Új privát üzeneted érkezett!

Most csak nagyon felületesen olvastam, de igyekszem ma pótolni!

Rózsaág - nagyon sajnálom Mírát, remélem még időben elkaptátok a dolgot és a kezelésekkel mindent rendbe lehet hozni! Gondoltam rátok szerdán, örülök, hogy találtál egy ilyen gyógytornászt, aki ezt kiszűrte és segíteni is tud. Az is sokat jelent, ha már egy kezelés ilyen jótékony hatású volt. Szülésnél húzhatták meg? :roll: A füle is remélem hamar rendbe jön. Míra hogy viselte a tornát, volt sírás? A nyelvével kapcsolatban akartam még írni, hogy nálunk is ez volt a helyzet. A szülőszobán mikor mellre helyezte a csecsemős, mondta, hogy azért nem tud rendesen szopizni, mert le van nőve a nyelvfék, érdemes lenne felvágni neki. Lekerültem az osztályra, meg volt az első vizit, nem történt semmi. Változatlanul nem tudott szopizni, ezért a következő nap szóltam, hogy nézzék meg a nyelvét és vágják fel, mert tudtam később pöszeséget is okozhat, nem csak a szopit akadályozza. Mondták, hogy jé, tényleg le van nőve, nem is vették észre.... :twisted: , így a kérésemre ott még a kórházban a gyermekorvos megcsinálta, utána már egész jól ment a szopi is. Ha akkor ott nekem ezt nem mondja fent a csecsemős, én ugye nem értek hozzá, nem szólok, ők pedig észre sem veszik........hogy tovább ne részletezzem, szóval ennyit az odafigyelésről. Nem nyugodhatunk úgy látom sohasem, nehéz megbízható, jó orvosokat találni s főleg rájuk bízni magunkat, én ettől tudok nagyon begurulni. :twisted: :twisted: :twisted:

Ildi
- még én sem engedném a hosszabb ideig történő ott alvást. Már látom én is ilyen leszek, de mi tudjuk mi a legjobb a gyereknek. Engem ezekben a dolgokban az dühít fel, hogy a páromnak mellettem kell állnia minden gyerekneveléssel kapcsolatos kérdésben, még ha a család miatt merülnek is fel a problémák, nézeteltérések, mert a gyerek igényei az elsők, és szerintem ez a nehéz, félretenni a vitát és ezt szem előtt tartani. Mert nem az a lényeg, hogy mit szól az anyós/após/rokon...stb.

Kriszta - sajnálom ami veletek történik! A rabosítás tényleg egy megalázó dolog, el sem tudom képzelni hogyan juthatott ez az ügy idáig. Sajnos otthon vagyok a jogban (környezetemben csak ezt hallom), így tudom miről van szó. Kitartást kívánok nektek!!!!!!!! Az most rátok fér! Zéti fejlődése, fejtartása rendeződik? Hatékony a torna? Betegek vagytok még?

Most ennyi, Zolcsi ébred...

Manka

Kép

Kép
mankabi

Betty - hatalmas gratula Szabolcs babához! Jó egészséget és sok tejcsit nektek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én Zsófit jó ideig még magam nélkül Apával sem engedtem anyósomékhoz, mert szokásuk volt letámadni rögtön a gyereket, ő meg persze sírt. Nyáron volt először, hogy kértem Apát, vigye el Zsófit, persze az volt, amit vártam, letámadták, és innentől kezdve Zsófi végig Apán lógott :roll: Na de azóta nem támadják le, szóval ez is jó volt valamire :wink: Most meg már nem zavar, ha Apával megy hozzájuk, de én egy napra sem hagynám ott egyedül még :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Olvasva Manka, és Rozsaag sorait, kicsit én is elbizonytalanodtam. Egyrészt ez a nyelvfelvágás, ugyan nekünk más a bajunk, nekünk nemrég azt mondta az ügyeletes orvos, mikor beteg volt Kristóf, hogy a felső ajka és az ínye közötti hártya teljesen le van nőve. Remélem értitek. Ha a felső fogsorotokhoz oda dugjátok a nyelveteket van ott egy kis hártya, na az Kristófnak egész le van nőve az ajkáig. Jövő héten lesz a mi orvosunk, meg fogom neki mutatni, nekem ezt eddig senki nem mondta, bár az ügyeletes orvos szerint csak a csókolózásban fogja majd zavarni. :?
A másik pedig, hogy Kristóf többször fordul balra, mint jobbra. Ha hátról hasra, ha fordítva, mindíg bal irányba fordul. Szerintetek ez gond lehet? Vigyem én is gyógytornászhoz? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Néhány képet (anya, fia) találtok itt :

http://peerosh.gallery.extra.hu/gallery/userview/peerosh/1222973949_63d0194f92bff1bdab2699ea0d47ed93

Röviden, de a Betty kérte, hogy ne izguljatok:

8:00 Magzatvíz el
8:15 Kórházba be
9:30: Ágyra fel
11:00 Oxi be
12:00 fájások be
14:00 nagyon fájások be
15:11 Gyerek ki

Üdv

Apa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.bettyna 2008.10.03 09:16-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy, nálunk Villő eleinte mindig jobbra fordult. Úgy sikerült neki először, és sokáig azt az oldalt próbálta, és később kezdte a másik irányt is. Ha nyúl mindkét kezével a dolgok iránt, és amúgy felkelti a másik oldal is az érdeklődését, egyelőre nincsen vele baj.

