Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma nálunk egész nap szakad az eső! Nálunk miért nincs jó idő? :evil:

Mizu veletek?Milyen a hangulatotok? Biztos sikerült egy kis mosoly Tüncike?
melcsike70

Huuu már ez a 3. oldal amit én nyitok.

Barci megint le akar nyomni a gépről.................sikerült neki :x

Majd azért kukucsozok.
melcsike70

Betti,akkor jó utat, remélem azért végül jó lesz a hétvégéd!

Hettuli!
Nagyon szívesen.Beszéltél a dokival?

Melcsike!
Tényleg mosolyogtam, nagyon aranyos vagy!!

Boboka!
Tessék bejelentkezni ám!!

Manomano!
Örülök, hogy ilyen jól teljesül minden amit most elterveztetek a lakással!Ez egy nagy döntés,kívánok minden szépet és jót hozzá!
Nálunk a férjem említette az örökbefogadást, én nagyon meglepődtem, nem hittem, hogy neki is ennyire fontos egy baba a családba..Én úgy érzem nem tudnám ezt megtenni,még nagyon reménykedem benne, hogy lesz babánk!!
Ez hatalmas dolog, hogy így döntöttetek,remélem sikerül..sajnos én is halottam olyan esetet, amit Hettuli írt..sőt az egyik rokonomnál úgy alakult, hogy csak mint nevelőknek volt végül hajlandó odaadni, szóval bármikor visszakérheti...ez is benne van,de remélem Te nem csalódsz!!
tünci28

Halihóóóóóóóó!

Vagyok ám, csak délután elmentünk kajálni, olyan helyre, ahol fix árért annyit ehetsz, amennyi csak beléd fér... Hazajöttünk és le kellett feküdni, mert eszméletlenre kajcsiztuk magunkat :oops: Persze főleg husi meg saláta, de a végén lenyomtam egy desszertet (ez évente egyszer fordul elő kb), és az betette a kaput. De már kezdek helyrerázódni :lol:

Betti, remélem azért néha be tudsz kukkantani :wink:

Manó, sajnálom, hogy ilyen szituba kerültél a kávézóban, de valahol ez jó is, mert kezdenek belőled végre őszintén előtörni az érzelmek. Ennek már sajna rég itt volt az ideje. És nagy drukk megy a lakáshoz :!: :!: :P
Az örökbefogadással kapcsolatban majd írok privit este.

Az a gáz ezzel az egésszel, hogy nem kéne úgy beszélni róla, mint egy kiló kenyérről, amit vagy visszateszek a polcra még fizetés előtt, mert nem kell, vagy a kosárban hagyom és kifizetem.
Nem akarok senkit megbántani itt az okoskodással, bocsi, ha kicsit indulatosabbra sikeredett a mondat
:oops: :) csak kicsit érzékeny vagyok a témára.

Most hallottam a hírekben Albert Györgyiről :cry:
Mutattak régi képeket róla, alig lehetett ráismerni. Régebben marha jól nézett ki + kiegyensúlyozottnak tűnt.
A sok abortusza miatt nem volt anno szimpatikus, de azért nagyon sajnálom, hogy elment.
Vendég

Azt majdnem elfelejtettem: a gyermekklinika felé mentünk haza, ahol Lackó elment. A zárójelentés kikérése óta most voltunk arra először. Benéztünk, pont látszik az utcáról a folyosó, ahol a gyermek intenzív előtt várakoztunk, meg a szoba, ahol az első hetet töltötte a Picikém. Alig bírtam visszatartani a sírást. Nem tudom, hogy volt erőnk anno bemenni a záróért sírás nélkül.

No, nem akarom itt elrontani a hangulatot :roll:

Tünci, Melcsi, Mindenki: milyen napotok volt ma? Itt nagyon szép idő volt egész nap :)
Vendég

délutánra egész jól elvoltam..voltam Kicsikémnél, az mindig megnyugtat egy kicsit, hogy szép nála minden.
Olvasd vissza légyszi amit a műtétről kérdeztem!!

