2008.10.01 13:44
Szerző: pilchard
Sziasztok
Én eltüntem,voltunk kórházban,egy virusfertőzéssel(3 napos láz),nem evett,nem ivott,infúziót kaptunk azért kellett befeküdni.Egyik nap rosszul lett,mindjárt idemásolom amit irtam egy másik topicra.
A történet:kedden reggel észrevettük hogy az egyik szemrése Petykának szűkebb,úgy tünt hogy lóg a szemhéja,és mivel azt izom tartja,ez nekünk ugye fontos tényező igy bevittük a szemészetre.Ott mindent rendben találtak szemészetileg,azt mondták konzultáljak a neurológusunkkal.Fel is hivtam,de Ő azt mondta Ő már ezt akkor is látta amikor Nála voltunk vizsgálaton.Pedig akkor nekem egyáltalán nem tünt fel még.Ahogy hazjöttünk figyelgettem Petykát és hát nem tetszett.Nem olyan volt mint szokott,tudtam hogy valami van,és hogy be kellene mennünk vkinek megmutatni.Nem jól evett,bágyadt volt,a szeme is olyan kis kómás,a mozgásai is lelassult.Felhivtam a gyerekorvos ismerősömet(aki a születésekor volt pont ügyeletes,innen az ismeretség,Ő kezelte akkor is mikor visszakerültünk,és már tegezőviszonyban vagyunk azóta,nagyon kedves aranyos doktornő)és mondta hogy az a legjobb ha bemegyünk(előzményeinkre való tekintettel)vesznek egy vért,vérgázt,és ha nincs semmi eltérés akkor reggel visszaminősitenek minket ambulánssá,és hazamegyünk.Bementünk kedden este,vettek vért Petykától,és azt mutatta hogy virusfertőzése van,és addigra már tök lázas is lett.Méznek nem jót mondtam sztem,nem a mandulája volt begyulladva,hanem a torka de nagyon csúnya hólyagos volt.Szóval bent kellett maradnunk,szerdán egész nap lázas volt,kapott infúziót,mert enni nem nagyon akart.
Úgy volt hogy péntek reggel hazajöhetünk ha nem lesz egyéb tényező.Persze lett.Csütörtökön próbáltam adni Neki egy kis bébiételt,kb.5 kanállal evett.Aztán 10 perc múlva láttam hogy vmi nem okés,gondoltam ki fogja hányni,odarohantam elforditottama fejét,ki is jött akaja.Aztán felvettem,majd mikor letettem láttam hogy hófehér.Kimentünk szólni a dokinak,addigrameg elkezdett megint márványozódni,tiszta kék lett.Gondolhatjátok,a gyomrom egyből görcsbe rándult,olyan ideges voltam hogy ,,Jöttek anővérek,monitor,vettek vérgázt,szóltaka főorvosank,petyka tiszta hideg volt,a keringéde nem volt jó,betakartuk jó sok takaróval hogy melegedjen,,vérnyomása,pulzusa jó volt,a légzésszáma az magas.Megjött a vérgáz eredménye ami magyon rossz lett,gyakorlatilag lehetett volna hivni a mentőt az áthelyezéshez(vácon nincs intenziv),közben már a szine fehér volt „csak”,és aludt,de nem kapott semmit,se oxigént se semmit,vártuk hogy melegedjen,persze minden készenlétben volt helyezve,hát erre mit csinál Petyka?fél óra múlva kinyitotta a szemét,az első embert akit meglátott megörvendeztette egy nagy vigyorral,majd nekiállt tapsikolni(azt egy hete tud)ÉS mindenki csak állt és nézett hogy akkor most mi van?ja csináltak egy mellkas rtg-t is,hogy nem aspirált e-nem nyelt e a tüdejéba vmit,de én tudtam hogy nem,hiszen ott voltam és egyből oldalra forditottama fejét,a rtg negativ is lett.Utána nem lett lázas,sőt jó alacsony lett a hője,posiban mérve 36.2.Egész du semmi nem volt,hajnalban két óránként evett,és tegnapra kijöttek rajta pöttyök,amiből kiderült hogy exanthema subitum,azza a 3 napos láz betegsége van.És hogy ha a pöttyök megjelennek,akkor már nem lehet lázas,és igy is volt,azóta nem is volt lázas.Csak emiatt a történés miatt nem mertek elengedni minket pénteken.A doktornő arra gondolt,és közben konzultált is neurológusunkkal,hogy nem tipusos lázgörcse lehette,bár nem ment fel utána hhője,úgyhogy ez is csak egy ötlet,meg nem is görcsölt,de biztos hogy valami idegrendszeri eksön zajlott,igy a neurológusunk fog csinálni egy EEG-t.Az étvágya még nem fényes de alakul.Csak fáj a pocakja szegénynek,mert valszeg a virus arra is ráhúzodott.
Na ezt megakartam Nektek irni azóta már ezerszer,egyszer mikor volt időm irtam is egy csomót de elszállt na olyan pipa lettem hogy nem is tudom,nagyon!!Amikor hazajöttünk akórházból Ami egy pár napig extrém hisztikkel örvendeztette meg,csak nekem csinálja,ez már azóta kiderült.Plusz biztos bénaság,nem tudom beosztani az időmet,főzni,mosni,vasalni,stb,gyerekekkl játszani,levegőzni menni,stb,nem tudom mit hogy kéne hogy minden beleférjen a 24 órába.Én mindennap olvasom amiket irtok,de sokszor már nincs energiám vagy időm irni,mostanában nem telik el nap anélkül hogy ne aludnék el Ami mellett az esti alvásnál.
Amúgy voltunk EEG-n,nem találtak semmit, ahogy vártuk(legalábbis mi),és kis elégtételt is kaptam,azt mondta a nő hogy érett az agya a korához képest--a hullámokból látta ezt),ez azért fontos nekem,mert aneurológus elküldött minket értelmi fejlődés vizsgálatra.HAt hónaposan megtanult tapsolni,tegnap azt mondt avédőnőm hogy 8-9 hó az átlag,úgyhogy akkor nincs itt semmi gond az agyával.Mozgásilag ugyanott vagyunk,forog,hasal,és ennyi.Kimaradt 6 dévény kezelés a kh miatt kettő,meg a dévényes csaj is kórházban volt,ez nem jó,de hétfőn már elkezdtük megint.Jó lenne ha elkezdene kúszni vagy hasonlót.Amúgy utál már feküdni,de nem ülhet sokat (kézben )mert nem tesz jót neki.
HA zárt lesz a fórum,szivesen mennék,de nem igérem hogy gyakran tudok irni,viszont szeretem olvasn amiket irtok,úgyhogy döntsetek Ti,nem sértődök meg ha nem mehetek.