Ez a nyelvfelvágás is vicces. Nekünk most merült fel, Bene beszédével kapcsolatban, hogy esetleg fel kéne vágni, de nem ez volt a gond végül. És ott a fülész meg azt mondta, hogy a szopásban nem akadályozza őket a lenőtt nyelv. Vicces, a kórházban nálunk is azt mondták, hogy igen... Most akkor még ilyenekben sem tudnak megegyezni???

Pl tegnap a gyermekorvosi szakvizsgájára tanuló szomszédunk mesélte, hogy ő is hogy járt, lassan 1 éves a gyereke, teljes gluténmentes étrendet tartottak, erre tegnap konzultált valakivel a tételekről, és most az az elfogadott, hogy 6 hónapos kortól, anyatej mellett érdemes adni glutént is, mert az anyatej segít a védekezésben és a leküzdésében, ha mégis allergia lenne. Ami amúgy nem elsőre jön ki, hanem amikor már nagyon feltöltődik a szervezet.
Kérdeztem, hogy és a tápszeres? Na, erre már senki nem tudta a választ.
Kérdeztem, és a tejtermék? 7-10 hónap. Mondtam, hogy jó nagy intervallum. Hurrá.

mtunde

Mtunde!
Bene füle a felszúrás óta renben van?

Panndi!
[quote] írta:n Zsófit jó ideig még magam nélkül Apával sem engedtem anyósomékhoz, mert szokásuk volt letámadni rögtön a gyereket, ő meg persze sírt.

Mintha az anyámról írtál volna! Hihetetlen, de nem tudja felfogni ő sem, hogy ha sír a gyerek mert letámadja és megrémül tőle, miért nem adom a kezébe?

Manka!
Nem válaszoltál! Volt nálatok a Dévényes gyógytornász?

Sz.Bettyna! / Apuka!
Végülis így is elmesélhető egy szülésnek a története. :lol:
Köszönjük szépen az infót. Nagyon sok gratuláció nektek!

Susy!
Nem teljesen értem ahogy leírtad. A nyelv alatti hártya van lenőve nálunk, de nem nagyon. Amennyiben nálatok ilyen nagymértékű, biztosan akadályozni fogja Kristófot a hangképzésben, ha már nálunk is azt mondták. Mindenképpen mutasd meg a dokinak!
Nehéz válaszolni a gyógytornász kérdésedre. Ha egy kicsit is bizonytalan vagy inkább mutasd meg Dévényes tornásznak, vagy hívj fel egyet és konzultálj vele. Látod nálunk is apa azt mondta, hogy túlaggódom az egészet, aztán a gyógytornász ahogy átvette Mírát a kezemből már jajgatott is, hogy baj van.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Betty...

Hú, én is ilyen gyors szülést szeretnék... 7 óra alatt megvolt az egész és ha jól értem ebből a fájós rész nem volt több, mint 3 óra.

Megyek és iszom egy kis málnalevél teát :)

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2008.10.03 10:00-kor.
sz.veronika

Szép napot!

Bettynek hatalmas gratula Szabolcs babához! :wink:
Szép formás kisbaba lehet a méretei alapján. :wink:

Manka
Neked mit mondott a tornász? Mi a helyzet Zolóval?

Lányok köszönöm az együttérzést, nagyon jól esik! :oops:
Tavaly nyár óta romlott meg a viszony a szomszéddal. Fiatalok, 25 év körüliek, nincs gyerek. Tavaly nyáron kezdék a hangos zenehallgatást.
3* szóltam nekik, hogy alvásidőben (12-15) vegyék hallkabbra a zenét, mert nagyon áthallatszik, főleg ez a borzalmas tüf-tüf zene!
A második alkalommal már elküldtek a pi.....ba, mit képzelek én magamról, stb. Sokáig szólni sem mertem :( . Aztán idén februárban, amikor Dávidkám 40 fokos lázzal feküdt itthon, fájt mindene, feje, füle, akkor már nem hagyhattam szó nélkül a dübörgő Eddát, ami úgy szól, hogy simán énekelhettem volna én is. Ajtót sem nyitottak, annyira sem méltattak. :evil:
Ekkor panaszoltam be őket az Ökormányzatnál.(vártam egész áprilig)
Van olyan jogcím, hogy birtokvédelem.
A csaj jogász, és az Önkormányzatnál dolgozik, eltusolta az ügyet, úgy, hogy még minket nevetett ki a fél irodista társaság.
Válaszként feljelentett zaklatásért. Olyan vádakat sorolt fel a kihallgató zsaru, hogy csak lestem. Villanyóra lecsapás, kerítés rongálás, megjegyzéseket tettem rá, és több esetben, minimum 10* az ajtaján kopogtattam a hangosnak vélt zene miatt.
A rendőrségnek ezek a vádak alapján meg kellett indítania az eljárást. Azt ők nem vizsgálják, hogy én tettem-e bármit is Esztike ellen. :evil: :evil:
Röviden ennyi az én kálváriám.
Most épp ingatlanosokat hívogatok újfent, hátha sikerül gyorsan aladni a lakást.
Nem kell nekem az idegesség. A következő babyt már nem ide szeretném hazahozni :wink:

