Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Vic, óriási gratula Dorkához!!! Hogy milyen hajas baba!!! Kép Majd írd le azért, hogy milyen volt, sajnálom, h komplikációk voltak Kép
Hami is úgy indult, h 3,5ről (3490) lefogyott 3,2re fél nap alatt. Aztán egy hétig vegetált, nem hízott, arra volt elég a tejcsi, h ellegyen. És utána hízott. Most 4745 volt vasárnap, szóval nem valami rohamléptekben... de azért jó húsban van! Kép

Zita, mi is úgy öltözünk, ahogy Timiék, de nálunk több van, mint 21-22, mert akkor megfagyunk mind3an!!! Ja és kintre gyapjútakaróval bugyolálom be, de sztem nem fázott!

Még le sem írtam a nagy változást az életünkben... 4 napja Hami éjjel a saját ágyában alszik a saját szobájában. Az első éjjel még 2x ébredt, utána már csak 1x. Tehát 9 és reggel 8 között olyan 4-5 körül ébred, közben meg alszik. Ez jól hangzik, nem? KépKépKép Mondjuk nappal általában el lehet altatni (de van, h nehezen/nem, mint pl ma), szóval egészen jól haladunk a nyugi felé!!!
Sztem ma azért nyügös, mert óriási szél van és nem mentünk ki. Az én fejem is megfájdult, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ilyen állapotban vagyok Kép Most apa altatja, mert én már besokalltam... Persze most nem alszik, hanem les Kép

Holnap megyünk a MÁVkhba kontroll/UHs szűrővizsgálatokra. Semmi kedvem hajnalban kelni - 8ra kell menni... 6kor indulunk kb, mert ki tudja, milyen lesz az út. Majd beszámolok.
Egyébként más kórházakban is dívik a visszarendelés?

Nozoda ügyben vmi újabb info?

Pusszancs
Ann
annann

Nozoda ügyben, akit érdekel:
Gazdagréti gyógyszertárban értenek hozzá, holnap benézünk oda is. Máshol halványlila gőzük nincs...
annann

Sziasztok!

Vic, gratulálok én is!! Kép Kép Hihetetlen ez a nagy haj! Kép Egyébként a Schöpf-méreisek is nagyon várnak Téged! Kép Ha van időd, írj majd, persze egyelőre pihenj (amennyire tudsz Kép ).

Mi ma voltunk a három hós oltáson. Dani lába nagyon piros lett, persze borogatom, az előbb meg éreztem, hogy mintha lázasodna is. Ráadásul két napja nem kakilt (nála ez sok, mert minden nap többször szokott), és nagyon fáj neki, szinte egész nap fájdalmasan nyöszörög. Enni is alig evett. Eddig a masszírozást próbáltam meg a hőmérőzést és semmi. Kb. másfél órája kapott három kiskanál kamillateát. Beszereztünk glicerines kúpot is, de ahhoz csak akkor nyúlok, ha nagyon szenvedne.
Más ötlet?

Ann, a Shöpf-Méreibe engem nem hívtak vissza. Ügyik vagytok, nemsokára egész éjszaka alhattok Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Képzeljétek, Kristóf csak hajnalban kelt fel egyszer enni, az éjszaka többi részét átaludtuk Kép. Ettől új erőre kaptunk a férjemmel, talán ő sem alszik el a munkahelyén Kép.

Ann!
Írd meg légyszi, hogy mit tudtál intézni nozoda ügyben és hogy melyik ez a gyógyszertár pontosan, mert oltás előtt szeretném beszerezni én is a bogyókat.

Egyébként tegnap megkérdeztem az Alfafát, amit szintén szoptatás segítő bogyónak írtak, de a mi gyógyszertárunkben is néztek rám, hogy miről beszélek (pedig itt sok minden van). Azt ígérték, hogy mára megkérdezik, hogy egyáltalán van-e nálunk ilyen homeopátiás szer.

Az Istvánba nem hívnak vissza UH-ra, nekünk a gyerekorvos adott beutalót, majd február első hetében kell mennünk egy kerületi rendelőbe.

Pindur!
Próbáltad a babádat tornáztatni, hátha segít neki valamit. Egyébként szopik? Mert gondolom azt tudod, hogy a szopós babáknak nem feltétlenül van minden nap székletük. Persze, ha láthatóan szenved, akkor biztos nem ez a helyzet.

Na, megyek, mert a nagyobbik fiam vár, hogy legózzunk.
johitimi

Sziasztok!

Köszönöm, hogy az öltöztetésben segítettetek, talán tényleg csak túaggódom, hogy megfázik stb.
Én a Nyírőben szültem, de nem hívtak vissza bennünket UH-ra. A gyerekkori barátnőm gyerekorvos és ő adott beutalót itt Dunaújvárosban hasi és fej Uh-ra, de szerintem nem ért semmit, mert egy undok doki volt. Először is rám ripakodott, hogy miért nem vetkőztettem le a gyereket a folyosón???, majd alig nézte a monitort úgy diktálta, hogy minden negatív. A vérképünk egész jó lett,ma voltunk kontrollon, bár picit vérszegény a kisfiam, így most elkezdhetjük a dokinéni tanácsára a gyümölcsleveket, reszelt alma leve, pépje, majd a banán. Azért ha valaki tud erről bővebbet, esetleg volt ilyen gondja másnak is, kérem írjon róla. El sem tudom képzelni, hogy mit is jelent ez valójában, hisz egyáltalán nem aluszékony a babám, rengeteget mozog, meg nem áll se a keze se a lába egész álló nap.

Pindur nálunk az szokott segíteni kaki ügybe, ha függőleges helyzetben fogjuk és maszírozzuk a hátát, a hasát pedig szorosan magamhoz ölelem. Ilyenkor a nyöszörgés egyszer csak abbamarad és jön a rotyi(Bocsi!)
Minden jót! Zita
zitus

Sziasztok!!

