Új privát üzeneted érkezett!

Dytke - Haláli ez a kép!!!! Micsoda huncut egy mosoly ez! :lol: Gratula az éjszakai alváshoz!

Márti - Én is kérem szépen a címet! :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Márti: Róza köldöke sokáig (hetekig) vérzett-váladékozott (és szintén nagyon gyorsan leesett), de mindig mindeneki (orvos, védőnő) azt mondta rá, hogy szép, rendben van, nem gond. Sztem kb 5-6 hetes korára stabilizálódott a dolog.

rozsaag: paraanyó :)
Remélem, Míra hallásában csak átmeneti a romlás. De eddig nem volt semmi gond, nem? akkor sztem nem valószínű, hogy egyszer csak "megsüketüljön".

köröm: én hat hetet tudok, míg nem kell vágni. Mi kb egy hete vágtuk először, addig mindig lehasadt magától, semmilyen gondot nem okozva. Védőnő szerint akkor kell erőltetni a vágást, ha karmolja magát.

Márti, nem küldöd el a címet nyilvánosan?

Kép
Kép
szalamandra

danann, susy, dytke: nagyon helyesek a fiúk!

bettyna: szerintem se utazz, nincs szükség arra, hogy valahol az országban meginduljon a szülés (én legalábbis nem utaztam az uccsó egy hónapban). és igen, néha még a közvetlen környezetünk is nagyon figyelmetlen tud lenni, és ez rosszul esik. Beszéld meg anyukáddal, aztán fátylat rá :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Képzeljétek ma voltam az első CTG-n, és nagyon nem találták megfelelőnek, úgyhogy holnap mehetek vissza a dokimhoz!

Még az UH-ra is átküldtek utána, ahol most 94mm volt a BDP, ami 6 napja még 88mm volt!

A múlt heti egy 35 hetes babáénak felel meg, a mostani pedig már majdnem 39 hetesnek!

Úgyhogy nagyon izgulok mi van, drukkoljatok holnap!

A párom családjában most született vízfejű gyerek, remélem nem valami ilyesmi, hogy ilyen hirtelen ekkorát nőtt a feje! Alig bírom kivárni a holnapot, hogy a dokim mit mond!

Ja... és még a vérvétel eredményemet is ma kaptam meg, amiben 8 érték is a normál tartományon kívül van!

Tisztára beparáztam!

Kép
sz.veronika

Veronika: ne parázz!!! Mi nem volt jó a ctg-n? Nekem első alkalommal egyfolytában 160 felett volt a baba pulzusa, bár a védőnő is mindig ilyen értékeket mért. Felvittem a dokihoz, kérdeztem, hogy nem gond-e, azt mondta nem, minden rendben. Szerintem a BPD-vel sem kell foglalkozni, mert nagyon sok múlik az uh-t végző ügyességén, hova teszi le a mércét. Illetve így a vége felé már nem is egyszerű mérni őket, mert nincs nekik sok hely és nehezen lehet pontosan mérni. Szóval nyugodjál meg!!!!!!!!
A laboreredményben meg nem minden baj, ha tartományon kívül van, főleg, ha csak kicsit.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi!

Köszi!
Ne igazán mondták, hogy mi nem volt jó a CTG-n, valahogy azzal volt összefüggésben, hogy megállás nélkül mozgott, ezért azt gondolták, hogy esetleg nem kap rendesen oxigént és ezért küldtek át az UH-ra, ha jól értettem a foszlányokból, mert nekem nem mondtak semmt.

Az UH-s szerint viszont minden rendben az áramlással, azt már csak itthon vettem észre, hogy ennyivel nagyobb a BDP, remélem tényleg csak mérési hiba, mert már nagyon mélyen van és nehezen is ment lemérni.

A CTG-s viszont a jó UH ellenére is azt mondta, hogy ez neki nem tetszik és menjek vissza holnap a szülész orvosomhoz!

Akkor a vérvétel eredmény miatt nem aggódom, csak túl sok volt ez így egyszerre, de legalább ha az egyik tünetből tippelnek valamire, akkor azt alátámaszthatja a másik két eredmény esetleg...

Kép
sz.veronika

márti, tanulságos volt, amit írtál a gyerekágyról, van egy blogunk az indexes lányokkal, ahol gyakorlati tapasztalatokat gyűjtünk, bemásolhatom oda?
(babainfo.freeblog.hu)

asszem a köldökcsonk még 2 hétig vérezhet leesés után.

hollét én régebben bioboltokban, herbáriákban vettem. de az rég volt :)

bettyna, én a helyedben már sehova sem mozdulnék... persze, attól is függ, milyen messze mégy... én a hétvégén vagyok hajlandó utoljára utazni (33.hét)

ma voltam megint szülőszoba látogatáson, gondoltam, szokom a helyet, még szerencse, mert az előadás ott lett megtartva... aki kettőre odament, az szívott, senki nem szólt le az előadóba...

