Új privát üzeneted érkezett!

Márta: Még nem biztos, de Peti nem akar befordulni. Totálisan farfekvéses. Ha az orvosom nem ragaszkodna a császárhoz, én akkor is szeretném ebben az esetben, mert én is így születtem, és nem sokon múlt az életem. Nem szeretnék kockáztatni.
A szüléstől nem félek, így nagyon remélem, hátha még utolsó pillanatban befordul. (erre belenyomta a kis buciját a tenyerembe :P )

Én is nagyon szeretnék - ha nem is 4 - 3 gyereket! Az egyetlen, ami visszatart, hogy én már a második után - ha csak 1 évet hagyunk, és utána próbálkozunk - már 30 éves leszek, a Férjem pedig 40, és még fel is kéne nevelni. Így erősen gondolkodom. :? De ha csak úgy "becsúszna" egy harmadik, vagy akár egy negyedik is, egy percig sem gondokodnék, mit tegyek. :D Olyan jó lenne egy nagy család, sok gyerekkel! :roll:

Én inkább csak kutyához merném közel engedni a gyereket, akinek ismerem a gazdiját. A cicák nekem túl kiszámíthatatlanok. Ne értsétek félre, imádom őket, most is etetjük a szomszéd cicáit, és nagyon kedvelem Őket. :)

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Márti
Sajnos most nincs időm leírni a véleményem, csak röviden. :)
Nekünk a család az "ellenségünk" a babavállalás terén.
Anyósom már az elsőnél keményen megmondta avéleményét, ami nem egyezett az enyémmel.
Ez persze nem gátol meg abban, hogy igazi, nagy, boldog család legyünk. :lol: Max nem lesz segítségünk.
Most épp nálunk van 1 hétig a kedves mama, mert elvállaltam egy 1 hetes munkát. Nem lehetett visszautasítani az ajánlatot. :wink:

Sajnos el kell viselnem a lebecsmérlő, szavait. Bármit teszek, semmi sem jó.
Most is megkérdezte (tápszert váltunk, mert rájöttünk, hogy nem izlik Zétinek), hogy miért nem teszek bele cukrot? Mikor akarok neki joghurtot adni? Próbálom szépen elmagyarázni neki, hogy én hogy gondolom, de meg sem hallja. A legbántóbb az volt amikor megkérdezte, miért nem viszem el Zétit fodrászhoz, biztos szebb lenne rövidebb hajjal :evil: :evil: :evil: :evil:

Bocs, hogy rátok zudítom a mérgemet, bánatomat. :oops:
Holnap este benézek, és remélhetőleg hosszabban leírhatom babavállalós álláspontom.

Sziasztok
Jó éjt! :wink:
Vendég

nikuc!

Akkor drukk, hogy beforduljon! A barátnőm 60(!)cm-es, 3650g-os kislánya a 38. héten fordultbe, nem tudom, hogyan, de a dokink is alig hitt a szemének!

Tünde!

10 napot töltöttem Finnországban, nagyon nekem való élet lenne az, amit Te is leírtál! Egyszerűen jó volt érezni a nyugalmat, türelmet, a családban élők közötti kedvességet, odafigyelést, amihez az Ő életvitelük nagyonis hozzájárul! Egyszerűen kiélvezik az élet nyújtotta legapróbb örömöket is és a leghétköznapibb dolgokban is képesek felfedezni a szépet! Van idejük a kedvteléseiknek hódólni és nem rohannak sehová! A kávézás-sütizés pedig egy nap sem maradhat el! Irígylem őket!

Márti
borossné becz márta

Kriszta!

Szerintem tök érthető, hogy kiakadtál! És ne kérj elnézést, ezért is vagyunk itt egymásnak! Kitartást!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Nincs sok időm, nagyjából visszaolvastam azért. Samu takonykórja nem múlik, már egy hete, és szombat óta nagyon köhög is, főleg álmában, nam volt valami kellemes arra ébrednem, hogy a fiam az ágyban öklendezve-fuldokolva köhög. :cry: Szerencsére a kedélyállapota azóta is jó, láza sincs, nem értem, akkor miért nem múlik a takony...
Most csak a babavállalóshoz szólok hozzá. Irigylem azokat, akik időben vannak, és be tudnak vállalni 3-4 gyereket simán. Én úgy érzem, ehhez már későn találtam meg a párom. Még zsenge koromban azt gondoltam, hogy 30 éves korom előtt akarok szülni, de hamar rájöttem, hogy ez tarthatatlan. Aztán kihúztam a határt 35ig, utána már semmiképpen. Egyrészt tényleg arra is kell gondolni, hogy fel kell nevelni valahogy azt a gyereket, és az a gondolat, hogy a nyugdíj előtt még azon görcsöljek, hogy mennyibe kerül az egyetem vagy akármi, hát nem tudom, másrészt ott van a megnövekedett esély, hogy beteg lesz, ezt sem szívesen vállalnám be. Végül azért úgy alakult, hogy legalább Samu a 30. szülinapom előtt meglett, 3 nappal előtte született :D A császár miatt viszont tényleg úgy gondolom, nem nagyon érdemes hazardírozni. Ha a következő is az lesz, akkor tuti nem akarok majd többet, mert a kockázatvállalásnál szerintem azt is mérlegelni kell, hogy van már gyerekem, akiért felelősséggel tartozom. Van egy barátnőm, akinek 3 gyereke van, mind császárosak, de a 3.nál már igencsak rezgett a léc, hogy melyikük megy rá. Én ezt nem akarom. Első gyereknél nem számít a kockázat, csak legyen, de 2., 3., stb gyereknél gondolni kell a már meglévőre. Ha a következő meg tud születni természetes úton, akkor talán beadom a derekam és lesz még egy, a férjem mindenárom 3at akar. Hát majd meglátjuk. És igen, sajnos a piszkos anyagiak is beleszólhatnak. Vannak terveink, köztük egy kis házikó, ahol nyugodtan nevelhetjük a kölköket, de ha ahhoz fel kell vennünk egy rakat hitelt, akkor nem nagyon engedhetjük meg magunknak, hogy én otthon lébecoljak akármeddig.
Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy ha nem változik a helyzet, és továbbra is csak éjszaka tudok bármit is elvégezni Samutól, mert nappal nem hagy ám, és ez így marad a következőnél is, akkor kell egy bejárónő, mert az sem megy örökké, hogy nappal csak a gyerek(ek), és minden más késő este, éjjel meg a gyerek nem hagy aludni, most is totál hulla vagyok. :)
danann