VIC!
Hatalmas gratula a nagyhajú Dorka babához!!!Kép GYÖNYÖRŰ!!KépKépKép
Ügyesek vagytokKép

Öltöztetés:
Én ha kengurúban viszem sétálni: body, harisnya, rugdalózó, erre rá egy vastag kiszokni, overall és kesztyűKép
HA babakocsival megyünk akkor beleteszem overallostúl egy babazsákba+ráteszek egy takarót, mivel a babakocsiban mozdulatlanul fekszik még (mindig bealszik). Itthon body+rugdalózó+rá zokniKép Nálunk nagyon hideg van (nekemKépKép) 20-22 fok.... Nagyon utálom...brrr, fázós vagyokKép

Kakaigondunk nekünk még nem volt, ha görcsölt a hasa a Gripe Water jött be, igaz nagyon drága de egy kanállal adok neki és utána fél órával már jön is szélKépKép Meg néha tetszik neki az édeskömény tea is, de van, hogy nem lehet belediktálniKép

Pindur!
A lázmérőzésnél sokkal jobb a glicerines kúp!!! Az, hogy bedugdosod a popsijába a lázmérőt, később gondokat okozhat neki (ezt egy orvos barátnőm részletesen elmagyarázta, de én nem tudom úgy visszaadniKép). Ráadásul a kúp gyors és kíméletes megoldásKép A pocija sem görcsöl tőle, csak kifolyik a kakiKép

Ann!
Nagyon ügyes már a nagylányod, hogy külön ágyban alszik!!Kép
Mi mindig betesszük a kiságyba, mert ott van légzésfigyelőKép De nagy harcok mennek olyankor. Etetés után elelaszik az ölemben és ha beteszem, felébred és üvölt..Kép
Na meg minden éjjel 3-kor felébred és fél ötig nem lehet visszaltatni... csak egy kiadós sírás után alszik be végre.. ez a legrosszabbKépKép

Na megyek, mert végre alszik és egy csomó dolgom vanKép
PUSZI!!!!

hicudzsi

Sziasztok Lányok!
Hol vagytok?????
Beteszek két képet a lányomrólKép Hátha ti is tesztek ide képeket majd! Olllllyan kíváncsi vagyok!!!
KépKép

hicudzsi

Sziasztok!
Hát tényleg hétvégi hangulat van ezen a topicon! Netán mindenki kirándul vagy nagyizik? Mi is anyósoméknál voltunk ma és csak nemrég értünk haza. Matyi naygon sokat mosolygot egész nap, így a nagyszülők is elégedettek lehettek.

Hicudzsi nagyon aranyos a kislányod! Épp alszik?
Szinte nosztalgiám van a fekete-fehér képek iránz, hisz rólunk gyerekkorunkban csak azok készültek, én meg még egyet sem készítettem ilyet a kisfiamról. De azért a mostani kedvencemet felteszem. Jó hétvégét! ZitaKép
zitus

Sziasztok Kép
Én jártam erre többször is a 7végén, de nagyon kihalt volt az egész babanet Kép

Nagyon édi-bédik a babák Kép Emő, tényleg nagyon jók a FF képek, olyan művészi KépKépKép

Képzeljétek, ugye Hami kihagy egy éjjeli szopást, csak hajnalban/kora reggel szopik. Tegnap mértük, hát alig hízott vmit Kép Szóval amit kihagy azt nem pótolja be nappal. Nemtom, miért, pedig ezen a héten se oltás nem volt, se beteg nem volt... Pedig akkor se fogom felkelteni éjjel... Asszem inkább nappal fogom többször megkínálni, vagy nemtom. Van vmi jó 5letetek, h mi lehet a gond?

MÁVos kontrollon az volt, h megvizsgálták, meg koponya és hasi UH. Szerencsére minden rendben volt, de azt mondták, hogy biztosan hasfájós, mert nagyon sok benne a szél Kép Szegénykém Kép

Nozoda ügyben a gazdagréti patikát érdemes keresni, jó hely, segítőkészek! Kép

Na mennem kell, mert még itt állok/ülök egy szál semmiben!
Pussz
Ann
annann

Sziasztok,

Most ismét gyors leszek, de mostmár ígérem, hogy valamikor fogok bővebben is írni mindennapi ügyes- bajos dolgainkról.

Szóval ma lettünk nagylányok! Reggel a pelusban találtam a köldökcsonkot!!! Meg is ünnepeltük Dorkával ezt a nagy eseményt egy nagy- nagy szopival:-)

Éjjel is nagyon ügyesek voltunk, csak 2- kor, és 5- kor keltünk fel, de akkor is csak szopizni, és most nem volt semmi nyekergés és sírás.
Ja, és tegnap annyira jó kedve volt a hajasmanómnak, hogy egész nap nevetgélt, délután pedig annyira magyarázott valamit a kezével, a szemével és a szájával, hogy szinte megszólalt:-)
Mókás lett volna...:-)

Gyönyörűek a babócáitok, lassacskán én is felteszek több képet..., ezt már annyiszor ígértem, de valamikor mostmár tényleg sort kerítek rá!

Üdv:

Vic
Victoria

Sziasztok!