KépKép Kép
mzsperx

Jó estét! :D
Én is inkább helyben maradnék, tényleg nincs szükség arra, hogy megszülj valami világvégi kórházban!
Ha valakit érdekel, itt egy nagyon jó link kórházi csomagra, én ezt egészítettem ki: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=9
Remélem, meg tudjátok nézni.
Az én babám is folyton mozgott, a szívhangja meg egyszer még 95 is volt, de szerencsére csak egy percig. Egyébként olyan 120-160 között, és mozgás közben felment még 180-ra is sokszor. Nem mondták, hogy ez rossz. :shock:

Kép

Kép
nikuc

Ha mozgás közben megy fel 180-ra, akár többször is, azzal nincs baj! De, ha azt csinálja, mint az én lánykám vajúdás alatt, hogy folyamatosan 180 és afölött teker a kis szíve, az, mint ott megtudtam lehet attól, hogy a kismama nem ivott elég folyadékot vagy lázas vagy méhen belüli fertőzés is szóba jöhet! Én ezért antibiotkumot is kaptam!

Lányok!

Aki kérte, annak holnap írom a címet!

Márti
borossné becz márta

mzsperx!

Persze, nyugodtan! Sőt, kérdezzetek, ha valami eszetekbe jut, most még frissek az élmények!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak ilyen ritkán jelentkezem, de a kislányom mellett igen nehéz bármit is csinálni. Nagyon helyesek a kisbabák. Lányok tudtok nekem tanácsot adni alvási problémák terén. Míg Norina kisebb volt, fürdés után megetettem, letettem aludni a kiságyába, és magától elaludt. Aztán egyik napról a másikra egyszerűen nem volt hajlandó elaludni. Most ott tartunk, hogy ha a mellemen elalszik leteszem a kiságyába, általában fél óra múlva felkel. Ha szerencsénk van beadom a cumit a szájába, és tovább alszik, ha nincs akkor vagy másfél, két óra mire elalszik, és az is mellettem az ágyban. Kb. egy hete három négy óra körül is felkel, és meg kell etetnem, mert semmi mástól nem nyugszik meg, pedig előtte annak ellenére, hogy nehezen aludt el legalább az éjszakát átaludta. Van olyan éjszaka, hogy óránként felsír, alszik tovább, de nyugtalanul. A férjem már olyanokkal ijesztget, hogy biztos hiperaktív. Lányok tudtok nekem valami jó tanácsot adni? Nálatok hogy zajlik az elalvás, és az éjszaka?

Kép
suny

Köszi a válaszokat!

Hát nem tudom, akkor lehet, hogy valamit félreértettem, mert a görbén 120 és 160 között mozog, ami akkor elméletileg jó! Az alsó görbe viszont nem tudom mi.

Na majd ma mindent megtudok, délután rendel a doki, utána megírom.

url=http://babafalva.hu]Kép[/url]
sz.veronika

sz.veronika, neked akartam írni még napokkal ezelőtt :), hogy sztem nem baj, ha nagy a kórházi csomag: mi két kisebb gurulós bőrönddel, a sejtbankos csomaggal és apa laptop hátizsákjával vonultunk be, sehol nem volt ciki. A cucc elfér az ágy alatt, amiről pedig kiderül, hogy nem fog kellene (mondjuk Tena betét a 2. naptól), azt apával haza tudod küldeni, és az hasznos is, mert olyan mennyiségű marketinganyagot adnak, hogy az önmagában is egy jó nagy csomag lesz :) (már ha megtartod őket, én csak azt tartottam meg ami érdekelt, a többit odaadtam másnak vagy kidobtam). Viszont érdemes megtartani a popsitörlős termékmintákat, mert utána jó, ha a babával mész valahova és nem kell a nagy kiszerelést vinni.

Kép
Kép
szalamandra

Suny, nekünk azóta van hasonló éjszakai nyugtalanság, amióta beindult a fogzás. Nem lehet, hogy nálatok is csak ez van? Apa viszont tuti rémeket lát ezzel a hiperaktivitás-dologgal! :-)
danann

Lányok!
Bedobnék én is egy kérdést.
Lilla most 16 hónapos. Tegnap Apa és Anyós megkérdezésem nélkül úgy határozott, hogy Lillu a mamánál nyaral Anyós állítás szerint 3 Apa állítás szerint 5 napot (azaz 4 éjszakát), mindezt úgy, hogy még soha sehol nem aludt egy éjszakát sem nélkülünk. Én tűzokádó sárkányként leordítottam Apát, hogy max. 1 éjszakára engedem, jól összevesztünk.
Megosztanátok velem, hogy ki mikor-mennyi időre engedte el először a babát? Nem kell, helyeselnetek sem, de szerintem Lilla nagyon pici még ehhez és én egy éjszakánál többre nem akarom elküldeni a háztól. :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy!
Örülök, hogy jó tapasztalatod van a Heim Pál-os orrcseppel kapcsolatban. Mírának már nem folyik az orra. 2 napja azt hallom, hogy a garatban van besűrűsödve a váladék. Hiába próbálok stérimart befújni, az sem oldja. :( Ma hozza haza a párom az orrcseppet, kiváncsi vagyok a változásra.

