Új privát üzeneted érkezett!

Márti!
Most olvasom a második részét a történetnek. Nagyon jófej a dokid! :lol:

Kép Kép
rozsaag

szfgabi: harapás ellen - fejezd ki, amikor harap, hogy ezt nem szabad. vedd el tőle a cicit, mond, hogy ezt nem, ez anyának fáj, jajdulj fel - vérmérsékleted szerint. okosak a gyerekek, de nem tudják, hogy ez neked fáj, meg kell nekik mutatni.

beneildi: ha nyagatt is a környezeted, ne hallgass rájuk, a kicsik még nem képesek szabályozni a záróizmaikat. amúgy is, én télen nem kezdenék bele soha, ha nem muszáj, állandóan öltöztetni, takarítani ilyenkor sokkal macerásabb, mint mikor csak egy bugyika van rajtuk... ez nyári projekt :)

suny: hozzátápihoz. egyszerre csak egy kaját válts ki, és azt is fokozatosan. vagyis ne úgy hogy holnaptól ebédre szikárd van és kész. hanem először szilárd, kevéske, utána szopi. egyre növeld a szilárd mennyiségét - lassan, ill. ahogy a bébi kívánja, mert aztán lehet, hogy hopp, hirtelen benyom 100-150-et, és egyre kevesebbet fog szopni. amikor már úgy látod, sokat eszik, ne kínáld neki a cicit, persze, ha kéri, add neki, amíg kéri... ilyenkor már jó vízzel is kínálni. hogy melyiket. az új kajákat kóstoltatni délelőtt szokás, ha fáj tőle a hasa, vagy akármi baja lesz tőle, így még nappal kiderül. amúgy elsőre én az "ebédet" váltanám ki. alma burgonyával simán lehet fogós, fájhat a pocak, ha evett már barackot, az almát inkább azzal keverd. hogy miket még? rizspép (holle natúr) - ehhez keverhetsz kreativitásod szerint gyümölcsöt, zöldséget, anyatejet, szinte bármit. a rizs fogós, inkább hajtósat. sok gyerek szereti a céklát. aztán, őszi, krumpli, répa. hirtelen ezek jutottak eszembe, mint kezdő kaják. mondjuk épp elég sok, mire az ember ezen végighalad, lesz már 7 hós is a gyerek,mire jöhet a többi. (ehhez már elő kéne szednem a szakirodalmat ;))
a banánhoz: csak óvatosan. két dolog - nagyon fog, arra hajlamos gyereknél hajtóssal kiegészíteni! másrészt, kevés gyereknél, de allergizálhat!!! én ezt nem tudtam, laurával megszívtuk, olyan ekcémás lett, hogy hajj. nehezen is jöttünk rá, hogy ettől. 3 éves koráig tartott. szóval, ha kipirosodik a gyerek bőre, és evett banánt, tessék gyorsan gyanúba fogni, és letesztelni. kálciumot neki, és pár napig ne kapjon, majd próba, ha előjön a pirosodás, akkor no banán.
bio: lehet már egész sok helyen biozöldséget kapni, ha valaki főzőcskézni akar. és érdemes fagyasztani, mert hát, 10-20 ml répát hogy a francba főzöl minden nap? :D

kincsesi: ha nagyon zavar a cumi, lájtosan kezd el sztem a leszoktatást. eleinte nálunk is mindig lehetett. amikor viszont beszélni kezdett, elkezdtem mondani, hogy nem értem, amit mond, beszéldnél nincs cumi, elfogadta. reggel felkelt, cumizott egy darabig, mikor teljesen felébredt, kértem a cumit, és elraktuk együtt a cumiskosárba, megbeszéltük, hogy csak alváshoz van. totál működött így. ha valami nagy bánata lett, akkor azért xtrában megkapta. és utána maga adta a kosárba. alváshoz viszonylag még sokáig tartotta magát, kb 3.5 évesen hagytuk el végleg.
az erőszakos szoktatásnak jó vége nincsen, mikor mi megpróbáltuk apja kérésére, akkor 3 hónapig nem aludt délután, nekem meg kihullott a hajam. :(

mankabi, én úgy tudom, hogy a tápszeres babáknál 4 hósan már lehet hozzátáplálni, ha jól értem, aztért, mert eddig is "műkaját" kapott, ezért kénytelen volt a gyomra gyorsabban fejlpdni. de ez nem biztos!!!

huuh, márti, ez nagyon kemény volt! neked a másik három könnyű, problémamentes volt, nem? azt hittem, ez kicsit alkati kérdés, vajon miért lehetett neked ilyen nehéz most? (költői kérdés :)) kamilla nagyon édes.

KépKép Kép
mzsperx

Márti: jó volt elolvasni a születéstörténetedet, meg is könnyeztem :oops: Örülök, hogy minden rendben van Veletek!

Én még mindig kitartóan hányok, tegnap ötig számoltam... szerintem sosem lesz vége, Zsófinál is így volt :?
Vendég

Panndi!
De, vége lesz, 7 hónap múlva! :) Nem próbálsz B6 vitamint szedni? Csökkentené a hányingert, persze ha benned marad.

Esetleg kipróbálhatnád valamelyik homeopátiás bogyót, ha a B6 nem marad meg benned, vagy kiegészítésként?

VÁRANDÓS KISMAMÁKNAK / HÁNYINGER, HÁNYÁS
A leggyakoribb probléma, leginkább a terhesség első harmadában, de előfordul, hogy végigkíséri a kilenc hónapot. Hányás esetén mindig pótolni kell az elvesztett folyadék és ásványi anyag mennyiséget is!

COCCULINE
napi 3-4x1 tabletta Komplex készítmény. A hányingert szédülés, sápadtság, gyengeség kíséri, bizonyos szagok provokálják a hányingert.

