Új privát üzeneted érkezett!

Susy, van vélemény, ami szerint 1 éves korig semmi tejtermék, van, ami szerint lehet előbb is, de csak tejtermék, tisztán tej csak 2-3 éves kor után. Olyat is hallottam, hogy ha mér eszik husit, utána lehet a tejféléket. Én valamivel a 8. hónap betöltése előtt kezdtem Samunak adni sajtot, kefírt, joghurtot és túrót. Az én egyik könyvem szerint ezek mehetnek 7-8 hónapos kortól, tej csak 3 évesen (ezekben az erjesztett cuccokban állítólag pont annyira alakulnak át bizonyos részek, ami már nem okozhat nagy gondot). Nem tudom, hogy én a 3 évet kivárom-e. Anyu védőnő volt fél életében, és azt mondja, hogy amióta ennyire nagy a szigor tej-fronton, azóta több a tejérzékeny gyerek. Egyszer már írtam, hogy én inkább a középutat gondolom helyénvalónak, nem is elkapkodni, de nem is nagyon sokáig húzni egy-egy ételféle bevezetését, mert ha túl későn jön, akkor is okozhat problémát, mert már nem tud vele mit kezdeni. Szerintem nemsokára adhatod neki, bár még egy-két hetet várhatsz.

amit még korábban akartam: nekünk ilyen etetőszékünk van,egyelőre tetszik, Samu szeret benne ücsörögni és a tálcáról szemezgetni. Szombaton vettünk autósülést is, végül 9-18kilósat, ilyet. A felirat szerint 9-36os, de ez nem igaz, a hátulján nem ez van. Egyelőre ez is tetszett neki.

Hiszti van, megyek. Megint bennem szorult ez-az...
danann

Susy!

Lilla nem kapott tejterméket egy éves koráig. Más vélemények azt mondják, amit Dannan írt.

Én kivártam, most már Lilla gyakorlatilag eszik mindenféle tejterméket. Reggel és este a szopi elhagyás óta Milupa Junior Italt adok neki. Tehát magát a tejet nem adom neki így direktbe, de főzni mivel nem kéri csak a mi ételünket én már nem külön főzök neki, tehát főzelékbe stb. tejet is kap végső soron. 1,5 éves koráig marad ez a junior tápi tej helyett, utána még nem döntöttem, 3 éves korig ezt kicsit sokallanám, én most olyan kétéves koráig gondolom ezt adni. Na ezt most jó bonyolultan megfogalmaztam, bocsi érte :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy - nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakáitok! Én is az alváslabort ajánlanám, már csak azért is, hogy megnyugodjatok, de lehet tényleg csak valami egyszerű magyarázata lesz a problémának. Át tudom érezni, hogy milyen fáradt lehetsz! Ezek szerint már a cumi is nyugtatja meg! :cry: Szerintem mindenképpen kérd ki a gyermekorvosotok és a védőnő tanácsát! Én ezt tenném. Tejtermékről én is úgy tudom, hogy 1 éves kor alatt nem ajánlják, bár igaz mi még nem tartunk ott, de én nem adnék neki belőle.

Mtunde
- sajnálom Bene fülgyulladását! Mielőbbi jobbulást kívánok!

Kriszta - Zéti tüneményes és nagyon szépen tartja a fejét! Ügyesek vagytok! Én a tejet cumisüvegből adom, bár már nagyon kevéske van, de a védőnőm mondta, hogy inkább szopizzon és utána tápszer. Csak az a gond, hogy most a fogacska miatt állandóan rág így már párszor úgy megharapott, hogy maradok az üvegnél, vagyis maradnék, de most is csak 20 ml-t fejtem ki, azt hiszem itt a vége! :cry: Öklendezés: Én ebben az esetben is üvegből adnám neki a tejet, ha még van.

Rózsaág - nagyon sajnálom ami Mírával történik! Először is mindenképpen nézesd meg neurológussal, még ha nincs is semmi gond, legalább lássa szakember! Másrészt lehetséges, hogy ő tényleg nem hason fekvős típus, Zoló sem volt az, de én a helyedben erőltetném, a védőnő nekünk is ezt tanácsolta, mert eleinte Zolcsi is hamar sírt, aztán hozzászokott, de még így sem marad el így sokáig. A bal kér problémára pedig az orvosi vizsgálaton túl egy kis torna veled, illetve babamasszázs nem árthat. Mi minden nap tornázunk kicsit, átmozgatom kezét, lábát, csípőjét, illetve most tanulom a babamasszázst. De a lényeg, hogy lássa orvos! A füle remélem megoldódik a gond ha kikezelitek a náthát, gondolom begyulladt neki, remélem nem egyensúlyi gond, de azt is mindenképpen megmutatnám orvosnak. Majd írj mi volt! Ügyeletre miért nem mentetek?

