Új privát üzeneted érkezett!

Jajj de hányós ingereim vannak!

Kép
zölddisznó

Szép jó reggelt mindenkinek!

A pocisoknak szép a pocijuk! :D Szerencsére mindenki szépen növöget!

Mush!
Gyönyörű virágot kaptál! :D

Szeles!
Graula a húgod kislányához!

Gabi!
Igazán jó lett a kép! Kezdek kedvet kapni hogy felhozzam a pincéből a motyóimat és én is elkezdek újból gyártani.

Zöldi!
Pihizz inkább, hagyd a takaritást megvár!

Tegnap elmenekültem itthonról apukémhoz, mert még nem volt fütés és iszonyatosan hideg volt. Szerencsére estére bekapcsolták. Panel hátránya. Brrr. :cry:
Ma nekem is jön a körzeti védőnéni.
Vendég

sziasztok!
en most logok. nem mentem dolgozni. szarul aludtam, betelefonaltam, hogy nem vagyok jol, nem megyek be vagy csak kesobb megyek. meg nem donottem el, hogy melyik verzio lesz. sajna itt nem kap az ember fizut arra a napra, amikor beteg (elso 3 nap, utana meg kell orvosi igazolas).
gondoltam visszafekszem, de nem jott szememre alom, szoval vasaltam ( az agynemut azert meghagytam a bejarononek), elmosogattam, rendet raktam(osszeszedtem tony szanaszejjel hagyott ruhait), teregettem , zoknit parositottam. meg porszivozni kene, de lehet azt is meghagyom masnak.
reggelire befaltam egy fel sargadinnyet meg 2 barackot. orult neki a babuci.

zoldi. jobbulast!!! azert ennyire ne vidd tulzasba a takaritast! bar neha ram is ilyen hatassal van :wink:

gabilany. nekem kuldheted a leirast. szivesen probalkoznek amjd novemberben.

vettem egy kismamis haloinget ebayen 300ftert. szulni jo lesz. :lol:

szeles. gratula a hugod babajahoz! voltal mar latogatni?

miert megy ki a vedono? itt nem jon ki. mindig nekem kell menni. legkozelebb jovo het szerdan. vesznek majd vert, ha jol tudom.

KépKép
KépKép
mush589

Orsi! 2 hete szalad a lakás! Már nem úszom meg :)

Mush! Boooloooond!
Itt környezettanulmányoznak a buzgóbb támadónénik. Enyim nem ilyen ;)

...teregetééés!

Kép
zölddisznó

Na látom mindenki takarítási lázban ég!

Zöldi: jobbulást. Azért ha meggondolod magad, szólok a kutyusoknak! :lol:

Mush: azért próbálj meg aludni egy kicsit
Vendég

Hát csajok, nektek gondjaitok vannak az alvással? Én ha tehetném egész nap aludnék....Reggel is alig tudtam felvakarni magam az ágybó , h valahogy 10re beérjek a melóba. És most is érzem, hogy mindjárt ledőlök a székről :roll:

Kép
galzsuzsa

Nekem havonta egyszer jön a védőnéni!
Elbeszélgetünk megméri a vérnyomásomat, hozza a kis kézi szivhang hallgatóját, meghallgatja a szivhangot.
Ha jönni akar hadd jöjjön, aranyos, kedves, semmi bajom vele csak sose tudja megmondani mikorra ér ide.

De ha vmi gondom van úgyis a barátnőm mamáját hivom vhogy az jobban esik.
Vendég

orsi! Délután feladom a csomagodat!

Kép
zölddisznó

Bocs O!

Kép
zölddisznó

mush:
Hozzám sem jön ki a védőnő, mindig én megyek hozzá.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Valami lehet a levegőben, mert ma én is nekiálltam takarítani a mosás nemsokára kész, és ha sikerül felmosnom még vasalok is. Egy hete húzom, ma már én sem úszhatom meg.

Nálam a védőnő 2 hónapja biztos nem volt, pedig neki is havonta kell jönnie, de ő tudja.