COCCULUS 9 CH
napi 3x5 golyó A hányingert szédülés, ásítozás és nagy fáradtság kíséri. Az állapot szagingerekre rosszabbodik, meleg szobában, pihenésre javul.

IGNATIA AMARA 15 CH
2x5 golyó Szorongó, érzékeny kismamáknak, akik a gyomorszájban görcsöket éreznek. A torokban gombócérzet alakulhat ki nehézlégzés érzésével. A hányinger evésre javul, kikapcsolódásra megszűnik.

IPECA 9 CH
napi 3x5 golyó Szinte állandó hányinger, sápadtsággal, alacsony vérnyomással. A hányás nem hoz megkönnyebbülést, a beteg nyelve a hányás ellenére is tiszta marad. A beteg nem szomjas.

NUX VOMICA 9 CH
1x5 golyó A hányinger evés után lép fel, erős álmosságérzet mellett. A hányás megkönnyebbülést hoz, pár korty savanyú vagy szénsavas ital ilyenkor jólesik a gyomornak. A kávé vagy annak illata erős hányingert okoz.

SEPIA 9 CH
napi 2x5 golyó Már reggel, ébredéskor éhgyomorra hányinger lép fel, és fokozódik ételszagra vagy étel látványára. Gyomorégés, rossz szájíz kísérheti, amit az evés csak átmenetileg enyhít. Kívánja a savanyú ízeket.

TABACUM 9 CH
napi 2x5 golyó Nagyfokú sápadtság, hányinger. A hányás mellett hideg verítékezés, szédülés, erős szívdobogás alakul ki. Az állapot enyhe mozgásra is súlyosbodik. Javul friss levegőre.

Kép Kép
rozsaag

Márti!

Gratulálok! Ügyesek voltatok. Egyébként az én választott szülésznőm is a Mihálik Vera lett volna, de sajna nem tudott ott lenni, mert előtte törölték el a szülésznő választást :( De még így is sokat segített, telefonon egyeztett a dokimmal stb....szóval még egyszer gratula, és örülök hoigy jól sült el a vége.... :P Kamilla nagyon édi baba.......

Cumi-ujjszopi téma: Mi egyelőre egyiket sem favorizáljuk, remélem így is marad. De ha valamit nagyon szeretne a szájába venni, én inkább az ujjának örülnék jobban..... :roll:

Kép
sly78

Suny - csatlakozz és kérdezz bátran! Nagyon szép, különleges neve van a kislányodnak.

Susy - én is féltem a hason alvástól, de mivel Ambinak néha fél óra után is jön büfi, mindig hason altatom. A dokibácsi meg is dícsért érte, bár nem értettem pontosan, hogy miért :oops:

Edina - Zsófi nagyon ügyes az orrfújással

Betty - ez a dokibácsi Ambival nagyon kedvesen és szeretettel foglalkozott. Lehet, hogy csak a felnőttekhez nincs türelme? :)

Annaflóra - kb. július óta nem lehet szülésznőt választani, a nagyokosok odafent betiltották... Már én sem választhattam, de nem bánom. Kucsera Bea volt a szülésznőm, nagyon kedves, aranyos volt, úgy éreztem maximálisan figyel rám akkor is, amikor éppen valaki másnál volt. Végül császárral szültem, de tényleg nagyon hálás vagyok neki a támogatásért. Mikor császároztak, apát nyugtatta odakint :) Szabó dokit nem ismerem. Ja és gyere máskor is, hogy érted is izgulhassunk :)

Szalamandra - A cumi Ambinak sem kell. mondjuk annyira nem bánom, de később valszeg kelleni fog neki. Ő is csak akkor cuppog a kis kezén, ha véletlenül sikerül beletalálnia vele a szájába :) Ő csak akkor, ha éhes, egyébként nem igényli. Próbáld meg ilyenkor a szájába tenni a kezét, hátha sikerül :) Nemsokára majd ő irányítja a mozdulatait, és akkor egyedül is menni fog :)

rozsaag - én is ikrek vagyok, és nyugodt, kiegyensúlyozott :)

Manka - szerintem inkább a tápszer, mint a hozzátáplálás. A tápszert meg tudja emészteni, az ételeket pedig még valszeg nem. És a tápszerben minden benne van, amire szüksége van. Én is tápszeren nőttem fel, és még sokan mások és nincs semmi bajunk :) De ez csak az én véleményem.

Márti - elpityeredtem a történeten. Kamilla csodaszép kislány! Nagyon ügyesek voltatok!!!! Teljesen át tudom érezni, hogy nem számítottál arra, hogy aggódnod is kell érte. Én is ezt éltem át. Csodaszép szülésre készültem.. De lényeg, hogy nem volt baj!!!! Ügyesek vagytok!!!

dytke

Gratulálok Márti!
A példád is azt mutatja, hogy minden szülés más... Épp a múlt héten mondta kislányom volt dadusnénije, "Ne hidd el, hogy a negyedik csak úgy kipottyan!" :roll: neki is 4 gyereke van. Nem semmi, hogy ennyit kellett aggódni, de nagyon ügyesek voltatok és Kamilla nagyon édes. Örülök, hogy pozitív tapasztalataid voltak a csecsemősöknél is!. Szép mindennapokat kívánok, jó szopizást,egy kis pihenést (amennyiben ezt a meglévő gyereklétszám lehetővé teszi :lol: )

Panndi! azt hiszem már írtam, én is hasonló cipőben jártam, már kezd jó lenni, kb csak kétszer hányok naponta, és talán már nem fogytam többet! :cry:

