsa színű, ami jön (bocsi :oops: ), akkor kell orvoshoz fordulni, de ettől függetlenül megkérdezheted a dokit, ha aggaszt.

nikuc - nekem a dokim azt mondta az 1 ujjnyira, hogy örüljek neki, mert ez pár óra mínusz a vajúdásból, de a betöltött 37. hét előtt azért figyelmeztetés, hogy pihenj még. Ennek inkább akkor örülj, ha már bármikor jöhet a baba. Én málnalevélteát csak a 37. hét végén kezdtem inni, nem tudom, attól-e, de a szülésig bő 2 ujjnyira tágultam minden fájás nélkül, ami nem rossz, de ettől függetlenül nem kerültem el az oxytocint, meg az edát se.

megint rólunk - Máténak ma reggelre kibújt alul mindkét középső fogacskája!!! :D :D :D Csak a hegyük vann kint, de érezni a két kis reszelőcskét! Tudom még korai ilyenen aggódni, de mikortól kell majd a száját tisztítani? Még csak anyatejen vagyunk, remélem 6 hós koráig így is marad, csak akkor kezdjük a hozzátáplálást. Azért már el kell kezdeni vmi fogápolást?

Kép
Kép
szfgabi

Még 1 kérdés: lejár a tgyásom hamarosan, és elkezdem intézni a gyedet. Nem tudjátok, hogy arra is hónapokat kell várni, míg elbírálják, vagy miután a tgyást már folyósítják, akkor ez simábban megy?

Kép
Kép
szfgabi

A tgyást hónapokig tart, míg elbírálják??? Ugye nem?

Egy doktornő ismerős szerint nem normális, hogy darabos cuccok jöjjenek! Szerinte vizsgálat és uh. is kéne! Nem tudom mit csináljak, komolyan! Igazából semmi bajom, nem érzem magam rosszul, csak attól vagyok betojva, hogy mi van, ha van még bent ilyen és nem tud már kijönni, ha teljesen összehúzódott a méhem?

Márti
borossné becz márta

Márti - szerintem akkor mindenképp hívd fel a dokidat! Nem kell semmit kockáztatnod, inkább menj egy felesleges kört, mint hogy vmi bajod legyen. Elvégre 4 kis gyermekért vagy felelős!
A tgyást 3 hónap késéssel folyósították nekem, május 11-én szültem, és augusztusban kaptam meg a július végéig járó pénzt. Pedig minden papírt időben leadtam, igaz a munkáltatóm küldte tovább, de állítólag ennyi az átfutási idő. :evil: Még jó, hogy nem vagyok egyedülálló anyuka, mert akkor előre kellett volna spórolnom, hogy ne haljunk éhen ezalatt.

Kép
Kép
szfgabi

Márti szerintem is nézesd meg magad dokival, hogy megnyugodj. Nekem még az ötödik héten is volt vérzésem, aztán a hatodik hét után a dokim azt mondta, hogy most már tornázhatom, hogy a hasizom erősödjön. Meg is fogadtam a tanácsát, de aztán vérezni kezdtem, így abbahagytam a tornát, és azóta minden rendben.
Nekem a tgyást, és a gyedet is időben folyósították, nem kellett rá várnom, de lehet ez munkahely függő.

Kép
suny

Sziasztok anyukák!

Nagyon gratulálok Bettinának, a rokonok őt jöhetnek látogatni!!!! :lol: Várom a részletes beszámolót a doki miatt is!!!!

Ottalvás téma! Nekem a gyerekeim csak 3 éves koruk után aludtak ott a nagymamánál. De ekkor már semmi problémna nem volt, jól érezték magukat, nem sírtak és nem volt nagy honvágyuk. Nekem így volt jó és ezt az anyósom is kénytelen volt megérteni. Persze közben együtt a családdal többször töltöttünkmott ottalvós hétvégét. A mellett sokat voltak nekem segíteni (gyerekre vigyázni napközben, ha suliban vagyok).A legkisebbem most volt három éves, ő éppen tegnap este aludt egyedül az anyukáméknál a szomszédban!!!!! Jól érezte magát.

Gyerekágy: Nekem akkora a családom, hogy nem is lehett volna másképp, csak sok -sok látogatóval. A kórházba szinte minden nap más jött hozzám és hozták az elemózsiát, mert a khzi menü igen szegényes volt. Itthon is jól jöt a segítség, anyukám, anyósom, nagymamám testvérem mind-mind a segítségemre voltak az első hetekben. Főzés, takarítás, gyerekvigyázás, jó volt, hogy a férjemen kívül rájuk is számíthatok...

