Új privát üzeneted érkezett!

Zöldi:

Nálam annyiból bonyola kicsit a dolog, hogy börzére mi is megyünk, ha sikerül, akkor nyitás környékére, mert délre Hatvanban kell lennünk nagycsaládi ünnepségen, ami azt jelenti, hogy max. 11-kor indulunk a börzéről, szal délelőtt addig érek rá.
Délután meg bármelyik helyszínre olyan 5 körül tudnék odaérni (ha akkor még nem késő).

Nem vagyok egy egyszerű eset, mi?
Ha kitaláljátok a végleges helyet és időt, ahhoz alkalmazkodom
:) (remélem, összejön)

Kép

Kép
gabilany79

Zsiráf, én most megyek camambert-et venni, meg szalmonella ellen kezelt tojást (tükörtojáshoz):))))
Kolbász az van itthon:)))

Zöldi, igen, nekem jó az ikeás tali változat is.

Kép
trombibébi

Mush - :( -fel a fejjel, lesz jobb!!!

Kép
trombibébi

ugyan en nem megyek, de javasolnam, hogy irjatok pririvit zoldinek, hogy kinek melyik tali a jobb, aztan o tudna osszegezni. gondolom amire tobb a szavazat ott lesz a tali.
bocsi, hogy beledumalok.

vettem pelenkat ebayen!jeeee!12-t kb 1800ftert plussz posta. es kulonbozo szinuek. rozsaszin, sarga, zold, lila, narancs.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.09.24 08:54-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Hello Csajok! Mindenkinek köszönöm az újabb üdvözléseket, sok puszi!
:)
Mannababoca! Én is örülök,hogy van Szent Imrés...bár az előbb szitkozódtam,már az 5. számot tárcsáztam, mire tudtak vmit mondani a diétás tanácsadásról kismamiknak. Rá fog menni egy délelőttöm a nővér szerint,mert 11-kor van oktatás, előtte meg leletelemzés, stb. Nagyon hiányzott ez nekem.... :( Esetleg volt már vki ilyen oktatáson,mire lehet számítani? Én előtte akartam az uh-t is megcsináltatni,de sejtem,hogy nem lesz belőle semmi.
:(
Szóval, ma kell hívnom a szülésznőt, mert végre megkapta a beosztását. Molnár Gabriella lenne, mert a barátnőmnek is ő volt,és a dokimmal összeszokott páros, a doki is őt ajánlotta. December 14-re vagyok kiírva. És Te???
Csak egy gyors beköszönés volt, megyünk át a lakásunkba, rendbe kell tenni a hétvégi költözésre. :D
Délután leszek! Szép napot!
bumburka
Budapest IX. kerület

mas is ilyen sok tisztasagi betet hasznal? egy nagy doboz (60)/ het?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok
Bumburka,Mannababoca
Látom vannak itt Szent Imrések! :lol: Én is dec 12-14 körülre vagyok kiírva! :lol: Lehet hogy találkozunk? :lol:
Ti melyik dokihoz jártok? (én Dr Barna Istvánhoz)
Nekem még nincs szülésznőm,okt. 9-én megyek dokihoz és akkor beszélek vele hogy kit ajánl.

Zöldi
A talit még nem tudom,a hétvégére elutazik a férjem és attól függ hogy kocsival megy vagy motorral. :wink: Én már a motorozást nem vállalom be! :lol:

edoci

Sziasztok lányok!

Mush fel a fejjel! Néha a pasik is nehezen viselik a hormonokat!

Trombibébi: lehet ilyenkor camambert sajtot enni? Én azt hallottam kerülni kell a penészes dolgokat, meg a lágysajtokat... de lehet, hogy rosszul emlekszem...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Szép jó reggelt!

Köszi a bókokat a pocimra! :) Elkezdte nyomni ez a "hatalmas" poci a tüdőmet és fulladok. Csak úgy szimplán. :shock: Semmi megerőletetés. Mi lesz velem a 42. hétben? :lol: Najó ez vicc.