Kép
becsengo

Manka!
Ma megpróbáltam mit szól Míra az almához. A kiskanalát belemártottam a lereszelt almába (csak a leve maradt rajta) és hagytam, hogy ő tegye bele a szájába, ízlelgesse, rágcsálja. Hááát nagyokat cuppogott neki. :) Furcsa, mert a homeopátiás bogyók édes ízétől ökölődik. Úgy döntöttem nekifogok a hozzátáplálásnak, nem várok tovább. Persze nem mától, majd hétfőtől, ha valami allergiás reakció van akkor elérhető legyen a dokija, vagy gyógyszertár is. (paramami vagyok)
Ha hozzátáplálsz először a levét adjad csak és szépen fokozatosan ici-pici alma vagy krumli legyen a kanálon, mert küldönben ökölődni fog Zoló.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Ildi, Becsengő, Manka - Köszi a bíztatást! Attól tartok (legalábbis a júliusi 4d-s képekből ítélve), hogy szumúbírkózó lesz inkább, mint balerina, de majd meglátjuk. Sajnos a kórházi gép nem becsült súlyt, legalábbis a nőci nem mondott csak annyit, hogy már biztos 3 kg fölött van. A nevet ő dönötötte el, de asszem meséltem is vagy csak akartam? A lényeg, hogy apa megkérdezte tőle, hogy "mi szeretnél lenni kisfiam?" és jópár név felsorolása és a jatásszünet kivárása mellett is csak a Szabolcsra mozdult a kis drága, így hát Szabi baba lesz!

Vera - :oops: Bocsi, de nem figyeltem az uh-s sort. Nekem 9-re volt időpontom, 9.10-kor behívtak és utána már nem figyeltem. Mi bent ültünk utána a kanapén a párommal. Rajtam kék kapucnis felső volt, rajta meg barna polárpulcsi. Spánik dokihoz mentünk be az irodába. Neked rémlik belőlünk vmi? :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nem tom mér nyomtam az elküldésre, pedig még akartam írni... :oops: tiszta hülye vagyok!

Edina - Gratula az orrfújáshoz!!!!! :lol:

Nikuc - Jó lenne ismerősökkel egy szobába kerülni! :wink:

Márti - Szóhoz se jutok!!! Kamilla gyönyörű!!! Remélem legalább fle ennyire tudok majd erős lenni, mint te voltál!!! Minden elismerésem!!!

Képzeljétek tengap itt voltak a kedvenc kolleganőim és olyan jó volt újra velük lenni!!!! Bevallom őszintén, akármennyire is várom már Szabi érkezését, hiányzik a pörgés, az emberek és az különböző ingererek magam körül. Jó volt hallani, hogy az osztálykámmal minden rendben, ügyesek, okosak még mindig és jó volt egy kicsit másról is beszélni nem csak az én várandósságomról. Bár elég zaklatott éjszakán vagyok túl ismét mégis mintha kicseréltek volna! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

rózsaág: köszi szépen a homeos tippeket! MagneB6-ot szedek napi 3X2-t, és még így is... :?
Vendég

Panndi!
:( :( :(

Kép Kép
rozsaag

Betty - akkor készülj fel, még most "pörögj", mert nem lesz rá alkalmad egy darabig :)
Nekem is nagyon hiányzik a munkám, hogy emberek közé járjak. Főleg, hogy Ambi nem sok időt hagy napközben, mert nem alszik akkor sem, ha nem fáj a hasa. 20 percig elvan a járókában, utána nyafog. A kendőben sincs el sokáig, az is kb. 20 perc.
Most készülök ebédelni, végre elaludt, remélem nem csak fél órára. Csak még meg kéne főjön a kaja, negyedjére állok neki... Nemhogy főzni nem tudok, enni sincs időm.. Szóval készülj. :)
Sly-al azt szoktuk mondani, hogy a séta a nap fénypontja, kimozdulunk a falak közül :)

dytke

ennyi volt az alvás :(

Valakinek van tapasztalata a Dioscorea 9CH homeo bogyóról hasfájásra? Ez a Gripe Water nem mindig hat. Nem tudom minek a függvénye.. De szerencsére "csak" napközben fáj a hasa, éjjel alszunk és max. 2-szer kelünk.. kop-kop-kop. remélem nem kiabáltam el...

dytke

Márti, köszi, hogy megosztottad velünk ezt az izgalmas szüléstörténetet. :lol: Kamilla nagyon szép kislány :lol: . Én alapból nem vagyok ilyen lelkileg erős fajta, így mindig sok erőt adnak az olyan történetek, mint a Tiéd, hogy nehéz szülést is meg lehet szépen csinálni. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szabolcs szép név Betty!
Készülj fel a szülésre és akkor minden rendben lesz. Mi meg irigykedünk csendben, hogy milyen jó Neked, hogy ilyen örömteli esemény előtt állsz. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti

Elpityeredtem a vége felé én is! :wink:
Épp a barátnőmnek mondtam, hogy akár évente is átélném ezt az élményt :lol: (még 5-6 gyerek, na az szép lenne :D )
Nagyon erős voltál! Mégegyszer Gratulálok a szép kerekpofijú kislányodhoz! :lol: :lol:

Dytke
Zétinél is at hittük, hogy ez a szer sem használ, de folyamatosan (napi 4-5 alk.) adni kell neki és a 7. napon már nem lesz hasfájás. Persze utána is adni kell.
Kitartás! El fog múlni a hasfájás! :wink:
Vendég

Kriszta - legyen igazad. annyira rossz a tehetetlenség. Olyan könyörögve néz rám olyankor, de nem sokat tehetek :( Most van a 8. nap. remélem hamarosan elmúlik. Utána ha elmúlik, mikor kell adni? Mert én most akkor adok, ha elkezd sírni. Nem jól csinálom? Minden kaja után kellene? Csak akkor jóval többet adnék mint napi 6-szor, a betegtájékoztatón meg az van, hogy többet nem szabad. Ti hogy csináltátok?

dytke

Köszi Lányok a sok-sok dícséretet és gratulációt! Nem éreztem én magam olyan erősnek ám közben, komolyan, csak azért nem kiabáltam, mert egyrészt attól tuti nem fáj kevésbé, másrészt, mert tudtam, hogy csak feleslegesen pocsékolnám az energiamaradványaimat, arra pedig most sokkal inkább szükségem volt mint eddig bármelyik szülésemnél! Hiába, a mesterségesen keltett fájások egészen mások, nyersebbek, durvábbak mint a természetesen erősödő, a szervezet által keltett méhösszehúzódások!