Alvásprobélma nálam is van, alig tudok elaludni, aztán meg alig bírok felkelni. Tegnap délután szunyókáltam egy kicsit, ennek az lett a követkeménye, hogy egész délután fájt a fejem, semmit nem mertem bevenni, majdnem meglátogatott vuk... iszonyú volt.

Kép
dcili81

Jaj Cili sajnálom a tegnapot. :( De ahogy olvasom akkor ma már jobban vagy és ez a lényeg!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Cili! Védőnéninek nem KELL menni! Egyszer mehet, de csak akkor KELL, ha "láthatóan" gázos a családi háttér.

...jönnek a rosszullétek. Ne ijedjetek meg, normális. Fejfájásra nyugodtan bevehetsz ám valamit! Nem kell szenvedni, az rosszabb!

Kép
zölddisznó

Cili! Te merre laksz?

Kép
zölddisznó

Tényleg Cili, nekem is azt mondta a védőnő, ha fáj a fejem és nagyon nem múlik, akkor ne szenvedjek inkább kapjak be egy algopyrint, mert a szenvedés is rossz a babának. Megérzi ha Te nem vagy jól!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Éljen-éljen!
Ma jön hozzám egy régi gyerekkori barátnőm, akit kb. 1-1,5 éve nem láttam. És ráadásul mára megint mintha elvágták volna elmúlt minden fájdalmam. Miért is nem lehet minden nap ilyen szép és egyszerű?? :roll:

Ráadásul most nézem az Elvitt a víz című animációs filmet és olyan édi!!

Meg olyan finomat főzök ebédre, bepácoltam a husit, tök jó lesz!!

Na jó lelövöm magam. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi: nekem azt állította a védőnő, hogy jönnie KELL... pedig gázosnak aztán nem mondanám magunkat... (a vicces az, hogy most is jönnie KELL majd pedig már másfél éve jár hozzánk Lilla miatt). Állítólag megüthetik a bokájukat ha nem jönnek.

Viszont terhesen le lehet modnani a védőnőről plusz (kicsit macerás) de akár kisbabával is... Vannak olyan védőnők akiknél érdemes... (Nekünk mocskosul nagy mázlink van, a miénk marha rendes, soha nem ad kéretlen tanácsokat, semmibe nem köt bele de ha kérdez az ember akkor mindenre van ideje. Lilla jóban is van vele.)

Idő: Borzalom. Egész délelőtt szédelegtem... az a mázlim, hogy szemmel láthatóan Lilla is úgyhogy leraktam aludni és nekem is jutott fél óra életmentő alvás... Nem tudom mi lesz ilyenkor ha már ketten lesznek... Kemény menet lesz:)
Vendég

Csaki! Jól átvert a támadónéni! :) Ők szolgáltatók, és ha nem akarod igénybe venni a szolgálataikat, akkor terhesgondoztatni nem is KELL. EZ BIZTOS!!!

Tényleg nyomi az idő, de jobb, mint a 35°.

Aludjatok!

Kép
zölddisznó

Köszi Zöldi!

Nem tudom, hogy kell -e vagy nem a védőnéninek kijárnia.
De azt tudom, hogy itt a városban majdenm minden védőnéni havonta egyszer kijár mindenkihez akár gázos akár nem.
A barátnőm mamája is minden nap kutyagol és megy és az én körzeti védőnénim is. De mondjuk ő is azt szokta mondani, hogy közelező. illetve tudom, hogy ő személy szerint is jobban szereti hogy ne kelljen a mamáknak a zsufolt váróban ülniük. Neki elég nagy a körzete.
Vendég

Mondom én, hogy terhesen le lehet mondani :) Csak kisgyerekkel necces mert asszem ANTSZ vagy milyen procedura...

(én is balhézhattam volna de tényleg rendes a nő, az egész terhesség alatt egy razzia belefér:) (Utána úgyis hetente jár ha jól emlékszem az első 6 hétben... utána meg talán havonta bár mi akkor már inkább vittük Lillát mert itthon nem volt mérleg és jó volt 1-2 havonta megméretni)
Vendég

Jaja! Újszülöttekhez ki kell járni, csak terhesekhez nem.

