Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Hú de guszta az a kalács! Annak feltennéd a receptjét a receptes forumra Bocika?

Zöldi, koszi a tejfölt. már csurgatom utána...

Enikő! Mennyiért szerezted be ezt a bölcsőt: És hol lehet ilyet venni?

Kati

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Köszi szépen! Haza jöttünk. Nem vagyok hozzászokva, a 1,5 órás ülés és a kajcsi betett, eléggé feszülgetett már a vége felé a pocim és haza fele is aztán itthon pihengetésre múlt csak el. Most meg besavazott a gyomrom, dehát ilyen ez. :D Azért jó volt, már rég voltunk ilyen helyen, jó volt picit kimozdulni!

Vkinek itt volt vmi fánkos receptje, háát megkívántam, holnap olyat csinálunk az biztos! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!

Nagyon örülök, hogy minden ok veled!

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

gabi itt van a kicsod olyan szinuben, mint amilyenben szeretned:
http://neobaby.hu/index.php?&lap=xarukmut&xxazon=270

KépKép
KépKép
mush589

Mush: Ha elfogadsz egy tippet: Ne most add el hanem később ha már kinőtte őket... Vagyis ha mind új így komolyan veszítenének az értékükből ha használnád őket akkor kb. 10 body talán elég lesz, de ha vannak köztük használtak is akkor azokat nehogy eladd...

Az újszülöttkaki nagyon folyós és bizony nálunk volt, hogy naponta 3* is át kellett öltöztetni Lillát az elején... Ha nem akarsz minden nap mosni akkor jó ha van 3 zsákkal :) (közben meg ecetes vízbe áztattam a kakis cuccokat...)
Vendég

aha, de mivel mind 56-os nem sok az egy kicsit? van 20 rovid ujju (10 uj es 10 hasznalt) es 12 hosszu ujju (10 uj es ketto hasznalt). meddig jo rajuk az 56-os?
aztan 62-esbol is van egy csomo.
csak gondoltam, hogy ujjonan konnyebben el lehet adni. vagy tok mindegy?

KépKép
KépKép
mush589

Köszi mindenkinek a hozzászólást, és mush, neked meg külön, hogy megtaláltad azt a színt (tök béna vagyok, ott van ugyanazon a honlapon) :)

Anita: igazad van, nálam is az volt az egyetlen kérdőjeles dolog, hogy lehetnének nagyobbak a kerekei, és a mi utcánk elég új, még csak nem is betonos... más szempontból viszont hibátlan (főleg ár-érték arányban nézve)...

Szóval köszi még egyszer, és jó éjt mindenkinek :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Kati!
Itt az interneten halásztam 26000 Ft kókuszmatraccal és 2 db gumislepedővel együtt. 4 hónapot volt használva, de újszerű állapotban van. Ringatni lehet az állványon is és onnan levéve a saját talpán is.

Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

mush: jó kérdés... Újonnan persze, hogy többet ér... én pl. kaptam 2-3 bodyt ajándékba (új micimackós) és egyszerűen nem volt szívem befogni őket... de még nem tudom mi lesz a sorsuk... (mondjuk nekem millió plusz 1 használtam is van így ez nem gond... szerintem egyszerűen továbbajándékozom majd ezeket:)))))

A használtakat viszont ne add el:)

Az 56-os a baba születési méretétől függ... Lilla ugye 47 centi volt, rá nem is tudom milyen sokáig rá tudtam adni az 56-osokat (az nem zavart ha nagyobbak voltak... rugdalózónál zavaróbb...) Plusz ugye nem is a centi vagy aráírt hónap számít leginkább hanem a kiló... (nekem nem is tudom hány olyan 3-6 hónapos ruhám van amit az egyébként soványka és kb. 80 centis Lilla MOST hord másfél évesen... mert 10 kiló van beléjük írva...)
Vendég

Csakegy: Tudnál nekem abban segíteni, hogy a kakis cuccot miért ecetes vízben jó áztatni! Köszi!!!
Daninál, ha fehér ruháról volt szó, este Domestos, ha színes, akkor Vanish!
Mindig tanul az ember valamit!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sarmon!