Ildi
Köszi a segítséget bió ügyben. Ők a püspökhatvaniak.
Apa azt mondta, rendeljünk egy kisebb adag zöldséget, és meglátjuk milyen. Majd keresünk más gazdát, akár itt a neten, ha nem ízlene az árújuk. :wink:
Jól döntöttél, az arany középutat választottad. Igen, ilyenkor szem elött kell azt is tartani, hogy késöbb szükség lehet arra, hogy pár éjszakát a nagyszüléknél tölsenek az unokák. Szép lassan, fokozatosan. Még Dávid sem töltött másnál egy éjszakát sem. Amikor szülni voltunk, akkor is sietett apa a barátnőmékhez Dávidért, aki persze el nem aludt volna idegen helyen. Este 11 volt mire érte ment. :lol:

Szabolcs apuka :lol: :lol:
Nagyon jó volt a főcímes tudósítás! :lol: :lol: :lol:
Boldog babázást Nektek! :wink:
Vendég

Betti én is gratulálok Szabolcs babához. A többieknek köszi a hozzászólásokat. Ha tudtok adjatok tanácsot az altatási témában. Köszi.

Kép
suny

Suny!
Szívesen adnék tanácsot, de sajnos nem tudok. A nagyobbik lányom amikor oviba ment még mindig kézben aludt el és akkor is csak rövid ideig. :(

Kép Kép
rozsaag

Jkriszta!
Jó kis történet. :( Íme a "helyi kiskirályság". A legjobb megoldás tényleg az lenne ha elköltöznétek minél előbb.

Kép Kép
rozsaag

Betti gratulálok én is a babához, és várom részletes beszámolódat :)

Kép
dius87

Rózsaág, Kriszta - annyira belefeledkeztem a hsz-be, hogy a saját gyógytornánkról nem írtam, bocsi! Szóval szerdán volt itt és először is megnézte Zolót. Tudni kell, hogy azóta sokat javult a fejtartása, már szép egyenesen tartja ő is, magától javult meg. Szerinte is szépen tartja már a fejét, nincs semmi gond, ez a kis probléma akár magától is megoldódik, de azért megmozgatta/masszírozta a kis nyakát. Ha már itt volt, megmutattam neki a csípőjét is, talán emlékeztek, egy ideig terpeszbetétet kellett hordanunk, aztán az Uh-ja rendbe jött, de még mindig kötött a csípője. Szóval ő zt egy kicsit problémásabbnak látja (egészen pontosan a bal csípőjét), szépen átmozgatta, csináltunk sok nyújtó, lazító gyakorlatot, kicsit le vannak tapadva az izmai, amiket fel kell oldani, már torna is sokat javított a lábnyújtásán, terpeszén, mert a bal lábát kevésbé tudta egyenesre nyújtani, feszesebbek voltak rajta az inak, izmok. Szerinte pár alkalom és helyre jön, viszont hiába kértem, nem tudott otthon végezhető gyakorlatokat mutatni, minden mozdulata elég speciális volt és néhány gyakorlathoz az én segítségem is kellett, így ezeket egyedül nem is tudnám csinálni. Pl: Z ülésben tartottam, mert ugye még nem ül és ő masszírozta, mozgatta a csípőjén az izmokat...stb, nyújtottuk a terpeszét....stb. Lényegében egy órán át masszírozta, az elején még jókedvű volt a drága, de utána megunta és sírni kezdett, gondolom a nyújtó gyakorlatok sem voltak neki kellemesek. Bízom benne, hogy minden megoldódik. Két hét múlva jön újra, mert jövő hétre elmegyünk a szüleimhez.

Kriszta - ehhez nem tudok hozzászólni, remélem egyszer visszakapják ezt a sok rosszat, amit nektek okoztak! Én is utálom a panelt, de nálunk nem ennyire rossz a helyzet, inkább csak vannak kellemetlenségek. Pl: valaki rendszeresen a WC-ben dohányzik és dől be nálunk a cigi füst, de hogy honnan jön, nem tudom kideríteni, aztán a sok fúrás faragás, a múltkor valaki 10 percenként kapcsolta be az ütvefúróját, éppen mire elaltattam Zolcsit újrakezdte, de egy szavam se lehet, mert a panel ilyen, és 8 előtt és 22 után van csak csendháborítás, így csak a bosszankodás marad. Tudom ez nem annyira szörnyű, mint nektek, remélem hamar sikerül a költözést megejtenetek. Azt már tudjátok hová mennétek ha sikerül eladni?

Suny - konkrétan mire vagy kíváncsi? Zolcsi nem alszik el magától, de ha időben elkapom az álmosság jeleit, a karomban alszik el ringatás, mászkálás, sírás nélkül, 2-3 perc alatt.

Susy - mi is csak egy irányba fordulunk, de majd erre rákérdezek, szerintem ez nem baj.