Mostmár muszáj lesz nekem is fogyokúrázni, mert tényleg nem férek a munkaruhámba..

Én is megdöbbentem az Albert Györgyin..sajnálom, mert nagy esze volt szerintem,emlékszem régen minden "nagy" interjút Ő csinált!

Melcsi is itt van,láttam már bejelentkezet..

Fáj a hasam,mindjárt megjön.. :twisted:
tünci28

Itt vagyok csak végig olvastalak benneteket.
melcsike70

Na, elszállt amit írtam:(

Akkor ismét:

Tudtam, hogy valamire elfelejtettem válaszolni, bocsi.
Nekem is szokott viszketni, meg szerintem amikor front van, akkor bele-bele nyilallgat néha. Azt mondták, hogy most már mindig front érzékeny lesz.

A krémet, amit írtál jövő héten mindenképp megveszem. A héten nem jutottam el patikába, hétvégén meg ügyeleti díjat tesznek a dolgokra és kb. 300 ft-al többért adják:(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.03 19:37-kor.
Vendég

Tünci, légyszi, ne akarjál te még a munkaruhába beleférni :wink: Hidd el, nem kell még a munkát erőltetni :!:

Én, amikor itthon voltam, heti egyszer sírtam kb. Mióta dolgozok (1,5 hete) minden nap potyogott az a könny, hol kevesebb hol több. Nem a munka merít ki, nem tudom megmagyarázni. Lehet, hogy az, hogy azért napi egyszer minimum el kell mondanom a történetet.
Vendég

Melcsi Te hogy vagy mostanában??Sírsz még sokat, vagy kicsit már kevesebbet?
Én még minden nap.. :cry: azt hittem lesz majd mostanra, hogy kicsit könnyebb, de nem nagyon..
CSodálom is Boboka, hogy Te MAJDNEM sírtál, mert én meg csak mentem a temető felé, Karácsonyra gondoltam és attól elpityeregtem..alig tudtam átmenni az úton, nem láttam a könnyektől..
Jó lenne, ha mi is lehetnénk olyanok mint a férfiak, mert így úgy fáj..
most meg belémvágott, hogy már érett babát szülnék, alig van vissza valami..illetve alig lenne...
tünci28

Boboka, mindjárt írok privibe, csak ezt nekem is nagyon égő lenne ide kiírni.. :oops:
tünci28

Az idő járásról ne kérdezzetek légyszi :( egész nap szakad az eső. Utálom :twisted:

Manó!

Örülök hogy amikor hazajöttök feltöltödve új reményekkel indultok egy új életnek. Tiszta szivből kivánok minden jót. Ja és küldtem Privit.Én örülnék ha téged is látnálak.

A mai nap egy hajsza volt nem volt sok időm gondolkodni. Délelőtt jöttem-mentem- intézkedtem. Ebéd után elmentem a Barciért és után MQ Donaldson buliban voltunk majd mivel én már vásároltam magamnak most a Barci üritette a pénztárcámat.

De egész nap sz.... az idő :evil: :evil: :evil: ..... miért csak nálunk?

Betti!

Én is jó utat kivánok!

Boboka!

Remélem azért nem lettél nagyon szomi? Bár én is sirdogáltam, arra azért mindig szakitok időt.
melcsike70

Tünci!

Szerintem se erőltesd még a munkát. Egyébként nálam is napi szinten van a sirás. Háromszori, mint az étkezés, bár az van hogy csak egyszeri. reggel, délben , este. Sajnos. Én még mindig úgy érzem, hogy sosem fog ez elmúlni, mert akkor nagyon rám tőr. Nekem is nagyon nehéz még. Már hogy irom :cry: . Tudjátok mindig Őt látom az én kicsi Angyal Bogikámat. A kis arcát, minden porcikájára emlékszem, ahogy mozgott. Mindenre.
melcsike70

Tünci, pontosan hányadikára voltál kiírva?

