Új privát üzeneted érkezett!

Berni! A www.youtube.hu tele van szülés videókkal Eddz!

Nos akkor:
Kép

Kép
zölddisznó

Zöldi: látom rákattantál a horrorfilmekre :)))))))

(én szülés előtt teljesen tudatosan egyetlen szüléses filmet se néztem meg, a férjem sem... és azóta sem... és nem is fogok. Amikor szül az ember tök más az egész, nehogymár akkor olyan képek blokkoljanak engem tudat alatt amiket pl. előtte egy videón láttam... )
Vendég

Zöldi!
Szerintem, ha nem muszály nem kellene a császárba belemenni. Nekem a trombózisra való hajlam miatt is inkább a sima szülést mondták, állitólag az kevésbé veszélyes(az egy más dolog, hogy nem jött össze :) ). A nagysága meg nem tudom miért fontos a 38-ik héten, amikor uh-val meg sem tudják pontosan állapítani (szülés előtt nem sokkal 3, 60-at mondtak, aztán 4,40-el született a fiam) és a képek alapján elég magas is vagy ahhoz, hogy egy nagyobb babát megszüljél. A tágulás meg úgyis kiderül akkor, amikor itt az ideje és ha nem megy, akkor úgyis csaszi lesz, de ha nem muszály kerüld el, mert sokkal nehezebbb csaszi után ellátni egy babát.
És visszatérve egy korábbi témára - kiázott tejcsi, fésülködés - a másik oldalra fordulás is egy óra alatt sikerült nekem, nemhogy egy hálóin csere. :(

Mindenkinek köszi, aki altatás ügyben válaszolt

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok,

A strepptococust nálam a 36. héten szűrték, most is így ígérték, 2 éve pozitív lett az eredmény és a vajúdás alatt kaptam infúzióban antibiotikumot. Nem értem miért nem kezelték rögtön, a gyerekorvos is ezen volt kiakadva, szerinte teljesen felesleges megvárni ezzel a szülést. Ez van. Mondjuk nálam majdnem nem ért semmit, mert legalább a baba megszületése előtt 1 órával már bent kell lenni a szervezetben (ezt mondta a szülésznő) és én nálam ez kétséges volt. Végül 2 óra alatt meglett.

Tali: nem valószínű, hogy tudok menni, egész héten nálunk mindenki beteg (orrfolyás, köhögés, stb.), mama is elkapta és ő lett volna a bébicsősz. Ráadásul nagyfiamnak oszt.kirándulása van, ahova du. a szülők mennek értük.
Azért remélem lesz még egy tali. Valahol a központban.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Isarenikő:
Ilyenkor nem súlybecslés a mérvadó, a baba körméretét nézik, mellkasnál, ez dönthet a császár mellett. Nálam is ez lesz a mérvadó, mert az előző fiam 4530 grammal született, pedig szülés előtt 1 héttel 1 kg-mal kevesebbre saccolták.
Ennek a körméretnek van egy határértéke ami felett nem lehet kockáztatni - mondta a dokim.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Lehet, hogy nem mellkasnál, hanem vállnál.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.
Mush ilyen összezördüléseink nekünk is vannak, mert az én párom is olyan, hogy hazajön felkapcsolja az előszobában a villany bejön a nappaliba, és leül... Ettől ki tudnék menni a világból...

Valamit nagyon nyom a babám, alig kapok levegőt...

Ma kiváltottam a várandós csomagomat, és rózsaszín cumit kaptam... ha esetleg valakit érdekel egy MAM cumi nagyon szívesen ingyen odaadom, írja meg a címét. Volt a csomagban még egy db pelenka, meg egy üveg babavíz... ennyi, ja meg egy Aventes kajatároló.

Megyek főzni, fini gombás husit, meg citromkrémes tortát sütök...

Kép

Kép
dcili81

Na, én túl vagyok egy camambert-es kaján - több hónapi szünet után, mint Zöldi írta a tegnapi szül.felkészítőn a a dietetikus néni szerint minden tejüzemben készült (nem házi) sajtot lehet enni.

Kolbász - szintén, csak a bizonytalan eredetű házival kell vigyázni

Máj - szintén lehet, a nagy A vitamin tartalom tévhit egy hibásan megjelent publikáció miatt

Mák - lehet - 1 héten 1x simán belefér

Zöldi, persze jó az eredeti csepeles verzió is a talira! (csak ne lenne olyan messze nekem)

Kép
trombibébi

na lányok.

előre is köszönjük aida és az én kis családom nevében hogy a csepeli hely maradt.

