Sziasztok Pöttömök és Anyukáik!
2 hónap után végre újra van netünk, így újra itt vagyok, ragyogok, illetve végre bejelentkezhetek Közétek.
Nagyon hiányoztatok!
Olvastam a jelenlegi oldalt (az archívra még nem volt időm). Gondjaink és örömeink is úgy látom azonosak.
Ahogy időm engedi jövök én is.
Adatok a táblába: István Zoltán 2003.12.18-án 19.14 perckor született 57 cm-el és 3850 g-al.
Azóta csak gyarapszik.
A 4. hétre lett mérlegünk, kiderült, hogy már 4.46 kg. Tegnap voltunk 5 hetesek, megdöbbenten néztem a számokat a mérlegen: 4.74!!!
Szóval növünk mint a gomba.
Röviden az 5 hét története (szüléstörténet talán később)
1. hét:
7 óra vajúdás után császáros befejezés, majd 22 óra fekvés. Másnap du. 5-kor rövid zuhany után irány a csecsemősszoba, Kincsem magamhoz vettem, s többé vissza se engedtem, éjjel nappal együtt voltunk.
A kórházban a hangját se lehetett hallani: ettünk, aludtunk, nézelődtünk, vigyorogtunk.
Hihetetlen, de a 2. napon már volt tejem - rengeteg. Apa 23-án hozott minket haza a kórházból begyulladt (piros) cicivel. Szerencsére bent megmutatták-tanították, hogy masszírozzuk, fejjük le kézzel. Gépet nem bírom, bimbók kirágva.
2. hét:
Katasztrófa, családi háború. Napi program: alvás-sírás. Zajok, frontok. Közben Anya kikészült (cicileg és idegileg a nemalvástól), folyton veszekszik a családdal: ne zajongj, ne gyere be, menj ki, halkítsd le, csendben járkálj, csukd be magad után, rakd el magad után, mert nem győzöm stb. Apa szerint kész anyatigris lettem: a gyerekért mindent. Túléltük.
3. hét:
Hasfájás. Pocak kőkemény. Vagy sírunk, vagy szopizunk. Vagy a 2 együtt. Anya 24 órát talpon, Csibém annyit ölben. Legalább a család aludjon. Kiderült: a tejcsináló tea + homeobogyó a bűnös. Amint abbahagytam, másnap estére a hasfájás is elmúlt.
4. hét:
Végre napirendünk van - 2 napig. Anya mire kipihenné magát, újabb esemény: egész nap cicznénk. Folyton éhesek vagyunk. Délelőtt még csak-csak elvagyunk, de déltől már csak panaszos sírdogálás és ökölrágás a program. 2 napig bírtam, a hétvégének nem mentünk neki tápszer nélkül. Szerencsére napi 1 adag (100 ml) elég volt. Nem csodálom, hogy nem győzöm: a mérleg szerint reggelente 180-200 ml-t magába szív Csibém a 2 ciciből! Délutánra meg jó, ha termelődik 50-80 ml.
5. hét:
Minden szépen alakulgat.
Csibém napközben fél-1 órákat alszik, többnyire szopi után. Majd ébren nézelődik, sikongat, szórakoztatja anyát és önmagát.
Éjszaka vagy aluszunk, vagy csak 3-5 között szopizunk. Ha alszunk, akkor anya fej 125 ml-t, azt délután 3-kor megesszük. Utána mindenki alszik 6-7-ig. Érdekes, azalatt megint szépen megtelnek tejjel a cickók.
Nos itt tartunk most.
Szép és nyugodt napot kíván:
Boróka és 36 napos Csibéje