Igen, császár volt az első. A dokim szerint lehet természetes úton is, persze a végén jobban odafigyelnek (több vizsgálat) és nem lehet várni a végtelenségig és indítani sem szokták. De én bízom benne, hogy Milán majd igyekezni fog a megfelelő időben kifele.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mi is ruhamérettel el vagyunk "tolódva". Dani most 13 hós és 9-12 hós ruhákat is tud hordani. Sőt még 9 hós bodykat hord. Ez teljesen márka függő. Utóbbi időben én már centivel járok vásárolni, ha nincs velünk Dani mert úgy legalább eltalálom, hogy melyik jó neki.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: Izé... a kakis textilpelenkákat szokták abban áztatni, gondolom, hogy fertőtlenítsék őket mosásig...

A kakifolt egyébként nagyon gáz, nekem végül a DM-es folttisztító szappannal jött csak ki és az sem mindig :( Ezért sem szeretek babaruhát kölcsönkérni... (később meg ott vannak a kivehetetlen kajafoltok stb.)

Nekem ezért nincs szívem sok pénzt kiadni babaruára. Lilla cuccainak legalább a fele már csak max. itthoni használatra jó vagy szimplán kuka... (Lillával a Baby lead weaning irányzatot követtük már 6 hónapos korától aminek azért ruhafronton igen komoly ára volt hiába is volt rajta teljes vegyvédelmi felszerelés:)))))) (Plusz a bőre miatt sokszor kellett propoliszozni ami szó szerint kivehetetlen foltokat jelentett a ruhái felén...)

Íme egy tipikus kép ... ahol Lillán már csak az én egyik ócska pólóm van, a vegyvédelmi felszerelés már lekerült:))))

Kép
Vendég

Aha értem!
Igen a kaki és később a kajafolt az valami brutális! Feladja a leckét! Én mondjuk nem engedem így Danit maszatolni. Ez az én hibám, egyszerűen nem tudom elviselni. De azért nyáron engedékeny voltam egyszer kétszer. Nekünk is sikerültek ilyen képek.
Persze így is vannak imitt-amott foltok, de aznap este "nekiesek" (jó esetben) és ha szerencsém van ki is jön.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Amúgy azért kérdeztem ez az ecetes dolgot, mert a párom nézte múltkor az moshatós pelenka kontra eldobható pelus riportot és abba mondta a nő, aki moshatóst használ, hogy ecetes vízbe áztatja, vagy mossa már nem tudom. Mivel én nem láttam, nem tudtam miért jó az!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Amúgy! Aranyos a picilányod Csaki!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Eddig ez a legmaszatolósabb kép nálunk! Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: én is csak tippelek... Én egyébként öblítő helyett is ecetet használok a saját ruháinknál is, nincs vele semmi gond...

Én ezt a kajálást nem éltem meg maszatolásként, kifejezetten élveztük ahogy Lilla napról napra ügyesedik, ahogy 6 hónapos korától teljesen egyedül (!!!!) falatozgat stb. Most másfél évesen (ezért vagy ennek ellenére? fogalmam sincs... nem tudom más gyerekek hol tartanak) ott tartunk, hogy már a levest is olyan ügyesen kanalazza, hogy alig cseppen ki valami a kanálból és csak az ilyen lekváros kajáknál lesz koszos az arca és/vagy a keze... de ő már ragaszkodik ahhoz, hogy villával egyen (sima felnőtt villát is odadunk neki pl. ha étterembe megyünk, abszolut profin eszik már vele). Nekünk ez marha jó volt, a családi kajálások mindig úgy néztek ki, hogy TÉNYLEG együtt eszik a család, mi a saját kajánkat, Lilla is a sajátját... nem volt olyan, hogy én először megetetem Lillát aztán ehetem a sajátom... (Na jó, azért persze van ilyen ha nem olyanok a körülmények, hogy egyedül ehetne vagy ha olyan a kaja, hogy semmiképp sem szeretném, hogy hazavágja vele a ruháját... plusz a szüleim kifejezetten imádják etetni úgyhogy olyankor kisbabát játszik:)

Mondjuk ez egy külön irányzat, a legtöbben nem mernek belevágni mert az eleje kicsit ijesztő (ld. akkor tanulja meg a baba, hogy ne nyeljen félre stb.) és hát komoly lélekjelenlét kell néha hozzá... na meg el kell viselni, hogy egy-egy kajálás után bizony néha komoly nagytakarítás kell az etetőszék környékén plusz a gyerkőc is vadul néz ki :)

Kép
Vendég

Na ez már egy nyári kép:)

(Bocsi, hogy nem a kistesóról de róla egyszerűen nem sikerült képet csinálni mert elbújt így nincs... csorog is a nyálam amikor látom a jobbnál jobb 4D-s babafotókat...)