Beneildi!
Köszi a Holle tippet. Tudtam, hogy láttam valahol, de nem emlékeztem, hogy a Kenguruban.

Dytke!
Édes a picifiad nagyon!

Rólunk: (Szalamandra, Mtunde, Dytke)
Természetesen Míra rendesen hallott korábban, többször teszteltük. Remélem tényleg csak a nátha okozta a hallásromlást és átmeneti. (Laura is haljlamos rá) Az utóbbi pár napban újra kommunikál rendesen, talán ahogy csökkennek a duzzanatok egyre jobban hall.

Voltunk tegnap Dévény-féle tornán. Ahogy a gyógytornász átvette kezemből Mírát már huhogott is. (az anyai megérzés mindig jól működik) Az egész hátán bemerevedtek az izmok és emiatt nem forgolódik, nem tudja fejét rendesen emelni. Azt nem írtam a múltkor, hogy rendszeresen csak az egyik irányba nézett ha a kezembe tartottam. (alvás, vagy fekvés közben mindkét irányba fordította a fejét.) Kiderült, ez is a hátizom merevsége miatt van. Tegnap egy kicsit megmasszírozta a nyakát a és ma már forgatja a fejét, ha a kezemben tartom. A gyógytornász szerint egyértelműen a szülésnél húzták meg és amiatt van ez a merevség. :evil:

A hát lazítására különböző gyakorlatokat kell elvégeznünk naponta és 2 hét múlva kell visszamennünk. Ha nem voltunk elég sikeresek itthon, vagy nem úgy reagál ahogy kellene, akkor a gyógytornász elkezdi kezelni. Azt mondta, ha később vesszük észre, elindult volna az izomsorvadás a hátában. Van egy 1 hónappal idősebb baba akit hozzá hordanak és neki már maradandó deformitás látható a fején emiatt.

Azt tudom javasolni mindenkinek, ha egy kicsit is kételyei lépnének fel a baba mozgásával kapcsolatban, akkor inkább nézze meg feleslegesen a gyógytornász minél előbb, nehogy késő legyen mire kiderül a baj.
Pl. ha a baba nagyon korán1-2 hetes korában elkezdi tartani a fejét az mindig gyanúra adhat okot. Tök jó, hogy erre büszke voltam, az én lányom már 2 hetesen gyönyörűen tartotta a fejét. Persze, mert fájt a háta az izommerevségtől és a homorított testhelyzet volt számára kevésbé fájdalmas.

:evil: Ma voltunk a tanácsadáson a gyerekorvosnál. A helyettes orvos közölte, hogy Mírának a nyelve letapadt egy kicsit ami majd a hangképzésnél problémát fog okozni. Emiatt fel kell vágatni. Nem értem, a kórhában miért nem tették meg, hiszen ott is észrevették??? A gyerekorvosunk is látta, megjegyezte és nem csinált vele semmit. A helyettes orvos azt mondta, hogy ha visszavisszük az fülészhez, kérjük meg, hogy vágja fel neki! Na itt telt be a pohár!!! Bocs a hisztiért, de azt hiszem az utóbbi 4 naptól nagyon besokalltam!!! :evil: :evil: :evil:

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok

Ildi
Ez anyós függő is. Ő hogy áll Lillával? Jól meg vannak?
Mikor lenne a nyaralás? Én mindenképp "összeszoktatnám" őket.
Altassa el otthon nálatok úgy, hogy ti elmentek addig vásárolni, sétálni, bárhova, de ne messzire, órákra. Ha baj van, hazaérjetek hamar.
2-3 jól ment altatás után elengedném. (de 5 nap az nagyon, nagyon sok!!!)
Én nagyon nehezen válok meg Dávidtól. Az a pár nap a kórházban, még az is szörnyen megviselt. Kórház után meg anyós akarta le vinni magához 2 hétre!!! Nem engedtem!
Nem akarok anyámasszonykatonáját csinálni a fiúkból ! Sajnos nekünk így jött össze! Nincs nagymami, nincs nagypapi, nincs senkiük rajtunk kívűl. Anyós balcsi mellett, buzsákon lakik, akkor jön, ha valamelyik fia (3 van) meghívja pár napra.
Talán máshogy vélekednék, ha lenne aki el is vinné Dávidkám, pár napra, nem többre csak 2-3 napra.
:lol:

Márti
A címet én is kérném, annyira sajnálom a családot! :cry:

Rózsaág
Nem jó hír ez a vizsgálat. :(
Légy erős, és pozitív! Nem lesz nagy baj, csak egy kis nátha okozza! :wink:
Mi még nem mentünk, de mindenképp fogunk.