Aida
1:a mák köztudott hogy olyan anyag van benne ami egy kicsit droghoz hasonlít
2: a pizzázó ahogy befordultok a kossuthra a rákócziról mentek feljebb a völgy utcáig. Ott bekanyarodtok jobbra és a béketérnél az egy picikét feljebb van nem lehet eltéveszteni van a sportpálya. na abba az utcába befordultok balra és picit előrébb lesz a bejárata spotpályának. Na ott leparkoltok és ott van mellette a pizzázó.

akik jönnek írjátok fel a számomat:06703277979

harivera
Budapest XXI. kerület

Csaki! Nekem ez egyáltalán nem horror! Komolyan élmény! Tudod, én biológiás vagyok, máshogy nézem ezeket.

Enikő! A méretnél nem a súly, hanem a fejkörfogat a kritikus paraméter. Megette a fene, ha már a kitolási szakaszban derül ki, hogy mégsem tágulok rendesen. 40 éves elmúltam, nagy esély van arra, hogy sokkal rugalmatlanabbak a szöveteim. Meg hát ott van az a 4-5 centis mióma, ami ha reped, borzasztóan tud vérezni, és ha előtte pár órával adom be a véralvadás gátlómat, akkor gáz.
A császárseb miatt nem aggódom, a veseműtétem 18 cm-s sebe sem viselt meg túlzottan. Nagyon bírom az ilyen strapát.
És hát fő a biztonság!

Vera! A máknak a gubójában van nagy mennyiségben az ópium (a nedvében) nem a szemekben.
Nem jössz ki elénk a HÉV-hez? Ez így elég bonyi!

Kép
zölddisznó

Zöldi: hát... engem nem érdekel, hogy ki hogy vajúdik és tolja ki a babát stb. Az is más ha olvassa az ember és az is ha látja... és nem a vér és hasonlók miatt hanem mert a szülés nem erről szól (ld. az ilyen felvilágosító izék a rideg és hideg valóságot mutatják amikor viszont benne van az ember akkor észre se veszi azokat a dolgokat amik pl. egy ilyen filmben a legriasztóbbak és amik miatt esetleg tudat alatt is képes leblokkolni magát...)... (persze orvosszemmel stb. más az egész, de a mai napig sem értem miért kell terhes nőknek ilyeneket mutogatni... ahelyett, hogy a dolog lelki részére készítenék fel őket mert szülés közben szerintem MINDEN a fejben dől el - mármint egy normális átlagos szülés közben)
Vendég

Kép

Kép
zölddisznó

Csaki! Engem érdekel, nem találok benne riogatót, és nem kell ilyet mutogatni, aki nem akarja, nem nézi meg. Én akarom.

Kép
zölddisznó

Én nem néztem filmet Anna születése előtt. Inkább bementem sógornőm szülésére, és végignéztem real time.. :lol: Na és nem bántam meg, ott szült, ahol én (még a szülőszoba száma is stimmelt), így mindennel tisztában voltam, mire én kerültem sorra, ráadásul csak még jobban kedvet kaptam, pedig nagyon nehéz szülése volt vákummal..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi azt a leírást Vera nekem adta, mert engem kocsival visz apa:) sztem értetek megy a HÉV-hez!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja, vágom! Nem figyeltem, hogy van előtte egy Aida! :lol:

Kép
zölddisznó

BB. Ezeket a méreteket csak akkor nézik, ha valakinek keskeny a csipője, vagy rettenetesen nagy a gyerek (pl. 5 kg feletti), egyébként nincs jelentősége

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

http://www.teszvesz.hu/item438726008_qu ... akkal.html
...aki még gondolkodik használt babakocsin...már a bundazsákja is megéri szerintem.

Kép
zölddisznó

Enikő! Már hogy ne lenne jelentősége! Barátnőm 40 évesen oxitocinra 0-t tágult. Méhösszehúzódása sem volt egyáltalán. Így még egy pici gyerek sem csusszan ki, nehogy egy nagyfejű!

Kép
zölddisznó

na ja... önbeteljesítő jóslatok :) (egyébként elég ha az ember tudat alatt nem bízik meg az orvosában vagy pl. igenis zavarja, hogy a férje bent van és nem akarja, hogy így lássa, ha pl. korábban jól ráijesztettek vagy el akarták vele hitetni, hogy úgysem lesz képes kitolni a babát mert már az anyja és a kutyafüléje se volt rá képest stb. stb. Én pont emiatt szoktam a dokikra haragudni... sokan egyszerűen beleszugerálják a páciensbe, hogy úgyse fog menni stb. még akkor is, ha orvosilag semmi akadálya nem lenne... mert az ugye más, ha van...)