Zöldi, én is mindenképp szeretném inkább a Csepeli talit, mert a börze így is tök necces meg vszínű már 10 perces körülnézés után már haza akarok majd menni mert nem lesz jól a pocim. :( És én úgy terveztem hogyha megyünk is börzésre, akkor hamar haza és még pihenés a pizzaparti előtt, hogy biztos bírjam legalább egy fél óráig.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Tényleg arra nem válaszolt senki, hogy:
Börzére érdemes délután is kimenni vagy addigra az olcsó, menő holmikat elkapkodják?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Összeszámolgattam kiscicám ruhácskáit, miből mennyi van. Hát szegény Nolimnak valamiből van vagy 7-8, másból meg 0.. :oops:

Mennyi 56-os body-t, rugit érdemes betárazni? 10? És 62-es bodyból és rugiból?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

en is ugy tudom, hogy nem lehet camambertet enni. en is imadom, de inkabb kihagyom, amig a babamegszuletik! jobb nem kockaztatni.

KépKép
KépKép
mush589

Aida!
Az a helyzet, hogy mi betaraztunk az 56-os bodykbol, es nem hasznaltuk, csak kb. egy hetig. Igaz a kisfiam 57 cmvel szuletett, igy a rugi mar alapbol kicsi volt, de 74es méretig gyakorlatilag 2-3 hetente cserélni kellett a ruhákat. Szerintem érdemes először csak 3-4-et venni max, aztán meglátod menet közben.

Arra nem emlékszem, hogy a születése után közvetlenül hogy fogytak a ruhák, de olyan 3 hónapos korától úgy számoltam mindig, hogy napi két garnitúra ruha, ha minden ok volt, és 3-4 naponta mosás.

A camambert sajtot én is imádom, és ugyanígy vagyok a kolbásszal is! De a kolbászra meg a szalámikra (Téli szalámi) azt mondta a doki, hogy az nyers húsból készül, úgyhogy azt max megsütve ehetem. A gyümölcsök zöldségek héját pedig le kell fertőtleníteni és utána megpucolni... a banán a kedvencem, de azt meg azért nem tanácsolta, mert már eddig is sokat híztam, és a banán hízlal... úgyhogy alig várom már a telet, hoogy jöhessen a mandarinszezon...

bkatalin

hat en ettem kolbaszt- nem sutve.
es megis mivel fertotlenitsunk gyumolcsot? en "csak" megmosom. az nem eleg?

KépKép
KépKép
mush589

Katalin. köszi a tippeket!

A camembertet én is imádom, de sajnos azt én is hanyagolom már április óta. Kolbászról én nem is hallottam, hogy nem szabad és enni is szoktam.. :shock: A banán nekem külön javasolt nagy adagokban, mert sok benne a magnézium és jó a felszívódása így tökéletes a keményedésekre. :) Hízástól meg nem kell tartanom. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Lányok!

Tudjátok hogy mi az a GBS baktérium? Kenetmintát vettek, azt nézik. Azt montda a dokinő, hogy ha van olyanom, akkor a szülés alptt kell kapnom antibiotikumot, különben a baba tüdőgyulladást vagy mit kap... :?:

Próbáltam megnézni a GBS-t de ilyen rövidítéssel csak német oldalt találtam, és orvosi szakszókincsem németből nem túl jó...

bkatalin

gyümölcsfertőtlenítés: azt mondta a doki, az ecetes víz kiváló...

bkatalin

vagy a paradicsomnál, ha leforrázod a héját, azt vékonyan le lehet szedni... bár az az igazság, hogy szerintem ezeket a dolgokat meg kicsit túl is reagálják, meg személyre szabják (lásd banán!)

bkatalin

asszem rájöttem a GBS-re: ez a strptococcus b szűrés
normál esetben a 28-32. héten szűrik, akinek van, annak a szülés előtt antibiotikumot adnak. Normál lefolyású szülés esetén akkor sincs szükség rá, ha pozitív az eredmény, de ha burokrepedés történik, akkor meg amúgy is adnak antibiotikumot...

hát nagyjából ennyi infot tudtam összekaparni

bkatalin

A kolbászt én is eszem fáradhatatlanul, én sem hallottam, hogy nem szabad :shock:
a gyümit meg simán megmosom csapvíz alatt és kész, a barackot hámozom, mert utálom a héját (a nektarinnak is)... :roll:

