Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! K betűseket mikor ehet a baba? Gondolok itt káposztára, kelkápira, karfiolra, kelbimbóra, és hogy spárgát ehet e?
Kristóf sosem volt hasfájós.

Hoztam nektek pár képet Kristófról.
Kép Kép Kép

Kép
Kép
susytunder

Márti
Már annyit akartam kérdezni, hogy a link kint legyen még a névválasztásról?

Kép
Kép
susytunder

Milyen szépek a gyerekek! Ez volt a kedvcsináló! :lol:

Én sem merek már utazgatni. Nálunk szanaszét van a család, 1 órán kívüli távon, és mondtuk nekik két hete, hogy most már nem megyünk sehova. Félek nagyon, bárhol beindulhat a szülés.

Úgy látszik, ezek az anyósok szeretnek mindenbe beleszólni. :lol: Az enyém nagyon rendes, és segítőkész, de nem szeretném, hogy jöjjön segíteni, mert Ő is hasonló típus, és egy idő után idegesít. Pedig jó szándékú. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Most lehet, hogy ki fogtok röhögni... épp a csomagomat ellenőrzöm, és eszembe jutott, hogy mosogatószert és szivacsot nem kell vinni???? Teszek be bögrét, és azonnal oldódó leveseket, amiről eszembe jutott, hogy valahogy mosogatni is kéne.

Kép

Kép
nikuc

Köszi lányok, én sem gondolom, hogy anyu rosszat akarna, csak néha olyan meggondolatlan és ha pont olyan hagulatomban kap el, akkor nagyon ki tud akasztani!

Susy - Kristóf nagyon cuki! Én is, én is! Lehet nem is bánnám ha nem jutnánk el a szülinapra... :oops:
Én is kíváncsi leszek mennyit mérnek holnap.....

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Gabi - Remélem azért gyógyszert nem kell majd szednem.

Én is csak azért vállaltam be az utazást, mert unokatesómék felajánlották hogy levisznek, egyébként nem mennék, az tuti.

Nikuc - Én még a poharat sem raktam be, de most, hogy mondod...még jó, hogy itt lakunk a kórház szomszédságában, ha valami égetően fontosat itthon hagynék, apa se perc alatt be tudja hozni. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Édesek a srácok!!!

Betty - igen, emlékszem, köszi az infót! És vigyázz a vérnyomásodra!!

Gabesz - azt hiszem te írtad, hogy a nyitott méhszáj miatt nem mersz tornára menni. Nyugodtan menj, csak mondd meg, és akkor ha van esetleg olyan gyakorlat, ami nem tenne jót, azt nem kell csinálnod.

Manka - Ambi is 20 perceket alszik, azt is kb. 3-szor egy nap. Semmire nincs időm mellette, csak éppen arra, hogy wc-re menjek és egyek. Mostanában már 20-30 percet elvan a járókában, ha éppen nem fáj a hasa. Ne legyen lelkifurdalásod, kell nekik, hogy egyedül is le tudják magukat foglalni, és csak jónekik. Ambi mindig mosolyog a maciknak a játszószőnyegen, meg beszélget velük, pedig még nincs 7 hetes :)

Kriszta - kérdeztem, csak biztos átsiklottál felette, vagy nem volt időd, hogy ha már nem fog fájni Ambi hasa, akkor mikor adjam neki a vizet? Mert most, ha szopi közben (általában az elején) elkezd sírni, vagy közvetelenül után, akkor adok neki. Ti hogy csináltátok? Köszi!

dytke

De jó Nektek! Én inkább átgondolom a dolgokat, nehogy valami otthon maradjon. Mi cirka egy órányira lakunk. :D
Nekem van egy listám, ami vagy egy oldal, és mire mindent bepakoltam, két táska teli lett. :lol: Nem hátizsákok. :lol: És még nincs bent minden. Pl. ha császár lesz, nem pakolok mindenféle gátfertőtlenítőket.

Szerintetek még járjak tornára? Már annyira nehezemre esik. A társaság viszont nagyon jó. Lehet, hogy inkább telefonszámot kéne már cserélnem. :lol:

Mai sztorim: bementem a patikába steril gézlapot venni a baba köldökére nagy magabiztosan, erre megkérdezték, hogy 10x10, vagy 6,5x6,5. Szerintetek? Nekem fogalmam nincs. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc - én 10x10-et vettem

dytke

nikuc!

