Új privát üzeneted érkezett!

Panndi: :D :D :D Hajrá Kistesó! Örülök, hogy minden OK. Szülinap hogy sikerült? Én is valami joghurtos vagy túrós gyümölcskrémben gondolkodom, piskóta alappal (egy évesen már pont ehet tojást is úgyis), csak azt nem tudom, mitől nem fog lefolyni a joghurt a tortáról. :? Azt meg nem tudom, miből van a zselatin, az 'veszélyes'nek számít-e...

Bocs mindenki, most csak ennyire futja. Samu jobban szörcsög, mint Darth Vader, sokat porszívózzuk az orrát, de szerencsére hagyja, sőt, talán nem túlzás, hogy élvezi is. :) Remélem, hamar túl lesz rajta, bár tegnap éjjel csúcs volt, csak 3kor kelt, meg aztán 5kor kellett magamhoz vennem, nem tudom, mikor volt ilyen utoljára... de miért kell ehhez betegnek lennie, fel nem foghatom :roll:
danann

sziasztok! látom összeszokott kis csapat van itt. kérdezni szeretnék, én januárban szülök a MÁVban. van most fizetős szoba? vagy van bármiylen útja-módja annak, hogy apa legalább első nap velünk legyen? milyenek a csecemősök? segítenek szoptatásban? adnak tápszert ha én nem akarom? az első scászár volt, milyen esélyem van hogy most sima legyen, miylen ehhez a dokik hozzáállása? hány napot kell bent lenni?
köszi előre is
aproka001

Szülinap jó volt, azt hittem, már hoztam képet, ne mhoztam? :oops: Kicsit szita az agyam mostanában, a sok hányás, fáradtság, két suli :roll:
Vendég

Aproka, Jelenleg nincs fizetős szoba, és a zsúfoltság miatt esély sem nagyon van rá. Az apuka akkor lehet veled néhány órát, ha császáros voltál, és még az őrzőben vagy, egyébként a gyermekágyon a szobába csak a papa-baba félórában mehet be. Egy ideig ezt nem tartották be, de újabban jobban figyelnek a nővérek, és szerintem ez így van jól. A csecsemős-gárda vegyes, de általában ha kérdezel, segítenek. Túl leterheltek, hogy maguktól jöjjenek, de ha szólsz, akkor igen. Ha nem szólsz előre, akkor van esélye, hogy adnak a babának valamit, ez is az aktuális csapaton múlik, de ha hatérozott vagy, és természetesen, ha nem adod le a babát (elméletileg 24 órás rooming-in van), akkor ugye nem tehetnek semmit. Az, hogy megpróbálhatod-e a sima szülést, szerintem teljesen a dokidon és az ő hozzáállásán múlik, vele kell megbeszélned. Ha nincs sajátod, akkor lutri, de a legtöbb doki nem utasítja el csípőből a lehetőséget. Persze előbb döntenek mellette, gondolom, ha valami nem stimmelni látszik. A bentlét betöltött 72 óra, ha az délutánra-estére esik, akkor másnap délelőtt.

Panndi, még nem hoztál, legalábbis nem emlékszem, találom. De sebaj, én terhes sem vagyok, de az én agyam is szita, szóval megértem. Vagy lehet, nálam már a szenilitás? :D
danann

Na akkor íme :)

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Panndi - örülök, hogy dobog az a pici szív :)

Susy - sajnálom a barátnődet. Sok erőt neked! Remélem Kristóf is hamar helyrejön, és nyugodt éjszakáitok lesznek. Gyere és panaszkodj, ha van időd. Már csak azért is, mert ha nem jössz, utána esélyed nincs visszaolvasni :lol: :lol:

Ildi - nagyon szépek a lányok! És jó, hogy túlvagytok a macerán!

Betty - nagyon örülök, hogy itt voltál!! És hogy jól érezted magad, annak meg pláne! Ma pezsgőt akartunk bontani Sly-al, mert volt egy rövid idő, amíg mindkét manó aludt :) De ma szegény Nati sírt, most ő volt a soros. Ambi csak a végén sírt, mert már éhes volt.

Liliommanó - remélem már meg is gyógyultál!!! És tényleg figyelj oda az evésre, mert befolyásolja a tejed mennyiségét és minőségét is.