Kép

Kép
gabilany79

A kolbászt nekem is úgy mondta a dokinő, hogy elsősorban kiemelte, hogy csak jól megfőtt ételeket lehet enni. Ez azt jelenti, hogy minden kajának min 10 percig főnie kell, vagy sütőben 180 fokon sülnie. A kolbászt azért mondta, mert az nyers húsból készül, amit általában megfüstülnek, és ezzel nincs is probléma, de azt is mondta, hogy - különösen a boltban vásárolt - lángoltl és szárazkolbászok általában gyors füstben érlelődnek, és az nem elég a nem tudom milyen kórokozó elpusztulásához... ha van benne. Ezért például mondott néhány ételt, ami nem biztos, hogy megbetegít, de nagyobb a kockázata: nyers tojéssal készült ételek, madártej, meg ilyenek....

Egyébként itt Belgiumban ez az első, amit elmondanak, mert itt nagyon sok nyers kajét esznek az emberek: kagylót, halat, steak-eket. Más kérdés hogy én ezeket alapból sem szeretem, de azért a kolbász mega szalámi az lesokkolt!

bkatalin

Bocika: cukormérés: Szerintem éhgyomrit mérni tök fölösleges (a valaki nem inzulinos), terhességi diabnál az tökéletes szokott lenni... Szóval elég ha reggeli után mérsz egy khm... kórháza válogatja. Szóval elvileg 60 percest és annak 7.0 alatt kell lennie. K.tarcsán 90 percest méretnek, annak 6.8 alatt kell lennie. Én a középutat szoktam választani, általában 70 vagy 75 percest mérek és ott húzom meg 6.8-nál a határt. Ha a reggelid átlépi ezt akkor ideje átgondolnod, miket és mennyit ehetsz reggelire (olyankor a legrosszabb a helyzet, nap közben folyamatosan javul...). Diétánál kb. 30CH-t szoktak meghatározni kizárva a gyors szénhidrátokat (GI<30 legyen). Elvileg tilos a tej és a fehérkenyér. Ami mehet az ami rostos (ld. TK kenyér, Wasa ropogós rozskenyér stb.) plusz tej helyett tejszín stb.

Érdemes még hetente néhányszor ebéd vagy vacsora után is mérni - főleg ha pl. krumplit, rizst vagy hasonlókat eszel csak, hogy lásd mi a helyzet. Ha valami felviszi a cukrod akkor olyat ne egyél, ha nem viszi fel akkor hajrá. CH-t nem kell számolgatni (ld. nem diétázol), figyelj inkább a minőségre. (Azt is lehet, hogy nem nézel reggeli cukrot de pl. hetente egyszer reggeli ebéd és vacsora után mérsz egy cukrot... ebből látod ha romlik a helyzet és pl. jobban oda kell figyelned). Nem kell nagy felhajtás, igazából csak azért kell az egész, hogy tiszta legyen a lelkiismereted, hogy még véletlenül sem ártasz a babádnak a cukroddal... :)
Vendég

nekem mindegyikem 49 és 52 centi között mozgott méretileg sőőt a Csabi fiam aki a legkissebb volt ő vele pl a mini pelust csak 4-5 hónaposan nőttük ki és az 56-os ruikat is vagy két hósig tutira hordtuk.

max ha Iza nagy lesz (amit kétlek) és nem használom ki a rucikat azaz az 56-okat akkor majd eladom. De legyen inkább több mint hogy alig és utána esik pofára a gyermek anyja :lol: :lol: :lol: Jahh és ha meg bukós lesz na akkor egy napi váltás darabszámilag úgy 6-8 lehet többször is ki kell cserélni majd rajta.

harivera
Budapest XXI. kerület

Mit főztök mostanában?

Mi ma csirkepörit eszünk kagylótésztával, de holnapra kitaláltam, hogy gulyáslevest csinálok és mákos gubát!

bkatalin

[quote]j írta:ahh és nagyon várták már a pizzázást ők is.

Vera! Ez csak felfetés volt, de ha bárkinek is nem jó, marad az eredeti! Ez csak természetes! Főleg törzstagoknak! :wink:

Mush! Szúúúúszáááá!

Gaby! Cserintem jó az 5 óra, akkor még javában rágcsáljuk a pizzánkat Csepelen!

Trombi! Akkor maradunk csepelen jó?