Nem hülye ötlet! Én kénytelen voltam lanolinos babaszappannal mosogatni... :lol: Pedig majd' 2 éve a Rókusba vittem szivacsot és mosogatószert is. Ez most kimaradt!

Susy!

Hát én nem bánnám még egy kicsit... szinte minden nap megnézem...kicsit érzelgős vagyok mostanában! Már tudom, mi lesz a jutalom, csak szükségem van rá egy kis időre, hogy minden nyertes megkaphassa!
És Kristóf-képeket is imádom! Asszem ideültetem a hercegnőmet a gép elé, hogy válasszon! :lol: Gyönyörű kis pasik vannak itt!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm! Én mindkét félét, de akkor megyek, veszek még a 10x10-ből, gondolom egy nem elég. Meddig kell használni? :?
Van 70%-os alkoholom is, az nem tudom mire, csak vettem. (mondjuk kisollót fertőtleníteni)
Meg a gyerekorvostól is kaptam egy halom receptet, amit majd aznap kell kitöletni, és kiváltani, ha megszületik. Nem tudom, hogy azokon kívül kell-e valami.
Van valami hexa.. izé köldökápoló, popsikenőcs, kúp láz esetén, valami alkoholos köldökkezelő, fürdető, testápoló, konakion, vigantol. Még valami gyógyszerre, kozmetikai szerre szükségem lesz? :roll:

Kép

Kép
nikuc

Lányok!

Kamilla köldökcsonkja leesett pénteken, akkor volt 1 hetes. Szerintetek meddig normális, hogy utána még kicsit vérezzen a köldöke? Alkoholozom, de még mindig vérezget kicsit! Holnap viszem védőnőhöz mérni, majd megkérdem, de azért szeretném tudni, nálatok volt-e ilyen és meddig tartott? És ne nevessetek ki, hogy a 4. gyereknél ilyen kérdést teszek fel, de a fiúknak jóval később, 2 hetesen estt le és utána már nem vérezgetett egyáltalán nekik!

Márti
borossné becz márta

Na, én nézek is valami tárolóalkalmatosságot, amiben el tudok vinni némi mosogatószert. Gyorsan be is csomagolom.

Kép

Kép
nikuc

nikuc!

A 70%-os alkohol a köldökápoláshoz kell! Nagyon nézd meg, hogy csinálja a csecsemős, az én 1. kisfiamnak kis híján hashártyagyulladása lett, mert a nővérkék feleannyira sem voltak segítőkészek mint most! Fültisztító pálcikát is vigyél, szerintem azzal lehet a köldökcsonk alá a legjobban benyúlni! Ha csak körbetörlöd vattacsomóval, az nem elég!
Nem hiszem, hogy más kell, nekünk babasamponunk van még+ én Sudocrem-et használok popsikenőcsnek, ugyanis az én manóim bőre extra érzékeny és simán kicsípi a popsijukat a pisi-kaki, ha csak a gyógyszertári popsikrémet használom! Sudocrem-et viszont nem érdemes venni, mert a kórházban kapsz termékmintát belőle!
A Hexaclorofen pedig szárító-fertőtlenítő hintőpor szintén köldökcsonkra!
Magadnak pedig vigyél Garmastan kenőcsöt, ha a szopi kezdetben megviselné a melledet!

Márti
borossné becz márta

Tünde!

Viki lesz az! Most ugyan tépett és vöröses a haja! A Rókusból csak Ő és Judit jött át, úgyhogy tuti!

nikuc!

Hintőpor és alkohol lesz a kórházban is!

De jó Nektek, hogy így készülődtök! Olyan izgi, nem? Már most szívesen szülnék újra, komolyan, csak a gátvarrást mellőzném... :roll:

Márti
borossné becz márta

Márti - A kórházban az előadáson a doki azt mondta, hogy miután leesett a csonk 7-14 napig még váladékozhat és az összetapadt hintőport is ki kell törölgetni. Ehhez nem adnak cuccot a kórházban, mert akkor holnap torna után még én is megyek a patikába... egyenlőre csak a receptejim vannak, meg Garmastan, Aloe First, fültisztiító és Sudocream, de akkor vennem kell még steril gézlapot meg alkoholt is? :roll: Van pelenkám, popsitörlőm + magamnak a hálóngek papucs, betét stb. Van még vmi elegnedhetetlen, amit kihagyhattam?

