Új privát üzeneted érkezett!

Dcili!
Légzésfigyelő: Megkérdeztem erről a védőnénit, a szülésfelkészítést vezető szülésznőt, a nőgyógyászomat. Mindegyik azt mondta, hogy baromi megnyugtató, ha van. A nőgyógyászom egy nagyon jó hasonlattal élt: Egy nyaralás alkalmával köt az ember baleset biztosítást és általában úgy jön haza, hogy nem volt rá szüksége. De mi lett volna, ha mégis történt volna valami baleset menet közben? Ez a bölcsőhalál dolog is kiszámíthatatlan, szerintem jobb előre felkészülni rá. De persze a légzésfigyelő magában mit sem ér, kell hozzá a felkészítő is, amin megtanítják, hogy mit tegyél, ha baj van. Erről Zöldi tudna többet írni, ő már járt ilyenen.

Sterilizátor: A mikrós fajta átverés!!! Nem más, mint egy műanyag doboz 5-6-7-8 ezer forintért. Én akartam venni, de mikor megnéztem közelebbről, hogy mi is ez, hát teljesen kiakadtam!!! Elég 5 perc forrásban lévő víz is.

Cumisüveg melegítő: Én ilyet sem veszek. Alapból arra készülök, hogy szoptatok. Azért a biztonság kedvéért beszerzek 1-2 cumisüveget, de remélem az első időszakban nem lesz rá szükség.

Mush!
Tök jó, hogy boldogítod a munkásokat! :-D Biztos odáig vannak már érted! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Kép
Pocakfotó 1 hete készült :lol: [/img]

Kép

Kép
bellanitta

Légzésfigyelő: használtat kell venni, azt majdnem ugyanannyiért tovább lehet adni, így nincs semmi bukta rajta... (igazából a használt bölcsőre stb. is ugyanez vonatkozik)

Én nem sterilizáltam semmit, anno simán felforraltam a vizet és azzal is átöblítettem a kimosott cumisüveget... (igaz, Lilla nem volt tápos, ott asszem kell a sterilizálás)
Vendég

Kórházi csomag: Talán a 34. hét környékén elkezdem összeszedni a dolgokat...
Vendég

Na próbálkozom feltölteni a képeket!
Pocakfotó másik oldalról:Kép

Sarmon!
A hungarocelok,még festés előtt:Kép

Festés után:Kép

Kép

Kép
bellanitta

És a Micimackó Klub:Kép
Kép

Sajnálom h csak kicsiben mutatja, még mindig nem jöttem rá miért is :roll:

Kép

Kép
bellanitta

Két lehet, hogy butának tűnő kérdésem van:

sterilizálás: a mosogatógépben a 60-65 fokos program ezek szerint kevés? :roll:

légzésfigyelő: jó ha van, de mi van akkor, ha mondjuk tényleg gáz van? (isten ments, hogy előforduljon :( ) Asszem, hogy a Madarász utcai kórházban van erről egy tanfolyam, azt érdemes megcsinálni?

Anita: nagyon jók lettek a hungarocellek :D

Kép

Kép
gabilany79

Múltkor csináltattuk magunkról ezt a karikatúrát annyira jó lett kár lett volna kihagyni.Lehet h nem látszik rendesen, de a fejem fölött gólya repül csomaggal a csőrében :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
bellanitta

gabi !

Köszi
Tényleg ez nekem eszembe se jutott (mosogatógép).A védőnőm neomagnol tablettát javasolt abban áztatni a pelenkát és a cumisüveget.És utánna sima vizzel átmosni a forralással az a baj h le vízkövesedik.Alig találok normális textil pelenkát,mind olyan vékony.
A reggeliben volt baba masszázs nem láttátok?Olyan édes volt a kisfiú és élvezte is.

