Susy - nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakáitok! Én is az alváslabort ajánlanám, már csak azért is, hogy megnyugodjatok, de lehet tényleg csak valami egyszerű magyarázata lesz a problémának. Át tudom érezni, hogy milyen fáradt lehetsz! Ezek szerint már a cumi is nyugtatja meg!
Szerintem mindenképpen kérd ki a gyermekorvosotok és a védőnő tanácsát! Én ezt tenném. Tejtermékről én is úgy tudom, hogy 1 éves kor alatt nem ajánlják, bár igaz mi még nem tartunk ott, de én nem adnék neki belőle.
Mtunde - sajnálom Bene fülgyulladását! Mielőbbi jobbulást kívánok!
Kriszta - Zéti tüneményes és nagyon szépen tartja a fejét! Ügyesek vagytok! Én a tejet cumisüvegből adom, bár már nagyon kevéske van, de a védőnőm mondta, hogy inkább szopizzon és utána tápszer. Csak az a gond, hogy most a fogacska miatt állandóan rág így már párszor úgy megharapott, hogy maradok az üvegnél, vagyis maradnék, de most is csak 20 ml-t fejtem ki, azt hiszem itt a vége!
Öklendezés: Én ebben az esetben is üvegből adnám neki a tejet, ha még van.
Rózsaág - nagyon sajnálom ami Mírával történik! Először is mindenképpen nézesd meg neurológussal, még ha nincs is semmi gond, legalább lássa szakember! Másrészt lehetséges, hogy ő tényleg nem hason fekvős típus, Zoló sem volt az, de én a helyedben erőltetném, a védőnő nekünk is ezt tanácsolta, mert eleinte Zolcsi is hamar sírt, aztán hozzászokott, de még így sem marad el így sokáig. A bal kér problémára pedig az orvosi vizsgálaton túl egy kis torna veled, illetve babamasszázs nem árthat. Mi minden nap tornázunk kicsit, átmozgatom kezét, lábát, csípőjét, illetve most tanulom a babamasszázst. De a lényeg, hogy lássa orvos! A füle remélem megoldódik a gond ha kikezelitek a náthát, gondolom begyulladt neki, remélem nem egyensúlyi gond, de azt is mindenképpen megmutatnám orvosnak. Majd írj mi volt! Ügyeletre miért nem mentetek?
Dytke - nálunk az Espumisan volt a csodaszer, de az is lehet, hogy időközben kinőtte, mivel 11-12 hetes kora körül múlt el. Örülök, hogy bejött a Gripewater, szerintem nem szokik hozzá!
Ugabesz - én a mellszívót (Avent), mikrós sterilizálóba teszem, nagyon egyszerű és praktikus, a cumisüvegeket és a cumijukat is azzal fertőtlenítem, ezeket lehet. A cumi (játszó), állítólag nem bírja ezt ezért azt kifőztem, mikor még használtunk, illetve az orrszívót is kifőzöm (rá van írva melyik részét lehet), forrástól számítva én 5 percig szoktam hagyni és még a hideg vízbe rakom bele őket. Citromsavat én is használok, beválik!
Liliommanó - a kakai anyatejes babánál tényleg bármilyen lehet és bármikor, ebben a korban nekünk is ilyen ritkán volt, de aztán hetente 1szer kipakolt. Én ha nem kemény a kaki, nem hőmérőznék, inkább a torna és figyelj oda az evésre, ez nem játék! Kell a manónak a sok tápanyag és vitamin és azt most tőled kapja, erre mindig szánj időt, ha nem tudsz főzni, akkor érdemes rendelni, vagy a fagyót telepakoltatni a rokonokkal, illetve a sok folyadék is nagyon fontos, én tudatosan ittam sokat, mert egyébként el vagyok két pohár vízzel is egy nap.
Szóval ne aggódj és egyél rendesen. Engem mindig letolt anyu, ha látta, hogy nem eszek rendesen.
Pandácska - nektek is kitartást az éjszakához!
Rólunk - a hétvégén vidéken voltunk a nagyiéknál, minden jó volt, csak a sok pakolást nem szeretem, nem tudom mi kell és mennyi 2 napra, így hajlamos vagyok túlzásokba esni.
Ja, és kibújt a második fogacska is!
Azon kívül, hogy állandóan rág, főleg textilpelust, mivel más még nem fér a szájába és nyálzik, egész jól viseli. Kopp-kopp!!!