Nikuc - Ha már nem esik jól, szerintem már ne menj, de ahogy érzed. Nekem tök jól esik a mozgás meg a társaság is.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Közben a felét megválaszoltad. :lol: Köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hát, ha a kisfiam nem fordul, a gáttal nem nagyon kell foglalkoznom, inkább a hasamra kell vinni valamit, amitől gyorsan gyógyul. :(
Viszont mellbimbóápolót tettem be. Vettem valami bioolajat, amit nem kell lemosni, gyorsan beszívódik, és semmi baja nem lesz a babának se. Remélem, beválik.
Dobtam be fülpiszkálót, bár önző módon magamra gondolva. :oops: :lol: A sudokrémről hallottam, nagyon sokan dícsérik. Gondolkodtam is, hogy veszek egyet, állítólag mindig jó, ha van otthon. :)
A köldökfertőtlenítést próbáltam megkeresni neten is, hogy azért valami fogalmam legyen, de majd jól megfigyelem. Nagyon izgulok, hogy menjen.
Tényleg nagyon izgalmas ez így már a végén. Már egy hónapja be van pakolva a csomag, azóta azon gondolkodom, mit felejtek el. :P

Neked már van egy nagyon szép kisbabád, és gyönyörű gyerekeid! Én is már tartanék ott! Olyan jó lehet! :D

Kép

Kép
nikuc

Gézlap kell a baba köldökére? Zsófinak sosem volt :roll: A kórházban sem, meg itthon sem.

Márti, Zsófinak egy hetesen esett le, de neki utána nem vérzett kicsit sem.
Vendég

Sudocreamet tényleg adnak a kórházban, nekünk az nagyon sokáig kitartott, szerintem azt ráértek venni :D

Mi voltunk ma vérvételen, Zsófival ketten mentünk Pestre, babakocsi nélkül, és nagyon ügyes volt :)
Vendég

Betty!

Gézlap nem nélkülözhetetlen! Én egyik gyerkőcnél sem használtam! :oops: Mondjuk a kórházban sem mondták, hogy kell!
Köszi a gyors választ!
Popsikenőcs is van a kórházban egyébként!
Nem tudom, mit takar a stb. :lol: , de wc papír (nagyon puha) papír wc-ülőke, melltartóbetét és valamilyen illatmentes sensitive popsitörlő gátkörnyék tisztításra fontos lehet! És minden, amitől jól érzed magad!
Ja, textilpelus a babának nem árt néhány db, a pelenkázóra pedig valami alátét, persze arra is jó a textil pelus. Érdemes kis sapkát is vinni (hátha az ajtó mellett lesz az ágyad, nehogy huzatot kapjon a bébi) és eseteleg kis kesztyűt, ha túl hosszú körmökkel jönne a világra, mert azt 1 hónapig levágni nem szabad, viszont, ha végigkarmolja az arcát a baba, hát úgy néz ki, mintha cicákkal verekedett volna!

Márti
borossné becz márta

Szió

Gyosr bekukk! A helyzet nálunk fokozódik! :evil: :evil:
Inkább elviselném anyóst, még akár hetekig!!! is, mintsem rendőrségi ügyem legyen. Röviden a lényeg, hogy a szomszédom, akit bepanaszoltam az önkormányzatnál, feljelentett zaklatásért. Munkának lőttek, most a rendőrségre rohangálhatok.
Holnap egy megalázó dologban lesz részem! Rabosítás! :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:
Ma már sírtam pár órácskát! :cry: :cry:

Dytke
Bocsi, ne haragudj, hogy nem válaszoltam! :oops:
Minden nap a nappali etetések közben adtunk (nurofenes kis mércés fecskendővel) 8 ml-t. Tudom 5 ml van az üvegre írva, de azt én keveseltem. Csak Nappal!Éjjel nem adtunk. Akkor is ha nem fájt, nem sírt pocakfájás miatt. Így kb 1,5 hónapon keresztül, mindennap adtuk a G.W-t.