Kriszta!
Nálunk meg mindig az a baj, hogy szegény kislánynak miért akarom levágatni azt a gyönyörű haját :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Susy - :shock: :? Ne ijesztgess lécci! Mi van, ha a szám is bedagad? Bár hál'isten nem vettem észre és mára a kezem is rendeebben néz ki, mint tegnap + az életkedvem is visszatért. :D

Megmutatom mekkora a hordóm:
Kép 37. hét végén

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Fejet nem sikerült értelemset vágnom.... :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty, én meg sajna hátrafelé nem nézegettem :) Most nézlek a képen, de így sem ugrik be :)
Na mindegy, ha minden jól megy lehet, hogy talizunk a szülészeten :lol:

Nikuc, hűha! Ennyien lennénk hasonló időpontban? Izgi! Akkor majd elárasztjuk a topikot a szüléstörténetekkel! :)

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Mi 3 gyereket szeretnénk. Mi is 3- an vagyunk testvérek, apáék ugyan ketten, de szeretne 3 kis krampuszt. Bár Kristóf mostani nem alvásos időszaka után apa azt mondta, nem lesz testvére. :lol:

Kriszta
Ne törődj az anyósoddal. Zétinek nagyon tuti a haja, más örülne ha csak kevés is, de lenne. Otthon egyik barátnőmnek másfél éves akislánya és alig van haja. Másrészt tudom milyen, ha az anyósnak semmi nem jó. Volt egy kapcsolatom, amiben volt részem megtapasztalni milyen egy hárpia anyós. Szerencsére a mostani olyan, mint egy barátnő. Mindenben segít, a véleményét ugyan elmondja, de mindíg hozzá teszi, " ti tudjátok"

Bettyna
Épp hétvégén volt eszembe, hogy szivesen látnék rólad egy nagy pocakos képet. Semmi baj a fejeddel, nagyon aranyos kismama vagy. :wink:
Ijesztgetni pedig nem akarlak, csak jó ha tudod, hogy ha az embernek ujjai és a szája felpüffed az a terheségi mérgezés jele LEHET. De ehez még kell sok minden más pl. fehérje vizeletbe, magas vérnyomás. Ne ijedj meg. Csak figyelj oda. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Susy - :lol: Rendben, köszi! A csütörtöki ctg-n egy kicsit mgas volt a vérnyomásom, de szerintem a reggel 3 in 1 miatt :oops: (majd most nem iszom, ha megyek) ezért néztek fehérjét, de nem volt semmi. Mindenesetre odafigyelek és ma ha megyek tornázni, megkérdezem van-e vérnymásmérőjük. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Még mi is egyben vagyunk. Folyamatosan olvaslak benneteket, csak nem mindig van időm, erőm reagálni.
Holnap megyek a 3. nst-re. Kíváncsi vagyok mi lesz, utána megvizsgál a doki is. A vérnyomásom se nagyon akar lemenni, de legalább a közérzetem jobb. Igaz, ha meglátom a vérnyomásmérőt már ér egyfajta stressz, hogy mennyi lesz már megint. Holnap remélem okosabb leszek, reménykedem, hogy nem fektet be a doki a kórházba.
Hétvégén elkészült a hálónkban a babasarok is, igazából úgy érzem minden készen áll a kiscsaj fogadására.

Bettyna: én is tanár vagyok és nekem is nagyon hiányzik a nyüzsi, ami a gyerekek között van. Nagyon helyes a pocid.

Márti: én is nagyon megkönnyeztelek. Azt gondoltam volna, hogy az emberből a 4. gyerek csak úgy kipottyan, de ezek szerint nem. Gyönyörű kislány Kamilla.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Kriszta, ha anyósod kiborít, csak gyere és panaszkodj! Nagyon nehéz lehet így! Az én anyósom segítőkész, visszafogott, és hozzáteszi, hogy ahogy gondoljuk, és még ezzel együtt is kiborulok néha... :(

Kép
Kép
szalamandra

Betty!
Tök jó ez a kép, helyes kismami vagy :lol:
Nekem sem szokott semelyik képen tetszeni a saját fejem, de ez van :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Márti! Jó volt olvasni a szülésedet! Újból átéltem nindkettőt. Főleg azt a rész, hogy ngyon fent volt Kamilla. Nekem ZSófi volt nagyon fent. A szülésznő azt mondta forduljak oldalra mert úgy majd a fájás lejjebb húzza. Bejött, de marhára fájt.

Mi két gyereket terveztünk. Utólag jött nálam egy "de szeretnék még egy gyerkőcöt" érzés. Alig mertem apának előhozni. De látta rajtam, hogy "álmodozok" és valami foglaloztat. Bevallotta neki! :lol: Most meg mikor megkérdezik kisfú-kislány? És mondom, hogy lány akkor 10 ből 8-an: húúúú. Én nem értem! Mondom is, hogy nem azért vállaltunk be egy harmadikat, hogy hátha fiú... azért sose szeretnék gyereket. Na mindegy.

A bözrén mi is voltunk. Kicsit csalódtam, de Csenge kapott sok rucit. Főleg melegebbett és kicsi pólókat, hogy tudjam rétegesen öltöztetni. Olyanok nem voltak itthon, mert Eszter májusi, Zsó meg áprilisi.

Kérdés!!! Szerintetek (főleg többedik szülősök) Jelenthet valamit, hogy már most eléggé fájnak a csomtjaim. Pontosabban a szemérem és a keresztcsontom. Úgy emlékszem, hogy az előzőeknél később kezdődött ez... :roll: Lehet, hogy Csenge nem késik? Köszi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Remélem valaki látja nem csak a piros ikszet! Ezt ma készítettem magamról. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Lányok!