Ann, az én Danim is alig hízik az utóbbi hetekben. (Nálatok mit jelent az "alig"?) Igaz, ő már három-négy hetes kora óta alszik éjszaka. Tejem is alig van mostanában, pedig én már igazán mindent de mindent kipróbáltam, nekem újat már nem hiszem, hogy lehet mondani. Kép Amit nem: hogy éjszaka fökeltsem. Azt nem akarom. Csak a gyerekre bízhatom már, hogy aludni akar-e éjszaka!! Márpedig kb. öt hete összesen kétszer volt, hogy fölébredt éjjel (egyszer fél 2-kor, egyszer meg 4-kor), egyébéknt háromnegyed 10-től reggel 6-negyed 7-ig alszik. Lehet, hogy sokan a fejükhoz kapnak, hogy hát ezért nem elég a tej, de én akkor sem hiszem, hogy ébresztgetnem kéne éjnek évadján egy három hónapos babát.
De hétvégén már annyira kevés volt a tej, és annyira elegem volt, hogy napok óta egész nap szinte csak szoptatok (illetve próbálok, mert alig van valami, és Daninak meg nincs türelme szívni, csak akkor, ha sok jön), hogy majdnem elmentem tápszerért. Én, akiben soha kétely sem volt, hogy hat hónapig csak szoptatni fogok!! Most várok két hetet, hogy tényleg nem hízik-e (már többször volt ilyen, aztán mégis belehúzott és maradtunk a szoptatásnál), aztán meglátjuk. Igazából nincs kedvem a tápszerhez, nemcsak azért, mert az anyatej a legjobb, hanem mert lusta vagyok főzőcskézni. Kép

Vic, ügyesek vagytok! Kép Nagyon jó, hogy ilyen nyugodt, aranyos babád van! Kép

Pindur
pindur

Sziasztok,

Közkívánatra feltettem Dorka néhány képét:

http://babanet.hu/album/main.php?album=1508

Puszi:

Vic
Victoria

Vic, nagyon jók a képek! Kép

És Hicudzsi, Édua is gyönyörű baba! Kép
pindur

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem? Ha elküldenétek e-mailban vagy itt leírnátok kinek mikor született a babája illetve mi a neve, mennyivel született és mi a legszeretetreméltóbb tulajdonsága, készítenék egy táblázatot és feltenném ide. Nagyon nehéz néha követni és bizony meg-megnézem a profiljaitokat. Nem tudom, hogy jó ötletnek tartjátok-e? Kérlek írjatok véleményt!!!
Addig is jó éjt! Zita
zitus

Sziasztok!

Pindur!
Ne add fel, az én gyerekeimnél is volt 3 hónapos korukban egy nagy ugrás, amikor hirtelen több tejre lett volna szükségük, mint amennyi volt. Bőgtem a fiam felett, mert egyfolytában szoptattam és hiábavalónak éreztem, de aztán rendeződött a dolog és csak öt és fél hónaposan kapott először gyümölcslevet inni. Úgyhogy kitartás Kép! Ja, és nekem sosem volt elég 2-3 nap, hogy a gyakori szoptatástól több legyen a tejem, legalább 1 hétre volt szükségem, de előfordult, hogy többre is.

Egyébként tegnap felhívtam a gazdagréti gyógyszertárat, ma megyünk a nozódájért és Alfalfájuk is van, ami elméletileg a szoptatást segíti.

Zita!
Szerintem jó lenne, ha itt is lenne táblázat és megköszönném, ha megcsinálnád Kép.
johitimi

Zita, én is pont ezt akartam, már beszéltünk is róla, csak még nem jutottam oda, de nem bánom, ha megcsinálod Kép
Az én lányom Hanna, 2003. 11. 04. 3490/56cm.
Még a tesókat is betehetnéd, bár Haminak nincs Kép

Timi, örülök, h be tudjátok szerezni. majd írd meg, hogy hat az alfalfa, lehet, h én is beszerzek.

Pussz
Ann
annann

Akkor várom az adatokat! A tiedet felírtam AnnAnn! És akkor ha van tesó azt is írjátok meg, no és egy fontos tulajdonságról se felejtkezettek meg, ami a babáitokat jellemzi!!!

Az alfalfa többféle, vagy csak egyfajta. Nekem van itthon alfalfa C, ami lucerna és cékla tartalmú. Ez az amiről írtok?
Zita
zitus

Sziasztok!

A szoptatós témához kapcsolódva mondanám,hogy a mi gyarapodásunk is lelassult,és bizony néha nálunk is kimarad egy szopi.Amit másként csinálnék:a szoptatási tanácsadó javaslatára a mellem mint természetes cumi szolgált a Gergő megnyugtatására,hogy nehogy cumi zavara legyen.Ezt szerintem nem lehet bírni energiával mert nem lehet a gyerek egész nap mellen.Szerintem ezért sírdogál sokat ha nem is éhes mert mellen szertne lenni.
Éjjel négy és öt között kelünk,szopi aztán alvás jó estben nyolcig.Néha ez csak bömbi árán megy de elég korai lenne akkor kelnem mikor a Gergő szeretne.
A baj a nappali alvással van.Délelőtt is csak séta közben alszunk ,délután a szopi után beteszem az ágyba és akár 1 órás üvöltés után alszik kb fél órát.Késő du ölben egy kis szundi.Szerintetek hogy tudnám beveezetni a du.alvást rendszeresen?Mennyi ideig hagyhatom nagyon sírni?
Még egy kérdés:Ti beadatjátok(tok)az agyhártya gy. ellemi védőoltást?
Szasztok,szép napot!
sreitkriszti

Zita, nehari én nem írok fontos tulajdonságot, nekem úgy tökéletes, ahogy van Kép Nem emelek ki semmit.

Kriszti, sztem se lehet bírni az "egész nap mellen"-t. Nálunk az van, hogy elalváshoz kaphat cumit - ha elfogadja, általában igen, és így könnyebb elaltatni, már nem is kínlódunk a nappali alvással, rendben megy. Pedig régebben alig aludt. Este cicin alszik el.
Én úgy vagyok vele, hogy nem hagyom sírni, nekem sokkal fontosabb, hogy egyáltalán aludjon, mint a "hogyan"... szóval én kézben cumival/anélkül elaltatom és ha kell ott vagyok mellette/fogom.