Márti
Zétinek is 7 naposan esett le a köldökcsonk. Vérzett neki is a seb. Azt mondta a doktornő (megíjedtem, felhívtam), hogy normális a vérzés. Mossam le alkohollal, de a szárító hintőport már ne tegyem rá.

Ne haragudjatok, ennyi tellett. :oops:
Vendég

Kriszta!

Azért szorítok, hogy amennyire lehet, minden rendben legyen holnap! Rémséges szomszédokból nekünk is bőven kijutott! Ha tehetnék, megfojtanának minket egy kanál vízben, csak azért, mert a házunkhoz vezető magánútban nekünk is van tulajdonjogunk!
Köszi, a hintőport én is mellőzöm péntek óta! Valahogy volt egy olyan érzésem, hogy oda belülre jobb lenne, ha nem kerülne!

Na, megyek aludni, mert kis virágszálam pontban éjfélkor és 4h-kor követeli a jussát! És ez a gyerek az, aki-legalábbis egyenlőre- tényleg alszik naponta16-18 órát, bár szerintem a 20 is megvan!

Márti
borossné becz márta

Márti!
1hetes volt Míra mikor leesett a köldökcsonkja. Azt mondta a dokink és a védőnénink is, hogy ilyenkor adjak neki 1 ampulla K-vitamint és nyugodtan szórjam be hintőporral.
Nálunk működött, nem lett semmi baja tőle. K-vitamin a vérzékenységet szünteti meg, a hintőpor pedig gyorsabban szárítja. Ha jól emlékszem 2x kellett beadnom neki, többször nem amikor elég nagy foltban vérzett.

Manka!
Homeopátiás könyv:
Gabrielle Pinto és Murray Feldman
Gyermekek gyógyítása homeopátiával
(átfogó kéziköny a lelki zavark és testi tünetek kezeléséhez)
Útmutató szülőknek és szakembereknek.
Édesvíz kiadó

Én az Alexandrában vettem az Nyutati téren, igaz 1 évvel ezelőtt.

Danann, Susy!
Fiúk gyönyörűek. Már felhívtam rájuk Míra figyelmét.

Susy!
Annyiszor akartam kérdezni már. A hátfájásod és a kézzsibbadásod elmúlt véglegesen a csontkovács óta?

Szalamandra!
Akkor mire megszüljük a 3. babát már nem is paramamik, hanem paraanyókák leszünk??? :lol:

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Voltunk ma hallásvizsgálaton. Sajnos csak az egyikfélét sikerült elvégeznie a dokinak. A lényeg, hogy tényleg nem hall rendesen Míra. A kérdés, hogy a náthától nem, vagy egyébként sem?
A füle nem savós és nem gennyes ez kiderült. Ez objektív hallásvizsgálat volt ami csak a külső- és középfül vizsgálatát jelenti. A reflexvizsgálathoz nem volt elég nyugodt Míra. Ezzel lehet megnézni, hogy a belsőfülből az információk eljutnak-e az agyig és jön-e visszajelzés és ha jön milyen mértékű. Kb. 10-15 másodpercet kellene mozdulatlanul kibírnia Mírának és akkor okosabbak lennénk. Sajnos ezt kórházban csak altatásban végzik, amit én nem engedek meg. Inkább kivárom, hogy elaludjon a gyerek és úgy vizsgálja meg a doki.
Végül kaptunk orrcseppet amit a Heim Pál Kórházban használnak. 10 nap múlva kell visszamennünk. Remélem Míra aludni fog amikor odaérünk és sikerül elvégeznie ezt a vizsgálatot a dokinak.