Márti - engem is nagyon kíváncsivá tettél!! :)

Panndi - Zsófi nagyon-nagyon aranyos a képeken! Igazi vidám kiscsaj!! :)

Aproka - Danan már válaszolt a kérdéseidre. Üdv itt köztünk. Ha van kedved, gyere máskor is és csatlakozz hozzánk! Esetleg vonalzót is csinálj, hogy nyomon tudjuk követni, hol tartotok :)

Rólunk - Ambinak tegnap előtt egész nap összesen sikerül 1,5 órát aludnia több részletben, ennek az lett az eredménye, hogy este 9-től 4-ig (7 órát!!!) aludt. Tegnap kicsit többet sikerült aludnia napközben, de éjjel így is 6 órát aludt. Kíváncsi vagyok ma mi lesz éjjel, mert ma napközben is aludt 3,5 órát.
Holnap megyünk kontrollra (visszarendeltek az intenzívről). Szerintem a doktornő rá sem fog ismerni a kis manóra, mert már akkora tokánk van, meg szép sonkáink. 3800 g-ot nyomunk :)

Ja és köszi a Gripe Water-es hozzászólásokat, tapasztalatokat. Elfelejtettem a múltkor megköszönni.

dytke

Tünde - remélem Bene már nem is emlékszik a szúrásra, és mostmár tényleg rendbejön!

dytke

Sziasztok!

Manka, a chicconak van egy travelsysteme, a szomszédaink azt vették, lehet hozzá kemény mózes is, meg anélkül is hordozóval, lehajtható rendesen az ülőkéje. Szeretik nagyon. De az már húzósabb ár. :(
Egyébként sokak véleménye, hogy úgysem úszod meg 1 babakocsival travelsystem ide vagy oda. Viszont ez egy olyan kocsi, ami talán lehet kivétel. :)
http://elefanibababolt.echt.hu/babakocsi/chicco

Gondolom, valami ilyesmit szeretnél, nem?

Dytke, köszi az érdeklődést, Bene jól van, csak úgy emlegeti a tegnapi incidenst, hogy a doktornéni megnézte a fülét. De azért emlegeti mindenkinek. :)

Tortáról jut eszembe, Villő ma addig balhézott a cukrászdába, hogy neki is kellett adni Bene puncstortájából. Hihetetlen ez a nő. Pontosan tudja, hogy ha mi mással próbáljuk kiszúrni a szemét, mint amit mi magunk eszünk. Nem lehet vele betartani, amit szeretnék. :)

mtunde

Mtunde!
Sajnálom a fülfelszúrást. :( Remélem most már meggyógyul Bene.

Manka!
Köszi az érdeklődést. Míra füle talán egy kicsit javult. Tegnap este a párom az orrát fújta miközben Míra evett és a trombitálásra összerezzent. Ha leteszem a kiságyába és nem lát, a hangomra odafordul. Nem értem. Időnként olyan érzésem van, hogy csak nincs kedve figyelni, mert valami más jobban leköti. Ennek ellenére mégsem hall jól, mert a doki tapsolgatásától meg kellett volna rémülnie. Nagyon rossz ez a bizonytalanság. Hétfőn kell visszavinni a gyerekorvoshoz és ha nem lesz javulás továbbküld bennünket.
Babakocsi: ugye-ugye, írtam már korábban is neked, hogy a Graco babakocsi sz@r.

Kitrákotty!
Mi beadattuk ovikezdés előtt Laurának az oltást. A dokink azt mondta, hogy kijöhet a gyereken a bárányhimlő, de csak light-os formában és a szövődményektől pedig megvéd.

Panndi!
Zsófi nagyon édes kislány! Gratulálok a kistesóhoz! Vigyázz magadra, tényleg próbálj meg nem fogyni, nehogy kórház legyen a vége.

Susy!
Kitartást neked az éjszakákhoz. Mit mondott az orvos? Elvitted ma Kristófot?
Sanálom a barátnődet. Mindig nagyon rosszul érint amikor a korosztályomból távozik valaki a csillagokba.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

andi, gratula a dobogó szívhez!

a papalátogatásról jut eszembe. mintha olyasmit mondott volna a szülésznő, hogy adnak apucinak köpenyt ekkor. ez tényleg így van? ki és hogy? mikor közvetlen a szobába jön be?
a 72 óra pedig azt jelenti, ha fél 2-kor szültem, fél kettőkor dobnak ki? :) vagy van 2 tipikus elengedési idő (régen így volt), délelőtt és du?
napersze, mintha ezek olyan fontos kérdések lennének, de mindegy. :) már úgy mennék :)

bárányhimlő-oltás: én nem adattam be a lányoknak, mert nem tudni, meddig és milyen mértékben véd. én nem mertem azt kockáztatni, hogy mondjuk 20 évesen már nem véd, és akkor mi van, ha terhes lesz? akkor nem kéne elkapja... így hát még épp időben, idén tavasszal átestek rajta... már csak 1 van hátra ;)

ma szemészetre megyek, engedélyért a természetes szüléshez :) de gondolom, mivel eddig minden jó volt, eztán sem lesz szar...

KépKép Kép
mzsperx

Kép

Átaludtuk az éjszakát!
Ráadásul nem akárhogy. Este 7- től még mindíg alszik.