Nem tudom, néha úgy érzem, hogy csak itthon merek sírdogálni.

Ma láttam az aktívban Gregor Bernadett agykontrollal hozta helyre a lelkiállapotát 8 éve + meggyógyította magát, eltüntette a cisztáját.
Én kb. 12 éves koromban voltam egy agykontrollos tanfolyamon, de akkor még kicsi voltam ahhoz, hogy felfogjam a dolgot. Szerintem most elkezdek itt a neten kutakodni az agykontrollos CD-k után. Ártani nem árthat, hátha helyreteszi belül a dolgokat :wink:
Vendég

Jaj Melcsi, akkor nem is mondom ,hogy errefelé milyen idő volt.. 8)
De állítólag itt sem kell holnap legénykedni...

Gyerekkoromban én imádtam a mcdonalds-ot,egyszer volt ott szülinapom..
most a pizzát imádom!!!
tünci28

November első napjaira,nme tudtuk pontosan, mert nagyon más volt az uh,meg a menzesz szerinti...már csak négy hét...

Melcsike!

Én alig láttam mozogni,csak egyszer láttam a szemét nyitva és nem halottam a hangját... :cry:
tünci28

Én hallottam sirni és imádtam a hangját az inkubátorból kihallatszott neki. Édes kicsi hangja volt. Van egy videóm amin jár a keze lába hihetetlen volt számomra amikor először láttam, mert teljesen máskép volt bennem, hogy biztos kicsi és erőtlen lesz. De nagyon izgett mozgott. Csináltattam egy fotót a Ronalddal a Barciról, az iwiwen megtudjátok neki nézni feltettem neki igazolványképnek. A Bogikánál megtaláljátok.
melcsike70

megnézem majd holnap ,mert apa van az iwiw-en nekem nincs jelszóm.. :)
nagyon szép kislányod van, biztos aranyos!
tünci28

Szia Kisanyácska!! :)
tünci28

Sziasztok! megint sutyiban léptem fel és hamar el is iszkolok ha jön le a Zuram! Köszi h gondoltok rám! Az örökbefogadás még nem 1000% majd kiderül. Csak komolyan elgondolkodtam /tunk rajta.

Megnézem gyorsan a püjeimet aztán iszkolok is! Gondolok rátok a nap minden percében! Olyan jó hogy vagytok! Most nem megy sajna a hosszabban regálás de holnap megint lelépek a netcafeba és írok!
Vendég

megyek aludni ,mert most zavarom a párom, mert ugye csak ez a szoba van jelenleg..
jó éjt!
pussz
tünci28

Manó, írtam privit:)

Tünci, jó éjt, holnap gyere majd:)
Vendég

Van még valaki?
Vendég

Most kezdtem el az agykontrollról olvasgatni, és találtam egy nagyon jó honlapot, és azon egy könyvet:

http://www.agykontroll.hu/depresszio
Vendég

hu vagytok még?
melcsike70

én vagyok még
Vendég

ok közben gyújtottam a kicsimnek gyertyát
melcsike70

Meg belenéztem az agykontrollba amit feltettél. Hát ebbe jól bele lehet mélyedni. Érdekes nagyon tényleg.
melcsike70

Most meg találtam egy honlapot Hajas Orsolya fotókiállításáról. Koraszülött babákat fényképezett azon a klinikán, ahol Lackó is volt. Nekem nagyon szomorú volt végignézni, de ha van kedved nézd meg.
Kb. a 2. képen van egy szemüveges doki bácsi, Szabó doktor, akinek az empátiájáért nagyon-nagyon hálás vagyok, átsegített azokban a nehéz órákban minket.

http://www.orsiphoto.com/mirror/index.html

Remélem hamarosan el tudok menni az agykontrollos könyvesboltba pesten, majd elmondom az eladónak, hogy mi történt velünk, van-e valami könyv, cd ilyen jellegű lelki panaszra, ami segít feldolgozni a velünk történteket.
Lehet neten is rendelni, de így nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb
Vendég