Veronika - nekünk is össz-vissz 6 óra volt az egész! :lol:

Az még lemaradt, mindenkinek köszönjük a korábbi hozzászólásokat, tanácsokat! Viszont az overálból még mindig nem tudom, érdemes egy számmal nagyobbat venni? Ti ha hálózsákban altattok, akkor még be is takarjátok a kis picúrokat? A keze miatt kérdezem, mert az nem fázik? Néha azon tűnődöm, ha én paplannal alszom, vajon Zoló nem fázik a hálózsákban?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Suny!
Nálunk ringatás helyett cicin alvás volt :lol: Szopi elhagyás óta összebújás a szobájában lévő szivacson. Ha kellett tologattam is babakocsiban! Ahogy Neked kényelmes, a cipelés egy idő után Neked fárasztó, esetleg babakocsi az előszobában tologatva? Annyira picik még, én úgy altattam mindig, ami a legjobb volt neki :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Betty Apa, köszi a lényegretörő beszámolót, Bettyt és Szabi babát pusziljuk :lol:

Kriszta!
Házeladásnál minél hangosabb vevő legyen a cél, a jól fizető mellett :lol: Remélem a csajnak is ilyen hangos szomszéd jut majd, ha a beteg lesz és széthasad a feje :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Betty és Apa!

Jó ez a távirati stílusban tudósítás! Szép nagyon a kisfiatok! Olyan fura, ismerősek a képek, 2 hete még az én lánykámat pólyázták ugyanazon szobában!

Lányok!

Azért ezekkel a 6-7 órás 1. szülésekkel nagyon mázlisták vagytok ám! Nekem az 1. 14 órán keresztül tartott és még így is nagyon hálás vagyok a dokimnak, mert mindent megtett, hogy ne legyen belőle császár!
A 2-3. szülésem valamivel kevesebb mint 6 óra alatt zajlott le, a 2. úgy, hogy éppen még időben értünk be a kórházba, mert nagyon nem voltak egyértelműek a jelek! A 4. meg a fájásgyengeség miatt 8,5 órát tartott! Hát, teljesen kiszámíthatatlan ez még ugyanazon a kismamán belül is... Ti viszont majd nagyon igyekezzetek a 2. babáknál időben a kórházban lenni, a dokim szerint fele-harmada olyan hosszú általában a 2. mint az 1. szülés!

Márti
borossné becz márta

Rozsaag
Nálunk nem a nyelve van lenőve, vagy rosszul írtam, vagy félre értettél. A felső fogsornál az ínye és az alka között van az a hártya. Mindenkinek van. Neki az van összenőve a szájával.

Kriszta
Nem gondoltátok át az ajánlatot? Lehet án alkudni, ha máshogy szeretnétek, elintézem nektek. :wink:
De azért nem semmi, hogy azért, mert a csaj ott dolgozik, neki mindent lehet. Miféle világot élünk. Bezzeg ahol családon belüli erőszak van, lesz@rják. :oops: :evil:

Suny
Ha lavásproblémátok van, nem lehet tippet adni. Nekünk kristóf minden éjjel mást produkál. Ma pl minden órában kelt, végül meguntam 1- kor és átvittem a gyerekszobába és ott aludtam vele, mert apa korán kelt, és akartam, hogy legalább ő pihenjen. Próbáld meg esetleg azt, hog altatáskor mindíg ugyanazt énekled neki, és egy idő után tudja, hogy alvás van, ha azt hallja. Néha bejön, néha nem.

Kép
Kép
susytunder

Manka!
Ha vastag a hálózsákotok és hosszúujjú a body akkor ne takard be még takaróval is. Nem gondolnám, hogy fázik a panelben. Éjszaka mindig ellenőrzöm Míra kezét és orrát, még soha nem fázott, pedig ebben a párosításban alszik.

Kép Kép
rozsaag

Manka!
Mindenképp vegyél egy számmal nagyobb overállt, ne akarj két hónap múlva újat venni :lol: :lol: :lol: Mármint, ha rám hallgatsz. Én mindenből nagyobbat veszek, amiből lehet. Mondjuk szandállból nem, mert abban felbukik a gyerek, de overállból nyugodtan.

Lilla ilyenkor 68-as méret volt, és a 74-es overáll tavaszig csak éppen elég volt. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy!
Ok, megértettem, miután megkerestem magamon azt a hártyát. Nem is tudtam, hogy van ilyen. :lol:

Kép Kép
rozsaag

Ildi!

Most olvastam vissza (pár napig nincs az ember és teljesen lemarad), hogy nagyszülőknél alvás. Már anyósom is bejelentette h majd megy hozzájuk nyaralni a gyerek. Hát ha rajtam múlik márpedig rajtam fog, nélkülem még a szobában sem lesz egyedül a gyerekkel, nem még hogy ráhagyjam. Gondolom érzed mennyire szeretem őket :)
Persze anyukámmal más a helyzet de ott is csak úgy ha ott vagyunk a párommal, mert anyunál amúgy is szoktunk hétvégézni.

Van valami tippetek, hogy a kellemetlen vendégeket rokonokat, hogyan lehet lerázni? Ne nézzetek útálatosnak vagy ilyesmi csak a párom családja elég erőszakos. Anyósék sokáig leszartak (csak elhordtak mindennek, "aranyos" emberek) de most hogy jön az unoka rátelepedtek az életemre és ha kell hanem jönnek hívnak és nem veszik észre este 9kor sem hogy tán elkéne menni mert már lerakad a szemem. Após meg még ráadás az egyik kezéhez hozzá ragadt a sör a másikkhoz a cigit :? :cry:
Ha az erkélyen rágyújt akkor is érzem a füstöt de nem érdekli és tőlünk 30kmre laknak és hazaviteti velem magát (nem érdekli hogy ekkora pocival már ne vezessek nehogy történjen valami) és a kocsiba is rágyújt. Hogy kezeljem?