Kép

(Nagyon aranyos ez a fagyis kép :) )
Vendég

[quote="csakegy"]Lillával a Baby lead weaning irányzatot követtük már 6 hónapos korától

csaki. ez mi???

KépKép
KépKép
mush589

Mint írtam kicsit hibaként is élem meg ezt, hogy nem vagyok engedékenyebb. Lehet, hogy ezért is szenvedés a kajálás nálunk. Na de ez egy másik téma!
Ez a dinnyés is tuti. Most meg is kívántam!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

nagyon edik a falatozo gyerekek.
csaki nekem ehhez nem lenne idegzetem szerintem:)

esetleg ha ilyet adnek ra:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.09.20 22:13-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Mush: az a lényeg, hogy a gyerek döntheti el, hogy miből (mit) és mennyit akar enni... Lerakom elé a kaját ő meg szépen falatozgat belőle. Nem pépesítek, kem kotyvasztom össze az ételt, nem keverem az ízeket, minden marad olyan amilyennek lennie kell, nem etetem a gyereket így tényleg csak annyit eszik amennyihez éppen kedve van.

Az elején iszonyú puhára kell főzni mindent, hogy fogak nélkül is rágható legyen (ld. teljesen puhára főtt de egész!!! répa, stb. egyedül az almát reszelem mert az szilánkosan törik és a torkán akadhat), úgy kell elérakni megmarkolható darabokban. Persze adtam én is neki fruttapurás rizspépet az elején stb. de azt is kézzel falatozgatta... (na ettől gondolom sokaknak égnek áll a haja:)

Az egésznek az a lényege, hogy a babák eldönthessék mikor mihez van kedvük, külön-külön ismerik meg az ételek ízét, színét (ld. a turmixolt kajáknak pasztellszíne van...) így teljesen jóízűen esznek és elvileg emiatt nem lesznek válogatósak, nem lesz gond az evés (legalábis kevesebb gyereknél jelent majd később gondot)

Nálunk ez tényleg így lett, Lilla mindent megeszik - vagy legalábbis kipróbál aztán ha nem tetszik neki akkor otthagyja... kb. mint mi, felnőttek... de semmitől sem zárkózik el, imádja a brokkolit, zöldségeket, a csirkét, a gyümölcsért meg ölni tudna, töménytelen mennyiséget megeszik egy nap...
Vendég

ertem. van errol vmi szakirodalom? maga az otlet nagyon jol hangzik es szivesen elmelyednek benne.:)

KépKép
KépKép
mush589

Mush: az ismerőseim 99%-nak nem lenne ehhez idegzete :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ezért is szeretek ilyen képeket feltenni :)))) Az érzékenyebb idegzetűek otthon úgyse látnak ilyet :)))))))))))))))))))))))
Vendég

Rá kell keresni a neten.. az USA-ban nagy divat mostanság, itthon is vannak követői (csak sokan nem is tudják, hogy ez alapján etetik a gyereket, egyszerűen ösztönösen így csinálják... na erre modnom én azt, hogy minden tiszteletem az övék...). Én anno az indexen csináltam egy topikot de az részben az én időhiányom miatt behalt, aztán volt egy lány itt a babaneten a hordozós topikban aki nemrég indított egy saját honlapot és ott is ír erről... (csak én már nem követem)...

Érdemesebb a google-ban rákeresni... (tippek miatt)

Csak arra kell figyelni, hogy az amcsik hajlamosak minden szemetet megetetni a babákkal úgyhogy az elsőkajás tippek óvatosan kezelendők. Majd ha ez a topik is a hozzátáplálásnál tart akkor nyomom a BLW-s receptjeimet:)))) (amit persze turmixolni is lehet:))))))
Vendég

Csaki: Ebben igazad van. Nem sokan vállalnak be ilyet! Az elmélete tényleg nagyon jó és teljes mértékben igaza van, csak többen (ideértem magam is) nem jutnak az elméletnél tovább. Pedig tényleg szupi! Erőt kéne venni magamon.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

amugy a hasznaltak egy reszet ebayen lottem, masik reszet meg orokbe kaptuk. en se szeretek kolcsonkapni rucikat!:)

KépKép
KépKép
mush589

Leragadnak a szemeim! Álomra hajtom fejem!
Jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: kár eröltetni... tényleg. Összeszorított foggal nem megy ... napi sok kajálás, sok-sok takarítás, felmosás stb... Na ezt tényleg csak az vállalja be aki biztos benne, hogy ezt akarja csinálni.

