Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,hogyan tudnék vonalzót csinálni magamnak?Mármint h megjelenjen az irományom után mint nektek.köszönöm aki segít.
Amúgy 2008.12.17-re vagyok kiírva és már kb egy hete én sem tudok nyugodtan aludni,nagyon nehezen alszok vissza,és a picur sem szereti ha forgolódok... :)
hányingerem nekem csak addig volt mig meg nem mozdult,mostanában már hála égnek nincsenek.
solya051020
Káld

Solya!

A tickerfactory.hu vagy nagyonbaba.hu ezeken tudsz csinálni olyat amilyet szeretnél és utánna belépsz a profilodba és ott bemásolod a kapott "kódot" Aláírás rovatba.
Remélem érthető vagyok és sok sikert! :)

Kép

Kép
bellanitta

HÚ nem tickerfactory.com az előbb nem jól írtam :(

Kép

Kép
bellanitta

Aida én mondtam a krumplis tésztát,jó étvágyat!!! :lol:
Niki kellenek a farmerok???
Nekem még papucsom nincs a csomagban.
Benri a használt mellszivót is ki lehet főzni!!!Nekem a kiságyam használt,de matracot az én is újat vettem.A császárnál is erős a vérzés csak kevesebb napig,és ez minden szopatás alkalmával ahogy a méh húzódik össze,egyre jobban tisztul,ezért fontos a baba szoptatása,mert gyorsabban tisztul a méh,gyorsabban regenerálódik.De az enyhe vérzés ugyanaddig tart mint a spontán szülésnél!

Voltam ma nődokinál a méhszályam állapota 3110.Sztem én se húzom ki a kiírt időpontig.Be is ijedtem eldöntöttük megyek magán dokihoz,és fel is fogadom szülésre...ha elvállal még igy 28 hetesen...holnap kell felhivnom megkérdezni bevállal e még.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Solya!

A www.babafalva.hu -n is tudsz csinálni vonalzót, az enyémhez hasonlót.
Majd emailbe kapsz egy kódot, amit a gép bal felső sarkában található "segédletek", azon belül "profil"azon belül pedig az aláírásba kell bemásolnod.
Remélem érthető voltam, sok sikert hozzá.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok lányok!

Megpróbáltam behozni a lemaradást! Hagy osszam meg veletek amiket én hallottam, próbáltam...

Anita, nagyon szép formás pocid van!

!!!!Fertőtlenítés: én úgy tudom, hogy a kisbaba immunkrendszere 8 hét alatt erősödik meg annyira, hogy már képes a nagyobb bacis dolgokat leküzdeni, ezért addig akkor is célszerű sterilizálni, ha anyatejes a baba és nem tápszeres. Ugyanis előfordulhat, hogy vizet kell pótolni neki, ha esetleg beteg vagy ilyesmi, vagy lefejt tejcit kap üvegből, vagy cumit fertőtleníteni kell. Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy a mikros nem megbizható, és higgyünk a régi nagyanyáink sterilizálós módszerének az 5 perces forralásnak. Ezen kívül én úgy tudom, hogy tejes és tápszeres dolgot mindig először hideg vízzel kell kimosni, mert a meleg vizes öblítés nem szedi ki teljesen, tehát hideg vizes öblítés, és utána elmosás, forralás. Természetesen az a legjobb, ha a baba cicizik, de sajnos, ezt nem lehet kiszámítani, mert közbejöhet bármi. Sajnos, nekem minden küzdelem ellenére 6 hét után elment a tejem, úgyhogy a lefagyasztott tejjel együtt kb 2 hónapig élt anyatejen a picurkám.

Cumisüvegmelegítő: aki cumisüveget használ, és később a babakaja melegítésére nekem nagyon bevált. Nem bolti kajcit kapott, én főztem a babának, de nagyobb adagokat és adagonként beraktam a fagyasztóba. Utána nagyon szuperül lehet megmelegíteni a melegítőben. Ás ez a lefagyasztott anyatejnél is bejött.

Fagyasztás, ha valakit érdekel: lehet kapni a gyógyszertárakban anyatejes fagyasztózacsit. Nem drága. Rá lehet írni a külsejére , hogy mikor tetted be a fagyasztóba. Van olyan zacsi amivel egy, de az újabb fajtával már 3 hónapig is felhasználható.

