Sziasztok Csajok!
Jön a litánia, készüljetek!!!
Ma voltam háziorvosnál. A vérnyomim példa értékű, 120/80, a súlyom 2 kg-mal kevesebb, mint védőnéninél, és a cukromat is megnézte csak úgy, ami reggeli után egy órával 4,5. Szerintem a terheléses cukor vizsgálat hülyeség! Az ember soha nem vesz magához annyi cukrot egyszerre, mint amennyit ott leeröltetnek a torkán!
Aida!
A mellkasi fájdalmat a gyomorfájdalom okozza. Nekem még terhesség előtt is volt néha ilyen, mostanában meg rendszeres. (Ennél már csak az epegörcs jobb!) No para, csak Noel nyomja a gyomrod.
Helyes a pocid! De tényleg letagadhatnál jópár hetet. És ez a pociméret okoz neked légszomjat??? Majd nézd meg szombaton Hariverát.
Sarmon!
Vigyázz nagyon magatokra! És próbálj meg pihenni, bár ez esetedben elég nehéz.
Bumburka!
Üdv köztünk!
Mush!
Angliában tényleg gátmetszés nélkül szülnek a nők? Tegnap szülésfelkészítőn néztünk egy filmet, amiben 2 vajúdást-szülést mutattak be premier planban! Hát eléggé sokkoló volt!!!
Zsiráf!
Köszi a Camambert-es megnyugtatást, én függő voltam, de a már ezer éve nem ettem. Csak kb. egy hete rántva.
Zölddi!
Én nem megyek börzére. Nullán áll a családi kassza, és még hol van a fizu… A szívemet fájdítani meg nem akarom. De tőlem lehet az IKEA is. Én rugalmas vagyok, értetek bárhova elmegyek. Mire végigolvastam, már látom kiderült a végleges helyszín és időpont.
Az utolsó listáról lemaradtam!!! Én is megyek! Én is megyek!!! (A dolgok jelen állása szerint, mert Apa kitalálta, hogy most hétvégén kellene elmennünk anyukájához Zalaegerszegre, de szerencsére anyukájának nem jó a most hétvége. Remélem ez így is marad!!!)
Tegnapi szülésfelkészítő elég durva volt. Már ott rosszul voltam, amikor felsorolták, hogy milyen tünetekkel kell kórházba indulni. Köztük szerepelt a keresztcsont-derékfájás is. Nemrég értem haza dokitól, bevásárlásból, azóta fáj a derekam.
És most azon parázok, hogy vajon fogok-e ma szülni!
Na és az előadás végén a film a szülésekről… Rendesen mutatták, hogy jön ki a baba! Ilyet még a saját szülésünkkor sem fogunk látni!
Mush!
Mire Tony hazaér a munkából, már biztos megenyhül! Munkásokhoz meg kitartást!
Nálam is sok tisztaságibetét megy el, tampon helyett most erre költjük a pénzt.
Bkatalin!
A te dokid elég alapos kaják terén. Szerintem ez már a túlreagálás kategória. Én simán eszek szalámikat. Gyümiket, zöldségeket meg simán megmosom. Pl. egy paprikát hogy pucolsz meg? Nyers tojás ok, hogy nem mehet, de a madártejjel mi a baj? Abban meg van főzve a tojás.
A leírtak alapján a GBS a streptococus baci lehet. A 36. héten nézik nálunk. És ha pozitív, akkor tényleg adnak a vajúdás alatt antibiotikumot. Ha nem tudnak a vajúdás alatt elég gyógyszert belédpréselni, akkor folytatják a babánál születés után.