Én biztos voltam benne (mint ahogy abban is, hogy inkább cipelem a gyereket de nem babakocsizok) így nem éreztem nyűgnek, inkább kifejezetten élveztem nézni ahogy Lilla eszik... (leginkább egy botsáskához hasonlítanám:)))) Az elején ugye még nem jó a mozgáskoordináció így külön művészet ha eltalálja a száját, utána ahogy fejlődik a finommotorika úgy sikerül neki egyre jobban a kis borsószemek felszedése stb... Szóval én úgy néztem ezt az egészet mint egy folyamatot, mint egy fejlesztő játékot ahol a játék célja kifejezetten a finommotorika fejlesztése... Most meg büszkén nézem ahogy kanállal/villával eszik, nemsokára jön a kés-villa stb.

Remélem a kistesónál is működni fog ez a dolog... (nem működik az összes babánál, van aki kifejezetten igényli, hogy etessék... mert ugye nem egyformák:) de a végén az összes baba ugyanolyan szépen eszik majd és ugyanolyan ügyes lesz :)
Vendég

Sziasztok!

Csakegy! Minden elismerésem a tied, hogy neked ehhez van idegzeted. Nekünk nincsenek ilyen fotóink, mert soha nem bírtam elviselni, hogy így nézzen ki minden. Ma is ha olyat adok neki, amit nem tud egyedül szépen megenni, akkor inkább megetetem, vagy segítek neki enni, de nem tudom elviseln, ha mocskól és a kaját összetúrkálja.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush elég sok rugi,body kell az első időben,lebukja a baba,vagy van hogy kifolyik a pelus tartalma.Ha nem akarsz folyton mosni,ne bánnd hogy annyi ruha van!!!
nekem meg reggel villant az agyamba hogy mit nem vettünk még:zenélő forgót a kiságyra!!! 8)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Csak1: ez az irányzat így első hallásra nekem is tetszik (élesben meg majd kiderül :)), kutakodok a neten ezzel kapcsolatban.

lelki szemeim előtt már látom, ahogy anyósomat meg anyámat leveri tőle a víz :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Enikő csatlakozom a hozzászólásodhoz, én is pont ezt mondtam a páromnak, hogy akárhogy is van ez vagy akármennyire is jó, én nem bírnám ha a gyerek így enne. Inkább meg fogom szépen etetni. Párom meg tisztaságmániás, hát ő meg fejen állna ha Noli itt elkezdene így alkotni. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vasárnapi szép jó reggelt!

Ha valaki ettől a csajtól szeretne valamit, nemsokára átmegyünk hozzá vásárolni - fa dekorokat - szóljon, szívesen elhozom!

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=7005188

Kép
zölddisznó

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
zölddisznó

Kép Kép

Kép
zölddisznó

Olyan boldog vagyok ma lányok!

Ma megint jobb napomat élem, ezekért mindig hálás vagyok és ráadásul ma betöltöttem a 26. hetemet és kezdem a 27. hetet. :D Amikor 19 hetesen megijesztett az orvos nem is gondoltam volna ezt, minden nap ezért imádkoztam, hogy jussak el idáig. És itt vagyok. Nolinak minden nappal több esélye van a kinti életre és minden nappal erősebb lesz. Érzem a rúgásain is. :D Tudom, érzem, hogy most már nem lehet semmi baj. Még akkor sem ha minden áron kijönne. Akárhogy lesz én tudom, hogy Noli élni akar és nem engedi a buta méhemnek, hogy kipaszírozza magából, amíg ő nem áll készen! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Drága kislányom Jázmin ma este 7 órakor született,csak épp 3 évvel ezelőtt!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zenélő forgót a kiságyra még nekünk is be kell szerezni. Ugyebár még egyet, mert Dani is még mindig szereti az övét. Elemeset szeretnék. Egyszer a tekerőssel megjártam, hogy túlhúztam és mehetett a kukába.
Szóval böngészgetek a neten, addig még csak találok valamit. De ha nem még mindig van egy tekerős. Az első hetekben még az is megteszi.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