Kép
zölddisznó

Sziasztok voltam ma védőnőnél,2,5 kiló hízás,szivhang jó,vérnyomim 91/51,pulzus 87.Kaptam beutalót megint vércsoport ellenanyagvizsgálatra,meg terheléses cukorra,teljes vizelet vizsgálatra.+ nődokihoz kell mennem,ezeket jövő héten szándékozom elrendezni,akkora már kislányom is oviban lesz.

Mush azért adom el Jázi ruháit mert egyrészt mire belenő Írisz addig nem nagyon tudom hol tárolni őket,másik meg az hogy amit kkapok belőle pénzt azt rá tudom forditani Jázi új ruházatára,ami most nagyon elkél,új kabát cipő,harisnya stb.

Niki okés a gatya de az első kettő az ugyanaz a nadrág csak egyik előlről a másik kép hátulról van.Tehát az a himzett szöveg az a gyerek seggén van... :lol: de a másik farmer is ugyanekkora ami lejebb van,mindkettő 2-2,5 éves kislányra jó,centiben:49 centik,meg van kettő oldallal előrébb is pár nadrág,ha kell vmelyik szólj.ha okés írj postacimet és küldöm!

jujj Márti ne is mondd az én kislányom hétfőn kezdi az ovit,nagyon szeretném ha nem sirva kellene otthagyni... :cry:

Nekem külön nem jön ki a védőnénim körbeszaglászni,mert az előző kettőnél is volt,meg néha mikor erre van dolga csak úgy is beugrik.Mi szerencsére elég jó kapcsolatban vagyunk amúgy is.De egyébként munkaköri kötelessége kimenni megnézni hova kerül a baba,ezt úgy hivják környezet tanulmány...még a kiskönyvben is van erről néhány szám,a ház komfortosságáról,a szülők modernizációjáról,életkörülményeiről...stb.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Nem kell! Elég, ha kikérdezi! :)

Kép
zölddisznó

Sarmi! Mózes kicsi ruhái nincsenek már meg? Az lehet, hogy érdekelné barátnőmet!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Egy tegnapi kép az unokahugomról, Dorkáról kb. 1 órával a szülés után.
Kép
Olyan nagyüzem van a Megyei Kórházban, hogy még mindig az őrzőben van, mert nincs hely az osztályon.
Védőnő: fölöttünk lakik 2 emelettel, kb. 55-56 éves, dől belőle a szöveg és nem mond semmit. Amit mond, az végtelenül kellems. Elmesélte pl., hogy volt olyan kismamája, akinek gyönyörűen be volt rendezve a babaszoba, időre megszült, majd váratlanul meghalt a baba. Mondta ezt azok után, hogy elmeséltem, mi hol lesz a gyerekszobában. Normális? Nagyon nem szimpi, de hát védőnőt nem lehet választani, megpróbálom kibírni. Elég szelektív hallással rendelkezem, hát alkalmazom rajta is.
Sarmon: a korom, a magas vérnyomásom, a cukordiétám miatt valószínűleg most is császárral fogok szülni. Amikor Zalánnal mentem szülni, elfolyt a magzatvizem a 40. hét 1. napján, de a szülőszobán azt mondta az orvosom, hogy tekintettel az előzményeimre - tudod, amikor súlyos toxémia miatt elvesztettem a babát a 26. héten -, ő császármetszést javasol. Én rábíztam magam, azt akartam, hogy biztonságosan szülessen meg a fiam. Akkor azt mondta doktor úr, nem látja akadályát annak, hogy a másodikat rendesen szüljem, de mivel azóta volt egy vetélésem és betöltöttem a 36. évet, gyanítom császár lesz. Ráadásul Zalán II láblógatós fajta (faros), nem nagyon akar megfordulni.
Tegnap délután voltam a belgyógyásznál - kéthetente kell hozzá mennem kontrollra -, tökéletes a cukrom és a vérnyomásom is. 76,5 kg-nak mértek, ezek szerint nem híztam 2 kg-ot, csak 1,5-et, ennek örülök.
Ma délelőtt voltam a munkahelyemen, hoztam haza egy kis melót, amiben tudok, próbálok nekik segíteni itthonról (kis készletelemzés, forgalmi statisztika stb.).
Nagyon finomat ebédeltem, ajánlom a diétásoknak: tegnap este sütöttem grillen csirkemellet. Készítettem nagy adag salátát (többféle saláta, uborka, paradicsom, újhagyma, színes bors, kicsi majonéz, natúr joghurt, olívaolaj, kis só. A tetejére szépen felpakoltam a csirkét, majd ráöntöttem azt a kis fűszeres olajat is, ami a sütésből maradt. Két szelet Hamlettel, 1,5 dl light gyümölcslével fenséges volt.
Délután megyek be a hugomhoz, utána az iskolába Zalánért. Este kelt almás palacsintát fogok sütni teljes kiörlésű liszttel, édesítőszerrel, jó sok almával. Egy jó leves mellé nyugodtan belefér 2 db is a diétába!
Üdvözletem mindenkinek:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!
Takarítási láz engem tegnap fogott el, majdnem megfulladtam a fürdőben az ecetszagtól...:)

