Jó reggelt/napot minden kis éjszakai bagolykának!!!
Húha, megint milyen sok hozzászólás van!
Tünci, írtad hogy betöltötték az állásodat, és félsz a novemberi visszameneteltől, hogy esetleg kirúgnak. Szerintem ha a főnökben van némi emberség, akkor nem teheti ezt meg. Hiszen nem kamuból voltál táppénzen, egyáltalán nem tehetsz arról, hogy vissza kell menned. Az én főnököm is egy pléhpofa, zord, kemény ember, nincs is gyermeke, de amint megmondtam neki, mik történtek velem és szeretnék visszamenni, azonnal azt válaszolta, hogy nyugodjak meg, a régi helyem vár engem. Azt is mondta, hogy bőven elég büntetés nekem a sorstól, hogy elvette a babámat, ő nem fog ezzel rátenni egy lapáttal, hogy elveszítsem még az állásomat is. Sajnos az én helyemet is betöltötték addigra, és ki kellett rúgniuk a hölgyet. Sajnáltam azért, biztos neki is kellett az állás, van családja, de beszéltem vele mikor elment, nem haragudott rám, tudta, hogy nem jókedvemben vagyok ott újra.
Ja, és 7 éve dolgozom itt, azalatt nem dicsért soha szembe engem a főnököm, nem az a fajta.....de mikor visszamentem, behívott, és biztatott, hogy vessem csak bele magam a munkába, úgyis mindig olyan jó kedvvel, maximalista stílussal, ügyesen csináltam.....hát köpni-nyelni nem tudtam, jólesett......
Biztos kevesebb idő lesz a netezésre, ha visszamész dolgozni, én is sokszor csak futólag tudom visszaolvasni, amiket írtok, de próbálom rászánni azt a kevés időt is, mert tapasztalatokat és erőt gyűjtök ezzel.
Melcsike, megdöbbenve olvastam, hogy 5 vetélésed volt egy polip miatt. Azt a polipot ultrahangon nem vették észre, amikor nézték a babákat? Nem semmi orvosok vannak, de látom, ezt a témát + a magyar egészségügyet is körüljártátok tegnap este, tényleg katasztrofális és embertelen körülmények vannak, hiába van mondjuk egy modern kórház, ha az orvosok bunkók, nemtörődöm típusúak. Én mindig azt mondtam, aki orvosnak megy, magában elgondolkodik előtte, milyen pályát választott? Ha én a munkahelyemen félredobok egy nap mondjuk 8-10 műszert, mert selejtes gyártmány, elhajítok a szemétbe 20-30 alkatrészt, mert hibás, attól nekem még nincs lelkifurdalásom. De a betegekkel nem szabadna úgy bánni, hogy na, ez itt egészséges babát szül, figyelünk rá, ja ott meg kínlódik két-három vetélő kismama, otthagyjuk őket egyedül, úgysincs "tétje" az egésznek.
Boboka, nagyon szép, bájos kisfiú Lackó. Veled lesz mindig a kis lelke, hidd el. Írtad, hogy úgy érzed, figyelnek fentről a mi kis "szellemeink"ránk. Így igaz. Fiam elvesztése óta vannak csodák az életemben, most nem lottó ötösre gondolok, hanem apró rezdülések, amikor tudom, hogy Ő van itt, Ő jelentkezett. Rossz napjaimon mindig történik valami mini-öröm, amit neki tulajdonítok.
Viták simulnak el, fájdalmak múlnak el, ólmos fáradtságon, fásultságon tudok felülkerekedni Őáltala. Meg a lényeg, hogy mivel átéltem a legszörnyűbbet, amit egy anya átélhet, gyermeke elvesztését, a kisebb gondok, amiknek régebben nagy feneket kerítettem, elhalványulnak. Régen azon is kiakadtam, ha a munkahelyen sokat csörgött a telefon, vagy ha lefröcskölt sárral egy autó munkába menet, vagy sokan állnak a pénztárnál és én rohannék stb....most már ezek semmiségek, megállt az idő, ahol Ő van, ott már nyugalom van, és ez rám is átragad.
Most mennem kell, mert sajnos most is a munkahelyen vagyok, de csak 2-ig, szerencsére. Kellemes hétvégét mindenkinek! Ha így folytatja az időjárás, lassan mehetünk síelni.....(pedig nem is tudok....
)