Új privát üzeneted érkezett!

Marmint hogy miert nem kell neki mar az a tejcsi sem,amit a kajaba teszel..Ne szomorkodj,azert eleg sokaig szoptattad,es az mar jo.

Kép
ami6

Csajok,borzaszto idö van itt nalunk. :shock: Szakad az esö es orkan erössegü szel.. :shock: Otthon M-on milyen??

Kép
ami6

Ami!

Nálunk csendes idő van, és elég meleg!!! Még most is kellemes este! Nézd meg a www.idokep.hu-t, ott láthatod mindig, milyen az idő! :):):)

Nem tudom, miért nem fogadja el, valószínű megint megváltozott az íze, mert megint mensizek, és én kóstoltam, sós!!! Érdekes!!!!!

jutiboszi

Tök furi,en azt hittem hogy mindig edes.Azt viszont olvastam,hogy mensi alatt megvaltozik az ize,de hogy ennyire...Nekem nincs mensim.Majusban megjött rendesen,de azota megint semmi..
Köszi a linket! :wink:

Kép
ami6

Én már az előző mensinél is éreztem, hogy sós, illetve csak az elején sós, de nem tudom, talán a hormonváltozás miatt!

jutiboszi

Lehet,söt valoszinü,hogy a hormonok miatt...
Talaltam meg egy februari topikot egy masik oldalon,most azt olvasgatom. :lol:

Kép
ami6

Péntek: Borús, záporos idő. Folytatódik a hideg levegő beáramlása.
Szombat: Borult, csapadékos idő várható. Országos eső.
Vasárnap: Változóan felhős égbolt, keleten előfordulhat csapadék.
Hétfő: Csapadékmentes, kellemes időre készülhetünk.

Ezt a www.idokep.hu-ról másoltam ki! (így szabályos):)

jutiboszi

Persze hogy jobb! :D De amennyire beleolvastam, ugy latom ott is jol elvannak,sok kedves anyuka van. :D
Ugy latom megy hozzatok a hideg esös idö. :shock:

Kép
ami6

Ami!

Na, szóba került az ezotéria, régebben voltam egy ezoterikus fórumon, jókat csevegtünk, és ma kaptam egy e-mailt a moderátortól, hogy lesz egy ezoterikus előadás Sopronban!

Vannak véletlenek????? Szerinted?

jutiboszi

En nem hiszek a veletlenekben,szerintem nincsenek! :lol:

Kép
ami6

Megyek alukalni,mar leragad a szemem.Aludjatok jol,szep almokat mindenkinek!!!!!!!!!!

Kép
ami6

Sziasztok!
Juti! Szerintem is te leszel a legjobb moderátornak :lol: :lol: :lol: .

Nálunk Zazó pápázik meg utánozza mikor a szánkkal brümmögő hangot adunk ki és az újjunkkal hozzáérünk a szánkhoz :lol: , Anna tapsizik, meg ülésből áttud menni 4ézlábra és 1 kis ideig úgy is marad, de utána elhasal, próbálkozik szegénykém, de nehéz a popsi néha azért sikerül felnyomnia magát :lol: . Mindkét gyermek elkezd "táncizni" ha zenét hall, a kedvenc zenéjük a Jóban rosszban zenéje :lol: , (mondjuk ezt a táncit azért csinálhatják mert én is sokat táncolok nekik ha szól vmi jó zene).

Juti! Zazó megijedt a "Metált birod" reklámtólde én nagyon birom :lol: .

KépKép
KépKép
jadika

Megijedt???? Szegényke!! Érdekes, hogy mi mindentől meg tudnak ijedni a babók!

Milcsi már nem szak cicisztrájkol, hanem tápisztrájkol is, tegnap is elég nehezen fogadta el, ma meg még egyáltalán nem!!! Pedig eddig megitta simán! Mit csináljak?????????? Meg se kóstolja, azonnal ellöki! Kézzel is! :(

Köszi egyébként a moderátori kitüntetést, várom a többiektől is a megerősítést!