A védőnő nálunk még nem tette tiszteletét, de itt egyszer kijönnek környezettanulmány miatt. Ők nem is jelentkeznek be előre...

Ma beszéltem a dokimmal a vizeletminta miatt. Azt mondja, hogy vannak kórokozók a vizeletemben, és kezelni kell, csütörtökön megyek hozzá, antibigyót kapok...Remélem ezzel nem ártunk Beninek.....

Lánykámmal is jól kitoltam, tegnap megivott több, mint fél lityó ananászlevet, és estére a popsija és nunija tiszta vörös lett. Nem akar múlni, éjjel többször ébredt, hogy csípi neki a pisi... Most óránként pelus csere, alig akarja engedni, nem is popsitörlőzök, csak vizes törölközővel próbálom törölni.. Nagyon csúnya neki...
Hülye Anyja... Nem gondoltam, hogya citrusfélék még ilyenkor is bezavarhatnak.... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi olyan nagyon kicsik nincsenek csak egy évvel ezelőttiek,tehát 3-4 évesre valók.Azokat már mind eladtam.

Jajj szeles az a kis dundika gyönyörűűű. :lol: Köszi a választ,akkor én velem még nem tudom mi lesz.De valahogy majd megszülök az tuti... :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Védőnő: nálunk egyszer volt már, de semmi extra. Majd mikor meglesz a babaszoba akkor jön, meg ha a bébi is otthon lesz.

Sarmi: hol van ilyen a kiskönyvben? Én vagyok ilyen béna, hogy nem találom, vagy mert nekem az a csúnya újfajta van???!!!!

Laura: gyönyörű kislány!!!! :lol: :lol: Tök jó, hogy ilyen közel lesznek a gyerekeitek egymáshoz. Az én sógornőm meg január 30-ra van kiírva!! :lol: Talán egy kicsit összébb hoz minket, mert annyira extra jóban most nem vagyunk.
Vendég

Boci,lehet hogy az új fajta sima fehérben már nincs benne,de bennt a védőnőnél a törzslapodon ott van,a régiben a 4dik oldalon van legfelül,környezeti kód,és ott 7 szám.Pedig mondta anno hogy mit jelentenek de már nem tudom.
Zöldi a fiú rucik ide vannak feltöltve:
http://www.expressz.hu/baba/ruhazat/sho ... 73440.html
többiek a lány ruhák ide:
http://www.expressz.hu/baba/ruhazat/sho ... 73702.html

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: akkor értem! Különben a doki is kivan erre a csúnya új kiskönyvre, mert nem talál benne semmit! A védőnőm szerint is pocsék, mert nincs benne elég hely pl. a laboreredményeknek.
Vendég

nem sikerult aludni. bejottem dolgozni ebed utan. azert 2 ora alatt is tudok csinalni valamit.:)

KépKép
KépKép
mush589

Na hello mindenki!