Márti, Nekem is volt hasonló vérzésem, de csak egyszer utána semmi több és végül nem mentem orvoshoz, de lehet, hogy biztosabb lenne, ha doki is látna.
Kérdés a 4. szülés után mennyire voltak durvák az utófájások????

Kép
becsengo

Becsngo!

Nagyon! Főleg 1. éjjel még az ágyban sem tudtam megfordulni tőlük! Akkor pedig még nem is szoptattam! Na és utána a szoptatásoknál alkalmanként 4-5, jó fél percig tartó nagyon erős görcsök! Az ü. doki azt mondta, ő nagyon örül neki, mert jól húzódik tőle össze a méhem, bár tudja, hogy nekem nagyon fáj! A saját dokim 4-5 napot saccolt, hogy durva lesz, de megúsztam 3 kemény nappal! Javaslom Neked a DM-es cseresznyemaggal töltött zsákocskáját megmelegítve pocira tenni szopi alatt, a kórházi mikrosütőben meg tudod melegíteni! Sokat segíthet!

Márti
borossné becz márta

Lányok!

Kicsit más téma, de hátha tudtok segíteni. Mi van olyankor, ha úgy veszel be homeós bogyót, hogy nem kellett volna?

Már 2 napja tiszta nátha vagyok, azt hittem kijött valamire az allergiám, ezért beszedtem a histaminum 15-öt tegnap este meg ma reggel, de úgy tűnik nem ez lesz a probléma, mert semmit nem segít, az orrom továbbra is annyira folyik, hogy percenként fújom, már fáj a hasizmom tőle.

A másik kérdés pedig, hogy terhesen akkor mit lehet ilyesmire szedni? Amik itthon vannak paracetamolos gyógyszerek, azokra mind rá van írva, hogy nem szabad...

Kép
sz.veronika

Veronika, pedig paracetamolt pont lehet szedni terhesség és szoptatás alatt is. Csak olyat nem, amiben koffein is van. Minden gyógyszerre ráírják hogy nem szabad, az elővigyázatosság miatt, meg mert nem akarnak felelősséget vállalni.

Márti
, akkor én nem panaszkodok az első éjjeli 10 percenkénti utófájásaimmal. De legalább másnaptól nem kaptam külön méhösszehúzót. Ezek durvábbak, vagy mások, mint a szülési fájás?

mtunde

Én úgy tudom, hogy a homeopátiás szerektől semmi bajod nem lesz. A náthára, influenzára van valami oscillococinum, vagy mi... Nem tudom a pontos nevét , mert olyan bonyolult. De ha megnézel egy homeos oldalt, tuti megtalálod. Az orrfújásra: pucolj meg egy szép méretes vöröshagymát, vágd össze, és csukott szemmel (hogy ne ömöljön a könnyed) inhalálj minél többet. Nekem bevált. (utána használtam belsőleg is, egy jó adag hagymás tojás formájában), ja, és egyél meg egy-egy gerezd fokhagymát. Állítólag a babák is szeretik, bajod biztos nem lesz tőle, gyorsan megöli a bacikat, és 100%-ig természetes, kismamáknak is fogyasztható! És ugye még van a kamillateával való forró arcgőzölés is...

Kép

Kép
nikuc

Márti, elég ijesztő, amit leírtál! Szerintem hívd fel az orvost, és inkább menj el, minthogy baj legyen! :o

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Márti
Ha a munkahelyed kifizetőhely akkor nem tart hónapokig. De ha nem, akkor bizony igen. Nekem Februártól Májusig tartott mire megkaptam. A Tgyás után a Gyed- re már nem kell várni, de ha tudod, hogy melyik az utolsó Tgyás napod, előtt egy jó hónappal be kell adni a kérelmet, különben 1 hónap kiesik és csak tolva kapod meg.

Suny
Közbeneszembe jutott egy tipp, Sedatif PC a neve. Ez egy homeopátiás szer alvászavarra 4x1- et kell vízbe, teába eláztatni és úgy kell a gyereknek odaadni. Bevallom nekünk semmit nem ért.