Mzsperx!

Azért az 1. szülésem hasonlóan kemény volt, olyan igazi 1. szülés, 14 órás vajúdással, 3ujjnyi méhszájnál tolófájásokkal, amiket viszont 4 órán keresztül kellett kisóhajtozni, fejem felett lebegett a császár esetleges téraránytalanság miatt...az a szüléstörténet is itt van valahol a topicon! Szóval az is durva volt, de a babával közben minden rendben ment, így aztán aggódni, félni nem kellett! Most viszont szinte kézzel foghatólag éreztem, hogy a kislányom életét belepottyantottam a dokim kezébe (nem is én, hanem a vajúdásból adódó helyzet) és az ő döntésein (is) múlik, hogy minden rendben lesz-e vele? Igazából ez volt a nehéz. Meg az, hogy, amíg nem jöttek a tolófájások, addig tehetetlenül viseltem a tágulást és nem tudtam pörgetni az esményeket, holott tudtam, hogy minél hamarabb meg kell születnie a kicsi lánynak! De nagyon jó, hogy ez a 4. szülésemnél történt, mert a dokimat már 7 éve ismerem, végigcsináltunk együtt már eddig is 3 szülést, szóval eléggé bíztam/bízom benne ahhoz, hogy valamilyen szinten mégis megnyugtasson az, hogy Ő ott van, vigyáz és figyel ránk!

Hányós bajtársak!

Kitartás, bár tudom, hogy nagyon neház, nekem a 17. hétig húzódott, sokszor napi 10 hányással, ennél a terhességnél, tudom, mit csináltok végig, miközben igazából pihenni sincs időtök! Én, mire a végére értem, mondtam is a férjemnek, hogy nem is baj, hogy nem tervezünk több gyerekőcöt! És lám, milyen a jótékony anyai felejtés: egyáltalán nem biztos, hogy nem szülök többet, persze nem mostanában...

Márti
borossné becz márta

sziasztok!

Márti, tegnap este én is hüppögtem meg érzékenykedtem a szüléstörténeteden, apa csak nézett, hogy most meg mi van :)

dytke, a hasfájás borzasztó. Ha nem Gripe Water, próbáljatok mást (Espumisan, Infacol). Nálunk az espumisan jött be, de lehet, hogy pusztán akkorra vált éretté az emésztőrendszere. Az espumisan minden étkezés előtt vagy után adható. A másik jó dolog a torna, de azt gondolom úgyis csináljátok. Kitartás, tényleg elmúlik, nálunk hat hétig tartott, az mindjárt itt van nálatok is...

Kép
Kép
szalamandra

Dytke - Hát ez megint nem volt nagy alvás! Már nem nagyon tudok ám pörögni, csak fejben. Ma kimentünk a börzére az ágyneműért, egy kicsit körbenéztünk, de alig vártam, hogy hazaérjük, úgy fájt a lábam, derekam, csípőm, mindenem, ja és úgy totyogtam a kocsiig, mint vmi hízott kacsa. :lol:

Ildi - Köszi, próbálok felkészülni mindnre, ezért is olvasgatlak szorgalmasan benneteket (is), de elég nehéz olyasmire készülni, amiről nem is igazán tudom pontosan, milyen lesz. Tudom, mindenki így van ezzel és nem csak elsőre érik az ember lányát meglepetések. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Márti: én már előre sajnálom, hogy csak négyszer-ötször élhetem át a szülés csodáját. Ugyanis ennyi gyereket tervezünk. Szóval minden hányás és kórházi fenyegetés ellenére bevállalnám bármennyiszer :lol:
Vendég

Panndi!

Te vagy az én emberem!
Ugyanezt érzem én is és ezt éreztem minden babavárás előtt-alatt-után! A szülés maga a csoda, most is így gondolom, és Krisztával is nagyon egyetértek, hogy évente átélném ezt a csodát, akárhogy is fáj!
A környezeted mit szól a tervekhez? Én már eldöntöttem, ha lesz még babánk,akkor azt senkinek sem kötjük előre az orrára a családból, mert megy ám a kárálás, hogy hogyan fogjuk őket felnevelni? Már most is sokan bátornak, sőt vakmerőnek-épp csak, hogy nem felelőtlennek mondanak minket! Csabim, aki már 6 éves, épp ma este mondta ágyazás közben, hogy szükségünk van még 2 kislányra, hogy ugyanannyi lányunk legyen mint fiunk! Ha tehetném, én nagyon szívesen élném sok finn asszony életét, aki szül 8-10 gyereket, békésen nevelgeti őket és nem megy vissza dolgozni, míg a legkisebb is meg nem találta a helyét az iskolában! Olyan jó lenne, nagyon élvezném, pedig egyébként imádtam a munkámat is (óvónő vagyok és most már fejlesztőpedagógus is), de nem érezném magam kizárva a világ végkeringéséből akkor sem, ha 8-10 évig még itthon maradnék! Aztán persze majd az adott lehetőségek és körülmények nagyban befolyásolják, hogy hogyan alakul tovább az életünk!

Kriszta!

A te véleményedre is kíváncsi vagyok, nagyon!

Márti
borossné becz márta

Szép estét mindenkinek!

Márti
Örülök, hogy végül minden rendben veletek. Gyönyörű kislányod van, Gratulálok mégegyszer.

Lányok bocsánat nincs lelkierőm visszaolvasni. Újabb borzasztó éjszakán vagyunk túl, és az előttünk állóhoz sem fűzök sok reményt. Tegnap apa szüleinél akartunk aludni, hogy reggel korán mehessünk a börzére, de éjjel fél 2- kor haza kellett jönni, mert felordította az egész házat. Hullák voltunk reggelre.
De végül voltunk a börzén és sok szépet vettünk, többek között autósülést is, Römert.