Mindenkinek köszi a cumis hozzászólásokat, már régóta fel akartam vetni a témát, de gondoltam, nem idevaló... :) Szerencsére valaki megtette helyettem.

Iroko..., hát nem is tudom hol kezdjem... köszönöm!!! :) A kukásautó ötletetet. Teljesen ugyanaz volt nálunk tegnap, mint amit te leírtál... jana tegnap délelőtt annyira behisztizett, hogy nagyon kiakadtam rá és megmondtam neki, hogy kidobtam a cumijait. Aztán jött a kukásautós dolog... hát egy kicsit sírt, de nem volt akkora hiszti, mint amire számítottam, sőt még az alvásnál sem. Már azóta harmadjára alszik cumi nélkül! :) Napközben néha eszébe jut, de az is, hogy elvitte a kukásautó... Úgy tűnik felfogta, hogy nincs többet. Jajj, nagyon örülnék neki!(igaz, még csak 1 nap telt el...)
Csak akkor fájdult meg a szívem, amikor azt kérdezte, hogy Adélnak is elvitte a cumiját?? Háát, neki nem, de ha hisztis lesz, neki is el fogja...-ezt így kicsit igazságtalannak éreztem, de neki annyira nem esett rosszul szerencsére.
Mostmár csak Adéltól kell valahogy elvenni kicsit korábban..., de jobban örülnék, ha végre megtalálná az ujjait. :)

Kép
Kép
kincsesi

Susy: hát tényleg aggódós Nálatok Apa :lol:

Márti: tényleg sok a közös bennünk! :wink: Ha minden jól megy, márciusban közgazdász leszek, és elsőéves vagyok pszichológia szakon. Én is így gondolom, ha megélhetési gondunk lenne, nem vállalnánk gyereket. De amíg az nincs, legfeljebb ott "sérülnek" az érdekeik, hogy nem a legújabb és legmenőbb babacuccban járatjuk őket, addig jöhetnek :lol:

betty: szép a pocid :)
Vendég

Betty!
Hú de megnőtt a hasad! Olyan furcsa, az utolsó kép rólad még valaki esküvőjén készült. Ott is nagyon aranyos kismami voltál és most is. Látszik, hogy nagyon a finisben vagy. :)

Edina!
Teljesen normális. Nekem Míra a 4. terhességem volt és nála már 12 hetesen szétakartak szakadni a forgóim. Sajnos ez így is maradt végig. :( Én csak piros x-et látok. :(
Míránál nekünk is voltak, megjegyzések amikor megtudták, hogy ő is lány: "Nem baj" általában ezzel találkoztam. Hát persze hogy nem! Babát akartunk és teljesen mindegy volt, hogy fiú, vagy lány. Én még most is abban reménykedem, hogyha sikerül egy újabb baba, az is lány legyen. :) :) :) Cseppet sem vagyok lányos beállítottságú. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Apa szegény meg foghatja a fejét. :lol:

Danann és Többiek!
Nem mentegetőzés képpen: MI sem így terveztük, hogy 39 évesen szülöm meg a 2. babánkat. 17 éve vagyunk együtt a férjemmel és az élet, a jó Isten így alakította, hogy nem lehetett előbb babánk, illetve erősen szelektál nálunk. :( Ezért hiába is vagyok 39 éves a 3-at még nagyon szívesen bevállalnám.

Hú lányok! Sokan vagytok most szülés közelében!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág, nem kell mentegetőznöd, van ilyen sajnos, hogy nem minden úgy alakul, ahogy az ember elsőre elképzeli. :lol: Hajrá 3. baba :lol: Mi egyelőre a másodikra gyúrunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Hú,nem is tudom mikor írtam ide utóljára...nagyon le vagyok maradva.

Márti!
Ugye már szabad gratulálni???Ha kérhetem,pár szóban mesélj el mindent!Sokat gondoltam rád :) Milyen 4 gyerekes anyukának lenni? :D
Biztos már vagy 100x leírtál ide mindent,de sajna arra nincs időm,h vissza olvassak.Csoda,h egyáltalán van időm leülni a gép elé :)
Csenge változatlanul nagyon jó baba,de azért egyre több időt tölt ébren.Csongorral pedig próbálok a lehető legtöbb időt tölteni,hogy ne érezze magát hátrányban.Eddig szerencsére messziről elkerültük a féltékenységet :lol:

KÉRDÉS!
Nagyon szereti a húgát,borzasztóan félti,mindezek ellenére érzem rajta,hogy veszélyben érzi a helyét,pontosabban nem nagyon találja azt a családban.Csinál fura dolgokat.
Érdekelne,hogy kinél hogyan nyílvánult ez meg?Mekkora a korkülönbség és milyen volt a kistesó fogadtatása?

Nálunk például volt másfél hét,amikor Csongi minden nap bapisilt,de csak egyszer.
Az utóbbi napokban pedig kijátsza magából a fusztrációit.Ezt úgy értem,h kinevezett magának egy pótlékot,egy plüss egérke személyében és fiú létére eljátsza vele,amiket tőlem lát:eteti,altatja,pelenkázza,stb...Pedig előtte nem érdekelték a plüss dolgok,csak az autók és a foci.
De annyira édes szokott lenni!Egyik nap pl. hallottam,amint betakarja és mondja neki:
"Most pedig alvás van!Egy hangot se halljak,megéjtetted!"

Ugyanakkor van negatív oldal is:Sokáig nem volt hajlandó egyedül enni :( Csak akkor evett,ha etettem,bármit mondtam,bárhogy kértem,nem használt.

Érdekelne ti,hogyan oldottátok meg ezeket a nehéz helyzeteket!

Remélem írtok páran,örülnék neki.

Most megyek,megjött uram.

Puszi mindenkinek :)
nusyka

nusyka!

Köszi, igen! :lol:
A 119. oldal alján van szüléstörténet és fénykép is Kamilláról! 10 perc alatt mindent megtudhatsz a születéséről! :lol:
Hú, féltékenység és hasonlók témában sokat tudnék írni, de majd holnap igyekszem, most kezdődik a fürdetés-project! :lol:
Képzeljétek, ma volt egy rövid időszak, amikor a 3, még du. alvó gyermekem egyszerre durmolt!!!