Kép Kép
rozsaag

Hú Rózsaág, az a 10 nap nekem nagyon sok lenne :oops: hátha az alaposabb vizsgálat segít. Kocsiban meg talán jó esély van, hogy elaludjun Míra :wink:

Susy!
Kristóf nagyon szép :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Betty még neked akartam... szerintem se vonatozzál már (mondom én aki az uccsó vizsgálatra is vonattal ment, igaz innen csak 20 perc a Nyugati, ahol Szabó doki rendelt :lol: ) :oops:
én sem lennék nyugodt máshol aludni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Én kocsival mentem egyedül az utolsó vizsgálatra, jó nagy dugóban, 40+4-nél :lol: Anyukám aggódott is, hogy a Váci úton fog egy autóban megszületni az első unokája :D
Vendég

Jaj én is egyedül vagánykodtam, igaz 39+3-nál csak :lol: én akkor már vezetni nem mertem :lol: Nálunk itthon szülést prognosztizáltak a szülők, mert szerintük hamarabb kellett volna a kórházba rohannunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Betty!
Éjszaka elfelejtettem. Én sem vonatoznék. Biztosan megérti anyukád is.

Manka!
Dévény tornász volt nálatok?

Lányok!
Holle termékeket hol lehet vásárolni???

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Én is merész voltam nagyon. 5 perces fájásokkal levezettem és vissza a szerpentinen Szentendrére hivatalos ügyeket intézni.
Utólag nagyon felelőtlenség volt tőlem. Nem fogtam fel, hogy a rossz közérzetem már a szülés előjele. Mivel fájásgyenge voltam és nagyon enyhén éreztem őket, nem gondoltam hogy ebből szülés lesz. Jó, hogy ez volt a második szülésem. :oops:
Hiába, sajtkukac vagyok, nem bírok megülni a fenekemen. Ikrek jegyű a " :) rosszabbik" fajtából.

Kép Kép
rozsaag

Jó reggelt!

Márti - Amiket még írtál, azok megvannak, Wc-ülőkét még nem kaptam, de matervezek menni a Dm-be, hátha most lesz. Popsitörlőből a Neogranormont vettem, gondoltam ez jó lesz mindkettőnknek elsőre. :lol: Sapi, kesztyű még a komódban, de mindjárt áthelyezem őket!

Kriszta - Durva lehet ez a szomszéd! Nekünk is kijutott a jóból, de ennyire még nem durva a helyzet. Kitartás!

Ildi, Panndi - Köszi, azóta lehiggadtam. Anyuval még nem beszéltem, de Tominak meséltem, neki is fennakakdtak a szemei. Mindegy, eldöntöttem, hogy szombaton jövünk vissza unokatesómékkal, most már csak azért is. :wink: Anyu meg úgyis fog hívni még addig, majd beszélek még vele.

Rózsaág - Hű, ezek nem túl jó hírek. Remélem csak a nátha miatt van és et fogja igazolni a vizsgálat is 10 nap múlva.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ja, Márti, igazán nnincs mit, végre egyszer én is segíthettem és tudtam válaszolni a feltett kérdésre! :wink: MEglehetősen bizonytalan leendő anyuka lelkemnek kifejezetten jót tett. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Október 1 van. Nagyon itt az ősz.

Köszönjük szépen a dicséretet. :)

Nikuc
Nekem Kristóf a 34. héten fordult be, és nagyon aggódtam, végül más miatt lett császár. Engem mindenki azzal biztatott, hogy akár utolsó pillanatban is befordulhat. Ismerek is ilyet, aki így volt, szóval fel a fejjel. A sebgyógyulást nem tudod gyorsítani, szerintem.

Rozsaag
Teljesen jól van a hátam és a kézzsibbadás is elmúlt, pedig Kristóf egyre nehezebb. Még elkellene mennem egy alkalomra, csak szabadságon volt a csontkovács, meg betegek voltunk, de hamarosan sort kerítek rá.

Márti
Apa azt mondja meg is maradhat az oldal, mert egy ingyenes tárhelyen van. És azt is mondta, hogy bárkinek szivesen csinál, ha még ilyen, vagy hasonló adódik. ( A számítógép a második felesége)

Folyt. köv. nyűglődés van.

Kép
Kép
susytunder

Kriszta - köszi a választ!!! Nem semmi ez a szomszéd :evil: Kitartás!!!

Márti - én úgy tudom, hogy 2 hétig ne szabad vágni a körmét, nem 1 hónapig. úgy tűnik ebben is igaz, hogy ahány szakember, annyiféle nézet....

Ambinak sem tettek gézlapot a köldökére a kórházban, itthon a doktornő mutatta meg. Nekünk azt hiszem a 8. nap körül esett le, és utána pár napig vérzett.