Susy
Kristóf tündéri kissrác! Rajta nemigen látni az alvási problémákat. :lol:

Gabi, Veronika, Nikuc
A lámpa zöld! A színpad a tiéd! :lol: (tiétek)

A feljelentésről még annyit, hogy nem jöhetek ki belőle jól.
Nem értem, hogy egy ember, hogy tehet ilyet egy másik emberrel (2 gyerek anyával), aki egy fűszálat nem tettem neki keresztbe.
A gyerekem nyugalmát féltve (és az enyémet, 35 hetes terhesen) bepanaszolom, és büncselekmény elkövetésével vádol meg válaszként. :evil: :evil: :evil:
Engem a férjem csak az esküvőnkön és a fiúk születésénél látott sírni. Nem vagyok egy síros fajta, de kedden zokogtam, remegtem a tehetetlen dühtől!!!:cry: :cry:
Az energiámat veszi el tőlem, a fiaimtól! DE NEM HAGYOM!!!
Nem foglalkozom az üggyel. Elmegyek ügyvédhez, majd ő mindent elintéz, amihez én nem kellek. Nem engedem meg neki, hogy kikészítsen!! Pedig ezért teszi, semmi másért.
Engem ennyire még nem aláztak meg!!! Ez a rabosítás egy rémálom! :cry: :cry: :cry:
De ez sem érdekel, csak legyen vége, és legyen nyugtom. Sokan tanácsolták, hogy pereljem vissza, de minek???
Nem érek el vele semmit, csak az időmet és a higadt, józan eszemet veszíteném el! :(

Megint kiöntöttem a bilit! :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Beneildi!
1 éjszakára sem engedném el úgy, hogy se Te se a párod nincs vele!!! Nem elég, hogy "idegen" a környezet, még a biztonságot adó szülők sincsenek vele? Én nagyon óvatos lennék! Lehet, hogy utána sehol nem tudod otthagyni még néhány órára sem, mert félni fog, hogy nem mész vissza érte.

Laura még sohasem aludt nélkülünk máshol. Együtt pedig 3,5 éves korában aludtunk a nagyszülőknél. Idén kérdeztük tőle, szeretne-e nélkülünk a nagyszülőknél nyaralni, de nemet mondott. Ragaszkodott hozzá, hogy mi is ott aludjunk.
Én is kiváncsian várom másoknak mi a tapasztalata.

Suny!
Dehogy hiperaktív a babátok! (irgum-burgum apuka! :evil:) Nekem is rögtön a fogzás jutott eszembe. Kitartást, eltart még egy darabig.

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág
Most olvasom......annyira sajnálom! :(
Pici lányka! :(
És ilyenkor gondolkozom el rajta, hogy miért van a gyerekgyógyászatban ennyi hozzá nem értő orvos? És miért mi találjuk meg őket???
A gyereket már a születésénél mutassam meg 4-5 orvosnak, hogy kiszűrhessék az esetleges problémákat???
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ez hihetetlen.:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Míra már az első napjaiban áteshetett volna egy ilyen rutin vágásnál. :(

Azt hiszem mára eldugulok, nincs valami rózsás hangulatom! :cry: :oops:
Vendég

Bocsánat!
A lényeget meg sem kérdeztem :oops: :oops:

Ildi, Susy, meg aki a vonzáskörzetemben lakik :lol:
Tudtok valamit a VARGA BIÓGAZDÁSÁGRÓL????
Ma láttam a szórólapjukat és szeretnék tőlük rendelni.
Minden infórmáció érdekel! :lol:
Köszönöm
Vendég

Szalamandra!

Akkor jó! Csak elképzeltem, ahogy beállítunk a szülőszobára a csomagokkal :)

Igen, gondolom a minták tényleg jól jöhetnek, akár bent a kórházban, akár később. Erről jut eszembe, babapopsitörlőm még nincs...

Na megyek készülődni, indulok a dokihoz.

Kép
sz.veronika

Lányok!
Elfelejtettem az előbb. Tegnap voltam Müllerben. Tényleg olcsóbb a bébiétel mint a DM-ben. 100 Ft-al került kevesebbe a HIPP üveges kaja, 199Ft-205 Ft között volt mindegyik.

Kép Kép
rozsaag

Ildi: már ismered a véleményemet, de én egy napra sem engedném el! Zsófi jó darabig nem fog még ott aludni, mert tavaly nyáon engedtem volna először, hogy nélkülünk ott aludjon, ha akar, de kistesó miatt nem fog.

Lillu még nagyon kicsi, nem értem, miért erőltetik.. én megmondtam anyósoméknak, hogy valószínű eljön majd az az idő, mikor én fogom kérni, hogy náluk aludhasson Zsófi, de ez még messze van...
Vendég

Sziasztok!