Márti
borossné becz márta

Márti: hú, annyira szép és egyben nehéz is lehet 4 gyerek anyukájának lenni, de kicsit irigykedem érte. Én 1 évvel vagyok fiatalabb nálad és most jön az első baba. Nem így terveztem, de az élet így hozta. Szeretnénk egyet még tutira, de egyre jobban hajlunk a még 2 felé. De azért ez sok mindentől függ.
Mikor gimis voltam vigyáztam időnként egy ismerősünk gyerekeire. Akkor született náluk a 3. fiú, azóta már a 4. fiú is elkezdte az iskolát, a legnagyobb pedig jövőre már nagykorú lesz. Sajnos nagyon régen láttam őket, de mikor kicsi volt a 4 fiú, az valami meseszép volt.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Márti - olvastam a szüléstörténeted, nagyon megható volt! Sok boldogságot kívánok nektek még egyszer Kamillához! Nagyon édes!

Mindennapok
- Sikerült megint jól lemaradnom, de egyszerűen egész nap nem tudom utolérni magam. Nem tudom ti hogy csináljátok, de néha úgy érzem egész nap pakolok, teszek-veszek még is romokban a lakás, hogy mikor lesz itt őszi nagy takarítás? Zolcsi ma is szinte fél órákat aludt, ennyi idő alatt pedig jóformán semmit nem lehet csinálni, talán bekapni pár falatot, délután pedig jön a séta, aztán már itt is az este, fürdés, altatás.........és minden kezdődik másnap elölről. Ha nem ilyen lenne a párom (sokat segít, szinte mindenben, pedig egész nap dolgozik, és még éjjel is kel velem), nem tudom mi lenne. Ti hogyan oldjátok meg napközben? Van valami ötletetek hogyan lehet lefoglalni a Picúrokat? Ti az ébrenlétük minden percét velük töltitek? Én néha magára hagyom a körforgó alatt vagy a játszószőnyegén míg berakok egy mosást vagy felporszívózok, de olyan lelkiismeret furdalásom van, hogy tőle veszem el az időt, de nem tudok mit tenni, valamikor ezt is meg kell csinálni. Danann, gondolok rád, én is most főzök! :) Ilyenkor vasalok....stb.

Kriszta - sajnálom az anyós dolgot, de tudod: egyik füleden be, a másikon ki! Na jó, a viccet félretéve, tudom milyen rossz ez, főleg ha a gyereknevelésbe is beleszólnak!

Nagy család - most, hogy családdá lettünk, akármilyen nehéz volt is a legelején, nagyon imádom! Titeket olvasva és átérezve a mostani boldogságunkat Zolcsi miatt, nem tudom mire vártunk eddig (én mindjárt 28 leszek, a férjem már 30) és még szeretnénk legalább két gyereket. A férjem akár még hármat is. Persze azért az élet hozta így (munkahelyváltás, anyagiak, költözés...stb.), hogy még csak most született meg az első babánk, de kicsit bánom, hogy nem jött hamarabb. Mi már 6 éve vagyunk együtt, beleférhetett volna korábban is. Remélem a körülményeink meg fogják engedni és az időből sem fogunk kicsúszni, hogy szép nagy család legyünk!

Homeopátia - Tudtok nekem egy jó könyvet ajánlani a témában? Néztem az Alexandra honlapját, de a bőség zavarában elbizonytalanodtam. Rózsaág, az általad javasolt linket használom, nagyon jó!

Kiscipő - sehol nem találok kis cipőt, Zolcsi talpacskája 10 cm, a cipők 15-től kezdődnek, a kis tutyik pedig újszülötteknek készülnek, valaki tud segíteni? Vagy húzzak a lábára két zoknit?

Overál - nemsokára beszerezzük az elsőt, mit kell nézni a vásárlásakor? Nagyobb méretet kell venni ebből is vagy ami pont jó?

Jó sok voltam, bocsi! :oops: De mostanság csak ritkán tudok jönni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

rozsaag, nekem mindig erőt ad a lendületed, én 37 leszek decemberben és Róza az első babánk, őt már most úgy tekintjük, mint a nagyobbikat, de a harmadikat egyelőre csak apa emlegeti, pedig a megismerkedésünkkor (lassan két éve) még mindketten a három mellett voltunk...

Kép
Kép
szalamandra

Rózsaág, nem kell magyarázkodni. Nekem is csak terveim vannak, de hogy mi lesz belőle, azt nem tudhatom. Samu szinte az első próbálkozásra megfogant, ki is tudtam hordani, de ez még messze nem jelenti azt, hogy a következővel is így lesz. Egyelőre nem tudom, mi lenne, ha 5 év alatt nem jönne össze egy második. Lehet, én is kitolnám a határidőt, tényleg nem tudom. Majd akkor foglalkozom ezzel, ha muszáj. És szerintem az sem elitélendő, aki eleve csak 30 évesen tartja magát érettnek a gyerekvállalásra, vagy csak akkor érzi azt, hogy megvan a biztonság, ami kell hozzá. Az a szép, hogy mindenki másképp csinálja, és mégis mindenkinek igaza van! :D

Manka, hát én nem tudom neked megmondani, mivel kösd le őt! Én tényleg szinte az egész napot Samuval töltöm, mert nagyon ritkán van, hogy talál magának valamit, ami annyira leköti, hogy azt sem veszi észre, ha kimegyek a konyhába egy pohár vízért. És akkor sem lehet tudni, hogy mennyi ideig tart, szóval nem merek akármibe belekezdeni. Teregetés OK, mert azt azonnal félbe lehet hagyni, és meg tudom fogni a gyereket, de pl zöldséget pucolni, vagy húst, na az csak este megy. Általában eljátszogat, de igényli, hogy ott legyek, és lehetőleg ne fordítsak neki hátat (na a számítógép ezért van újabban tiltólistán :lol: ) Meg az is nyerő, ha lefekszem a földre a hátamra, azt nagyon szereti, olyankor odajön, rámhajol, puszit ad (vagy valami hasonlót), és elkezd valamivel játszani. Aztán megint odajön, ... Imádom, és igazából nem is zavar a rendetlenség, csak az, hogy nem tudom apát vacsival várni. Ma szerencsére nem kell főzni, hoztunk egy kis ellátmányt anyósomtól :-) És ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha egyedül hagyod a játszószőnyegen, régen azon Samu is nagyon jól elvolt. Amíg nem sír, nem hiányol téged, addig nyugodtan tedd a dolgod! Ja, van egy megoldásom az őszi nagytakarításra: menj el egy napra valahova, és addig apa nyugodtan el tudja végezni :lol: Majd ha nagyobb lesz Zoló, akkor lehet fordítva is, illetve majd ő is segít, de addig...
danann

Sziasztok!