Lányok köszönöm a biztatást, jólesik. Örülök, hogy tényleg ilyen jó csapat lettünk. Remélem mostmár semmi rossz nem történik.

A tegnap napunk iszonyú volt. Nagyon magas volt Kristóf láza, szinte egész nap lázas volt, és csillapíthatatlanul. Más nem társult a lázhoz. Voltunk orvosnál, de nem a mi orvosunk volt, helyettesítették. Kaptunk orvosságot, és antibiotikumos lázcsillapító kúpot, attól lement a láza. Viszont én buta... :oops: hogy nem jutott hamarább eszembe... nekem van egy gyerekorvos ismerősöm. A keresztlányomat vittem már hozzá párszor, mikor otthon csak antibogyóval akarták tömni és nem használt. És képzeljétek a gyereknek jutott eszébe. Fel is hívtam és ma 16 órára megyünk hozzá. Szeretném ha kivizsgálá, hogy miért tér vissza a láza és miért gyakori nála a hőemelkedés. Egyébként a tegnap doki annyit mondott, hogy piros a torka. Nekem ez nem elég. Kétlem, hogy a torkától van 39 fokos láza.

Dytke
Igazad volt már most nehéz vissza olvasni, de amíg Kristóf alszik nekiesem. :)

A barátnőm Pécs mellett lakott, teljesen váratlanul halt meg. Takarítottak a párjával, aztán lefeküdt tv- t nézni és meghalt.
Iroko A srác Vecsési lehet ismered is.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Szegény barátnőd :cry: nem lehet egyszerű most a családnak, engem így ismeretlenül is felkavarnak az ilyenek, nem ha Veled történik :cry: :cry: :cry:

Kristófról akartam írni. Ez a folyamatos hőemelkedést stb. nem magyarázza, de a mostani magas láz semmi más tünet, csak egy kis torokpirosságra ráillik a háromnapos láz, háromnapos kiütés betegségre.
Ez nálunk kb. 1,5 hónapja, 3 napig szinte 39 fölötti láz, de semmi más tünet és utána 3 napig kiütéssel járt. Szóval ne ijedj meg, ha esetleg ilyet tapasztalsz.
Én is megmutatnám az ismerős dokinak Kristófot. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

susytunder!
Most, hogy beneildi megemlítette, tényleg lehet a háromnapos láz. Nálunk tavaly karácsonykor, nagymamáéknál tört a kisfiamra. Ott helyben elvittük a dokihoz, aki szintén azt mondta, piros a torka és írt fel egy csomó gyógyszert, de valahogy nem hittem benne, és csak a lázát csillapítottuk, Mikor hazajöttünk, elmentünk a saját dokinénihez és ő mondta, hogy ez 3 napos láz igaza volt...Egyik nap még teljesen kedvetlen volt Benike, másnap már visszanyerte régi önmagát. Gyógyulást.

Babakocsi.... Hát elsősorban szerintem attól függ milyen terepen kell. Mivel én vidéki vagyok és nem tömegközlekedek, csakis nagy kerekű, útviszonyoknak megfelelő kocsi jöhetett szóba. 9 éve vettük, három gyereket kiszolgált, igaz a harmadik alkalommal áthúzta a huzatot a nagymama. A merev mózes kivehető volt, utána a támla vízszintesig dőlthető, az alján pedig hatalmas hely a bolti cuccoknak és az aktuális kismotornak. A márkája roan. hordozót, gyerekülést külön vettünk. Majd később volt két fokozatban dönthető sportkocsink. A mózeses babakocsi hátránya az volt, ha összecsuktuk, máűs nem fért a csomagtartóba. Most majd nekem is kell valamit vennem, de még fogalmam sincs milyet...

Kép
becsengo

Fülfájósoknak akartam írni, nekünk van gyógysapkánk, http://www.gyogysapka.hu itt megnézhetitek miről is van szó. Ügyes kezű anyukák nagymamák meg is tudják varrni, mert melegítő betétet általában lehet kapni a gyógyszertárakban is. Úgy működik mint a sópárna csak egy szerűbb kezelni, a melegítő tasakot, pedig hűteni is lehet :lol: ha valakinek hideg borogatásra van szükség.

Kép
becsengo

Sziasztok!
Susy, remélem, valami banális dolog van Kristóf láza hátterében. De örülök, hogy átaludta az éjszakát. Reméljük, nem csak a láz miatt.

Rózsaág
, szerinted akkor most már csak az alkati szereket adjam Benének?

drukkolok, hogy hamar a végére járjatok Míra fülének.

mtunde

Panndi,
Éljen :lol: Gratulálok :lol: Zsófi pedig meseszép!!!

