Új privát üzeneted érkezett!

Galzsuzsa a tegnapi buli nyomait még ma is látni...még ma is azt pakolászom egész nap kisebb megszakitásokkal.most is még mosogatok,pedig sok műanyag tányér pohár is volt.De 4kor meg mennem kell az oviba szülőire.pá

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Nem semmi,amit termelünk, benéztem a novemberi kismamik topicjába, 79 oldalnál tartanak, de képzeljétek, van aki már megszült :shock:

Kép
galzsuzsa

Valaki nem tudna egy pontos listát adni, hogy mik kellenek a kórházban?pl ilyesmire gondoltam, h babaruci, pelenka, mamaruci, stb

Kép
galzsuzsa

Zsuzsa, a novemberi topikból már ketten is megszültek. Ott potyognak a korababák, de szerencsére mindkettő jól van. :)
A kórházi cucc meg hogy mit adnak mit nem, az kórháztól függ.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szeintem itt semmit nem adnak...és nem tudom, miket kell bevinni...

Kép
galzsuzsa

Galzsuzsa: Hát, alapnak szerintem ez a cikk jó

http://www.wellnesscafe.hu/wellness/200 ... a_korhazba

A cikkhez annyit, hogy a házassági akvi kivonat vagy apasági nyilatkozat érvényessége szerintem kórházfüggő, annak érdemes utánakérdezni...

Kép

Kép
gabilany79

http://www.tyukanyo.hu/articles/0/29/korhazi-1.html

Ez elég jó, de tényleg kórháza válogatja.

Kép
zölddisznó

Törvény alapján 300 napnál nem régebbi kell házasságiból. Tudom, hogy sok helyen 900, meg 30 napot mondanak, de nincs igazuk.

Kép
zölddisznó

gabi:nagyon köszi, ki is nyomtattam, h legyen meg

Kép
galzsuzsa

Zsuzsa!
A védőnőd nem adott listát? kérj tőle!
nekem már multkor ideadta
A legröhejesebb: relaxációs kazetta, walkman :lol: :lol:
de van még a listán szőlőcukor,citrom,fésű, kistükör, kisolló.

Kép

Kép
bellanitta

Jipiii :) Megvan végre a hőn áhított bölcső :)

Most csaptam le rá a Vaterán :) (hehe... kb. 40 perce tették fel csak volt villámára:)

2,5 hónapot használt fenyő, kókuszmatraccal, 3 lepedővel, 2 fejvédővel és egy takaróhuzattal...

16e Ft volt:) (na meg a posta de az nem hiszem, hogy 2-3e-nél drágább lenne - nem tudja valaki, hogy egy nagyobb csomagnál mi a legkedvezőbb megoldás? Előre is köszi!)

Kép
Kép
Vendég

Zöldi:most látom, h te is irtál egyet, köszi, hasznosak :wink:

Kép
galzsuzsa

Bellanitta: itt nálunk egy kicsit másképp működnek a dolgok, nincs ilyen, h védőnő, szerdán megyek kismamamklubba, onnan remélek még némi infót

Csakegy: szép a bölcső, valószinüleg mi nem ruházunk be erre... :(Marad csak a kiságy

Kép
galzsuzsa

Zsuzsa:

Nekem ezek kellettek:

- Pizsama (hálóing) - napi 1 pizsamval érdemes számolni
- Köntös - télen praktikus meg eleve... én mindig azt figyeltem, foltos-e a pizsamám, az első nap jól jött (utána már tréninggatyában voltam, ott nem kellett)
- 2 papucs - egy gumi a zuhanyzáshoz, egy a kórházba úgy általában
- WCpapír, pzs, nedves wcpapír (életmentő), alkoholos fertőtlenítő izé pl. WC-deszkához - domestosos törlőkendő ugyancsak erre a célra mert szülés után elég gáz a wc felett gugolni, kórházi ülőkére meg kevésnek tartom a sima takargatást, én fertőtlenítettem plusz van eldobható papír wcdeszkafedő izé is, azt használtam mellé
- Tena betét az első 1-2 napra (a legnagyobb) utána éjszakai betét hazamenetelig
- szoptatóspárna (én utólag külön behozattam mert nem tudtam normálisan leülni az ágyra, hogy szoptassak, azzal meg remekül ment)
- sok-sok százas (kv stb. automatához plusz a büfébe - más kp-t nem érdemes otthagyni, nehogy ellopják - ugyanez vonatkozik az iratokra és egyéb értékekre is)