Márti,
igen, én is ezt éreztem, akár kollégiumban laktam, akár családnál vendégeskedtem, mindenképpen ÉLHETŐ volt ott az élet, dolgozóként, diákként, kismamaként vagy nyugdíjasként. és a kávé+sütit ne is említsd. Amikor finn ismerősök voltak nálunk és kávéztunk, nem itták a kávét, amit tálcán felszolgáltunk. Várták a sütit. :)

A gyermekvállalás pont egy olyan kérdés amúgy, amit nem lehet előre eltervezni. Álmodozni lehet, de aztán muszáj rugalmasan alkalmazkodni az adott feltételekhez. Pl nem mindegy, milyen a már meglévő gyerek, mennyi külön foglalkozást igényel, mennyire féltékeny, hogyan mennek vele a hétköznapok, hogyan fér bele a következő terhesség, kisbaba. Mert én pl nehéz terhességekre számíthatok, nem kalkulálhatok azzal, hogy majd 2 másik gyereket is cipelek magamon. :) Meg ilyesmi. A nyitottság is nagyon fontos, meg elfogadni ha jön, vagy ha nem jön.

Féltékenység. Én is szívesen várom a tapasztalatokat. Bene első hónapokban nem érdeklődött Villő iránt, csak ha az sírt, akkor jött gyorsan szólni nekünk, hogy oldjuk meg a problémát. 3 hetes volt Villő, mikor először megérintette őt Bene, több idő kellett, amikor meg is simogatta. Aztán valahogy mégis hamar az életünk része lett Villő, hogy ő is jön velünk. Nemrég nagyon kellemes időszakunk volt, amikor Bene féltette Villőt, játszott vele, simogatta, puszilta néha. Most meg 2 hete iszonyatosan féltékeny. Eddig apja fürdette-fektette Benét, most engem akar. Villőt ellöki, megüti, stb. (persze nem hagyom). Mindenre közli, hogy azt Villő nem, csak ő. Nagyon szomorú látni, másrészt olyan nagyon együtt is érzek vele, de bizonyos dolgokat nem akarok hagyni. Tanácstalanok vagyunk, hogyan reagáljunk. Mit tiltsunk, mit ne is vegyünk észre. Nem tudom mitől van. Villő már nagyon intenzíven mászik, feláll, minden érdekli, mindig odajön hozzánk. Másrészt az ovi is furi dolgokat hozhat ki a gyerekekből.

mtunde

Ja, Finnországhoz jut eszembe, bocs, hogy ezen lovagolok, de úgyis szoktunk néha lelkizni. Szóval 2 napja olyan zizzent vagyok. És nagyjából mostanra tisztult le...
Nem tudom, mi tört rám, de már olyan is eszembe jutott, hogy ki kéne költözni 1-2 évre Finnországba. Én finn szakon végeztem, a férjem simán találna angol nyelvű munkát, és ott a kismama-lét, minden olyan élhető, ő kevesebbet dolgozna, stb. Én is foglalkozhatnék a hobbimmal, a finnekkel. :) Pedig ezidáig nem nagyon akartam volna kiköltözni. De már meguntam, hogy arról szól az életünk, mit hogyan spóroljunk, és hogyan éljem túl estig, amíg Győző hazaér. szeretnénk még 2 gyereket, és ehhez nyugodt, élhető családi életet is. Most sem kenyérgondokkal küzdünk, de érezhető mégis, hogy verkli van. És ezt utálom.

mtunde

Jó reggelt!

Nekem egy nagyon kedves ismerősöm él Finnországban. Igaz nem hosszú ideje, csak Júniustól, de amiket mesél...teljesen más az élet. Januárba viszi ki a menyasszonyát, bár Januárba már házasok lesznek, mert karácsonykor lesz az esküvő.
Boldogan, kiegyensúlyozottan, politikai őrületek nélkül élhetnek majd.
Meghívtak minket vendégségbe, élünk is majd a lehetőséggel.

Tegnap voltunk vissza a dokinénihez Kristóffal. Torka még nem az igazi, de már sokkal jobban van. Az éjszakáink is alakulnak, ma is csak 2- szer voltunk fel.

Kép
Kép
susytunder

Jó reggelt!

Köszi mindenkinek a bókokat!

Ildi - Apukám erre azt szokta mondani, hogy a fotós, hozott anyagból dolgozik. Kedves, nem! :wink:

Edina - Én csak az x-et látom...

Tunde - Néha mindannyian zizzentek vagyunk, még jó, hogy itt kiönthetjük a lelkünket egymásnak!

Susy - Jó, hogy kezdtek helyrerázódni!

Tegnap torna előtt megmérettem a vérnyomásom, hát, egy csöppet magas volt. Lehet, mert érkezés után voltam, meg izgultam is picit, hogy mi lesz. Az arcomon még semmi változás, a kezem is rendben. Holnap megint torna, megint megméretem a biztonság kedvéért, + csütrötökön ctg, ott is mérnek... remélem nem lesz semmi gond. :roll:

Dytke - Megszületett Évi (a tornáról, emlékszel?) Dorkája tegnap 21.40-kor!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna
Mennyi az a picit magas?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Megjöttem a ctgről, nekem is határon volt a vérnyomásom, emeltünk is gyógyszert. Doktor bácsi megvizsgált és közölte, hogy alakulunk: 1 ujjnyira nyitva a méhszáj. Ha szombatig nincs semmi, akkor újra megvizsgál. Lehet, hogy a héten szülök??? :o :o :)

Finnország: párom egyetemi kollégiumi szobatársa ott helyezkedett el az egyik nagy telefongyártó cégnél, közvetlen az egyetem után. Tavaly itthon voltak a finn feleségével és a 2 picivel 4 hónapot. Nagyon jókat meséltek az országról, a kismamák és kispapák ellátásáról, jogairól, lehetőségeiről. Ja és a kendőzést is náluk láttam először, aztán ti is meggyőztetek.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Márti!

pelusból mennyit adtak a kórházban? Napi 4-re emlékszem, hogy olvastam valahol...