Mankabi,
Quinny ilyen, csak rózsaszín:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43

Peg-Perego meg ilyen, csak tiszta piros:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =5&whid=43

Quinnyhez mi nem vettünk mózest, mert azt később vásároltuk, akkor már nem kellett. Peg-Peregohoz vettünk ilyet:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=43
Quinnyhez is van, lehet venni.

Susy,
Óriási :D Jó nektek :wink:
Vendég

Mtunde!
Szerintem igen. Bár lehet, a dokinővel kellene konzultálnod. Írj neki e-mailt, ha esetleg más szert ajánl akkor könnyebben megjegyzed: lengyel.boglarka@graffiti.net

Susy!
Örülök, hogy jól aludtatok. Első gondolatom nekem is a 3 napos láz volt. - azt azért nem értem, hogy egy orvosnak miért nem???

Becsengo!
Ilyen sapit vettem Mírának 2 napja. Nagyon édes benne. Készítek majd képet és felteszem. :)

Míra továbbra is teljesen süket. Elvagyok keseredve. :cry: Talán annyi változás van, hogy elkezdett ismét gőgicsélni.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Mtunde, Becsengő, Rózsaág, Pandácska
- Köszönöm még egyszer mindenkinek a babakocsis tippeket és segítséget! :lol:

Rózsaág - remélem a javulás Míra állapotában tartós marad és tovább folytatódik! Nekünk is menni kell gyógytornászhoz, most hívogatom őket (dévényesek), de nem túl sok sikerrel, leghamarabb jövő hét utánra tudnak időpontot adni. Veletek ezen a téren mi a helyzet?

Susy - örülök, hogy tudtatok aludni, remélem a láz is hamarosan elmúlik és a gyermekorvos tud nektek segíteni!

Panndi - Zsófi nagyon édes a képeken!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lilliommanó!

Szuper ötlet.....csatlakozz hozzánk a sétában....ma is megyünk Dytkével, 2 és 4 között a manók függvényében.... priviben megírom a számomat....

Panndi!

GRATULA!

Kép
sly78

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy itt felizgattam a kedélyeket, aztán jól eltűntem! Egyrészt igyekszünk belerázódni a 4 gyerekes hétköznapokba, másrészt a két középső fiacskám beteg lett, lázasak és fáj a fejük. Szóval igyekszem jönni, írni a szüléstörténetet, talán ma este sikerül, de ha nem, légyszii bírjátok még kicsit türelemmel!

Márti
borossné becz márta

Márti!
Kényeztesd, ápolgasd a családod, mi még bírunk magunkkal egy kicsit. :lol: A kis betegeknek jobbulást kívánunk!

Én is azt akartam írni, amit Rózsaág Susynak, az orvos miért nem gyanakszik ilyenekre... ráadásul ilyenkor az antibiotikum felesleges :cry: Egyik ismerősünk dokija még akkor sem ismerte fel ezt a betegséget, amikor a gyerek pöttyös lett, azt mondta gyógyszer allergia és egy másik doki kellett, hogy megmondja, mi ez :shock: ilyenkor eszembe jut ezek öt évig mit csináltak az iskolapadban :shock: én is lógtam, meg ilyenek, na de azért valami hivatástudat vezérelhetné, hogy felismerje a betegséget, ha meg nem biztos benne, akkor másnap is nézze meg a gyereket, szerintem ez a minimum...

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok kristóf már megint alszik. Felkelt 10 órakor és fél 12- kor már megint aludt. Ráadásul azt vettem észre, hogy nagyon bágyadt és mintha nem akarna reagálni semmire. Felugrott a cica az ablakba máskor majd ki ugrott a kezemből most meg oda se nézett. Mintha nem is hallotta volna a cicát. A védőnő szerint ha nem lázas akkor nem jó ha ennyit alszik. Elevenebbnek kellene lennie. Már megint rámjött a frász. :cry:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Sly - :lol: Sportos lesz a kiscsaj, ha így élvezi a futást! :lol: Köszönöm az invitálást, de nem hiszem, hogy még pocakkal kimegyek, mert vezetni már nem kényelmes, a buszozást meg Szabi kimondottan utálta. Az első megállónál oda és vissza is befeszítette magát úgy, hogy alig vártam, hogy leszállhassak.

Dytke - Mit mondtak ma a kórházban? Kaptatok dícséretet?

Panndi - Gratula a kistesóhoz! Vigyázzatok rá! :lol: Szupik a képek!!!!

Manka - Nekünk is olyan Graconk van, remélem azért 3 hónapnál tovább fogjuk tudni használni, bár Szabi sem lesz kicsi baba.

Susy - Gratula az éjszakához!!!! A láz azonban aggasztó lehet....
Hihetetlen, hogy mik történnek! Nekem az egyik gimis barátnőmmel történt hasonló, de még csak 25 évesek voltunk. Fejfájással bement az ügyeletre, mert nem akart elmúlni és már nem jött haza.