Mit gondolsz sikerülhet vele. Én úgy érzem nem fogom feldolgozni, mert mindig csak Őt látom a szemeim előtt. És csak azt érzem hogy visszaakarom kapni.
melcsike70

Nézem a képeket közben és meghasad a szivem. Annyira él még bennem minden olyan kicsike volt az én kicsi Bogikám.
melcsike70

Képzeld a legkisebb koraszülött pelusban elveszett. Vettem neki két hatalmas csomaggal, és azt szerettem volna ha elhasználja, lehet ez volt a baj. Nem szabadott volna előre megvenni. Tudod nagyon babonás vagyok. Ha nem veszek előre meg annyit.
melcsike70

users.atw.hu/polczer/poverpoint/kisangyalkak.ppt

Én is találtam valamit. Remélem jól sikerült bemásolni. :cry: :cry: :cry:
melcsike70

Most olvastam el a fotós csaj honlapján a történeteket. Amit az utolsó emberke ír, az ránk is szóról szóra igaz, kivéve, hogy nekünk nem végződött ilyen szerencsésen az ott tartózkodásunk:(

Melcsi, bármivel, de sikerülnie kell a feldolgozásnak!!! Csak akarni kell!!! Ha nem is akarjuk, akkor nem sikerül. Persze, mindannyian vissza szeretnénk kapni a babáinkat, látjuk Őket magunk előtt, de attól még megy tovább az élet, csak lassabban, és sajnos fizikailag nélkülük.

Ez egy nagyon szép vers pár sora (lehet, hogy már volt itt is a vers, ez a kedvencem) (inkább bemásolom az egészet, ha nem baj)

Múlt éjjel, miközben aludni próbáltam,
fiam hangját hallottam.
Kinyitottam a szemem és körülnéztem,
de nem láttam őt.
Azt mondta: anyu, hallgass meg, kérlek,
meg kell értened,
hogy Isten nem vett el tőled,
csak megfogta a kezemet.
Amikor a fájdalomtól felkiáltottam
abban a pillanatban, amikor meghaltam,
Isten lejött hozzám, megfogta a kezem
és maga mellé vont.
Maga mellé vont és
megszabadított a nyomorúságtól és fájdalomtól.
A testem annyira sérült volt belül,
hogy soha nem lehettem volna az, aki régen.
Földi létem végetért,
megtaláltam a boldogságot.
Megtaláltam a válaszokat az álmaimra
és mindenre, ami lehettem volna.
Annyira szeretlek, annyira hiányzol,
mindig a közeledben leszek.
A testem örökre elment,
de a lelkem soha nem hal meg!
És ezért, tovább kell lépned,
élni a napjaidat.
Csak értsd meg:
Isten nem vett el toled,
csak megfogta a kezem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.03 21:37-kor.
Vendég

Hát ez nem sikerült. Úgy nézem.
melcsike70

Lehet hogy én nem is akarom tiltakozik az akaratom. Tudod attól félek hogy elfelejtem az arcát, hogy milyen volt,ha nem gondolok egy percig rá. Annyira félek ettől.
melcsike70

Ez a vers annyira szép és annyira fájdalmas.............. :cry: :cry: :cry: :cry:

Nagyon hiányzik nekem. Nagyon.
melcsike70

Melcsi, jól másoltad be, most nézem
Vendég

http://users.atw.hu/polczer/poverpoint/kisangyalkak.ppt.

Újra megpróbáltam ha nem sikerül akkor ne nevessen ki senki. JÓ?
melcsike70

Az elsővel is sikerült megnézni, ügyi voltál:)
Vendég

Kis Angyalkák

Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.

Egy napon a gyermek így szólt Istenhez: „Azt beszélik, holnap leküldesz a földre”

“de hogyan fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok?"

Isten azt válaszolta:

„A sok angyal közül kiválasztottam egyet neked.

Várni fog téged, és vigyázni fog rád".

„De” mondta a gyermek,

„itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok.”