Jó éjt !

Kép
Kép
susytunder

Márti,

gyönyörű Kamilla már 5 percesen is, nem látszik rajta, mit élt át!
Gratulálok én is, természetesen megkönnyeztem a történetedet! :)

Gabesz

Kép
ugabesz

Márti - köszönet a szüléstörténetedért, olyan pontosan le tudtad írni! Mondtam is apának, hogy ha mindhárom gyerekünk fiú lesz (eddig háromban egyeztünk meg), megpróbáljuk negyedszerre is? :wink: Ha a szerelmes együttlétek mellett még lesz időd, megírhatnád, milyen volt a kórházi lét a szülés után (szobatársak, nővérek, úgy alakultak-e a dolgok, ahogy szeretted volna stb.)...

cumi v. ujjszopás témához: nálunk mindenki azzal zaklat Máté születése óta, hogy "szegény gyereknek miért nincs cumija"? Ugye én voltam az, aki az első napokban cumizavar-pánikban szenvedett, nagy lelki tusám volt, hogy a kizárólagos szopi mellett döntsek és ki is tartsak (szinte 24 órában mellen volt a babám és örültem, amikor végre rendeződtek a dolgok és a tejcsi is beállt), erre mindenki ezzel cseszeget. Nos, van egy csomó cumink, kettőt ezek közül állandóan fertőtlenítettem, és vittük magunkkal mindenhova, de Máté nem szereti, kiköpi-rágcsálja, sírni akkor is sír, ha a szájába dugjuk (se nyugtatóként se hangtompítóként nem működik :lol: ). Szóval mindenkinek azt mondom, hogy nem hülye a gyerek, tudja, hogy mi a különbség a mellem és a műanyag között. :wink: Az ujjszopást a gyerek már az anyaméhben is gyakorolja, Máté már akkor is szopta az ujját, amíg a szülőszobán apja karjaiban várta, hogy engem összevarrjanak... Persze a klasszikus ujjszopást ő is csak 2-3 hónaposan tudta produkálni (már hogy bent is maradjon a szájában, ne csak hadonásszon vele), de most, hogy beindult a fogzás, le is szokott róla megint. Helyette most az öklét tömi a szájába, vagy egyszerre 4-5 ujját :oops: Mindenesetre én azt mondom, szopja az ujját, ha akarja, ezt nem dönthetem el helyette, de a cumit nem vagyok hajlandó a szájába ragasztani (vagyis percenként visszarakni, mert kilőtte). Szerintem ez valahol lelki szükséglet kérdése, és én inkább engedem a komfortszopizást neki, ezért nincs szüksége se az ujjára se a cumira. De ez mindenkinél más, és ha a következő babánk cumizni akar majd, akkor kap cumit.

Visszatérve a fogzási fájdalomra: dologel-t ajánlottak a gyógyszertárban, ebben csak kamilla, valeriángyökér és propolisz van. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Kép
Kép
szfgabi

Ja és köszi a hsz-okat harapás ügyben. Természetesen én is NEM-et mondtam a csöppségemnek (mást nem is tehettem, ez volt az első reakcióm :cry: ), és persze megvontam tőle a cicit egy kis időre, mielőtt újra folytattuk volna a szopit - úgy néz ki, beválik (remélem), ma már nem harapott (ugyanazzal a fejmozdulattal most inkább cuppanva elengedte a cicit :D - okos gyerek, úgy szeretem!!!). Szerintetek is igaz, hogy az anyukák szerelmesek a fiaikba? :oops: (a védőnéni mondta a kórházban...)

Kép
Kép
szfgabi

Lányok!

A homeos bogyókat hogy adjátok be a kicsinek? Egy 2 hónaposnak pl.?

Kép
sly78

Sziasztok!

Márti
, olyan jó volt olvasni a soraidat. Nálunk is megy a szemfelhúzás, amikor mondom, hogy lehet, hogy 4 gyereket szeretnénk, ha a császári hegem is engedi, és néznek nagyot, mert nem tudják, hogyan is tudnánk őket felnevelni az ő értékrendjük szerint. A miénk szerint azért menne. :) És ez a lényeg. :) Bár nekünk most pont annyi lányunk van, mint fiúnk. :)
Olyan jó, hogy ez a 4. szülésed volt tényleg, és így hagytak, és bíztak a gyorsaságban, és milyen jó, hogy nem blokkoltál le a kellő pillanatban. Na és persze, hogy tudtad, mi az a tolófájás. Elsőre az sem mindenkinek egyértelmű állítólag. :)

Cumi-ujjszopás. Én nem akartam cumit adni, de kifejezetten ellene sem voltam. Bene azonban amennyire nem tudott szopni, annyira szerette cumizni a mellem, ami persze felázott, kisebesedett, stb. Így kapott cumit, amit lelkesen szopott, és az ujja nem is érdekelte, bár az a tapasztalatom, hogy az ujját csak akkor szopná, ha a cumit mégsem adtam volna, és akkor viszont az első hónapokat nagyon sírta volna...
villő talán nem volt ennyire lelkes cumizós, de ő is kapott, főleg azért, mert Bene akárhányszor Villő sírt, odarohant hozzánk, és közölte, hogy adjunk neki cumit. :) Most már persze rászokott, de csak aláshoz, vagy nagyon megnyugtatáshoz, de ahhoz inkább az ölünk kell továbbra is.
Benének volt egy időszaka, amikor sokat cumizott, unalmában, bánatában, stb. De most már szigorúan csak alváshoz kell, mondani sem kell, de felkelés után ő viszi az ágyához vissza, stb. Lassan, ha eljön az ideje majd megbeszéljük, és nem lesz több cumi, de én nem erőltetem. Már csak azért sem, mert én az ujjamat szoptam, és 8 éves koromig nem tudtam leszokni róla, hiába akartam, hiszen az kéznél volt. Akkor is csak a fogszabályzó akadályozott a cumizásban.
És persze minket is nyaggatnak, hogy minek, meg milyen csúnya, és stb. Utálom az ilyet, mert lehet nem egyetérteni, de azt ne a gyerekkel szemben mondja, hanem nekem. Majd én válaszolok.