Babának: kórházfüggő.
-Nálunk adtak pelenkát, most nem tudom mi van, legalább az első napi adagot érdemes bevinni aztán hozatsz (napi 5-6 darab kb.)
-popsikenőcs: én a kórházban még kentem (az ajándékcsomagban volt sudocrem) otthon már nem
- sok-sok popsitörlő kendő, azt szerintem sehol nem szoktak adni
- mellszívó!!!!! (rá kell kérdezni, hogy lehet-e a kórházban fertőtleníteni, ha nem akkor nem árt a fertőtlenítő folyadék)
- Én vittem magammal egy kókuszbetétes gyapjúpólyát is, Lilla végig abban lakott, imádta (ez az amelyik olyan mint egy összehajtogatott takaró - Lillának kb. 8-9 hónapos koráig az is maradt a takarója)
- kesztyű vagy kiszokni a baba kezére (nem vágják a körmét a fertőzésveszély miatt, az arcát viszont szépen össze tudja karmolni)
- esetleg cérnasapka (kérdés, hogy milyen meleg lesz a kórházban... )

Én vittem vízforralót is, az nagyon jó volt (igaz, én kétágyasban voltam, onnan nem tudták ellopni).

Ruhát nálunk minden nap adtak a babának, nekem csak a hazacipeléshez kellett vinnem.

Más nem jut az eszembe de így is jó nagy pakkal megy az ember...
Vendég

Zsuzsa: mi is kényszerből ruházunk be, a kistesó ugyanis a nappaliban fog velünk aludni az első időkben (a hálószobánkból gyerekszoba lett) ott meg nem férne el egy hagyományos kiságy... (kiságyunk az van, Lillának vettünk egyet a szüleimhez is, azt át fogjuk hozni a gyerekszobába, a szüleimnél meg majd az utazóágy lesz felállítva)

Aztán majd ha kiőtte a bölcsőt akkor átköltözik a gyerekszobába...
Vendég

babának :
csakegy listája, én még amit javasolnék:
textilpelus: Nálunk a klinikán egy darabot adnak egész napra, viszont van, hogy lebukja. Én ezért vittem be, csak arra kell ügyelni, hogy fürdetéskor, vagy amikor le kell adni vizsgálatra, ne maradjon a szekerében, mert nem tudják, hogy a tiéd, és eltűnhet. Ugyanígya kiskesztyűvel.
eldobható pelusalátét:
Nekem higiénikusabb, mivel egy pelenkázó van, és éppen nem olyan régen volt ,hogy koraosztályon a pelenkázón kapták el a babák a fertőzést egymástól. Igaz, hogy sterilezni kell minden tisztába tétel előtt és után a pelenkázót, de az ördög nem alszik..

És amit magamnak viszek:
kisméretű úszógumi :) Annával nem vittem, nem is tudtam ülni. Most nem hagyom ki :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gabi:
Graula a barátnőd kislányához.

Zöldi:
Írtam neked privit de lövésem sincs hogy elment -e.
Béna vagyok. :cry:

Sarmi:
Köszike a linket, már keresgélek is! Pusssz érte!! :)

Ja egyébként most voltam bünöznia barátosnémmal! (turi).
Gatyó az nem lett, :roll: de lett egy szupi térdig érő Benetton kardigán, és egy csomó rugi+ body Manócinak, apának két polár felső+ egy ing és összesen nem volt az egész 5000. :D
Vendég

Nnna, sikerült beszélnem a dokimmal... :? Hát, nyugodtabb nem lettem.... :roll: azt mondta, ezt felül kell vizsgálni mindenképpen, hogy ez tényleg ott van-e, meg esetleg változik-e, stb. és hogy emiatt nehogy a babának agyi keringési problémája legyen...napufff.... :cry: :cry:
Hívhattam is az UH-ot időpontért, rendes volt a nőci, jövő hétfő délutánra bepasszírozott. Addig meg marad a para... :shock: :(
No, de elég az én nyavalyámból!

Mush: Naggggyon boldog nevednaptyát és boldog első házassági évfordulót! :lol:
Jó ünneplést!

Gabilany: Asszem ezt a mailt régebben én is megkaptam!
De nagyon köszi a képeket, olyan jó néha nézegetni őket és nosztalgiázni! :D

Mannababoca: Ez tök jóóó! Meg is érdemled! :lol:

Berni: Kösziii! :D Az úrfi az előbb akkorát rúgott a köldököm mellé, hogy azt hittem, bepisilek a fájdalomtól.... :P

Marti: A fiúk most is nagyon aranyosak! :D
Gyere többet!

Zsebi: Sportszelet zenéje? Passz... :?