Az, hogy mennyi ideig hagyod nagyon sírni teljesen a te döntésed. Mivel így kérdezted, h NAGYON... én egyáltalán nem hagyom nagyon sírni. Szüksége van a megnyugtatásra, de ez csak az én véleményem. Mindenki maga alakítja ki a sajátját. Mindent és mindennek az ellenkezőjét is képesek tanácsolni.

Agyhártya ellenit mi most nem adatjuk be, így is elég neki az a halom oltás. Később majd meglátjuk.

Pussz
Ann
annann

Szia Zita!
Az adatok: Andris( Bömbi) 2003. nov. 8-án született 3160g és 52cm-rel. Császáros lett. 1 hónaposan 4090- 55cm két hónaposan 5240g 59cm volt. Még csak anyatejet kap. Vigyorog és kezdi felfedezni a kézét amihez hangot is ad. Ő a 3. gyerek a nagyok 17 és 14 évesek.
Szerintetek mi fontos lehet még? Ja képek: http://babanet.hu/album/main.php?album=1196 lapon

Puszi: Emese
semese

Sziasztok!

Most sajnos nincs időm olvasni...
Timi, én már kezdem föladni, lassan attól félek, hogy Dani kiszárad, annyira nincs tejem. Fölhívtam egy szoptatási tanácsadót is, azt mondta, megpróbálhatom az éjszakai fejést. Egyébként ő sem igazán értette, hogy miért nincs tej. Tényleg rettenetesen kevés a tejem, én nem is értem, hogy mi ez. Kénytelen leszek ma teát adni (pedig sosem készültem ilyesmire, cumisüvegünk sincs itthon, majd poharazunk), mert a végén még baj lesz a szoptatás-mániámból.
Muszáj mennem.

Pindur
pindur

Jaj, Pindur, úgy sajnálom!
Remélem nem kell föladnod, én is voltam már úgy, h azt hittem, h nagyon nincs és mégis van.
Homeobogyókat próbáltad már, meg a tejserkentő levél által javasoltakat? Ágybaköltözés, pihenés, minden volt?

Mi most azt "játsszuk", h 2 óránként kap (kb), de csak egy cicit, így 4 óra alatt jobban megtelik a cici és nagyon tetszik neki. Legalábbis ma ez volt. Ez pont illeszkedik ahhoz a szokásához, hogy csak addig eszik, amíg éppen jóllakik, mert utána fontosabb dolga van. Naggggyon érdekes minden: fogdosni kell a világot, h kicsit oldalt van, akkor a másik kezét, meg dumál folyton, nagyon édi!!!

Pusszancs, mert ügy van
Ann
annann

Pindur!
Azért írok, mert tudom mennyire el tud keseredni az ember, ha úgy látja nincs elég tejci? Nálunk ez a kórházból való hazatérés utáni 2. héten alakult úgy, hogy egyszerűen ha(főleg este) evett utána is sírt, nem igazán gyarapodott és a védőnéni végül a megnyugtatásomra hozta a tápszer-receptet. Kiváltottuk és minden este amikor sírt csináltam egy adagot és megkínáltuk. Volt hogy szopott belőle egy kortyot, volt, hogy 50 g-ot, de a nap többi részében nem fogadta el csak este. Aztán 2 hét múlva nm kellett neki többet, elég volt a tejci. Igaz közben is volt úgy hogy nem kért tápit. Én kezdtem megnyugodni, a gyerek sem sírt már és szedni kezdtem a homeobogyót. Azóta pedig csak szopik, illetve az almalevet megkóstoltuk, de szigorúan csak azért mert a doki szerint vérszegény és gyümit javasolt. Nos szerintem fő a nyugalom és ha másképp nem megy vedd meg a tápszert, de nem feltétlenül kell oda is adni csak legyen ott a szemed előtt, mert akkor tudod, hogy van mihez nyúlni. Természetesen nem akarom a dolgot erőszakolni, csak leírtam, hogy nálunk mi vált be.

sreitkriszti: Mi nappal egy kis taktikát alkalmazunk. A hordozót két kampóhoz rögzítjük az ajtófélfán ruhaszárító-kötéllel és hinta. Ott vagyok mellette, amíg becsukja a szemeit és nagyon szokta élvezni. Aztán ha mélyen alszik, be az ágyba! De van úgy hogy a vállamon alszik el, uis én nem tudom sírni hagyni(csak kicsit).
Az agyhártya gyulladásellenit mi még nem adatjuk be.

A mi Matyikánk nagyon sokat dumál mostanában, imádja a forgóit a kiságy felett és egész nap meg nem állna a keze-lába, de mivel elfárad így elalszik. Most 16 hetes és 5850 g (3200 g-mal született). Nagyon komolyan tud nézni és sajnos a tévét is szereti, mivel mi elég hírekfüggőek vagyunk.
üdv mindnyájótoknak! Zita
zitus

Sziasztok!

Köszi a biztató sorokat! Kép

Ann, azt hiszem, mindent próbáltam, most az utolsó reményem az éjszakai fejés, amit a szpotatási tanácsadó javasolt.
Tényleg mindent próbáltam már. A tejserkentő levél mondjuk nincs meg nekem, elküldené valaki? Hátha valami mégis elkerülte e figyelmemet. Kép Ja! Milyen bogyesz ez az Alfafa? Ilyenem még nincs. (Csak a másik homeopátiás bogyesz.)