Dytke - nálunk az Espumisan volt a csodaszer, de az is lehet, hogy időközben kinőtte, mivel 11-12 hetes kora körül múlt el. Örülök, hogy bejött a Gripewater, szerintem nem szokik hozzá!

Ugabesz - én a mellszívót (Avent), mikrós sterilizálóba teszem, nagyon egyszerű és praktikus, a cumisüvegeket és a cumijukat is azzal fertőtlenítem, ezeket lehet. A cumi (játszó), állítólag nem bírja ezt ezért azt kifőztem, mikor még használtunk, illetve az orrszívót is kifőzöm (rá van írva melyik részét lehet), forrástól számítva én 5 percig szoktam hagyni és még a hideg vízbe rakom bele őket. Citromsavat én is használok, beválik!

Liliommanó - a kakai anyatejes babánál tényleg bármilyen lehet és bármikor, ebben a korban nekünk is ilyen ritkán volt, de aztán hetente 1szer kipakolt. Én ha nem kemény a kaki, nem hőmérőznék, inkább a torna és figyelj oda az evésre, ez nem játék! Kell a manónak a sok tápanyag és vitamin és azt most tőled kapja, erre mindig szánj időt, ha nem tudsz főzni, akkor érdemes rendelni, vagy a fagyót telepakoltatni a rokonokkal, illetve a sok folyadék is nagyon fontos, én tudatosan ittam sokat, mert egyébként el vagyok két pohár vízzel is egy nap. :oops: Szóval ne aggódj és egyél rendesen. Engem mindig letolt anyu, ha látta, hogy nem eszek rendesen. :wink:

Pandácska - nektek is kitartást az éjszakához!

Rólunk - a hétvégén vidéken voltunk a nagyiéknál, minden jó volt, csak a sok pakolást nem szeretem, nem tudom mi kell és mennyi 2 napra, így hajlamos vagyok túlzásokba esni. :oops: :oops: :oops:
Ja, és kibújt a második fogacska is! :lol: :lol: :lol: Azon kívül, hogy állandóan rág, főleg textilpelust, mivel más még nem fér a szájába és nyálzik, egész jól viseli. Kopp-kopp!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hú mennyi elírás! Bocsi!!! De mindig rohanásban vagyok, most ébredezik Zolcsi!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem, sajna mennem kell....hétvégén sem tudtam gépközelbe kerülni, mert apa elvitte és csak egy laptop van :cry:

Dytke!
Én is örültem hogy végre eljutottunk sétálni...nagyon jól éreztük magunkat Natival....Holnap is mehetnénk ha Ambi és Nati nem nyűgösködik. Majd hívlak....

Lányok!
Két kérdésem is volna:
Menses: 2 hónapja szültem és megjött a menses. Szerintem kicsit korán....szerintetek a tej állagát, ízét megváltoztatja ez a tény?
Fogzás: Lehet hogy már 2 hónaposan jön a baba foga? Mik a tünetek? Mi erősen nyáladzunk, és állandóan rágna valamit....az ínye is kicsit fehérebb ot, és kidudorodik..... :roll:

A betegeknek jobbulást!!!!!!

Kép
sly78

Manka, nyugi mi is úgy utazunk 2 napra, hogy egy hetet is kihúznánk valahogy belőle :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Sly!
Nekem csak 8,5 hónapra jött meg, de utána megfogadva sok-sok gyerekes anyuka praktikáját, ha megjött fokhagyma kapszulát vettem be, az állítólag elveszi a tej kesernyésebb ízét. Mondjuk fokhagyma ide-oda Lilla semmiért nem mondott volna le a tejcsiről :oops: , de van ismerősöm akinek a babája ilyenkor visszautasította a szopit. :cry: Én mondjuk utálom a fokhagymát, de tablettán nem érezni és ez olyan népi apraktika mai tuti nem ártalmas.

KépKép

KépKép
beneildi

praktika ami tuti nem ártalmas akart lenni...

KépKép

KépKép
beneildi

sly sajnos teljesen normálisnak tekinthető, hogy megjött a menzeszed. a tej ízét megváltoztathatja bizony...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sly - nekem is hamar megjött, kb. 1,5 hónap múlva, de a szopival nem volt gond, még most is szopizna, ha lenne több. Fogzás - én már nem lepődök meg semmin, nekünk is hamar kibújt, így azt mondom lehetséges!