Erre van szükségem, hogy boldog lehessek!"

Isten így szólt:

„Az angyalod minden nap fog énekelni neked.

És érezni fogod az angyalod szeretetét, és boldog leszel".

„És, mondta a gyermek,

”hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?"

”Az könnyű", mondta Isten.

Az angyalod meg fogja tanítani neked a legszebb és legédesebb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz,

és az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni".

A gyermek felnézett Istenre, és így szólt:

”És mit fogok tenni, ha veled akarok beszélni?"

Isten rámosolygott a gyermekre, és azt mondta:

„az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni".

A gyermek azt mondta: „Úgy hallottam, a földön rossz emberek vannak.

Ki fog engem megvédeni?"

Az Isten megölelte a gyermeket, és azt mondta:

„az angyalod óvni fog téged, akkor is, ha ez az élete kockáztatásával jár!"

A gyermek szomorúan nézett, és így szólt: „De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak téged".

Isten megölelte a gyermeket

„Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni, hogy hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek".

Ekkor nagy békesség volt a Mennyben,

de már hallani lehetett a földi hangokat.

A gyermek sietve megkérdezte:

„Istenem,

ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét!"

Isten így válaszolt:

„Az angyalod neve nem fontos...

Egyszerűen csak így fogod hívni:

”ANYUCI”

Vége
melcsike70

Hát én nem tudtam megnézni miért nem tudom. Na mindegy bemásoltam másképp is. Nem kell a linkre menni.
melcsike70

Mindegyikőtöknek azt kívánom tiszta szívből, hogy legyetek ti is kiválasztott Angyalkák.................ANYUCIK
melcsike70

Melcsi, köszi

Ha nem baj megyek aludni, hosszú volt a mai nap.

Puszi, jó éjt
Vendég

Jó éjszakát Neked is meg mindenkinek. Én most kicsit bőgicsélek még . Puszi. Mert azt érzem hogy most muszáj.
melcsike70

Jó reggelt!

Boboka!

Hát a tegnapi videók, képek stb. után hát nem mondhatnám, hogy rendesen szét bőgtem magam. Ráadásul még kerestem egy két tévé műsorból feltett videót, többek között láttam azt a helyet is ahol az én kicsi Bogikám is volt. Azt hiszem nem is kell tovább ecsetelnem a dolgokat igaz. :cry:

Tünci!

Én is mint diák a zsebpénzenből szivesen beugrottam a MQ Donaldsba. Most meg szoktam Pizzát sütni, vagy beugrunk vacsira itt nálunk az egyik pizzázóba, de néha azért rendelünk is egyet-egyet. Volt olyan hogy mikulás hozott pizzát nekünk.
melcsike70

Hát csajok tegnap ahogy barangoltam a neten, még jobban rá kellett jönnöm arra, hogy hiába volt kicsi és éretlen a Bogikám higyjétek el Ő igenis nagy nagy esélyekkel indulhatott volna neki a Rá váró PIC-es hónapjainak. Olyan interjúkat láttam. Ők ezt tudták, azért nem is néztek még ránk sem akkor. Mert 10 napig nem volt problémánk és ők ezt tudták nagyon jól, hogy ez a kanülcsere kockázatos. Ott és akkor az egyetlen bajt az okozhatja, ha a véráramba baktérium kerül. És ez be is következett. Tudom hogy azt mondjátok és én tudom, hogy ez már mit sem változtat a dolgokon, mert ez már nem hozza vissza a kislányomat. De teljesen elkeseredtem most. Soha soha nem fogok harag nélkül gondolni azokra akik ott dolgoztak. A másik meg kötelességük lett volna az is hogy egy szakember, vagy pszichológus leüljön velünk és elbeszélgessen velünk, hogy mi vár ránk mire számithatunk, hogy az ember kicsit másképp lépjen mindig be oda. És nem úgy ahogy mi mentünk, hogy tanácstalanok voltunk, informálatlanok. Tudjátok ott voltam és órákat tölttöttem ott és láttam ott a ápolónőket /tiszt. a 1-2 kiv./ hogy komolyan mondom mintha egy munkaeszközt fogtak a kezükbe. Lélektelenek, ridegek voltak azokkal a pici babákkal. Pedig minden gyermeknek, de főleg az ilyen pici védtelen babáknak nagy szükség van a melegségre, a szeretetre. Ők azok akik csak ott és akkor pótolniuk kellene az anyai közelséget, az anyai szeretet.
melcsike70

Sziasztok!