Zita, mivel Dani kedden született, mindig kedden mérjük a súlyát. Mára biztos nem gyarapodott, ha jövő keddre sem, akkor jövő szerdán megyek tápszerért. Ez tuti, mert a nyugalmunk, jókedvünk mégis fontosabb, mint a kizrólagos anyatejes táplálás. Szerintem. De addig nem adom fel, hátha csoda történik! Kép Éjjel fél 2-re fölhúzom a vekkert, és megyek fejni. Kép Te miből adtad neki a pótlást? Üvegből? Pohárból?
És az adataink a táblázathoz: Dani, 2003. október 21-én született a Schöpf-Méreiben, 3120 g-mal, 55 cm-rel. Még mit küldjek? Kép

Kriszti, nálunk Dani éjjel alszik, napközben kétszer kb. két órát (ha többet, akkor elkezdek motozni, hogy ébredjen, de erőszakkal nem keltem föl), illetve még estefelé elszzundikál egy fél órára. Sokat volt problémánk a nappali alvással, mostanában azt csinálom, hogy ébredés után eszik, aztán nem teszem vissza az ágyba, játszik, nézelődik, és amikor kezd fáradt lenni, nyűgösködik (ez általában másfél-két órával az ébredés után van), akkor újra kap enni, megy az ágyba, és általában kicsi méltatlankodás után elalszik. Nem nagyon szokott tehát már sírni az ágyban. Régebben ez nem így volt, sírt, de nagyon sosem hagytam sírni, odamentem, fölvettem, majd visszatettem, néha az ujjam a szájába tettem (cumink nincs), énekeltem. Mindez csak akkor működött, ha biztos voltam benne, hogy fáradt, álmos. Ha 20-30 perc után sem audt el, hiába mentem vissza újra és újra hozzá, akkor kivettem, még egy kicsit ébren volt, újra pici szopi, és akkor általában már elaludt, ha újra letettem. Csak az első 3-4 hétben ringattam el.

Pindur
pindur

Pindur, mél ment. Tényleg az a legfontosabb, h kiegyensúlyozottak legyetek! És anyatejet még tápi mellett is kaphat, akkor sincs gáz Kép
Szorítok, h az éjjeli fejés megoldja! Pihenj sokat!
Pussz
Ann
annann

Ann, köszi, megkaptam! Kép
Na megyek is, mert nemsokára ébresztő! Kép

Pindur
pindur

Sziasztok Pöttöm Anyukák!
Végre-végre-végre!
Én is jöhettem közétek!
Nagy boldogságunkra január 12-én megszületett Peti fiunk, 4 kilóval és 55 centivel! Kép
Nagyon jól vagyunk, egy elég ronda sárgaság után.
A nagy tesó is boldog.... bár voltak gondok már az első napon amikor hazaértünk.
Majd még jelentkezem ha tudok!
Üdv.
Andi
andi68

Szia Andi!

Nagy gratula a szép nagy babához!! Kép Kép Kép
Milyen gondok voltak??

Pindur
pindur

Sziasztok!

Andi!
Gratulálok a kisfiadhoz Kép.

Zita!
A mi adataink: Béres Kristóf Ádám a fiam becsületes neve, 2003. december 8-án született az István kórházban 3550 grammal és 56 centivel. Az apgarja 9/10-es volt. Két testvére van, Johanna 7 éves, Balázs 5 és fél.

Kriszti!
Én sem hagyom sírni Kristófot, nincs szívem hozzá, azonkívül a másik két gyerekemen tapasztaltam, hogy ettől nem lett semmi bajuk, tök normális gyerekek lettek. Kristóf egyáltalán nem alszik az ágyában (férjem mondta is, hogy lassan eladhatjuk a kiságyat Kép) napközben vagy a bébihordozóban alszik vagy a babakocsiban, éjszaka meg velünk a nagyágyban. A babakocsiba jókat aludna éjszaka is, csak most nem tudom behozni, mert csupa sár a kereke. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy rögtön felkapjuk, ha kettőt nyekereg, de hosszú időn keresztül nem hagyom ordítani.
Kristófnak egyébként nem lett cumizavara, szerintem próbálj a babádnak adni egyet, ha másként nem megy, mert egész nap tényleg nem lóghat a ciciden Kép. Bár a kisfiadnak biztosan nem lenne ellene kifogása, ha ott lóghatna Kép.

Pindur!
Sajnálom és megértem, hogy el vagy keseredve.
Igyál eleget és próbálj meg napközben is aludni, az nekem nagyon sokat segített.
Egyébként én is szoptatós párti vagyok, de nem ettől függ, hogy valaki jó anyja-e a gyerekének. Ismerek olyat, aki tápszerrel etette a babáját és mégis jobb anyja volt a gyerekének, mint aki 3 éves koráig szoptatta. Úgyhogy ezzel ne stresszeld magad Kép.

Homeobogyókat megvettük, Alfa alfa a pontos neve a szoptatós izének, a gyógyszerész D6-t adott belőle, a másik pedig ACTH-HIB+DPT D30.

Na, legyetek jók, megyek takarítani Kép.
johitimi

Emese!

Nagyon aranyos a kisfiad ezen a képen Kép
johitimi

Szia Andi, végre itt Kép
Mibaj volt? Mesélj! Ságaság Kép nekünk is volt.

Timi, tood, h nekünk is így volt, h Hami nem aludt az ágyában, 2 hós kora óta meg éjjelre ott alszik. De ha soxor ébredne éjjel szopni, nem érné meg hurcolászni Kép Majd kihasználjátok ti is egyszer.

Majd számolj be, h hogy hat alfa alfa! Már szeded is? vagy csak alkalmanként?