Kicsit jobban vagyunk, Natasa már kap levegeőt...:-) Ez az orrporszívózás azért nemrossz találmány. A kis drága, már tartja szinte a buksiját, hogy csináljam. Azért haláli hogy már ilyen kis korban is tudja, hogy megkönnyebbül utána...

J. Kriszta!
Lemaradtam mostanában az olvasással, de mi ez a sztori a bepereléssel? Két sort írnál róla? De lehet hogy visszakeresem, hogy mit írtál......bocsi, csak tényleg rdekel hogy mi történt.

Nagyszülőknél alvás:
Bár mi még kicsik vagyunk, de a gondolattól is rémüldözök, hogy a gyerekemet később majd esetleg az anyóshoz vigyem több napra (egyedül). Még úgy sem nagyon akaródzik, hogy ottvagyok....de ez tényleg emberfüggő...pedig alapvetően nincs rossz viszonyom anyóssal....azért szerintem Lilla még kicsi....mi a tesómékkal sokkal idősebb korban mentünk nyaralni a nagyiékhoz, ilyen pici korban egyedül ne. Szerintem még mindig kell nekik az állandóság, a megszokott környezet...

Hamarosan szülők!
Drukkolok, és jó csomagösszerakást a kórházba. Szerintem sem ciki nagy pakkal beállítani. Nekem is annyi minden összejött, hogy alig bírtuk hazacipelni. (plusz akkor már a baby a kezünkben:-)

Kép
sly78

Szia Kriszta!
Én természetvédelmi területen dolgoztam, sokat foglalkoztunk, ökológiai gazdálkodást népszerűsítő programmal is. Most hívtam a kolléganőm, pontos infoért.
Két Varga biogazdálkodó is ismert.
Az egyik, Püspökhatvanban, náluk nincsenek olyan jó tapasztalataink, igaz ez inkább személyes indíttatású volt, nem áru minőség tekintetű. Tréningeken minket annyira nem győzött meg a farmjuk.
A másik Varga család Galgahévíz vagy galgamácsai, ők teljesen megbízhatóak, nagyon szép áruik vannak mindig a piacon, ha ők azok, tőlük rendelj nyugodtan. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

MZSPERX!

Én is jártam így, hogy 1 órától megtartották az előadást, aztán aki a megbeszélt időre jött az nézhetett nagyokat.... :roll:
Ja a szülőszobát én 4x-er néztem meg:-) A végén már szinte "hazajártam oda", és a szülésnél kívülről fújtam mi hol van :lol: :lol: :lol:

Kép
sly78

Ildi!

Én sem hagynám ott Lillát még egyedül. Szerintem ezt fokozatosan kell csinálni. Először úgy hogy együtt alszotok ott többször. Aztán elviszitek egy délutánra, aztán egész napra, és utána jöhet az alvás. Egyébként azt mondom, hogy fontos! Jó, ha van kinél otthagyni a gyereket néha-néha, de a fokozatosságra figyelni kell. Sajna nekem nincs a közelben egyik nagyszülő sem, de milyen jó lenne! Ja, és tényleg most kellene elkezdenetek, hogy később ne legyen probléma!

Kép
Kép
kincsesi

márti, én azt kérdezném, hogy mi volt a helyzet a cukrosvízzel? adták? el tudtad érni, ohgy ne adják? első éjjel beadtad a kicsit? vagy sikerült magadnál tartani?
van zárható széf, vagy mi? pl telefonnak, fényképezőnek? gondolom, hogy egy laptop annyira nem férne el - pedig mekkora buli lenne a kh-ból jelentkezni :D

jkriszta: mi a vita tulképp a szomszéddal? és mi ez a rabosítás? eljöttek érted a rendőrök??? vagy mi? tiszta horror, amit írsz. mi is egy szomszéd miatt költöztünk el végül... míg el nem adtuk a lakást, inkább albérletbe mentünk, amíg el nem adtuk a kecót, mikor én már minden nap többször sírtam... grrr

KépKép Kép
mzsperx

Én szerintem ha később kezdi Lillu odaszoktatáását, akkor sem lesz gond :oops:
Vendég

Mzsperx,

én is voltam tegnap a kórházban, csak úgy tervezetem, hogy 2-re odaérek az előadásra, de az ajtó zárva volt. A portás hölgyet kérdeztem meg, hogy mi a helyzet, megint elmarad-e az előadás, erre azt mondta, fogalma sincs, őket nem tájékoztatják erről. Megkértem, hogy hivja már fel a szülőszobát és kérdezze meg, ezt elutasitotta és újfent megkért, hogy a 2. emeleten az előadó terem előtt várakozzam. :evil: Onnan hivtam fel a kórházat és a szülőszobában kicsengett sokáig a telefon, majd felvették és azonnal lerakták. Itt telt be nálam a pohár, már fél 3 volt és eljöttem. :cry:
Szóval tanulság: 1-re oda kell menni, előtte azért felhivni őket délelőtt, hogy elmarad-e vagy sem, és 4-5-ször is megnézzük a szülőszobát, hogy az előadást is meghallgathassuk. Hát remek!