Lányok!

Van 2 "kukkolónk", akiknek ha nem bánjátok majd megadnám a jelszavunkat, ők az anyukám, és az apukám! Lelkes olvasói a topiknak, és nagyon szeretnek Titeket, úgyhogy ha tényleg nem baj, akkor őket is értesíteném a jelszóról! Oksi?

jutiboszi

Én is rád szavazok, Juti! :wink:

Csajok "olvasnak"

Kép

Lili a "nagy medveölő"
Kép

Jázmin most tanul 2 ujjal fütyülni :wink:
Kép
Vendég

Juti,nekem nincs ellene semmi kifogasom,nyugodtan olvashatnak minket anyudek.Irni nincs kedvük? :D

Kép
ami6

Sziasztok!

ÉN IS, ÉN IS!!!! Szeretnék benne lenne a zárt fórumban is. Igaz, sajnos csak a mobilról tudlak most olvasni benneteket, írni innen meg nagyon nehéz :( :( :(

Ugye bevesztek?

MINDEN BABA TÜNDÉRI!!!

Puszi mindenkinek, Szilvi

Kép
sylvian

Juti,
én is rád szavazok!!
Részemről is jöhetnek a szüleid is.:)
Érdekes Milcsinél ez sztárj, nem tudom mitől nem fogadja el a tápszert, de én is olvastam, hogy vannak babák akik egyik napról a másikra elutasítját az anyatejet, de tápszerről nem hallottam, szerintme is beszélj a védőnővel, mert a tejes folyadék meg kell nekik valamilyen formában mindenképp.

Vivi,
baromi sokat változott a lányaid arca, de nagyon helyesek, milyen nagyok már.

Ami,
Nálunk úgy van a menetrend, hogy reggel 10kor szopi és utána sima gyümölcs, aztán 1/2 2 felé főzelék és 5-1/2 6 körül megint gyümölcs, de sinlac-al, aztán este 1/2 9 felé pedig szopi + táp és alvás. Igy megy nálunk a gyümölcs és a főzelék.

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Köszönöm,aranyosak vagytok.
Juti!!Biztos ez sem véletlen,én is Rád gondoltam vagy Bettóra,mindketten jó pörgősek vagytok.

Akartam kérdezni,de közbe pont irtátok is,nekem is alig birja ki gyümivel petyka .Akartam volna rakni bele sinlacot,de köszöni azzal nem kéri.Most nagyon jól eszik,hízott is 3 hét alatt fél kilót,ami szuper teljesítmény nála.

Ti nagyrészt házit vagy üvegeset vagy egyenlő arányban mindkettőt adtok Nekik?Én Aminak szinte mindig főztem,most kevesebb időm van,Petyka több üvegeset eszik,de nem csinálok belőle már gondot magamnak,igy hogy sokat megyünk mindig vhová tényleg nem fér bele 24 órába minden.

Reggel tápit kap,utána gyümit vagy főzit,attól függy mennyi az idő.Ébredés után tápot,majd 6 körül főzit,és még igy is eszik fürcsi után sokszor tápit.És egyszer még eszik éjjel.Du adnék tejpépet ha ehetnénk,de ugye tejmentes étrenden vagyunk.Gluténossal is várok egy éves koráig,mert most meg ekcémás lett.

Én is imádom a babakajákat,nekem a kecskeméti csirke vegyeszöldséggel a kedvencem.

Juti!Lehet hogy holnap meg elfogadja,volt már ilyen nem hogy nem akart szopizni,aztán mégis ugye?Drukkolok hogy vmelyiket elfogadja.

Körkérdés:isznak a babáitok vizet vagy teát?HA igen mennyit egy nap?

Petyka nem issza a vizet,pár kortyot csak a főzi után,azt is csak kanállal.

KépKép

KépKép
pilchard

Krisztina!