BOLDOG SZÜLINAPOT JÁZMINNAK! :D :D :D :D :D :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sarmon:
Nagyon sok boldogságot, hosszú életet kívánok Jázminnak a születésnapja alkalmából!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Este megint búcsút intettem a vacsorámnak. Aztán drága fiam is gyakran kelt az éjszaka, de viszont egy extra késői ébredéssel ajándékozott meg. 10-kor keltünk.
Jó reggelt mindenkinek! Ez előbb kimaradt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ma reggeli közben apával átbeszélgettük Jázmin születését,hihetetlen de ő több részletre emlékszik mint én.Nagyobb volt neki a lélekjelenléte.Én a fájások alatti eseményekre nem is emlékszem,olyankor mintha elájulna az ember,nem lát nem hall,csak arra koncentrál,mikor enyhül az a hülye fájdalom...aztán a kisasszony császáros lett...utána jött még csak a feketeleves.Na mindegy elmúlt,a lényeg hogy élünk és virulunk mindketten,sőt mindhárman Írisszel együtt.Most kinnt macskáznak,fő a húsleves.Én meg itt bennt elkezdtem gondolkodni rajta hogy nem sokára megint szülök.Kicsit félek...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Jóóó reggelt :) Vagymi :)
Vendég

Sarmi: Jázminnak BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Vendég

Én is nagyon boldog szülinapot kívánok a "nagylánynak"!

Kép
zölddisznó

Bocika: Ne szórakozz velem, muszáj az embert rászedni mindig egy kis sütésre. Az ízlelőbimbóim már burjánzanak. Aki nem kívánja meg a kalácsodat, az nem is látta. Ügyi vagy!

Aida: Csak így tovább, örülök, hogy minden ok.

Gabi: a babakocsi nekem is tetszik, de a kerekeit nem találom túl nagynak, azt neked kell tudni, hogy tudod-e használni a környéketeken. Az ára tök jó. Ja, a tolókarja úgy látom nem állítható másik irányba, ez nekem is ilyen sajnos, de már sokszor megbántam, hogy azt hittem ez nem gond (pedig ismerőseim figyelmeztettek). Murphy szerint a szél mindig szemből fúj, és ha nem tudod állítani a tolókart, mindig a gyerek szemébe fog fújni. Ezt gondold át.

Csakegy: Vannak idegeid, én megőrülnék, ha így nézne ki a gyerek evés után, de ha neked bevált, akkor mivel a tapasztalat mondja - megérte. Az én fiam 21 hós, nem eszik egyedül, csak segítséggel, nekem nem okoz gondot, de nyilván jobb lenne, ha már önálló lenne.

Sarmon: Boldog szülinapot kislányodnak. Azon gondolkodom, hogy valamit elszámoltatok a harmadik babátoknál, az előző kettő szeptemberi, akkor? Majd a negyedik is decemberi lesz, és akkor 2:2.

Zölddi: szupik a fa dolgok, én még nem tudok a gyerekszobára koncentrálni, novemberben fogom átrendezni. Nem lesz egyszerű, egyelőre nem akarom a két kicsit egy szobában éjszakáztatni, de a törzshelyük a gyerekszoba lesz, én akarok a picivel ottaludni. Szóval nehéz, két rácsos és egy felnőtt ágy nem fér el, ... Bonyolult, de addig kiforrja magát.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Niki: okt. 7-én megyek a dokimhoz a privát rendelésére, akkor beszélem meg vele, hogy mikor kell a Honvédba mennem. De ha gondolod és meg tudod oldani, írtad, hogy valakid Érden lakik vagy dolgozik, egyeztessünk és itt bármikor oda tudom adni. Egy dolog hiányzik a készletből, a cumisüveg, ami megvan ugyan, de használtuk, ezért azt gondolom, hogy azt vegyél majd hozzá újat. Vagy ha kell odaadom. EGyébként nekem folyt a nyakánál néha kicsit, abból próbáltam teáztatni Dávidot. Tudom most sokan megszólnak, hogy az Avent dolgokkal nincs ilyen gond, a barátnőm cumisüvegjei is jól működtek, nekem ez a márka nem jött be.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

még fél óra és indulok herdálni! Ha valakinek még tetszik cucc, jelezze! )Akár priviben is, mint eddig)

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?