Takarítani nekem is kéne, de kezemben Hamcsival nem megy Kép
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Pindur!
Ahogy korábban már írtam,hogy nekünk is volt némi nehézség a szopival.Nagyon elkeserítő volt mikor a kisfiam sírt szoptatások után ,a képekről ismert "elalélt"gyermek a szopi után ismeretlen fogalom volt nekünk az első hat hétben.
Nekem a tápszer volt a tejszaporítóm anélkül,hogy használtam volna.Az első itthoni éjszakán megkínáltam a fiamat ő nem lelkesedett érte,vissza cicire és elaludt.De én megnyugodtam ,hogy nagy gáz esetén tudok mihez nyúlni.Az idő hozta meg a kérdésre a választ,a Gergő étvágya hatalmas és kezdetben nem tudtam vele lépést tartani.Kereslet kínálat elve szerint ha a kisfiad ennyi szopitól ilyen nyugis akkor sztem azért van "csak "ennyi tejcsi mert elég neki,és sztem meg fogsz lepődni kedden,hogy gyarapodott.
Én véleményem is az ,hogy inkább egy nyugodt tápszeres baba(mama) ha muszály.De ne add fel!Én is nagyon szenvedtem,és ahogy korábban írtam lételemem még ma is a szoptatás!

Köszi a tanácsokat a sírással kapcs.,megpróbálom a nehéz időszakokat is átélni nem "túlélni".
Pusszz

Ja A fiam adatai ha betolakodhatunk a PÖTTÖMÖK közé....?
Fazekas Gergő,2003.10.31. Schöpf Merei-ben született császárral.(farfekvés)3750g.60cm.
Kedvence:esti babamasszázs,poci-puszik
Fő tul:farkasétvágy (7300g.jelenleg)
streitkriszti

Sziasztok!

Na, hát fölkeltem éjel negyed 2-kor fejni, lefejtem 40 ml-t, aztán vissza aludni. Kép Most csinálom ezt pár éjszaka, kiderül, hogy segít-e. Közben rájöttem, hogy van itthon cumisüvegünk, mert volt a mellszívóhoz. Szerintetek megkíséreljem kis lyukú cumin odaadni neki este ezt a 40 ml-t? Vagy pohárból? Nem hiszem, hogy ennyitől már cumizavaros lenne... Vagy igen?

Kriszti, először is: nagyon szép a kisfiad!! Most néztem meg a profilodban! Kép Valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy Te is a Schöpf-Méreiben szültél. Ki volt a dokid?
Az én Danim 10 nappal fiatalabb nála, vagyis ma három hónapos. Kép Gergő tényleg óriási, Dani még "csak" 5300 g, vagyis teljesen átlagos a súlygyarapodása. Tegnap mértük, de igazán nem lettem okosabb, mert lemértem négyszer egymás után ( Kép ), és mind a négyszer mást mért, 40 g-os legnagyobb eltéréssel. Vagyis 80-120 g-ot hízott egy héten. Gyanítom, hogy ennek nagy részét még a múlt hét elején, és nem az utóbbi napokban... Jövő hétig még nem megyek tápszerért, aztán majd kiderül, hogy mi lesz. Azért köszi a biztatást. Kép

Pindur
pindur

Sziasztok! Kép
Pindur, ügyi vagy, Kitartás!
Kriszti, teljesen paff lettem ettől a 7300tól... hogy csináltátok? Pindur javaslatára én is megnéztem, hát gyönyörű!!!
Le merjem írni, h Hami még csak 4820g volt vasárnap? És egyáltalán nem sovány!

Indulunk sétálni - pussz
Ann
annann

Pindur!

Az én véleményem ha kiváncsi vagy rá ( ezt már Emőnek is irtam) az hogy inkább legyen egy kiegyensúlyozott harmonikus kapcsolat tápszerrel mint hogy mind a ketten görcsöljetek minden szoptatási időben. A babák ugyanugy megérzik a feszültséget. Azt hiszem ha Andris is rosszul lesz a cici láttán nem fogom erőltetni. Mellesleg hasonló gondokkal küzdünk de mi már a legeleje óta. De ameddig tudod szoptasd! Akár tápszer mellett is.

Szombat óta én is folyamatosan szoptatok megállás nélkül.

semese

Kép

Egy kép Bömbiről amikor nem az.

Emese
semese

Próbaképp:
<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja születési adatai testvérek
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7 éves Balázs 5és fél éves
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm </pre>

Ha valamit elszúrtam kérlek szóljatok!!!
Pusz Zita
zitus

Na tényleg sikerült! Mármint a táblázat.
bocsi, hogy nem írtam tulajdonságot, de mivel nemigen írtatok és valóban mindenük csodálatos a babócáknak, így ezt elvetettem.
Emese, nagyon aranyos a kisfiad, az a pici nyelvecske, pont jó pillanatban kaptátok el!!!

Most már tényleg búcsúzom Zita
zitus

Sziasztok !
Köszi a dicséreteket.

Újabb baba érkezett: Giginek tegnap délután fél négykor 3300g és 48 cm-vel megszületett Virág nevű kislánya.

MAMIKÁK!
Rakjatok fel ti is képeket!
semese

Sziasztok!
Zita, tök jó a táblázat, sztem még ki lehetne számoltatni, hogy mennyi idősek a babák azon a napon - de nem muszáj, csak a lusta agyamnak kéne Kép Szomszéd fórumból lehet tanácsot kérni, hogy hogy kell.

Emese, Bömbi nagyon nő! Olyan édi!

Basszus csajszik nagylány lettem újból Kép Úgy el vagyok keseredve, pedig vagy egy évet, de min. felet ki akartam húzni Kép
Ez meg majd bekavar a tejcsibe, grrrrrrrrrrrr
Így is kötéltáncot járunk, h legyen elég!
Na megyek még sajnálom magam egy ideig Kép
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Zita a táblicsku szuper!!!! Kép

Ann!

Nagyon sajnállak. Azt tudod hogy ilyenkor a tej megkeseredik állitólag? Azért nem szeretik a babák már ilyenkor.
Hami sem panaszkodhat. Tudod irtam a kislányok már csak módjával gyarapszanak mert az alakjukra vigyáznak. De szerintem a ti súlyotok is tökéletes.
Zita!