Most kipróbálom, hogy éjjel nem kap tápit, sőőt, este elalvás után már csak vizet kap, és akkor talán reggel elfogadja a tápit. Úgy tudom, hogy egy 7 hónapos babának már nincs éjjel szüksége kajára, elvileg elégnek kellene lenni a napközben elfogyasztott kajci éjjelre is. Szóval max. este elalvás előtt még kap tápit, aztán reggel úgyis felébred olyan 5-6 körül, akkor talán elfogadja a tápszert, mert elég éhes lesz! Aztán ha így se, akkor felhívom a védőnőt! Éjjelre egyébként Mildibé Szép álmokat tápszert kapott, lehet, hogy reggelig eltelítette a pociját, mert rizs is tartalmaz! Most úgy pótoltam a tejcit, hogy a főzelékbe, és a gyümölcsbe is tettem tápszert, így elfogadta. Meg azért 10kor megivott 150ml-t, nem aggódom azért annyira!

Szilvi!

Persze, hogy jöhetsz, küldd el az e-mail címed Mankának!!!

Köszi, a szüleim nevében is, hogy befogadjátok őket is! Nem tudom, miért nem írnak ők is, mondtam már anyunak, hogy regisztráljon ő is, de nem akart.

jutiboszi

Pilchard!

Éjjel iszik vizet, mert néha csak úgy tud visszaaludni, ha valami kerül a gyomrába, teát meg nem akarok éjjelre. Nappal meg gyümölcsteát kap, de van, hogy csak vizet, és azt is megissza. Nem sokat, kb 1 dl-t 1 nap! Összesen!!! Plusz éjjel is 1 dl! A többi folyadék tápszer, meg ami a főziben, meg a gyümölcsben van!

jutiboszi

Még annyit a jövő nyári állatkerthez, hogy szívesen látlak majd titeket nálam, bár csak egy kis 2 szobás panel, de sok jó ember... :wink:
Vendég

Persze aki szeretne jönni :)

Nálam isznak kecskemétit gyümilevet, meg teát. Többnyire délután. Adok nekik egy kis cumisüveggel, és amennyit isznak EGYEDÜL :lol:
Vendég

Juti! Kb 3 hétig mi sem ettünk ejjel, de mikor már 30-40 percenként keltek a 60 perc elyett :? :cry: , akkor újra elkezdtem etettni őket.
Engem sem zavarnak a szüleid :wink: .

Voltunk védőnőnél Zalán 7730 g, 68 cm, Anna 9330 g 71 cm.
Kérdeztem a dokinénit, hogy nem baj-e hogy Anna még nem nagyon 4kézlábaskodik azt mondta nem vagyunk semmivel elkésve.

Pilchard! Nem sokat isznak napi 100-300 ml között és se a víz, se a tea nem kell nekik, 100% gyümölcslevet keverek forralt vízzel fele-fele arányban.

Vivi! Jók a képek, mi is szoktunk olvasni ám, csak mi meg is akarjuk kóstolni, ti nem? A macis kép is nagyon édi. Tényleg neked a 2 csajszi felfedezte már egymást? Nekem kezdik főleg Anna, úgy tud örülni Zazónak olyan édes :lol: , nagyon nevet és örömében még a pociját is üti.

Tegnap du. csináltam nekik az uzsit, hallom a nagy kacajokat bentről, benézek Anna félig az ágy alatt Zalán vele szemben és nyúkáltak egymáshoz és ezen nevettek olyan nagyokat nagyon édik voltak :lol: :lol: .

Nektek szokták csikorgatni a fogukat? Zalán 2-3 napja csinálja, engem meg ráz tőle a hideg.

KépKép
KépKép
jadika

Vivi! Gratula az egyedül iváshoz :lol: :lol: :lol: !

KépKép
KépKép
jadika

Halihó!