Lányok! Lehet, hogy most sokatok szemében ellenszenvet váltok ki, de azt hiszem megvan a módja, hogy Kristóf "normálisabban" aludjon. Amikor felkel mindent megteszek, hogy vissza aludjon épp csak fejen nem állok, de neki az is kevés. Valamelyik éjjel elszakadt a cérna és kirohantam a konyhába bőgve, és ott hagytam a kiságyba sírva. 15 perc után abbahagyta és elaludt. És ezután reggelig alszik. Azóta nálunk ez megy. Ha felébred, megpróbálom vissza alatatni, ha nem sikerül akkor sírás, majd 10- 15 perc után alvás REGGELIG! Lehet szemét vagyok, de ha nem így teszem akkor óránként kelünk, és mintha nem aludtam volna semmit egész éjjel. Így viszont reggel dumálva ébred, és pedig kipihenten és mindketten jól érezzük magunkat.

Kriszta
Ha jól sejtem lakóparkban laksz, azon belül pedig társasházi lakásba. Bocs, ha nem így van, csak jár az agyam. :oops:
Viszont, ha igen, akkor a társasház szervezési működési szabályzatában van olyan pont, hogy házirend. A házirendben benne van hogy mettől meddig lehet zajjal járó tevékenységet folytatni, és melyik napokon. Ez pedig mindenkire vonatkozik. Ezt jó, ha tudod. De, ha te ettől eltérő időben szóltál, nem köteles lehalkítani a zenét, csak emberségből, amit ebben az esetben a nőcikéből hiányzik.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszi, hogy így aggódtok, végül felhívtam a dokim, mert a férjem közölte, ha én nem hívom, Ő fogja! :shock: Hát azért azt mégsem akartam! Szóval doki szerint, ha nincs ebből sok és nem társul hozzá láz, akkor belefér! Szerinte alvadék lehetett. Lényeg, hogy megnyugtatott, de azért kérte, ha van valami, akkor hívjam! Igazából nagyon nem aggódom, mert tényleg semmi más tünet nincs. De így legalább a férjem is megnyugodott!

Tünde!

Olyanok ezek az erős utófájások mint a közepesen erős és hosszú tágulási fájások. Nálam alapesetben ilyenek kb. 3 ujjnyi méhszájnál fordultak elő, kivéve a mostani szülést!

Márti
borossné becz márta

susy, nálunk is volt olyan, hogy Rózát sehogy sem tudtam elaltatni, kimerültem kimentem kicsit, leültem, egyszer csak elhallgatott, elaludt. Rossz érzés nagyon így kiborulni meg otthagyni a babát, és furcsamód néha tényleg így tudnak elaludni. Én sem értem miért...

Kép
Kép
szalamandra

Tunde,

ennek orulok, akkor ha holnapig nem lesz jobb a nepi gyogyaszattal, akkor be fogok venni a gyogyszerbol.

Nikuc,
hogy is mehetett ki a hagyma a fejembol??? Azonnal nekilatok. Kamillateat ittam egesz nap, meg soval inhallaltam, de emlekszem mikor kicsi voltam a nagymamam is mindig a hagymaval gyogyitott meg. Koszi!

Kép
sz.veronika

Van még a hagymatea is, de az annyira rossz, hogy még én, aki minden borzalmat élvezettel megiszik, se bírta. :lol: (pedig imádom a cickafarkteát, a palástfű kifejelezetten finom, a kamilla dettó)

Márta: És honnan tudja az ember mikor van tényleg baj? Mensinél is szokott kijönni ilyen darabos alvadt vér mondjuk. De ezt a gyerekágyit nem tudom elképzelni, milyen lehet.

Suzy: Szerintem nem vagy kegyetlen! Mindenki kibukna a helyedben. A fáradtság kikészíti az embert. Meg most olvastam, hogy vannak olyan gyerekek, akik néha csak úgy sírnak, és az ember nem tud mit kezdeni velük. Utána abbahagyják, és semmi gond. Csak így ereszik le a gőzt. Ha nem éhes, szomjas, hasfájós, bújós kedvű, akkor valószínű csak ez a baja.

Kép

Kép
nikuc

Hagyma teát én úgy tudom, hogy a külső száraz levelét kell leforrázni, és simán ízesítheted bármilyen más teával.

Köhögésre nagymamám receptje
Fekete retket le kell reszelni, mézzel, vagy cukorral össze kell kererni, de jó sok kell belőle rá, és a mézzel jobb. Aztán ami levet enged, azt kell elkortyolgatni. A hatás garantátlt. Én sosem szedek köhögésre semmit csak ezt, és idáig mindíg bevált.

Remélem ma éjjel is beválik a kicsit sírni hagyás.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

A fekete retekre apósom is esküszik, úgy, ahogyan Susy leírta. De ne várj valami kellemes ízt. :) Én konkrétan nem bírtam meginni, mert előtte beleszagoltam.