Próbálom átszervezni a kórházi bőröndömet, mert nagyon sok lett, és próbálom ketté bontani, csinálnék egy olyat is, amit nem viszek be rögtön, hanem másnap apa behozza, így pl. a rengeteg pelus, betét, stb.-ből csak 1 napra valót vinnék mikor megyek szülni.

Mennyi hely volt a cuccaidnak az ágyad mellett?

Mi az ami esetleg nem kellett rögtön első nap? Pl. mellszívó?

Köszi,
V.

Kép
sz.veronika

Tünde! Tünde! A mondaton a nyitottságról, hogy elfogadni ha jön és nem azt is a babó, nagyon tetszett és nagyon igaz is. Most mi is gyakoroljuk a türelmet. Mi március óta mondtuk azt, hogy jöjjön a kistesó, aki még mindig várat magára. :cry: Lilla pikk-pakk itt volt, most olyan soknak tűnik ez az idő, annak ellenére, hogy tudom mások éveket is várnak babára, meg csak most a második hónap, hogy abbamaradt a szopi, de akkor is. :wink:

Manka! Nyugodtan, hagyd Zolcsit játszani magában egy kicsit, lelkiismeretfurdalás nélkül. Ha mindig mellette akarsz lenni, előbb utóbb Te fogsz kikészülni. :( Egyéniség függő kinek a járóka, kinek a szivacs a szőnyegen, kinek a játszószőnyeg vagy pihenőszék, de kell neki is - neked is - az a pár, jó esetben 20 perc egy-egy dologra. Nekem Lilla napközben kicsi korában kb. 2-3x 20 percet aludt, mostanában egyfolytában talán alszik egy órát, szóval az semmi házimunkára nem lenne elég. Ne gondold, hogy Lilla egész nap a sarokba hajítva van, a 90m2-es ház meg élére van állítva, mert közel sincs így, de igenis egy kicsit kis kora óta hagyom játszani, amíg pl. megfőzök. Itt megint ne gondolj nagy kajákra, mi ma paradicsomlevest eszünk túrós tésztával - na ez idő-anya és Lilla barát megoldás mert gyorsan kész. :lol: Nálunk is van olyan egy óra, amikor tanítgatom, nem sajnáljuk sétára, hancúrozásra sem az időt, de azt is megtanulta, hogy van olyan, hogy anya olyat csinál, amit ő még nem tud. Most már segít teregetni, mosogatógépből kipakolni, porszívózni - azzal, hogy mindig kikapcsolja :lol: és élvezi. Vasalás is érdekelné, de éppen ezért azt tényleg délben akkor csinálom amikor alszik (régen a pihenőszékben boldogan játszott addig. :wink:

Ja és egy lábas overáll szerintem megoldaná a problémátok :wink:

Betty, nálunk még azt is hozzáteszik, na ezért van a Photoshop :oops: Ne izgulj a vérnyomi miatt, már a végén vagy és babázol mindjárt Te is. :lol: Én a 90/60-as vérnyomásom miatt estem el a 39. héten, az nem kevésbé izgalmas volt :shock: szóval az sem feltételen jobb. Méresd meg gyakran, abból nem lehet baj. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Manka
Nekem is volt ilyen lelkiismeret furdalásos időszakom. Úgy éreztem nem foglalkozom vele eleget. Igyekszem elvégezni a dolgom, amíg alszik, de valami csak akad mindíg. Pl. teregetni kiviszem magammal a kocsiban, közben nézelődik. Ha bent teregetek akkor elvan a járókába. Ha mosogatok akkor eddig a hordozóban volt, mostmár van etetőszék. Közben éneklek neki, beszélek hozzá. Képtelenség minden perced vele tölteni, akárhogy is szeretnéd/szeretnénk. Nálunk a séta mostanában kalandos, mert általában ordít a kocsiban, ölben pedig nem bírom hosszú távon, ezért csakaz udvaron szoktam tologatni, vagy nem megyünk messze, mert ha sír a gyerek úgy néznek az emberre, mint gyujtogató a vizes szalmára. Szóval ne emészd magad.

Kép
Kép
susytunder

Nekem Samu így segít teregetni :lol:
Kép
danann

Samu nagyon édi :)

Kép
sz.veronika

Sziasztok Anyukák!
Már megint jó rég volt időm írni, ugyanis minket is elértek a betegségek. Eddig 3-ból 2 gyereket kellet orvoshot vinni :cry: De a legnagyobb is köhögős, de ez még házilag orvosolható. volt egy hányós éjszakánk Csengével(6 év) de már minden rendben, holnap mehet az iskolába. Bár ha rajta múlott volna, már ma reggel is elindult volna. Benedeknek egyelőre, csak az egyik szeme van begyulladva, de azt mondta doki néni, hogy most környékünkön van egy olyan betegség, ameky így kezdődik és egy felső légúti tünetegyüttessel végződik... Szép kilátások. Mindenesetre biztató, hogy tegnap óta nem lett rosszabb az állapota.