ááááááááááááá 3-szor kezdtem neki, de megint mennem kell! Majd még jövök :wink:

Kép
bettó

Kép Kép babapiskóta evés

Kép én is...

KépKép
KépKép
jadika

Átvert a férjem itt vagyok!

Pilchard! Sajnálom a kis Petikét! Remélem csak a kezdet ilyen nehéz, beteges neki és ezentúl már makk egészséges lesz mindig! Aranyos vagy a moderátoros dolog miatt :wink:
Kincső iszik vizet, van olyan nap, hogy egy decinél is többet. Nyáron 4-et is megivott. Ő elfogadja, hogyha szomjas. Hogyha nem eltolja a a kezemet :lol:

Juti! Jöhetnek a szülők és üdv. az új státuszodban :wink:

Adri! Hatalmasok a gyerkőcök! Mst megnyugtattál Anna miatt! Kezdtem idegeskedni Kincső fejlődése miatt. Bár ma többször felhúzta magát nagy erőlködés közepette, de a négykézlábas dolog még neki sem megy. De már akár 10-15 percig is el van hason.
Ma volt egy szokatlan dolog. Hasalt a földön és a keze ügyébe került egy olyan dolog, amit nem szabad megfognia. Mondtam, neki, hogy "Nem szabad!" Rám nézett, majd megint érte nyúlt, megint szóltam neki. Ez vagy 3-4-szer történt meg és utána már nem is bántotta. A pelenkázón eléri a baldahint és húzgálni kezdte. Megint szóltam neki, rám nézett és nem húzta tovább. Szerintetek véletlen, vagy már kezdi érteni?

Vivien! Édesek a csajok! És bizony változtak is! :wink:

Biztos volt még valami amit kihagytam, de már nem tudom mi volt az. :oops:

Kép
bettó

Adri! Légyszi linkeld már be a kajcsis oldalt. Hogy mikor mit szabad nekik adni. Elveszett, hogy újra lett rakva a gép :(

Kép
bettó

Adri! Nagyon tündik ők is! Jajj, hogy telik az idő :D

Kép
bettó

Betti! Nálunk rendszeresen előfordul, hogy rájuk szólok, hogy ezt vagy azt nem szabad és szerintem megértik mert 3X 4X szólok és befejezik :wink:.

http://picibaba.hu/picibabaval/anyatej_ ... lvalasztas

itt egy másik is:

http://www.medimix.hu/printer.php?cid=39

KépKép
KépKép
jadika

Pilchard
Szegény Petyka! Mindig van vele valami... :cry:

Vivi
Ááááááááááá.... most már tudom, hogy miért lettek ikerlányaid... indigóval másoltad őket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Ami
Luxemburgi határhoz közel van Trier :wink:

Annyira szépek a gyerekek! Már nem olyan babásak...komoly fiatalemberek, lányok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Én már párszor írtam nektek, Driennkével szültem szinte együtt, sokáig nem voltam, mert vannak problémák, de szoktalak néha olvasni titeket, és ha nem lenne baj én is szeretnék csatlakozni a zárt topikhoz.
Egyébként én tanító néni voltam, most csinálom Egerben bölcsészen az angol nyelv és irodalom szakot, ha minden igaz idén végzek.
2,5 évig éltem az USA-ban is, és voltam Észak-Karolinában, Lau, nagyon szép hely...

Kép
roberta80

Hahó!

Juti! Szerintem szuper ha Te leszel a moderátor!!! Bízunk Benned! :)

Manka! Megkaptad a mail címem? Nehogy lemaradjak!

Mindenki! Állatkertezéskor hozzám is jöhettek! Bár a XI ker. messze van tőle, de mégiscsak közelebb, mint Debrecen, Sopron stb... Nálam is csak 2 szoba van, meg 4. emelet (lift nélkül). Mi lenne, ha már tavasszal mennénk? Akkor nem kéne annyit várni, hogy lássuk egymást meg a kis indigókat, szivárványokat, kristályokat stb... :):):)

Panka

KépKép
pankamama

Köszi a gratulációkat!