Most látom mennyi kérdés, meg hozzászólás van a védőnős témához.

Én Sárbogárdon lakom, illetve nem messze egy kis faluban. Amikor bejelentkeztem a védőnőhöz nekem azt mondta, hogy neki minden hónapban ki kell mennie a kismamákhoz, meg a gyerekekhez látogatni, neki ez elő van írva. Persze nekem ugyanúgy havonta kell mennem hozzá, sőt mostantól szerintem majd 2 hetente is. Nem tudom lehet nálatok más van előírva. Nekem mindig mondja, hogy mikor jön, csak nem mindig ér el hozzák is. Több falu is tartozik hozzá, és nem mindig végez időben.

Hála istennek a fejfájás tényleg elmúlt, szerintem itt van valamilyen front. Sajna az előtt is, mielőtt lett volna a baba, nagyon frontérzékeny voltam, akkor csak az Advil vagy a Saridon segített. Ezeket most nem szedhetem, az Algopyrin meg nem használ (illetve min 2-3 db, az meg nem akartam). De tegnap nem csináltam semmit, csak pihentem és késő estére már semmi bajom nem volt. Aztán lehet nagyon lent volt a vérnyomásom... mert az is szokott a baj forrása lenni.

Ma este derül ki apja mikor megy el.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
dcili81

Ti nem fáztok? Hát nekem már lassan törni kell a jeget, hogy hozzámférjenek.... Azt hiszem begyújtok a kandallóba.
Dani is nagyon inaktív, remélem ő nem fázik.... :lol: :lol:

Kép
dcili81

Elment a védőnéni!
Rákérdeztem: Azt mondta nálunk kötelező nekik havonta látogatni a kismamikat, a picibabákat hetente.
A th gondozásra 30 hétig havonta, azután 3 hetente, 36 héttől hetente kell menni.
Tudja,hogy van ahol másképp van.
Hallgattunk szívhangot is. olyan jó volt hallani. :) :roll: :)

Közben megjött a szopipárnám. :D
Napsárga huzattal rendeltem míg a baba ki nem bújik. Majd neki lesz macis.
Most úgy néz ki mint egy óriási banán. :lol: :lol: :lol:
Vendég

sarmon:érdekelne csak méricskélek..mi az hogy 49cm?mettől meddig?:Dbocs de ehhez lüke vagyok..

nekem az ex védődnőm kijött ,megnézett,beszélgettünk.kérdezte hogy hol lesz a kiságy ...nagyon ari volt..de mivel váltanom kellett még nem tudom mikor jön ki az uj.mindenesetre legközelebb oktober 22-én kell mennem hozzá..még jo messze van..
viszont jo hir hogy holnap este 6-ra megyünk babamozizni...annyira várom már..

elmentem megint abba a használt next boltba..lőttem Hajnikámnak egy jo kis átmeneti kabátot..

uj kiskönyv:már csak egy oldal van a pecséteknek és betelik...jo mondjuk nekem mindenki pecsétel.orvos ,védőnő:D:D

Kép

Kép
nikianya21

Niki:
használt next bolt? hol???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Niki! Nekem már csak egy rubrika van :)

Görcsöl a vesém. De jó!

Kép
zölddisznó

Védőnénik.... :shock:

Az enyém is olyan Szeles, hogy ha megyek az első kérdése: Baj, panasz, fájdalom van? Mondom neki, hogy nincs, minden rendben. Mire ő: Reméljük. REMÉLJÜK! Basszus ne reménykedjen, így van és kész.

Ja, egyetlen tanácsa az volt, hogy ha nem érzem "bizonyos ideig" a babamozgást (hogy mennyi azt nem mondta..:) akkor azonnal menjenk a kórházba. Köszike.

