Úgy néz ki sikerült.
Először is bocs, hogy a legutóbbi szövegemet sokszor küldtem el, nem akartam, de mindig érnek meglepik a babaneten.
Buktatókra, olyanokra gondoltam, hogy ha hitelt akartok felvenni, akkor érdemes sok banktól kikérni az ajánlatokat, részletesen elmondatni, hogy miként működik a hitel.
Sajnos előfordul, hogy nem tájékoztatnak megfelelően és később derül ki esetleg, hogy mégsem kap hitelt az ember. Természetesen ilyenkorra már egy csomó pénz benne fekszik. Mi is így jártunk. Az üzletkötő azt mondta sima ügy, de a házon tartási jog volt, így nuku jelzáloghitel. A tulajdoni lap kikérés stb... miatt jó pár ezer forint kiugrott az ablakon.
Az, hogy kinek mi a távolság az egyéni dolog, mert innen tőlünk Bp. bő 1 óra autóval, persze tömegközlekedéssel több.
Én úgy gondolom, hogy ha az embernek van autója, akkor ez nem olyan nagy távolság. Nekem például nincs kocsim, ha nincs itthon a férjem mozdulni sem tudok, még a 10 percre , közeli faluba lakó anyósomékhoz sem tudok elmenni.
Az teljesen igaz, hogy nincs sok munkalehetőség. Nekem is gond, mert jövő márc.-ba letelik a gyes és a régi munkahelyemre a gyerekek miatt nem tudok visszamenni, új meg nincs kilátásba.
Tudtad, hogy három gyereknél már főállású anya az ember? Persze a pénz nem sok, de több, mint a semmi. A családi is már egész magas összeg, viszonylag.
Az állam végül is annyit segít, hogy adja a szocpol tám.-t. Ez három gyereknél új lakás esetén 3,8 mFt, használt esetén a fele. Szerintem ez is segítség, de sok hitel kell még hozzá, az biztos.
Szüleid nem engednék meg, hogy az ő házukra vegyetek fel jelzáloghitelt? Ez is lehet egy megoldás. Mi is ezt akartuk, de nem jött össze.
Thimó