Rakd bele légyszives a táblába Gigit is. És Dettinek is meg lett a kisfia..

Puszi neketek: Emese
semese

Sziasztok!
Tényleg jó ez a táblázat!

Zita, légyszi írd be a tesónkat is, Kitti 4 és fél éves!

A gond nálunk csak a sárgaság volt, de sajnos elég súlyos, így 2 napig infúziót kapott. (agyonszurkálták szegénykét Kép ) Ma voltunk kontrolon és szerencsére minden okés!! Kép

Szopi téma.
Van sok tejci, de a bal mellem nagyon fáj amikor bekapja a bimbót csillagokat látok, pedig nincs rajta seb és semmi jele nincs, mitől ez a nagy fájdalom. Szerencsére a másik nagyon jól működik.
Lehet, hogy csak fejni fogom egy ideig ezt a rendetlenkedő cicit!
Én is szoktam fejni egy picit, de mindig félek hogy pont akkor ébred fel Peti és neki nem marad. Cumisüveget én sem vettem, bár elég nagy volt a kísértés a Dm-ben! Inkább kanállal fogom neki adni a lefejt tejet, ha követeli, vagy az Apuci, ha esetleg ki merem tenni a lábam a lakásból.
Nektek nincs olyan érzésetek, hogy már rég nincs is semmi a ciciben és a béby még mindig csak szopja és szopja? Nagyon remélem, hogy nem az üres cicit!

Ann, szerintem ne keseredj el, nem száz százalék hogy Hami elfordul most a cicitől, Kittike is még fél évig szopizott miután megjött. (Össz. 18 hó!)
Drukkoljatok nekem, hogy mindkét cici fájdalommentes legyen! Köszi!
Andi
andi68

Köszi az együttérzést Kép
Nem veszem észre, h Hamcsi mást csinálna mint eddig, ha éhes eszik rendesen, ha meg elforog, a külvilág miatt. Remélem, nem fogja nagyon befolyásolni.
De Andi, te kihúztál 1 évet!!!! én meg 2,5 hónapot.
Ha emiatt szopinuku lesz én a Dunának megyek...(jó messze van Kép )

Pussz
Ann
annann

Andi, megnéztem a profilodat, hogy öleli Kitti, olyan édi!! Kép Nem sok látszik belőle Kép
Hami is ilyen citromsárga volt Kép
Pussz
annann

Sziasztok!

Emese: nagyon édes ez a Bömbi!! Kép

Zita! Köszi a táblázatot! Kép Látom, az én Danim a legkisebb! Kép De valszeg én is vagyok itt a legkisebb! Kép Vagy va még rajtam kívül közetetek 42 kilós? Kép Kép Kép (+ 152 cm) Én három kilónál kisebb babára számítottam. Sajnos képet nem igazán tudok fölrakni, mert digitális gépünk nincs, a szkennerünk meg sz*r. Majd megpróbálok kitalálni valamit. Kép

Ann, én szombaton lettem nagylány újra, a poén az az egészben, hogy a legutolsó pont egy évvel előtte volt. Napra pontosan! Kép Danit nem zavarta meg, evett volna, csak hát éppen akkor szinte nem volt semmi tej. Én is kihúztam volna még pár hónapig (endometriózism volt - talán valaki ismeri ezt a nyavalyát -, és annak a menstruáció tesz a legrosszabbat. Emiatt is lett lombikbabánk.)

Andi! Én boldog lennék, ha Dani az üres cicit is szívná, azzal is serkentené a tejelválasztást, de kb. egy hete nem hajlandó erre. Szóval szerintem ameddig szívja, addig jó! Kép Akkor tejecske is midig lesz! Kép És nagyon aranyosak a gyerekeid! Kép

Jelentem: mára kicsit több lett a tejecske! Kép Még nem olyan rengeteg, de alakul. Kép Most éjjel is fejtem (50 ml-t), és asszem megint fogok is. Dani ugyanis ha jóllakik este, 9-10 órát is képes kihagyni a szopik között.
Tegnap este végül cumisüvegből adtam oda neki a 40 ml-t. Bár kis lyukú cumi volt, de mégis úgy ömlött a szájába! Kép Dani majd megfúlt, csak nézett rám, hogy mi ez. Úgyhogy ma kisebb lyukúval próbálkozom.
Kérdés: rá lehet fejni a hűtőbe lévő tejre az újabbat? (Ezt mintha már kérdezte volna valaki, de most nincs időm visszaolvasni... )

Pindur
pindur

Sziasztok!

Andi!
Nagyon aranyosak vagytok a képen Kép.
Nekem is fájt vagy 2 hétig a mellem az első időben, hiába harmadik gyerek és már kettőt szoptattam. Szerintem szoptass a fájósból is, ha megy, hamarabb hozzáedződik a melled.

Pindur!
Szerintem én sose voltam 42 kg, vékony utoljára születésemkor voltam, akkor is csak azért, mert koraszülött lettem Kép. Én annak is örülnék, ha 60 kg-ra vissza tudnék menni, igaz 10 cm-vel magasabb vagyok, mint te Kép.
Ügyes vagy, hogy éjszaka is van kitartásod fejni, sok sikert!
Hűtőben lévő tejre nyugodtan ráfejhetsz, nem lesz semmi baja.

Ann!
Fogadd sajnálatomat menstruáció ügyben, én annak is örülnék, ha többet meg se jönne. Szoptatás miatt szerintem ne félj, nekem ez sosem okozott problémát. Én egyébként úgy vettem észre, hogy akkor kezdtem menstruálni, amikor éjszaka kihagyták a szopit a gyerekeim.