Erre én fel mertem tenni azt a buta kérdést, hogy hogyan veszem észre, ha szivárog a magzatvíz? Mire ő: Ha a magzatvíz elfolyik, azonnal kórházba kell menni!!!! :shock: Köszi, ezt enélkül is vágtam.

Szóval nekem sem ő fogja kitalálni a spanyol viaszt.

Ja és mivel nem járok hozzá valami gyakran, hívott telefonon, hogy: Ugye nincsen baj? és ugye nem vagyok rosszul? .......

Kép
mannababoca

Manna! Jössz talira?

Kép
zölddisznó

Ki tud valamit Sinasziról? Eltűnt. Meg Edoci is. Az "összes" 1. talis!

Kép
zölddisznó

Jéé Cili sárbogárdi vagy?Az nem olyan messze van tőlünk! :lol: Nekem a múltkori lázamra a doki csak egy fél Algopirint engedett,nem ám 2-3 mat! :shock:

Niki! :lol: 49 centi a nadrág hossza,a derekától az aljáig.Mindkét farmer dereka gumis.Kérdezz nyugodtan,meg van több naci nézd meg:
http://www.expressz.hu/baba/ruhazat/sho ... 73702.html

Ne szégyelljetek fűteni,nekünk 3 napja megy a fűtés,küldök is egy kis meleget!
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok

Zölddi
Köszi a hiányolást,mindig olvaslak titeket,csak írni nincs időm! :oops: Azt hittem ha elkezdődik az ovi könnyebb lesz,lesz több időm! :wink: De tévedtem egy kicsit,hétfő-szerda foci,csütörtök úszás Máténak! :shock:
Remélem most már tényleg tudok jönni rendszeresen! :wink:

edoci

Akkor jó, ha nem vesztél el! :lol: Néha adjál életjelet! :P Amúgy minden oké?

Kép
zölddisznó

Sarmi: nekünk is ilyen kályhánk van. Egyenlőre kint van a garázsban, mivel eddig a gyerekszobában volt, de onnét száműztük. Ja és kicserélték mert valami hegesztés elengedte, és egy vadi újat kaptunk. Ha apa megjön átalakítjuk a nappalit és ott lesz. Nálunk most a jó kis padlófűtés megy!

Védőnő: nekem most már kéthetente kell járni, és a 36. héttől hetente. Amúgy az enyém tényleg jó fej.
Vendég

...na én benyomtam egy felest, mert nem akat múlni a vesegörcs.

Kép
zölddisznó

Zölddi
elmúlt a vesegörcs?Használt a feles?
Köszi,minden ok,hol itt fáj,hol ott,hol amott,de hát kinek nem!? :lol:
A babó jó egy héttel kisebb volt az utolsó uh-n,legközelebb október elején megyek,remélem behozza a lemaradást.

Védőnő:nekem anyukám védőnő,ő kijárt a terhesekhez is.Az én védőnőm eddig egyszer volt itt.Nekem havonta kellett járnom,a 30.héttől két hetente kell majd.

edoci

Zöldi: egészségedre. Remélem jobban lettél tőle!

Edoci: jó hogy itt vagy megint
Vendég

Itt volt a védőnéni nem egy idegbajos tipus :lol: kérdeztem mikor találkozunk legközelebb azt mondja elég ha a 33. héten megyek( most vagyok a 27.hétben) a cukorterhelés után mert akkor hátha megjön az eredmény is.
Elbeszélgettünk az a jó benne nem "tukmálós" , próbálja h minél olcsóbban gyere ki nem beszél rá a drága dolgokra totál rád bíz mindent.Ahogy nekem jó. :) Ez tetszik.
Ma megérkezett a babakocsi juhéj :D A párom jobban izgult, mint én.
Nagyon elfáradtam, jó éjt aki tud aludni :wink:
Holnap jövök.Mi már begyújtottunk :evil:

Kép

Kép
bellanitta

Zöldi múltkor elrohantál dekorgumit venni...csináltál belőle már vmit?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Nem hat az anyag :cry:

Sarmi! Dekorgumiból még nem.

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X