Márti,

nekem is küldj cimet priviben.

Gabesz

Kép
ugabesz

Lányok! Betty utazásának kérdése megoldódott :)
Ma 15:10-kor 3850g-al 54 cm-el megszületett Szabolcs. Mindketten jól vannak!

dytke

Most olvasom!!!! :o :o :o
Gratulálok Bettynek. Jó egészséget, sok tejcit!

Akkor még Veronika, Nikuc, meg én vagyunk októberre? Most kicsit kész vagyok, mert Betty még későbbre volt kiírva, mint én.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Hihetetlen! Bettyre még nem is számítottam! Nem semmi!
Remélem könnyű szülés volt és hamarosan elmeséli!

Pedig most nincs is melegfront, amikor a babák megindulnak, inkább hidegfront közeleg holnap délután!

Én most értem haza a dokitól, teljesen megnyugtatott. Ő is megnézte, és azt mondja, kap a bébi rendesen oxigént. A vérvétel eredményemben az eltérések nem jelentősek, ahogy itt valaki korábban nyugtatott is ezzel.

A fejét pedig vagy 5-ször megmértük, és mindig más lett az eredmény :) Nagyon nem mindegy milyen szögben sikerül elkapni, 82-től 93-ig volt minden :lol:

Kép
sz.veronika

Gratulálunk Bettynek! Pont arra gondoltam, hogy ma még nem jelentkezett :lol:

Kezdünk a kompromisszum felé hajlani... Lilla 1 éjszakára megy egyedül. Hazudnék, ha azt mondanám tetszik, de ez van, nekem is engedni kell. Anyóséknál persze így is én vagyok az ügyeletes rosszfej, hogy nem adom többre. :cry: :cry: :cry: Nem baj, ezt a szerepet is el kell játszani valakinek, csak én nem veszem ilyen könnyen. De Lillu érdeke ennyit megér, majd csak megbékélnek. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika, nyugi, ahogy Bettynek is írtam, a mi méreteink fej tekintetében ennél nagyobbak voltak és Lillu sem vízfejű :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Azért nem semmi! Betty 2 héttel hamarabb szült és így is ilyen jó kis méretes baba lett!

Kép
sz.veronika

Dytke: Más infód nincs Bettyről? Arra emlékszem, hogy ma ment vagy ment volna ctgre. Lehet, hogy ott láttak valamit? Jaj, olyan kíváncsi vagyok, mert csak pár nap van a kiírásban köztünk.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi - nincs több infóm, ennyit írt sms-ben. Nem akartam telefonálással zavarni, pedig engem is nagyon furdal a kíváncsiság :)

dytke

Betty, gratulálunk Szabolcshoz, jó egészséget Nektek :lol:
Vendég

gabesz, sajnálom, bunkó dolog a kh részéről, hogy nem tájékoztatják az embereket :( én akartalak még előtte hívni, hogy jössz-e, de lemerült a telcsim :(

dytke, jól megelőztél :) nem tudtam bettynát beírni, mert épp vendégek voltak nálunk, most tettem le a lányokat, készültem a hírt hozni :) még szerencse, hogy nem idegenben szült meg :)))
grati nekik!

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Ma keresztanyuztunk Kristóffal, nem voltunk itthon.

Lehidalok! Hogy rászóltam Bettyre. :shock:
Szívből gratulálok nekik! Dytke ha bármit megtudsz, kérlek oszd meg velünk.

Kriszta
Tényleg mi ez a cirkusz a szomszéddal, és én sem tudom mi ez a rabosítás, pedig apukám rendőr volt. Nekünk is elég gázak a szomszédok, egyik oldalról egy 3 gyerekes család, akik úgy besélnek a gyerekekkel, mint az álattal, másik oldalról egy 100 éves mamaka aki mindenbe beleköt, még abba is, hogy mekkora a fű nálunk az udvaron. :twisted:
Bigazdálkodást én nem ismerem, így nem tudok segíteni.

Suny
Hajajjjjj alvásprobléma. Na ebben van tapasztalatom bőven. Kristóf is jól aludt 4 hós koráig, aztán azóta szinte hetente mást produkál, iszonyatosak az éjszakáink. Néha elhúzza a mézesmadzagot az orrunk előtt, hogy 1 éjszakát végig alszunk, aztán kezdődik minden előlről. Nem hiszem, hogy ez hiperaktivitásra utalna, egyszerűen a gyerekek másak, mostmár nem csak tejcsit esznek, a foguk is közre játszik, szóval akad bőven olyan tényező, amit mi nem is gondolnánk.

Ildi
Lehet, ha elengednéd Lillut, az anyós akkor is találna kivetnivalót. Szerintem jól döntöttél.