Márti
, akkor azért "valamit" én is megéreztem a szülésből. Csak gondolom, hogy mindezt egy nehéz szülés után átélni már durvább. Na meg egyre durvább a szülések számával. De így legalább utólag is oldódtak a szüléstől való félelmeim, hiszen akkor ezt én is túléltem. :)

Susy, meg tudlak érteni, barátnőmék ugyanígy jártak. Nem tudom, hogy miért ez a jó módszer bizonyos esetekben. Azt olvastam, hogy ha ringatásra, kézben alszik el, akkor utána, ha felébred, és nem úgy találja magát, az bizonyos gyerekeket zavar, és teljesen felébrednek.

mtunde

Tünde
A szaga teljesen más, mint az íze. Szerintem teljesen iható, de egy biztos, jó ha lefedve tárolja, aki megcsinálja, mert iszonyat büdös. :D Viszont hatásos.

Jajj lányok még akartam írni, hogy voltunk ma a Müllerbe, és csomó télapós és karácsonyi dolgot pakolásztak ki. Én amúgy is nagyon hamar várom a karácsonyt, de ettől tisztára lázba jöttem. És olyan csodaszép dolgok, amit komolyan máshol nem lát az ember. Hallottatok már Milka kekszről? Én nem, de itt az is van. Kár, hogy csak a Market Centrálnál van Müller. :(

Kép
Kép
susytunder

nikuc!

Igen, mensinél van ilyen, csak ez, ami nekem volt, sokkal világosabb színű és szerintem durván nagy darab volt! De megnyugodtam, mert a dokim olyan, hogy inkább biztosra megy és, ha bármi baj is lehetne, inkább 2x és nagyon alaposan megvizsgálna, minthogy baj legyen. Ezért, ha Ő azt mondja, hogy ez normális és belefér, akkor hiszek neki, végülis még soha nem volt okom rá, hogy ne bízzak benne és a tudásában. Egyébként azt mondta, ha sok lenne belőle vagy láz társulna hozzá, akkor van gond! Szülés után pár napig volt hasonló, de akkor ugye az még a magzatburoktól a nyálkahártyáig bármi lehet, amúgy pedig, 2 héttel szülés után ilyet még 1x sem tapasztaltam. De ezért jó, ha olyan a doki, hogy bármikor, bármivel fel lehet hívni.

Tünde!

A nővérem is 2x szült császárral és Ő is örült annak, hogy legalább utólag kiderült számára, milyen is a szülési fájdalom. El is hiszem, hogy fontos ez a műtét feldolgozásához! Az 1. szülésem után én egyáltalán nem is éreztem ilyet, aztán azóta ez egyre fokozódik! Tartok tőle, ha még egyszer szülök,az már úgy fog fájni mint a tolófájások előtti utolsó tágulási fájások! Most értem már, miért kérdik meg a szülésznők és a nővérek esténként az osztályon, hogy kérünk-e fájdalomcsillapítót? Bár van, akinek a gátseb miatt kell!

Márti
borossné becz márta

Én is hallottam, hogy minden szülés után egyre durvábbak lesznek. :shock: Pedig azt hinné az ember, a sokadik szülés már egyre könnyebb. :shock:

Kép

Kép
nikuc

Köszi Susy és szerintem sem vagy kegyetlen. Lehet, hogy én is megpróbálom, mert már semmi nem segít

Kép
suny

Suny
Tegnap este Kristóf úgy aludt el, hogy forgolódott az ágyunkon, és egyszercsak csend, és aludt. Ma a délelőtti és a délutáni alvásnál is magától aludt el. Oda feküdtünk apával mellé, kicsit babrált a pulcsim zippzárjával, aztán elaludt. Most este szintén magától aludt el. Nem akarom elkiabálni, de negyed 9- től még nem ébredt fel és ez nagyon nagy szó, mert 1 óránál tovább nem bírta az elmúlt hetekben. Holnap is megpróbálom így altatni, nagyon örülök, hogy nem kell a 9 kilójával járkálnom. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Márti, sejtettem, hogy megérted. Első alkalommal nekem sem volt ilyen, akkor éreztem utána igazán, hogy csak egy kicsit hadd vajúdhassak legközelebb.

Igen, egyre erősebb, erről a szülésznő is biztosított. De állítólag ez azért van, mert a szervezet emlékszik, mit kell csinálnia, hogy összehúzza a méhet, és ez második-többedik alkalommal egyre gyorsabban és intenzívebben és ezért fájdalmasabban zajlik.
Az más kérdés, hogy ránézésre a hasam nem lett kisebb. :) De az a hasizom kinyúlásától volt. A méhem a doki szerint hamar összement.