Szerintetek mi a normális a babalátogatásnál? Mikor jöhetnek először és mennyire foghatják stb? Én azt kértem h 6hétig senki ne jöjjön de nem vesznek komolyan:( Jönnének fürdetni meg büfiztetni meg stb, és szörnyű érzés kap el amikor mondják h miket fognak majd az én babámmal csinálni. Egyszerűen dühös leszek, de nem mondok semmit mert nem akarom őket megbántani, de ha meglesz a baba biztos olyan leszek mint egy anyatigris és csak azért nem fogom rájuk hagyni h ne bántsam meg őket. Vélemény?

Bocsi, hogy így kitörtem.

Kép
dius87

Jkriszta

Most olvasom milyen kedves szomszédaid vannak. Hát felháborító, elég nagyszájú csaj vagyok de ezek után biztos megvertem volna, tudom hogy nem ez a megoldás, de hihetetlen hogy egyes emberek mit képzelnek magukról. Mi 1 éve lakunk itt de a közvetlen szomszédunkkal mi sem jövünk ki. Mikor megvettünk nagyon le volt lakva és szóltam neki h lakásfelújítás lesz de csak hétvégén tudjuk csinálni mer dolgozunk. Azt mondta semmi gond náluk is volt a nyáron. Aztán mikor elkezdtünk fúrni, átkopogott h a gyerekek (két ovodás ikerlány) alszanak nem e tudnánk abbahagyni mondom dehogynem, ha bármi ilyesmi van csak szóljon nyugodtan. Addig csináltunk csendes munkát és hazamentünk, következő alkalommal megint átcsöngetett már kiabálva hogy én nem értem h az ő gyerekei ilyenkor szoktak aludni?? De mondtam neki h szóljon nyugodtan ha alszanak én nem megértem és abba hagyjuk de sajnos tényleg csak ilyenkor tudjuk csinálni és kértem h szóljon ha felkeltek és csak pár fúrás lenne a konyhaszekrény, azt mondja jó. Ez volt délután 1kor hát már este6kor gondoltuk hazamegyünk nem szólt át de már este nem fúrúnk. Találkoztunk a folyosón mire kérdem felkeltek a lányok? Azt mondja már rég itthon sincsennek. :evil: Na most ilyenkor én akármilyen megértő vagyok, de kiborul a bili és azóta nem is köszönnek de még a fejüket is elfordítják.

Kép
dius87

dius: szerintem mondd meg a véleményed, és állj ki mellette! A gyermekágyas időszak amúgyis nagyon érzékeny a nőknek, nehogy már még Neked kelljen alkalmazkodnod. Hozzánk első hétvégén nem jöhettek a nagyszülők sem, mert hárman akartunk lenni. Nem örültek neki, de nem tudtak mit tenni, mi kiálltunk emellett, így elfogadták. Fürdetni még senki sem fürdette rajtunk kívül, mondjuk nem is akarták :lol:
Vendég

Dius
Ez nehéz dolog, mert megbántani sem akarod őket, és rájuk hagyni sem..... :?
A te babád, a ti gyereketek lesz! Ti már egy kis családot fogtok alkotni, és nem kell, hogy mások, akár anyós, akár más ezt felrugja.
Te döntöd el, hogy mikor érzed úgy, eljött az ideje a babalátogatásnak. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania.
Ilyenkor jönnek, azok a mondatok amik így kezdődnek, hogy "az én időmben, amikor a fiam/lányom született". Az ANYAI ÖSZTÖNEIDRE hallgass. :lol: :lol: :wink:

Első unoka????
Apóssal lehet hogy határozottabban kell fellépned!
Nem gondolhatja komolyan, hogy a bagós kezével (1000* is kezet moshat, ott marad!!!) fogdosni fogja a kicsit. Puszit meg aztán pláne nem!!! :evil:

Bocsi, kicsit kemény voltam, ma sincs rózsás hangulatom.
Az eső esik, fúj a szél, sétálni kéne, de így is taknyos Zétikém.....

Szóval, le kell ülni a szülőkkel még szülés elött és átbeszélni pár dolgot, ki, mit, hogyan gondol.
Vendég

Jaaa, elején nálam is sűrűn mondta főleg anyósom, hogy hagyjuk itt a Zsófit, meg nyugodtan ott aludhat, meg amikro már nem szoptattam, hogy most már nincs cici, maradhat, de mindig kedvesen, de határozottan nemet mondtam. Majd ott alszik, ha tud beszélni, és akarja, de legalább utólag el tudja mondani, hogy milyen volt.
Vendég

Dius
Hát azt hiszem, ha az após a kocsiban is cigizik melletted, és nem jut eszébe magától, hogy ezt mellőzze nehéz dolgod lesz. Én biztosan nem hagynám szó nélkül, de ha te nem is akarod/meres ezt megmondani, akkor kérd meg a párod, hogy szóljon a szüleinek, hogy vegyék figyelembe az állapotod. Többek között, hogy ne lógjatok rajtatok este 9- kor, ha ezt nem értik meg, akkor így jártak, de szerintem ezzel ne okozz magadnak kellemetlen órákat, estleg éjszakákat.
Nagyon jól gondolod, ( nálunk 1 hónapig nem jött senki) és ezt is nyomatékosítsd mindenkiben. Te vagy az anyja a gyerekne, majd te és a párod eldöntitek mi hogy legyen, és ezt mindenkinek kutya kötelessége tiszteletben tartani. Bumm. :evil: Mérges lettem.