Kép

Kép
bellanitta

Berni nehogy kipróbáld a melszívót!!!!!!!!!!! :shock: Valószinű még nem is szivna semmit,de olyan méhgörcsket idézne elő,hogy mehetnél azonnal a kórházba,nem beszélve arról hogy amig be nem lövell az anyatej(Majd a szülés után 2-3 nappal)rettentően fájna ahogy a vákum elkapja a melledet!!! :shock: :shock: :shock:
Én is lábas+forrásban lévő vízben sterilizálok mindig,az orrszivót még mostanság is szoktam.
Anita képszerkesztővel 600x 600 as képet csinálj akkor jó nagyban adja le.De egyébként szuperek.
Laassan készülődök fürdés borotválkozás :lol: aztán irány a nődoki.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Gabi:
Bizony úgy van értelme a légzésfigyelőnek, ha a tanfolyamot elvégzed. A Madarászban 2 órás tanfolyam van, 2 ezer forint. Múltkor én mentem volna, csak Anna lebetegedett, ha valaki tud újabb időpontot szóljon :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush:ez a bababolt a lehel tér és a nyugati pályaudvar között van a Visegrádi utcában...2000 ft volt a 10db textil pelus..ugyhogy nagyon megérte..olcsobb mint a tescoban:D

Kép

Kép
nikianya21

Sziasztok!
Túl vagyok a második cukroson. Most sem volt semmi gáz. Míg le nem telt a 2 óra tekeregtem. Annyian voltak a laborban, hogy el sem fértem volna. Mikor visszamentem utánam jött a 167. ember!!!! Én reggel a 23. voltam! Borzasztó sokan vannak!!! Majd 1/2 3 után megyek az eredményemért!
A náthám nem javul, de nem is rosszabbodik. Most inkább elment a hangom, aminek a kollégák és a férjem is örük! :lol:

Sterilizálás: én nem veszek semmilyent, majd berakom a mosogatógépbe!!! Bár remélem nem nagyon lesz rá szükség!

Majd még jelentkezem, de dolgoznom is kellene! 8) Bár annyira nincs kedvem!!!
Vendég

Mush, én arra gondoltam, hogy ahol én itthon kinéztem az overált ott dárga (7990 Ft). Ez a másik is nagyon édes! :D Amit belinkeltél. De én onnan úgysem tudok rendelni. :( Csak a postaköltség több lenne mint az overál maga. :D

Krumplis tésztát nem tudom már ki mondta, de tökéletes, eszembe sem jutott! :D Köszi

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Halihó!

Bébic:ha hazaérsz kérlek írj mi volt!

Lányok nekem jön vissza a hányinger.lehetséges?van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
vagy a vas tablettától lehet?

Ferrograd Folic nevezetűt szedek.kb egy hete és azóta van rossz közérzet is.

KépKép
lyndee

lyndee:
Nekem vastabletta nélkül is vannak rosszulléteim, hányingeres napjaim. Ez a baba nyomásgyakorlása a gyomorra. A gyomor védekezik mindenféle reakcióval. Meg persze savazik is és az plussz tüneteket idéz elő. A Salvus gyógyvíz (gyógyszertárban kapni) ilyenkor nekem csodákra képes! Már a terhesség elejétől ezt használom ilyen panaszokra (gyomorégés, émelység, hányinger, puffadás, teltségérzet). Ezekre mind jó. Ajánlom!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csatlakozom Aidához, a Salvus víz tényleg nagyon jó! Csak én borzasztó nehezen "szoktam meg" az ízét...

Mági: én mindenképp utánanézek a tanfolyamnak...

Végre kivasaltam (jó sok összegyűlt), most vízszintbe megyek, mert a derekam meg a pocakom nem annyira van jól...

Kép

Kép
gabilany79

Köszi csajok!

lehet ki fogom próbálni!

KépKép
lyndee

Szép napot mindenkinek!

Hétvégén látom jól termeltetek!

Apa meglepett egy kiruccanos hétvégével a hegyekbe. :D
Van a cégemnek egy faháza itt nem messze Bükkszentkereszten nagyon szeretem és a hátammögött lebeszélte hogy menjünk fel.
Isteni volt. Még a vacak idő sem számitott.

Na akkor most megpróbálok visszaolvasni, tuti eltart egy darbig. :roll:
Vendég

jajj..kész a sütike..már csak a csirke sül és pihenek én is.
szerencsémre az overál nekem meg van annyi a baja hogy nincs láb része ugyhogy majd azt még beszerzek.:Dabba hozzuk haza kis punásunkat a korházbol..

fog még valaki a máv-ba szülni?csak mert nem tudom hogy kell-e valamit bevinni a babának-.-

korházi csomag:2 törcsi,2 háloing.....2 csomi betét..eddig ez a tartalma..most már lassan össze kell állitani..inkább porosodjon ott a 40. hétig mintsem hoogy hirtelen kelljen és nincs meg..
Még vennem kell egy csomo mindent.háloing,papucs ..stb....

