Veronika!
Én nem számoltam, igazából a szobában nincs is pelenka, a kocsikban sem, én vettem egy 28 db-os Schlecker newborn pelust, az elég kicsi helyet foglal, de adnak pelenkát a babára fürdetéskor, meg, ha vizitkor kell, tisztába teszik! Lehet adtak is volna, ha kérek, de használtam a sajátunkat! Én mellszívót nem is vittem be, most sem fejek, kicsi lányom jól kiszívja az összes tejecskét, aztán alszik tőle 3-4 órákat!
Ami ráér szerintem, az a mellteartóbetét, olvasnivaló! Magadnak viszont vigyél be betétet bőven, mert azt csak a szülőszobán adnak, és én pl. az 1. szülésem után véreztem a legjobban! És a szülőszobai táskádba feltétlen rakj wc-papírt! A szobában van 1 éjjeliszekrényed, a többi cuccot én az ágy alatt a táskában tartottam! Szopipárnát vagy valamilyen kényelmes párnát a szoptatáshoz érdemes bevinni, mert szék nincs és nem mindenkinek jön be a fekve szoptatás! Lepedőt cserélnek, ha kéred! Elvileg szekrény is van a szobákban, de gyakorlatilag használhatatlan, mert nekitolták az egyik szélső ágyat, hogy több legyen a hely! A fürdőszoba szuper, bár én az egyik legtutibb szobában voltam, ami régen fizetős volt, lehet, jobban felszerelt mint a többi!
Ígértem, hogy írok az osztályról is!
Én nagyon meg voltam elégedve, komolyan! Tény, hogy nem voltam már ráutalva a csecsemősökre, de minden szobatársam 1. babás volt és nagyon segítettek nekik, amiben csak kellett, maguktól jöttek! Az is igaz, hogy nem volt tömeg abban az időszakban a gyermekágyon, de 30-an azért voltunk!
Csecsemősök közül, akit érdemes keresni, mert tényleg nagyon aranyos és segítőkész: Viki (nagyon fiatal, magas, vékony lány,a babák egyszerűen ellazulnak a kezében), Judit ( ő meg nagyon szuper, tapasztalt, mindenben lehet rá számítani), illetve van még egy kicsit alacsonyabb, nagyon fiatal, göndör, hosszú hajú lány, aki szintén nagyon segítőkész és helyes!
Szülésznő:akik októberben szülnek, valószínűleg nem fognak a szülőszobán találkozni Mihálik Verával, Kucsera Beával, Kingával, mert októberben forgás van, ami azt jelenti, hogy az addig szülőszobás szülésznők átkerülnek a terhespatológiára és a gyermekágyra, akik pedig eddig ott voltak, azok lesznek szülőszobára beosztva! Persze nyílván más szülésznők is vannak, akikkel nem fogtok ott találkozni, én csak azokat tudom, akik aznap voltak ügyeletben, amikor én szültem!
Viszont bármelyikőtök összefuthat Gombos Edinával a szülőszobán!
Ő is októberben szül, ha igaz!
Szóval, az osztályra visszatérve: a cukros víz ellen nem nagyon lehet tenni, azt odaadják és ellenőrizhetetlen, hogy itatják-e a kicsit, amikor bent van az osztályon! 1. éjjel elvileg nem adják ki a babákat, ez már írásban is megjelent a tájékoztatóban! Azért, ha valaki nagyon harcos, próbálkozzon!
Van mérleg, amivel mérni lehet, mennyit szopott a baba, ezt a folyósón találjátok! 2. éjjeltől kezdve vannak, akik húzzák a szájukat, ha a baba nincs az anyukájával!
Gyerekorvosok nagyon jófejek, segítőkészek, minden kérdésre válaszolnak!
Hú, nem tudom, kérdezzetek, most nem jut más az eszembe!
Lívia!
Házias kis pasi lesz, az biztos! Még mindig imádom a Samu-képeket!
Márti