Nagycsalád téma.
Mi három gyereket szerettünk volna, és most lett egy ajándékunk is :lol: mondjuk egyáltalán nem bánom, a férjem, a gyerekeim és az egész családom is nagy-nayg szeretettel fogadja. Szerencsére nálunk mindenki családcentrikus, és a másik szerencsém, amiért hálát adok a Jó Istennek, hogy a szüleim és az anyósomék is igen segítőkészek. Elfogadják a döntéseimet (pl. nekik is új volt, főleg anyósomnak ez a hosszú ideig tartó, rendszertelen :) szopiztatás, és még teát sem kap az a gyerek, de belátták, hogy működik...) Anyukám és a férjem az első várandósságom alatt Kismama újság olvasóvá vált, így a szopizás terén teljesen felvilágosultak lettek :lol:
Szóval eddig nálunk minden jól alakult.
Bár éppen szeptembertől kezdve újra lett volna állásom, taníthattam volna, és végre annyira össze tudtuk volna magunkat szedni, hogy vegyünk egy saját autót (végül is csak egy hiányzik nagyon), de hát megérkezett a mi kis meglepetésünk és így továbbra is élvezem az itthonlét örömeit. egyébként is cak "félállást" szerettem volna, hogy elég időm maradjon a családra...Mert mivel a nagyok már nagyok sokfelé mennek iskola után...furulya, néptánc, színjátszó , úszás, kézműves szakkör, zeneovi (ja ez a legkisebbé)....Kész határidőnaplót kell vezetni, hogy ki mikor, hova. Még szerencse, hogy a legtöbb dolgot falun belül meg lehet oldani és nincsenek nagy távolságok.

Panndi!

Őszintén gratuláloka két sulihoz, én csak egy kiegészítő diplomára voltam képes, de be sem vallom, hogy hány évig tartott. Valahogy nekem nem ment a tanulás pici baba mellett. Mikor már majdnem egy éves lett az "aktuális gyerkőc" akkor bírtam magam rávenni a tanulásra!!! Sok-sk sikert neked!

Jó hogy ennyi, a nagycsaládról egyformán gondolkodó anyuka van itt! :lol: :lol: :lol:

Kép
becsengo

Bocs a sok-sok elírásért...

Kép
becsengo

Lívia, nekünk azért van pár hónap előnyünk - amúgy Lilla is a kiskádból adogatja fel nekem a teregetni valót. Ha elfogy, sír :lol: Nagyon édes Samu a képen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Manka:
Ne aggódj, hogy semmire nincs időd ez természetes. Szerintem arra kell figyelni, hogy, ha úgy látod a gyerkőcöd éppen egyedül elszórakoztatja magát, ne akard te is elfoglalni. Jó esetben így megtanulja elszórakoztatni magát. De hordozókendő segítségével is lehet néhány házimunkát elvégezni... Első gyerekemnél jókat nevettem kínomban a szakkönyveken: "eyg újszülött napi 16-18 órát alszik" én úgy éreztem még 8-at sem. Napközben 20-30 perc, éjszaka 2 óra egy-egy cicizés közben. De aztán megváltoztak a dolgok pozítív irányban, egíre több mindent meg lehetett csinálni mellette...

Kép
becsengo

Manka!
A kiscipőről akartam még írni! Az overáll mellett megoldás az ún kocsicipő, plüsből, vagy termoanyagból készül, nálunk ez is bevált.

Kép
becsengo

Sziasztok,

jön valaki holnap a szülők iskolájára 1-re? Tudja valaki, hogy mi lesz az előadás témája?

Még annyit szeretnék tudni, hogy van külön szülésfelkészitő tanfolyam az AEK-ban, vagy a szülők iskolája tekinthető annak? Bocsi a hülye kérdésért :oops:
Csak arra lennék kiváncsi, hogy ha a szülésről (lelki dolgok, légzéstechnika, természetes fájdalomcsillapitás) szeretnék többet tudni, akkor ilyen infót adnak-e az AEK-ban valamilyen módon? Vagy próbálkozzak máshol? Először szülő Kismamák, Ti honnan informálódtok?
Tornára nem merek járni a nyitott méhszáj miatt :cry: , tudom, hogy ott lenne légzéstechnika.

Kicsi Fiam tegnap egész éjszaka vadul rugdalózott a pocakban, majd kiszakadt a hasam, már nagyon fájt hajnalra. Kb másfél órát tudtam aludni össz-vissz. :shock: Nagyon dúrva, eddig nagyon jókat aludtam, alig mocorgott éjszaka. Remélem ebből nem lesz rendszer...

Kép
ugabesz

Susy - 138/107 2 sarkonyi séta és a Podma felőli rámpa után. Kati elég lightosra is fogta a tornámat, nem engedett minden feladatot megcsinálni. Megyek holnap is, elindulok korábban, lülök egy kicsit és utána méretek megint.

Dannan - Samu nagyon édes!

Csajok, köszi mindenkinek a bíztatást! Ma egész nap alig találom a helyem, fáj a derekam, pedig semmit sem csináltam, meg a hasam alja is, de lehet, hogy az a szemérem csontom felől jön. Asszem megyek, sétálok egyet a Ligetben, hátha a friss levegő meg a gravitáció jót tesz! :wink:
Ma anyukám kiakasztott! :evil: Szombaton lesz a nagyim 80. szülinapi bulija. Unokatesómék felajánlották, hogy elvisznek bennünket, mivel én már nem vezetek, a páromnak meg nincs jogsija (tudom ez fura, de van vmi, amiről nem akar beszélni 5 év után sem, de visszatartja a vezetéstől...nekem meg van olyan múltam, ami miatt nem erőltetem, de ez egy másik történet). Szóval, jönnek unokatesóm feleségének szülei is, így 2 kocsival megyünk, mind a 2 céges. Viszont a szülők miatt ők már jönnek is vissza szombaton. Mondom anyukámnak, hogy szerintem mi is eljövünk velük, mire totál felháborodva, hogy na ne má, hogy nem bírunk vasárnapig otthon maradni, majd eljövünk vonattal :shock: vagy valamelyikük felhoz (nem céges kocsival). Én meg csak annyit tudtam mondani, mivel jól felrántottam magam rajta, hogy ezt hadd döntesem el én! Basszus még a saját ágyunkban is kész turtúra minden éjszaka. Tomival 1 hete legalább külön alszunk, mert az én vergődésem miatt ő sem tudna pihenni, dolgoznia meg kell, mert elég húzós tender időszakuk van. Úgy kiakadtam! Most tényleg ennyire önző lenne vagy végig se gondolta mit beszél? :roll: Ennyit a magas vérnyomásról!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika!