Dologélt mi is vettünk most Villőnek, de egyelőre még nem nagyon kellett használni, de azért vettem én is, mert azt akárhányszor kenhetem az ínyére.
Ja, szfgabi, én nem vagyok szerelmes Benébe, de nagyon szeretem. :D
Viszont Villő már most szerelmes pillantásokat vet apjára. :)

mtunde

Márti,
Köszönjük, hogy leírtad a történetedet, megkönnyeztem. Amúgy ezzel én is így vagyok, hogy szívesen vállalnék 4-5 gyereket sőt, akár 100-at is, mert annyira csodálatos maga a szülés, és ez az egész babázás, anyaság, csak hát a mai világba talán 100 sok lenne :lol: Nincs is szebb egy nagy családnál! Kamilla pedig gyönyörű kislány!!!

Panndi,
Kitartást a hányáshoz, homeosokat már leírták. Nekem az 5. héttől volt a 17. hétig naponta többször is, utána szépen elmúlt. Remélem neked gyorsabban elfutnak a rókák.

Sly,
Picuri vízbe(forralt, baba) kell tenni felolvad, és azt megitatni a babával.
Vendég

Jó reggelt!

Panndi - Én hál'isten megúsztam a hányást, de nagyon együttérzek veled! Kitartás!

A tegnapi kalandunk: Voltunk kint a börzén. 1 óra után mentünk, mert nem akartunk belépőt venni, meg igazából semmit, csak az ágyneműért mentünk. Gondoltuk tömeg sem lesz már akkora talán. Ehhez képest tömeg volt és vettünk pelenkát, a falra hungarocel figurákat (kisvakondot, barikat, virágokat stb.) meg persze az ágyneműt. Apa totál ki volt akadva, mert parkoló csak nagyon messze volt, egy csomót kellett gyalogolni. :evil: Nem lehetett átmenni a kerítésen belül, mert az MDF-nek volt vmi rendezvénye és miattuk le volt zárva. :twisted: Meg kellett kerülni az egészet kívülről. :twisted: Elképesztő látvány volt, ahogy a még pocakos kismamik (köztük én is, totyogva, mint a hízott kacsa, mert különben begörcsöl a lábam is meg a pocak is) és a már a gyereküket magukkal cibáló családok kisebb gyalogtúrát nyomtak le, egyesek annyi cuccal, hogy a málhás szamár kutya füle volt hozzájuk képest. :shock:
Az eredeti terv szerint még be akaruk szerezni az utolsó polcot az Ikeából, de napoltuk, mert én is kipurcantam, apán meg olyan tömegiszony és ideg lett úrrá, hogy inkább hazajöttünk és Forma 1-et néztünk. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Jó reggelt!

Végre jó éjszakát tudok magunk mögött. gy ma kipihentem felütöm a konyhát, apának sajtos palacsintát kell sütni. :wink:

Bettyna
Mi is voltunk a börzén, de mi elsők között érkeztünk. Rengeteg mindent vettünk alig bírtunk haza jönni. Tavaly mi is vettünk olyan hungarocell figurát, én a pelenkázónál ragasztottam a falra, és imádja Kristóf azóta is. Mikor pici volt, minden reggel kicsomagoltam picit, mert épp akkor sütött a nap, és napoztattuk a popsit, meg tornakor is azt nézte egyfolytában.

Pandácska
Ti voltatok?

Kép
Kép
susytunder

Még annyit szerettem volna, hogy iszonyúan fáj mind a két mellem. Ha gyulladás lenne nem hiszem, hogy mindkettő fáj, és mikor az elején nekem be volt gyulladva, máshogy fájt. Volt valakinek hasonló? Kell ezzel dokihoz menni?

Kép
Kép
susytunder

Pandácska!
Köszi, tegnap kipróbáltuk és nagyon nehezen akar feloldódni a vízben. Egyébként hasfájásra csak akkor kell adni ha görcsei vannak? vagy van napi adag (pl: 3x5 golyó), és egy darabig adagolni?

Kép
sly78

Márti: hát természetesen "hülyének" néznek, hogy miből fogjuk felnevelni őket, meg jajjjjj, mi lesz velünk ennyi gyerekkel. Holott szerintem a többi gyerek már kevesebb pénzbe kerül, mint az első, na meg nem minden a pénz. Csak ezt sokan nem értik... 25 éves vagyok, terveink szerint 30 éves koromig négy gyerekünk lesz, aztán még nem zárkózunk el semmitől, 35 éves koromig nagyon szívesen szülök. Utána már mondjuk én is elgondolkodnék, de leginkább a viszonylag "nagy" korkülönbség miatt (baba és mi köztünk). És megmondom őszintén, bár most is két suliba járok, és szerettem a munkámat, de egy picit sem hiányzik, teljesen jól ellennék itthon Zsófival és majd a testvéreivel :lol:
Vendég

Sziasztok!