Kép
Kép
susytunder

Gratulálok Bettynek! :lol: De jó Neki! Kezdünk kiesni?
Remélem, én még nem szülök meg, még kedden töltöm a 37-et. Úgy tudom addig koraszülésnek számít, és nem akarom, hogy elvigyék, de én is megéreztem valami időváltozást. :oops: A cukros víz miatt én is aggódom. :roll:

Ildi: engem is nagyon felbosszantana, hogy a hátam mögött döntenek, és mi az, hogy napokra elvinnék az egyetlen gyermekemet??? Teljesen jogos a felháborodásod! Egyébként a barátnőm kisfia is ennyi idősen lett először leadva a nagyiéknak, akiket nagyon szeretett, mégis olyan hisztériát levágott este, hogy haza kellett vinnni. Anyukám ugyanezt mesélte rólam, hogy 1,5 évesen haza kellett vinnie a nagyinak, mert annyira kiborultam. Szerintem egy ilyen pici gyerek még nehezen viseli, ha nincsenek ott a szülei, bár nyilván nem mindegyik.

Kép

Kép
nikuc

Kriszta: milyen indokot hoztak fel ellenetek? Nem hiszem el, hogy csak úgy be lehet mószerolni valakit, és így megalázni! Felháborító! Ha meg egy nőt agyonvernek otthon, csak akkor mennek ki, ha már vér folyik. Gáz ez az egész.... :shock:

Kép

Kép
nikuc

Ildi, nehéz a kérdés. Bene anyuéknál aludt kb ennyi idősen 2 éjszakát. De előtte már itthon volt, hogy anyu vigyázott rá, vagy ő fektette. Nálunk az a tapasztalat, hogy 1 éjszaka ok, még a 2 is, de 3. már nagyon sok volt neki, ilyen tavaly télen volt, szintén anyuéknál. jól érezte magát, és nem is volt semmi, csak esténként emlegetett.
Viszont volt egy időszak, amikor Bene senkivel nem maradt meg, nagyon anyás volt, olyan 1,5 éves korában, akkor természetesen nem hagytam ott, maximum a nagymamámnál, ezt nem vette zokon. Amikor feloldódott a félelme, és tudta, hogy visszajövök, (egy játszóházban szoktattam rá, 10-20 percekre hagytam ott, aztán mentem vissza, és játszottam vele, amíg feloldódott) akkor volt megint, hogy mások is vigyáztak rá. De nélkülünk csak 3x aludt anyunál, és egyszer húgomnál. (ez utóbbi murisra sikerült, mert Bene nem akart lefeküdni, és éjfélig nézték a kisvakondot. :))

Rózsaág, nagyon egyetértek és együttérzek veled. Az én Villőm is születésétől kezdve tartotta a fejét. Soha senki nem fogott gyanút, pedig ugyanúgy lehetett volna ez is rossz előjel. És miért kell ennek most és így kiderülnie. Én is ezt élem át Benével mostanában a füle, nem beszéde, fejlesztése miatt. Miért nyugtat védőnő és gyerekorvos, hogy minden rendben, amikor már fél éve is többet tudhattunk volna???

mtunde

Betty, szívből gratulálok.

mtunde

Lányok!

Aki kérte, elküldtem a címet! Ha valakit véletlen kihagytam, kiabáljon és küldöm, csak kicsit fáj a fejem és nehéz volt ma a 2 kicsivel!

Betty!

Hatalmas gratula a szép nagy Szabolcs babához! Legyetek nagyon-nagyon boldogok! Várunk vissza!

mzsperx!

Az én kislányomat 1x itatták meg cukros vízzel, szerintem ezt kikerülni nem lehet, hacsak nem tudod magadnál tartani 1. éjjelre a babát! Nálunk ugye ez nem volt lehetséges, ahogy a szüléstörténetben is írtam, Kamillát meg kellett figyelni a vajúdás alatt gyorsan zakatoló szivecskéje, meg a sok lenyelt magzatvíz miatt. Bemehettem hozzá, de ki nem vihettem, eleve éjfélkor kerültem át az osztályra, így szerencsére nem kellett sokáig nélkülöznöm a kislányomat. De éjjel szerintem tuti nem adják oda a babát és, ha kint van náluk, akkor, ha sír, megitatják. Nem is akarják letagadni, nekem is mondták! Utána odaadják majd az üveget a cukros vízzzel, de nem köteleznek rá, hogy add a babának (én pl. úgy megfeledkeztem a péntek hajnelban odarakott cumisüvegről, hogy hétfőn ott is felejtettem az éjjeliszekrényen, amikor hazajöttünk :oops: :lol: )! Az meg, hogy 1. éjjelre kiadják-e a babát, nagyban függ attól, hogy melyik csecsemősnővért fogod ki! Te jó eséllyel pályázol, mert nem 1.babás vagy!