Musi! Én is tisztasági betét zabáló vagyok...azaz lennék, de én itthonra pamut vattát használok, mert az jobban szellőzik.

Oké Edoci, várunk!

Igazolom a camambert sajt ehetőségét, azt mondta a dietetikus néni, hogy az élelmiszeriparban használt nemes penészek nem ártanak.
Szalámik-kolbászok is felmentést kaptak, mert azokban meg nátrium-nitrit van, ami mellett nincs az az élőlény, ami megél, és létével fenyegeti beleinket.
A gyümik héját elég megmosni. Hámozni azoknak kell, akik savasodnak, mert az "provokálja" a gyomor nyálkahártyát, és erősíti a savtermelést.
Trombi, Zsiráf! Én tegnap vacsira mangalica csécsiszalonnát ettem!

Kati! A GBS egy streptococcus fajta, amit mindenkinél szőrnek 32-36 héten.
Az első honlap, amit kiad a google...hol kerested te? :lol:

http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/cont ... article.75

Kép
zölddisznó

Hát én nem fertőtlenítem a zöldséget, gyümölcsöt... simán meleg vízzel és egy csak a gyümölcsöknek félrerakott dörzsölős szivaccsal lemosom őket és annyi. Normálisan is ezt csináljuk, most sem parázzuk túl a helyzetet.

Penészes sajtot viszont nem merek enni, pedig néha nem bánnék egy kis camamber-t.

Kati: Nem lehet, hogy Staphylococcust néznek? Nekem azt a 36. héten fogják megnézni és ha pozitív akkor sajna szülés alatt végig antibiós infúzión van az ember (ld. ha nem akkor a baba könnyen összeszedheti és abba akár bele is halhat... ). Szívás. Itthon ez sajna nem kötelező vizsgálat, általában csak akkor csinálják ha külön kéri az ember... (ha valakit terhesen befektettek akár csak néhány napra is a kórházba érdemes kérni mert a kórházban marha nagy a valószínűsége annak, hogy elkapja az ember... a kórházi dolgozó nők nagyon nagy része pl. alapból fertőzött...)
Vendég

...ja, látom, már megtaláltad.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Mush! Sajnálom, hogy összevesztetek apával. A különvonulás szerintem nem jó megoldás, mivel nem jó haraggal lefeküdni és nem biztos, hogy utánadmegy bocsánatot kérni. Nagyon önérzetesek tudnak lenni a pasik és meg sem fordul a fejükben, hogy nincs igazuk. Nekem az vált be, hogy egy kicsit csendben maradok és amikor a haragom elszállt, akkor megpróbálom vele megbeszélni. Kibékülés nélkül én sem tudok aludni. Remélem ma már rendbe jöttök.
Tisztasági betét. - én annyit sem használok, mint terhesség előtt, de max. 30.

Aida: Szerintem délután nem érdemes menni. Én azt tapasztaltam, hogy reggel minden jót elkapkodnak, legalábbis a használt dolgokat. Az újakból is véges a készlet, van hogy már csak előlegezni tudod és a bolta kell menned hogy átveddd, természetesen a börzés áron.
Pici méret a ti magasságotoktól is függ. Nekem 60 cm-el született a fiam, így 56-ost nagyon keveset használtunk. De azt mondom inkább legyen és ha nem kell továbbadod, de abból nem kell sok. 5-6 db elég. A nagyobb méretekből nekünk legalább 8-10 volt és azt használtuk is.
Pici body-ban elől nyithatót vegyél, mert azt a legkönnyebb ráadni, rugiban is könnyebb ráadni az elől gombolósat, és nem is szeretik, ha a fejükön áthúzol valamit.

Kolbász, szalámi: - én rendszeresen eszem, és szerintemnem okoznak semmit, ezek is különféle eljárásnak vannak alávetve, nem lehet benneük ártalmas baci. A nyers hús például a tatárbifsztek (azt nem lehet enni)
Gyümölcsöt jól meg kell mosni és nyugodtan lehet enni. Minél többet! Zöldséget is! Minden baromságot kitalálnak. Azt hiszema kismamában volt egyszer egy cikk, kipróbálták hogy mosás után a gyümölcsök mennyi vegyszert tartalmaznak és többnyire a megengedett határon belül voltak. Ezt a kisérletet a gyerekek hozzátáplálása miatt végezték. És ha 6 hósan megehetik a gyerekek a gyümölcsöt mosva, fertőtlenítés nélkül, akkor szerintem mi is. Egyébként sokak szerint lakatlan szigetre kellen vonulnunk, hogy tiszta levegőt szívhassunk és vegyszer, meg bacimentes kaját ehessünk, mert ez különben nem megvalósítható.