Beneildi - akkor megnyugodtam, hogy nem velem van a baj! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

gabesz, köszi a beszámolást, csak akkor lesz mai tai-unk, ha sokkal olcsóbb az anyagköltség, mint megvenni. kendőnk végülis van... kicsit luxus két hordozó, de mégis, ez egyszerűbbnek tűnik ;)) én is anyóssal varratnám meg.
sterilizálás: forrongó vízben asszem 5 perc, igen (nem vagyok benne biztos!). tegyél bele citromsavat, mert vízköves lesz a cucc. utána rá tudod tenni a harangvédőt, vagy miszöszt, alulra meg egy poharat, és akkor teljesen zárt marad, és steril. amúgy meg javaslom mégis a mikrós sterilizáló beszerzését, akármilyen megteszi. érveimet leírtam itt:
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... rilizalas/

bettyna, esetleg próbálj meg félig ülve aludni, vagyis több párnával megtámasztani a hátad... akkor nem nyomja a minden az eredet...

susy, sztem a joghurt még korai 7 hósan.

liliommanó, kakikicsalogatásra sztem jobb a szélcső, csak vigyázni kell vele, mivel lukas, ott lő ;)

cumi sterilizáslása: mi nukot használtunk anno (mármint játszóst), az bírta a mikróst simán.

KépKép Kép
mzsperx

Lányok! Mártit mikor engedik haza a bébivel?
Rettenetesen önző módon nagyon kíváncsi vagyok a szüléstörténetére :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Még szombaton azt mondta Márti, hogy ma emgedik haza őket, ha minden ok (pl. nem sárgul be a kicsi). Biztos jelentkezik amint tud!

Csatlakozunk a "problémásak" táborához... :( Adélnak könnyezik az egyik szeme+néha gennyes, úgyhogy elküldtek minket könnycsatorna átmosásra... Hát nem örülök neki. Volt valakinek hasonló? Megköszönném, ha leírnátok a tapasztalataitokat! Ja, a Heim P-ba kell mennünk. Talán holnap intézzük is.

Kép
Kép
kincsesi

ja, és a kép, amit Jkriszta hiányolt :)
Kép

Kép
Kép
kincsesi

Danann
Én is olvastam ezt a 7-8 hónapot. Jó lehet neked, hogy anyukád védőnő volt. Én úgy tudom, hogy a savanyított tejterméket hamarább lehet, mint pl. a tejet. Abban is lehet valami, amit anyukád mondott a mai gyerekek túlságosan ki vannak kímélve mindennel. Nagy a dilemma.

Köszönöm mindenkinek a tejtermékes véleményeket.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Gyors bekukk,mert ma számolok le a cégemnél... :)
Kincsesi- Bernusnak volt ilyen :(
Minket konkrétan és erőszakosan elküldtek a gyerek mellől,mert állítólag Neked rosszabb a látvány,mint a gyereknek a művelet, nem fáj,csak az idegen dolgoktól rémül meg,ezért sírdogál. Háááát..... tudnék vitatkozni,de ha kell, hát kell. Mindenesetre a lényeg, hogy megvolt pikk-pakk- tényleg nagyon gyorsan és azóta sem volt semmi bajunk a szemével... (Írom most- kötőhártya gyuladással :shock: ) :)
Kicsit meg kell erősítened az anyai szivedet és gyorsan túlesni rajta! Szurkolok Nektek, hogy minél előbb túl legyetek rajta.

Ági

Kép
iroko

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de én is nagyon sokszor gratulálok Kamillához Márti!!! Én is sokat gondoltam rátok az elmúlt napokban, hogy mi lehet veled-veletek! :D
KÉrlek, ha lesz egy szusszanatnyi időd írjál részletesen ,hogy mi volt-hogy volt! Harsányi profi volt? Ki volt a bába? Gátvédelm volt esetleg? BOcs, de nagyon izgatottan várom a híreket! :oops: :oops: :oops:

Ugabesz! Örülök, hogy te is a Harsányi dokinál vagy! Közel egyidősek vagyunk, mert én a 28. hétben vagyok.

