panndi: én adtam néha sajtos-tejfölös/joghurtos tésztás is, vagy túrós-joghurtos tésztát is. És paradicsomos kajákat is szoktam csinálni. Imádta őket Boti, de ennek vége....
Képzeljétek, ma voltunk a bukás miatt (nem tudom emlékeztek-e, de Boti nagyon bukós volt, és most is..
) gasztroenterológusnál. Hát kiderült, hogy teljesen rosszul etetem. Nem szabadna (vagy alig) ennie tejterméket, mert az savasít.
Boti meg egy csomó joghurtot, stb evett. Nem is tudom ezután hogy lesz. Felírtak Sinlacot,amivel sűrítenem kell mindent. Tejpépet sem adhatok, pedig én azt adtam este vacsinak,
az is rossz volt. Szinte minden kajálása tejalapú volt. Csak kicsi sajtot ehet, ennyi, se túró, se tejfölös...Nem tejérzékeny, hanem a tejtermék rontja a bukásosságát. Ha egy hónapon belül nem javul, akkor kell szednie vmi savlekötőt. Remélem erre
nem kerül sor. Ja, ezenkívül paradicsomot, és citrusokat nem ehet. Ezek is savasak...és addig, amíg ki nem növi ezt a refluxot.
Elvileg ez nem reflux, hanem GOR. Nem tudom mi a különbség. Ha igazi refluxos lenne, akkor nem hízna, és nem lenne jókedvű, stb...
És azt mondta a dietetikus, hogy minden nap kellene ennie húst (!), én nem adtam ennyit. Ez most fgtlen a bukástól.
Állítólag kell a sok fehérje, nem úgy kell ennie, mint egy felnőttnek. És semmi tea, semmi almalé, csak víz-víz...ha ebből kevesebbet
iszik, akkor is.
Na panndi, ezekután ÉÉÉÉN mit adjak Botinak?????
Ja, és gratula a kis dobogó szivecskéhez