Nekem is volt Moncsicsis huzatom, a kispárnahuzatot néha anyukám még mindig felhúzza otthon... :lol: :P És mindig úgy szerettem volna Moncsicsit, mindenkinek volt, csak nekem nem....óóó, azok a gyerekkori "szívfájdalmak" egy -egy vágyott dolog miatt... :)

Mágnes: Köszi! :) Sajnálom a fogacskád, sztem mielőbb nézesd meg dokival. Ma már totál fel tudnak építeni egy fogat.

Sarmi: Ez tök jó buli lehetett! :D Fincsi volt a torta? :lol:

Ruha-téma: Nem is akarok belegondolni....wáááá... holnap reggel megyek az új védőnénimhez pofavizitre, sztem meg fogok fagyni. Van 1 terhesfarmerom, több hosszúgatyót nem is tervezek venni erre a rövid időre, meg annyi kimozdulásra a házból, amennyi rám vár, de pulcsi az kéne....

Cili: Detökjóóóó az a takaró-hálózsák (az, ugye?:) )

Nekem körömvágás még megy (legalább is 2 hete még ment...hehe...)

Bocika: Nálunk csak FŐNÖK! :lol: Férjem nem is hajlandó máshogy hívni Kistücsköt, még a 4D UHon is így lettek elnevezve a képek: Fonok1, Fonok2, stb.... :lol: :lol: Merthogy ha kijön, úgyis ő mondja meg, ki, mikor, mit fog csinálni, vagyis ő lesz mindannyiunk főnöke! :lol: :lol: :lol:
De ez az Ördög, ezen jót nevettem! :lol:

Gabi: Add át jókívánságainkat a maminak meg a babónak is! :)

Galzsuzsa: Akkor várunk majd a képekkel ám!
bébic

mágnes: tényleg, textilpelenka... (nekem is eltűnt egy a kórházban, utána már óvatosabb voltam... és vettem egy extra csomaggal... 19 textilpelenka azért már elég szokott lenni egy babához:)

Nálunk nem volt pelenkázó, az ágyon raktam mindig tisztába egy textilpelenkán... (utána mi is vettünk eldobható alátétet, akárki is találta fel, egy zseni volt:))))
Vendég

Csakegy, Mágnes: Köszi a listát, mentem is lefele! Legjobb az, ami tapasztalatból jön! :D
Nekem sógornőm (igaz, már van pár éve, hogy szült) egy jó tanácsot adott: Figyeljek oda magamra is legalább annyira, mint a babára (mármint cuccok terén). Ő kicsit megjárta, annyira a babára meg a babacuccokra koncentrált, hogy magának alig vett-vitt vmit, és biza olykor-olykor bajban volt.... :roll:
bébic

csakegy:
ti melyik eldobhatót használjátok? Mi dm-eset vettünk, az nagyon tuti, de most kipróbáltam a liberót. hááát... nem vagyok elájulva tőle..

csinált már valaki Knorros görög rakott burgonyát??? Érdekelne, hogy milyen is? Megcsináljam holnapra vagy sem? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

bébic:
Nem lesz semmi baj a kismanóddal, meglásd! ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kérdés: A textilpelenka az ugye az, amit bababoltban pl. úgy árulnak hogy cseh (vagy magyar) tetra pelenka, én 8 db-ost láttam eddig. Vagy a kettő nem ugyanaz? :roll:
bébic

Mágnes: Én már csináltam, nekem speciel annyira nem jött be, de nem rossz. (Mondjuk nekem a Knorros tepsis burgonya sem nagyon a kedvencem...az hasonló ehhez)

Aida: Köszi a bíztatást :) , mi is ebben bízunk. Csak fura egy kicsit, hogy az eddigi "gondtalanság" most kicsit módosult... :?
bébic

bébic:
most olvasom. Ha eddig nem vettek észre semmi problémát, biztosan minden rendben lesz most is. Nagyon lassan fog telni ez a pár nap, de utána végre megnyugodhatsz..

A cseh és terta pelus a textilpelus. Érdemes belőle legalább 20-at venni kezdetnek, mert rengeteg elmegy. Egy nap van, hogy 3-4-et is cserélsz majd neki.

rakott burgonya... Elfogoytt a krumplink.. rakott burgonyának lőttek... A húst már elővettem.. Akkor lesz rakott húsos rizs.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bébic: Minden rendben lesz! Ilyet szoktak néha találni és általában a következő UH-ra már el is szoktak tűnni!!!