Kincsesi: Nagyon szépek a lúrkók! :D

Lenne egy kérdésem: Ez a Mai Tai ilyen húzós árban van, hogy a varratásán gondolkodtok Mzsperx? Nagyon meggyőző volt a mozi róla, hogy, hogyan kell használni (ezerféleképpen).
Köszi az infót előre is!
kitrákotty

Ildi, ilyen képeket máskor is kérünk. Tuti jól néznek ki rajta a kiscsajok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jövő héten kezdjük kisfiammal a bölcsibe beszoktatást! :( Nagyon izgulok, hogy mi lesz. Van valakinek túlélési tippje? :shock: Mire figyeljek oda, stb..
kitrákotty

kitrákotty tapasztalatom szerint a szülőket jobban megviseli az elválás, mint a gyerekeket.
az én fiam nem egészen 2 éves volt, mikor bölcsibe ment, és tulajdonképpen egy pillanat alatt beszokott. másnap már elmentem 2 órára, visszamentem fektetésre, de kiszóltak nekem, hogy menjek csak haza, mert szépen lefeküdt aludni.
harmadnapra már teljes napra simán otthagytam, és imádja az elejétől fogva...
szóval erősítsd meg a te szíved, és hidd el, a gyereknek remek kaland ez az egész...

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc! Jó ilyen sikersztorit olvasni! :D Remélem nekünk is könnyen fog menni! MIndenesetre azt hallottam többektől, hogy akkor szokott nagyobb sírás lenni, amikor a gyerkőc rájön, hogy ez nem csak egy kiruccanás, hanem egy tartós és hosszútávú rutinszerűen felállított program. Nálatok nem volt ilyesmi?
kitrákotty

[quote="kitrákotty"]
írta:
kitrákotty
Lenne egy kérdésem: Ez a Mai Tai ilyen húzós árban van, hogy a varratásán gondolkodtok Mzsperx? Nagyon meggyőző volt a mozi róla, hogy, hogyan kell használni (ezerféleképpen).
Köszi az infót előre is!

ha nem lenne már kendőm, akkor nem gondolkodnék. de már van, szóval ez most egy kicsit így luxuscikk. :) vagyis, ha olcsón meg lehet varrni, akkor lesz, ha nem, akkor nem. 7000+ ot nem adok egy lényegében "felesleges" dologra :)

KépKép Kép
mzsperx

Kincsesi!
A gyerekeidről ez a kép nagy tündéri...jó lehet két ilyen tündéri kislány anyukájának lenni. Én is szeretnék két kislányt:-) Most műár akár lehetne is... :lol:

Szerintetek a menses alatt rossz csak az íze a tejnek, vagy állandóan most már? Bocsi hogy ennyit kérdezek :shock:

Mei tai: csütörtökön megyek az új mei tai-ért :lol: Kiváncsi vagyok Natinak hogy fog tetszeni....

Kép
sly78

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :D

Nekünk is van kengurunk, nekük az nagyon bejött, de lecserélem a tesónál, mert csak 9 kg-ig jó, Zsófi nyolc hónaposan kihízta :lol:
De ez a Mei Tai is tök jó szerintem!
Vendég

Beneildi!

A fokhagymás tabletta ötlete elég érdekes...még nem hallottam...sőt inkább azt mondják, hogy a fokhagymát is utálják a gyerekek....nálunk sem csípte Nati, hogy ha fokhagymát ettem....
Azért ha nagyon szopisztrájk lenne (eddig még nincs) akkor lehet hogy kipróbálom...a régi öregek azért tudtak néhány praktikát :D

Kép
sly78

kitrákotty, nálunk sem volt semmi a bölcsis beszoktatásnál. mivel sürgős munkát kaptam, 3 nap állt rendelkezésünkre, gond nélkül ment! ha za anyaaggódik, akor szokott igazán elhúzódni a történet...

KépKép Kép
mzsperx

Kincsesi - édesek a lányok! :lol:

Bölcsibe szoktatásról nem tudok írni, de nekem már most is összeszorul a szívem, ha nem lehet mindig velem Zolcsi. Mi lesz velem később? :oops: :roll:

Kérdés - Zolcsinak délután óta a pofija be van pirosodva. Nem a melegtől van, mert nyáron nem volt soha ilyen. Szerintetek mi lehet? Nem lázas. Talán a fogával van kapcsolatban? Először azt hittem a hason alvás miatt van, hogy forgolódott és a lepedő kidörzsölte, de úgy tűnik máshol kell keresnem az okot. Szerintetek?

Rózsaág - mi volt a dokinál?

Márti?????????

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Sterilizálásnál én elég laza voltam/vagyok. Forró vízben egyszer kifőztem. (5 perc), de amúgy a kórházban is megcsinálják mikrós sterilizálóval. Villőnél neomagnol tablettánk volt, Benével Chicco fertőtlenítő oldat. Szinte soha nem használtuk. Úgyis olyan dolgokról szedik be a bacikat, amiket nem fertőtlenítünk, miközben a cumit, cumisüveget alaposan elmosom. nekem még egy kútvölgyis csecsemős mondta, hogy a mellünket sem fertőtlenítjük, akkor mást minek?
Na azért egy egy betegségnél, látogatásnál óvatosabb voltam.