MÁGNES! Ez csak egy hozzászólás! Miért nme adsz csokit a gyerkőcnek? Én sem szeretem a cukros dolgokat, de minket kimondottan figyelmeztetett a doki, hogy ne teltsuk a gyerektől a csokit és módjával szüksége van rá a szervezetének, mert a csontjai nem fejlődnek különben. Unokatestvérem velem egyidős, a nagybátyámék tőlük is tiltották az édességet, és felnőtt korunkban ezt számon kérte rajtuk az orvos. Ugyanezért. Most tömik magukat csokival, de már késő. Nem értek hozzá, meg tényleg nem megkérdőjelezlek, csak kérdem, hogy mi az oka, hogy így döntöttél?

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

bkatalin:
nem tiltom a csokit Annától,egyszer sem kérte még, igaz nincs is előtte csokoládé. Kapott már túró rudit, süteményeket, palacsintát, de kimondottan csokit nem. Tudom, hogy nem tudom és nem is akarom eltiltani tőle, de addig, amíg nem érzi szükségét, nem kéri, addig próbálom eléni, hogy lehetősleg minél később kapjon rá. Én is úgy gondolom, hogy amit tilt az ember, annak épen az ellenkezőjét éri el... Sajnos nem tarthat sokáig, hogy védjem a fogait, de addig, amíg nem tud fogkrémmel fogat mosni, nem szeretném, ha tömény cukros dolgokat kapna. Ugyanígy 1 éves koráig teljes sómentesen élt.
A keresztfiamatat pl. sosem tiltották a csokitól, mogyorókrémtől, cukortól, most ott tart, hogy 4 évesen 4-5 lukas foga van. Én ezt nem szeretném, többre tartom csoki,édesség helyett a finom házi sütit,gyenge kakaót, maci kávét, amit imád a lányom :) Ja és nasinak a kölesolyót.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sarmon!
A használt mellszívót tényleg ki lehet főzni, de azzal csak fertőtleníted és nem sterilizálod. A sterilizálás egy komolyabb folyamat. Nem értek hozzá, hogy a különböző betegségek kórokozóit melyik eljárás öli meg, de én inkább nem kockáztatok. Ez persze mindenkinek a saját döntése.

A 3110-es értékkel pihenned kell? Gondolom ezt két gyerkőc mellett nem nagyon tudod kivitelezni.

Solya!
Üdv köztünk! Jó vonalzógyártást!

Kép
Kép
lbernuska

A használt mellszívótól én is idegenkedek, de persze én furapók vagyok, azt sem viselem el, ha valaki ruhástól ráül a megvetetett ágyamra, vagy pl. kölcsön kér egy pár zoknit... na azt már nem kérem vissza..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Bocs, tényleg csak info miatt kérdeztem, és ezzel teljesen egyetértek... mármint a csokicuccal, csak én sem tudom, mi a jo a gyerekemnek, ha az egyik doki ezt mondja a masik meg azt....

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

bkatalin:
nincs semmi gond, ebben sem vagyunk egyformák :) Szerintem alapvetően a szervezetnek szénhidrátra van szüksége, ami sok élelmiszerben benne van (laktóz, früktóz, glükóz), a csoki önmagában nem hiányzik a szervezetnek, egy meggyes piskótával is tudok szénhidrátot vinni a szervezetbe :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

persze azért egy jó kis Milka Noisette-et most szívesen bevágnék.... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: nenedent... babafogkrém, fluormentes. Mi ezzel mossuk Lilla fogát... (magának is szokta de az inkább játék)

A csoki meg allergizál (kakaó), ezért tiltja a legtöbb orvos... (Lillának is emiatt tilos) Cukorra meg szerintem nincs ennyi idősen szüksége, a gyümölcsökben pl. iszonyú sok fruktóz van plusz ha néha kap nassnak babakekszet vagy hasonlót abban is van valamennyi... (nasinak ott a mazsola, a házi 100%-os szilvalekvár és töménytelen mennyiségű gyümölcs...)
Vendég

Ja... egyébként én se utasítanám vissza ha valaki hozzámvágna valami jobbfajta csokit :))))))))))
Vendég

Annyira nagyon nem vagyok jól, és nagyon félek, hogy a babócának lesz valami baja. Alig bírom vonszolni magam egyik helyről a másikra.