Franc... én meg még egyetlen jógára se jutottam el és ez a hét is tutira ugrik... plusz össze kéne szednem a homeós csomagot is, a hiánycikk bogyókra van, hogy heteket is várni kell...
Vendég

Figyi! Ha 10 40 feletti nőből 7 rosszul tágul - a dokim tapasztalata szerint - akkor te belemennél hüvelyi szülésbe? Ez nem önbeteljesítő jóslat, hanem felelőtlenség.

Kép
zölddisznó

Ellógtunk munkából megvenni a babakocsit, este kibontom otthon, és fotózok ezerrel (ha lesz időm, mert megint transzportálni kell egy adag garnélát az állatkereskedésbe) :D

A telefonszámokat (Zöldi és Vera) eltárolom meg leírást is, mert engem is apa visz egyenesen Hatvanból. Ha nagyon éhes a banda, nem muszáj megvárni a kajával, sőt, mert kisesélyesnek látom, hogy a nagymami szülinapjáról ne gyomorrepedéssel guruljak el :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Csak egy kis megjegyzés... :) Szerintem az ember, ha már választ orvost magának, akkor a szavaiban és a véleményében meg kell bíznia, hiszen akkor minek is választottam? Ha az én orvosom azt mondja csaszi, és elmagyarázza miért, akkor csaszi lesz, és nem azért mert beletörődök, hanem mert megbízom a tapasztaltságában.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kijógáztuk magunkat!!!

Mush!
Tisztasági betét: :evil: Azt hittem a terhesség olyan amikor egyáltalán nem kell betéttel törődni, és rájöttem igy a vége felé h nem is keveset kell venni.

Szocpol:ma felhívtam az illetékeseket aki tud felvilágosítást adni h hol igényelhetem meg, mikor (csak a baba születése után)stb.Fel vagyok világosulva!

Kép

Kép
bellanitta

Sztetek ez kb. mekkora babára jó? Újszülöttre, 0-3 hónaposra még nagy? Nekem semmi tapasztalatom nincs..:?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi!
A tágulás az más, az nem a méretektől függ. Egy 2 kg-os babát sem lehet megszülni, ha valaki nem tágul és a méhszáj nem tünik el. Egyébként nekem is ezért let császár, oxitocinnal indított szülés volt, én eléggé utanaolvastam később, de nem sok embernek sikerül ilyen esetben. Állítólag az oxitocin akkor jó, ha valaki már tágul, azzal gyorsítani tudják a folyamatot. Zárt méhszájnál nulla.
Amiről én beszéltem az arra vonatkozott, hogy nem szabadna senkit a 38 héten császározni azért, mert az UH-s méreteit nagynak ítélik, vagy mert úgysem fog tágulni. Ez akkor derül ki ha beindult a szülés. Kivétel persze, ha valaki mindenáron így akar szülni és neki így megfelel. De ez szerintem orvosilag nem indokolt.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Dcili!
Hát ez a babacsomag nem nagy durranás! Azért majd én is kiváltom.

Trombi!
Te vagy a megmentő! Májat is lehet??? Imádom a csikremájat, erre valami agyas miatt 7 hónapja már azt sem ettem... :evil: :evil: Holnap veszek is!!! És camambert-rel fogom enni két pofára!!! :lol:

Tegnap szülésfelkészítőn volt egy néni, aki a gátizomtornáról beszélt. Azt mondta, hogy a 18-20 éves lányoknál is elkezdenek renyhülni ezek az izmok. Azt mondta minden nap 5-10 perces tornával karban lehet tartani a dolgokat.

A hátam-derekam továbbra is fáj. De Zsófi továbbra is tombol.

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi: Én nem tartom felelőtlenségnek mert ez azt jelenti, hogy 3 nő bizony szépen tágul (én még nem hallottam erről a statisztikáról)... Ha meg nem akkor is ott a császár lehetősége a szülés alatt. Főleg, hogy a gyereknek az a legjobb, ha magától elindul a szülés és az anya majdnem az utolsó pillanatig vajúdik vele, max. a kitolási szakaszt helyettesítik a császárral... (ld. közben érik a tüdeje stb.). Én csak akkor tudom elfogadni a programcsászárt ha életmentésről van szó vagy orvosilag abszolut alátámasztható vagy ha nincs semmi esély normál szülésre adott nőnél ... (ld. mégiscsak műtét ami kockázattal jár)

Mági: Ismertem sajna olyan lányt aki tudat alatt nem bízott meg a dokijában de erre csak a szülés közben jött rá... be is pánikolt... a többi sejthető...
Vendég

Normál szülés kontra császár: Én is teljesen megbízok a dokimban ebben a kérdésben is. Azért ő már látott pár szülést, nekem meg az első lesz. :-D És ha Zsoffancs farfekvéses marad és császár mellett dönt a dokim, akkor én elfogadom a döntését. (Megjegyzem védőnénim azt mondta, hogy farfekvéses babát is meg lehet szülni normál úton, csak a dokibácsinak kell profinak lennie, mert a kitolási szakban már oxigénhiányos lehet a baba. Ja és persze a popsija korántsem tágítja úgy a kijáratot, mint a feje. Na köszi...)