Képzeljétek! Az én pici fiam 3. napja csak egyszer kel éjjel. Este nyolcor elalszik és fél 3, köv. éjjel 3, most meg fél 4-kor kelt. Utána visszaalszik még 2-3 órára. Nagyon büszke vagyok rá :) És alakul a nappali napirendünk is :) Bár nappal még mindig nagyon keveset alszik, mindig felébreszti a pocakja, de tegnap már simán tudtam főzni egy gulyáslevest megszakítás nélkül :) Ez nagy szó nálunk. A járókában is egyre jobban elvan.

Nem tudom megdícsértem-e Samut és Kristófot, ha még nem, akkor most megteszem. Nagyon helyesek, igazi kis huncut mosollyal :)
Imádom őket!!

Ambiról most ez a kedvencem : Kép

dytke

rozsaag - kívánom, hogy az a 10 nap nagyon gyorsan teljen el, és kiderüljön, hogy nincs baj!!!!!

dytke

Sziasztok!

Nikuc
, a gézlapból nekünk 1 csomag se fogyott el. Mindegy a mérete. Vattával fertőtlenítettünk. Amúgy a receptre felírt dolgokat a baba születése előtt is kiválthatod, ugyanis nincs rájuk támogatás, egyszerűen csak kikéred őket. (legalábbis a legtöbbet kiadják, max a maradékot majd hazafele, vagy szülés után apa)
Ja, és a császáros sebet nem kell és nem is lehet kezelni semmivel. :) Ja, de ha császárra készülsz, jól jön még a szívószál, amikor még nem kelhetsz fel, azzal könnyebb innod, amit viszont nagyon sokat kell már rögtön a műtét után is.

Viszont a popsitörlő gátseb nélkül is nagyon hasznos, mert a vérzés miatt 10 percenként lenne kedved zuhanyozni, de arra meg nem lesz időd és energiád, csak napi 1-2x. :)

És igen, mosogatni neked kell majd a bögrédet és az evőeszközöket. Egy konyharuha sem árt, amire ráteszed, vagy ha a szobában reggelizel-vacsorázol (amit nem szabad!!! a babákat viszont van, aki az ebédlőbe nem engedi kitolni), akkor megterítesz vele. Fúú, zacskós leves nagyon jó ötlet! :) Vagy egy kancsó is, amiben gyűjthetsz magadnak be teát. Bár ez nekem csak azért volt ilyen fontos, mert éppen a szülésem utáni napon lett zárlat az influenza miatt, és semmit nem tudtak nekem behozni. :) Másnap már szépen lementem a kis boltba a bejárathoz csokiért. :)

Márti, nálunk is hamar leesett a köldökcsonk, és úgy emlékszem, 1-2 hétig nedvedzett-vérzett még. Én is csak alkoholoztam.
Igen, Viki az, nagyon kedves és segítőkész volt. És mesélte, hogy már ő is nagyon szeretne babát!

mtunde

Susy, karfiol és brokkoli már mehet, persze valamivel lágyítva. (krumpli, répa, stb) káposztafélék még nem, asszem az 1 éves korig nem ajánlott, ahogyan a bab-lencse sem.

Ja, Viki nekem azért is szívem csücske, mert ő várta Villőt a születésekor. :)

mtunde

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint ezzel zavarok, de kaptam 3 nevet és még nem igazán tudok dönteni közötük, hogy kihez is lenne jobb mennem.
Aki ismeri valamelyiket is, létszi írjon róla. Köszönöm!

Dr. Kiss Attila
dr. Magenheim Rita
dr. Zilahi Gábor (Panndi-nál már olvastam róla, pontosan mit értesz az alatt, hogy konzervatív gátmetszés és hasonlók terén?)