Betty: Én még dolgozom, de nem tudom miért. :lol: Jövő héten már befejezem, de abszolut nem élvezem, már annyira máshol jár az agyam. :oops: Ha dolgoznod kéne, lehet, hogy Te is marhára unnád. :lol:

Márti: Köszönöm én is, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet. Én is pityeregtem rajta, nagyon meghatott. A kisbabád pedig csodaszép, és nem is úgy néz ki, mint egy 5 perces baba. Gyönyörű nagy! :)

Lenne egy kérdésem is. Reggel óta fáj a hátam, és olyan, mint ha meg akarna jönni, gyengén görcsölget, de csak legalul a hasam. Keményedést nem érzek már vagy egy hete, most sem. És nem is szakaszos. Ez mitől lehet? Nem vészes, éppcsak fáj, de félek, nehogy baj legyen.
Szülni még nem szeretnék, holnap töltöm a 36-ot, még nem kéne. :shock:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc - Hát minden elismerésem, hogy még bírod a munkát! Biztos én is unnám és elegem is lenne belőle. Nem is maga a munka hiányzik ám, hanem inkább az a rengeteg inger és ember, aki körülvett, hogy éreztem, hogy fontos vagyok. Persze, tudom, hogy ez most is így van, csak másképp vagyok fontos at életem lelassult és szinte csak a várakozásról szól. Még, jó, hogy nem hosszabb időt kell ezzel töltenem, mint pl. a barátnőmnek, aki ugyancsak nem kezdte el a tanévet, de csak februárra várja a babáját.
Nekem is vannak olyan fájásaim, mint neked. Volt, hogy egy egséz délutánt szenvedtem végig de nem történt semmi, mert nem elmúló és újra jelentkező fájdalom volt, hanem folyamatos. Próbálj minél többet pihenni.

Susy - Én a kiságya mellé a falra gondoltam a figurákat, szerintem ott is jól elleszünk majd velük. Jó színesek! :lol:

Lányok - Ma megcsípett vmi cecelégy! Egész nap tudtam volna aludni. Ez a meleg fronton kívül utalhat még vmire? Ja és alig bírom behajlítani az ujjaimat, mintha be lennének dagadva. :roll: A 35 fokos hőségben nem vizesedtem, akkor ez most mi?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty - csináld a keringésjavító gyakorlatokat :)
Hátha jobb lesz.

Nikuc - én a 38. hétig dolgoztam, utána is, de már nem jártam be, csak itthonról. És én nem untam. Maradt időm a boldog babavárásra is :) De persze mindenki máshogy éli meg.
Lehet azért fáj, mert a baba nyom valami ideget, nem?

Ma voltunk Dunakeszin sétálni a Dunaparton. Sly köszi az ötletet, tőletek vettük, mert a múltkor mondtad, hogy voltatok. Ambi nagyon jól bírta, el is aludt. Nagyon szép hely.

Susy - remélem ma már jobb éjszakátok lesz és a következők is!!!!

dytke

Szalamandra - tegnapelőtt voltunk 6 hetesek :) De a hasfájás még megvan. :( Infacol-al kezdtünk, egy hétig használtuk, de nálunk nem használt semmit. Vagy nélküle rosszabb lett volna, nem tudom. A gyógyszertárban ajánlották ezt a Gripe Watert, mert ennek más a hatóanyaga. Az Espumisan-nak ugyanaz mint az infacolnak, de ha nagyon ez sem használ, az lesz a következő. Változó, mert néha rögtön elmúlik neki, néha nem használ...

dytke

Bettyna
Közeleg a te időd is. :lol:
Én is rengeteget aludtam az utolsó 1-2 hétben, és az ujjaim is olyanok voltak, mint a virsli. Aludj is oskat,sokat,sokat.... amíg megteheted. :wink:

Lányok van valakinél háziállat? Cica, kutya? Nálunk nincs, csak egy cica, aki a szomszédból jár át. Tudom, hogy még kicsi Kristóf, de mikortól lehet állatokhoz érnie?

Kép
Kép
susytunder

Dytke, Susy - Köszi! Próbálkozom.... :roll: Ja, és igyekszem nem bepánikolni! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

susy: hááát, én nem tudom, bár én nem vagyok aggódós anyuka kicsit sem, de Zsófi sokkal kisebb volt, mikor először kutyához ért (és az nem saját volt!) Szerintem hét hónaposan már nem olyan kicsi ám :wink:
Vendég

Jaa, most ugrott be, anyuék kutyusa még élt ősszel, Zsófival hathetesen voltunk először Siófokon, akkor még nem érdkelte őt a kutya, de négyhónapos volt, mikor mi vigyáztunk a kutyára, és Zsófi ült a pihenőszékében, és úgy simogatta a kutyát.
Vendég

szfgabi, én el tudom képzelni, hogy az anyukák szerelmesek a fiaikba, ugyanis én szerelmes vagyok a lányomba - sőt, a húgom is (az enyémbe :) ). Ez van :)

Kép
Kép
szalamandra

Köszönöm a megnyugtatást! Igyekszem minél többet pihenni, már egyébként nagyjából elmúlt. Lehet, hogy csak az izom fájt, mert tegnap elég sokat mentem. Sokat kellett tartani az izmaimnak a nagy hasamat. :)

Valószínűleg én is bejárok még egy kicsit, segítek a melóban, ha szükség van rá, de úgy néz ki, hogy a 38-39 héten császár lesz, és szeretnék előtte egy hetet itthon lenni, leellenőrizni a csomagokat, elvégezni az utolsó simításokat, bekészíteni a kiságyat, beüzemelni a légzésfigyelőt, meg ilyesmit... és persze sokat aludni.
Nagyon félek, mert még sose voltam kórházban, mióta megszülettem, ergo nem volt műtétem sem, úgyhogy be vagyok gyulladva. :oops: :lol:

Suzy: Állat témaköben: Nekünk van pár rágcsálónk itthon. Egér, tengerimalacka, mindegyikből egy pár. Utánaolvastam, és azt írták, hogy azok a kisgyerekek, akiknél állat van a házban sokkal kisebb %-ban lesznek allergiásak az állatszőrre, mint akiknél nincs. Mi úgy gondoltuk, hogy külön szobába kerülnek, ahova Ő nem megy, és majd olyan 3-4 hónapos kora körül lehet velük egy légtérben. Viszont az Ő orvosi ellenőrzésükre, egészségükre sok gondot fordítunk, idegen kutyához, macskához nem engedném közel, mert annyi bacit hordoznak, meg bolhásak, tetvesek is lehetnek. Csak akkor engedném állathoz nyúlni, ha ismerném a gazdit, és tudnám, hogy figyel az állatok egészségére. Főleg a macska veszélyes, mert azokat nem "divat" oltani, csavarognak, és könnyen odakapnak, ha valami nem tetszik nekik.