Rólunk - Ma voltam a 2. ctg-n + uh-n. Hááát...izgalmas lesz! BDP: 101 mm, THQ: 107 mm, FL: 71 mm. Amúgy minden ok. Szívhang jó, a magzatvíz már egy kicsit kevesebb az átlagosnál, normál flow.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Minden betegnek jobbulást!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy!

Biztos azért is aluszékonyabb most Kristóf, mert nem sokat aludt az elmúlt napokban... Szerintem hagyd aludni, de azért figyeld folyamatosan! Örülök, hogy végre te is tudtál aludni egy jót!

Kép
Kép
kincsesi

Szia Bettyna!

Én is ma voltam UH-n a MÁV-ban, kedden töltöttem be a 36-ik hetet.

Nekem meg az átlagosnál több magzatvizet állapítottak meg.
A szüléshez közeledve egyre kevesebbnek kellene lennie? Vagy miért írtad, hogy "már" egy kicsit kevesebb?

Köszi,
V.

url=http://babafalva.hu]Kép[/url]
sz.veronika

Betty!
Lillának is ilyen méretei voltak 37. héten. Nálunk is nagyobb volt a BPD-tíznél már akkor. És kifért, még olyan nagy se lett, feje meg szép csúcsfej lett, szülés után meg jó kis kerek :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Bettyna,

most nézem, hogy ahhoz képest, hogy 5 nap van közöttünk, az én UH értékeim kisebbek.
BDP 88mm, THQ 88mm, FL 68mm

Na vajon ez mit jelent? Pici babám lesz? :)

url=http://babafalva.hu]Kép[/url]
sz.veronika

Sziasztok!
Lányok! Kingeri is már nagyon közel jár a szüléshez! (39.hét)
Lehet, hogy izgulni kell érte, mert ma még nem volt fent! :D :D :D

Kép
Kép
Kitrákotty
kitrákotty

Mzsrerx! Visszatérve a b.himlő oltáshoz ezek szerint több lépcsős, azaz több alkalommal is van szuri, hogy kialakuljon a védőhatás? Egyébként kb. mennyi összeggel kell számolnom?
Októberben pedig mi mindenképpen be szeretnénk oltatni pneumococcus ellen Ábelt. Ez az utolsó lehetőség a Tb-általi támogatásra, mert okt. végén már betölti a 2 évet, onnantól meg már borsos lesz az ára. Remélem addigra a háziorvosok elkezdhetik a rendelet alapján az oltást.

Kép
Kép
Kitrákotty
kitrákotty

Sziasztok!

Kitrákotty
Az én véleményem az, hogy adasd be a bárányhimlő elleni vakcinát!
Tavaly április 1-én költöztünk Üllőre. Akkor voltam 8 hetes terhes. A bölcsiben elötte futott végig a b.himlő. A dokinéni ajánlotta, hogy adjuk be Dávidnak, mert rám elég veszélyes lesz, ha hazahozza. Nem hozta! Viszont arra sajnos nem gondoltunk, hogy be is kell szoktatnom pár napig. 2 hét múlva meghalt a baba.:cry: Rá 2 héttel már kipöttyösödtem. Dávidon is kijött 2 db pötyi a tarkóján. Ennyivel megúszta a betegséget. Nekem meg ráhúzodott a tűdőmre (közrejátszott, hogy már a kórházból hazafelejövet cigire gyújtottam és nagyon sokat szívtam :cry: )
A házidoki szerint nem volt összefüggés a b.himlő és a vetélés között. Sőt, szerinte ez egy banális fertőzés, elküldött dolgozni is. :evil: Azóta már többször bizonyította hozzá nem értését, már eljöttem tőle.
A lényeg, hogy ami ellen tudunk védekezni, akkor miért tegyük a gyereket a kellemetlen betegségeknek. Ezt tesszük amikor influenza ellen, meningo, phneumo és társai ellen védjük őket!

Manka
Még április környékén én a Top Ridert néztem ki. Az is Travel Systemes, kemény, állítható mózese, hordozója is van. Kicsik a kerekei, ezért nem ezt választottuk. Nekem a P.C. Nagyon bevált! :wink:
Mi a helyzet? Sikerült tornászt találni, aki hamar tud fogadni?

Susy
Remélem ez "csak" a 3 napos láz!
Jobbulást, és pihend ki magad! :wink:

Pandi
Nagyon szép 1 evésed van!
Az a fehér ülőgarnitura "veszélyes". :lol:
B vitamin! Gyömbér! Hányingerre! :P

Márti
Így leírva még tök furi: 4 gyerek! :lol:
Énisénis :lol:
Vendég

Sziasztok!

Fúú, itt aztán megint nagy izgalmak lesznek!