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület

beu: amit írtam :) Szinte 100%, hogy lesz gátmetszés annak, aki nála szül, engem ez cseppet sem zavart, mert inkább vágás, mint repedés, csak van, aki ragaszkodik a gátvédelemhez.
Vendég

Sziasztok!
Olyan jó sokat írtatok, és hasznosakat. Van egy olyan érzésem, hogy nem tartok ki október 15-ig, így nem biztos, hogy Bettynával és Veronikával összefutok. Gombos Edina meg szerintem totál kizárt! Reggel lehet, hogy elment a nyákdugóm. Mondjuk tegnap megvizsgált a doki és mondta, hogy lehet kisebb vérzés. De ma reggel ez elég sok, barnás, nyálkás valami volt.
Én vettem magamnak nedves körömvirágos wc papírt (DM márkájú), a babának meg sensitive babylove popsitörlőt, meg Lactacyd törlőkendő is van a bőröndben. Szerintetek jók lesznek ezek? A körömvirágról azt olvastam, hogy nagyon jó a gátsebre, aranyérre (még nincs, de szülés alatt ki tudja), így én azt is viszek magammal.
Beu5: az én orvosom is Zilahi Gábor. Én nagyon szeretem, maximálisan megbízok benne. Remélem a szülésnél is így lesz. Eddig minden parám kapcsán megnyugtatott. Híve a gátmetszésnek, ezt is megvitattam vele és engem meggyőzött.

Ezek a gyerkőcök olyan édesek!!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Na, folytatás.

Dytke
Nagyon édes Ambi! Micsoda huncut mosoly! :)
Nem akarlak elkeseríteni, de én olyan boldog voltam, hogy Kristóf 2,5 hónaposan már átaludta az éjszakát, aztán valaki azt mondta örüljek, de lesz ez még másképp is. Komolyan mondom 6 hós koráig nem éjszakáztam vele, de fogzás óta minden megváltozott. De ti biztos szerencsésebbek vagytok, és nem lesz ilyen nálatok. :wink:

Rozsaag
Mi is a Heim Pálos orrcseppet használjuk/használtuk, és nagyon jó volt. 1-2 nappal utána, hogy elkezdtük használni, már nem is kellett szívni az orrát. Drukkolok nektek.
Holle-t én neten láttam webáruházban, meg most hétvégén a bababörzén, máshol még nem. :roll:

Lányok mégegy kérdés.
Tünde Köszi a K betűs kajcsis választ, most azt szeretném tudni, hogy szoktam csinálni Kristófnak anyatejes tejberizst, és tehetek e rá egy leheletnyi fahéjat, vagy kakaót?

Kép
Kép
susytunder

Csak gyorsan jövök, mert sok a dolgom, ki kell használni, hogy van, aki vigyázzon Samura.
Császár és homeopátia:
LEHETÕSÉGEK A CSÁSZÁRMETSZÉS SZÖVÕDMÉNYEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

Műtét elõtt:

szorongás oldására:
GELSEMIUM C -3o (napokkal a mûtét elõtt és elõzõ este 1-1 adag)
általános gyengeség-érzés, remegés, hasmenés, hyperventillatio

IGNATIA C - 15 (esténként 1 adag)
ingerlékenység, zárkózottság, sóhajtozás, "gombóc-érzés"

ACONITUM C - 3o (mûtét elõestéjén és reggelén)
halálfélelem, rögeszmék

vérzékenység csökkentésére:
ARNICA C - 9 (naponta 1 adag, mûtét elõtt és után egy hétig)
C - 3o (mûtét elõtt egyszer, utána 2x)

PHOSPHORUS C - 9 (mûtét elõestéjén és reggelén 1-1 adag)

trombózis-, embólia-, alvadási zavar profilaxis:
LACHESIS C - 7 (esténként lo napig) varicositas, toxaemia (hypertonia)

CROTALUS C - 3o (3 - 4 adag)

Műtét után:

seb-fájdalom csillapításra:
STAPHYSAGRIA C -7
BELLIS PERENNIS C - 7 (napi 2 adag egy hétig)

lumbal-anaesthesiát követõ fejfájás csillapítása:
ARNICA-HYPERICUM-HELLEBORUS C -3o (3-4 adag)

paralitikus ileus megelõzésére: OPIUM C - 3o (2-3 adag)
kezelésére: C - 7 (10-30-60 percenként egy adag)

keloid megelõzésére: GRAPHITES C - 7 (napi 2 adag hat hétig)