Tejtermékek. Most az 1 évig semmit a divat. Benével mi 7-8 hónaposan kezdtük a savanyított tejterméket, és leálltunk a HA-s tápszerről, mivel a nem HA-s táp, már tartalmazza a tejfehérjét és tejcukrot (ugyanígy a babatejek is) tök felesleges azokat megvenni, mert ha tejcukor-vagy tejfehérje allergiája lenne, az azoktól is kijönne, így 1 évesen kezdtük a sima tejet. Forralni nem kell, mert eleve a gyárban felforralják. ez a babatej dolog csak marketing és üzlet. Persze nem adtam én sem 6 hetes korukban felezett tejet nekik, mint anno mi kaptuk, de azért 2-3 évig nem tudom,hogy tudnám elkerülni ezeket a dolgokat, amikor már most azon manőverezek, hogy Villő mit egyen, amikor mi ebédelünk, mert ilyenkor persze az ő kajája, a kölesgolyó, stb. már nem jó, hanem konkrétan az kéne, amit mi eszünk. Már pedig nem akarok még neki gombapörköltet, bablevest és társait adni, míg mi sem szeretnénk ezentúl répafőzeléken élni. :)

mtunde

Márti!

Már én is nagyon várom a beszámolódat, mert egyre jobban izgulok a szülés miatt ahogy közeleg!

Lehet, hogy hamarabb fogok szülni, mert már mindennaposak a méhösszehúzódások, minden délután, órákon át...

Kép
sz.veronika

Manka
Bizony a fogzással van összefüggésben. Attól piros az arcocska.

Mtunde
Maximálisan egyetértek veled!

Danann
Először mi is Concordot akartunk, csak másfélét. Azt hiszem mi a Römernél maradunk.

Kép
Kép
susytunder

Nekünk a tejre azt mondta tegnap a doktornő, hogy csal 2 dl-t kaphat egy nap, és azt is forralva. Tejtermékeket kap 8-9 hós kora óta amúgy. Tök jó, hogy mindenki mást mond :roll:
Vendég

Sziasztok!
Voltunk tegnap gyerekorvosnál. Kicsit furán nézett rám amikor mondtam, hogy teljesen süket Míra. Nagyot nézett, amikor tapsolt a feje mögött és a gyerek ahelyett hogy megijedt volna, vigyorgott rám békésen. A fülét megnézte, teljesen fényes a dobhártyája, tehát nincs savó, illetve gyenny mögötte. (kivételesen nagyon örültem volna ha ezt találja) Azt mondta, annyira kicsik még ekkora korban a járatok, hogy simán lehet attól az elzáródást.
1 hetet kaptunk a javulásra, ha nem tovább kell mennünk. Azt mondta, a hallásvizsgálatot csecsemőknél altatásban végzik. :( Ettől nagyon kiakadtam. Találtam valakit aki gyerekeknek végez műszeres hallásvizsgálatot. Ez úgy működik, hogy van egy fülhallgató amit a fülébe dugnak és az össze van kötve a számítógéppel. A dokinő adja a jeleket a fülbe és a gép méri a dobhártya rezonanciáját. Ma felhívom és megkérdezem, ennyire kicsiknél is megtudja-e csinálni a vizsgálatot. Természetesen most nem viszem el, mert úgysem hall ha a náthája okozza. Bárcsak attól lenne!

A mozgása miatt nem küldött el neurológushoz, hanem kaptam egy Dévényes gyógytornász elérhetőséget. Ő jövőhéten szerdán tud bennünket fogadni.
Tanácstalan vagyok, vigyem neurológushoz vagy sem? Várjam meg a Dévényes torna eredményét vagy sem? Mit csináljak??? (ráadásul a párom győzköd, hogy nem olyan súlyos a mozgásproblémája Mírának mint amennyire én gondolom. Úgyhogy nem egyszerű a helyzetem:()

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Kincsesi!
Laurának is állandóan ilyen volt a szeme. Sőt 3-4 éves koráig hideg időben állandóan könnyezett, mégis kinőtte.
Míra szeme szintén állandóan váladékos volt 3 hónapos koráig. A dokink azt mondta, hogy minimum 1 éves koráig vár vele, mert a könnycsatorna átmosás nem egy fájdalmatlan művelet.
Magunk példáját látva és biztosan nem vinném még el Adélt átmosásra.A dokink azt javasolta, hogy a belső szemzúgot masszírozzuk naponta többször, ez segíti a könnycsatorna megnyílását. Remélem megússzátok az átmosást.