A textilpelenka az a tetra izé... (és van belőle óriási változat is, olyat is érdemes vagy kettőt venni, fürdés után sokkal jobb mint a durva frotírtörölközők...)
Vendég

bébic!
Nyugi-nyugi!
Csak meg kell bizonyosodni róla, hogy tényleg minden rendben lesz!!!!
Nem lehet baj ha eddig nem volt!
Vendég

Bébic:most olvaslak..ne aggodj.amikor Hajnikámat vártam mennem kellett a soté-ra genetikai uh-ra...rossz lett az afp-m..mire odaértem magzatviz többletem volt és a baba buksijában egy ugyanilyen csunyaságot találtak...akkor 17 hetes voltam.mennem kellett vissza 2 hét mulva és addigra felszivodott..
nem hiszem hogy aggodnod kéne.:Dne izgulj.minden rendben lesz,,

ruha:tavaly kaptam apátol egy szupi poncsot ami még most is szupi lesz.,van egy kismama farmerom és 2 tréning nacim aminek vastag a pántja pocaknál.
terhesség előtt zavart hogy husi vagyok de miota szépen gömbölyödik a hasam bátran felveszem a feszes felsőket..persze nem szoritosokat...annyira csininek érzem magam..:D :oops:

Gabi:gratulálok a barinődnek a babához...de szerintem elvolt számolva..gondolj bele..ha kihuzza az időtt mekkora lett volna a baba..

Névválasztás:valahogy nem szolhattam bele hogy mi lesz a neve..:SAztán apa azt mondta övé a lány enyém a fiu név...Én Kristófot adtam volna ha fiu..De mivel lány apa nyert és Vivien Nikolett lesz :)

Na most megyek eszek egy kis tejbepapit:Dnyamm

Kép

Kép
nikianya21

Drága Enikő barátném! Nagyon sok-sok boldog névnapot kívánunk neked! Puszillak! :wink:

Kép
Vendég

Na, apáztam egy kicsit.

Csaki! Dícséret! Nagyon szuper, amit "túrtál"! És borzasztóan hasznos a gyerek fejlődése szempontjából.

Orsi! Üdv a turkálók táborában. Ilyenkor mindig örül a lelkem, hogy nem herdálunk feleslegesen...

Bébic! De hogyan nézik a változását, ha a mostani leletedbe bele sem írták? Nekem ez nem lenne megnyugtató. És az az egy hét is soknak tűnik. Magán úton?

[quote]g írta:ondolj bele..ha kihuzza az időtt mekkora lett volna a baba..

Niki! Ezek a kölkök odabenn általában a 37. hétig nőnek, aztán már nem. Úgyhogy nem tuti, hogy nagyobb lett volna...én 4,6-tal születtem :)

Átevezek dokihoz kenetet vetetni, mert valami nem oké odalenn. :(

Kép
zölddisznó

Nálunk is úgy volt. Fiú név enyém, lány páromé. Én nyertem. Ha lány lett volna Angéla lett volna.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szerencsések azok akiknek megadatott, hogy válasszanak lánynevet is, nekem esélyem nem volt. Nálunk annyira beállt a párom a fiúra, hogy mikor felvetettem, hogy milyen szép lányneveket találtam, csodálkozva nézett. Kicsit megszeppenve kérdeztem tőle, hogy ha kislányunk lesz azért hazahozzuk, ugye? :roll: :roll: :roll:

Kép
dcili81

Hoztam én is pocifotót,lassan de biztosan növöget.
Ma készültek:

Kép

Kép

Viszont mi még nem voltunk 4D,de már tervezem.szerintetek érdemes már elmenni?
Azt szeretném hogy babuci a legszebb legyen a felvételen.
Azt még nem döntöttük el hogy Bp-en vagy Szolnokon csináltatjuk e.

KépKép
lyndee

És ilyen bárányhimlős most a házunk,de már lassan a végére érünk.

Kép

KépKép
lyndee

Kép bébic ez a textil pelus,de van natúr fehér is,én ilyet vettem 2 db van egy csomagban 800 ft volt.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

jah és mindenkinek:ISTENI FINCSI VOLT A CSOKITORTA!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Csajok: olyan furcsa, "hasadok szét" érzésem van :roll: Még nem éreztem ilyet...megittam egy nagy pohár ananászlevet, és nem tudom, h az e a bűnös, de azóta olyan a pocim, mintha most rögtön szét akarna durranni...és kemény...és ennél jobban már nem is tudom ragozni, de elég rossz érzés

Kép
galzsuzsa

Vera:
Azóta már még egy lány. :) Olvass vissza. Még itt a decemberi topikban is írta vki, hogy hú már 2. baba születik a novemberiben.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vera: én is igy tudtam ,de gondoltam, mivel csak ritkán olvasok ott, elkerülte a figyelmemet a második szülés. te akkor ezek szerint témában vagy: hogyhogy ilyen hamar meglett a kisbaba? (anyyi türelmem már nem volt, hogy teljesen végigolvassam)

Kép
galzsuzsa

Katica is szült már onnan, ez tuti.