Melcsike, teljesen egyetértek veled, egy pszichológus biztos jót tett volna ilyen helyzetben.

Velünk majdnem minden nap leültek az orvosok és elmondták, hogy éppen mi a helyzet a Pindúrkával. Persze hazafelé a kocsiban mindig elmondtuk apával, hogy szinte egy szót sem értettünk az orvosi szakkifejezésekből. Arra készültünk, hogy mikor költözhetek be babás-mamás szobába, hova vigyük majd fejlesztőre a picit. Eszünkbe sem jutott a legrosszabb, mivel velünk ilyen ugye nem történhet.
Az egyik viziten még olyat is hallottam, hogy a mi picikénk még pár napot marad az intenzíven, aztán átviszik a lábadozóba. Másnap meg közölték az agyvérzést.
Egyszer fent egyszer lent. Egyik nap a remény, másnap meg a hidegzuhany.

Ha elolvastad a fényképész nő honlapján a történeteket, láthattad, hogy igen, nagy eséllyel indultak a babák, de már pár hetes korukra átestek nagyon komoly műtéteken, + az injekcióktól meg a lélegeztetéstől annyira kikészült a kis fejletlen szervezetük, hogy életre szóló betegséggel (vakság, epilepszia stb. ) kell élniük.
Nálunk is volt fertőzés, senki nem tudja, hogy mitől lehetett, talán egy kanül, nem tudom. De most már annyira felesleges bárkit is okolni... nem adná vissza.
Vendég

Csak azt akartam ezzel mondani, hogy az is elképzelhető, ha aznap nincs az a fertőzés, még sajnos akkor is ezer meg ezer féle dolog felléphet egy ilyen picikénél.

Bemásoltam amit ott találtam:

A méhen kívüli élethez alkalmazkodni kell, erre csupán az érett újszülöttek képesek.A képeken látható koraszülöttek 10-14 héttel korábban
születtek,súlyuk 1 kg. alatt volt. Egy ilyen koraszülött tesének 85-87 %-a
víz ! Alapvető életfunkcióikat 5-10 dekagramm szárazanyag végzi. Ezzel a
csekély tömeggel kell légzésüket, keringésüket, veseműködésüket,
emésztésüket, mozgásukat, idegrendszeri funkcióikat fenntartani.
Vendég

Sziaszotk!
Nagyon sokat írtatok, a linkeket majd megnézem később,csak Melcsikének szeretném azt mondani, ha nagyon nyugtalanít és nem tudsz beletörődni ,akkor beszélj a kórház betegjogi képviselőjével,csinálnak egy vizsgálatot..
De Melcsike!!Ugye tudod, hogy én nagyon is tudom min mész át és megértelek Téged..De gondolj bele, ha kiderülne, hog yegy egészen pici emberi mulasztás miatt ment el Bogika még rosszabb lenne!Azt hogyan tudnád elviselni??
Én arra gondoltam ezerszer, hogy mit lehetett volna tenni...de nem akarok arra gondolni hogy lehetett volna még bennt tartani..nem akarok arra gondolni, hogy valami emberi hiba miatt kapott tüdővérzést..mert abba belepusztulok..arra kell gondolni, hogy szegénykém még nem tudott az élethez alaklmazkodni..hiszen 10-12 héttel jött hamarabb világra..és ezz végzetesen sok idő..
Drága Melcsike, bele kell törődnünk, nem tehetünk mást, mert megszakad a szívünk így is...

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?