Hello Lányok!
Mi is túlvagyunk az oltáson. Tegnap kaptuk meg. Egy néger dokibácsi volt, mert a dokinénink szabin van. Annyira rendes volt, látszik, hogy imádja a gyerekeket. Nálunk úgy zajlott, hogy a védőnéni fogta a lábát, a doki meg mondta, hogy én fogjam a kezét, hogy érezze, hogy itt vagyok mellette. És amikor megszúrta fel sem öltöztettem, hanem azt mondták, hogy azonnal vegyem fel megnyugtatni. Szerintem így egész jól kibírta. Persze sírt, meg én is. Védőnéni is sajnált minket. Dehát tudom, hogy muszáj, és megvédi mindenféle betegségtől. Amikor hazaértünk adtam neki egy fél Germicid kúpot (védőnéni javasolta).
És nem is lázasodott be, csak ma reggel egy pici hőemelkedése van 37,2 de jó a kedve és mosolyog.
Méreckedés is volt. Már 5kg 22 dkg. Mondjuk gondoltam, hogy hízik, mert tiszta hurkica a lába, ráadásul kinőtte a kókuszpólyát, és már érezem a karjaimon, hogy jó a súlya.
Hettuli: jó ötlet, én is elmeséltem neki, hogy mi fog történni. Remélem nagyobb korában könnyebben viseli majd a szurikat.
Trundike: Barnikának biztos jól áll egy kis csibészség. Biztos a változás miatt huncutkodott egy kicsit.
Sarmon: Örülök, hogy jó élményed van a dokival kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy megbízzon az ember a dokijában.
Gégéé: szerintem dokibácsink elvállalja a szülést, ne aggódj. Majd írd meg, hogy mit mondott.
Bende: vannak piszok bunkó emberek, de próbáld meg kiiktatni őket. Ne foglalkozz velük. Most tényleg a tejci a legfontosabb. Az a baj, nekem az anyósom mondja, hogy dagadt vagyok. Nagyon rosszul esik, ráadásul ő a párommal 35 kg-t hízott, a védőnő már be sem merte írni a súlyát. Most meg mindíg azzal van elfoglalva, hogy ő milyen fiatalos, meg milyen jól néz ki. Pedig.....
Édi a kis buborékfújó!
Karmalzt lehet én is kipróbálom, bár szerintem még elég a tej, de kéne sokat fejnem októberre.
Anyany: én megkérdeztem a védőnénimet, hogy kb egy két hónapos gyereknek mennyit kéne enni naponta, mert, hogy én is próbálok fejni, hogy ha megyünk vizsgázni, akkor apa tudjon neki adni cumisüvegből, és ő azt mondta, kb 150 ml, de ez egy napra elosztva. Ahányszor eszik annyival kell elosztani, az az egyszeri adag kb. de lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb, azért van az igény szerinti szopi. Zsófinak pedig szép súlya van,úgyhogy ne aggódj, megeszi ami kell neki.
Nekünk nincs légzésfigyelőnk, csak bébicsősz, de az nagyon jó találmány. Ha kimegyek teregetni, vagy a kertbe, akkor nem kell idegeskednem, hogy vajon sír-e a babókám.
Mérleggel meg úgy voltunk, hogy nálunk 6. hetes koráig hetente kell vinni mérni, úgyhogy nem vettünk, nem kölcsönöztünk mérleget. Bár néha jó lett volna tudni, hogy kb. mennyit eszik. De most látom, hogy fejlődik szépen, úgyhogy nincs gond. Meg bármikor bevihetem a védőnőhöz megmérni, sőt azt mondta, ha gondolom kijön, kihozza a mérleget, de azért ezt nem várom el tőle....inkább elviszem én, ha úgy gondolom.
Látjátok mekkora tokám van?
Egy kép rólunk