Megvan a cukor eredményem: tökéletes lett 4,8 és 5,5 Nagyon örültem neki.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bóti tojást szabad enni lágyan is, mert szalmonellátlanítják.
Tengeri herkentyűket azért nem, mert a fehérjebontás során nagyobb eséllyel maradnak együtt aminosav építőegységek, és ha ilyen több molekulájú izék jutnak át a bélfalon, allergizálhatnak.

Kép
zölddisznó

en is imadom a makos gubat, de en azt sem ehetek... na majd februarban kuldetek kiflit is meg makot is (itt egyik sincsen ugye)

KépKép
KépKép
mush589

Ja, és tegnapi UH alapján "pici" Hannám biometriai adatokból történő becslés alapján jelenleg 42 cm és 1,65 kg :lol: És mindene tökéletes!

Enikő! Ügyes vagy cukorilag! Jeee!

zölddisznó
harivera
aida
trombi
gaby
edoci ?
bb ?
zsiráf ?

Visszajelzések alapján első 5 tuti, utsó három bizonytalan, de szeretne jönni.
Akkor VÉGLEGES eredményhirdetés:

27. szombat, 16.30, Vera és kis családja vár minket a HÉV végállomáson. (Köszi Vera :lol: :wink: )
Gabyt megvárjuk a kajával, és szurkolunk, hogy edo, bb, és zsiri is jöjjenek!

Számom - még mindig - 06-20/310-62-36

Kép
zölddisznó

Katalin:
micsoda jó kajákat csinálsz! :D Mondjuk tegnap nálunk is pulykapöri volt. :) Ma meg nincs kedvem nagy kajákhoz így összeütök egy kis tejbegrízt. :D

Vera:
Gratula a 60 naphoz, nagyon közelítesz a végéhez! ;) Mákkal miért kell mértékkel?

Zöldi:
Akkor marad a Csepeli pizzás tali? :D Éljen-éljen! Pontos címet már mondtatok, de leírná valaki még1szer. Mikorra vigyen oda a párom?

Köszi a tippeket, hogy délután már nem érdemes. Hát akkor így inkább reggel megyünk és szaladunk egyet, remélem bírni fogom, annyira szeretnék még 1-2 édes kisrucit amit én választok. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Reggel megjártuk a piacot, olyan kómás voltam, hogy nem ismertem meg kint a szomszédot, pedig háromszor rámköszönt.. :oops:

csakegy:
nagyon úgy tűnik, hogy nem rugalmasak a klinikán, ott kimondottan diabetológia nincs is. Egy belgyógyász van, aki vaskalapos, telefonos bediktálást el sem fogad... :?

zöldi:
te választottál már szülésznőt, Vagy fogadsz egyáltalán? Én még mindig nem jutottam el hozzá, remélem holnap belefér az időmbe és bent is lesz...

penészes sajt:
Hát én Annával is és most is a Pálpusztai sajtot kívántam :lol: Annánál ettem is, mert utána hallottam, hogy nem kéne, most megálltam, na de a camemberről nem mondok le :)
Kolbász szintén megy, azért az mégsem nyers, hanem füstölve van. A fasírtnál nem kóstolom a darált húst meg (pedig hogy szeretem..), ésa nyers húsnál is nagyon alaposan kezet mosok, de ennyi. Minden mást eszek..

Kép
Kép
Kép
mágnes

azt olvastátok valahol, hogy verzso megszült?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Verzso megszült??? :shock: Mikor? Honnan tudsz róla Mági?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Én azt hiszem megvárom a következő hónap taliját, amit a IKEÁ-ba terveztetek. Nekem ez nagyon messze van és nagyon későn sajna, 7 órakor pici fiamat fürdetnem kell és altatni, mindezt a 17 kerületben, de a bababörzére aki megy azzal hátha összefutunk. És legközelebb remélem nekem is sikerül eljutnom a talira.