Kép

Kép
dcili81

en pirosmogyorsert most eleg sokat adnek....

proba. bellanita kepei kozul egy (ha osszejott)
Kép

KépKép
KépKép
mush589

Bellanita kepei nagyobban!
Kép Kép Kép
Kép Kép

KépKép
KépKép
mush589

sarmi. az az ertek mit jelent? vki tett fel ide ertek tablazatot, de sajna en nem mentettem el.
milyen volt az elso ovis nap Jazminnak?
biztosan elfogad az orvos! (nem hulye, egy valag lovet leszed majd toled!)

KépKép
KépKép
mush589

berni. a munkasok bosszut allnak.... aludnek, de eppen rohadt hangosan kalapalnak!!!!! :shock: :shock:

KépKép
KépKép
mush589

Mush, az ebayen lévő overál tetszik, de 4 óra múlva lejár. Hamar le kéne rá csapni. Kiszámoltam, hogy az overál 1,25 a posta hozzád 1,9 vmi ilyesmi és így kb. 950 Ft lenne magyar pénzben. Jól számoltam? Már csak azt kéne tudni hogy mennyi lenne ide a postaköltség tőled!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida. irtam privit.
az overalt nem lehet ugy szamolni, hogy 1.25, mert lehet valaki felul licital. el kell dontened, hogy mennyi a maximum, amit adnal erte. azt beirom, aztan remenykedunk, hogy senki mas nem akar tobbet adni erte.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
Cukros eredmény alakul: 6,9! Szakértők??? Érdemes néznem?? A szüleimnek van vércukormérőjük és megoldható lenne??

Friss pocakkép!
Kép 28+5
Vendég

nagyon tetszik a felsod!

KépKép
KépKép
mush589

bocika: Nem lesz gond a cukroddal. Ne egyél sok édességet és kész...
Vendég

sziasztok

sarmon:el is felejtettem de sajna kell..gondolkoztam azon hogy megveszem és elrakom Vivinek...de még messze lesz akkora.

én egész jol viselem a terhességem,bár estére nekem is le tud szakadni a derekam.

én ma sütöttem sütit ugyhogy van nasim bővwn.apa azt mondta neki száraz,..,nekem jo lesz tejjel

Kép

Kép
nikianya21

csakegy:
Anna mos fogat, ügyesen sikálja, csak éppen tiszta vízzel. Nem akarok nenedentet, mert még nem tanult meg köpni, és ha ennél nem problémázok, hogy lenyeli, később nehéz lesz elmagyaráznom, hogy a normál fogkrémet miért nem nyelheti le..

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes nem mosod még lányod fogát?Én mióta kibújt az első foguk mosom nekik,Vademecum gyerek fogkrémmel.Ami kb 6-7 hónaposan kezdődött.Mózes 5 éves ragyogó fehér egészséges fogai vannak.Jázinak is.Mostmár mindkettő egyedül mossa,csak hátul szoktam nekik én besegiteni.
Berni még mindig vitáznék,mert amit az üzletben megveszel mellszivót az gondolod teljesen steril????Pláne ha előtted már 20 an kivették a dobozból megnézegetni...Akármit veszek új dolgot legyen az cumisüveg pl.rögtön otthon kifőzöm.Nem hangsúlyozták ki hogy a 3110 -el pihennem kell,biztos gondolta a doki hogy tudom én ezt magamtól is,de nagyon úgyse tudom betartani,bár már lényegesen lecsökkentettem igy is a teendőim sokaságát!Mőst egy kicsit könnyebb is lesz hogy mindkét kölköm ovis lett.

mush drága az én csomagomat feladtad?
Méhgörcseim vannak,mióta megjöttünk a dokitól,gondolom mert megvizsgált. :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Bébicről ki tud mit?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sarmon:jol vagy?remélem minden rendben...nem lehet kellemes,,de ha nem mulik csörizz a dokidnak

aida:nem nagyon tudok bébicről semmit..el van tűnve

Kép

Kép
nikianya21

Sarmon, Te jobban vagy már? Most az a 3110 a Te értéket? Nyitva a méhszájad? Nem is tudtam. Keményedsz Te is sokat?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

hát jól jól,nem erős a fájdalom csak olyan tompa,enyhe...még elviselhető,kúpot is kaptam megint a sok folyásomra... :roll: én még 10 hetet szeretném ha bennt maradna Íriszke.
Niki megkaptam a prividet,okés!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sarmon :
az előbb írtam, hogy mosunk fogat minden nap. Reggel és este. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Röff!

