Sziasztok!
Egy tegnapi kép az unokahugomról, Dorkáról kb. 1 órával a szülés után.
Olyan nagyüzem van a Megyei Kórházban, hogy még mindig az őrzőben van, mert nincs hely az osztályon.
Védőnő: fölöttünk lakik 2 emelettel, kb. 55-56 éves, dől belőle a szöveg és nem mond semmit. Amit mond, az végtelenül kellems. Elmesélte pl., hogy volt olyan kismamája, akinek gyönyörűen be volt rendezve a babaszoba, időre megszült, majd váratlanul meghalt a baba. Mondta ezt azok után, hogy elmeséltem, mi hol lesz a gyerekszobában. Normális? Nagyon nem szimpi, de hát védőnőt nem lehet választani, megpróbálom kibírni. Elég szelektív hallással rendelkezem, hát alkalmazom rajta is.
Sarmon: a korom, a magas vérnyomásom, a cukordiétám miatt valószínűleg most is császárral fogok szülni. Amikor Zalánnal mentem szülni, elfolyt a magzatvizem a 40. hét 1. napján, de a szülőszobán azt mondta az orvosom, hogy tekintettel az előzményeimre - tudod, amikor súlyos toxémia miatt elvesztettem a babát a 26. héten -, ő császármetszést javasol. Én rábíztam magam, azt akartam, hogy biztonságosan szülessen meg a fiam. Akkor azt mondta doktor úr, nem látja akadályát annak, hogy a másodikat rendesen szüljem, de mivel azóta volt egy vetélésem és betöltöttem a 36. évet, gyanítom császár lesz. Ráadásul Zalán II láblógatós fajta (faros), nem nagyon akar megfordulni.
Tegnap délután voltam a belgyógyásznál - kéthetente kell hozzá mennem kontrollra -, tökéletes a cukrom és a vérnyomásom is. 76,5 kg-nak mértek, ezek szerint nem híztam 2 kg-ot, csak 1,5-et, ennek örülök.
Ma délelőtt voltam a munkahelyemen, hoztam haza egy kis melót, amiben tudok, próbálok nekik segíteni itthonról (kis készletelemzés, forgalmi statisztika stb.).
Nagyon finomat ebédeltem, ajánlom a diétásoknak: tegnap este sütöttem grillen csirkemellet. Készítettem nagy adag salátát (többféle saláta, uborka, paradicsom, újhagyma, színes bors, kicsi majonéz, natúr joghurt, olívaolaj, kis só. A tetejére szépen felpakoltam a csirkét, majd ráöntöttem azt a kis fűszeres olajat is, ami a sütésből maradt. Két szelet Hamlettel, 1,5 dl light gyümölcslével fenséges volt.
Délután megyek be a hugomhoz, utána az iskolába Zalánért. Este kelt almás palacsintát fogok sütni teljes kiörlésű liszttel, édesítőszerrel, jó sok almával. Egy jó leves mellé nyugodtan belefér 2 db is a diétába!
Üdvözletem mindenkinek:
Laura