Kép
zölddisznó

katica_75 hozzászólása a novemberi topikban, szept. 10-én:
"Sziasztok!

Katica huga vagyok!Megkért, hogy írjam meg:ma este 19.45 perckor megszületett a kis Léna baba! 1480 gramm és 42 cm. Pár nap izgalom és idegeskedés után (toxémiás lett) úgy döntöttek, hogy megcsászározzák! De szerencsére Mindketten jólvannak!"

zsuzsa:
écike tavaly egy olyan műtéten esett át ami miatt a méhe hamarabb beindult a kelleténél. Ha jól emlékszem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kiváncsi vagyok, nálunk ki lesz az első, és főleg, h mikor. Remélem azért november előtt nem sokan jösztök ilyen bejelentésekkel :wink:

Kép
galzsuzsa

én nem bánnám ha 37-ik hétben meg szüllnék de azt sem ha esetleg dec 1-lesz a szülés vége. Mert igaz várom a lányzót de imádok ebben az állapotban lenni :lol: :lol:

na azért nem vagyok annyira képben mert nincsen időm olvasgatni így álltalába csak átfutom.

harivera
Budapest XXI. kerület

Én már ha november utcsó hetében megszülnék,nem bánnám.
Keresgéltem neten használt kismamagatyókat,van is sok,de igy látatlanban nem merek venni.Azt tényleg fell kell próbálni.Kigondoltam,jövőhéten felkerekedek,és bemegyek fehérvárra végig mászok néhány turkálót.De szigorúan egyedül,se gyerek se apa nem jöhet,mert nem akarok rohanni.Egy párat jó lene beszerezni,mert itthonra nekem is vannak jó bő gumis melegitőgatyák,de ha menni kell vhova arra nincs normális.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Friss tábli, most már betti végleg levéve az ő kérésére:
Kép Decemberi kismamik

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Akik még nem színesek a tábliban..!?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bealudtam..... :oops: :P

Mágnes: Köszike! Nekem is olyan 15-20 db-ot javasoltak "indulókészletnek".
Milyen lett a kajcsi?

Csakegy: Köszi a bíztatást és a pelust is! :) És igen, annak a nagy pacának EL KELL tűnnie (vagyis kisebbnek kell lennie)! :twisted:

Szorsi:Igenis, relax.... :D Amúgy nem vagyok ideges, csak aggódom picit...

Niki: Köszi! :) Dokibácsi is azt mondta, hogy ennyi idős terhesen még nagyon sokminden változhat, lehet, hogy jövő hétfőn már ott sem lesz az a nagy csúnya fekete folt. De azért bizti ami bizti, megnézzük.

Zöldi: De azért nincs nagy baj, ugye? :(
Beleírták, vagyis ezt írták: "Jobb oldalkamra 10 mm." Mondtam ezt a dokimnak, és rábólintott, hogy igen, a 10 mm az tényleg a határérték és hogy majd ezt a leletet mindenképpen vigyem el hozzá holnap, ha megyek a beutalóért.

Cili: Nálunk a férjem "meghagyta" nekem a lánynév kitalálását, mert ő tudta, hogy fiú lesz, és így majd ott meg ő választhat. Persze, ez nem így lett, mert még mindig nem döntöttünk.... :P

[quote]h írta:a kislányunk lesz azért hazahozzuk, ugye?

Ez aranyos! :lol: :lol:

Lyndee: Szia! :D Szép pocak, de te még mindig hihhhhetetlenül vékonyka vagy! Rókakoma békén hagy már, ugye?
Csini a házikó, én szeretem a barikat! :lol:

Sarmi: Köszi, igen, ez az! Én a fehérre emlékszem, 8 db volt benne, és olyan 2000 Ft körül volt az ára. (Volt hely ahol 2000 felett volt, volt, ahol alatta.)

Galzsuzsa: Remélem pocid már jobban van.

Jelen állás szerint én november végi leszek... :roll:
bébic

Aida: Húúú, friss tábli, dejóóó, kösziii! :lol:
Nekem közben több dolog is módosult, elküldöm priviben, az úgy jó?
bébic

Verzsoról tud valaki valamit? ha olvasod jelentkezz hogy vagytok?

Kép

Kép
bellanitta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?