Kép
Kép
lbernuska

csakegy:
az gáz, ha csak akkor jött rá.....kellett lennie valami előjelnek, ha nem bízott meg benne...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hát csajok ez nem semmi egy napot nem voltam aztán 3 oldal...Voltam terheléses cukron,10 kor hivtak be vérvételre,11 kor ittam meg a lötyit(elfelejtették hogy én arra várok)és dután egy órakor vették le megint a vért!!!Tehát addig nem ettem egy falatot se!!!Rettenet volt kivárni,de maga a lötty nem vészes,csepegtettek bele nekem citromot.

Mush sajnálom hogy összevitatkoztatok!!!Rendbe jön majd,mihelyst az urad hazaér...Mush nekem 3 nagy csomag tisztasági betét fogy el egy hónapban,vagyis 90 db.
Bumburka én is dec. 14 re vagyok kiirva.
Voltam ma egy angol márkás turiban,hogy vegyek magamnak kismamanacit,naci nem volt egy se,de 6500 ftért vettem egy jó nagy szatyor cuccot a gyerekeimnek.
A madártejben hol a nyers tojás??? :shock:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Auda! Mi? :lol:

Enikő! Az én dokim szerint (tapasztalata szerint9 a vén kismamáknál a kitolási szakaszban kezdődik legtöbbször a féjásgyengeség, és akkor már nem lejhet csácsározni. Ezért hajlik inkáb arra, hogy élből csaszi legyen.

[quote]A írta:zt mondta, hogy a 18-20 éves lányoknál is elkezdenek renyhülni ezek az izmok. Azt mondta minden nap 5-10 perces tornával karban lehet tartani a dolgokat.
Képzelheted, nekem milyen renyhék :wink:

Kép
zölddisznó

Vki segítsen már az a kiskabát mekkora babára való! :D Mindjárt lejár és úgy tetszik.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
nem látom a kiskabátot...
Bár egy újszülöttre nem adnék még kabátot, kell, hogy a derekát védje minél több cucc..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jaaaj, nem linkeltem, b@sszus!! Tehát ez a kiskabát:
http://teszvesz.hu/item440717013_vastag ... kabat.html

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hát én úgy tervezem hogy ez esetleg 0-3 hós korig jó és pl. ha februári hideg van akkor feszíthet ebben. :D Amúgy lesz overálja is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sztem ez nagyegy 0-3 hósra..
bár 3 hósra már lehet, hogy jó

Kép
Kép
Kép
mágnes

Meg ha ebben lenne úgyis jól be lenne takargatva pléddel. Lesz neki termoplédje ami alatt tuti nem fázik meg. :D Főleg hogy babakocsiban van plüss béléses hálózsák a hordozóban lábzsák.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: overál... az a legjobb a babának... body, rugdalózó, meleg, talpas overál... Kiskabát bőven ráér ha már kicsit nagyobb... ez tutira kényelmetlen egy még csak fekvő babának...
Vendég

Amúgy ma Noli baba kíméli anyát, mert alig ficánkol.. Nem úgy mint tegnap. Reggeltől-estig megállás nélkül, fájdalmasakat meg felmászott bele a bordám alá. Most szépen nyugisan van, végre. :D Néha kicsit moccan és annyi.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Én is így gondolom, de ez kb. 1-2 szer felvéve ilyen menő kiskabátnak tök jó lenne.. Vagy nem? :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hát nem tudom, én csak akkor adtam kabátot Lillára amikor már ült... addig semmi olyat ami felgyűrődhet... menőzni szerintem egyébként jópofa sapkákkal lehet a legjobban :)))) (én anno vettem egy rénszarvasost aminek olyan a teteje mint egy bohócsapkának... na abban mindig megnézték Lillát... igaz, hogy fiúnak nézték de kit izgat:))))) (plusz marha kényelmes is volt... csak az még nagy lenne egy újszülöttre úgyhogy még nekem is le kell vadásznom egy-két meleg sapkát)
Vendég

Melyik kiskabát Aida?