Susy, ha tegnap még lázas volt, ma még megengedett neki egy kis bágyadtság, de ha holnap is ilyen lesz, vidd vissza a dokihoz.

Mi ma voltunk az új dokinéninknél. Nagyon alapos, szimpatikus, remélem meg leszünk vele elégedve.

mtunde

Susy - örülök, hogy szuper éjszakátok volt!! Szerintem is az lehet a háttérben, hogy az elmúlt napokban nem sokat aludt Kristóf, emiatt kimerült és ezért alszik sokat.

Betty - sok-sok dícséretet kaptunk. Egy hihetetlen kedves, aranyos idős bácsi az orvos. Ambi szó nélkül tűrte a kb. negyed órás vizsgálatot. Minden rendben vele. A letapadt csípőizmokat sikeresen fellazítottuk a tornával, teljesen jó mostmár a csípője. A lábfejét kell tornáztatni, mert nagyon befelé tartja. Tornával ez is korrigálható, hogy mire lábra áll minden rendben legyen. 6 hét múlva megyünk újra. Kicsit furcsálltam, mikor hazaengedéskor mondta a gyerekorvos, hogy jöjjünk vissza. Mert gondoltam nem koraszülött, és nem is volt nagy baj. De inkább örülök, hogy kell jönnünk legközelebb is. Mert így biztosan nem lesz olyan bajunk, amit ha nem veszek észre baj lesz. Gondolok itt arra, hogy Míra kapcsán elkezdtem aggódni, hogy mi van, ha valamit én majd nem veszek észre. Így a doki mindent megnézett, reflexek szuperek. azt mondta, hogy nagyon izgága kissrác, próbáljam meg lenyugtatni, mert különben nem fogja suliban végigülni a 45 percet :) azt is mondta, hogy a kis súllyal született gyerekek általában ilyen érdeklődők. jobban mint a normál súlyúak. Ezt máshol is olvastam már.

Vera - igen, a terhesség vége felé általában fogy a magzatvíz. Ez normális. Szerintem ne aggódj, ha kisebb babád lesz. Könnyebb megszülni :)

Ma megvolt a 6 hetes kontrollom is. Minden csúcsszuper. Úgy örülök. És főleg annak, hogy azt mondta a doktornő, hogy ha a köv. terhességgel minden rendben, akkor szülhetek természetes úton is. Egy császárnál még lehet.

Márti - mi megvárunk, első a család :)

dytke

Dytke, tök jó, hogy ilyen gondos kezekben vagytok mind.

Még egy adalék a hozzátápláláshoz. Ma a dokinő azt mondta, Villővel még maradjunk a HA-s tápszernél, és csak 10 hónaposan kezdjem a joghurt-túró-sajt dolgot, megelőzésként, mivel a tejtermékek megnövekedett nyáktermeléssel járhatnak, és mivel Bene ilyen füles típus, bár Villő pont nem világos színekkel bír, de mégis inkább legyünk túlzottan elővigyázatosak. Úgyhogy holnap már nem kpa joghurtot. :)

Ja, és kiderült, hogy a hátán lévő nagy kék folt mégsem a méhemben lévő megnyomódástól van, hanem mongolfolt. Az ázsiai típusú, sötét bőrű babáknak van, megnövekedett pigmenttermelés a bőrben, ahogy vastagszik a bőre, majd elmúlik. Még jó, hogy én kapásból ezt mondtam születése után, de a régi gyerekdoki kiokított, hogy nem az. Istenem, azok az anyai ösztönök :D

mtunde

Háát Dytke, a kívétel erősíti a szabályt!
Zétikém 2860g-mal született, és ilyen nyugodt kissrácot ritkán látok, mint ő! :lol:
Nagyon sokat foglalkozom vele. Többet, mint annó Dáviddal :oops: , de ha nem érek rá valami miatt, akkor is elbeszélget, nézelődik magában. Nem egy izgága, "repülős" tipus! :lol:
Teljes ellentéte az én gilisztásseggű Nagyfiamnak! :lol: :lol:
Vendég

Manka!
Jövőhéten szerdára kaptunk időpontot a Dévényes tornászhoz.

Susy!
Szerintem is normális ha ma bágyadt Kristóf. Gondolj bele, mennyire ledönt bennünket is egy lázas állapot. Neki pedig igencsak magas volt. Amennyiben holnap is ilyen lesz, én is elvinném orvoshoz.