Panka

KépKép
pankamama

sziasztok!

en is egy "kukkoló" vagyok. egy kicsit bánt a megnevezés, mert minden reggel amikor Bencust lerakom aludni rögtön kapcsolom be a gépet, és olvaslak benneteket.

Írni ugyan csak ritkán írtam, azt is akkor amikor bajban voltam, és ti mindig segítettetek.
Vagy csak amikor Bence nyügösködik elolvastam, hogy nálatok is pont ez van olyankor mindig megnyugszom. A férjem is névről ismer benneteket, mert mindig mesélem miket írtok.

Ezért is sajnálom, hogy zárt lesz a topik, mert szerintem sok anyuka esetleg nem mert írni, (mint pl. én is) hisz ti egy összeszokott csapat vagytok, vagy akár csak írni már nincs idő csak olvasni. De jól esik egyidős babákról hallani, vagy a tündéri képeket nézni, illetve sokszor próbáltam már ki amit egymásnak tanácsoltatok.

Szóval ha lehet én is csatlakoznék, de tényleg sajnálom, hogy zárt lesz...

Csilla
kiscsillag1

Csilla! Jó, hogy időben írtál. Én is sokáig csak olvasó voltam. De szülés előtt nem sokkal mégiscsak regisztráltam... Sajnálom, ha van még olvasó, aki nem ír. Írjatok!!!! Engem az is érdekel, aki nem írt eddig. Mondjuk én egy nagyon kíváncsi alkat vagyok...

Panka

KépKép
pankamama

Panka! Megkaptam, ne aggódj, dehogy maradsz ki! És egyébként is, amint kapok jelszót, küldöm tovább mailben. De még nem kaptam.
De előtte is: regisztráljatok a babafalva.hu-n.

Roberta, én emlékszem rád! És a komoly gondra is... Azóta hogy áll a dolog?

Kiscsillag, rád is emlékszem, jó, hogy jöttél, és mindenki jöhet, aki szeretne, csak most jelentkezzen!

zárt topik-téma
úgy gondolom, hogy ha zárttá válunk, annak akkor van értelme, ha mindenki ír is. mert pont az a lényeg, hogy tudjuk, kinek írunk. tehát aki jön, adjon néha hírt magáról! tudjuk, hogy ez nyilvános fórum, és bárki olvashat, ez így van rendjén, de én csomó mindent írnék a zártba, amit ide nem.
ezért, ha a többiek is egyet értenek, aki jön velünk (és bárki jöhet), akkor vállaljátok, hogy írtok is, hogy megismerhessünk benneteket!
És minél többen gyertek, hogy színes legyen a topikunk! :D

Pilchard, Ábris 2 kortynál többet nem iszik. :lol: De ő anyatejes, szóval nem gáz.

Hehe, lányok, megpróbáltam a tápit. :lol: Hát nem jött be. :lol: Nem erőltetem, megy a főzijébe.

ábris csapkodja a billentyűket és nemsoká jön a barátnőm, megyek.

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Letettem aludni. :)
És tök szuper, hogy csomóan írtok nekünk, akik eddig nem. Már ezért is érdemes volt a zárt fórumot emlegetni. :)
De most megyek, válaszolok Jutinak, mert már szégyellem magam. :oops:

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Szia Csilla!