Kép

Kép
nikuc

Panndi
Nem is én aggódom, hanem apa. Ő ilyen mániás. Pl ha a törölköző leesik ő már nem használja utána. Mezitláb még a lakásban sem jár soha, ha pedig a macska hozzá ér átöltözik. :)
Meg aztán a macska hordoz valamit, aminek most nem ugrik be a neve. Viszont, ha hozzányúl Kristóf és alaposan megmosom a kezét, szerintem nem lehet gond.

Bettyna
Azért arra figyelj, hogy ha más is feldagad pl. a szád, akkor hívd fel az orvosod.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc
Teljesen igazad van, de szinte már a miénk a macska, mert hát a szomszéd....pont amit írtál, ha hallanátok hogy beszél a gyerekeivel. Mi elvisszük beoltani, aztán engedem csak Kristófhoz.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc!

Miért lesz császár ennyire biztosan?

Gabi!

A holnapi nap elég nyugisnak ígérkezik (ha a gyerekek is úgy akarják), akkor írok majd az osztályról is!

Panndi!

Nagyon sok a közös bennünk! Én is 24 évesen szültem az 1. babámat, most pedig épp betöltöttem a 30-at és itt a 4.bébi! Nekem is a fejemhez vágták már (többnyire idegenek), hogy ok., hogy a babaholmit, gyerekruhát többen is hordhatják, de mi lesz, ha egyszerre akar menni minden gyerekünk táborozni?
Igazából én is úgy gondolom, hogy nem minden a pénz, persze sajnos sokmindenhez szükség van rá! Viszont úgy gondolom, vagyunk annyira felnőttek, hogy, ha kenyérgondokkal küzdenénk, felelőtlenül nem vállalnánk be még egy gyerkőcöt!
Egyébként milyen suliba jársz? Amikor Csabi elmúlt 1 éves, akkor kezdtem bele a másoddiploma+szakvizsga megszerzésébe és, amikor államvizsgáztam,akkor már Berci is a pocakomban volt, csak még én sem tudtam! :lol: Lehel pedig a képzés alatt született!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Panndi
, minden együttérzésem a hányások miatt. Én is sokat hánytam Villővel, de szerencsére a 13. hét után ez napi 1-re redukálódott, és híztam is mellette. Remélem, neked teljesen elmúlik. Nekem amúgy ami egy kicsit segített, az a sima B6 vitamin volt, az nagyobb dózis, mint a 6 MagneB6-ban ami van. Ha azt rendesen szedtem, akkor hányingerem egyáltalán nem volt, vagy csak este, és hányni is ritkábban szaladtam.
Ami még általában bennem maradt, az minden vitamin nélküli dolog: Tészták, főleg sajtos tészta, és nutella. :) De ez legalább pótolta az elveszített kalóriákat.

Susy, szerintem mindentől nem lehet megvédeni Kristófot, ha ismered a gazdát, és tudod, hogy hogyan gondozzák az állatot, akkor könnyebb a döntés. Én ismerős kutyához-macskához odaengedem Villőt.

Érdekes ez a babavállalásos dolog. Mi is nagyon szívesen vállalunk többet, bár még fogalmam sincs, hogyan fogjuk megoldani egy 6 tagú család autózását, lakását, stb. De ha ezekre néznénk, akkor akár 2 sem lenne. viszont én most azt érzem, hogy akkor tudok majd a következő kettővel is odafigyelve, türelmesen törődni, ha most Villő után visszamennék kicsit dolgozni.
másrészt nagyon irigylem azokat az anyukákat (akár finneket is :), Márti, képzeld, én finn szakon is végeztem. :)) szóval irigylem azokat, akik sokáig, nyugodtan otthon tudnak maradni, anyagiak nem okoznak gondot, de apuka sem csak éjszakára tud hazajárni, hanem normális családi életük van, az anyuka is tud napi 1-2 órában mással foglalkozni, mint a gyerekneveléssel és családmenedzseléssel, és ezzel teljesen egésznek érzi magát. Nekem nem kéne több. De az a verkli, amit annyian csinálunk, hogy reggeltől estig minden ránk szakad, mert a férjeink sokat dolgoznak, stb, az azért húzós. Félreértés ne essék, nem a házimunka fáj, nem a gyerekekkel levés, hanem az a monotonitás, és kényszerpálya, amiből úgy érzi az ember, hogy nincs kiszállás. Pedig heti pár óra valami más már megoldaná. Na, nem tudom, mennyire voltam érthető, de most hétvégén valamin nagyon kiakadtam... :roll: :oops: asszem még én sem tudom, mi a bajom, de lehet, hogy csak meg fog jönni. :)

mtunde

Ja, hasfájásra akartam már régebben is írni, hogy a valódi hasfájás evés közben, vagy közvetlenül utána jelentkezik, akkor görcsöl a baba, és azokra segítenek ezek a csodaszerek.
Sok baba napközben, főleg délután, estefele sír vigasztalhatatlanul. Ez a napközben összeszedett ingerek miatt van, nem tudják máshogyan levezetni, feldolgozni, csak sírással, hiszen ők így kommunikálnak. Nálunk mindkét babó csinálta 6-12 hetes korában, Villő hamarabb, hiszen őt a bátyja miatt több inger is érte. Alig tudta őket megvigasztalni valami, de ha sikerült, akkor rajtam, a mellkasomon elpilledtek, és így vészelték át a kritikus órákat. Aztán ez az idő egyre rövidült, és egyszercsak abbamaradt.

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?