ezt a pörgést...
Köszi a szüléstörténeteket
(egyébként meg ha nem szólnak bele a folyamatokba akkor az ember 10mp-en belül minden rosszat elfelejt, ki van ez találva különben kihalna az emberiség:))))))) (plusz a terhesség vége már tényleg úgy van kitalálva, hogy az ember nagyon várja, hogy végre kibújjon a baba... )
Aida: Szülési terv... nekem úgy tűnik, nem igazán kommunikálsz a dokiddal pedig ha a szüléssel kapcsolatban kérdéseid vannak azt még előtte kéne feltenned, hogy lelkileg felkészülten mehessél szülni (ld. mikor adnak oxitocint, mikor repesztenek burkot, mi van akkor ha mégis császár, ki vágja el a köldökzsinórt stb. stb.) Szerintem ezek lelkileg megkönnyítik a felkészülést a szülésre. (ld. kb. tudod mi vár rád ha ez vagy az történik, tudod mikor lehet még alkudozni -pl. burokrepesztésnél stb. stb.). Hajrá
)) (K.tarcsán ahogy látom MINDEN orvosfüggő, ezért is lenne jó ha egyszer sikerülne leülni vele egy órára csak beszélgetni... szerintem ez fontos)
bocika1: játék egy egyévesnek... Én csak Lillából tudok kiindulni de ő szerintem elég furán játszik, most pl. a kindertojásos játékgyűjteményem és az üveggolyóraktáram az abszolut nyerő (na ettől kapna hülyét a védőnő ha látná:))))) ja, meg a duplo... (de ő ugye már 1,5 éves)
Az első szülinapjára egyébként kapott egy mágneses rajztáblát, annak kifejezetten örült, azon kezdett el életében először firkálgatni... szóval az szerintem jópofa ajándék lehet egy egyévesnek... (ld. a mágneses toll hozzá van rögzítve a táblához, jól megmarkolható, nem tud vele összefirkálni dolgokat stb.)
Másik tipp ugye a Lego Primo de abból már csak használtan lehet venni (néha van új készlet a teszveszen, vaterán). Na meg ott a clemmy de annak én semmi értelmét nem láttam, nem kompatibilis semmivel stb. (a Lego primo kompatibilis a duploval, később össze lehet építeni őket). Legutóbb Lilla egy dzsungeles készletet kapott (kígyó, krokodil, papagájok stb. plusz egy formabedobós készletet amit egyszerűen imád). Mondjuk nekünk már iszonyú sok Primónk van, kisebb vagyont költöttem eddig rá:) (főleg No-ból rendeltem)
Duplo: 1 évesen a figurák és az állatok érdekelték, a kockák nem, azokat csak szétszedni szerette de összerakni még nem tudta, az inkább frusztrálta, így a Primo volt a nyerő (mostanra jutott el odáig, hogy szépen építkezik a duplóból is). Igazából még most is a figurák a nyerők, meg a házikó (abba pakolgatja befelé). Nekem a régi, 80-as évekbeli duplo a nyerő, azok a figurák sokkal jobban megmarkolhatók, nem anynira kidolgozottak, több teret engednek a gyerek fantáziájának. A mostaniak szerintem túl élethűek, ezekből elég kevés van itthon.
Pakolgatós pohara van Lillának is, két készlet. Az egyik pont olyan mint amit Kati bepakolt, szerintem is az a nyerő, van közte olyan elem is ami fürdésnél nagy kedvenc lett (lyukas az alja). Lilla viszont nem pakolgatja egymásra, azt unalmasnak tartja.
Másik tipp: a Tescoban lehet kapni montessori tornyot. Piros a váza, arra kell karikákat rápakolni. Műanyag az egész, abszolut nem balesetveszélyes, a karikákat lehet rágcsálni, kézre húzni stb. Nálunk ez iszonyú nagy kedvenc. (és volt vagy 800 Ft és ennél jobbat/prakikusabbat eddig nem láttam pedig ilyen összepakolósból én még Legot is vettem neki)
Úgyhogy ha nekem kellene szavaznom akkor: Mágneses tábla (Tesco, Játéksziget stb.), pakolgatós pohár (szerintem mindenhol kapható) vagy Tesco montessori torony. (A Primo stb. csak akkor ha hajlandó vagy néhány játékért vagyonokat kiadni). Ja, és persze a kihagyhatatlan golyóhúzogató (IKEA - talán 2800 körül lehetett)
Bocsi a kisregényért
))))