Ettetek már túros gubát? Nekünk az a kedvencünk. Isteni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mági melyik szülésznő a választottad?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mági! Nekem asszem nem kell szülésznő, mert a mérlegnek egyelőre a császár serpenyője van teli. Azt mondta a doki, hogy a a bébi 36. heti mérete lesz a döntő, mert ha negy, akkor nem mer nekiveselkedni hüvelyi szülésnek. Az a tapasztalat, hogy vén banya első szülők tágulása nagyon gyatra, és nem szeretné, ha a kitolási szakaszban fájásgyengeség miatt gebasz lenne. Meg a miómák, a véralvadási zavar...

Verzsó nem írt, mióta kórházba ment. Don't pletyka!

Kép
zölddisznó

Mágnes: oda mész diabetológiára ahová akarsz... Én anno első körben a Sote1-re mentem mert ott volt a belgyógyászom de akkora szemétláda egy társaság volt, hogy inkább eljöttem onnan (utólag már tudom, hogy azonnal el kellett volna mennem a betegjogi képviselőhöz és felnyomni őket de a férjem inkább elvonszolt onnan mielőtt felrobbanok és a torkuknak ugrok...)... akkor bementem K.tarcsára (a dokim nagyon megkért rá) ahol meg halál korrektek voltak a diabetológián és az orvos akihez kerültem is maximálisan korrekt volt, ugyanazért amiért a Sotén szó szerint üvöltöztek velem marhára megdicsért és mondta, hogy ő nem is mondana nekem semmit mert látja, hogy minden tökéletes ...

Szóval ha nem tetszik valami akkor SOS váltani kell... mert egy kisgyerek mellett már tényleg nem játék akár 1-1 nap befektetés sem...
Vendég

Aida:
remélem nem szült meg, csak itt többen említették, hogy biztosan megszült már... Ezért kérdeztem, ogy olvasták valahol?

Én a Sote II-n szülök, ott Dömötör Margitot választom. Annánál is ő volt ott, nagyon kedves, megnyugtató a jelenléte, ráadásul profi :) Mondjuk a legtöbb szülésznő az... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja akkor megnyugodtam. :) Mármint Verzsot illetően. Kár hogy nem tud jelentkezni.. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mush: Nagyon sajnálom a vitátokat, sajna ez előfordul terhesen és az első néhány hónap is hasonló lesz a kialvatlanság stb. miatt... Plusz a terhességi hormonok a férfiakra is hatnak, nem véletlenül van egy csomónak ugyanolyan terhességi tünete ... (elvileg bebizonyították... elvileg... de lehet, hogy csak találtak egy kifogást a ffiak hisztijére:)

A legjobb megoldás tényleg az, hogy le kell ülni még aznap este és már kibékülve elmenni aludni... (tapasztalat, hogy ilyenkor kell elhúzni otthonról, kóborolni néhány órát, beülni valahová mondjuk egy teára aztán utána valahogy elszívni a békepipát... Legutóbb Lilla egész jól járt egy ilyen vita miatt, a zuhogó esőben elvonultam vele egy játszóházba, én jól besütiztem ő meg játszott egy marha nagyot... férjem meg közben magába szállt és csinált egy adag békepudingot:) (sajna a helyzet tényleg csak romlik ha jön a kialvatlanság... addigra sajna ki kell alakítani valami stratégiát különben az ember félpercenként a másik torkának ugrik)
Vendég

Sziasztok Csajok!
Jön a litánia, készüljetek!!! :-D

Ma voltam háziorvosnál. A vérnyomim példa értékű, 120/80, a súlyom 2 kg-mal kevesebb, mint védőnéninél, és a cukromat is megnézte csak úgy, ami reggeli után egy órával 4,5. Szerintem a terheléses cukor vizsgálat hülyeség! Az ember soha nem vesz magához annyi cukrot egyszerre, mint amennyit ott leeröltetnek a torkán! :evil:

Aida!
A mellkasi fájdalmat a gyomorfájdalom okozza. Nekem még terhesség előtt is volt néha ilyen, mostanában meg rendszeres. (Ennél már csak az epegörcs jobb!) No para, csak Noel nyomja a gyomrod.