Ma Kristóffal vagyok itthon, Balázs fiam elment a szerelméhez (már a húgom a szerelme, nem én, pedig nemrég még engem akart feleségül venni, dehát ilyenek ezek a férfiak Kép), kihasználom az időt és befejezem a micimackót, amit elkezdtem hímezni.
Legyen jó napotok, sziasztok!
johitimi

Sziasztok Kép
Pindur, Vera írta, h a tejgyűjtőben mondták, h össze lehet önteni, úgyhogy nincs gond Kép

Timi, hova lesz az a micimaci?
Szóval már nem is téged akar feleségnek...hát ilyet Kép

Andi, sztem is szoptass abból is. Nekem véres volt, kapott egy Garmastan kúrát, hamar rendbejött, de még utána is fájt egy kicsit. Úgy fájt, hogy mielőtt bekapta, nagy levegő, összeszorított fog, közben meg rugdostam a lábammal. De ezen is túl lettünk Kép

Rakok fel egy képet, épp a kedvenceivel játszik. Fogdossa őket, a középső emberkének be-bemos egyet és nagyokat beszél nekik!
Pusssz
Ann
Kép
annann

Sziasztok Pöttömök és Anyukáik! Kép

2 hónap után végre újra van netünk, így újra itt vagyok, ragyogok, illetve végre bejelentkezhetek Közétek. Kép Nagyon hiányoztatok!

Olvastam a jelenlegi oldalt (az archívra még nem volt időm). Gondjaink és örömeink is úgy látom azonosak. Kép Ahogy időm engedi jövök én is.

Adatok a táblába: István Zoltán 2003.12.18-án 19.14 perckor született 57 cm-el és 3850 g-al.
Azóta csak gyarapszik. Kép A 4. hétre lett mérlegünk, kiderült, hogy már 4.46 kg. Tegnap voltunk 5 hetesek, megdöbbenten néztem a számokat a mérlegen: 4.74!!! Kép Szóval növünk mint a gomba. Kép

Röviden az 5 hét története (szüléstörténet talán később)

1. hét:
7 óra vajúdás után császáros befejezés, majd 22 óra fekvés. Másnap du. 5-kor rövid zuhany után irány a csecsemősszoba, Kincsem magamhoz vettem, s többé vissza se engedtem, éjjel nappal együtt voltunk. Kép A kórházban a hangját se lehetett hallani: ettünk, aludtunk, nézelődtünk, vigyorogtunk. Kép Hihetetlen, de a 2. napon már volt tejem - rengeteg. Apa 23-án hozott minket haza a kórházból begyulladt (piros) cicivel. Szerencsére bent megmutatták-tanították, hogy masszírozzuk, fejjük le kézzel. Gépet nem bírom, bimbók kirágva. Kép

2. hét:
Katasztrófa, családi háború. Napi program: alvás-sírás. Zajok, frontok. Közben Anya kikészült (cicileg és idegileg a nemalvástól), folyton veszekszik a családdal: ne zajongj, ne gyere be, menj ki, halkítsd le, csendben járkálj, csukd be magad után, rakd el magad után, mert nem győzöm stb. Apa szerint kész anyatigris lettem: a gyerekért mindent. Túléltük. Kép

3. hét:
Hasfájás. Pocak kőkemény. Vagy sírunk, vagy szopizunk. Vagy a 2 együtt. Anya 24 órát talpon, Csibém annyit ölben. Legalább a család aludjon. Kiderült: a tejcsináló tea + homeobogyó a bűnös. Amint abbahagytam, másnap estére a hasfájás is elmúlt. Kép

4. hét:
Végre napirendünk van - 2 napig. Anya mire kipihenné magát, újabb esemény: egész nap cicznénk. Folyton éhesek vagyunk. Délelőtt még csak-csak elvagyunk, de déltől már csak panaszos sírdogálás és ökölrágás a program. 2 napig bírtam, a hétvégének nem mentünk neki tápszer nélkül. Szerencsére napi 1 adag (100 ml) elég volt. Nem csodálom, hogy nem győzöm: a mérleg szerint reggelente 180-200 ml-t magába szív Csibém a 2 ciciből! Délutánra meg jó, ha termelődik 50-80 ml.

5. hét:
Minden szépen alakulgat. Kép Csibém napközben fél-1 órákat alszik, többnyire szopi után. Majd ébren nézelődik, sikongat, szórakoztatja anyát és önmagát. Kép Éjszaka vagy aluszunk, vagy csak 3-5 között szopizunk. Ha alszunk, akkor anya fej 125 ml-t, azt délután 3-kor megesszük. Utána mindenki alszik 6-7-ig. Érdekes, azalatt megint szépen megtelnek tejjel a cickók.

Nos itt tartunk most. Kép

Szép és nyugodt napot kíván:
Boróka és 36 napos Csibéje
femõke

Sziasztok!

Pindur jelentem én szintén 42 kg-ról kezdtem a terheséget és 168 cm vagyok. Nem rossz mi. Mint egy piszkafa. Hiztam is harmincvalahány kilót. Nem tudom mert 30 kg után nem voltam hajlandó mérlegre állni.
Remélem valamennyi marad rajtam és nem fogok megint úgy kinézni mint egy anorexiás.

Képzeljétek Andris tegnap kereken 5és fél kiló volt.
semese

Sziasztok!

Ann, aranyos ez a Hami! Hogy koncentrál! Kép (Hogy kell ilyen nagyon vigyori fejet csinálni az üzenetben? Én csak mosolygósat tudok. Ilyet Kép )

Emese, ez nem semmi!!! Kép És megkérdezhetem, hogy most mennyit nyom a mérleg? Kép Én 43-mal keztem a terhességet, híztam 7 kilót, aztán 1-2 hét és nem volt rajtam semmi.

Pindur
pindur

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?