Susy!
Citromsav jó ötlet! Megyek és vízkőtelenítek! :)

Mtunde!
Még a hideg is kirázott a répafőzelék megemlítésétől. :lol:

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sly!
Ha úgy érzed Nati nem viseli jól, ha fokhagymát eszel akkor inkább ne :lol:
Amúgy a tejcsi állítólag csak a mensikor rosszízű... arra kíváncsi vagyok melyik baba mondta ezt el a tudományos kísérletek során :lol: :lol: :lol:
Amúgy engem kb. 2 hónapig gyötört a környezetem a mit ne egyek szoptatás alatt tiltólistával... aztán befogtam a fülem, mert nálunk egyedül a karfiol okozott kisebb gondot Lillunak.
Meglátásom szerint a hosszú és sikeres szopi titka, hogy kényelmesen, magatokat nem szivatva éltek és a szopin nem görcsöltök, csak örültök egymásnak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Rózsaág!
Nem látom Mírát, Te megérzésed, hogy kell-e a neurológus... amúgy az én férjem is ilyen mint a Tiéd, szerinte is túl aggódom Lillu egészségét/fejlődését :lol: Én lehet bevállalnám a neurológiát, jó-jó paramami kategória vagyok az egészség területén :oops: jó, hogy az előz hszm-ben Sly-nak azt írtam, nem kell görcsölni a szopin :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Rózsaág, én is elmennék neurológushoz, hogy megnyugodjak teljesen, hiszen akkor még 1 szakember látta, és elmondja, hogy nincsen gond.

Nekünk azt mondták, hogy a hallásvizsgálatot azért csinálják altatásban, mert nem szabad sírnia, mozognia közben, és ez csecsemőknél megoldhatatlan. Még Benének sem tudták megcsinálni, pedig fél percről lett volna szó. Mondjuk vele legalább még lehet próbálkozni, a másik dokinő megigérte, hogy majd ő behozza a műszerét. Mondjuk talán Mírával is érdemes tenni egy próbát, hátha békésen eltűri a fülében a műszert. Kérdezz meg audiológust, és ő megmondja, hogy feltétlenül altatnak-e.

mtunde

mzsperx - anyukám itthon elfekvő sávolyos szövésű vászonból varrta a MT-t (ezért anyagárakat nem tudok), a baba hátához puha pólóanyagot (pamut) varrtunk, hogy az érintkezzen a bőrével. A leírást mi is a babaközelben-ről vettük, de én letöltöttem a netről képeket más MT-kről is, végül a bamberoo formája tetszett a legjobban, azt igyekeztük lemásolni (szerencsére anyukám szabász, úgyhogy neki nem okozott gondot, hogy nincs szabásmintája). Remélem sikerül nektek is, nekünk nagyon bevállt (bár azóta beszereztem egy GypsyMama kendőt is, azt is nagyon szeretem, csak még meg kéne tanulni a hátonhordozást a 7 kilós csöppségemhez).

rozsaag - remélem Mirával minden rendben lesz és csak a nátha okozza a problémákat! :(

Rólunk: Máténak kiderült, hogy "pattanó ujja" van, azaz a bal hüvelykujja nem egyenesedik ki rendesen, ha megpróbáljuk kiegyenesíteni, akkor feszül és csak tornáztatással lehet hátrahajtani a legfelső percet. Ilyenkor olyan, mintha pattanna. A doki szerint vagy elmúlik a rendszeres tornával, vagy műteni kell majd (altatásban). :cry: :cry: :cry: A nyálzástól nagyon kiütéses lett, arra kaptunk kenőcsöt, de valószínűleg érzékeny bőrű lesz egész életében. Azért még mindig ő a mi gyönyörűségünk. :wink:

Kép
Kép
szfgabi

bevállt = bevált :oops:

Kép
Kép
szfgabi

kitrákotty nálunk később sem volt semmi nyűgösködés. a gondozónénijébe az első napon halálosan szerelmes lett, és két évig csüggött rajta kitartóan :D
Most, hogy ovis, és mindenki megsiratta a bölcsiben hogy elmegy (persze, a szomszéd épületbe), és a lelkére kötötték, hogy menjen csak vissza, amikor csak akar, ez a kis piszok egy pillanat alatt átszeretett az óvó nénibe, eszébe sem jut a bölcsi :D
hát hiába, fééérfiak... :lol:
de egyébként igaza van mzs-nek, a gyerekek lecsekkolják a szülők érzelmeit, és azt tükrözik vissza. nagyon fontos, hogy ne sajnáld a gyereket, amiért bölcsibe megy, mert megérzi rajtad, és azt fogja gondolni, hogy ez nem jó dolog.
pedig hidd el, nagyon szuper dolog a bölcsi, főleg egy jó bölcsiben a gyerekek szárnyakat kapnak.