Lányok!
Míra kezd rámcáfolni! Ma így tartotta a fejét, elég hosszú ideig. Lehet, hogy meghúztam neki a kezét/vállát véletlenül és nem vettem észre? Mire megyünk gyógytornászhoz nem lesz mit megnézni? (biztos lesz, csak jó eljátszani a gondolattal, hogy nem :( )

Kép

Ja, és az ígért gyógysapis kép édes kis süki-mükikémről:

Kép

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Míra nagyon zabálnivaló a képen :lol: ha már ilyen ügyesen tartja magát, hátha szárnyakat kap és nem lesz semmi baja, drukkolunk érte :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :)

Panndi- Zsófi gyönyörű!!!:-) Jaaa és Gratulálok a Picurhoz,ezzel még elmaradtam. :oops:

Susy-De jó!! Végre sikerült az átaludt éjszaka! Nyugi, biztos nincs baj,csak elnyomta Őt a betegség, az idő, a gyógyszerek! :-)

Rózsaág-Így legyen!! Inkább menjetek probléma nélkül!!! Nagyon drukkolok ezért a verzióért! :D

Dytke- Örülök a boldogságodnak!!!! :D :D :D Köszönöm az sms-t! :D Megy privi... :D

Ági

Kép
iroko

Rozsaag - Míra tündéri a képeken, és nagyon ügyesen tartja magát. Hátha tényleg nem lesz dolga a dokinak vele :)

Susy - Neked akartam még írni, hogy a főoldalon van egy cikk, hogy miért és meddig nem tanácsos tejterméket adni a törpéknek.
http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0809251

dytke

rozsaag - Mira édiédiédi!!! :lol: Remélem kiderül, hogy semmi baj vele. A hason fekvés nálunk is sokáig üvöltéssel és pokrócba fúródással párosult, egyik napról a másikra történt meg a változás: párom megfordította, mire ő kinyomta a kis fejét és teli szájjal vigyorgott :D - azóta is ez van (viszont ő még nem fordul magától hasra, csak segítséggel).

susy - a nagy alvás talán csak a kimerültségnek tudható be, nem? Jobbulást kívánok nektek!

Kép
Kép
szfgabi

Rózsaág
Mira nagyon szépen tartja a fejét, és jól támaszkodik. Én nem látok itt semmi bibit. :wink: Remélem a tornász sem :wink:

Imádom ezt a csodálkozó tekintetet! :lol: :lol: Nagyon szép!

Ez a gyógysapi hogy is működik?
És több féle méretben kapható?
(na megnézem a linket is)

Nyugodalmas, Jó Éjszakát Mindenkinek! :wink:
Vendég

Rozsaag
Nagyon szép Mira a képen, és valóban szépen tartja a fejecskéjét.

Jkriszta
Nagyon tetszik az új vonalzód. Zéti tüneményed, a nagyfiad pedig egy nőcsábász lesz, milyen kis csókos szája van. :oops: :)

Dytke
Köszi a linket, átnézem este.

Lányok megjöttünk a doktornénitől. Ennyire alaposan még senki nem vizsgálta meg Manócikámat. Azt monta a dokinéni, hogy semmi komoly, csak bekapott egy vírust, amire nem a megfelelő orvosságot adták. Erre széles spektrumú antibiotikum kell. Szóval lassan gyógyszertár lesz itthon. Remélem mostmár minden rendben lesz.
Ha valakinek ne adj isten egyszer szüksége lesz egy jó orvosra, szivesen megadom a számát.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Már régóta olvaslak titeket, és nagyon szimpatikus ez a rovat. Nagyon sok hasznos információt olvastam, így gondoltam mostmár ideje, hogy én is regisztráljak. 2008. március 16-án született a kislányom, Norina a Máv-ban, és én nagyon meg voltam mindennel elégedve. Remélem nem zavarlak titeket, ha teszek fel pár kérdést.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára suny 2008.09.25 21:56-kor.

Kép
suny

Köszi mindenkinek a dícséreteket! Bárcsak ne lenne semmi baj vele!

Jkriszta!
Igen, többféle méretben van a sapi. A fül résznél van egy kis zseb, oda kell beletenni a zselés tasakot, amit előzőleg melegvízben felmelegítesz. (sajnos mikróban nem lehet).
Eszembe nem jutott volna, de jó ötlet amit Becsengo írt, hogy ha valamit hűteni kell arra is jó a tasak. Pl. oltás után, ha bepirosodik a baba lába.
Persze, hogy jól támaszkodik, mert oda tettem a kezét. Egyedül nem megy neki. Ezután jön, hogy kicsúszik a balkeze és magamellé teszi. :( Majd küzd a hasonfekvés ellen.
Ma kicsit hasonlóan mint ahogy Szfgabi írta Máténál, elfogadta a hasonfekvést és nézelődött.
Dávidról tényleg nagyon jó ez a kép. Zétinek imádom a haját. :lol:

Szfgabi!
Mátéról régen láttunk képet!!!

Susy!
Remélem, hogy tényleg minden megoldódik nálatok. (Azért ne lepődj meg, ha 3 nap múlva mégis pöttyös lesz Kristóf. Jusson eszedbe, hogy nem az antibiotikumra allergiás, hanem ez a 3 napos láz.)