Susy, én szoktam pici fahéjat keverni, ha banános, vagy almás kását csinálok Samunak, nem mindig, csak néha a változatosság kedvéért, szereti nagyon. Szerintem azt te is adhatsz, persze csak picit, a fahéj egyébként is sok jó tulajdonsággal bír állítólag. Amikor a férjemnek baj lett a gyomrával, akkor összeolvasott sok mindent, a fahéjat pl ajánlották akkor is, hiába 'erős' fűszer is lehet, de mértékkel még gyomorbajra is jó. Szóval babának is mehet :-)
danann

Susy - igen, tudom, hogy az elején sok baba jó alvó. Én azért örülök ennek, mert hasfájós, de legalább éjjel alszik. Aztán majd meglátjuk mi lesz :)

Gabi - a babylove-os törlőkendő szuperjó szerintem. nekünk jobban bevált, mint a Neogranormon, Jonsons.

dytke

Lányok, a Holle Kenguru boltokban is kapható :lol:
Ill. akinek nincs messze a forgalmazó Biopartnernek valahol az Árpád fejedelem útján van mintaboltja :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Susy, szerintem is adhatsz fahéjat, mint ahogyan a főzelékekbe már simán lehet zöldfűszereket tenni. Hagymát és fokhagymát is kaphat kicsit.

Villő tegnap fogak nélkül is a mi nem pépesített párolt zöldségünket követelte. Nem lehet neki a sajátját adni, ha látja, hogy mi is eszünk, és az más. :) Haláli csaj, ahogyan raplizik a kajáért. :)

Rózsaág, és amúgy mit mondtak Míra hallásával kapcsolatban? Javítható? Vagy a nátha után visszatértek?

mtunde

Sziasztok!

Beu5!

Én a dr. Kiss Attilánál voltam 1x, és nagyon rendes pasi...:-))) Bár aszem szeret vágni, de gondolom ha nem muszáj akkor nem császároz. Szóval az egy alkalom során nekem nagyon pozitív benyomásom volt róla.....sajna nem tudott elvállalni, mert nyaralt akkor....de amúgy hozzá jártam volna.

Rólunk:
Sajna Nati megbetegedett, és egyfolytában szívom az orrát...nagyon sajnálom őt, úgy segítenék rajta, de most egyelőre többet nem tehetek érte. Van esetleg valamilyen praktikátok a nátha moielőbbi elmulasztására?

Dytke!
Ambi nagyon édes a képen...

Susy!
Kristóf nagyon helyes.....huncut....

Kép
sly78

Lányok!

Igaz mese jön... és nagyon szomorú!
Szeptember 10-én Erdélyben, Csíkszeredán Enikő császárral hozott világra egy gyönyörű kislányt, Abigélt. a kórházban rémes a hozzáállás, borzasztó (emberi)körülmények uralkodnak. Enikő egy másik topic-beli társunk barátnője volt. Tanítónőként dolgozott, a férje, akinek már csupán 1-2 rezidensvizsgája volt hátra, orvosnak készült. Az egész család Enikő fizetéséből élt. Azért a múlt idő, mert nem sokkal ezelőtt Enikő meghalt. A császármetszés után tüdőembólia végzett vele! Abigél, a család egyetlen várva-várt gyermeke félárván maradt édesapjával.
A másik topicon elhatároztuk, hogy amiben tudunk, segítünk nekik. Csomagot, pénzt gyűjt nekik össze egy másik topictársunk, ami majd busszal megy ki Erdélybe és erdélyi topictársunk pedig személyesen veszi át és továbbítja a családnak.
Eddig a történet. Azért írtam le Nektek, hátha így többen tudunk segíteni az árván maradt kislányon és édesapján.Babaholmit, piperét, pénzt, bármit gyűjtünk, ami hasznos lehet a családnak. Aki szeretne és tudna segíteni privi-ben küldöm a címet, ahová az adományokat el lehetne juttatni.

Márti
borossné becz márta

Márti én kérném a címet :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti
Szeretnék segíteni, kérem a címet. :cry:

Látjátok ilyenkor van iszonyú lelkiismeret furdalásom. Én azon vagyok kiakadva, hogy Kristóf nem alszik jól éjjel. De itt van, és itt vagyok, és ettől nagyobb dolog nem kell, hogy egészségesek vagyunk mi, ti, és mindannyian. :cry:

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?