Susy, egyszer most már fogom magam, és elzarándokolok egy Müllerhez. Bárcsak nyitna egy a mi környékünkön is.

mtunde

Mtünde írta:
[quote]h írta:át én sem vagyok elragadtatva, de vessetek meg, egy kicsit megkönnyebbülés is lenne, ha ez állna Bene beszédelmaradása és egyéb elmaradásának a hátterében. Mert ez olyan kivédhetetlen, banális, és mégis megoldható. Hülyeség, mi?

Egyáltalán nem hülyeség! Pontostan tudom mit érezhetsz. Tudod mennyit gondolkodom én is, hogy Míra legyen inkább hallássérült mint valamilyen szinten értelmi fogyatékos? Rossz ezt leírni, de sajnos eszembe jutott. Azonban ami nagyon jó hír, péntek este óta hallja a sipoló állatkáit és fordul is a hang után. Úgy tűnik a Heim Pál-os orrcsepp nagyon bevált! Remélem ezt igazolja a hallásvizsgálat is.

Márti!
Remélem azóta sincs semmi változás és jól vagy!
Szülés utáni görcsöket szoptatásnál én is kérdezni akartam tőled. Nekem nagyon fájt második szülés után, hosszúak és nagyon erősek voltak. Éreztem, hogy elfehéredek és a rosszullét határán vagyok. Lelkileg megpróbálok majd felkészülni a 3. baba megszületése utáni napokra. Bárcsak ott tartanánk!

Susy!
Milyen volt az éjszaka???
Müller nekem is nagyon tetszik. Éppen mondtam a páromnak, hogy elkezdem megvásárolni a karácsonyi ajándékokat a gyerekenek, mert itt nagyon sokféle jó játék található. Igaz, mi Esztergomban voltunk. Ez az áruház 1 hete nyitott meg, de gondolom mindegyik egyforma.

Veronika!
Ezen a linken megtalálod milyen homeopátiás szereket szabad szedni terhesség alatt: http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... eriaMedica

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Mtunde!
Küldtem privit!

Kép Kép
rozsaag

Susy ez a módszer nálunk is bevált, csak az a baj, hogy este elalszik a mellemen, alszik egy fél órát, és felkel, azután mellettem az ágyban is kb. egy másfél órát csak forgolódik.

Kép
suny

Sziasztok!
Hazajöttünk Londonból, gyorsan visszaolvasok, hogy mi minden történt ez alatt a hét alatt :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!
Más témában kérdeznék: mi van akkor, ha az ember nem a dokijánál szül, hanem az ügyeletes dokinál (mert hamarabb jön a baba, mint hogy beérne a dokija :o ). Akkor az ügyeletes orvosnak kell fizetni a szülésért??
Köszi :?
Piro
annaflóra

Ez engem is érdekelne, de olyan szempontból, hogy a dokim elment szabira és átadott egy másiknak erre a 10 napra.
Ha ezalatt szülök, akkor vajon csak annak a dokinak kell adni?
Gondolnám, hogy igen.

Köszi a hagymás/fekete retkes tippeket! Tegnap ittam hagymateát, nekem nem tűnik különösebben rossznak.
A fekete retket meg úgy ismertem, hogy le kell vágni a tetejét, kicsit kikaparni a belsejéből és a helyére cukrot tenni, majd visszatenni rá a tetejét. A cukorból pár óra alatt szirup képződik és azt kell lenyelni. Nem hogy rossz ízű, hanem kifejezetten finom! Csak sajna nincs itthon fekete retek, de majd beszerzek.

Kép
sz.veronika

Csak annak a dokinak kell fizetni, akinél szültök! Ha az az ügyeletes orvos, akkor ugye nyilván kevesebbet mint a sajátnak. ha viszont átadott valakinek, akkor az már választott dokinak számít és akkor neki ugyanannyit illik adni mint a sajátnak!
Én mondjuk egyszer sem kockáztattam,hogy ne érjen be a dolim, bár Ő mindig azt kérte, hogy neki szóljak előszőr, ha gyanítom, hogy szülünk! ha ezt nem tettem volna, a 2. kisfiam bizony egy rémes, durva és tapintatlan ügyeletes dokinál született volna!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Hajnalba felébredtem és eszembe jutott valami és gondoltam majd megkérdezlek titeket. És amikor felkeltem már csak arra emlékeztem, hogy valamit kérdeztem akartam. :( És most nem tudom hogy mit.

Agyam mint a szita :P

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?