Suny!
Üdv. a topicban, kérdezz nyugodtan.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Suny, gyere sokszor Te is :lol:

Susy, hátha már csak felfelé van, egy alapos orvos mindig jól jön a háznál :lol: nekünk szerencsére a gyerekdoki ilyen :lol: reméljük Kristóf ma már újra a régi jókedvű baba lesz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy!
Milyen volt az éjszakátok? Kristóf aludt, nem lázas?

Kép Kép
rozsaag

Jó reggelt!

Ildi - Köszi a bíztatást, már épp kezdtem magam paráztatni, hogy ki fog-e férni, vagy, hogy biztos mnden rendben van-e, hogy ilyen "óriásira" nőtt. Úgy látom, ahogy közeledik a vége, úgy találok egyre több dolgot, amin aggódhatok.... :lol:

Veronika - Akkor lehet, hogy találkoztunk is??? Ne aggódj, nem a tiéd kicsi, hanem az enyém nagy! :lol: Ha benézel az októberi topikba, láthatod, hogy az átlag kisebb, mint mi vagyunk. Dytke már megválasztolta a magzatvizes kérdésedet.

Dytke - Na, az a "hihetetlen kedves, aranyos idős bácsi" az az orvos, akitől a hajam égnek állt az előadáson!Láttam mászkálni ki-be, míg vártuk a dokimra. Lehet, hogy csak a felnőtteket nem bírja? :roll: Örülök, hogy mindketten rendben vagytok!!!!

Rózsaág - Míra nagyon cuki!!!

Suny - Welcome!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty... akkor jó, ha megnyugtattalak...a szülésnél minden nagyon szépen alakul, a medencéd és a picur feje is hihetetlen dolgokra képes :lol:
Amúgy, az ilyen értékeknél nekem azt mondta a doki, az se mindegy, hogy pl. a mért combcsont hosszon balerina vagy szumó birkozó combik vannak :lol:
Egyik ismerősöm januárban szült 4.85 kg babát természetes úton :lol: súlyt nem becsült amúgy nektek a gép? Lillát 3 kg-ra saccolta 37. hetesen :lol:
Nevet eldöntötték már?

KépKép

KépKép
beneildi

Rózsaág! A mi sapink is ugyanilyen, csak nagyobb méretben.

Bettyna ne aggódj, ki fog férni.... :D Első kisfiam volt hatalmas fejméretű.

Nagyon izgulok a közeljövőbven szülőkért, nekem még loyan sok van hátra...

Kép
becsengo

Márti - jobbulást a fiúknak!

Kriszta - igen, tegnap végre az ötödik próbálkozás után sikerült találnom egy megfelelő gyógytornászt, a többiek vagy túl elfoglaltak voltak, vagy a kerületben túl messze dolgoztak, vagy sokára kaptunk volna időpontot. Aki mellett döntöttünk, szerencsére házhoz jön és már szerdára adott is időpontot! Szédületes a vonalzód! :lol: Nagyon édesek a srácok, de Zétiért odavagyok teljesen!

Dytke
- mi nem születtünk kis súllyal (3300 gramm) még is Zolcsi egy örökmozgó, izgága gyerek (mint az apja) én arra fogtam, hogy ikrek a csillagjegye, de Kriszta ezt meg tudja cáfolni, mert egy napon szültünk és Zéti pedig nyugodtabb természetű sokkal. Úgy érzem Zolcsi mellett nem fogok unatkozni, az apjára is árgus szemekkel kellett vigyázni anno, mert mindig huncutságokon törte a fejét és örökmozgó telis-tele sebesülésekkel, prezúrokkal. :lol: Örülök, hogy minden oké volt a kontrollon és legközelebb természetes úton szülhetsz, tudom milyen sokat jelent!

Rózsaág - Míra fejtartása nagyon szép, még ha segítséggel is. Neurológushoz mi sem mentünk, lehet kellett volna, de majd meglátjuk mit mond a gyógytornász. Remélem mire mentek, már nem lesz probléma! A fejtartásról még: Zolcsi sem tartja ilyen szépen, ő nem rakja ilyen közelre maga alá a kezeit, inkább szét rakja, így nem tudja ilyen magasra emelni a fejét. Én szoktam a kezét összébb rakni, de majd megtanulják ezt is!

Susy - örülök, hogy jobb volt tegnap az éjszaka és hogy végre jól megvizsgálták Kristófot. Most, hogy tudjátok mi a baj, remélem hamar rendeződik a dolog!

Bettyna - nekünk is nagy volt a fejecske, a vége felé 96-ot mértek, meg is voltam ám rémülve, mert apának sem pici a feje, de nem volt gond, te se aggódj. Súlybecslés volt? Azt hiszem ezt más is kérdezte...

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?