Csak kutyafutta:

Légzésfigyelő-tanfolyással kapcsolatban konkrétan mire vagytok kíváncsiak?
http://www.hogyanvalasszunk.hu/szakcikk.php?szv_id=24
Ez a Heim Pálnak az oldalán lévő - szerintem mindenre kiterjedő anyag. Töltsétek le a videókat, a tanfolyam teljes anyaga rajta van, újraélesztéssel együtt. olvassátok el a választás szempontjairól írtakat, és ha utána még mindig van kérdés, nagyon szívesen állok rendelkezésre.

Enikő! Van fenn neki magasságmérő is, asszem 1400.-, most 2 féle volt, de van még pár típus. 06-30/2274131 Kovács Erika a csajszi neve. Mondd, hogy a vasárnapi Lellei vásárlói ajánlották, és szerintem emilen szívesen küld mintákat.

Hú, Sarmi! Ez így hirtelen lett 3110, vagy már elkezdett előbb kinyílni a külső?

Csajok! A forralásnál a vízbe citromsavat kell tenni (gyógyszertár) és egyáltalán nem lesz vízköves.

Kati!
[quote]n írta:e teltsuk a gyerektől a csokit és módjával szüksége van rá a szervezetének, mert a csontjai nem fejlődnek különben.
Ezt szerintem felejtsd el! Nagy marhaság. Bocsi. Finomított cukorra egyáltalán nincs szüksége az embernek.

Berni! A kifőzés = sterilizálás. Amúgy szerintem nem kell teljesen steril környezet a babának. Sőt!

Anita! Ezeket hogyan vágtad ki?

Sarmi! Milyen kúpot kaptál?

Kép
zölddisznó

Mági ok csak én mire megirtam az üzim addigra jött fel a tied is és elkerülték egymást... :wink:
Így nézek ki ma:
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sarmi:reménykedjünk hogy még bent marad...nem olyan sietős neki...pocaklakod is tudja hogy jo neki még bent.

hű lányok én nem is értem ezeket az értékeket.(3110)..nekem még ilyenem nem volt.majd tuti nézik nekem is..

Kép

Kép
nikianya21

sarmon :
sejtettem :) :)
Anyám mi vár rám a nap hátralévő részében.. Kint lévő gyermekem du. fél 3-tól negyed 7-ig aludt... :shock: Szerintem Apjukkal hamarabb kidőlünk este, mint ő...Persze az is lehet, hogy egyedül bírkózom meg aktív lánykámmal, mivel Apjuk még mindig nincs itthon... :evil:
Azért megvacsiztunk, és felváltva ettem melegszenyát sárgabari lekváros kenyérrel... :oops:

sarmon:
szép poci :) pedig inkább fiúsnak néz ki :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

már kezdi a pörgést Annám.... Az asztal körül rohangál a szárítóról lelopott bugyimmal a nyakában.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zőldi,eddig 3100 volt most lett 3110. :cry:
Klion -d 100 asat kaptam 10 napra. :cry: :cry: :cry:
De nem viszkedek meg nem ég meg semmi,egyszerűen csak több a folyásom a kelleténél...van hogy felállok a székből,és kifolyik eg y
jó adag...tök kellemetlen,még jó h a tisztasági betét felfogja.
ezeket a fa cuccokat hol lehet megnézni ?postázza is a csaj?
én meg egy szuper faliórás csajt találtam saját kezűleg festi az óra számlapját akármilyet kérhetsz!
hajnaczkine.aniko@citromail.hu
http://www.expressz.hu/baba/egyeb/showA ... 69160.html
pl ilyet:
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Ágika,ne rémisztgess ,épp ettől tartok hogy megvettem mindent rózsaszinbe aztán végül fiam lesz!!!nem az hogy nem örülnék annak is ugyanúgy de mindent újat venni,mikor csak az ágyruha cuccos volt 17 ezer...meg a sok ruháról nem is beszélve. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Bébicről tud valaki valamit????

Kép
mannababoca

Sarmon, nekem is Klion D 100-at kellett használnom. Nekem sem volt viszketés meg semmi, csak több folyás. De most használt a kúra, jobb lett.

Bébic vajon miért nem jött hírekkel?! Aggódom érte!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sarmon:
akkor a dokiddal majd megveteted a kék cuccosokat.. :wink:

Apjuk még mindig sehol....

Bébicet már én is várom a hírekkel...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mostan értünk haza a dokitól.

Sarmi: egy cipőben járunk, és én is megkaptam a magam Klionját :(
És valszleg a folyás miatt lett magasabb a fehérvérsejt és a baci számom (ha csak kevéssel is) a vizeletben, úgyhogy a 10 napos kúra után megyek ismétlésre...