Rozsaag
Na az a bigyó van Kristófnak összenőve.

Kép
Kép
susytunder

Dius!
Mi mindenkit megkértünk, hogy amíg nem rázódunk össze, addig ne jöjjenek, várják meg amíg szólunk. Persze volt belőle sértődés, de nem érdekelt.
Mind a kétszer amikor hazaérkeztünk a kórházból nagyon elveszettnek éreztem magam. Szoptatás, fejés, síró baba, nem tudod mit tegyél stb. Majd meglátod milyen, mert nem egyszerű ám.
Lehet, hogy szükséged lesz segítségre és jó, hogy ott lesznek, de előfordulhat, hogy nem lesz szükséged segítségre.

Első babánál anyámék itt voltak, de délután már megkértem őket, hogy menjenek haza mert csak idegesítenek és az nem tesz jót senkinek. Felénk sem néztek 2 hónapig, fel sem hívtak, de megbékéltek. A második babánál nehezen, de elfogadták a kérésünket és nem jöttek.

Helyes, legyél csak anyatigris! :wink:

Kép Kép
rozsaag

Dius
Gondolatban már péppé vertem a kisasszonyt :lol: :evil: :evil: :evil:

Egy telefonomba kerül és mehet plasztikáztatni, de nem akarom. Hábórúzni nem szeretnék. Ki tudja, utána meg a férjem kapna, vagy ami még rosszabb a kicsi fiam.... :cry: :cry: :cry:
Ezt a jog??? utján kell végig járnom! :?
Vendég

Hú, de gyorsan reagáltunk erre a témára! A sok anyatigris! :wink:

Kép Kép
rozsaag

Csajok köszi a véleményeket, hát most erősebbé tettetek.
Sajnos nem igazán jöttem ki velük soha pedig semmire rosszat nem tettem de szerették volna ha szétmegyünk mert párom az elejétől nagyon ragaszkadott hozzám és ezt nem igazán tudták elviselni. Sokáig voltam szemét k*rva meg ilyenek ami nem stílusom és másoktól visszahallani nem kellemes mikor előző nap meg ott ebédeltünk. :? Az az igazság hogy após alkoholista és sírva tudnék fakadni ha csak arra gondolok hogy ő lesz a nagyapja és hozzá ér megsimogatja, a büdös lehelletével és az undi kezével. Mikor már célozgattam h ő biztos nem fogja fürdetni mert múlthéten kiakadtam mikor azt mondta, hogy majd ő "megfürdeti és ő fogja megmosni a cunáját" szó szerint idéztem. Na az ilyen beszélgetésektől ki vagyok meg miért kell ilyet mondani? És akkor mondtam neki hogy nem hiszem h ő fogja fürdetni erre azt mondta anyósnak hogy "látod igazad volt tiltani fogja tőlünk".
De most már határozotabb leszek de ők képesek akkor is jönni ha megmondom hogy ne jöjjenek de leszek olyan bunkó akkor hogy nem fogom beengedni őket és tudom hogy csak addig lenne nagyszám az unoka amíg kicsi és babusgatni lehet.

Kép
dius87

Dius

Erre már csak azt lépheted, hogy "tltani fogod", a nagypapi szavaival élve! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Dius, mivel a párod szüleiről van szó, szerintem először vele beszéld meg, mert nagyon fontos, hogy ő 100%ban melletted álljon, így nem lehetsz te a rosszfej, kell, hogy látsszon, ez a TI döntésetek, kérésetek, igényetek! Főleg a bagózás, piálás a gyerek/kismama mellett olyan dolog, amitől nekem is feláll a szőr a hátamon, és azt sem tudom, miből gondolja apósod, hogy taxiszolgálatot tartasz fenn direkt az ő számára. Ezzel kapcsolatban szerintem jelentsd be nekik a legközelebbi hívásnál kedvesen, hogy mivel te mostmár egyáltalán nem vezetsz, oldják meg, ha haza is akarnak jutni :-)
Nálunk a látogatás úgy volt, hogy eleve anyuék hoztak haza minket, mert nekünk nincs kocsink. A férjem két hétig itthon volt, átlag kétnaponta jött valamelyik nagyszülő-páros, de az elején szinte csak annyira, hogy betegyék a hűtőbe a kaját, meglessék az alvó gyereket, vagy ha ébren volt, akkor egy picit megfogják, egy óránál többet szerintem csak azután voltak itt, hogy Samu elmúlt egy hónapos. Ja, meg anyósom kivasalta a férjem ingeit, az milyen királyság volt! :lol: Engem ezek a látogatások nem zavartak, sőt, igazából jól estek, volt kaja, elmondtam, mit csinált a gyerek az elmúlt egy-két napban, alapjában nem szóltak bele, amibe nem akartam. Kb két hónapos kora óta van úgy, hogy a szerda anyósoméké, először ők jöttek, tavasz óta mi megyünk hozzájuk Samuval a kertbe, és hétvégén egy nap pedig az én szüleimé, eddig a telekre mentünk velük. Ez így működött, nekem hetente két napot tuti nem kellett főznöm, kimozdulunk, kicsit lazíthatok, nekem eddig nagyon bejött ez a rendszer.