bellanita:nagyon jo a karikatura,:Dés a golya nagyon találo.

esti alvás:az alvással még nincs gondom de kezdem éjjelenként érezni a hasam...Vivikém nem szereti ha forgolodok.pedig nem tudok elhelyezkedni.:S

Kép

Kép
nikianya21

lyndee: Szerintem lehet... Nekem SOHA nincs hányingerem, a terhesség elején is csak max. ha 2-3 alkalommal émelyegtem asszem... Amióta viszont vasat szedek, néha kifejezetten kedvem lenne kidobni a taccsot... A napokban én is pont azon filóztam, hogy nem-e pont amiatt van... (Lillánál se volt soha hányingerem, nálam az, hogy nyomja a hasam stb. nem okoz hányingert... sajna savat néha igen, arra a szódabikarbona vagy a salvus víz a megoldás...)

(asszem visszatérek a ferrocomp fortéra csak gondoltam adok egy kis esélyt a doki által felírt tablettának és minden másnap beveszek egyet...)
Vendég

Egy olyan kérdésem lenne hogy a szülés utáni napokban milyen mértékű vérzés még a normális? Olyan erős menszi jellegű vagy annál is durvább? Óránként számíthatok betétcserére? Császárnál és természetes szülésnél van különbség a vérzést illetően?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida:
Az első 1-2 nap erősebb a vérzés a mensinél, ilyenkor a sima betét nem elég. Amio nálam bevált, az a dm-es vastag Jessa betét, mégpedig csúsztatva berakva a bugyiva 2 darab. A 4. nap környékén már csökken a vérzés, de mensi szerűre akkor is számíthatsz. Nekem úgy 4-5 hétig volt vérzésem, persze a végén már nagyon kevés, de a betét akkor is kellett.
Ja én hüvelyi úton szültem.

Kép
Kép
Kép
mágnes

anita. kerunk nagyobb kepeket!!! en ezekbol semmit se latok!!!!!!!! :twisted: :twisted:
ha nem tudod, kuldd el emilben (enikobeki@yahoo.co.uk) es majd en felnagyitom oket. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Mágnes, a 4-5 hétig tartó vérzéstől nem gyengültél le nagyon?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: túl fogod élni :)))))))) (a szoptatás miatt meg amúgy is normálisan kell kajálni és ha kell amúgy is pótolni kell a vasat...)
Vendég

a tanfolyamrol zoldit kerdezzetek! o mar volt!

KépKép
KépKép
mush589

Aha, hát akkor biztos nem lesz baj. :D Csak emlékszem az elrontott mandula műtétem utáni folyamatos erős vérzésemre, amit rövid időn belül rosszullét követett a gyengeség miatt. :( Vitamin infúzióval kellett, hogy tömjenek.

Az a légzésfigyelős tanfolyam fontos, anélkül nem is érdemes légzésfigyelőt venni, hisz nem tudja az ember lánya hogy mit tegyen ha riaszt a készülék! ű
Nekünk vszínű nem lesz. De nagyon gondolkodom. Igazából szinte mindenben a Svájci példát szeretném követni, ott nagyon jók az újszülött-baba-gyermeknevelési elvek és ott csak akkor használnak, orvosi rendelvényre ha alapból baj van. És minden kisbaba él és virul. :) Nővérem mind3 lányát anélkül nevelte fel és a barátnői is. De azért erősen töprengek. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Én anno a Him Pálban voltam tanfolyáson, volt próbababa, azon lehetett a lélegeztetést gyakorolni, páronként talán egy ezresért? (Nem kötelező kifizetni, de ebből vesznek felszerelést a kórházba úgyhogy ajánlott).

Kicsit sok volt az elmélet de kibírható, a gyakorlati rész viszont KÖTELEZŐ szerintem... még akkor is, ha valaki nem vesz légzésfigyelőt...
Vendég

Mi a Flór Ferenc Kh-ba, ahol szülünk, megyünk ilyen tanfolyásra. :) Kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: ki tartja és mi lesz benne konkrétan? (és mikor lesz?) Köszi :)))
Vendég

Október 21-én 15:00-kor a Kismama Klub keretein belül, Dr. Szántó Imre tartja ezt a részt:
"A baba alkalmazkodása szülés után és annak zavarai. (Légzésfigyelő-elsősegély)"

Aznap még ezek lesznek:
" Dr. Erdélyi Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos: Műtétes szülések, beavatkozások a szülőszobában.