rozsaag nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Mira hallásával. a dévényes jó ötlet, vidd csak el, ha ő bizonytalan, úgyis el fog küldeni neurológiára, hogy nézesd meg, akkor meg ki kell verni a dokiból a beutalót.
az apák meg ilyenek, amikor valami gond van, ők egyből hárítanak, meg tagadnak, ez a természetükből fakad. nem kell vele foglalkozni, ha 1-2 dévényezés után meglátják a különbséget a gyerek mozgásában, megbékélnek ők is.
kitartás, minden rendben lesz! :)

Kép
Kép
Kép
iricc

szfgabi szerencsére a műtét nem olyan vészes, mint amilyennek tűnik. átélni persze szörnyű - a szülőknek. a babáknak egyszerűen meg sem kottyan! mindkét gyerekemet műtötték sérvvel, és míg én kockásra aggódtam magam, ők másnap már úgy folytatták a dolgaikat, mint ha mi sem történt volna.

ha a szája körül hajlamos a kiütésre, nézd meg a combját, törzsét, nem érdesebb-e ott a bőr.
sajnos jön az ősz, kezdődik az ekcémás korszak...
érzékeny bőrű babának egyébként nagyon ajánlom a babe termékcsaládot, gyógyszertárban lehet kapni, nem drágább egy általános babakozmetikumnál, viszont szuper.

Kép
Kép
Kép
iricc

[quote="iricc"]
írta:
iriccaz apák meg ilyenek, amikor valami gond van, ők egyből hárítanak, meg tagadnak, ez a természetükből fakad. nem kell vele foglalkozni, ha 1-2 dévényezés után meglátják a különbséget a gyerek mozgásában, megbékélnek ők is.
kitartás, minden rendben lesz! :)

:) Nálunk meg apa a szuperizgulós betegség ügyekben, nekem kell még őt is nyugtatgatni. :) Örült is, amikor mondtam, hogy keresek egy alaposabb gyerekorvost, mert őt eddig sem nyugtatta meg a gyerekdokink laza hozzáállása.

mtunde

Jó reggelt!

Rózsaág - Jaj, remélem nem lesz semmi komoly Mírával! :roll:

Mzsperx - Köszi a tippet, a mai éjszakám sokkal jobb volt. LEhet a levegőben volt vmi tegnap.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Üdvözlet Mindenkinek!
Gyógyulást a betegeknek!
Nálunk végre süt a nap!!!!!

kincsesi!
A mi doktornénink kifejezetten lebeszélt a könnycsatorna átmosásról. Több alkalommal kellett szemcseppet használni aztán egyszer elmúlt. Barátnőm kislányát is sokáig kínozta ez a probléma, neki szemészorvos mondta, hogy nem ajánlja, mert lehet ekcéma is a háttérbe és akkor úgysem segít. Később kiderült, sajnos tényleg ekcéma.
Úgyhogy a dolog meggondolandó....
Aranyosak a lányok!!!

liliommmanó!
Az anyatejes babáknál tényleg normális, ha csak hetente egyszer van kaka, de az is jó, ha naponta többször. Nálunk a tornáztatás és maszírozás segített, a hőmérőzést nem javasolták. hát itt is az van, mint mindenhol, próbálkozni kell, kinek mi válik be.

Márti, már én is nagyon várlak, de előbb természetesen a család és csak utána mi :)

Kép
becsengo

Beneildi!

:D :lol: :D :wink:

Kép
sly78

A tejescskéről akartam még írni!!!

Nekem is az 1 éves kort ajánlották, de nem is volt rá előbb szükség, mert mindannyian sokáig szopiztak, a hozzátáplálásnak meg volt sok gyümölcs. A 2. és 3. gyerekem pedig már elég hamar az anyatej mellett "felnőttkaján" is élt. Pl. vasárnapi húsleves, zöldségleves, persze főzelékszerű állagban, husival.

A doktor néni pedig azt javasolta, hogy ne tartós tejet vegyünk, mert abban már semmi tejszerű nincs, hanem olyat a mi csak pár napig jó és azt forralva adjam a gyerekeknek. Mondjuk a tej egyiküknek sem a kedvence, inkább a kakaóval vagy gabonapehellyel dúsított változatát kedvelik.