Viszont a szervezetem egy cukorfeldolgozó. Éhgyomri cukrom 4,2 volt, terheléses 4,1. Nem véletlenül jöttek a hangyák, csak én azt hittem, hogy pont az ellenkezője miatt... :D

Kép

Kép
gabilany79

Huu azt a mindenit mir a végére értem egy csomó minden kiment a fejemből.

kégzésfigyelőre tanfolyam.
Én anno a Csabi fiam miatt elküldtek oda a madarászba és akkor ez még ingyé volt de egyszer kellett csak alkalmazzam az ott tanultakat a Petinél.

börzén mindent lehet kapni kereskedőktől ujjat és sima eladóktól használtat is.

Háát elég furán van nyitva a méhszájad de az még jó hogy a belső nincsen nyitva.
Nekem 2100-as

harivera
Budapest XXI. kerület

Mush: köszi ez mai szerzemény. Kemény 1500Ft-ért vettem, igaz kínaiban, de nem érdekel. A célnak megfelel még erre a 6 hétre amíg dolgozom. Volt más színekben is, lehet még veszek. Amúgy néztem hálóinget a kórházba, volt 1000Ft-ért, na az is megfelel a célnak. Itthon úgysem venném fel!!! Amúgy nekem semmi sincs még a kórházi cuccban. Apa elmegy a hétvégén és jövő héten belevetem magam a vásárlásba. Izgulok, hogy ne legyen semmi míg apa nincs itthon.
Sarmi: még én is 10 hetet akarok kihúzni. Szerdán megyek dokihoz, majd mond valamit, mert most mér!
Vendég

gondolom szegeny bebicnek nem az az elso dolga, hogy velunk megossza a hireket. es ha esetleg nem kapott jo hireket(remelem ez nem igy van), akkor biztosan nincs is kedve idejonni. vagy ha meg jo hireket kapott, lehet elment unnepelni apaval.

magnes. jo a kaja osszeallitas!!!
nalunk chilli con carne van. finom lett:)

aida. eddig jol allunk. mi vezetunk meg mindig.

magnes. kerunk kepet a rakoncatlan kisasszonyrol!

sarmi. milyen volt az elso ovis nap Jazminnak?

KépKép
KépKép
mush589

gabi te tetted fel egyszer, hogy mit jelentenek ezek a mehszajas ertekek?

KépKép
KépKép
mush589

Mit jelentenek az egyes értékek?

A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar :o)

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Igen Mush láttam hogy mi a mienk a cucc. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szép estét mindenkinek!

Annyira drágák vagytok, hogy gondoltatok-gondoltok ránk, nagyon-nagyon jólesik, köszönöm! :)
És köszönjük a drukkot csajok, egyelőre fellélegezhetünk, úgy néz ki.
A kamratágulat visszament (vagy csökkent vagy nemtom, hogy mondják), most 9 mm-nek mérte az uhus nő. Azt mondta, a felső maximum határ a 10 mm, így ez elfogadható.
DE: a szülésig minimum kéthetente mennem kell UH-ra, hogy figyeljék, mert sajnos újra nagyobb lehet, plusz el kell mennem arra a TORCH szűrésre, vagy mi a csudára, mert ki kell deríteni, mi okozhatja ezt. (Pontosan nem tudom, mi ez a TORCH, csak már hallottam a nevét, majd holnap megmondja a dokim.)
Na, de a lényeg, hogy ma már jobb lett az eredmény, és most csak ez a fontos! :lol: :lol:

A 2 órás cukorterheléses eredményem 7,8 lett, és ha jól tudom, ez magas, ugye? :oops: :( Holnap emiatt is hívom a dokim.

...éééés ha ez még nem lenne elég a mai napomhoz :P : azért jöttem csak most, mert most értünk haza a fogorvostól, mára bucira dagadt az arcom és ki kellett húzni a bal alsó rágófogam.... :shock: ...kissé sokáig küzdött vele szegény dokinő, a végére már szegény Kistücsök is majd szét rúgta a hasam, annyira sajnáltam szegényt.... :(
...és most megy kifele az érzéstelenítő, és kezd fájni.... :cry:
Le is fekszem aludni, hátha sikerül elszunyókálnom.

Még egyszer is nagyon köszönöm lányok a szurkokat, drukkokat és hogy gondolatban velünk voltatok! Pusszantás és szép álmokat! :D :D
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?