Mariánné Sárközi Anikó szülésznő: A szülésfelkészítés módszerei.

Kiss Istvánné csecsemős nővér: Felkészülés a babagondozásra."

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jaaa... hát ezeket inkább kihagyom :)))) Nekem csak a légzésfigyelőből kéne ismétlés, a babám születés utáni lelkivilágáról úgysem tudnak semmit se mondani :) (én sem tudom még, hogy milyen lesz és, hogy hogy fog alkalmazkodni:) (bár ezerszer aktívabb mint Lilla volt úgyhogy valszeg nem lesz ugyanolyan nyugis baba)
Vendég

Aida, Csak1: Kistarcsán maga a teljes tanfolyam nem lesz (megkérdeztem a múltkor a szervező védőnőt meg főnővért), csak egy előadás arról, hogy milyen problémák léphetnek fel. Nekem azt mondták, hogy ha meg akarom csinálni a tanfolyamot, akkor a Madarász utcai kórházba menjek.
A másik gond, hogy sajna ezeket a klub programokat nem lehet 100%-ra venni (nem egyszer voltam már), és volt már olyan, hogy az előadó nem jött el, mert közbejött neki valami (múltkor pölö egyik meghirdetett előadó sem tudott eljönni). Majdhogynem azt lehet mondani, hogy akkor derül ki, miről lesz szó :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Szomorúan hallom. :( Kösz az infót.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szívesen, de ettől még szerintem gyertek el, mert egy csomó hasznos dolgot is mondanak...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Mush: gyönyörűek az angol tájképek. pár éve kirándultam arra felé, a kedvenceim a minden hegyoldalban megbújó báránykák voltak. Még van is egy képem, amin egy baba báránykát emelgetek...majd megpróbálom beszkennelni.

Bébic: nagyon drukkolok és gondolok rád pont kettőkor! Írj, hogy mi volt, figyelni fogom!

Amúgy teljesen kész vagyok, alig aludtam valamit. Én, aki amúgy 16 órát egyben lazán lenyomok, és bármikor, bármennyit, bárhol tudok szúnyókálni, egyszerűen pár napja óránként ébredek.....

Kép
mannababoca

Ismét itt!
Találtam egy szerintem jó cikket, érdemes elolvasni hogy milyen jogaink vannak: http://www.origo.hu/allas/szakertokmunk ... llalo.html

Lassan megyek az eredményemért, szorítsatok hogy jó legyen. Tényleg a többiekkel mi van akik ma mentek vizsgálatokra??!!!
Vendég

Aida:
Az első pár héten egyébként is gyengének érzi magát az ember, szóval nem lehet kimondottan a vérzésnek betudni. Ezért jó, ha az elején van egy kis segítség, aki, ha mást nem ,legalább főz egyet, vagy összerámol, te pedig bujj össze a babáddal és pihenj ,amennyit tudsz :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Szülés utáni vérzéssel kapcsolatban: szerintem mindenkinél más
Én császárral szültem, nem volt utána erős vérzésem és max. 2 hétig tartott. De jobb felkészűlni mindenre.

Sterilizáló: én fölöslegesnek tartom. Lábosban felforralt víz éppúgy megteszi (a sterilizálandó cuccokon mindig fel van tüntetve, hogy hány percig kell forralni). A mosogatógép szerintem csak akkor sterilizál, ha 100C fokos programot is tud, külonben csak sima mosogatás (nem öli meg a bacikat). Ja és csak akkor van minderre szükség, ha valaki kénytelen tápszerrel potolni az anyatejet. Bér a mellszívót is kell sterilizálni, meg az edényeket, amibe a tej kerül.

Melegítő: az elején azt is felesleges megvenni. Egyébként ugyanúgy megteszi a zománcozott bögre is, sőt abban a víz hamarab felmelegszik, mint a melegítőbe és típustól függetlenül minden cumisüveg belefér.

Légzésfigyelő: nekünk nem volt, mindenki azt mondta (orvos, védőnő, stb), hogy nem szükséges, ha a korházan nem javasolják. A tanfolyam viszont mindenkinek hasznos lehet.