Bettyna! Nem irigyellek, emlékszem még én is az álmatlanul töltött éjszakákra!!! Hogy én mennyi gagyi éjszakai műsort néztem meg....
Egyébként sok -sok párnával körülbástyázva tudtam túlélni az éjszakát, és nagyon hiányzott a hasonfekvés, mert én úgy szeretek a legjobban aludni!
Szóval kitartás, de azt ne akard, hogy korábban megszülessen a csöppség....

Kép
becsengo

Sziasztok!

Nagyon gyors leszek! Tegnap hazajöhettünk Kamillával, visszaolvasni esélyem sincs egyenlőre, több, mint izgalmas volt a szülés, mondhatni, hogy még életemben nem féltem úgy mint ott és akkor! De minden rendben, a napokban írok majd szüléstörténetet is és lesz fénykép is, ígérem!

Susy!

Szavazásügyben nagyon köszi mindent Neked és a férjednek, igazán még szebbé tettétek a babavárást számomra! Nem változtattunk a babanéven, már 8 éve tudjuk, hogy így fogják hívni a lányunkat, az a félreérthetó mondat pedig akkor íródott,amikor Tünde kérte, hogy tegyétek bele a listába a Boróka nevet! Már sejtem a győztesek jutalmát is!

Ildi!

!
Sütireceptet kérek! Nagyon finom volt! És köszi a látogatást, még egyszer!

Lányok!

Ildi kinyomtatta nekem a szülésem körüli drukkokat! Potyogtak a könnyeim,annyira megható volt, hogy így végig izgultátok velem! Köszönöm, nagyon sokat jelent!

Ugabesz!

Ha olvasod, ma14.15 körül megyek doki bácsihoz varratszedésre egy nagyon pici babával! :lol:
Ha akkortájt jársz arra, biztos megismersz!

Panndi!

Boszi vagy, hogy így megjósoltad, mikor szülök! jövőre egy közös szülinapi buli a lányoknak?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Katasztrófa volt az éjszakánk!!! Totál kész vagyok 5 órakor feküdtünk le. Nem tudom meddig bírom még, de éjjel nagyon elszakadt a cérna. Reggel felhívtam a védőnőt ajánlott egy homeos szert, ha nem segít akkor alváslabor.
Pandácska
Nálatok mi újság? A homeos szer neve Sedítif PC esetleg ha szükségetek van rá.
Már most olyan gondolatok járnak a fejembe, hogy jujjj... meg fog verni a jó isten. :cry: :cry: :cry:

Rozsaag
Mirának javulást, remélem minden rendeződik, drukkolok nektek.

Kép
Kép
susytunder

[quote="mtunde"] írta:mtunde
[quote="iricc"]
írta:
iricc :) Nálunk meg apa a szuperizgulós betegség ügyekben, nekem kell még őt is nyugtatgatni. :) Örült is, amikor mondtam, hogy keresek egy alaposabb gyerekorvost, mert őt eddig sem nyugtatta meg a gyerekdokink laza hozzáállása.

ez azért ritkaság ám :D
az én férjem kezd hozzáedződni a dolgokhoz, mert az eddigi két gyerekünk tiszta állatorvosi ló. hipotónia, ekcéma, krupp, sérv, stb... én pedig mindig mentem a megérzéseim után, mindennek utánaolvastam, utánajártam, és igyekeztem az optimális megoldást kiválasztani. apa pedig hurcolt minket, és fizette a sok pénzt. eleinte még hitetlenkedett néha, de mostanra ő is belátta, hogy tökéletesen működnek az anyai megérzéseim, és úgyis a lehető legjobb megoldást keresem meg.

Kép
Kép
Kép
iricc

Márti: örülök, hogy jelentkeztél :lol: Jövőre közös szülinap oké :wink: Majd arra is kíváncsiak vagyunk ám, mit szólt a sok pasi otthon Kamillához :)
Vendég

Köszi Lányok a drukkokat. Én is remélem semmi komolyabb nincs a háttérben.

Azt hiszem a Dévényes gyógytornászt fogom megkérdezni mit javasol. Úgyis ő látja mennyire fejlődik Míra a masszírozás hatására. Amennyiben javasolja elviszem.

Nincs gond nálunk apával, egy "aranyember"! Elvisz mindenhova amit kitalálok, elfogadja amit mondok, csak rosszul esik amikor nem azt érzem, hogy egyből támogat, hanem kétkedik. Tényleg egy szavam sem lehet rá, csak az előbb nagyon kijött belőlem. Bocs!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?