Én nem számoltam, igazából a szobában nincs is pelenka, a kocsikban sem, én vettem egy 28 db-os Schlecker newborn pelust, az elég kicsi helyet foglal, de adnak pelenkát a babára fürdetéskor, meg, ha vizitkor kell, tisztába teszik! Lehet adtak is volna, ha kérek, de használtam a sajátunkat! Én mellszívót nem is vittem be, most sem fejek, kicsi lányom jól kiszívja az összes tejecskét, aztán alszik tőle 3-4 órákat! :lol: Ami ráér szerintem, az a mellteartóbetét, olvasnivaló! Magadnak viszont vigyél be betétet bőven, mert azt csak a szülőszobán adnak, és én pl. az 1. szülésem után véreztem a legjobban! És a szülőszobai táskádba feltétlen rakj wc-papírt! A szobában van 1 éjjeliszekrényed, a többi cuccot én az ágy alatt a táskában tartottam! Szopipárnát vagy valamilyen kényelmes párnát a szoptatáshoz érdemes bevinni, mert szék nincs és nem mindenkinek jön be a fekve szoptatás! Lepedőt cserélnek, ha kéred! Elvileg szekrény is van a szobákban, de gyakorlatilag használhatatlan, mert nekitolták az egyik szélső ágyat, hogy több legyen a hely! A fürdőszoba szuper, bár én az egyik legtutibb szobában voltam, ami régen fizetős volt, lehet, jobban felszerelt mint a többi!
Ígértem, hogy írok az osztályról is!
Én nagyon meg voltam elégedve, komolyan! Tény, hogy nem voltam már ráutalva a csecsemősökre, de minden szobatársam 1. babás volt és nagyon segítettek nekik, amiben csak kellett, maguktól jöttek! Az is igaz, hogy nem volt tömeg abban az időszakban a gyermekágyon, de 30-an azért voltunk!
Csecsemősök közül, akit érdemes keresni, mert tényleg nagyon aranyos és segítőkész: Viki (nagyon fiatal, magas, vékony lány,a babák egyszerűen ellazulnak a kezében), Judit ( ő meg nagyon szuper, tapasztalt, mindenben lehet rá számítani), illetve van még egy kicsit alacsonyabb, nagyon fiatal, göndör, hosszú hajú lány, aki szintén nagyon segítőkész és helyes!
Szülésznő:akik októberben szülnek, valószínűleg nem fognak a szülőszobán találkozni Mihálik Verával, Kucsera Beával, Kingával, mert októberben forgás van, ami azt jelenti, hogy az addig szülőszobás szülésznők átkerülnek a terhespatológiára és a gyermekágyra, akik pedig eddig ott voltak, azok lesznek szülőszobára beosztva! Persze nyílván más szülésznők is vannak, akikkel nem fogtok ott találkozni, én csak azokat tudom, akik aznap voltak ügyeletben, amikor én szültem!
Viszont bármelyikőtök összefuthat Gombos Edinával a szülőszobán! :lol: Ő is októberben szül, ha igaz!
Szóval, az osztályra visszatérve: a cukros víz ellen nem nagyon lehet tenni, azt odaadják és ellenőrizhetetlen, hogy itatják-e a kicsit, amikor bent van az osztályon! 1. éjjel elvileg nem adják ki a babákat, ez már írásban is megjelent a tájékoztatóban! Azért, ha valaki nagyon harcos, próbálkozzon!
Van mérleg, amivel mérni lehet, mennyit szopott a baba, ezt a folyósón találjátok! 2. éjjeltől kezdve vannak, akik húzzák a szájukat, ha a baba nincs az anyukájával!
Gyerekorvosok nagyon jófejek, segítőkészek, minden kérdésre válaszolnak!
Hú, nem tudom, kérdezzetek, most nem jut más az eszembe!

Lívia!

Házias kis pasi lesz, az biztos! Még mindig imádom a Samu-képeket!

Márti
borossné becz márta

Bettyna
Úgy látom neked mind a két érték magas picit. Kiváncsi leszek holnap mennyi lesz. Anyukádnak pedig nézd el, nem hiszem, hogy rosszat akar neked, csak szeretne tovább látni. Azt pedig nem tudja átélni, hogy neked mostmár milyen nehéz minden éjjel. Vonatozásnak te már nem teheted ki magad.Lehet el sem értek a szülinapra, mert közben megszülsz, akkor mi van? Mert megeshet, nem? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Márti: köszönjük az infókat. Jegyzeteltem. Erről a forgásról is jó hallani, mert így van esélyem, hogy Molnárné Rozika benn lesz, mikor én szülök. Remélem tényleg segítenek a csecsemősök, de én fogom is őket keresni, mert még kis tudatlan vagyok. Elméletben már megy sokminden, na de majd a gyakorlatban.

Bettyna: nekem is ilyen a vérnyomim, bár gyógyszer mellett kezd egy kicsit lemenni. Ma már 4x1et szedek a gyógyiból, kiderül, van-e hatása. Anyukád nem akar rosszat. Bár én kijelentettem, hogy az utolsó 4 hétben nem utazom sehova (egyik szülő Szeged, másik Szfvár), szeptember elején mindkettőnél eltöltöttünk 1 hétvégét. A másik kijelentésem az volt, hogy ha hazajöttünk 2 hétig hármasban szeretnénk lenni. Feljöhetnek megnézni,de, hogy én nem főzök és nem leszek a legjobb vendéglátó az tuti. És ittalvásról szó sem lehet. Ha megsértődnek, tegyék, de én ezt így látom jónak.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!
Márti, nem emlékszel egy volt rókusos csecsemős nővér nevére? (a rókusban koraszülöttös volt) Rövidebb, barna haja van, magas, viszonylag vékony, 30-as, szemüveges. Nagyon kedves.

Betty
, nem vagy önző, én is hazajönnék. Én tavaly karácsonykor Szolnokra nem mertem lemenni, mert nekem is vezetnem kellett volna. (nálunk sincs férjemnek jogsija. :))

mtunde

Márti!

Köszönöm az infókat! Azt nem is tudtam, hogy első éjjel elviszik a babákat! Még jó, hogy mondtad, különben sokkolt volna!

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?