Még egy kis csaszi téma: én most a második terhességem elején szembesültem azzal, hagy a császár mennyire korház vagy orvosfüggő! Kiderült, hogy vannak korházak, hol egy császár után csak akkor tudsz normálisan szülni, ha olyan szerencséd van, hogy a programozott császár előtt beindul a szülésed és mire beérsz a korházba már ki is pottyan a baba, ez meg ugye elég ritka. És vannak korházak, meg orvosok, ahol a kiírt időpontig várnak, ha addig nem indul meg a szülés csaszi, és vannak olyanok is ahol nem veszik szentirásnak a kiírt időpontot, (mert mint tudjuk az egyáltalán nem pontos), hanem a kiírt időpont után is várnak rendszeres felügyelet mellett és csak akkor csaszi, ha tényleg indokolt.
Mennyivel egyszerübb a dokinak a programozott császár, hiszen akkor egy alkalommal max. fél órát kell ott lennie, nem kell készenlétbe állnia hetekig, ünnepnap, szabadnap, éjjel, nappal és nem kellórákig várni a kitolási szakig.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Aida!Nagyon széper a kiskabát, de nem lehet így a nagyságát megállapítani! Szerintem megéri az árát.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Hétfőtől nem volt internetünk. Vmit vacakolt a szolgáltató.
Teljesen elvonási tüneteim lettek.

Megpróbálok visszaolvasni, elnézést mindenkitől kérek ha vmi kimaradna.

Bumburka üdvözöllek én is.

Pocifotók szépek. Szépen gyarpodunk :D

Nekem egyedül a nyers tojást és az abból készült kajákat mondták, hogy vigyázni kell vele. Gyümi mosva, szalámi és egyéb más mehet.

Nálunk még senki nem emlitette, hogy lesz streptococusra szürés. Rá is fogok kérdezni.

Mush:
Ilyen összezördüléseink nekünk is vannak, pedig mi 200 km -re vagyunk egymástól a hét 5 napján. De sikerül mostanában ezt telefonon is produkálnom. :oops:
Mindig azt mondom mikor túl vagyunk rajta: dolgoznak a hormonok. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Bár kissé eltűntem, most valamennyire visszaolvastam, és látom, szakmámba vágó dologról beszélgettetek, ezért beleszólok én is. :)

Sajt: A lágy sajtokat a lisztériafertőzés miatt nem nagyon ajánlják, ami kismamáknál gondot okozhat, de ez a nyers tejből készült sajtokra igaz, a pasztörizáltakra nem. A franciák készítenek előszeretettel nyers tejből sajtot, azokkal vogyázni kell!

Kolbász: Valóban, a bizonytalan eredetű kolbászok lehetnek veszélyesek, a trichinella fertőzöttség miatt, ami viszont már nem csak kismamákra, hanem mindenkire veszélyes! Elsősorban a vaddisznók lehetnek trichinella fertőzöttek, de az ellenőrizetlen körülmények között tartott házisertés is! (MO-on szűrjük a vadakat trichinellára, tehát a boltban vett vadhúsból készült áru is biztonságos.)

zsebi_baba

Sztetek az normális ha a párom túlórázik úgy hogy ahol dolgozik nem fizetik meg a túlórát?? Ilyenkor olyan pipa tudok lenni. Meg sem éri csak én vagyok itthon egyedül plusz órákkal többet..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Isten hozott a klubban! Bár az én párom már nem ott dolgozik, ahol nem fizetik meg, de volt olyan, hpogy 20 óra meló (péntek délután 6-tól szombat délután 2-ig) után még szegényt ki is akasztották... na akkor kicsit (!) bedurrant az agya... rá két hónappal fel is mondott...

Kép

Kép
dcili81

Aida!

Nem normális, de...

Magamból kiindulva sajna mikor még dolgozam nagyon sok olyan un. túlórám volt amit nem fizettek ki.
De a munkát nem csinálta volna meg helyettem senki. Tehát ha nem maradtam volna benn akkor magammal tolok ki.

Azt a pár órát bírd ki vhogy. Kitartás.
Vendég

Egyébként nekem sem fizették ki a túlórámat, és nagyon le sem csúsztathattam.... De az én melómat sem csinálta meg senki, kéytelen voltam én is bent maradni és megcsinálni, de megmondom őszintén nem csináltam belőle rendszert... nem is nagyon tetszett a főnökségnek, de ez van, az itthoni dolgaimat sem csinálja meg más rajtam kívül....

Kép

Kép
dcili81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?