Helyes a pocid! De tényleg letagadhatnál jópár hetet. És ez a pociméret okoz neked légszomjat??? Majd nézd meg szombaton Hariverát. :-D

Sarmon!
Vigyázz nagyon magatokra! És próbálj meg pihenni, bár ez esetedben elég nehéz.

Bumburka!
Üdv köztünk!

Mush!
Angliában tényleg gátmetszés nélkül szülnek a nők? Tegnap szülésfelkészítőn néztünk egy filmet, amiben 2 vajúdást-szülést mutattak be premier planban! Hát eléggé sokkoló volt!!! :-D

Zsiráf!
Köszi a Camambert-es megnyugtatást, én függő voltam, de a már ezer éve nem ettem. Csak kb. egy hete rántva. :oops:

Zölddi!
Én nem megyek börzére. Nullán áll a családi kassza, és még hol van a fizu… A szívemet fájdítani meg nem akarom. De tőlem lehet az IKEA is. Én rugalmas vagyok, értetek bárhova elmegyek. Mire végigolvastam, már látom kiderült a végleges helyszín és időpont.

Az utolsó listáról lemaradtam!!! Én is megyek! Én is megyek!!! (A dolgok jelen állása szerint, mert Apa kitalálta, hogy most hétvégén kellene elmennünk anyukájához Zalaegerszegre, de szerencsére anyukájának nem jó a most hétvége. Remélem ez így is marad!!!)

Tegnapi szülésfelkészítő elég durva volt. Már ott rosszul voltam, amikor felsorolták, hogy milyen tünetekkel kell kórházba indulni. Köztük szerepelt a keresztcsont-derékfájás is. Nemrég értem haza dokitól, bevásárlásból, azóta fáj a derekam. :shock: És most azon parázok, hogy vajon fogok-e ma szülni! :lol: Na és az előadás végén a film a szülésekről… Rendesen mutatták, hogy jön ki a baba! Ilyet még a saját szülésünkkor sem fogunk látni!

Mush!
Mire Tony hazaér a munkából, már biztos megenyhül! Munkásokhoz meg kitartást!

Nálam is sok tisztaságibetét megy el, tampon helyett most erre költjük a pénzt.

Bkatalin!
A te dokid elég alapos kaják terén. Szerintem ez már a túlreagálás kategória. Én simán eszek szalámikat. Gyümiket, zöldségeket meg simán megmosom. Pl. egy paprikát hogy pucolsz meg? Nyers tojás ok, hogy nem mehet, de a madártejjel mi a baj? Abban meg van főzve a tojás.

A leírtak alapján a GBS a streptococus baci lehet. A 36. héten nézik nálunk. És ha pozitív, akkor tényleg adnak a vajúdás alatt antibiotikumot. Ha nem tudnak a vajúdás alatt elég gyógyszert belédpréselni, akkor folytatják a babánál születés után.

Kép
Kép
lbernuska

huh... hát szép lesz megint egy harmadik helyre isrendszeresen járni.... nődoki, pajzsmirigy, diab. ... Remélem jól meglepődök majd, és nem kell járnom, mert szuper a cukrom..:)

zöldi:
ja ééértem :) Kissé én is aggódom, hogy ha nagyobb lesz Bence, mint Anna, akkor hogy szülöm meg, elég alacsony vagyok..... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

lbernuska: Izé... Nekem Lillánál ugyancsak nem látszott a hasam és bizony kemény légszomjat tud ez okozni... ld. a baba ott van, csak nem kifelé növöget hanem belül kezdi marha korán átrendezni a terepet...

Én most pont ezért szurkolok, hogy most, hogy kifelé növöget a béjbi talán megúszom a vesegörcsöket... hátha lesz elég helye és nem kell MINDENT arrébb pakolnia :))))) (ami zavaró viszont, hogy nagy hassal nem igazán lehet hajolgatni, az ülés is kényelmetlen... Kicsivel tizedannyi gondom volt, ezerszer mozgékonyabb voltam... valahogy a belső pakolászás kevesebbet zavart mint most a nagy hasam... Nekem anno szülésnél volt akkora a hasam mint most a 29. héten...)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?