Zöldi: az általad beszerzett cuccok között láttam magasságmérőt, de a hirdetésben nem találtam. Tudnál esetleg segíteni, hogy még milyenek vannak és mennyiért?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Holnap nekem is menni kell terheléses vércukorra. Én a cukrot megkaptam, ithon kotyvasztom össze magamnak az itókát. Csak azt nem tudom hogy érek oda 7-re a 21 hónapos gyerekemmel.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

7-re? Fúúúú....

Én simán 10-re mentem ... majdnem leszedték a fejem de azért megcsinálták a terhelésest :))) (ez persze laborfüggő... nálunk az SZTK-ban terheléses asszem max. 9-ig van mert 12 körül bezár a labor...) Másik lehetőség, hogy passzolod az éhgyomrit, megiszod a löttyöt és bemész kb. 1,5 óra múlva és ha letelt a 2 óra egyszerűen odanyomulsz, hogy lejárt a 2 óra és rácsodálkozol, hogy jééé, éhgyomri is kellett volna? (Vagy úgy veteted le mintha éhgyomri lenne és majd szólsz a dokidnak, hogy ez 75g szőlőcukor után volt...)
Vendég

Boci: én 1/2 7-re megyek a dokimhoz, ő ilyen este fogadós (munka mellett nekem is jobb, nem kell elkéredzkedni) :)

Israenikő: azon gondolkodtam, hogy olyat nem lehet csinálni ott, ahová Te mész (ha már úgyis otthon kell összekotyvasztani a cuccot), hogy egyik reggel megnézik az éhgyomrit cukrot, aztán másnap reggel összekeveri az ember, megissza, és úgy megy be, hogy a két órás vért le tudják venni? Végülis tök mindegy az 1 nap ide vagy oda, nem? Csak azért jutott eszembe, mert év elején még Fóton laktunk, és ott így csinálták a kismamáknak (éhgyomrinál megmondták, hogy másnap hogy idd meg otthon, és mikorra érj be)...

Kép

Kép
gabilany79

Gabilany79: nem hiszem hogy csinálnának, én még nem is hallottam ilyenről. Sajnálnám szegénykémet felébreszteni, ha még alszik, de nem hiszem hogy van más választásom :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Használt babacuccok: A szülésfelkészítőn felhívták a figyelmünket arra, hogy használt mellszívót mástól ne vegyünk. Az anyatej testnedv és mint tudjuk, testnedvvel elég sok betegség terjed (hogy csak egyet említsek az AIDS). Én személy szerint használt kiságy esetén is új matracot vennék hozzá, szerintem akármennyire nem megy tönkre egy gyerkőc alatt egy matrac, azért mégiscsak egy idegen kölyök csorgatta rá a nyálát, pisilte, bukta le, szerintem ebből is jobb az új. Légzésfigyelőből is inkább az újra szavazok. Ez azért egy eléggé érzékeny szerkezet, honnét tudod, hogy az előző tulajnál nem ment-e tönkre valamilyen funkciója?

Fertőtlenítés: A szülésfelkészítőn azt javasolták, hogy inkább főzzük ki a cuccokat (de azt sem kell minden nap, elég kb. 3 naponta), de ne használjunk fertőtlenítő szert. Az mégiscsak vegyszer, azt meg 100%-osan nem lehet lemosni.

Szülés utáni vérzés: Azt mondják császár után „méhűri toalettet” végeznek, ami azt jelenti, hogy szépen kitakarítják a méhet és emiatt lesz kevesebb a vérzés, mint sima szülésnél.

Kép
Kép
lbernuska

Israenikő: sajnálom, pedig sokkal humánusabb lenne :(

Kép

Kép
gabilany79

aki meg dolgozik. van, akinek allo munkaja van?
1 oraja helyettesitem a recpciosokat, es mar majd leszakad a derekam :cry:

KépKép
KépKép
mush589

Mush!

Ment az email.

Kép

Kép
bellanitta

aki meg dolgozik. van, akinek allo munkaja van?
1 oraja helyettesitem a recpciosokat, es mar majd leszakad a derekam :cry:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok

Jó sokat írtatok a hétvégén! :D

Nekem reggeltől fáj a fejem,most meg a derekam is elkezdett. :( Vettem be magnéziumot hátha jobb lesz tőle... :(

Lyndee
Nekem a vastól rögtön elkezd fájni a gyomrom,egy kicsit jobb ha kaja közben veszem be.De egyébként mostanában én is megint sokat szenvedek a gyomrommal.

edoci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?