Márti
borossné becz márta

Betty, ez ám a meglepetés! :lol: Gratulálok!

Rózsaág, az orvoshelyzetről ne is beszéljünk :cry: Elég siralmas, hogy mennyi felületes doki van, és míg én felnőtt fejjel csak elmondom, hogy mi a gondom, és utána tudok járni, addig egy pici baba egészsége csak rájuk van utalva. Még jó, hogy te résen voltál, és nem hagytad annyiban a dolgot! Remélem, mostmár hamar rendeződik minden. Sokszor olyan ártatlanok a jelek, amiket egy laikus szülő hogyan is ismerhetne fel!

Kriszta, Ezt én sem értem, mi az hogy mindjárt rendőrségi ügy, meg ügyvéd??? Pont valamelyik nap volt az a pár a tévében, ahol a nő volt élettársa többször fenyegette, megtámadta őket, és semmi nem lett belőle, amíg le nem lőtte a pasit, erre jön a te szomszédod, és téged azonnal berángatnak a rendőrségre??? Mindig is tudtam, hogy ez itt csak egy nagyon idézőjeles 'jogállam' :evil:

Ildi, szerintem ez teljesen gyerek és nagyifüggő, hogy mikor 'lehet' elengedni. Mi aludtunk már hárman mindkét nagyszülőnél, voltak a fiúk mindkét helyen, amikor én suliban voltam, és itthon vigyáztak már rá pár órára anyósomék is, meg anyu is. Lassan, de szoktatjuk őt, de Samu pl egyébként is egy nagyon közösségi kisember egyelőre, minél többen foglalkoznak vele, annál jobban élvezi, és ugye a nagyik megtehetik, hogy egész nap vele foglalkozzanak :-) Nappalra én már úgy érzem, ha nem is reggeltől estig, de hosszabb időre rájuk lehet bízni, nálunk vagy anyósoméknál, ott hetente eltöltünk egy napot, az is ismerős terepnek számít. Az egyedül ottalvást viszont úgy gondolom, csak akkor merném megengedni, ha már rendesen kommunikál, és meg tudja mondani, ha valami baja van, nem 'csak' sír. Mert hiába vannak vele sokat a nagyszülők, azért ők nem tudják olyan jól kitalálni, mit is akar. És főleg, ha előre meg lehet vele beszélni, megérti, és látszólag nem tiltakozik. Még így is lehet, hogy menet közben mégis kiakad, így amíg be nem járatódik a dolog, addig tuti a 'közelben' maradunk mi is. Sose bánd, hogy te vagy a rosszfej, mert mindez Lillu érdeke, és csak ez számít. Ha neadjisten nem úgy sül el a dolog, ahogy anyós gondolja, akkor majd jól az orra alá lehet dörgölni, hogy ugye csak számít valamit, hogy te az anyja hogy érzed, mert a te gyereked, te ismered a legjobban, és ha nem akarja egy életre elijeszteni az unokáját, akkor talán nem erőlteti ezt a dolgot, amíg a gyerek nem érett meg rá. És én is nagyon leüvöltöttem volna apja fejét, ha ilyet csinál, sőt, le is fogom, ha bármit egyeztet bárkivel a gyerekről nélkülem.
danann

márti, köszi a választ. hihetetlen, milyen rövid az agyam, igazán nem régen olvastam a történeted :))) nahh, mindegy, már kezdem megszokni, hogy elhülyültem.

KépKép Kép
mzsperx

Köszi lányok mindenkinek még egyszer a biztatást :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Hát egy hétig nem voltam és nagyon sokat kellene visszaolvani de a sok görgetéstől fáj a szemem így most átugrottam pár oldalt. :)

Szombaton elmentünk anyához és ott jött ki rajtam a nátha, elég rosszul éreztem magam lázas is lettem úgyhogy ottmaradtunk amíg nem lettem kicsit jobban. Most már jobban érzem magam, remélem a babu nem sokat érezett meg az én rosszul létemből.

Most olvastam Márti történetét és nagyon meghatódtam és minden egyes pillanatba magamat képzeltem bele. Rémísztő volt az a tudat hogy mi van ha én nem vagyok rá képes? Mármint biztos az vagyok csak, hát így szülés elött sok minden jár a fejemben nem is nagyon tudom kifejezni magam. De Márti gratulálok az édes kisbabádhoz, és minden elismerésem a Tiéd! Meg persze a többi anyukájé is akik már "túlélték".

Tegnap voltam dokinál a vérnyomásom már nem magas de a gyógyszert szednem kell továbbra is. A baba szive tökéletes.
2hét múlva megyek ultrahangra már nagyon várom!

Most nem is tudok mást írni teljesen Márti és Kamilla hatása alatt vagyok :)

Mindenkinek szép napot!
Hányosoknak kitartás és sok folyadék tudom milyen én 5hónapig hánytam non-stop. :)

Üdv, Dia

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?