Kriszta, mondd, hogy nem tudtad, hol dolgozik és mit csinál a csaj, mielőtt pont a saját felségterületén panaszoltad be! Eleve nem értem az ő vádjait: hozzáférsz a villanyórájához, hogy lecsapd? Ha te a saját lakásodban hallod, ha ő zenét hallgat, akkor az nem hangosnak vélt, hanem igenis hangos, és nem hiszem, hogy zaklatás, ha bekopogsz hozzá, hogy emiatt szólj! Ha nem lenne hangos, te nem is hallanád, ugye. Á, nem értem én ezt a mai rendszert, tényleg igaz, ahol hamisak az erőltetett vádak, azonnal ugrik a rendőrség, de komoly bajnál csak a vállukat vonogatják... :?
danann

Hát Dius, kösd fel a gatyát.
Én anyósomék tündéri, gyerekszerető, tiszta, kedves emberek, szeretnek is. No alkohol, no cigi, aztán látod mégis én is rossz is tudok lenni, meg tiltom is a gyereket :wink: Gyere panaszkodj nyugodtan, majd adjuk az ötleteket.
Nálunk elég nyitott a ház, sokszor jönnek meg mennek a barátok-rokonok, de ha szoptatni kellett, ajtót mindig magamra zártam és ketten-szépen csöndben elvoltunk. :lol: Légy kemény, már az elején :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Most olvasom a fürdetőset! Agyam elszáll! Basszus, ezt nem szabad hagyni! Csak keményen, és ketten!
danann

Az a gond danann, hogy máshol nem panaszolhattam be. Ez a helyi Önkormányzat ügyeibe tartozik. Az ügy átkerült Vecsésre, nehogy "részrehajlás" lehessen.
ÁÁÁÁÁ, nem volt!!!!!!! :evil:
Feljelenteni nem akartam, miért is jelenthettem volna fel. Bár ilyen vádakat én is tudtam volna fabrikálni.
Most azt tanácsolták, pereljem vissza, hamis vádak miatt.

A villanyórákhoz nem lehet nyúlni, van rajtuk vmi ajtó féleség, és az övén még egy kis zár is. Azt nem tudom, mióta van neki zárva, de biztos azóta, mióta "lecsaptam".
Készítettem fényképeket, körbe a kerítéséről a viil.órákról, mindenről.
Tényleg nem tudom mit tehetnék.... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Azt hittem, a hangoskodás az csendháborítás, és simán ki lehet hívni a rendőrséget...

Ja, még fürdetés: nálunk csak azt akarták a nyagyszülők, hogy nézhessék! Illetve apu le is videózta, de nem akarták ezt elvenni tőlünk egy napra sem!
danann

Kérdés:
Banális!
Zétikém megint nagyot nőtt.
7420 g, 67 cm, hasika 46, fej 42 cm.
Még mindig nagyon sokat alszik! Reggel óta, csak enni kelt fel, meg ebéd elött volt egy kis torna. Délután már jobban bírja (17-21 fenn van), de nem tudom eldönteni, hogy alvástól nőtt meg ennyire, vagy a növéstől alszik-e ennyit???
Próbálom lekötni. Pelussal játszunk, kukucsozunk, szépen fog már, adogatom a zörgő, csörgő játékokat a kezébe, de hamar elfárad, és sírni kezd. Ilyenkor csak az arca elé teszem a pelust és már alszik is.
Mit csináljak még?
Vendég

A 3. alkalomnál, amikor ajtót sem nyitottak, ki hívtam a zsarukat. Mir kiértek csönd lett, mint akik otthon sincsenek. Ajtót sem nyitottak. Így elmentek a rend őrei! Ők tanácsolták a birtokvédelmet. Ja, és azt mondták, nem tehetnek semmit, mert nappal mindenki azt csinál amit akar, ha akarja telerakhatja a falat hangfalakkal és akkor sem léphetnek fel, csak megkérhetik, vegye le a hangerőt.

Na, tessék, láthatjátok, ez lett az életem! :evil:
Megyek, felkelt ez a hétalvó, és enni kér. :lol:
Vendég

Manka

nagyon szerencsés vagy a 6 óráddal, bárcsak-bárcsak én is ilyesmiről számolhatnék be nemsokára!

Lányok!

Az első 6 heti látogatásoktól én is nagyon félek, még a saját anyukám is kiröhögött vele, amikor mondtam, hogy minimálisra kellene csökkenteni az első 6 hétben a látogatókat, és azt mondta:
Persze, persze, első gyerek... de nem kell ezt túlparázni!

Hát nem tudom, de szerintem még az immunrendszere sem tökéletes és rám is rám fog férni a pihi, nem hiszem, hogy szívesen veszem majd a látogatókat!

A párom kislányát sem akarom, hogy a közelünkbe jöjjön, a suliban jól elkap minden bacit, főleg hogy jön az influenza szezon.
Nehéz lesz távol tartanom magunkat tőle, mert nálunk van minden hétvégén...