Emlékszem Rád, én is örülök, hogy írtál!!! Igazad van abban, hogy így sok anyuka nem tud majd minket olvasni, de most még minden ilyen anyukának itt a lehetőség, hogy szóljon, hogy ő is csatlakozna hozzánk!!!! Tényleg egy összeszokott csapat vagyunk, de bárkit nagyon szívesen befogadunk, még akkor is, ha csak 1x-2x ír!!! Ezért:

Minden kedves olvasó anyuka, aki eddig szívesen olvasott minket, de nem mert, vagy nem akart írni, most jelezzen, csatlakozzon hozzánk, mert ha zárt lesz a topik, akkor bizony késő lesz!!!! :)

jutiboszi

Manka: Reginsztráltam :)

Kedves "kukkoló" ! Nem negatív a jelző :wink: Elsősorban az olyanok miatt akarunk zártak lenni, akik csak vagdalkozni, és kötöszködni járnak ide. Sok ilyen van sajnos. Idő kérdése, és ide is eltalálnak. Már írtam egyszer, hogy én is kukkolás közben akadtam egy olyanra, hogy még a hozzászólásait is törölték, olyan mocskolódó volt! :evil:

Figyelem, rémsztori következik! Csak az olvassa, aki fel van készülve :(

Nos, ugye majdnem anyós egyészségügyis, és volt bent náluk vizsgálaton egy anyuka. Annál a dokinál szült, aki az én dokim is volt, csak nálam nem jött be a szülésre, mert szabin volt.
Nos, a lány is ikerbabákat várt, korábban megindult nála is, és épp Dr. F. volt az ügyeletes. Gondolták ez tök jó, mert végülis ismerik, ő az orvosuk, és különben is Dr. F-ről ódákat zengenek, és kikiálltották a gerinc érzéstelenítő Istenének. Huncut kis medikák és idősödő tekintélyes orvosnők szívét dobogtatja meg laza viselkedésével, és korán őszülő sármjával.
Egyszóval ő az a tipikus "jófej".
Innen már nem olyan vidám... :cry:
Hajnalban elfolyt a magzatvíz, majd egy egész nap hagyta vajúdni a kismamát úgy, hogy a szívhang egy idő után az egyik babánál nem volt mérhető. (gondolták, csak elmászott, ami igen gyakori, nálam is állandó keresgélés folyt Lili után).
Mikor már nem bírták a fájásokat, szólt a férj, hogy most már ez így nagyon nincs rendben, és jó lenne, ha csinálnának valami. Na, Dr. F., aki igen lazán kezelte a helyzetet, nagykegyesen megcsászározta. Csakhogy addigra az egyik baba... :cry: :cry:
A nyakára volt ekeredve a köldökzsinór...
Följelentették Dr. F-et...

Azt hiszem oltári mázli, hogy nekem nem volt bent :!:
Vendég

Próbálok írni is, hogy jobban megismerjetek, de én is úgy vagyok kb. mint Csilla :)
Manka, még mindig nem tudok semmit, azóta már voltam egy csomó vizsgálaton, de az eredményekre várok...

Kép
roberta80

Juti: Majd a zárt topicabn leírhatod :wink:
Vendég

Vivi!

Hja! Bár szerintem oda se írnám, mert erről még inkább írni se akarok, meg nem is gondolni rá, mert nagyon sajnálom őket!!

jutiboszi

sziasztok!

akkor én is írok magamról:
25 éves vagyok, Fóton lakunk és Bence az első kisfiunk. Ő is Bettó Kincsőjéhez hasonlóan február 10.-én született.

Bencus egy tündér, mindig hagy pihenni általában este 9-től reggel 9-10ig egyfolytában alszik.
Kivétel ma, mert most vagyunk túl egy költözésen, és a sok teendő miatt kezd elapadni a tejcsi. Eddig még sose kelt fel éjjel, de most éjféltől végig nyöszörgött. Megszoptattam, de csak nem akarta abbahagyni. Úgyhogy a végén adtam neki bébiételt. (Jobb híján)

Viszont abban tudtok segíteni, hogy ha ez legközelebb is előfordul hogy kell tápszert csinálni? Mivel kezd elapadni a tej, ezért van itthon sinlac, de azt eddig csak főzelékbe tettem.
A cumisüveges verziót nem ismerem. :(

Teszek fel képet magunkról Kép Kép Kép

Csilla
kiscsillag1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?