A barátnőimen azt látom, hogy olyan 4 hónap mire összeszedték magukat és már nem volt az a kezdeti totál káosz a bébivel.

Kép
sz.veronika

Sz.Veronika!
Az első 6 hetet nem véletlenül hívják gyerekágynak. Általában ennyi kell, hogy kialakuljon a napirend és az anyuka is magára találjon újra. Pláne első babánál.
Szerintem a párod kislányának (nem tudom mekkora) mutassátok meg a bébit mindképpen, nehogy mellőzve érezze magát miatta. Próbáljátok megbeszélni vele, hogy most kihagytok 1-2 hétvégét, amíg a baba és a mama jól kipiheni magát. Akár az iskolai bacikról és vírusokról is lehet vele beszélni. A kistestvérét biztosan imádni fogja és nem akar neki "rosszat". Ha ügyesen adjátok elő, megfogja érteni.

Kép Kép
rozsaag

Veronika, sokminden csak utólag derül ki, hogy mit hogy akarsz majd, szerintem elég, ha most csak egy irányvonalat határoztok meg, aztán később annak mentén határozzátok meg pontosan, mit is akartok. Egyébként régen is létezett falun az ú.n. Boldogasszony ágya, ami annyit jelentett, hogy szülés után hetekig a nő csak feküdt a kisbabával, anyja meg anyós meg a többi nőrokon hordta a kaját, és ő csak pihent, és ráhangolódott a babára. Főleg egy esetleges nehéz szülés után, ha nem akarták elveszíteni őket, hagyni kellett időt regenerálódásra. Nem voltak hülyék régen az emberek...
danann

Danann!
Ezért írtam, hogy nem véletlenül hívják az első 6 hetet gyerekágynak!

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag,

igen, arra oda kellene figyelni, hogy nehogy feltekeny legyen a kicsire...
Anyukajanal is szuletett kistestvere, es ott azt tapasztalta, hogy onnantol sokkal kevesebb jutott neki, dehat ez termeszetes, egy baba 24 oras odafigyelest igenyel.

Mar szep lassan adagoltam neki bizonyos dolgokat, mondtam a 6 hetet is, de az jo otlet amit mondtal, hogy eloszor megnezheti, es utana megkerhejuk, hogy a baba erdekeben kerulje el par hetig.
Szokta egyebkent simogatni a pocakom, ugyhogy remelem minden rendben lesz :)

Azt nem tudom, hogy megoldhato-e, hogy ne jojjon par hetig, szerintem maximum talan csak az elso hetvegen...

Kép

Mindenesetre remeljuk a legjobbakat!
sz.veronika

Sok mindentől függ, mikorra vágysz látogatókra, engem nem zavartak, ha jöttek, kivéve az első két hetet, utána már örültem a barátainknak (na a rokonoknak nem mind... :lol: ). Ezt az ember érzi, de igenis tudni kell nemet mondani. Szoptatni én is elvonultam, ha emiatt csak öt percre látták a babát és engem, akkor annyira láttak, nem izgatott. Most sem fog :wink:
Vendég

Danann,

igen, igazad lehet, hogy ne hatarozzak el elore semmit nagyon konkretan, mert az is lehet, hogy a hormonok hatasara teljesen megvaltozik mit gondolok :)))

Kép
sz.veronika

Panndi,

igen, szoptatni biztos hogy elvonulok en is, foleg, hogy gondolom az elejen meg nem megy valami flottul es nem akar ott benazni az ember masok elott :)

Kép
sz.veronika

Azt már én is mondtam a rokonoknak hogy nem fogok senki elött szoptatni mert én nem az a fajta vagyok azt szeretném a babával kettesben csinálni max az apukája jelenlétével és mindenki rámförmedt (anyósék is) láttak ők már ilyet....
Mindenre tudnak valamit mondani mondtam hogy akkor sem és kész!

Nekünk nincs nagy lakásunk egy másfél szobás kislakásban élünk párommal szóval még nagyon elbújni se tudnék és úgy is rámnyitna anyós is hogy ő akkor mégis csak láthatja mert ő nő. Ismerem mint a tenyeremet :) Legutóbb kijelentette hogy majd ő bejön a szülő szobába velem, mondtam hogy én pedig a fiának jobban örülnék :).

Nálunk még az lesz rossz hogy anyukám sem szereti őket sőt egyenesen útálja őket de hát érthető és úgy kell majd egyeztetni h ne egyszerre jöjjenek. Kész időbeosztás kell :)

Kép
dius87

Köszönöm a segítségeteket, kicsit megnyugodtam. Azt hittem baj, hogy még nem alszik el magától. Norina is a cicin szokott elaludni, de ha mégsem magam mellé veszem az ágyba, csak az picit sokáig tart mire elalszik.

Kép
suny

Dius,

szegenykem, en is tartok az anyosomtol ilyen teren, meg hogy majd rameroszakolja, hogy mit hogy csinaljak - legalabbis amikor o ott van.

Orulet, hogy ilyenek miatt kell aggodnunk, miert nehezitik meg masok az ember eletet?

Az egyik baratnom anyosa kijelentette, hogy vigye at hozza a baratnom a gyereket (4 honapos) 3-4 orara, kozben hazamehet es addig otthon meg tudja csinalni a hazimunkat, mert nem lesz a gyerek a nyakan. Tiszta rohej.

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?